Käck-Tech Podcast

Apple Wonderlust 2023: iPhone 15, Apple Watch Series 9 & introduktionen av USB-C

September 18, 2023 Andreas & Ruben Episode 79
Käck-Tech Podcast
Apple Wonderlust 2023: iPhone 15, Apple Watch Series 9 & introduktionen av USB-C
Show Notes Transcript Chapter Markers

I detta avsnitt dyker vi djupt ner i de senaste tekniknyheterna. Vi diskuterar varför Frankrike har stoppat försäljningen av iPhone 12, Intels spännande lansering av Thunderbolt 5, och de stora avslöjandena från Apple Wonderlust 2023. Dessutom tittar vi på Metas ambitioner att skapa en AI chatbot som kan matcha OpenAI's GPT-4. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Käck-Tech Podcast!


Länkar från veckans innehåll

Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!

Avlyssnar din mobil dig?


Nyheter


Huvudämne 


Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:


Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

TikTok:

Hey, you here a iPhone 15. We'll be using U S B C. What we would do with the lightning cables, what we would do with the lightning cables, what we would do with the lightning cables after Aon 15, maybe some lightning ram, and maybe use them as garment, maybe used to bomb and wait, I can't afford, how would they afford a thousand dollars phone? I can't even pay rent.

Ruben:

Hej och välkomna till Käck-Tech Podcast! Podden där vi diskuterar, dissekerar och om vi har tur informerar om Käck-Teknik.

Andreas:

Käck teknik är det denna vecka vi har varit appell presentation.

Ruben:

Om de har. Oj oj oj oj vad fin du var! Ja, jag var lyrisk hela kvällen igår. Eller?

Andreas:

Eller var det?

Ruben:

Vi återkommer om svårigheten

Andreas:

En liten. Vi börjar inte där. Vi börjar inte där.

Ruben:

En ny.

Andreas:

Jag tycker vi kastar oss rakt in. Ruben Hur har veckan varit? Så där när du liksom kommit en bit in på penicillinkuren och din hand om jag skulle säga börjat läka. Men det är det tag sen olyckan hände.

Ruben:

Ja. Mja.

Andreas:

Det ska sägas att avsnittet som släpptes förra veckan spelades in påmåndagen och nu spelar vi in

Ruben:

Jo, en stad.

Andreas:

onsdag.

Ruben:

Även

Andreas:

jag har koll på veckodagarna.

Ruben:

pencillin är jobbigt för kroppen men man överlever. Men det. Läkaren sa idag att det ser bra ut så jag tänkte att det är väl rimligt, men

Andreas:

Men hur känns det? Mår du bra?Är du okej?

Ruben:

jag mår skit men jag mår så bra man kan.

Andreas:

Orsakade.

Ruben:

Men jag tänkte inte. Vem berättade det? Jag tror inte ens att det är bättre än vad jag var när jag startade den.

Andreas:

Nej.

Ruben:

Nej, för jag var påväldigt cool grej som hette Klubb Karusell som är ett koncept som Liseberg kör nu i två helger där de kör en del av parken, stänger deöppnar upp efter stängning och så kör de nattklubb. Och det kanske är den bästa nattklubben varit på I. Någonsin har. Det är inte någonsin. Men det var väl bra. Det var så välorganiserat. Det var lampor och grejer och folk som sprang runt. Det var att åka attraktioner full. Bara hektar jätteroligt. Det är tio av tio. Verkligen.

Andreas:

ramlade du för att du var för full eller bara för att du snubblade?

Ruben:

Nej, bara otur. Jag snubblar verkligen bara av ren och skär otur. Det hade ingenting

Andreas:

var någon som sa att du dansade. Vad var det?

Ruben:

Tog jag tag.

Andreas:

Jag tog ett tåg.

Ruben:

Så jag har ändåstöd framför bakom. Men det hjälpte inte.

Andreas:

Det hjälpte inte och jag vet inte om killar av lite längre kalibern och min erfarenhet av trånga tåg. Har man någon som är kort bakom så drar de en baklänges och så har man någon framför som är lång. Så blir det fel befäl så blir det konstigt. Det är inte helt lätt att hålla balansen i trånga tåg om man dessutom inte har lite distans. När.

Ruben:

Men det är inte riktigt bra. Jag hoppas de gör det igen och om jag gör det igen såskulle jag aldrig gå dit. Det var verkligen väldigt bra.

Andreas:

Alla som äröver åldersgränsen.

Ruben:

Det är självfallet Sen såhar jag testats på två idioter som du pratar så gott om. Jag skulle säga att jag är frälst.

Andreas:

Är det så?

Ruben:

Det är den bästa spellistan. Det är så bra.

Andreas:

Jag har varit så jäkla skeptisk när de lanserade den i USA. Sen kom den så jag kunde testa den själv och det är ganska najs. Det är ganska najs.

Ruben:

När jag köpte en ny. Det var två veckor ungefär och det minsta lades pålistan i brist på jobb och till och från jobb och allt. Riktigt bra. Man stör sig inte pårösten, den är perfekt. Lagom mycket ska jag säga.

Andreas:

Det är över förväntan bra denna och måste jag säga sen, även den är lite återupprepade. För varje gång du sätter igång den så är det typ samma

Ruben:

Ja.

Andreas:

grej den säger. Men kan man leva med det såär det inga konstigheter.

Ruben:

Detaljer.

Andreas:

De är verkligen så.

Ruben:

Utöver det har inte gjort så mycket mer eller inget nämnvärt. Jag tänker att Andreas behöver.

Andreas:

Ja. Det är inte så länge sen vi spelade in, men jag gav mig påsom jag inte berättade i fall att det är att jag gett mig påen applikation på min Samsung telefon som heter Guldlock

Ruben:

Vad

Andreas:

är en. Det är en kostym Maj signerad av din Samsungs butik typ som har liksom tillägg du kan ladda ner specifikt anpassade för Galaxy telefoner. Och. Möjligheterna blir typ oändliga med de här tilläggen och du finns liksom tillägg till system grejer. Det finns tillägg till vissa appar och det finns det. Så här plötsligt så funkar rutiner, till exempel det som jag misstänker vem? Vad kan det heta? Siri chat cats på IFA.

Ruben:

Antaga.

Andreas:

Allt blir så mycket mer kraftfull och du kan göra helt andra automationen i telefonen. Du kan få. Du kan ladda ner något. Jag kommer ihåg vad den hette, men det är en screenshots extender sådu kan göra nya grejer med screenshots en att om. Jag kom inte på det. Men den dag du får mer funktionalitet och till exempel så finns det någon sån här notifications sorterade som gör det lättare att sortera notifikationer till exempel. Det finns massa sådana saker som bara är normalt sett inbyggda i operativsystemet som du kan manipulera genom de tilläggen i guld lock.

