Käck-Tech Podcast

CES 2024: Transperenta TVs, Samsung Ballie & Rabbit R1

January 18, 2024 Andreas & Ruben Episode 95
Käck-Tech Podcast
CES 2024: Transperenta TVs, Samsung Ballie & Rabbit R1
Show Notes Transcript Chapter Markers

Denna veckan dyker vi ner i CES! Vi utforskar LGs och Samsungs senaste TV-innovationer, inklusive världens första transparenta OLED och MicroLED-skärmar. Vi diskuterar även Lenovos nya ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid och dess unika kombination av bärbar dator och surfplatta. Dessutom tittar vi på Samsungs Ballie, en robot som nu även fungerar som projektor, och Rabbit R1, en AI-driven enhet som förenklar interaktionen med digitala tjänster. Missa inte detta!

Länkar från veckans innehåll
Obs! Vissa länkar nedan (Affiliate) kan generera en kommissionsintäkt för oss vid köp, utan extra kostnad för dig. Våra åsikter är & förblir helt opåverkade av dessa intäkter!


I samarbete med RØDE: För att säkerställa högsta ljudkvalitet i våra avsnitt, använder vi utrustning från RØDE. Detta samarbete baseras på utrustningsstöd i utbyte mot exponering, utan ekonomisk kompensation. Tack RØDE!

Support the Show.

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:

Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Ruben:

välkomna till Käktek-podcast på den där vi diskuterar disikerar och om vi har tur informerar om käkteknik. Och denna vecka har ni med Ruben och Andreas som ska prata om de finaste grejerna som är häkteknik. Någon gång.

Andreas:

Men vad håller du på med? Ja, du försöker spexa. Men! Vi är ju på avsnitt 95 nu. Plus några eventuella bonusavsnitt. 95 avsnitt?

Ruben:

Det börjar närma sig ju hundra och jag har en idé. Om någon har en bra idé på hur vi ska fira hundra avsnitt, hör av er för vi har inga bra idéer ännu.

Andreas:

Vi får ju se om vi kommer på någonting, tänker jag.

Ruben:

Sen så har vi ju som jag har spett in två år också, det ska vi också fira. är väl om typ två veckor eller något.

Andreas:

är ju något sånt. Tiden går fort när man har kul.

Ruben:

verkligen. Mycket att fira nu. Men vet du vad, Andreas? ska ju introducera vårt nya koncept på riktigt denna veckan. Så vi går direkt in. Veckans huvudsvär är ju CS, men vi har valt ut enskilda ämnen i CS som vi ska prata om. För det har kommit upp en massa grejer och vi kommer absolut inte kunna täcka allting för det har hänt så sjukt mycket roliga grejer men jag har försökt att hitta några jag själv har tyckt var mest intressanta som vi kan prata om, typ så

Andreas:

CES i Las Vegas Tänk om man ännu vore där Det var trevligt

Ruben:

på vad det här är nästa år då

Andreas:

Man ska alltid ha mål Ska alltid ha mål Jag tycker att någon gång... Det är ju en sån bucket list-grej.

Ruben:

mm, mm.

Andreas:

det tror jag att det är för många av våra lyssnare också. Inte alla kanske, men många.

Ruben:

Vänta, vi kanske kan få en sån här PR-inbjudning för att vi har en svensk podcast som pratar teknik.

Andreas:

det tror jag inte.

Ruben:

inte chans. Inte

Andreas:

Nu tror du alldeles för högt om dig själv. Eller om oss, menar jag. Men, jag tycker att... Du kör igång. Ditt ämne är först ut.

Ruben:

ämne först ut och det är transparanta genomskilningar, glasskärmar eller tv-apparater, vad vi nu ska kalla det.

Andreas:

Mm.

Ruben:

Och jag tänker vi börjar lite lätt med Samsung. För Samsung visade upp ett koncept som är då Micro LED Transparent Screen.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Det är då en genomskinlig skärm som jobbar med mikro-LEDs för att få detta att funka. Och de har haft liknande koncept innan så det är inte helt nytt för Samsung.

Andreas:

Nej.

Ruben:

Men det ska tydligen vara bättre och coolare. Och detta görs inte i ett podd. Jag skulle säga googla och hitta video för att fatta ner grejen. Men man ser rakt genom skärmen. De visualiserar av starka lampor som gör att man ser det man vill se på skärmen. Men jag tyckte ju att det var coolt. Det var häftigt. Men halva det som view display slutade funka halva vägen genom CS. Och så döljde de den med lite såhär screen så bara, oj oj oj, det här har inte hänt någonting här alls.

Andreas:

Var det Samsung eller var det LG?

Ruben:

är en Samsung. Eh...

Andreas:

Okej, för jag fick fram att det var LG, men

Ruben:

Mm. Så Samsung har inte gått så bra förr när det kommer till det här. Så jag tänker att det var mer ett koncept och det var väl häftigt och det är ju intressant och det är coolt men det är faktiskt för coolt. Det var ju det LG gjorde. De tog över all media för att, visst, Samsung var häftiga, men det som faktiskt var häftigt var ju LG, så det gjorde att Samsung bara såhär, huvud, sipprade iväg. Jag försökte hitta information om båda de här för att läsa på och förstå mer och i och med att de inte varit där. Men alla fokuserade på LG, för det var verkligen de som tog all mediateckning av de här transparenta skärmarna.

Andreas:

Mm,

Ruben:

Och det som är häftigt med LG då, nu byter jag till LG här nu, så alla är med. Det är ju att Deras produkt ska ju faktiskt släppas till massorna när som helst och kommer säljas. Det är inte bara ett koncept, det är en färdig produkt. är det häftiga skulle jag säga i det hela. Men de jobbar med en OLED-grej som heter MicroLEDs. Och man har ändå sagt att okej, då finns det chans för burning och la la la la. För att en tanke man har haft med de här... skärmarna är att man ska ha statiska bilder som visas upp i olika miljöer. Och då kommer man ju ha problem med potentiell burning om man inte har pixelshifting på LGs variant. Men det är ju bekräftat, jag vet inte om de kommer att ha det eller inte. Antagligen har de ju någon pixelshifting. Men av den anledningen skulle ju Samsungs kanske funka bättre kommersiellt. Att man kanske har genomskilda skärmar som visar upp saker i... Affärer eller utställningsytor eller vad det än är. Medan LGs kanske blir en mer applicerbar lösning för privatpersoner. Och det var lite så jag tolkade deras lösningar också utifrån hur jag har sett hur de presenterar det. Men det de ska släppa i alla fall det är en 77-tums stor tv som kommer ha namnet OLED Signature T. Och T står för Transparent. Mm.

