Käck-Tech Podcast

Made By Google 2023: Pixel 8, Pixel 8 Pro & Pixel Watch 2

October 09, 2023 Andreas & Ruben Episode 82
Käck-Tech Podcast
Made By Google 2023: Pixel 8, Pixel 8 Pro & Pixel Watch 2
Show Notes Transcript Chapter Markers

I veckans avsnitt av Käck-Tech Podcast dyker Andreas och Ruben ner i några av de mest spännande teknikuppdateringarna. Vi inleder med en titt på Tinder Select, den exklusiva dejtingplattformen för eliten. Därefter diskuterar vi Facebook och Instagrams planer på att bli reklamfria och vad detta innebär för användarna. Vi ger dig också de senaste nyheterna om Google Pixel Buds Pro och de kommande Google Pixel 8 och 8 Pro. Missa inte detta fullspäckade avsnitt!


Länkar från veckans innehåll

Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!


Nyheter


Huvudämne 


I samarbete med RØDE: För att säkerställa högsta ljudkvalitet i våra avsnitt, använder vi utrustning från RØDE. Detta samarbete baseras på utrustningsstöd i utbyte mot exponering, utan ekonomisk kompensation. Tack RØDE!

Support the Show.

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:

Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Ruben:

Hej och välkomna till Ursäkta i podcast paret där vi diskuterar riskerna och om vi har tur informerar om check teknik.

Andreas:

Inte att du ska spexa när vi är igång. Vi är igång. Återigen. Täkten fortsatte över det i och för sig ett september längre tänkte.

Ruben:

Traktorer kan vi minska också om vi kör på.

Andreas:

Är inte det ett vedertaget och duktigt Hemberg? Men ett hekto är också är ett vedertaget uttryck.

Ruben:

Jag sörjer och vet inte om det är ett vedertaget uttryck, men det kanske är.

Andreas:

Tekken fall har jag hört, men det är en hel del grejer som hände under hösten.

Ruben:

I Amman kronor. Gör allt som vill tänker jag. Det är nog inte så hårt bara minsta vik är mer äkta än vild så kommer det nog funka.

Andreas:

Men det kommer mera täckning heter det var det ville komma till.

Ruben:

Jag tänker att vi är ju en av de ledande takpannorna i Sverige så vi kan ju inte vilka uttryck vi vill.

Andreas:

Ett ödmjukt öppet.

Ruben:

Jag jobbar inte med jordbruket.

Andreas:

Nej.

Ruben:

Nej.

Andreas:

Men denna gång har det varit lite speciellt. Vi det här avsnittet kommer vi i huvudet att fokusera på Googles nya Pixel åtta och Pixel Lotta prov och Pixel två.

Ruben:

HY.

Andreas:

Men här gången var vi faktiskt inbjudna till Googel.

Ruben:

Det var

Andreas:

Tyvärr så kunde vi inte dyka upp i Stockholm för det råkade krocka i jobbet för både dig och mig. Men vi fick även En slik pik en vecka innan. För alla i Europa som är på nått sätt. PS. Jag vet inte riktigt. Ska vi kalla oss präst? Jag tycker inte vi är präst.

Ruben:

Jag kan kalla mig själv präst så jag kan kalla mig själv allt

Andreas:

podd.

Ruben:

Jag har jobbat med lidelse, kan vara allt möjligt. Det blir bra.

Andreas:

jag jobbar som entusiast på.

Ruben:

Kanske, men det får du göra om du vill.

Andreas:

Jag vet inte riktigt om vi ska kalla oss fackfolk.

Ruben:

Det funkar också.

Andreas:

Jag har en hel del. God jul kommer det bli, men vi börjar inte där. Vi börjar med som i vanlig ordning. Hur har veckan varit? Vibe. Hur är handeln?

Ruben:

Men handen tänker jag slippa se nu den, den har den. Den har lekt som det är. Det gör ont, Det är svullet och så. Men det är klart vi får ta det, klarnade det när det är passé.

Andreas:

Okej.

Ruben:

Men i veckan och vi ska prata tycker de då. Så Jag har gjort ett projekt här hemma av att sätta upp nya lampor och. Det är inte de dumma lampor, det är bara vanliga liksom hållare för lampor. Men. Jag har det inte köpa nya själva lampan och sedan sätta i den här lampan då? Så.

Andreas:

vad pratar vi om nu? Du hade inte köpt lampan i sig eller du hade inte köpt sockeln där man sätter den i?

Ruben:

Jag har köpt nya socklar eller själva lamp hållaren eller vad man nu vill kalla det. Med nya lampor som man skruvar i har inköpt.

Andreas:

Och nu sitter jag med.

Ruben:

Nytt, men. När jag då skulle sätta igång detta så kör jag på fikonen i hallen. Ingen konstighet. Funkar bra i sovrummet Däremot så började blinka och det var grejer dimbar heten funkade på han. Jag fattar ingenting men det kanske att lampan inte dimbar är majoriteten av det här borde funka eller blinka också. Jag måste hektar satt kablarna åt fel håll. Ta ut och kolla när allting sitter rätt och skruva isär allting här och har funkat här. Så testar jag då en lampa som jag vet var dimbar. Nej men det funkar okej ändå. Är det inte de här dimbara med en av dem jag hade då? Jag har inte hunnit gå och köpa nya. Så kan jag då stega mellan lite ljusare och lite mörkare. Två lägen som heter halv dimbar. Men.

Andreas:

Öppet berättat. Okej, ja.

Ruben:

Den funkar, men jag behöver

Andreas:

Men är det verkligen en dimbar lampa då?

Ruben:

Jag vet inte. Jag vet inte om det är för att

Andreas:

det är ju inte bara att hoppa upp precis. När det gällde Dior var det en bar debatt. Den den hoppa mellan alla elektriker där det konstigt att skrika när de hör det här. Men nu är det jag som lite snillen spekulerar typ. Men. Den hoppar egentligen bara mellan typ 220 till 110 volts läget när du inte sett den. Det har lite skillnad med den där oj oj, det här var inte samma elnät. Hoppa till det andra läget som råkar vara lite med dimma.

Ruben:

Ja, kanske. Jag vet inte.

Andreas:

Jag tror inte det är så det funkar. Det är bara jag som.

Ruben:

Jag äter inte det, men någonting händer. Det funkar, men jag behöver lampor. Men det var lite dumt. Tog en lite för lång tid att inse att jag har en lampa som inte dimbara. Jag var ner. Måste koppla fel för Blinka. Så konstigt. Men det är som det kan gå. Men mer i veckan så har jag tagit ett livsbeslut. Jag har märkt att min tock scroll tid har skenat iväg.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Så jag har nu satt in en gräns på 30 minuter dag. Så. Och det tog 13 år. Det går väldigt mycket snabbare än man tror

Andreas:

Jag.

Ruben:

än, speciellt om man kollar lite snabbt. Kanske när man vaknar på bussen till jobbet och sen så kanske på lunchen. Sen så var det slut.

Andreas:

Jag.

Ruben:

Så jag tror det är bra för mig. Men det gör att jag helt plötsligt har haft här 03:04 dagar nu så jag kan säga att jag har vant mig helt nu. Men oj vilket tid jag har. Vart ska jag nu? Är vi ute blir det istället.

Andreas:

Gud, du bara flyttade.

Ruben:

har problemet inte löst ännu. Jag fick ju frigöra så att det fanns vettiga saker. Men jag är jätteduktig på det, men inte hur duktig jag vill vara. Måste kunna chilla ibland så att det är. Men det är så jag tänker, att det här är bra för mig och jag kommer att fortsätta med det sedan jag sagt att om jag gör ett jobb podd relaterade saker så är det okej.

Andreas:

Det är lite annorlunda, men jag vet inte jag. Jag sitter och kollar. Fick tacos på vägen till och från jobbet så jag väntar halvtimmar nu. Där jag satt i taket väldigt öppet. Problemet är också tick tock. Jag tror inte man inser hur mycket tid man lägger på tick tock för man gör det i små byar. Det är 10 minuter här, 10 minuter där, 10 minuter där. Men ganska ofta.

Ruben:

Så jag tror att det kan vara klokt att vänta med är. Kanske ska testa det. Men det är det. Det funkar för mig just nu.

Andreas:

Okej, det var du som tyckte att jag var helt dum i huvudet när du satt en sådan nackspärr så jag inte kunde komma åt. Vi satt där på kvällen efter klockan tio.

Ruben:

Men det är sånt jag garanterat sett. Ja, jag vill kunna nå grejer när som helst. Men jag hade dock såna som grina väl när det funkat för.

Andreas:

När. Jag har ju insett att jag stänger av den varje kväll för att jag har alltid en undanflykt.