Ruben:

Kort.

Andreas:

Och jag tyckte att. Samsung var ganska kostsamma från början. Sen kan man ju lite Google Play. Då kan du ladda ner nya launcher som är nya funktioner som kan göra mycket, mycket mer. Det här är ju standard Samsung combo Cost my liksom. Men det funkar bra. Det funkar väldigt bra. Utöver det så a. Jag är inte den enda, men det är det. Dök upp två, tror det var tipptopp. Det dök upp för mig en video från en kille som hette Carl Lill Ryd. Inifrån podden från Framgångspodden med Alexander Pärleros och den här Karl Lillerud är någon slags A i föreläsare jag förstått det som. Ingen person jag hört talas om tidigare men där han ganska vitt och brett påstår att din telefon avlyssnar dig. Och jag vet att jag har fortfarande kompisar som tror att deras telefon avlyssnade dem det el de är. En ren myt. En mobiltelefon avlyssnar inte dig överhuvudtaget. Både Android och iFån har säkerhetsfunktioner som sparar det här. Och den här kära och i fall att. Han påstår också då att. Det har vi godkänt från Facebook appen och Googel i våra användaravtal. Det stämmer inte heller. För det första är det inte tekniskt möjligt på grund av det som finns där. De spärrarna som finns, operativsystemets säkerhetsfunktioner och bland annat till exempel Facebook går rätt ut och säger att de inte spelar in någonting från mikrofonen om du inte startar kameran där faktiskt mikrofonen behövs för att spela in ljud. Sett. Det stämmer inte. Det bara fanns och det stör mig. Och nu har jag faktiskt konsulterat med Karl Emil Nikka, kompis till podden och dito säkerhets utbildare som också säger att det är falskt. Det är myter det. Det är inte sant. Alltså att telefonen spelar in.

Ruben:

Christer blev vår.

Andreas:

Nej, det handlar inte. Det handlar. Om de här

Ruben:

En.

Andreas:

leverantörerna av annonser är så sjukt pricksäkra i kombination med en viss. Jag kommer inte ihåg vad den psykologiska grejen heter, men till exempel. Kom för mig att du du helt plötsligt börjar tänka på gula bilar. Kommer du se gula bilaröverallt och när du ser en reklam för den? Vad det ser ut kan vara en Porsche så ser du den Porschen på flera ställen. När du När du blivit påmind eller det har uppmuntrat till att tänka på saker ser du detöverallt Och du har liksom inte lagt märke till det tidigare för du inte tänkt på det. Och sen det i kombination med att de är väldigt pricksäkra med. Okej, det här är en person som gillar teknik som är i den här åldersgruppen. Man kvinna, bor i det här området tenderar att handla i de här butikerna. De behöver inte mikrofon. Det finns inte och det stör mig att det har blivit en grej och att det då dessutom finns folk som påstås vara experter som går ut och säger det här. I en av Sveriges största poddar. Ajabaja. Alexander. Varför släpper du fram det här? Och dessutom pussade på honom. Det är klart att han vill pussa det på sociala medier. Det är ju clickbait. Men alla tycker ju om att titta på den som sprids. Men det är inte sant för det. Och tänk om. Bajs. Du tror någonting och såär det någon som säger det medvetet i de här termerna till sin psykologiska.

Ruben:

Vill du gå vidare? Ska du? Det enda

Andreas:

okay. Vi går vidare.

Ruben:

Från AI forskare och Facebook till metadata och in på nyheter.

Andreas:

Stort steg.

Ruben:

Nej, men i veckan här så har det kommit ut nyheter som är så kallade rykten. Jag är inte helt säker på hur mycket man ska lita på detta ännu. Men att Märta jobbar väldigt aktivt på att skapa en konkurrent till GP, TV4 och det man bygger detta på är ju de uttryckligen sagt att de vill göra. Hmm. Men sen när man sett att de då investerat väldigt mycket en video H100 träning chip så att man tror att de verkligen investerar. Man ser att han investerar i någonting och man tror du att det är en egen form eller lön? Och man har också sett att han har gjort en tränings modell. Med var det 30 olika tror jag. del personer i Instagram chatten och liknande, så detär det jag skulle säga att det är väl ganska bekräftat. Men jag hörde någonstans nyligen att. Under det var i samband han prata om öppet att när det som idag är pro.

om 03:

04 år vara begagnat.är samma sak med det somär och nu kommer om någraår var begagnat att. De som vi håller innanför stängda dörrar just nu. Ja. Och kanske det som lite längre fram. Det är just nu inne att stänga dörrar mycket hos mig, uppmanar jag. Men i år ska alla vara där och vem vet vad. 4,5 eller fem kan göra eller så vidare.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Jag vet inte mycket. Jag gillar att det går så pass enkelt för alla bolag att göra detta. Jag vet inte om jag tycker att det är att upprepa er möjlighet till det heller, för när jag har sagt det tidigare, men. Märta är väl inte direkt favorit bolag egentligen om man säger

Andreas:

Nej

Ruben:

så.

Andreas:

Jag trodde att du skulle någon helt annanstans med att om de sätter det här som Målet för deras nästa AI modell. Som de ska börja träna 2024. Då ligger de ju långt efter. Jag tror det var dit du var på väg,

Ruben:

det. Det är en del i det också, men det är väl Divinity sin gammal. Då hon ligger efter det så är han på. Bollen bör göras och nu ser man redan efter dygnet.

Andreas:

Det är.

Ruben:

Men utvecklingen går fort. Säkert var det inte det mer än att de kommer nog kunna komma ikapp om jag fixar de här pengarna. De har potentialen.

Andreas:

Det finns ett sånt här koncept när det kommer till teknikutveckling. Det är att vi tenderar attöverskatta vad som kommer hända de närmsta åren. Men vi underskattar vad som händer de närmsta decenniet.

Ruben:

En.

Andreas:

Så jag tror att. Den här rädslan för att bo i tält är fortfarande längre. sommar-OS eller vem det är. Den förutser jag nästa år. Ja, sen måste den hektar en sjuk förståelse av av språket och har en ganska stor förståelse av många grejer i världen för att kunna göra det. Men det här är det här. Som det ser ut nu. Det här är inte n n n a i som är. I det stora hela farlig och jag har hört liksom. AJ forskare som inte är Max Tegmark till exempel. Från till exempel Chalmers och KTH som sitter och säger att fast det här är båtmodeller, de kommer att vara experter på språk och man ska inte underskatta faran av en AI som är duktig på språk. Men det är ett stort steg från att vara väldigt duktig på språk till att ta över robotar och ta över världen.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Och ett sätt att kunna behärska språk. Ja, det är en grej. Men till exempel att kunna styra en hund van vid robot. Det är en helt annan grej. Jag menar, det är ett jätte jätteproblem idag för de som har de. Bilföretagen har jobbat med AI under väldigt många år att få en bil till att bli självkörande och det har vi ju. De har ju överskattat förmågan att lösa det. De har inte gjort det idag eller om man har nått 90 % av vägen. Men de sista tio procentenär oerhört svåra att lösa. Och samma grej där. Jag tror inte vi behöver vara så oroliga. Sen ska man hektar respekt för det och man ska absolut sätta upp begränsningar och regler. Men jag tror inte du behöver fokusera och vara rädd för det just nu. Men du är det.