Andreas:

namngivning där. Det är de här stora tillverkarna.

Ruben:

Eller hur? De har haft signatur tidvis innan. De här rullbara skärmar och grejer och häftiga saker. Så det är inget nytt att släppa sådana här. Och inget bekräftat pris än så länge. Man tror ju att den kommer landa på... Om man får gissa någonstans mellan 50-100 000 svenska.

Andreas:

För hur stor tv det

Ruben:

000. Mm.

Andreas:

är ändå skaplig storlek men det är ändå bra

Ruben:

Mm.

Andreas:

saftigt

Ruben:

Verkligen. Men det verkar ändå vara att man kanske kan se bra bild på den enskilda varianten men det de har gjort är att de bygger upp det som en möbel runt omkring så det finns en svart skärm man kan dra upp på baksidan och då får man det som en vanlig tv så att man inte får det här transparente så man ändå har tänkt på den biten. någonstans så har man ju gått ut med att det inte är den bästa bilden. Du kommer kunna få bättre bild om du har en vanlig OLED-TV. Men den ska ändå vara i lin... Alltså, den ska ändå vara i... Alltså, vad är det? G-klass tror jag den kallas. G4 tror jag det heter. Det är inte deras topp-topp. Det är inte deras next-topp med ett steg under. Ungefär där ligger den i jämförelse. Så det är ändå helt okej. det är ju, för de pengarna och så gimmickarna till transparent för att bara ha det hemma, det är väldigt mycket edge case. Jag har gärna haft den för att den är cool, för att man kan få någonting som ser annorlunda ut. Men det blir också en hel möbel och en grej, så jag är inte helt så hundra på cent såld, men det är en häftig grej.

Andreas:

Förlåt, nu kanske jag kommer in och är jättekritisk men jag ser inte kommersiellt, absolut och därav mini-LED-en men just nu så ser inte jag riktigt hur jag ska använda detta till någonting för det jag tänker mig Det är att det här blir tvn i en sån här lyxig penthouse-lägenhet där man byter en av glasrutorna, typ. Men! Då tänker jag mig också att, är den genomskinlig? Hur ska jag kunna titta på film när det är lampor på andra sidan som lyser, till exempel? Du måste ju ha en helt släckt bakgrund. Och då hänger den ju på väggen och då tar den upp plats där jag kunde ha hängt en tavla istället. Så jag... vet inte riktigt hur de har tagit upp någon sån lösning. För jag tänker kommersiellt jättekult att kunna på ett skyltfönster till exempel visa grejer. Ur kanske den estetiska synpunkten. Men som en privatanvändare som vill kolla på mitt favorittv-program. Hur?

Ruben:

Jag tror att transparenta skärmar kommer att ha andra användningsområden primärt.

Andreas:

jag tänker det.

Ruben:

Det är en cool gimmick-grej för en privatperson som TV. Och det kan vara snyggt och häftigt och så. Och om man vill ha något annat under tiden. Däremot kan jag se att mindre skärmar kanske kan ha en användning i privathemmet. Att man har någon touchscreen om man får in touch på dem också. Eller om man börjar ha visualiseringar med smart mirrors fast smart... Glasses, alltså någonting åt det hållet, kanske. Eller att du kan visualisera medier. Om du kan ha det på en plats där du bara vill ha något sorts kont. Alltså någonting du ser men det behöver inte vara såhär wow, wow, wow, wow, bra. Jag vet inte, det är

Andreas:

jag...

Ruben:

cases för det här. Sen så vill jag ha en, det är givet.

Andreas:

Jo, men du och jag Lider ju av Pryllgalenhet Jag vet

Ruben:

menas?

Andreas:

inte vad du snackar om

Ruben:

Nej, nej. Inte jag

Andreas:

Har jag sagt någonting?

Ruben:

jag tror inte.

Andreas:

Jag fattar det coola i det Och tänk att byta ut en En vindryta Eller ett fönster mot det här Skitcoolt Men det är ju en katastrofdålig tv

Ruben:

Ah! Ah! Katastrofer är det inte.

Andreas:

med om du köper en mini-LED eller en OLED-Normal-TV så kommer detta vara en dålig bild jämfört med dem. Eftersom du har ljusläckage från baksidan.

Ruben:

skärmen som du drar upp När du ska kolla på riktig media

Andreas:

De har en sån! Det har jag missat!

Ruben:

Ja nej men det var ju det Alltså de har ju en skärm som man drar upp bakom Som blir svart så man får som

Andreas:

det missade jag helt. Ursäkta mig. Ja, det gör ju situationen en aning bättre. Men då köper jag typ hellre den här rollable signature-skärmen istället faktiskt.

Ruben:

Det är svårt. Jag tror att det kan skapa möjligheter för framtiden. Jag tycker det är kul att de släpper den. Att det inte bara är ett roligt koncept på CS. Det kommer faktiskt att komma ut en variant av

Andreas:

väl rollerbullen också? Det var ju så ruggigt dyrt så ingen köpte den.

Ruben:

Men det är väl lite det

Andreas:

ja, det finns ju säkert rika människor någonstans som köpte den. men ändå,

Ruben:

det är ju lite samma sak med den här att det kommer nog inte vara hur många som helst som köper den, kanske.

Andreas:

största sannolikhet. Som sagt, jag ser nog snarare att företag kanske gör

Ruben:

Ja. Men det är om de skärmar. Jag tänker att vi kan prata mer om det i framtiden när de har släppts och någon har gjort lite reviews och bara såhär, åh, den funkar jättebra.

Andreas:

Jag vill gå på mitt första ämne. Och på tal om Samsung. Du hade en Samsung. Det är lite synd att du inte avslutade med Samsung. För då hade du fått en bättre segway. Men jag vill prata om Samsung Bali. Vet du vad Samsung Bali

Ruben:

Alltså det är ju en liten robot Som är jättesöt Åker runt och gör roliga grejer

Andreas:

För vissa av er kanske känner igen det här för att förra året så visade Samsung upp något liknande. Inte riktigt samma men det var också en boll som åkte omkring och skulle vara en assistent. Men... Eller om det var två år sedan men de har visat den här tidigare i alla fall men den här är ju en mer raffinerad produkt och det är då en boll på tre hjul i princip som åker omkring med en projektor längst fram som då man kan rikta uppåt och neråt vad du nu vill du kan till exempel rikta den på golvet för att visa ett meddelande på golvet eller rikta upp den i taket för att visa en Bild i taket eller på väggen eller vad det nu är. Så jag tror att en viss del av tanken här är att den här roboten ska kunna ge dig skärmar då du normalt sett inte har en skärm. För den har också sån här automatisk justering så att även om det är en stråsnät så ska bilden bli rak. Så att den har en automatisk kalibrering mot ytan den projicerar på.