Ruben:

Precis så att det blir bara en. Det blir bara jobbigt. Det är väl valda appar, men väl valda. Thailändska tror jag är rätt. Men det här med att tänka att man ska vara bättre om man inte är det kommer aldrig funka.

Andreas:

När jag. Man kan aldrig bli bättre heller. Förändras. Människor förändras. Människor.

Ruben:

mig. Människor är alltid densamma.

Andreas:

Det är enstaka

Ruben:

Nej En grej som jag uppskattar snabbt det så är dessvärre besvären i Las Vegas, glassen o.s.v. Hade ju sin första konsert nu i helgen med youtube bandet som alla lyssnar på men inte vet att de finns men ändå är de jätte stora.

Andreas:

Jag skulle vilja fortsätta. Jag behöver bara köra 09:10 inlägg, men kör.

Ruben:

Mitt. Skithäftigt. Allting är helt galet när vi pratar om detta för några veckor sen eller månader sedan. Det är häftigt vad de har gjort med det. Svär och svär sfären under vår spanska. Men vill ni hålla? För er som inte sett det. Det är häftigt hur den lokala arenan kalla vad man vill är uppbyggd och vad man kan göra med en sådan utformning. Jag är.

Andreas:

jag.

Ruben:

Nästan så jag skulle vilja se om det är någonting som bokas där och åka dit bara för att vara på den platsen. Det är riktigt coolt.

Andreas:

Ja, jag kan ju se vad du menar. Men jag hade besökt. Jag har besökt Globen, men jag har aldrig vart där på en konsert till exempel. Kan ju börja med den svenska sfären.

Ruben:

Jag har varit i Globen. Det är häftigt, men man tänker inte på att det är runt på det sättet.

Andreas:

Nej, jag fattar. Jag fattar. Okej. Åter till min. Den är jättehäftig. Det suger. Men vad är det? Jo, Troja. För att få alla sjuka dies.

Ruben:

Ingen aning. Jag fattar inte ens att.

Andreas:

Första konserten i Sverige ska vara med foto eller. Vi ska skicka med ett album med alla personer som har en iPod.

Ja, det ska ju vara 01:

10 tal. Jag fattar inte vad. Är det jul Hur gör man? Till och med när vi ska skicka med det med alla iPads. Det är självklart helt rimligt. Eller det är klart att de ska vara första konserten på DSV.

Ruben:

När jag hör att hon talar och jag säger Jag kollar upp. Jag har inte ens tänkt vilka låtar de gjort. Vilken jäkla tur då att man har hört inte det. Men det är inte så att det inte är ett band jag vill se live.

Andreas:

Nej, det är inte det första jag tänker på liv heller.

Ruben:

För.

Andreas:

Finns ju artister som är bra mycket större nu för tiden.

Ruben:

En.

Andreas:

Nu är inte jag ens giftig på något sätt, men hotellet Swift bringar ju. Hon är ju brutal när det kommer till tittarsiffror och hur populär hon har blivit. Hon är ju. Jag är inte ett tält Swift. Hon är okej, men hon är. Hon är i särklass den största artisten just nu tror jag.

Ruben:

Ja, kanske. Det har inte. Jag

Andreas:

Jag ser inte någon av hennes tårar nu. Hennes ena tår har gjort att amerikanska staten stämmer Ticketmaster som sålde hennes biljetter för att deras system var för dåligt.

Ruben:

Aldrig mer. Jag vet, jag har dålig koll på tider och lyft.

Andreas:

Nej, det handlar inte. Det handlar om tekniken bakom det Och ganska många sajter och poddar från USA jag lyssnar på pratar om just det här. Det är inte bara. Det är inte bara till för Swift utan för att. Det är också risk för monopol och just nu så går amerikanska staten mot ganska många monopol. Men de som äger arenorna i strid är till stor del i USA. Elimination och ligamatcherna ägs av Ticketmaster. Ticketmaster, de enda stora som tillåter folk att vara på läktarna i källaren och hålla i matchen är arrangörer, så de äger liksom hela kedjan från försäljning till arena. Engagemanget att få en biljett till Arena ägs av Ticketmaster mer eller mindre och de. Alla andra. Det är ju alla de stora ägarna som har några små med några små andra aktörer, men de har liksom inte en chans att det är de också. Men. Ja. drev. Det grundar sig i att det var så många som ville köpa. Biljetter till Tellus skift och så raserades systemet och systemet var uppsatt så att man fick en invite med en invite kod. Då fick jag tillstånd att beställa en biljett. Det var bara att det var överbelastat även för dem som hade en invite kod så det hjälpte inte så mycket.

Ruben:

Jag antar att någonting av det där med nya. Häftigt.

Andreas:

Det är spännande kan man ju säga.

Ruben:

Ja. Vi kan prata mer om det en annan gång. Så kallas på.

Andreas:

Det är ett specialavsnitt in the making vid tillfälle. Jag skulle säga att det kan vara kul att se vad som händer i start där man kan starta en fest eller i rättegång se vad som hände.

Ruben:

Men.

Andreas:

ett tv program. Jag har det.

Ruben:

Men ja, det var nog det jag har att tillföra denna veckan med mitt liv. Vad har du gjort denna veckan Andreas?

Andreas:

Inte jättemycket jag hunnit med så mycket. Det har varit fullt ös medvetslös på andra håll, men jag har ställt om min stadiga kontroll till tyst läge så jag kan använda den som en Brutus kontroll till alla mina enheter. Och jag har kopplat till min TV och spelat lite Android spel. Det är ganska trevligt, Det har funkat ganska bra och det funkar väldigt bra. Det var en väldigt bra lösning på Hela stadga haveriet skulle jag vilja kalla det att man fick allting tillbaka betalt och att kontrollen inte har blivit. Utan jag faktiskt kan använda den. Det är inte den bästa kontrollen i världen, men för mig som inte har någon annan kontroll. Jag kan använda den nu även om den inte är kopplad till det längre.

Ruben:

Det finns några roliga spel där.

Andreas:

jag har spelat ska jag var på en inte middag skulle jag inte kalla. Jaha, så vi beställde in mat. Det blev ju middag, men Jag var på en drink ikväll typ där alla skulle liksom. Man skulle ta med sig ett drink man skulle ta med sig, blanda drinkar till alla på festen med alla mina. Och där då så hade hon som vi var hos. Crazy rod på aperitivo och så kunde man gå med mobilen och Apple TV fjärrkontrollen. Spelare placerad i par typ.

Ruben:

Vad är korsord?

Andreas:

Kom ihåg det. Då är man små figurer som ska hoppa över vägen mer eller mindre. Eller du ska ta dig förbi olika hinder och ditt enda mål är att ta dig framåt i spelet och så. Så sakta men säkert så går ju den här världen. Den försvinner ju. Så du kan liksom inte bara stå still och vänta utan du måste göra det i visst tempo. Men det är att hoppa över en väg. Undvik träd, hoppa över. Vatten med hjälp av flottar som kommer fram tillbaka. Väldigt simpelt spel men det var väldigt kul att göra det i den på det sättet som vi gjorde det. Och nu har laddat ner det till min TV. Så det slutade med att jag spenderade en och en halv timme häromdagen. Vuxit upp helt öppet på Android TV och det funkar förhållandevis bra tycker jag. Orimligt egentligen att spela andra spel på tv, men det gjorde jag.

Ruben:

Nu gör jag det. Det är klart man kan ju.

Andreas:

Sen kan jag säga så här processorn i Android ser vi Philips delarna jag tror skulle spela Android spel på TV så ska du kanske hektar en. Vid ja, vad heter de? En video child tv box eller något i stället? Nått med lite skarpare prestanda för den som sitter i de här tv apparaterna. Originalet. Men.

Ruben:

Därmed är det inte gjorda riktigt för det.

Andreas:

Nej nej, det funkar bara till det de är gjorda för och inte med mer minne Det var kul. Jag måste fråga Är det rimligt att jag skulle hektar en robotdammsugare på 23 kvadrat?

Ruben:

Nej.

Andreas:

Jag vet, jag vet. Men som vi har rapporterat tidigare om så kommer Media markt att byta namn till Power och har gjort i många fall. Men de ska hektar lanseringar och det är nu på måndag, samma dag som det här avsnittet släpps. Lyssna på ni båda på samma dag. Åk till Power. De har bra bil, men de har typ 2 000 kr av. På en robotdammsugare från Robot Rock.

Ruben:

Vi.

Andreas:

Och det är en Q7 Max. En skaplig bra robotdammsugare som kostat 1 990 kr.

Ruben:

Ny.