Ruben:

Jag är alltid rädd.

Andreas:

Öppet. Ja. Ja. Nej. Okay. Gör jag? Gör jag fel. Du har fel, men jag tror inte det. Det här är väldigt duktiga statistiska algoritmer som på bakgrund på väldigt avancerad statistisk bas kan förutsäga nästa ord. vi får väl se vart det leder och om vi rör oss vidare så har. Intel lanserat Sander Bolt, fem. Och för er som inte vet så är Vanderbilt 05:01 special protokoll som ligger ovanpå US PC standarden. Det betyder inte att alla USB-C enheter kommer att kunna använda det. Ganska få som kan det, men de datorer som har handbolls stöd idag som kör fortfarande på 01:04 har en överföringshastighet på 40 gigabit per sekund. Med.

Stannade på 01:

05 dubblar detta till 80 gigabit per sekund och med en ny. Och sedan har vi lanserat en ny teknologi som heter Berlin Voice Boost och med detta dåkan överföringen ökas till 120 gigabit per sekund för grafiskt krävande uppgifter. Det är ändå sjuka siffror.

Ruben:

Det är Carolina.

Andreas:

Ja, detta innebär väl egentligen att bandet blott fem kan driva tre stycken 4K skärmar med en uppdateringsfrekvens på 144 hertz.

Ruben:

Det är bra.

Andreas:

Om man jämför dem med sin debut fyra såmotsvarar det två högupplösta skärmar, en med 60 hertz.

Ruben:

Nej, det är bra. Det är väl bra?

Andreas:

Satte det här D d d D. Det är ett stort steg och det innebär ju till exempel att man kommer kunna koppla flera stycken åtta skärmar till samma enhet när du inte behöver har lika hög uppdateringsfrekvens. Och den är fullt bakåtkompatibel. Så har du en fem enhet såkommer den falla tillbaka till framåt tre om det är det som din tillbehör eller din dator kan hantera. Den bygger på standarden ur SBF fyra, version två. Den har DisplayPort tvåpunkt ett PC i Express fyra och stödjer laddnings upp till 240 watt.

Ruben:

Det är också här hittepå siffror är det som. Jag blir inspirerad utav att kablar kan göra så, kan köpa hårdvara som kan lösa det som kablarna kan lösa. Jag har ju blivit den som köper massa som jag.

Andreas:

Men jag är också. Jag är inte du. Men jag är en person som köper en överdimensionerad kabel för mitt använda mitt användningsområde.

Ruben:

Man bör alltid hektar bättre kabel än det man behöver, tänker jag.

Andreas:

Jag satte det här. De här kablarna. Jag kommer inte hektar hårdvara som kan utnyttja den här kapaciteten på ett tag. Men du köper en kabel och en kabel kan användas under lång tid och du vill sen inte hamna i en situation där. Och den här kabeln både funkar så funkar inte för att kablen kapa dig. Så ja, det gör det. Till exempel skulle jag idag gå och bygga in. Ethernet i väggen såhade jag hittat ett. Då hade jag hittat catchy kablar. Så har de lanserat katt ettan och så där.

Ruben:

Tror det är ganska bra. Jag.

Andreas:

Ska man lägga kablar i väggen så ska du ju alltid till exempel över dimensionera dem. Kanske inte senaste, men bland de senaste generationerna. För att de planerar du inte att byta och de kommer att sitta i väggarna på ganska bra tag och då vill du hektar en framtidssäker kabel.

Ruben:

Jag är.

Andreas:

Inte riktigt samma sak på dina fan debut. Kabbala kanske, men ändå. Vi går vidare. Ruben Du vet ju i telefonen att Frankrike hur sig stoppade.

Ruben:

När jag såg detta och tänkte det var ju synd att jag fick en telefon som just nu säljs stoppad i Frankrike inser jag att den är för radioaktiv. Det är ju jättekul.

Andreas:

Frankrike har själv stoppat iFån tolv på grund av att den har för stor.

Ruben:

M

Andreas:

Det är så att den ligger på ett SAV värde av 5,74 watt per kilogram och den tillåtna. Nivån i Europa är fyra watt per kilogram och sak är dåett mått på hur stor effekt som maximalt absorberas av huden och kroppen per massa enhet när du har den i handen eller i fickan helt enkelt. Här strålar är dånästan 50 % för mycket. Enligt EU standard.

Ruben:

Enligt Frankrikes mätning, men jag tyckerändå att det inte stämmer. Kanske. Vem vet, du kanske har fel? Satte en defekt i Jeanette eller någonting som kanske.

Andreas:

jag tänker att man kan ju inte. Man kan ju inte sälja stoppa för att man har mätt en enhet som råkar stick ut.

Ruben:

Jag gillar det. Men högst märkligt att de har fått såna värden. Jag tänker att de borde gå igenom 1 miljon mer kontroller innan de lanserades. Att någonting är ju konstigt.

Andreas:

Asså jag tror ju som en spontan känsla utan att veta. Så har jag en misstanke om att det kan vara en uppdatering som har strulat till det för den har klagat över det testet tidigare. Så frågan är nu då om till exempel senaste uppdateringen. Kan hektar strulat till det här liksom.

Ruben:

Högst oklart,

Andreas:

Apple sa ju som sagt att den har tidigare certifierats av flera internationella organ man kommer att bestrida deras hållning. Resultatet helt enkelt som a n f r har uppmätt. Men från iFån tolv in påveckans äppel lansering event.

Ruben:

Aj. Men nu kör vi!

Andreas:

Ska vi ta enheterna i den ordning som Apple lanserar. De kanske.

Ruben:

Ja, jag tänker att vi börjar med krukorna.

Andreas:

Nu

Ruben:

Eller vet vad jag behöver när jag först.

Andreas:

det okej.

Ruben:

Det introt dom körde. Med att deras enheterär rädda oss människor.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Skitfint. Men var inte det lite märkligt på något sätt? Eller? Eller vad tycker du?