Ruben:

Mm

Andreas:

Och den har en inbyggd smart hemassistent. Jag har dock inte förstått Vilken? Och stackars, stackars, stackars Samsung om de försöker sälja denna med Bixby. Jag vill... Mm.

Ruben:

tänker jag

Andreas:

Mm.

Ruben:

De har ju absolut inte gjort en deal med Apple. De har ju kanske gjort en deal med Microsoft. Men det tror jag

Andreas:

grejen är att Samsung samarbetar väldigt mycket med både Microsoft och Google och väldigt mycket Google på senaste men också väldigt mycket Microsoft och det märker ju jag till exempel i min Samsung att jag har ju valet när jag plockar upp en meny att jag har både webbsök som automatiskt är Google eftersom jag har ställt in det på det och bingsök vilket irriterar mig att jag inte kan bli av med den. Det går alltid på Android jag har inte orkat lägga ner tiden. Men de samarbetar ganska mycket med Microsoft och det gör ju till exempel att, det är inte så konstigt egentligen för att många av människorna som köper Samsung, eller många av människorna men många som köper Samsung kanske får dem genom sitt företag eller företaget köper. De här A-serien eller vad det nu kan vara. Så det är inte helt konstigt att man försöker nischa sig och samarbeta mycket med Microsoft för att en stor del av företagen där ute kör Microsoft. Men jag tror inte det är något av det här. För att Microsoft har inte idag en assistent som funkar direkt utan det är den här Co-pilot. Men jag har inte förstått att den har röstinmatning eller kan sköta såhär smarta hemgrejer. Cortana är ni anlagt. Och vi har inte hört någonting om att det skulle vara Google Assistant. Så frågan är vad det är. Kör de Bixbyn alltså?

Ruben:

Antagligen.

Andreas:

Men tanken är ju det här då Den ska också kunna följa användaren Du ska kunna använda den för att kanske Kolla till ditt husdjur när du inte är hemma Den har ju kamera då såklart Och Det enda man De har haft lite demos De har släppt en video Så vi vet inte jättemycket om den egentligen Mer än att de kommer släppa den under 2024 Mer eller mindre Pris? Ingen aning Hur användbar är den? Jag vet inte. I videon så tycker jag det är väldigt kul att... I videon så är... Jag kommer inte ihåg om det är en tjej eller kille. Men det är någon som ska träna i alla fall. Och då ställer de Bali vid sidan om. Som visar en skärm på väggen. Bredvid tv-apparaten. Som att jag ska titta på träningsvideon på projektorn. Men jag ska fortfarande ha min serie igång på den andra. Jag hade använt tvn i det fallet. Men absolut... Men att den också ska kunna visa video för din hund på fåglar, det känns ju som allmänt det kommer sluta med att hunden ger sig på Bali, men ändå jag är inte riktigt säker på att jag tror på konceptet om vi säger så men jag tycker det är en cool grej

Ruben:

kan lära sig hundspråk och bara så här. Woof woof, don't attack me. Woof woof, don't attack me.

Andreas:

skulle väl vara skulle väl vara det

Ruben:

Please stop that. Please stop that. Please stop that.

Andreas:

Please stop, please stop Jag är uppväxt med hund, eller jag har haft hund halva livet i alla fall Mer eller mindre, ja mer än halva livet Och de hundarna som jag har växt upp med och vännes hundar Älskar ju generellt sett bollar Och de hundarna som jag har växt upp med, den hunden och de hundarna som min mamma har nu, de är ju experter på att sätta tänderna i typ ventilen på en boll. Så att en boll tar liksom, den lever om du har tur tio minuter. Sen så sitter tanden i ventilen och sen är den död. Och jag ser ju bara på den här bollen, den ser ju ut som en boll, den åker omkring och där finns... Där finns någon liten radar-grej högst upp.

Ruben:

mm.

Andreas:

Hade jag varit hund så hade jag bits. Jag säger också, väldigt dåligt i podd. Ni får googla Samsung Ball-i helt enkelt. B-A-L-L-I-E. Men det är en liten gul boll på tre hjul. Hade jag varit hund så hade jag tyckt den var väldigt intressant att jaga.

Ruben:

Det tror jag verkligen Alltså det Det känns inte så genomtänkt på något sätt Just den aspekten av det

Andreas:

så släpper ju också... Nu har inte jag tagit upp det, men det är lite en sidenote. För det finns inte heller så mycket information om den. Men LG släpper sin Smart Home AI Assistant. Vilket är en motsvarande grej. Fast inte som en boll, utan den går på två hjul och ser ut som ett piller.

Ruben:

mm,

Andreas:

Det är någonting med AI och robotar just nu.

Ruben:

Alltså det var väl ett genomgående tema på hela CS, men som inte vi tänker gå in jättemycket på. Men allt... Allt. Allt hade AI. AI. AI. AI. AI. Åh, en mikrovågsund med AI. Åh, en rörost med AI. Åh, kolla, ett fönster med AI.

Andreas:

Jag... Nej jag vet inte Det är mycket AI just nu Men det har vi ju sagt också Det kommer vara mycket AI framöver Och vi kan väl se det såhär Bali hade ju inte varit den roboten jag var rädd för

Ruben:

Du, ge den två laserkanonar och den är livsfarlig.

Andreas:

Men den har inte två laserkanoner Ruben

Ruben:

har lasersensorer som den känner av rummet och då måste den kunna höja styrkan för att skjuta sig under människor.

Andreas:

Jag skulle vilja se det litiumbatteriet i den storleken som har den styrkan. Alltså ja, du kan absolut göra lasrar som bränner sönder saker. Absolut. Men det känns lite... Det känns till och med tre i.

Ruben:

mm

Andreas:

Jaja. Mitt första ämne är rullande Samsung-boll i form av en röstassistent eller någonting. En rullande röstassistent i form av en boll. Det ska bli spännande att se när den här kommer ut och folk får reviewa den

Ruben:

Nu ska jag ta min nästa grej. Det här är någonting som jag tror lite flög under radarn. För jag har inte sett om det på så många platser.