Andreas:

en väldigt bra bil för vad du får.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Det är på måndag, alltså samma dag som det här avsnittet släpps. Ska vi titta en gång till?

Ruben:

Björn.

Andreas:

Jag är väldigt sugen. Att köpa upp återförsäljare. Jag älskar dem. Jag älskar dem. Men jag kan liksom inte riktigt försvara det där jag bor just nu.

Ruben:

Nej. Man kan köpa saker för framtiden. Du kommer inte bo där hela ditt liv.

Andreas:

Jo men jag kan ju inte. Så då är det väl bättre att jag sparar de pengarna och köper den sen

Ruben:

Kan det absolut vara

Andreas:

är mer modern dock.

Ruben:

så kan man tänka. Jag har den utanför och jag inte vart hemma hos henne, men jag har den ute med Roma på ens.

Andreas:

Knappt

Ruben:

Nej,

Andreas:

ett.

Ruben:

köp inte en robot robotdammsugare om det verkligen,

Andreas:

Jag vet vad jag vill, Jag vill. Det är inte rimligt. Bara det.

Ruben:

Man måste inte alltid försvara allting, men vill du göra det svårare så.

Andreas:

Men jag tänker att jag kanske blir bättre på att göra plats om jag har en robotdammsugare, men jag tror inte riktigt på det själv.

Ruben:

Köpte det så som andra tycker är kul.

Andreas:

Kör, bara kör. Men som sagt, kolla in Paul. Jag tror att hela nästa vecka, vecka 41 blir det Kommer nog vara ganska bra dels men måndag specifikt är det lansering dag. För att kolla. Nyss ska vi ge oss på lite nya kläder för det är typ vinterkvällar.

Ruben:

Första nyheten är märklig.

Andreas:

Jag.

Ruben:

Tinder lanserar en app som heter Tinder Select. Medans Super Mega Premium plan som kommer kosta fyra 99 dollar i månaden.

Andreas:

Asså typ 5000 spänn

Ruben:

E och D. Man måste få en inbjudan för att ens få använda detta.

Andreas:

Är.

Ruben:

Och jag fattar inte. Jag fattar verkligen inte varför man ska vilja. Hur mycket singlar är folk? Mycket? Hur mycket ska folk liksom matcha och dejta? Hela konceptet är liksom byggt på de mest eftertraktade singlarna. Kommer du kunna nå berätta och du kommer kunna skriva till de direkt och låsa in 5000 spänn. Hur mycket eftertraktade singlar kan det finnas på Tinder liksom? Jag fattar inte. Och hur eftertraktade singlar är som mest aktiva och enligt tinder de som när de är singlar av en anledning. Vill inte ens vara i en relation. Vad är problemet? Jag förstår liksom inte konceptet. Jättemärkligt.

Andreas:

Sveriges mest eftertraktade. Jag tänker att det är dem som kanske är kändisar. Och det finns det. Jag vet inte om det är en myt eller om det bekräftat, men det har ju snackats om att det finns en typ Tinder stjärnstatus du kan få som gör att du flåsar så där du får uppblåst då. Alla dessa kändisar som du är, det får du bara om du Du får väldigt mycket högre svar under en viss period på nått vänster av väldigt alla andra då så att säga rankar högt kvalificerade kandidater. Dock kan du hamna i den här tvn och det är väl där man då kanske vill sortera in kändisar och folk som anses vara super attraktiva. Kul snabbt med. Jag tror aldrig jag har varit i närheten. Jag har ingen aning, men det är ryktas om att det finns en sådan och att detta då kanske riktar sig mer till de de kanske mest aktiva extrema av den verkar tänka mig om vi tar som exempel. Och det här låter. Det här låter kanske lite grisigt över lag kanske, men jag kan tänka mig artister eller Formel ett förare eller idrottare som är singlar och ute och reser. Kanske dejta folk på plats under 02:03 dagar och så byter de ställe. Fattar vad jag menar.

Ruben:

Ö.

Andreas:

Och det är den typen av person man söker attrahera av det här då att du kan det. En av grejerna är ju att du kan. en skicka meddelande till personer du inte har matchat med.

Ruben:

Det finns redan högt upp på den här plattan, den versionen som kostade 30 dollar i.

Andreas:

Att du kan skicka till folk du inte har matchat med.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Det är ju jätte märkligt.

Ruben:

Ja, så därför fattar jag inte riktigt konceptet. Detta hade ju kunnat vara en insamling, men det finns tydligen redan och det man grundar mycket detta på är att man har match som äger Tinder, köpt ett bolag med dålig. Där kostar varje 10 000 dollar i månaden någonting för att vara med som medlem. Och det var i veckan till och med 1 000 dollar. Och det har tydligen gått jättebra. Så det finns ett intresse för detta, alltså riktigt dyra dejting appar av nån sorts knepig elit. Men jag tror att vi är för fattiga och för icke kända för att förstå att det här är coolt. Eller inte. Har ingen aning.

Andreas:

Ja, jag ser ju bara att det skulle vara. Om det är det de sett. Det här är ju de extrem aktiva och de mest eftertraktade personerna är de som ska bli tilldelade mindre än 1 % av Tinder användare. Då tänker jag mig det då på en skala 1 till 100 så är det folk som är 99 plus i attraktivitet. Typ. Och då de som av det gänget som är mest aktiva hela tiden. Och i min värld, vilka skulle det vara? Det kanske är få som vet en jävla massa då så att de försöker träffa någon på varje ställe på nåt sätt.

Ruben:

Ja, kanske.

Andreas:

Det kanske inte är så bra. Det var kanske också fel att kalla det grisigt för att och då pippa. Så länge man är öppen och ärlig med vad man håller på med kan man väl göra vad som helst. Men det ska ju också vara ärligt mot alla parter, tänker jag. Men jag vet inte riktigt annars var vilka som skulle vara målgruppen för det. Ja, de ska få speciella select algoritmer också. Vad det nu innebär.

Ruben:

Jag fattar inte riktigt, men det är det. Det är intressant att det finns och det roliga är att VDn tror jag var som gick ut och sa att vi tror att vi kan höja våra marginaler, att vi kommer tjäna pengar på ett sådant. Dom tror ju på idén också

Andreas:

Ja

Ruben:

det är det. Det finns en marknad för det troligtvis. Men jag kan verkligen. Jag kan inte fatta vem det är.

Andreas:

Men det jag kan se någonstans är väl bara. Nej, jag kan inte riktigt se det. Det är. Men för att få detta gjort så måste man också uppfylla det som Tinder kallar för fem punkts select screening och det innebär att du måste en verifierad profil. Du måste hektar en biografi. Minst fem registrerade intressen, minst fyra bilder och detaljer om vilken typ av relation du söker. Vi kommer väl kanske in där du att man måste vara öppen med vad man söker. Så är det bara. Jag trodde kanske det. Typ från kassör till en kick man kan välja i den skalan. om jag minns rätt och då är det väl. Då ska du vara öppen med vad du är ute efter helt enkelt. Och jag misstänker att stereotypen med dem mest extrema aktiva är väl de som kan vara kön.

Ruben:

Ja, kanske. Hur märkligt?

Andreas:

Skitsamma.

Ruben:

Men på tal om något helt annat och saker kostar pengar så ingen fattar. En bebis på insidan med hjärta. Kalla det vad vi vill. Gick ut i veckan lite på grund utav att i affekt tvinga märta genomfördes på Instagram att inte skicka riktad reklam till sedan använda baserat på användardata. Och. Utifrån detta så tror man nu då att en lösning för att komma runt detta som man lanserat är att man ska behöva betala för att inte få reklam på Instagram och Facebook.

Andreas:

Jag.

Ruben:

Men det sjuka i detta, det är att man kommer betala 14 dollar. Att få en plattform 17 dollar. För att få båda plattformarna översatt till svenska kronor så är det typ mellan 5 kr och 790 kr. Det är ganska mycket pengar

Andreas:

Är

Ruben:

för att inte få något mervärde förutom inte reklam.

Andreas:

Det är precis vad jag tycker någonstans. För det EU försöker, De försöker tvinga. Tvinga mig att inte tvinga sina användare att se riktade annonser utan att hektar annonser för att använda användarnas användardata utan tillstånd till att visa de här. Liksom. Och då försöker ju Facebook helt enkelt. Ja, men du slipper det om du pröjsar för det i stället. Men jag har svårt. Jag har jättesvårt att se att annonserna drar in så här mycket pengar per person varje månad.

Ruben:

Och gör dom det?

Andreas:

Helt

Ruben:

Det är helt sjukt. LG datan är värd så mycket att bli helt galet.