Andreas:

Det är ocksånågonting som jag reflekterade över är ju att. Det här ska ju föreställa massa födelsedagar. I Perfect Light finns. Det är lite clinch, lite clinch.

Ruben:

lite så. Men det var fint och absolut som det är. Jag tyckte det var precis det som jag tidigare trodde att du gjorde i somras också. Börjar med ta upp det här, det här. Jag tyckte det var bättre då än nu, men det var ju. Det var min personliga åsikt.

Andreas:

Jag tycker det är hela den här företags firande grejen. Tog det lite över de topp de hade. Det hade varit bättre om de bara körde dem som en intervju eller nånting. Asså du kan ju lägg upp det på ett helt annat sätt och ändå få samma. Först tror jag att dem ja. Nej, gillade inte det riktigt. Jättefint i sig, men ja.

Ruben:

Andra övergrepp som det, såvida inte klockorna nu kör in i.

Andreas:

Och det har ju hänt extremt mycket med klockorna. Apropå att Series nio ser ut precis som den dåtida, så det är öppet.

Ruben:

Det.

Andreas:

Ja okej, den är rosa nu också.

Ruben:

Den har faktiskt lite lite tunnare. Bäst Copics.

Andreas:

Det låter lite, lite, lite tunnare.

Ruben:

Men jag tycker att du och vet vad. Den har också nya sorters band och den här nya hållaren som man kan dra under, det är coolt. Det är

Andreas:

Hållaren man kan dra under.

Ruben:

Använda fästningen så du kan dra armband under klockan.

Andreas:

Ja a för de ändrade så mycket i designen är uppe.

Ruben:

det är så det är. Utseendemässigt har inte hänt någonting ska jag säga. Men på insidan. Tycker ändå att det hänt lite grejer. Men jag tog första del inte direkt heller. Mycket om att de ska släppa nånting stort nästa år. Jag tror ju att detta, om man nu ska säga så, som att det räddat en treåring, det är det inte så mycket som hänt. Det har hänt absolut mest däremot. Det är ju hur mycket fokus är på miljön. Det var så mycket miljö, snack och så mycket miljö snack och så mycket miljö snack. Jag blev så här. Hur mycket Green Horse och hur mycket är på riktigt vad? Hur ställer sig denna siffra till något annat?Är det bra?Är det dåligt? Och hela segmentet en ren skådespelare och håller på för örat? Jag vet inte. Det är skitbra att ni håller i. Jag vet inte varför ni inte jag gör det. Tacka för allt ni gör,även en liten grej. Många bäckar små. Ja. Och det är snyggt presenterat. Inte det. Och det är mycket

Andreas:

Och det bästa är ju att när Apple gör någonting så tvingade ju alla andra tillverkare att göra samma

Ruben:

En.

Andreas:

så det är skitbra.

Ruben:

Och vi har. Sen har vi kastat skit vi du kastat skit papper på att det är väl enkelt att få ett marknadsföringslagen och design

Andreas:

Ja, fast här gick de ju faktiskt in på att

Ruben:

Tänkte säga det att de faktiskt har nu gått hela kedjan ner till produktion. Och gjort det. Allting grönt eller grönt carbon neutralt sätt? Det är ju alltid positivt.

Andreas:

Ja D Det de inte kan göra kompenserar de och kompensering ja detär bättre än ingenting. Men det bästa är ju att du inte ens behöver göra det från början.

Ruben:

Och så finns det alltid diskussioner om kemi, komposition, konst med upphovsmän och vad Vad är meningen med att släppa en lärare och lärare med allt vad

Andreas:

Alla. Alla utvecklingar i rätt riktning

Ruben:

Nja, vad jag tycker om det. Men det går in på att de bygger ut elnät för att kompensera potentiell användning av enheter. Barnsånger tycker jag är häftigt. De gör massa häftiga grejer det som man tar ifrån dem. Men det blir lite krystat när man spenderar 20 minuter av en 80 minuters presentation om prata om lukter med miljö. Det känns lite som att de gör det bara de kan. Jag hade hellre haft en timmes presentation och sluppit så mycket av det. Det enda stället man kan skära av en är Boston också, men det är vad jag tycker. Men ska ju prata lite om själva enheten så det

Andreas:

Men vadär det jag vill? Jag vill. Innan du går in på. Innan vi går in på enheten så vill jag den hemadress där jag satt i soffan och skrek. Nu kommer det att runda upp det på det sättet jag var det. Aldrig i livet att man tar in en skådespelare som spelar Madde. Usch, det är för mycket nu. Vilken är den största miljökämpe jag kan komma på? Det är två delat med. När det var lite. Kunde det vara en skådespelare. Spelade man jättekänd skådespelare? Säkert ingen kände igen eller någonstans. Men ja. Det var ju lite underhållande och jag tror aldrig jag har sett. Jag har aldrig sett Tim Cook. Ser så bekymrad.

Ruben:

Här är det.

Andreas:

Nej men ja. Det är också ett väldigt krystat sätt för Appel att säga att det här är det vi gör i stället för att göra det påen scen som de brukar göra. vi är tillbaka. Klockan.

Ruben:

Trots att detär ett nytt köp nu. Det är bättre, starkare, snyggare. Det är mer nu.

09:

00 Ändrings Lade du lade det efter med att de kör mer uträkningar lokalt och

Andreas:

Jag har undervisat.

Ruben:

Väldigt mycket om device vilket är häftigt för att man inte behöver anropa mot nätet. Så det är som jag ser det som en coolaste grejen med chippet. Resten av det är alltid lite bättre standarder. Tycker att det är kul. Sen så är det ju stor skärm och bättre skärm och det är väl ingenting som man ska sticka under stolen med. Det är bra att man gör det för att det hjälper i alla olika miljöer. Men. Det här är en sån grej som inte du kommer förstå kanske, men det är det som jag förstått som kan vara det bästa jag som gjort rent mjukvaru mässigt

Andreas:

Är det en sjöär det denna dag utanför

Ruben:

När den Den är häftig men inte det enkla. Det jag tänker på är att de lagar så mycket tid på att nämna men inte förklara att cykel trekking de förklarade några är hur man kolla upp det för jag har förstått på folk jag känner att just trekking ut av cykling är katastrof med alla sina klockor. Det är ingenting

Andreas:

Det är ju inte konstigt. Du har ju en klocka sitter som sitter på armen och du trampar med benen och händerna, håller fast i ett statiskt styre eller? Du kommer ju inte fåsamma dynamiska rörelser i armarna som du får i benen som när du springer.