Andreas:

har missat det helt om jag ska vara ärlig

Ruben:

Och det är Lenovo släppte alla möjliga datorverk. Massa häftiga datorer och laptops och grejer. Men detta är första gången jag ser detta. Och det gjorde att jag blev inspirerad. Lenovo släpper någonting med ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Solution.

Andreas:

Okej.

Ruben:

Och det häftiga med den här då, det är att det är en dator som går på en Intel-processor som har Windows. Sen är det en platta som har en som går på Android. Så att du har båda de här enheterna sen kan du docka Den här plattan i Windows-enheten. Så tentbordet och hela huvudbiten är en Windows-dator. Skärmen och allting bakom med kameror och allting är som en platta. Sen trycker du upp de här. Då får du en enda enhet. Och så kan du välja om du vill köra den på Android eller Windows. Eller så kan du då ha plattan, plocka ut den, köra Android och sitta och fiddla med den som du gör med en vanlig platta. Eller så kan du koppla in en extern skärm till det här tändbordet och ha den också som bara en Windows-maskin. Så det är en 2-i-1-lösning fast med två olika operativsystem och helt egna datorer i sig.

Andreas:

Alltså, någonting... Alltså, jag måste ju någonstans ge Lenovo och Asus. De hittar på så jävla mycket sjuka grejer.

Ruben:

Ja, men det här är ju fantastiskt. Tänk att du kan få både en platta och en dator som kan prestera på det de faktiskt är bra på.

Andreas:

Mm.

Ruben:

Med, nu ska vi inte säga att det är top of the line grejer de där, men liksom själva datorn har ändå en Intel Core Ultra 7 processor, den har 32 gig i ram 1 terabyte SSD och med den här skärmen så får den en 2.8 skärm med OLED det är 14 tummare alltså det är helt okej, två stycken Thunderbolt-portar, alltså Och en audiojack. Alltså en 3.5mm. Varför inte? Den har ändå det som

Andreas:

ha på laptops fortfarande tycker jag.

Ruben:

det tycker jag med. Men den har ändå allting man behöver. Och sen så själva tableten i sig. Har en Snapdragon 8+. Inte 8.3. Android 13. 12GB RAM. 256GB minne. Helt okej enheter. Inte top of the line. Men det är nog så här. Bra grejer och utifrån videon som jag har sett det är lite buggigt när man kopplar ihop dem någon gång så att det tar någon sekund men som standaloneen heter det är en bra dator det är en bra platta du kan kombinera ihop dem, välja vilket system du vill köra alltså Ja, och det som var mest buggigt är att man ska kunna använda de här ihopkopplade och kunna göra en sak på datorn och sen så skicka det med den här, vad kallas det? Quick-share är det inte. Men någon sån koppling som gör att du kan göra en sak på ena nere så att det syns på den andra.

Andreas:

Ja, mera kast eller

Ruben:

ja, något sånt ja.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Och ett startpris på 2000 dollar, alltså 20 000 ish. Alltså det är Det är inte det sjukaste när det kommer till specs. Men det är lite häftigt ändå. Men min tanke med detta som jag vill utforska lite.

Andreas:

Okej.

Ruben:

Vi pratar mycket om att ARM och sådana processorer kommer att komma till Windows-maskiner. Lenovo är en av de bästa datorverkarna enligt mig. När det kommer till just laptops. Och annat också för den ena med just laptops. Om de väljer att göra den här lösningen. Säger inte det ganska mycket om att Windows på ARM är jävligt långt borta?

Andreas:

Jag är villig att hålla med dig! Ja, jag är villig att hålla med dig Någonstans, nej det är inte top of the line De stoppar igen 8 plus gen 1 Gen 2 släpptes Telefonen med i 2023 Så vi kommer släppa gen 3

Ruben:

Antagligen något sånt där.

Andreas:

jag för mig Det innebär att den är en processor som är Ja det är en plus i och för sig Så den är väl kanske ett och ett halvt år gammal Men det är en arkitektur som är Två år gammal Och det jag tänker med den här Ja, som du säger Windows på ARM är nog ganska långt borta När jag köper en laptop så förväntar jag mig Något längre livslängd på en laptop Jämte mot en surfplatta eller en telefon

Ruben:

Mm.

Andreas:

Vad gör jag den dagen De slutar Supporta Android-plattan

Ruben:

Då har du bara en dum skärm. Och en laptop.

Andreas:

Jo, men ska jag koppla upp skärmen mot mitt gäst-wifi då för att inte den ska infiltrera min dator som den ändå kopplas ihop med?

Ruben:

Hmm. Den dockar ju och så kör den Windows by default. Så då kanske den inte kör Android.

Andreas:

Jo, men den switchar ju direkt vilket innebär att om den switchar direkt när du plockar av den från dockan... Så körs ju Android i bakgrunden. Jag gillar att du plockade upp den för att jag har helt missat den. Och det är ju en spännande hybrid. Och jag gillar Lenovo. Lenovo och Asus de hittar på grejer. Jag gillar det. Det ska utmanas.

Ruben:

Ja men det är ett intressant liksom koncept alltså jag gillar konceptet i sig sen så det absolut bästa hade ju varit när man hade typ Windows Barm och deras tablet-variant av Windows var bra och så hade man bara kunnat ta en tablet som man dockade i ett helt bord och så hade man kunnat ta Monster Enhet. Men de har ju sådana surface och sånt som man kan ha touch på och det här och det där. Och man kan vika och fold och så vad de heter. Men det är inte det här ännu.

Andreas:

Jag tror inte det är möjligt. Men teoretiskt sett... Hur nice hade det inte varit... För att någonstans, den här Snapdragon-processorn kommer ju antagligen vara bra mycket mer strömsnål än Intel Core-processorn. Men Kan man köra Windows, alltså kan man utnyttja båda två processorerna när man kör Windows och köra lätta workload-grejer på Snapdragon-processorn? Jag tror absolut inte att detta är möjligt, men köra de lätta workload sen på den lilla processorn och sen de tunga på den stora så att du kan få ganska bra batteritid.

Ruben:

det hade jag bara testat.

Andreas:

Kunna ligga och tugga de här YouTube-videos hem på Snapdragon liksom. Det kan du göra genom att bara köra din Android-läge men om man vill ligga kvar på Windows liksom.

Ruben:

Ja, kanske

Andreas:

Jag gillar konceptet. Jag gillar

Ruben:

Jag gillar också konceptet Men det är inte hela vägen Men det är häftigt

Andreas:

All right. Ska jag ta min sista?