Andreas:

Ja. Men jag tycker inte jag ser så bra annonser på varken Instagram eller Facebook. Nu är inte jag så mycket på Facebook, men jag ser inte så bra annonser så det kan vara värt de här summorna.

Ruben:

Nu är inte jag upplevt att jag fått mer annonser på Instagram det senaste och längre än så här och. Eller inte är det. Kriget är det största kriget vi har just nu på alla plattformar. Både styrning och övervakning verkar vara viktigt. Nyligen var det Amazon som skulle börja sätta reklam på alla sina användare man inte har om bara standard Pro-versionen av Prime. Det känns som att annons och hela det här. Vad heter det är vad heter väl där man har reklam inbakat? Det finns bakom tråden så det är skönt att det finns ord för detta.

Andreas:

är erat. Men okej.

Ruben:

en. Det är jättemycket med just den här reklamen och hur liksom landskapet förändras och. Jag blir lite rädd för hur mycket reklam vi kommer bli. Två tvingade förbjuda min ut version att de betalar så kan de tvinga på ännu mer reklam för de som inte betalar. Antagligen så det är inte.

Andreas:

Nej. Ja, jag tycker typ det. Jag hoppas. Att EU slår ner mot är för de tre alternativen då som användare sägs få är att. Antingen så ger ni Facebook och Instagram tillstånd att fortsätta med personliga annonser baserat på ens data helt enkelt. Eller betala 14 dollar eller 17 dollar i månaden beroende på hur många tjänster man vill hektar eller avsluta kontot på plattformen. Och jag tycker typ att det är väldigt få människor som kommer betala för sig i det här fallet.

Ruben:

Jag hade tänkt testa en månad, bara se hur upplevelsen blir utan reklam.

Andreas:

Hade de kommit och frågat och sagt typ 2030 spänn, asså 20 spänn för ena och 30 spänn för båda typ.

Ruben:

I.

Andreas:

hade inte jag sett som ett problem. När jag väl kommer att få det så är det en rimlig summa med 190 spänn för. Facebook och Instagram. Är de verkligen värda så mycket?

Ruben:

Nej.

Andreas:

Men frågan är hur mycket är min data värd?

Ruben:

Oändligt mycket pengar.

Andreas:

Jag undrar lite. Jag har till exempel då teori. I teorin så har man ju. Man har ju både fejs på och det är väldigt få som bara har annat för sig. Som jag betalar 14 dollar för. Den ena kommer fortfarande den andra att samla in personlig data.

Ruben:

Det är bra för det.

Andreas:

Kan de? Kan de teorin då hektar kakan och äta den samtidigt för att hon får pengar för den igen och sedan plocka på den andra?

Ruben:

Ja om alla andra tänkt runt.

Andreas:

Ja, jag vet det, men ryktet säger att detta kan börja gälla redan i slutet av denna månaden. Jag älskar att. Motståndare till när jag älskat Mustasch. Men jag skulle säga att jag hoppas att det slår ner på det här, för det här känns också fortfarande som att tvinga på sig alla kommentarer. Men det är ju mycket pengar.

Ruben:

Jag och Simone.

Andreas:

Vi går vidare. Vi har ju vid flera tillfällen pratat om det fantastiska kört kvartal två på noll och riskerna med det. Och nu har det ju hänt. En av de vi skrev vi har pratat om. Håller på att hända direkt och du har inte ens kört kontroll, blivit beslutat och trätt i kraft. Men det är ju vår pool, vår kära, Vad ska vi kalla det? Polismyndighet i Europa hade en sådan här motsvarande typ F i USA. Europol är alltså den gemensamma polisstyrkan över hela Europa och inom EU. De har i ett protokoll som släppts. Begärt tillgång till obegränsad tillgång till den information som chat kontroll kommer att samla in. Alltså det här varningstecken Vi pratade om ändamålsglidning ni vet. Om vi öppnar för det här så kommer. De användas till massa andra anledningar från början eller med tiden. Vi har inte ens fått träda i kraft innan Europol begär tillgång är obegränsad tillgång till den datan.

Ruben:

Nu tror jag att det hänt oavsett för att de som kom behöver jobba med detta. När det väl träder i kraft är det Europol som behöver kod. Få av dessa ses som lagarna och få fånga som de riktiga sjuka människorna. De bryr sig inte om de hade behövt ta del av det som jag uppfattade som i att de nu vill verkligen äga all data, börja jobba direkt själva och äntligen få ett. En hel massövervakning för sin egen skull och att det inte ska bara vara med och utan Europol ska också få all möjlighet. Sen tror jag att det hade landat ungefär där ändå, för vem skulle egentligen driver de här sakerna? Oklart. Men. Börjar djurvård fortsätter nån annan också sen så det blir tre.

Andreas:

Ja, det är som om jag har koll på de. Gör två grejer i det här protokollet. De. Efterfrågar obegränsad åtkomst till data som produceras från detektering och skanning av kommunikation och att det inte ska finnas några begränsningar för hur denna datan används. Och Europol föreslår också att detektering utvidgas till andra brotts områden än de som inkluderas i den föreslagna regleringen.

Ruben:

Hur?

Andreas:

Det är inte längre dessa material vi pratar om utan all typ av. Eventuellt kanske brotts relaterade kommunikation som då ska filtreras ut med hjälp av AI. Vi vet hur bra vi är på allting nu för tiden.

Ruben:

Och så. Grejen är väl den att Europol, ja det vet det är krypterade chatt nätverket som man kom in i och sedan äntligen fångade in hur mycket människor som helst. Kontoret heter nu.

Andreas:

Jag trodde de kom in i det så de faktiskt utvecklade sig från början. Eller om det var typ. Nederländska Nederländerna är duktiga på att fånga kriminella genom digitala medel faktiskt. Men jag har för mig att de utvecklades av polisen och sen såldes till kriminella genom

Ruben:

Med ett projekt. Enklare att varva.

Andreas:

Ja, frågan är om inte det var utvecklat av polismyndigheten. Eller fester efter hennes död. Det var jag för att det var utvecklat av rättsväsendet.

Ruben:

Kanske oklart. Ej. Men du, det ger ju effekt. Problemet blir väl det vi vet att allas medverkan. Nej, det vill vi inte. Sen vill vi ge att kriminella människor som massa skit med det vill vi inte heller. Och det är en fin balansgång däremellan och hur man ska i dagens landskap både kunna skydda folk och skydda folks persondata men också inte låta folk leva vid plocka och göra skit på nätet och i England. Det är inte bara nätet blir verkligheten också sätter kommunikation sker på de här sätten för att det är så man kommunicerar med folk som inte är. Bredvid dig i samma rum. Och inte ens de lite folk på det kommer att bli avlyssnade för mig av det som bidrar med. Det är svårt vad gränsen ska dras utan att det blir. En övervakning av alla men ändå ska kunna ta hand om skiten. Och jag har inte svara på det. Jag tycker bara att det borde finnas en härlig mellanväg på något sätt.

Andreas:

Men de experter som har uttalat sig om det här sen, det är sedan det här. Den här informationen släpptes från Europol så har de kommenterat och sagt att det i princip innebär att jobba på att de inte ska hektar några gränser för sin åtkomst till data, inklusive felaktig data, falska positiva och hur det kan användas i algoritm utbildning. Det här är. Problematiskt. Vi går vidare. Vi ger oss på vårt huvudämne, Veckans huvudämne Som vi pratade om tidigare är ju Pixel lanseringen helt enkelt Pixel åtta, Pixel åtta Pro och Pixel Watch två. Ska vi börja där Google började och ta uppdateringarna av Pixel Bad?

Ruben:

Kör på.

Andreas:

För grejen är att det har inte lanserats några nya Pixel band så man lanserade bara en uppdatering och det är den största uppdateringen av Pixel Bands Pro någonsin. Vad det innebär? Ingen aning, men det var det de sade. För hur ofta, hur och hur ofta uppdaterar man här? Ja, det klart att du kanske får uppdateringar, men jag tänker att det är inte så ofta man får nya affischer.

Ruben:

på tal om det här med resultaten hittills. Jag tycker väl att hela eventet var lite äckligt. De sa inte så mycket. Vad de faktiskt gjorde då med Bashar. Det blev bättre och är.

Andreas:

Vi kanske ska börja där. Känslan av eventet. Vad tyckte och tänkte du? Nu fick vi ju fick ju, ja i och för sig en liten. En tjuvstart för jag fick en den här informationen en vecka innan under embargo sett. Jag har ju vetat om det här vid inspelnings tillfälle en och en halv vecka. Men du fick ju det på lanseringsdatum.