Ruben:

köper det. Men det finns också en GPS och det finns fortfarande pulsmätare, så det bör inte vara helt omöjligt. Men jag tycker ändå att de har rätt mycket energi pådet och cykling är ändå en sport som många som tränar mycket kondition använder. Jag tänkte mig hektar en klocka för tracker. Mycket klapp till axel för de Axel lägger tid pådet jag förstått som att Samsungs klockor inte allsär bra på detta utifrån folk som jag känner. Ingenting jag själv upplevt på allt hörs på stan rykten. Men som du nämnde jag det näst coolaste. Dubbel tack igen. Men jag hörde någonstans idag att det här är inte nytt alls.

Andreas:

Nej, det har länge. Det har legat i accessibility sedan tidigare och jag vet folk som har. Jag vet inte om det var dubbel tapp eller om det var stäng handen. Men liknande funktionalitet har funnits länge och det har varit piskas det folk som har använt det som hette missnöjda med det. Så det är jättebra om de har förbättrat det. Men inte nytt.

Ruben:

Knäpp men häftigt ändå

Andreas:

Ja, jag tror att det kan vara bra om det funkar bra.

Ruben:

Utöver det så var ingenting jag tyckte var nämnvärt. Resten var kul men inget var.

Andreas:

Vi kan väl säga så här priset för standard med bara GPS uppkopplingar och inte någon mobildata säljare utan blev tyst. Det finns inte på svenska. Det. Det finns 1 dollar pris med tre 99 men den med mobildata har ett pris och det är 5 695 kr. För den som är intresserad.

Ruben:

dyra slag tycker jag, men även det är inte orimligt med lite slakt.

Andreas:

Jag håller med dig, Det är lite, lite stil. Det är så rätt. Vi går över påApple Watch Ultra.

Ruben:

Det finns ingenting att det här. Allt hände precis. Plus att en ultra som är lite bättre än förra året. Så det var det vi hade nämligen.

Andreas:

Jag.

Ruben:

jag känner ingenting mer än det.

Andreas:

Nej, de har inte gjort speciellt mycket skillnad. Det är Dock precis som GPS, men det förstår jag som att det fanns förra året också. Men de pratar om. Och ja, det här nya S9 chippet har ju fått ultra vid band så du har en betydligt bättre precision finding Om du tappar bort din telefon när du vill söka upp din telefon med din klocka så kan du använda Ultra Guard Band för att hitta det.

Ruben:

Som sagt, ultra är fortfarande häftigt tycker jag. Som telefon eller som klocka för dem som behöver det. Och jag tycker att det man kan få plats med så mycket teknik på en sån liten formfaktor och få ut såpass mycket kapacitet. Jättehäftigt! Men. Uthängda. Ja, det var väl valda uppdateringar för det som den andre kanske behövde ta reda på. Men det var ingenting som jag tycker det härär bättre än vettigt. Bättre knappar kommer lite längre ner och håller lite längre upp i luften. Så ja, okej, det var det.

Andreas:

Nattis dispersion.

Ruben:

Nej.

Andreas:

Nej, Ultran kostar 11 000. Det var varit för.

Ruben:

Gott.

Andreas:

Nu går webb

Ruben:

kör vi telefoner. Jag tycker du börjar med initial bas här. Känsla för iFån 15är från 15 plus. När vi går in påför mycket detaljer. Och min känsla är. Detta är nog den telefonen de flesta som inte har uppdaterat borde uppdatera till om man vill vara inom life on värld. För den täcker så många behov och det blir såpass mycket bättre. Nu söker jag efter om du har en är från tolv som du har haft och inte har fått en helt ny smidig kontroll eller liknande.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Gud allt under. Då skulle jag säga att nu är tillfället du ska upp kräver. Nu kommer du faktiskt få någonting som är värt det på många sätt. Det är min första tanke och min andra tanke. Färdig med vi där.

Andreas:

Och.

Ruben:

Varför?

Andreas:

alla kommer köpa, men jag tycker det här var extremt tråkigt. Detta är en liten ett något nedbantad version av Aj fan 14 år från förra året. Saknar en kamera men det är samma huvud kamera mer eller mindre. Du får samma chip. Det är en lite nedbantad version av förra årets porr modell och ja, det är den de flesta kommer att köpa. Men det känns som att den här man kommer inte att göra någon innovation på nivån den standard action framöver. Det kommer inte hända så mycket mer.

Ruben:

Nej, det tror inte jag heller. Och det är inte konstigt egentligen. Att

Andreas:

tidigare har den ändå hängt med i utvecklingen, till exempel.

Ruben:

Ja, jag är med på den biten. Den kommer jag också att se i relation till pris. Det finns en del hemligheter.

Andreas:

År.

Ruben:

Och sen tycker jag så är det väl valda bästa och det ska inte fånågra av uppsättningarna. Både mjukvara med tolv recept som CS telefonerna får. Jag får ändå några. Men det är som. Jag är nog en för gift man gör. Jag tänker på färgmässigt och nu tänker jag ocksåhur hon framställer glaset. Det är nog mest, tänkte jag hört någon säga man pratar om glas så mycket och hur de har fått in att ta mig. Och även kaviar är en av de få. Men jag är skitsnygga färger men lite tråkiga tycker jag. Men.

Andreas:

När de pastellfärgade.

Ruben:

Ja, det som jag tycker är märkligt. Däremot så är det inte det jag vill komma till. De har släppt de roliga namnen. De heter bara rosa, gul, grön, blå och svart.

Andreas:

Ja, det var väl på tiden.

Ruben:

Vad är de här roliga namnen? Jag älskar min Midnight går.

Andreas:

vad är ens ett gryn?

Ruben:

Vinter.Älskar ju Sverige och världen men det är väl för extremt. Det blir bara lite tråkigt när man släpper mikroliv och har en. Vad vet jag. En sannolik kärlek och en grym maskin och en

Andreas:

Jo, men

Ruben:

Baby blue

Andreas:

det här, det här. Det här är som Volvo Trax. Du vet, när man köper en Volvo truck så kan du få i princip vilken färg du vill på här påhytten men på chassit sen såfinns det en färg att välja påoch den heter SII Wulf Blue.

Ruben:

Bra.

Andreas:

Den är grå. Svart är ett CHF blomma i och den är grå. Vad betyder namnet? Midnight Green. Space Grey. Spanska egentligen.

Ruben:

Det tycker du med så mycket att jag tycker

Andreas:

Almost pink.

Ruben:

Tidvis.

Andreas:

Eller vad det var. Det var den gången som hade Almost Pink.

Ruben:

Ja, jag tror det. Men kul var det att spexa.

Andreas:

Jag.

Ruben:

Så nu inne på detär en nerbantad, lite nerbantad, lite uppgraderad version av en 14 Pro. De

Andreas:

Hur är en uppgraderad? Vad är en uppgraderad?