Ruben:

Det kan du göra

Andreas:

Jag vill ta upp den stora bangern för CES. Jag tror det är ingenting jag har

Ruben:

då? Är det då? Is it

Andreas:

har inte hört någonting annat som folk pratar om så mycket. Och det är Rabbit R1. Det här är från en AI-startup som heter Rabbit. Och de har introducerat en ny AI-driven enhet som de kallar för R1.

Ruben:

Mm,

Andreas:

Och det som är viktigt här, det är en fristående AI-enhet. Så Rabbit producerar en mjukvara. Men också den här då hårdvaran. Hårdvaran är designad av svenska Teenage Engineering.

Ruben:

mm.

Andreas:

Så att den ser ju... Jag skulle vilja påstå att den ser bra ut.

Ruben:

tycker jag med, absolut.

Andreas:

Sen är den skrikorange. Hahaha! Jo, men den är typ en halvtelefon. Den är halva höjden av en iPhone ungefär. Och så har den en 2,88-tums pekskärm, ett scrollhjul, en knapp och en kamera man kan snurra framåt och tillbaka. Så du kan antingen ha den att den riktas mot dig eller så riktas den framåt. Allting är byggt i en plasthölje. Fyrkantigt, väldigt orange. Den ser cool ut. Och... Internt kör den en MediaTek-processor som klockar in på 2,3 GHz, 4 GB RAM-minne och 128 GB lagring. Den har Bluetooth, Wi-Fi och 4G-uppkoppling. Men det stora grejen med det här är att man pushar att den går på Rabbit OS. Det är ingen som riktigt vet vad Rabbit OS är ännu. Jag är väldigt övertygad på att det är en Android-variant.

Ruben:

mm,

Andreas:

vet. Men det man marknadsför här då det är att man kör en så kallad LAM-modell eller en Large Action Model istället för en Large Language Model Så den här bygger då den ska ju använda Large Language för att prata men sen ska du kunna få den till att utföra olika grejer som du normalt sett kanske gör på din telefon genom att du säger till den vad du vill att den ska göra och så utför den det själv Så exempel som de sa var typ Boka mig en Uber hem. Eller Jag vill att du beställer en pizza från Dominos. Eller ja, lite olika sådana exempel. Också väldigt tveksamt. De använde exemplet av att Boka mig en resa till London.

Ruben:

Mm.

Andreas:

Typ. Och Hur bokar jag resa? För det första, om jag säger bokar jag resa till London då ska den här veta vad jag föredrar att åka den ska veta mitt kreditkort, den ska veta väldigt mycket och den ska också söka upp resorna och helst då ta rätt prisklass, rätt klass på flyget rätt tid på dygnet Och se till att jag sitter i ett bekvämt säte.

Ruben:

löser sig. Det är cancert.

Andreas:

Men den här då, den ska släppas med... Jag kommer inte riktigt ihåg exakt hur många det var. Men 20 stycken typ integrationer. Med till exempel Spotify eller Uber eller liknande. Och du ska då helt enkelt kunna säga till den att... Ja, men jag vill... Jag vill att du ska spela den här låten från Spotify och den då. Sen är det en litet kaninhuvud som studsar på skärmen och så spelar

Ruben:

Mm.

Andreas:

Men när den inte har funktioner eller kopplingar till vissa tjänster så har den ett träningsläge.

Ruben:

Mm.

Andreas:

Där du då ska kunna sätta dig och göra sakerna på skärmen. Och så ska den sen lära sig det och kunna göra det i efterhand. Så att om jag då vill ha, vad vet jag, ett exempel som de tog upp var du kan lära den hur man tar bort en watermark, alltså en vattenmärke på en bild. Du gör det en gång och sen nästa gång kommer den kunna göra det själv och förstå hur man gör. Det här låter som makron i mina öron.

Ruben:

Mm-hmm.

Andreas:

Och nästa fråga är såhär, skitcoolt om det funkar, men hur i hela världen ska den här kunna med en 2,3 GHz MediaTek-processor och 4 GB RAM lösa att köra Photoshop?

Ruben:

Jag har ingen aning hur det här är tänkt alltså det är många grejer de lyfter upp det här ska jag göra, det här ska jag göra kommer det funka och också den här kommer jag vilja ge access till den här lilla makapären till alla mina konton, inlag, uppgifter och saker

Andreas:

exakt.

Ruben:

alltså De säger att de har gått ut och designat att det ska vara säkert i integritet i åtanke. Men det är liksom så här... Ja.

Andreas:

bränner ju i princip vi hackar inte någon system utan vi går till tjänstens riktiga gränssnitt och sen så fyller vi i dina inloggningsuppgifter men vi har inte dina inloggningsuppgifter vi sparar inte dem hur kan hur kan båda de sakerna vara sanna samtidigt

Ruben:

det låter svårt

Andreas:

För det skulle ju kunna funka med att man loggar in och sen får enheten en inloggningstoken av typ Spotify eller Netflix eller Uber. Men det är inte det de säger.

Ruben:

Nej.

Andreas:

Och då måste ju de här enheterna tillåta det också.

Ruben:

Och de säger ju ändå att det här med Photoshop då, de ska ju använda sina virtuella maskiner för en del av de här tyngre grejerna. Så det hade ju kunnat vara en lösning. Men kommer då mina uppgifter sparas på de här virtuella maskinerna också då? Och vart ligger de virtuella maskinerna? Eller de serverna?

Andreas:

Ja, det här är också

Ruben:

någonting som innoverar ditt Apple-ID? Behöver du ha en Mac då som loggar in åt dig någonstans? Eller hur ska det funka?

Andreas:

Alltså du kan ju räkna med att skickar du ett meddelande från den här så är det gröna bubblor all the way.

Ruben:

Mm.

Andreas:

Det kan du ju skriva upp. Men de hävdar ju att de har designat RabbitOS med säkerhet och integritet i åtanke. För det första, jag har ett problem med valet av namn på företag. Det är kanske bara jag, men det är inte en AI-enhet jag förknippar med ordet rabbit.

Ruben:

Jag tror jag förstår vad du tänker på Och jag är med dig

Andreas:

Ni som vet, ni vet, men det är inte vad jag förknippar med en rabbit. Nej, så hur tänkte man i valet av namn?

Ruben:

Att det är en liten snabb sak Som utför små tasks Så att jag springer runt och är söt Eller you go down the rabbit hole

Andreas:

Ja, de kallar ju också sin webbportal där du då ska kunna lära den här och logga in på olika tjänster och liknande för Rabbit Web Portal. Ja.

Ruben:

Down we go to rabbit hole.