Ruben:

Jag är ju allt jag tycker om byxor jag tycker är snygga, bra grejer. Men det var så jag tyckte hela serien var. Den var väldigt platt och det var mycket Aj aj aj aj aj aj aj aj aj aj aj också när det var. Det var ändå den där hela tiden. Och så var det. Ja, det blir bättre. Okej, nu ikväll är det lite bättre. Ja okej, det var ett nytt coolt namn. Var väldigt äckligt. På något konstigt sätt och ändå lite purken. Äpplet harvar med RSS och grejer över och typ jämförde sig mot en medalj iFån 15 på max när han gjorde film tester och jag. Konstig dynamik men

Andreas:

En aning? Ja.

Ruben:

bra event. Annars så är det väldigt märkligt att jag ska tolka Google just nu och jag pixel som. Segment. Jag blev lite fundersam, men när vi kan gå in på Pixabay på direkten vill du inte annat än med tillägget.

Andreas:

När jag ser det jag känner är väl till stor del att jag kan hålla med det. En sak är väl ganska tydligt och det är att. Om du vill hektar högsta prestanda enheterna så är det inte Pixel du köper. Du köper pixel för att du vill hektar. Mjukvaror som Google för Google mjukvaror företag de inte hårdvara företag. Så tittar du på prestandan är det inte dåliga telefoner, men det är verkligen inte end av ett toppat online. Prestandamässigt. Deras Tensor chip är i bra skick, men de presterar inte som en Snapdragon åtta Gen två eller en av 17 när den inte överhettar. Men de du köper är för mjukvaran och den absolut häftigaste mjukvaran på Android. För vissa dessa funktioner är. Kan du inte riktigt få oss någon annan på grund av den mjukvaru stacken man får tillsammans med hårdvaran som ju googel då utvecklad. Och det är som sagt är mycket mjukvara, inte hårdvaran. Den är bra men den inte är. Det är inte Samsung Appel nivå på hårdvaran tycker jag.

Ruben:

Nog.

Andreas:

Men de lanserar en hel del coola grejer ändå så det ska man inte. Och vi kommer att komma in på en djupare diskussion om det här. Jag har lite frågetecken som jag känner att jag vill diskutera. Men vi börjar med bild Pixabay och så kommer vi till det med tiden helt enkelt. Men här i Pixabay Adsense gör man då en uppdatering som gör så man uppdaterar mer med förbättringar i Calling teknologin. Alltså för att automatiskt minska bakgrundsbrus och förstärka röster i telefonsamtal. Och det här har ju funktion. Har ju varit bra i Pixbo basen. Den har ju fått pris från många aktörer att den är så pass bra redan och att denna blir bättre. Det är ju väldigt positivt skulle jag säga. Sedan lägger man till möjligheten. Du kommer inte ihåg vad den heter, men att Pixel bildspråk pausar automatiskt i musik och aktiverat transparent läge när du börjar prata med någon.

Ruben:

Jag tycker den frågan är väl lite väl lång så jag nu är borta hela tiden och det var väldigt efter den andra pausen jag bör prata.

Andreas:

Och att de ska kolla

Ruben:

Jag har precis

Andreas:

så du slipper göra det och så sen när du slutar att det kommer tillbaka. Men frågan är hur länge du måste vara tyst?

Ruben:

Frågan är också ifall han plockar upp andras röster eller han vet om att det är din röst. Den.

Andreas:

Men jag funderar på om det räcker med att du här bekräfta att du lyssnar på den andra för att den inte ska dra igång.

Ruben:

Jag vet inte.

Andreas:

Jag tänker mig att för det här så känns det som att en borde använda den interna mikrofonen är någonting för att känna av att du pratar och inte någonting sätter djur runt omkring dig. Det är också väldigt enerverande om du sitter på typ en spårvagn. Och den person de toppar sedan sitter bakom dig, pratar och och ditt med ditt ljud konstant paus.

Ruben:

Vi. En.

Andreas:

måste ju vara att den känner av att det är du som pratar, inte någon annan.

Ruben:

Ja, jag vet inte hur det funkar. Jag kommer nog inte få tillfälle att testa det, men får se.

Andreas:

Latens kan också minskas med 50 %, vilket är bra för gamers. Och det var väl huvudsakligen det på bas basen. Vill du att vi tar upp Pixel telefonerna eller matchen?

Ruben:

Ta åt sidan först.

Andreas:

Vi ta att kön först. Pixel Watch två kommer att släppas i Sverige. Det gjorde inte Pixel var 21 till att börja med, så det finns faktiskt svenska priser här. Det svenska priset för reservationen är 4 590 kr och den med LTR 5 190 kr. Men den stora skillnaden skulle jag säg för det. Designen har inte direkt förändrats. Det är bara några få justeringar. Finjusteringar. Men man har bytt från en noll processor till en Snapdragon som som heter 5100 Som har en processor som heter Cortex M med 30. Tre. För mindre krävande uppgifter. Det är ett klart lyft för exil oss. Processen för exil processen har varit strulig har jag fått höra och läst. Förmåga att kunna översätta den, kunna hektar svårt och hålla batteritid. Jättemycket märklig grej med den extra processorn och den processorn låg också på en sådan. Låg på tio nanometer. Medan den nya Snapdragon ligger på fyra nanometer. Det blir ju lite skillnad. Så bättre prestanda, längre batteritid hoppas man kunna få från denna. Båda två modellerna. Både LT och Warfare versionen släpps med Bluetooth fem punkt noll och NFC stöd. Batteriet är också något större. Jämfört med föregångaren blir det en jättestor skillnad I306 milligram per timma jämfört med 294I förra. Och man utlovar 24 timmars batteritid med Always on display på. Och snabbare laddning. Den ska också hektar förbättrad puls sensor för pulsmätning.

Ruben:

Så det var ingen som riktigt sålde in mig på den här.

Andreas:

Jag tycker inte Pixel matchen över lag har varit superintressant för att förfasa sig. Tveksam till designen D. D Jag tycker designen är skitcool. Det är inte min smak på design. Det ser ut som en platt sten på armen. Och dels är ju Derek ute efter alla leksaker per år man har. För det första i smartklocka världen så finns det en Pebble. Alla ni som varit med länge. Det var en smartklocka med en egen skärm för x antal år sen som jag vet att de blev uppköpta och gick i konkurs. Men de finns att lägga. Det här är inte en säljare, den ser ut som en matkasse igen. Det känns som att det hade gått ut och plattorna har kastat ut i havet. Hade du kunnat studsa denna gång? det är väl jättebra att uppgradera. Jag hoppas bara designen skulle kunna bli bättre framåt. Jag tycker om Galaxy Watch. Jag tycker den har snyggare design.

Ruben:

Var och en för sig. Med grym menas när det är. Jag är inte såld för fem öre klockan. Och jag tycker att uppdateringen är så. Jag gjorde det bättre nu. La in de här nya sensorerna. Det är bra att ni gör det, men ni ligger inte där ni behöver ligga för det här priset för att konkurrera på smartwatch marknaden på Android sedan. Eller är det generellt marknaden skulle jag säga och det är därför också ge bort en gratis varenda köp med mindre för att det är det ingen som kommer köpa bang för gratis.

Andreas:

Så just nu och fram till att tro det 16 oktober. Köper du en Pixel Watch från Googel direkt så får du både badge och klockan på köpet. Men man har ju som sagt uppgraderat hjärtfrekvens en sån och en lagt in en ny hud temperatursensor och man har en ny kontinuerlig elektrod elektrod mal. Sen så är jag. Vad det innebär blir jag tänker mig att det är som ett paket heter.

Ruben:

50GEKG.

Andreas:

Jag har ett fake koger sensor då som ska upptäcka tecken på stress och kunna erbjuda ingripanden för att minska stress. Jag vet ej vad det innebär eller hur pålitligt är, men intressant. Vi får väl se när folk testar med hur bra saker faktiskt är.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Och jag vet inte riktigt vad en HUD temperatursensor ska kunna ge.

Ruben:

Det skadar inte att tracka förändringar i temperatur, tänker jag.

Andreas:

Nu

Ruben:

Man kan skapa data på det så man märker att det har och jag har det högre eller lägre temperatur än de vanligtvis har i de här fallen. Det kan vara så att är på väg att bli sjuk eller någonting, eller.

Andreas:

Det jag kan se är ju. Jag vet inte om det finns på Apple Watch, men den här ringen. Den kan du ju koppla till Nation Cirkus.

Ruben:

I.