Ruben:

Men kommentera att den har fått en 48 megapixels kamera som är den förra generationen utav 14 Pro fick. Och verkar vara en rimlig kamera. Du har fått dom nu sorteringen också.Är det här nycklarna som hanterar porträtt läget så du kan skifta det före och efter en bild tagen. Du får lite smartare allmänt funktioner i kameran och den här funktionen att du kan slå ihop flera bilder och att du kan vet det.

Andreas:

Med fåtalig ändring har det funnits tidigare.

Ruben:

Jo men de uppträder så de har och jag ser Pixabay numera. Skithäftigt, Men jag tycker det blev bra kamera beslut som du får och du kan också få den här möjligheten att få båda två. Så mycket som man får hem som passar på två kameror i metall och koppar. Bilden och jag kör på. Finns inget fel på detta tycker.

Andreas:

Nej, nej, absolut inte. Jag tycker det är väldigt spännande. Pixel Bildnings val dock att man pixel binder till 24 megapixel istället för typ tolv. När man har 48. Jag förstår inte riktigt. Dikt den matematiken. Men

Ruben:

En

Andreas:

om det funkar så funkar.

Ruben:

med tycker det är rimligt sen självklart att fåden där fina gelen, men jag tycker inget ont om denna. Jag tycker vi tycker att det är. Faktiskt är det inte orimligt. Jag tycker inte det. Det finns inget fel med denna begagnad. Sedan hur mycket man sålde in det för att det är märkligt. Men inget fel med det.

Andreas:

nej, det är inget fel med det. Jag tycker det.Återigen, jag har sagt det tidigare. Jag tycker det är en mjukvaru lösning på ett hårdvaru tillkortakommande. Men ja, det finns ju människor som älskar denna bilen. Då får de väl göra det. Det är väl jättebra att det finns. Dom har gjort nånting som folk tycker om.

Ruben:

Sen när vi lämnar kommer det helt. Så har vi också. Man kan filma i 4k i 60 fps och det är roligt att man kan göra det. Det är ju massa möjligheter. ju mer video vi filmar. Så är det. Sedan sa jag att detär 16 beyond Konungens och säger beyond. Nu har beyond är det i den här. Och sen lite bättre funktioner skulle jag säga när det kommer till ultra med bandet som man kan prata med hela vägen genom. Alla vet att de har bytt bättre positionering och att man kan använda det till fler enheter och det är bra. Och en väldigt ljus skärm. Så 2000 nytt. Jag tror att jag någon gång satt här för ett tag sedan och skrek om nått vara som uppe på 2,2. Om inte minns fel. Nu 2000 är detta inte en flagship modell för fem öre så det är inget fel alls. Jag tycker det är bra.

Andreas:

Ja, men det kan vara något sådant. Jag vet att min telefon har typ 1750 nits och den är väldigt ljus även i solljus liksom. Jag har inga som helst problem att läsa och se på den. Så 2000 svinbra tycker jag. Kanske också att man kan hektar lite nya skruvar och ändå hektar. Helt okej batteritid.

Ruben:

Och har en bra skärm så det är en 60 hertz skärm. Det är ingen möjlighet 120. Tråkigt också. De pratar skärm också. Skärmstorleken är sex tum och 6,7 tum på plus varianter. Sedan är det även system som pratar design och rundat av kanterna och utifrån alla videos bilder jag sett. Jag tog verkligen Lost in en riktigt snygg formfaktor och jag sitter med tvåav mina elever på Max. Lite förundrade men väldigt fyrkantiga. Blev lite för hårt. Det handlar inte om att verkligheten. Snyggt mellanläge just nu, men man vet aldrig vad som händer om inte det.

Andreas:

Jag vill. Jag vill känna på den i handen innan jag vågar säga någonting om det.

Ruben:

Och nu har vi väntat lika länge som Apple gjorde på elefanten i rummet. Och det är ju då att iFån 15 har lanserats. När? En husbils report.

Andreas:

Wohoo! Yes yes yes!Äntligen så kan man alltsådå som finns att ladda in ifall med laptop laddare och då är allt på sniskan så kastar de också in er på. Välkommen till den världen som vi. Andra som har levt i andra världen och världen har levt i så länge du behöver det som Windows du haft Mac. Nu får vi se hur Apple gick i bräschen för USB-C på Mac. Men det tog så lång tid och att tvinga honom sa de i presentationen. Nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej. Inte ett ord om att de var tvungen. Nu kan du ladda din telefon med. Samma laddare som du laddar din iPad och din Mac och dina hörlurar med. Men de sa det i för sig påett ganska bra sätt som där de mer eller mindre erkänner. Att de inte först ut som de brukar göra. De brukar ju bo som att deär störst, bäst och vackrast. Han säger att USA har blivit en industristandard så vi har valt att stoppa den ifån. Det tyder på att okej, vi är inte först långt efter det att säga det påoch det är ja, det har ju blivit lite av en standard så nu måste vi följa den. Nu är ju inte jag det. Ja, men äntligen kommer diskussionen om. Har du en iFån laddare eller en Samsung laddare dit? Har du en telefon laddare?Äntligen! Kommer vara den framtida frågan. Jag kan bara säga fan detta. Detta är en vinst. För alla människor därute som kommer att köpa en ny telefon inom det närmsta. Det spelade roll om jag köper en iFån eller inte. För det kommer innebära att ju längre tiden går desto större chans finns det att jag kan låna en kompis laddare.

Ruben:

Jag kan inget annatän hålla med Andreas. Och jag tänker att vi ska spara en del av den här kabel diskussionen till nästa vecka så vi inte pratar kablar för mycket. För vi kom in lite på det här. Tänker vi gå in på det lite djupare snacket om vad vi tycker om SBC? Men jag kan inget annatän att hålla med om att det är fantastiskt och att de gör det och att de har det på hela linjen öppen.Äntligen har vi ett läge där vi snart är förbi det här med kablar. Det finns fortfarande en del enheter som inte har intresse från SC. Det är den minsta iPaden. Det är några stycken i är max. Jag har inte det,

Andreas:

Ja, det är också helt sjukt.

Ruben:

Det kommer väl. Det kommer väl komma pengar för de också. Hoppas ju så att ge dem väl ett halvår, kanske ettår, så är vi nog hemma. Men är fantastisk påalla sätt och vis.

Andreas:

Stor överövergångsstället stor. På det stora hela. Detta är telefonen som jag inte hade rekommenderat folk att köpa om det inte var för priset. Jag hade rekommenderat folk att köpa 14 nu.

Ruben:

Exakt så hade jag också tänkt. Men mattan, SBC och allt annat liksom klaffar för att den

har nått sina 02:

14 och har en tolv megapixels kamera. När vi har fått alla de viktigaste uppdateringarna som behövs för att du ska få en rimlig telefon i dagens standard. Därav tycker jag är från 15 år just nu. Inte bättre kan få pengar. Absolut inte.