Andreas:

där ute som är intresserade så är den tillgänglig redan nu för köp. Nej, för att båda batcherna har sålt slut. Men den finns tillgänglig då när de kommer en ny batch och priset är 199 dollar. Vilket också för mig. För de gav ju också skit till de andra stora aktörerna typ Apple, Google, Samsung för vad de tar för pris på sina telefoner. Jag vill också hävda det här. Mindre skärm, mindre enhet, mediatek-processor och en plasthölje. Ni är inte i samma klass. Men det är ett bra pris. Om den håller vad den lovar så är det ett jäkligt bra pris.

Ruben:

Alltså när den här kommer ut på marknaden och folk faktiskt börjar testa den så är den bra. kan säga att jag kanske ville ha en sån här. Det kanske skulle vara roligt att använda.

Andreas:

Ja, jag med. Men dilemmat är ju någonstans om du tränar ett makro har man jobbat med makro någon gång det funkar jättebra i typ Excel i Windows funkar det jättebra fram tills en tjänsteleverantör flyttar en knapp. Då är jag helt plötsligt bara just det, jag trycker här men det händer ingenting. Och Hur många gånger ska du behöva träna den här båd på att kunna kanske göra en sak till exempel?

Ruben:

140 miljoner gånger Nej jag vet inte Men det kanske man kan

Andreas:

i alla

Ruben:

upp dem så att de lär sig Från andra, jag har ingen aning Kanske

Andreas:

Ja, alltså det optimala är här ju Är ju om de hade öppnat en typ store där man kan ladda ner färdigbyggda automatiseringar av andra människor. Som folk redan har gjort så kanske du inte behöver göra alla själv.

Ruben:

det kanske var bra

Andreas:

det kunna vara en användare som kan underhålla typ kopplingen mot Photoshop. En kan underhålla kopplingen mot, vad vet jag, Pocket Cast. Vi kan underhålla kopplingen mot cacktech.com Alltså, teoretiskt sett. Men,

Ruben:

är häftigt alltså Vi får se vart det här tar oss Det kommer vara coola grejer Jag känner redan en person Jag känner redan en som har beställt det

Andreas:

Du känner en som har beställt en? Jaha.

Ruben:

har redan bett om att få information och sagt att om han tycker att det är bra och han vill prata om det så kan han få komma hit och prata om det också.

Andreas:

Ursäkta, har du bjudit in folk i podden utan att fråga

Ruben:

Ja, ha det!

Andreas:

Jaja, det är sånt som händer. Jag tänkte snarare att jag skulle vilja testa

Ruben:

Ja, det också.

Andreas:

Ja, och jag tänker såhär. Jag vet inte riktigt vem användaren är. Funkar den som utlovad så hade jag lätt velat ha en för att testa och experimentera och se vad som händer. Men det här företaget grundades också i höstas. Och tog in två investeringsrunder under typ loppet av två månader.

Ruben:

Ja,

Andreas:

Det här är inte ett företag som existerat speciellt länge, om vi säger så.

Ruben:

man en bra idé och bra utvecklare vet du hur det går fort.

Andreas:

Så kan man absolut se det. Så kan man absolut se det. Men då är min sista fråga. Hur ska de tjäna pengar?

Ruben:

De säljer ju enigheterna det är inte svårare än så

Andreas:

Jo, men för 199 dollar. Det är 2000 spänn. Hådvaran är nog dyrare tror jag. Och sen måste de ju drifta servrar. Och det finns ingen som säger att du måste betala något abonnemang på att fortsätta använda den i dagsläget. Utan det står dessutom på hemsidan att den är abonnemangsfri.

Ruben:

Är vi tillbaka till en sån här då, om du inte betalar för det så är det produkten själv?

Andreas:

Jo, men de hävdar ju att de inte samlar in min data. Så det är där jag

Ruben:

Nej, men du kanske tränar deras lamm?

Andreas:

Mm. Det kanske man

Ruben:

det är kanske det de tänker att om vi får ut den här, många använder den och så tränar vi vår lam och sen så kommer det bli ett får men

Andreas:

Badum psss.

Ruben:

men det är väl kanske det som de känner att de tjänar pengar på eller tjänar någonting på att de tränar upp sin lammodell så att den faktiskt lär sig saker det är nog det som jag, om jag fissa mm

Andreas:

Det viktiga är att språket som finns tillgängligt just nu är engelska. Men planerade är arabiska, kinesiska, franska, tyska, hindi, japanska. Koreanska, spanska och sist men inte minst svenska av alla språk.

Ruben:

Men det är ju för att de har täta kopplingar till Sverige så att därav så sitter vi ett

Andreas:

engineering menar du.

Ruben:

Det är

Andreas:

tycker av de här språken så är ju för det flesta svenskan i särklass

Ruben:

Mm.

Andreas:

jag skulle nog vilja säga att det finns en hel del andra språk jag hade lagt på den listan innan jag hade lagt svenska. Men jag tackar och tar emot.

Ruben:

Ja, det var... Tack så mycket, tack så mycket.

Andreas:

Ja, nej, det ska bli spännande att se Jag vill se när den kommer ut Och folk får testa den, och funkar den som den ska Intressant, och såhär Ja, vad blir det, typ 2500 någonting Om du skulle köpa den, då tar jag kanske i lite Från tårna, jag vet inte Ja, just det, USA, du måste då också lägga till skatt Så ja, 2500, 2600 kanske Alltså I värsta fall så blir det en brevpress om det är shit goes to hell.

Ruben:

eller så tar du dubbelhäftande tejp Sätter den på väggen hemma Och har en makro för den

Andreas:

Vad händer om Rabbit går i konken? Kommer jag kunna fortsätta använda min enhet då? Eller är det en helt lås mot cloudet?

Ruben:

Antagligen så är den död då

Andreas:

Ja... Och avslutningsvis, det här skulle ju kunna vara en app.

Ruben:

Vad menar du? Hade du kunnat ha en app i en telefon? Hade man haft mer processorverksamhet då? Hade vi kunnat driva detta via den här maskinen då? Konstigt. Tänk att det hade kunnat funka.

Andreas:

Ja, alltså någonting de pushar på mycket här är att mobiltelefoner från början var gjorda för att spara tid och idag tar de mer tid av oss. Och det var någon i The Waveform podcast som sa, och jag kan inte mer än hålla med, jag tror inte problemet är telefoner, jag tror problemet är beroendeframkallande appar.

Ruben:

Hmm.