Andreas:

Så att den automatiskt följer din temperatur och kurva över din cykel för att få säkra eller osäkra dagar helt enkelt. För er som inte vet vad som skall ses så är det ett hormon fritt sätt att kontrollera. Är det ditt hormon? Fritt preventivmedel? Jag skulle säga att jag rekommenderar kan inte förlita dig på sånt. Folk säger att det är bra, men jag har också hört om misstag och jag tänker att det är kanske den mänskliga faktorn. Därför tanken att du måste ta temperaturen varje morgon och då faktiskt hålla dig till andra typ av skydd om dagarna som är röda dagar. Alltså dagar när du riskerar att bli gravid och att folk kanske inte är så duktiga på det. Men ja. Lite osäker på det men det får nu testas ett tag till innan jag vågar äta en Dolce. Men den finns för er som vill läsa på. Men jag säger läs i så fall. Men det kanske är något sånt att man kan koppla det till det om Apple Watch kommer göra det framåt också till exempel.

Ruben:

I morgon har vi en särskilt intressant.

Andreas:

De har säkert fracking, men det är snarare kanske för att. Jag förstod att den kunde sitta i två dagar efter att för två dagar sedan hade du i alla fall när den kom för två dagar sedan hade du ägglossning. Jag vet inte riktigt vad poängen är att säga. För två dagar sedan hade du ägglossning. Var, Vad var tanken? Men jag har inte nappar varit så. Jag vet inte om det kommit nya funktioner.

Ruben:

Nej.

Andreas:

Men så till Dicks i telefonen tänker jag. De har släppt två olika. Och i Android världen. Är dessa egentligen bara en blick på kartan, typ.

Ruben:

Det enda som sticker ut som är värt att nämna Det är skärm ljusstyrkan skulle jag säga. Allt annat är så här. Ja, det är inte dåligt. Telefon Du får ganska okej grejer. Men skärmen ljusstyrkan sticker ut från det bästa jag har sett hittills på PRO varianten på 2400 nits. Men allt annat säga att det är bra skärmar. Det är upp till tre sekvenser från 120 vanliga 100 320 på den varianten. Det är rimliga kameror. Besatt. Allt är rimligt, men det är inte någonting som jag sett. Wohooo! Och priset är inte heller löjligt dyrt det lite för dyrt ska jag säga. För är det får ni en A.

Andreas:

blir på hårdvarumässigt. Alltså det är inte en dålig telefon, men du betalar nog mer för mjukvara där. Alla dagar i veckan. Och att du har en så tajt integration mellan Android och Tensor chippet. Men vill bara dra lite snabbt av den absolut viktigaste delarna. Pixel åtta har en 6,2 tums OLED full-HD skärm. För var det plus kanske man kallar det när det är lite större för den är lite längre än 1000 920P. Den är ett på 2400 men den är fortfarande tio 80 på bredden. Har en uppdateringsfrekvens mellan 60 och 120 hertz. Gorilla Victors och som sagt den här har 2000 nits i ljusstyrka. Tensor Chip G2 åtta gigabytes ram som går på LP DDR fem x. Min son. Det är ett snabbt ramminne. Insteget 208 gigabytes under tekniken IFS3 punkt ett är hur vi kommer bort på 50 megapixel och en super vidvinkel ska vara på tolv. Batteri 4575 mellan bara timmar. USB-C tre punkt två även i grundversionen Appel WiFi sju. Bluetooth fem punkt tre NFC, IP68 klassad och har ett bra pris på 9959 svenska kronor för 128 gigabyte. Ja, en ganska standard skulle jag dig. Tiden som ska tampas med iFån. 15 standardmodell mer eller mindre och Samsung S23 standard inte ultra eller pluss direkt. Sen har du Google Pixel åtta Pro som är på 6,7 tums AMOLED skärm med ens en bättre upplösning och de kallar de as actual och super aktiva skärmar. Tror det var.

Ruben:

Så himla löjligt, men absolut.

Andreas:

Men denna har högre upplösning på en bredd på 1344 gånger 2997 pixlar. Vad det kallas i valet? Har ingen aning, men det är det större på. Den har en L till Pia och skärm från 1 till 120. Hans uppdatering går till Victors två. Och som du sa 2490 Ljusstyrka Tensor G2 ram på tolv gigabyte inställd på 28 gigabyte. Huvud kommer på 50 megapixel tele foto på 48 och super vidvinkel på 48. Så här. Är det skillnad för kameran så bör väl inte den här hektar högre än standard? Ett batteri på 550 är 5500 är 5050 mil per timma.

Se 01:03 punkt 02:

07 samma samma IP klassning blablabla men med en temperatursensor.

Ruben:

Tänkte komma in på den för den är intressant.

Andreas:

Vi tar den sedan. Den är lite märklig. Inte Express 128 gigabyte, 13 090 kr. Gemensamma funktioner. Du har ju samma Tensor G3 chip och Titan M2 säkerhets processor. Båda stödjer trådlös laddning och omvänd trådlös laddning samt. Laddning på 30 watt via kabel och sju års säkerhetsuppdateringar och fixar drops.

Ruben:

Vi kommer att resa sen också

Andreas:

Vi kommer också till det sen men skulle vilja hektar bättre kameror, mer ram, större och bättre skärm. Pron har också temperatursensor som vi pratar pratar om och ett högre start pris och fler lagrings alternativ.

Ruben:

Du behöver temperatursensor nu.

Andreas:

Ska vi gå på temperatursensor? Tja.

Ruben:

Detta är någonting inte jag visste jag ville hektar men vill hektar nu.

Andreas:

Det är så smidigt att de har satt en temperatursensor på baksidan som du kan liksom rikta mot föremål med typ två centimeters avstånd och mäta temperaturen.

Ruben:

Jag har alltid tänkt att jag vill hektar men sen börja tänka när jag såg att det finns tillfällen när jag. Jag har en jättebra matrummet att vi använder laga mat, absolut. Så nu har jag använd grill termometrar, blaser grill, termometrar. Ibland när jag varit hos folk som har det och kollat på kött och tempratur. Internet är alltid roligt men man kollar annat men också på hur varmt det är och hur varmt och hur berättar.

Andreas:

Okej.

Ruben:

Jag har insett. Kan man de ville vara. Ska man kolla yttemperaturen på olika objekt och ska man välja vilka objekt man kollar på? Men man kan ju ta en axel. Den här behöver inte utan att man vill. Det har varit jättebra. Kolla kolla. Hur varmt är det ute nu? Hur varmt det är? Bättre är det i det här rummet. Hur varmt är det här? Hur varmt vette det. Den här vätskan är exempel, typ när man ska servera mat till barn så finns massa saker som man hade kunnat kolla temperaturen på osv. Det är sällan jag har en termometer till hands och mobilen jag bär med mig passar. Haha, det kan man ju hektar och det borde inte vara helt svårt att alla tillverkare börjar med det är för dyrt. En jättesvår sensor att skaffa tänkte jag och inte så mycket ute. Så hoppas det kommer till alla mobiler för det är ju så himla bra grej som ändå kan hänga i fickan och det är ju skadat så jag blev tvungen att ta upp. Infraröda bilder. Till slut är det kanske ett måste,

Andreas:

Nu ska du. Nu

Ruben:

men det har varit coolt.

Andreas:

Ja, absolut. Vi ska tillägga att jag har för mig att Watch kan göra det här redan. Fast du måste ta av dig klockan och hålla den mot för att det ska funka. Den sitter ju direkt i telefonen. Jag kan tycka det är lite av en gimmick, men det är ju en användbar gimmick.

Ruben:

Jag blev inte såld på den funktionen, absolut inte. Men jag skulle sett det häromdagen. Skulle kunna tänka mig att. Hade jag haft få telefoner el hade haft ljudanläggningar datorer med likvärdigt med kan jag med temperatursensor.

Andreas:

Ja, det skulle inte vara en anledning till att köpa en telefon. Men det är ju ett stort plus att även om jag köpt den skulle jag dig.

Ruben:

har exakt.

Andreas:

Men överlag. Ska vi ge oss på. En annans förändring man har gjort är att man har uppgraderat ansikte blåsningen. Man har uppgraderat så den uppfyller Android högsta biometriska klassning av biometrisk upplåsning helt enkelt så du kan börja använda kameran för att referera köp i Google Wallet och kompatibla bank appar. Här funderar jag på, för det här är ju den har inte sensorer som fas IDI. Den har ingen dedikerad hårdvara, det är bara en vanlig. Kamera. Så jag vet inte riktigt vad det är man har gjort här. Och det här var en fråga som ställdes i våran embargo möte där det var folk som ställde frågan rakt ut bland annat Ja, vad innebär skillnaden? Varpå googel inte var sugna på att svara. Så det är kanske någonting vi får reda på med tiden. Men just nu så vet jag faktiskt inte riktigt vad det är man har gjort som gör att en ny uppfyller den högsta klassningen.