Andreas:

Nej,

Ruben:

mest rimliga alternativet om du vill hålla ifrån.

Andreas:

Ja, och återigen speciellt har jag en viktig faktor här. Den är inte billig. Den börjar för en 15 på 11 995 kr och iFån 15 plus på 13 495 kr. De är bara blir saftigt dyra dessa telefoner.

Ruben:

Pennor börjar bli så dyra i Sverige och. De maskerade paketen med amerikanska pellets var inte höjer från förra året,

Andreas:

Nej, det är de

Ruben:

även rykten om att de skulle göra det. Det som är däremot är att standard instegsmodellen nu har under 20 eller åtta GB ett minne vilket jag tycker är fullt rimligt.

Andreas:

Ja,

Ruben:

Det är verkligen en rimlig nivå på en instegsmodell.

Andreas:

du ska inte hektar mindre för att sno än ett citat av.Äntligen en podd om teknik. Vänner låter inte vännen köpa Aj fan som är 16 GB ett minne. I det här fallet så tycker jag att man låter vännen köpa ens med mindre än hon har tjatat i och med att det är minimum idag.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Så de blir. Men det är som du säger. Den. Den går inte upp i pris. De klipper den lägsta modellen på 64 gig så ja, den går ju upp. Lägsta modellen. Men hon har tjatat jiggen. Kostar det så kostar samma. Men den svenska kronan är ju så fruktansvärt dålig till så att priset påsvenska blir ganska högt.

Ruben:

Ja. Låt oss nu gå över till. Tätheten i dalen? Nej tack, tidningen kanske dem är bra men är från 15.

Andreas:

Jag.

Ruben:

Jag skulle säga så här direkt. Hade jag haft pengar nu och velat vara ett Apple Universe, alltså ifån 15 på max oma att.Åh.

Andreas:

ja. Okay.

Ruben:

Så vi börjar det viktigaste en.

Andreas:

C

Ruben:

Ja, och så var det ju klart. Inget mer. Jo, fast förresten en liten grej det de gör skillnad på de delar av en fasad. Som förra veckan när det var i måndags som Spring sa exakt de orden som de gjorde. New York, det var Andreas.

Andreas:

Fast jag sa underbart på plan. Det har de inte här. De har köpt tre i stället för två. De kör ju kontakten på båda telefonerna, men på standard modellen blev det bäst med två. Och på det ny påpromenaden blir det tre. Med USB-C kontakt. Så ja, jag är jag kanske. Du vet inte riktigt vad skillnaden på Sändebudet tre och USB-C tre är? Det har jag kanske kolla upp, men. Exakt så. Det var exakt Det Och nu kan du som användareöverföra data mycket, mycket snabbare än tidigare. För att Lightning kontakten och IT.

Ruben:

Är 20 gånger snabbare om man ska vara helt inne på siffrorna. Och det är ju jättekul. Men bortsett från BC och att de har fått tre. Så skulle jag säga att det började med chips och att människor mobbar John för nu väljer de att 1A17

Andreas:

Har.

Ruben:

creep show. Och de har aldrig använt ro påchippen innan på telefonerna. Jag vet inte vad det här kommer låsa upp för nu gör de väl mycket äppelcider kan. Kommer de introducera lite som man gjort på en chippen, kanske tre olika lager kommer det komma ett av 17 max kommer komma ett av 17 ultra? du bakom att standard av 17? Vem vet.

Andreas:

Jag tror du har någon poäng i det. Jag tror inte du kommer. Ultron Max Jag tror att det kommer vara så att i PRO modellen sitter det en Pro och nästa år kommer de att lansera en iFån 16 med A17 eller AA 17 Bionic eller nånting. Jag tror PRO kommer våga serveras till PRO modellen.

Ruben:

Eller så är de sjuka nästa år. Och så har Pro Pro 18,6 paret A äldst och en till ännu bättre chipp. Därför har varnat och gör något liknande som mot Mad Max, men att de binder upp dem hade ingen aning.

Andreas:

Det låter sjukt. Det känns. Det känns ju. Jag vet inte om du ändå designar en telefon och du måste dessa två olika storlekar om det gör någon skillnad på att du stoppar i ett annat chip. Men du måste ju. Du måste ju sätta upp en ny produktionslina tänker jag. Eller ställa om produktionen av fall.

Ruben:

Om den är större längre.

Andreas:

Jag vet inte. Ska det vara så att de kanske kör en ultra och svetsar ihop två stycken?

Ruben:

Kanske. De vet man

Andreas:

Vi har för den prislappen nu

Ruben:

I.

Andreas:

startat upp.

Ruben:

Men vi får se. Det som är värt att nämna mer om Chippen är att detär tre nanometer teknologi. Ett. Tror inte jag har lyft upp detta. Jag nog tänkt göra det men att det finns ett rykte som jag mig veteligen inte bekräftade att TSMC. Och jag har gjort en bil där man låst in Alltrack 03:00 meter. Produktion till till april närmsta året, vilket kommer göra att antagligen ingen annan biltillverkare är. Du som står för majoriteten av produktionen i världen kommer kunna göra 130 meters teknologi. Det hade ju varit lite coolt. Skulle det vara som är

Andreas:

Som tillverkar sina egna.

Ruben:

Men vi får se. Men vi får se vad som händer där.

Andreas:

Sen vet vi att TSMC är de som är bäst. Sett att det är. Det blir nog fortsatt lite samma men det stora här tycker jag. Och någonting som faktiskt kommer påverka det är inte det stora, men det är en förändring. Jag kom. Jag var inte dum. De som har lyssnat ett tag vet att jag för några veckor sedan fick en iFån. 14 pro max i handen och tyckte den var tung. Så vi satt och gjorde en jämförelse mellan min Samsung S22 plus som är typ samma storlek och iFån 14 Pro max. För den är gjord av rostfritt stål. Man har ju bytt ut den så att numera är det stora ordet titan. 80 tal är mer hållbart. Du kan göra det tungt, tunnare och det är lättare. Så den här telefonen är då avsevärt mycket lättareän förra årets telefon.

Ruben:

Men det var avsevärt mycket lättareän förra årets telefon, upp till nästan 20 gram utan det är dags. Den lättaste två max modellen och problem som har gjorts hittills. Sedan att börja med konceptet. Den här telefonen väger alltså fem gram mindreän min elva pro max. Och är lite smalare.Är lite tråkigare och lite högre. Men även för oss med den så är den inte lika hög, inte lika bred. Däremot är den tjockare. Men jag tycker de verkar lyckats. Alltså verkligen lyckats med någonting för tyngden började dra iväg. Den börjar med att vara 50 gram som det är. Det börjar bli för tungt tror jag. Största.