Andreas:

Och ja, här plockar du ju bort apparna för tanken är att du inte ska använda apparna utan att den här ska lösa dig i bakgrunden men det utgår ju från att du har ganska blind trust för någonstans, om jag beställer en Uber då står jag ju och kollar, är den på väg hit? När kommer den? Kör han rätt? Det är ju klart att beställer jag mat så gör jag ju samma sak och jag är inte säker på att jag är villig att lämna över typ flygbokningar

Ruben:

Nej nej visst så är det kan man också lämna över tror jag

Andreas:

Ja, absolut. Men det här är ju då, jag tänker mig, det här är ju kanske det närmsta vi kommer en riktig virtuella assistent om den funkar som utlovat.

Ruben:

Mm.

Andreas:

För den ska ju vara ganska context aware, den behöver ju ha tillgång till din kalender den behöver ha tillgång till ganska mycket information, och den ska ändå fatta det så det är ju spännande ja, det ska bli spännande att se vad som vad som händer när den släpps på släpps på marknaden och folk får testa det, jag vill se recensionerna

Ruben:

Jaha.

Andreas:

ser allting bra ut den behåller priset då är jag benägen att köpa den det hade varit intressant

Ruben:

vi ta lite av Honorable Mentions också innan vi avslutar det här samtalet?

Andreas:

har inte så jättemånga. Och jag har ju inte... Alltså för grejen är att jag fyllde i min lista och sen insåg jag att tre av mina var ju samma som dina. Så jag har raderat dem så får du köra dem och så håller jag bara

Ruben:

Ja, det är

Andreas:

jag en jag vill tillägga.

Ruben:

En cool grej då, som jag vill ha, alltså verkligen vill ha, det är Samsung Music Frame.

Andreas:

Varför Ruben?

Ruben:

Därför att det är en snygg lösning att gömma mycket högtalare och som du också då skulle kunna pära upp med en tv för att ha ett potentiellt 2.1 eller 5.1 system.

Andreas:

Ruben, vill du ha ett tips? Ikea Symfonisk?

Ruben:

mm,

Andreas:

Har en tavelhögtalare. Har haft ganska länge.

Ruben:

men det här är ju Samsung va?

Andreas:

Jo, men IKEA är sånås.

Ruben:

Ja, men det här är ju Samsung.

Andreas:

När det kommer till ljudrymen så är väl inte Samsung den jag sätter högst på listan.

Ruben:

de är ju coola, Andreas.

Andreas:

Jag vet inte om Samsung är så coola på ljud De köpte AKG vid något tillfälle Det är väl det de har Vad jag vet på ljudsidan

Ruben:

Nej, jag är med dig. Men jag tycker konceptet är häftigt. Och det är kul att du kan byta ut vad det är för... Bild och det verkar ändå utifrån de som jag har satt som reviews på det man såg i den här hallen så var det bra ljud också. Så att det är en perfekt kompanjon till The Frame TV skulle jag säga. Det är väl det det

Andreas:

The Frame är ju inte... Okej, nu är jag hård här. Jag vet att du tycker om den designen,

Ruben:

inte

Andreas:

du ställer det prismässigt så kan du ju få en bra, mycket bättre tv för de pengarna.

Ruben:

Men Andreas, nu vill vi åter tillbaka till det här. Allting handlar inte om spex när det kommer till pris. Man får... Nej!

Andreas:

du ha... Okej. Du kan få en snygg tv som är kass. Okej, det är inte kass. Den är absolut inte kass. Det är inte så jag menar. Det är en bra tv. Men det är ju ett typexempel av form över funktion. Sen kan du gå och köpa en Sony LG OLED för typ samma pris och få bra mycket bättre bildkvalitet. Mm.

Ruben:

Jag är med dig och jag hade nog, om jag gjort detta, byggt en egen deframer eller liknande, men du får den här svarta skärmen och en OLED knyta på, eller kan du, men du får burning. Jag...

Andreas:

Ja, vet

Ruben:

Jag gillar... Jag gillar konceptet, okej? Det är snyggt och trevligt.

Andreas:

du hur många människor jag har hört som har köpt The Frame och inte lyckats stänga av den? Den står på konstant och drar ström.

Ruben:

är ju bra

Andreas:

Det är inte alls bra.

Ruben:

Men gillar grejen ändå. Jag gillar The Frame Music Box. Eller vad det nu kallas.

Andreas:

frame music box Musik frame eller något Mm

Ruben:

Det här tror jag vi pratade om förra året när Sony presenterade sin bil och sa det är väl kul att de gör ett koncept men det kommer aldrig att släppas och det kommer aldrig att bli någonting och lär det och lär det där. Nu så visar vi upp samma bil igen fast utdaterad då på Afela som den heter. Ja, Fela. Men

Andreas:

Afelia, jag

Ruben:

fel.

Andreas:

skulle nog säga Afelia

Ruben:

jag vet inte. Ja, skitsamma. Men det roliga med den är att de körde upp den här med en PS5-kontroll. Och styrde upp den på scen. Och den ser ju ungefär ut som under förra året. Och det är ju en häftig EV. Det är ju en cool bil med massa skärmar och saker. Och man kan göra saker och inrikta mycket på spel. Häftigt. Men det häftigaste var alltid att verksamheten ska släppa den här tillsammans med Honda. Så det är ju... Jättehäftigt på något sätt att Sony ska göra en bil Sen är det ju en Honda Men det är ändå såhär, ja varför inte

Andreas:

Jag är med dig.

Ruben:

Och att de fortsätter köra på spåret Jag

Andreas:

Honda med Sony-teknik.

Ruben:

jag bryr mig Men jag tycker ändå häftigt att de kör på den Det är Det är kul Mer så behöver vi inte säga Sen då, någonting som jag får överallt Som jag fortfarande inte riktigt fattar grejer med Det är With Things Bimo

Andreas:

tyckte den var svinkool.

Ruben:

Då får du gärna prata om det här. Jag tycker mer att det är en liten apparat som kan mäta lite EKG, lite temperatur, lite hjärtfrekvenser och grejer. Och så spara upp den här informationen in i din telefon eller någonstans. Eller någon hälsoapp som kan skicka det till via Withings och skicka det till din läkare. Ja, absolut. Men... Do I really need it? Nej. Är det så pass coolt att jag vill köpa den? Nej. Hade man kunnat få ut den här funktionen någonstans? Ja. Är det verkligen värt det? Nej.