Ruben:

Nej. De har ju väldigt mycket smart kamera teknologi. Kommer vi komma in på mer också? Men det är. Det känns inte som att du behöver hektar hårdvaran på annat sätt för att kunna verkligen säga att det är ett biometrisk skydd mot din telefon dina uppgifter. Jag tycker inte det räcker med att bara hektar en kamera.

Andreas:

Nej, jag är lite osäker. Det är det enda som vi har fått från Googel är att. Tensor G3 har nya avancerade maskininlärning algoritmer har.

Ruben:

A

Andreas:

För innebär det då? Varför är de bättre för säkerheten?

Ruben:

I.

Andreas:

Hur?

Ruben:

Märkligt.

Andreas:

Stort frågetecken återigen. Vi har ju sett lösningar på detta tidigare där kamerorna. De här upplåsning kan du lätt luras av bilder. Satte. Det inbringar inte så mycket förtroende från min sida alla fall.

Ruben:

Här är inte med.

Andreas:

Och man har lanserat en hel del som man säger beror på den här Tensor G3 chippet. Nya mjukvaror det man har lanserat är bland är bland annat någonting man kallar för a jam och för förbättrad ljudkvalitet. Det är egentligen ett filter som tar bort bakgrundsbrus och ljud när de spelat in video. Så du kan välja att jag vill hektar mer röster och så ta bort oljud och så blir det som ett filter du kan dra fram och tillbaka för att öka eller minska hur mycket brus som kommer igenom

Ruben:

Jag ska bara säga en grej på alla de här grejerna som jag kan se så jag slipper se 17 gånger det. Enligt testerna man har sett verkar bra. Alla de här funktionerna. Frågan är om allt detta kommer funka lika bra när det väl är i verkligheten. Så där lämnar jag det. Så kan vi börja att upprepa denna gång.

Andreas:

Jag håller med dig. Vi har sagt det och det ser väldigt bra ut hästarna. Men vi får väl se när det faktiskt kommer till verkligheten och vad som hände. Men då gick man också lanserat en video boost som kommer komma i december. Återigen, den släpps inte med telefonen, den kommer att släppas i december.

Ruben:

Men det märkliga är att du spelade upp videon till Google Server. Någon magi? Någon magi sker där och sen så laddar om. Kan du ladda ner en X-antal timmar senare? Min första teori var. Drar det igång, visar någon. Redigera. Ladda ner, Redigera video. Skicka tillbaka den. För det finns ingen maskin som är så smart.

Andreas:

Nej ja. När det vore

Ruben:

Jag skulle ställa upp och förklara vad det går ut på. Att undervisa elever som har bättre maskiner på Googel servrar måste vara efter.

Andreas:

Ja, det har man ju definitivt. DJ Det kan du inte ifrågasätta. Men ska detta krävas för att kunna slå ifån videokvalitet? iFån har ju sjukt videokvalitet. Där står ju att de slår ju alla Android telefoner när

Ruben:

Tänkte komma hit och gjorde jämförelsen mot äppel och pika lite. Då var det en video. Postad video massage. Ja, absolut är det ju bättre, men om det verkligen är.

Andreas:

Ja, är det verkligen så? Jätte märkligt. Sen har vi också. Lagt till en magic editor vilket innebär att man kan flytta. Objekt åtta. Man har ju haft den här mjuka raisa tidigare. Nu kan du till exempel om du har ett barn som hoppar på en strand göra det barnet större så det ser ut som att du var nära när du tog bilden. Eller flytta personen så att den inte är på samma ställe som den

Ruben:

Skitcoolt. Men nu funkar det inte, eller hur?

Andreas:

och då till den absolut största grejen tycker jag. För det här är ganska

Ruben:

Det här vill jag hektar till allt.

Andreas:

Jo, men om man kallar det för bestick så tar du en bildserie av bilder på människor. Så du vet. Ibland så är det någon som blinkar, ibland så är det någon som gör en ful grimas, ibland är det någon som sticker ut tungan. Det tenderar jag att göra av någon konstig anledning. Det är alltid någonting som är off. Men med bestick då och du tar en bildserie bilder så kan du får upp. När du har ansiktet ska du klicka på ansiktet och så får du upp alla ansikten. Den mina den personen har gjort under den här bildserien och välja vilken. Du kan helt enkelt från dina tio bilder, till exempel. Ta den bilden där flest ser bra ut och sen justera dem som inte som blinkade eller hade gjort en konstig miner. Var det så att alla skulle få en perfekt bild med alla som är i gruppen? Väldigt lätt på telefonen. Och då skulle jag ta det här. Det här är ju en ganska stor grej. Det är i kombination med dikter. Det här presenteras ju av Gogol. Som var väldigt nära kopplat till kameran. Och då är ju frågan vad är gränsen för vad ett foto är? För teoretiskt sett då. Det här var det värt lyfta den här frågan och jag tänkte att jag skulle vilja diskutera det med dig, Ruben. Det hävdar ju någonstans att. Den här. Bilden. Har ju aldrig existerat. Vi har ju hela tiden jobbat med HDR så man tar olika exponeringar för att sammanfoga till bilder. Men den här bilden som visar en sammanfogad bild har ju faktiskt aldrig hänt i verkligheten. Är det då längre ett foto?

Ruben:

Ja, varför? Detta är inget nytt. Detta har fotografer gjort i alla årstider. Varför man tar många bilder är för att man ska kunna få de bästa förutsägelserna från flera olika bilder. Så går man in redigerar så kan man plocka in uppgifter man tar på en grupp människor. Jag har. Anledning till att jag har en familjemedlem familjefoton som är gjorda på detta sättet. Och jag har kompisar som ville fota. Så är det bästa sättet när sex barn har varit skrikiga på ena bilden eller varit jobbiga på ena bilden, blinkat och gjort sina grimaser. Men man lyckas få någon bra bild på alla som klippt. Man hoppas allt är bra. Det är inget nytt. I England är det bara det som görs. Detta görs väldigt enkelt tillgängligt så jag ska se att ja, det är ett foto. Absolut.

Andreas:

Okej för att någonstans. Tänk ja att vi ska. Ett foto ska kunna reflektera verkligheten på ett eller annat sätt. Men vi, vi börjar komma långt ifrån. Okej, nu händer detta inte i kamera utan dig ska det ske ring! Sätter du djur kanske närmre fotoshoot med den här än vad du är ett annat foto eller för att du ska ta det i kamera? Men det är ju inte ett långt steg från detta till. Att ta en bild som gör det här direkt i kamera.

Ruben:

Vad vet jag. Men jag ser inget. Jag älskar det jag tycker är skitbra och jag vet själv att jag blev mätt när jag satt med Bill säger Ah, men blinkar den personen var den borta. Skit enkelt och kunna läsa detta. Jag står för det jag ser på tv så att alla kan.

Andreas:

Okej maka. Jag är. Jag vill lyfta frågan. Jag är benägen hålla med dig för att så länge det sker i kammaren så tycker jag ändå att det är rätt foto.

Ruben:

Men hur skulle det ske? Kameran egentligen?

Andreas:

Men det gör vi ju redan med alla funktioner i kameran, som till exempel Enhancer. Månar eller gör att havet ser extra blått ut eller

Ruben:

Men så är det.

Andreas:

blåst.

Ruben:

Det är ändå fotoredigering eller foto eller bild förbättring till något helt annat. Månen är en helt annan, men jag skulle säga att. Du kan inte få att alla människor på bild ler och kollar in i kameran och ser vettig ut i en kamera. Varför ta av och göra det åt dig?

Andreas:

du tar en bild, Ser ju att den gör

Ruben:

det hade ju kunnat vara så att den du tar en bild på en bild och så får du förslag. Skulle du vilja kombinera de här och få de här som förslag? Men det är ju du, Du bör du ta det som sker. Sen är det ju inte konstigt.

Andreas:

När okay, jag lägger mig. Balanserar också som min herre som ska förbättra detaljerna i zoomade bilder. Vilket också hänger ihop lite med kameran helt enkelt. Men om vi går över till lite andra grejer så läser man ju en kombinerad assistent whiteboard.

Ruben:

Så det är ju egentligen att du kan prata med barn. Det är inte därför jag är så.

Andreas:

det innebär ju att Google assistent väljer ju själv när den ska inkludera barn eller inte. Så du behöver liksom inte som på du kunde ju det på iFån att du kunde få säga till den, prata med GPT och så pratar den över det här så gör den ju det direkt iaf. Assistenten.