Andreas:

Alltså grejen är att jag tror inte Detta är för dig, detta är ju kanske för någon Som har hälsoproblem Alltså någon som generellt Eller någon som kanske Säger att man är elitidrottare Och verkligen vill följa varenda detalj In i minsta Detalj Men det är ju en Mult I ett home check-up enhet som inte är större än, hur stort ska man kalla att den är?

Ruben:

Den är ungefär som en Apple TV-kontroll, fast som är dubbeltjocklek.

Andreas:

Ja, det är nog en ganska bra storlek. Alltså en lite mindre TV-färgkontroll. Och den har liksom fyra in one då. Den är FDA cleared. Och det du kan ta är temperatur, hjärtslag, och så kan du göra en EKG helt enkelt. Medical grade. De kallar det för ECG. Jag vet inte riktigt vad skillnaden är faktiskt. Så digitalt stetoskop, kroppstemperatur, ECG och blodsyremättnad gör

Ruben:

Vad är skillnaden på den här och en Apple Watch då?

Andreas:

att den här antagligen har betydligt högre säkerhet på testerna.

Ruben:

Det är jag

Andreas:

här är medical grade. återigen.

Ruben:

här är medical grade.

Andreas:

Jo, men Apple Watch

Ruben:

blir ju som de här grejerna. This is military grade.

Andreas:

Ja. det är bullshit Det är lägsta, lägsta standard för att de ens ska få använda det Jag tyckte det var cool Återigen, man får ju se när folk testar den, men Withings gör ju bra grejer De har ju hållit det de har lovat tidigare

Ruben:

inte emot den. Jag bara fattar inte

Andreas:

är att du ska kunna koppla det mot din telefon och till exempel kunna göra distanshälsochecks med din läkare helt enkelt. Så att läkaren kan se dina resultat på andra sidan.

Ruben:

Jag gillar det, men jag fattar inte riktigt. Det är väl det.

Andreas:

Nej, köp det.

Ruben:

Sen då, nu går vi tillbaka till Samsung lite, för det här går nämligen jättesnabbt. De släppte en OLED-TV med en anti-glare, det vill säga en film som de har skapat på framställningen av skärmen, som gör att om du får solljus på din OLED-skärm så kommer det inte bli massa reflektioner, vilket är typ det största problemet som finns med OLED-skärmar, vilket var problemet med den OLED-skärmen jag hade tidigare. De har nu löst det här. Och utifrån allting som är på videos är det så bra. Om jag nu köper en ny tv i framtiden så kommer det vara sån. Då får du allt bra skärm.

Andreas:

På tal om Samsung så mitt, ett av mina honorable mentions, jag insåg att jag kom på en till är att SmartThings nu samarbetar med Tesla, så har du Tesla Energy-system hemma med solpaneler eller batterier och liknande så är SmartThings det första smarta hemsystemet som integrerar En sanning med modifikation för att det finns en ful integration mellan Home Assistant och Tesla men den är kanske inte riktigt officiell utan den är nog lite mer hackad ihop men den funkar på samma sätt men SmartThings är den då första officiella integrationen med en smart hemhub det det gillar vi när saker och ting pratar med varandra och

Ruben:

Mm

Andreas:

Tänk då att du får strömavbrott och du automatiskt kan sätta smart things till att stänga av onödiga uppkopplade enheter. När strömavbrottet är så kanske du inte ska använda den stora tvn eller du kan stänga av värmen i de här rummen för de använder vi inte så mycket. Bara för att spara strömmen på elsystemet liksom.

Ruben:

var din sista honom eller människa?

Andreas:

Yes, Hyundai Mobis e-corner system. Vilket då är en Hyundai där de har gjort så att hjulen kan i princip ställas, jag vet inte hur jag ska förklara det, De kan vridas 90 grader från utgångsläget vilket gör att du kan i princip krubbwalka in i en parkeringsplats. Eller göra en 360-graders snurr på exakt den platsen du befinner dig på. Så din svängrad blir lika stor som bilen är lång i princip. Problemet är inte så höga hastigheter än. vi har sett sådana här koncept tidigare. Det har aldrig blivit något vettigt av dig. För det är skitsvårt att få det att funka. För att så fort det här blir lite nockat ur alignment så sliter du däcknås in i bomben. Och det tar upp väldigt mycket plats i motorutrymme och i bagaget. För att du måste ha utrymme för hjulen att kunna svänga så pass mycket. Coolt. Jag tror inte riktigt på det. Men jag tycker det är coolt. Och det var min sista fråga.

Ruben:

Det var allt för den här veckan då.

Andreas:

Ja, som ni märker så släpper vi våra avsnitt på torsdagar framöver, vilket innebär att ni får tjuna in torsdagar helt enkelt istället för måndagar.

Ruben:

Tack

Andreas:

vi har sagt något märkligt, ni vill tipsa om framtida gäster eller ämnen så kan ni mejla till kaktäckatgmail.com eller skriva till oss på valfri social media. Vi finns på de flesta sociala medier men vi är mest aktiva på Instagram, TikTok och Youtube. Och på Youtube kan det ju vara så att man lyssnar på den här podden eller är sin favoritpoddspelare. Då ska man passa på att prenumerera. Är man på Youtube så klickar man på tumme upp. Och är man i sin poddspelare får man gärna lämna en recension och ett betyg. Det gör att andra människor hittar podden och vi får fler lyssnare. Fler lyssnare innebär att vi kan få större möjlighet att göra en bättre show helt enkelt. Vill man stötta podden så kan man göra det på buymeacoffee.com slash cacktech. Helt enkelt köp en kaffe till oss om ni känner att vi förtjänar det. Eller så kan ni göra det gratis när ni ändå handlar från Amazon. Då använder ni någon av våra affiliedlänkar. Men längst ner i det här avsnittsdokumentet så finns även våran generella som leder till startsidan på Amazon. Använder ni den länken så får vi en kickback av en procentandel på den ni handlar. Men det kommer ur Jeff Bezos vinstmarginal. Som jag har sagt tidigare, han behöver inte fler lyxbåtar. Vi kan ta lite av den vinstmarginalen. Och det kostar ju ingenting extra. Har jag missat någonting Ruben?

Ruben:

Jag tror inte det. Jag tror det var alldeles. Och har du missat någonting så är det nog säkert inte viktigt.

Andreas:

Som sagt. Ni hittar oss här framöver på torsdagar. Och. Alla får ha en trevlig helg. Så hörs vi igen nästa

Ruben:

Jag vet. Ha det!

Andreas:

Ha det!

intro
Transparanta skärmar
Samsung Ballie
Lenovo laptop och tablet?
Rabbit R1
Honurable mentions
outro