Ruben:

men det är väl bra. Men det är inget oförväntat vi förväntar oss nästan. Skulle komma att tänka utifrån hur utvecklingen gick för Märta och Mark Soft också för den delen, med alla element och alla grejer. Så det är inte konstigt, tänkte

Andreas:

Ja det är ju ganska förväntat och man fyller ut med ganska ett en hel del genrer till varje på lite olika ställen. Frågan är för det. De lanserar en funktion som ett skydd som är en liten knapp på tangentbordet. Frågan är om den kommer att komma till. Alla telefoner som har. Googel eller ge bort tangentbordet för i så fall kommer jag också få den. Eller om det bara är Pixel telefonerna som kommer få

Ruben:

aning.

Andreas:

Men denna sommar får du en liten knatte du kan trycka av. Då kommer den läsa igenom det du har skrivit och kontrollera det rättstavat och rätt grammatiskt innan du skickar iväg det helt enkelt. Eller om du skriver i anteckningar eller liknande.

Ruben:

I.

Andreas:

Eller ett mejl på telefonen. Väldigt välkomnad funktion tycker jag. Det är väldigt bra för mig som kan vara ganska slarvig.

Ruben:

Jag uppskattar också, men jag är inte lika brydd med det privata som några.

Andreas:

När jag satte. Och som sagt ska vi återgå till dessa sju års OHS uppdateringar av säkerhets uppdateringarna.

Ruben:

Jag tror på det när jag ser det. Bara för att.

Andreas:

Det här är enligt löfte då branschens absolut längsta uppdaterings period helt enkelt. Google lovar att Pixel åtta och Pixel åtta Pro ska uppdateras i sju år. Med både OS uppdateringar och säkerhetsuppdateringar. Det innebär att 2030. Ska telefonerna få sin sista Android uppdatering.

Ruben:

Jag tänker liksom. Hur liksom. Häftigt är att appen lyckas hålla nästan sex år plus på sina enheter. Det här är googel vi pratar om Googel som dödar allt hela tiden. Det här är en rad som ska funka på många sätt. Det här är Googel som inte är ett hårdvaru bolag. Det gör jag tro när jag ser det. Sju år. Det är lång tid. Det är väldigt lång tid och lite som det ser ut just nu. Saker går ganska. Fortfarande väldigt fort, men det är just just nu så går det extra fort på mjukvara delen. Vissa aspekter ser man inte om någon ska kunna hålla det här. Det känns märkligt att en enhet som är sju år gammal ska klara av säkerhetskrav och vara anpassningsbara. Till mjukvaran som kom var KRAV satt om sju år. Men jag vet inte.

Andreas:

Nej, jag håller med dig, Det är med tanke på Googles. Tio. Den tidigare erfarenheter vi har av Googles nedläggning och av AV system och tjänster. Men frågan är om de inte kan bli fällda om de inte gör

Ruben:

A.

Andreas:

Men du har ju liksom. Du har ju stadier då du äger dem, bor du, har parkas osv. Om inte annat. Pixel pjäs som var någon slags årsprenumeration av telefonen så du skulle kunna få telefon uppgraderad också i kombination med massa tjänster. Vart annat år. La mig ner efter andra eller när det kom till nästa uppgradering av det systemet eller det den cykeln. Micke Ja, jag säger jag tror på det när jag ser det och det är ju även någon på Android marknaden som skulle kunna göra det här. Så är det ju Googel. Men det betyder att de måste också göra det och inte lägga ner sin hårdvaru avdelning.

Ruben:

Jag har sagt det förr. Vad innebär sju års? Vilken standard skall hålla på och de uppgradera och kommer det vara på att de uppgraderas men kommer att få alla uppgraderingar kommer att vara få. Alla funktioner kommer att få alla utskjut när det kommer absolut inte få och sedan hur mycket kommer behöva anpassa för det vet jag att till exempel har jag lite problem med det. Nu har de en egen vers, men. Att behöva anpassa mjukvara säkerhetsfunktioner till i blästring till sju år gamla telefoner är inte helt lätt och det kräver rätt mycket tanke. Nu har jag för att de kan hektar sin egen lilla verkstad och liksom göra det på ett sätt så det funkar för dem. Men det är inte helt lätt ska jag säga. Att få. Det funkar genom de nästan sju års generationer av telefoner. Nu har de tur att de. Håll dina överspel liksom Googel kommer hektar andra krav från andra arkitekter. Passar till alla möjliga som gör det för sin egen del. Fasen asså, det är en svår.

Andreas:

En sak kan jag lova. Det kan jag lova. Nästan utan godislöfte. Det köper du En telefon som av nörd världen är populär. Som till exempel en Samsung s serie telefon eller en och annan plats av deras toppmodeller. Eller. Pixel Till exempel så kommer du kunna uppgradera den i mer än sju år med hjälp av Linn Linjärt s. Jag kan inte se en linje och det är alltså en annan distribution som uppgraderas av ett opensource community. Den kan man köra på och uppdatera hur länge som helst med online. Men om vi ska lita på Google är. Ja, jag skriver. Jag håller med dig. För att avsluta. Skulle jag tro på det när jag ser det. Och det är väl jättebra att de lovar det. Hoppas på att

Ruben:

Vi ser återkomma till detta i podden då om sju år och så ser vi vad det var som hände.

Andreas:

Ja men det är ju skillnad för googel är väl de enda som skulle kunna göra det. Det är den enda som faktiskt äger. Både sin processor och mjukvaran på det sättet som Google gör. Samsung ja, de kanske äger sin processor i vissa telefoner och på så sätt kan uppgradera. Men i andra gör man inte det och andra leverantörer äger inte processorn. I många fall ser man ju låst om någon annan i kedjan. Vilket. God eller inte är eftersom de faktiskt utvecklar allt för någonting som man måste göra. Det är ju att man uppgraderar drivrutinerna för processorn för det nya systemet. Det kan jag väl göra eftersom de har sitt eget. Det kanske inte Samsung kan om man har en Snapdragon processor. är det någon som känner guld. Frågan är om de löser det rent företagsmässigt.

Ruben:

Jag har inget mer att tillägga för Google eventet. Jag tyckte det var. Intressant. Och som sagt, Googel Pixel är absolut en av de telefoner som vi kan tänka mig om jag arbetar till andra sidan. Jag tycker att man får en rimlig hårdvara telefon och jag tycker att de mjukvaru grejerna de lägger tid pengar på är bra grejer. Det är därför det är en vettig mobil. Jag tycker mässing också för den delen. Men. Är det svårt med mjukvara eller väldigt mycket?

Andreas:

Ja. Det är en bra mjukvara är det och det är som. Det är också även där. Det är bara Google som kan och har möjlighet att göra det på det sättet. De gör det så att mjukvaran. Det är väl det närmsta du kommer ifån på Android sidan ur den aspekten. Sen vill du hektar bra prestanda och då är det inte här du köper din telefon. Då köper du kanske en Samsung eller OnePlus. Men vi kan väl säga så här Jag vet hur man ska se de här telefonerna om man ska se dem som CFS enheterna hos Microsoft, Att de egentligen är till för att det här är vad vi tänker oss med Android eller om det är ett sätt att hota Samsung. Eller var det för nånstans? Android hade ju inte varit någonting utan Samsung idag till exempel. I alla fall inte på den europeiska och den amerikanska marknaden. Sen så är marknaden, den är bredare än vad kanske den amerikanska. Men fortfarande så är ju Samsung är i särklass den största aktören. Om inte du har någonting att lägga till. tänker vi avsluta. Har vi. Det är märkligt. Kan man mejla till taktiker som är på gång? Tipsa oss gärna om framtida gäster ämnen eller bara släng iväg tankar och idéer och frågor. När ni är fotbollsspelare skulle passa på att prenumerera för att inte missa framtida avsnitt och framtida gäster helt enkelt. Glöm inte heller att betygsätta oss. det så fler folk hittar oss och. Den kan växa. Ju större vi är desto bättre tjejer kan vi göra. Det finns på de flesta sociala medier, men visas på tick, tack och biotop. Men vi finns på de flesta sociala medier, till och med om vi råkar vara på den på det sociala mediet. Vill man sätta på den så kan man lämna en donation på Barbie Café. Punkt. Kom Slash kartotek. Eller så kan man använda en av våra affiliatelänkar, men i alla fall Amazon och då får vi en kickback utan det kostar er någonting extra. Om du har något att tillägga så tycker vi avslutar podden för denna vecka där och så hörs och ses vi igen nästa månad.

Ruben:

Ha det.

Andreas:

Ha, det är.

Intro
Rubens vecka
Andreas vecka
Nyheter - Tinder Select
Nyheter - Reklamfritt Facebook/Instagram kan komma att kosta
Nyhter - Chat Control och Europol
Huvudämne - Google Pixel Event
Outro