Andreas:

De som springer omkring med lite mer än en Marabou chokladkaka i fickan är stilmässigt.

Ruben:

Satte ett riktigt smart val och körde takten. I am in fixade aluminium grejen men skit smarta så.

Andreas:

Ja det är jag def med tanke på tung 14 på max. Så ja, det här var ett steg i rätt riktning för det. Halleluja! Vad tror ni? Har jag jag? Gör jag

Ruben:

Vilket han gärna vinner på formfaktorn, är det att deär lite mindre och tjockare men också behållt samma skärmstorlekar på 16 komma 1,67 kr tum så att de även fått se påde olika varuhusen Som så verkar det som att den är väldigt skön i handen och funkar och man verkar få märkbar skillnad på tunna med kanterna så detär ju faktiskt rätt coolt.

Andreas:

Däremot har jag sett revisor som säger att den känns inte lika premium för att den inte är lika tung. Och det förstår jag inte riktigt för jag hade nog faktiskt mycket, mycket mycket, mycket hellre tagit en lättare telefon.

Ruben:

Men jag tror att det är lätt att utan tv fjärrkontroll. Men vi är ju typ ingenting egentligen. Men Malin fick vikter i dem och Ebba ligger en vikt i den börs man ska få en tyngd i då. Kanske

Andreas:

man det fortfarande?

Ruben:

man har gjort ett antal passionerade.

Andreas:

Har kanske.

Ruben:

Vi ses igen av min före detta chef. Att det skulle vara jag som annars.

Andreas:

När jag fattar det. Köper det fullständigt. Och så ytterligare en grej somändå har de haft väldigt länge som man nu lanserar bakifrån. För jag förstår inte riktigt vilka det som kan komma på telefonen. Men ray tracing.

Ruben:

Att inte vara retro i sin retrodesign. Arne devis som är, om jag förstått folk skulle prata om detta nu i dag. De förstår sig påhur detta funkar. Så ska det vara ganska såmagiskt jävla bra för att vara på sån liten enhet.

Andreas:

Det är ingen Samsung S22 plussare i sin

ålder som släpptes för 01:

01

Ruben:

att det har jag. Den här envisas med att den är bra också.

Andreas:

Men det är den dom du har pratat med nu. Ingen som har testat en av dom?

Ruben:

Jo.

Andreas:

Som har fått testa retrodesign på allt från 15.

Ruben:

Ja, det var några rovdjur som hade testat något

Andreas:

Jaha, jag tyckte du sa någon du känner.

Ruben:

mig.

Andreas:

Jag behöver bara träffa dom man får på telefon. Och varför känner jag inte den här personen?

Ruben:

Men när du driver för att det ska vara bra. Men jag ser det ju så att säga. Men problemet är väl som allt annat. För vem är det som grinar såpass tunga spel som kräver detta på en telefon? Ingen däremot. Så skitkul att man kan få möjligheten upp i en sådan liten enhet. Och nu har någon både det som per dag. Som sagt, det är lite tydligt att. De har inget att komma med längre och att de satsar såmycket pengar genom att vinna någon mille millimeter chippen. Bara för att folk ska kunnaöppna sin mail och kunna göra sina vardagliga är det idioti. Det behövs inte. Så du måste hektar någonting bevisat att det här går att göra. Men det enligt mig. Så jag köper att de måste lägga pengar i spelbranschen. Det finns massa andra anledningar också. Putsad innebär det också att det finns ju inga Android gamers, de få gamers möjligtvis finns köpa på tunga spel. Så TS Ja, varför inte?

Andreas:

Gör de verkligen det?

Ruben:

De få jag sålt. De finns hos de få.

Andreas:

Men varför skulle det finnas en marknad för gaming android telefoner om ändå alla köper ifall?

Ruben:

Här är det. Jag fattar inte.

Andreas:

När jag fattar inte häller jag bara rent logiskt tänker att så borde det kanske var, men jag har ingen aning.

Ruben:

När.

Andreas:

Jag vet inte någon som garvar så mycket på sin telefon ändå.

Ruben:

Jesus kräver nog av all.

Andreas:

När det väl stod. Man lanserar lite. Man lanserar lite förbättringar. Och det var kanske inte så lite heller. Det var ju det kanske bara för bättre Man placerar en större sensor till huvudskärmen som fortfarande är på 48 megapixel? Man lanserar en fem gånger telezoom på tele kameran. Det är första gången som en iFån har ett sånt här, en som Prism Lens eller ett objektiv som bär hur ljuset studsar fram och tillbaka några gånger. Och de lanserar. En jättekonstig grej, men det förklarar varför Bichon vill det.Är vet vad de måste göra för att liksom lite mer definiera viken när den kommer och det är att man kan spela in. Spegel video. Medina gick från.

Ruben:

Jag tycker detär kul med kamerorna. Vi gör det för att förbereda folk på att börja filma sådant material, så när det väl släpps så kommer man kunna använda det på väg hem. Vi accelererar och kallas så. Det är väl jättebra,

Andreas:

Vi kämpar och tror det är till max.

Ruben:

vad är namnet

Andreas:

kan få en mycket större om du.

Ruben:

Alla på bolaget vet. Det är svårt, men annars tycker kommunerna. Jag tycker stationshuset presterade väldigt tydligt att de har tänkt till för att du ska kunna fota från det minsta läget i första läget till zon nivåer. Du ska kunna justera hur du ska kunna hektar inställningar. Och dygn. Det är inte så gammalt att siffrorna är bra påfoto, bättre på video. Men det jag tror att mest. Brist på samsyn gör med att tro att det kan bli jobbigt för samtliga nästa år.

Andreas:

Men ska vi vara sådana? April har ju varit kungen av video länge. Sedan när på foto fronten har ju har det ju gungat lite fram och tillbaka och i vissa fall så har det vart till fördel för Pixel och visat han har borgat för det för Samsung och ibland har det varit fördel för en iFån eller Appel men det har varit lite för Den generella reglen har ju varit att. Apple har varit point en skjuts. Det behövde tänkas mycket för att få en riktig bas för att få en bra bild. Medan Samsung tänker lite mer såkan du få en jävligt bra bild. Men då måste du tänka lite mer och kanske ta fler bilder. Så det beror lite påhur man är som person. Med Pixel har det varit dem.Ändå så kom kritiken och fotografins

Ruben:

All fader.

Andreas:

Ja, precis så. Den har ju bara varit sinnessjuk när det kommer till att bara knäppa en bild. Och det var bra bild. Men den har haft det lite speciellt så här är. Mönster så att en specifik person tycker om den. Men den har ju ofta de. Bilden har ofta sett ut så som man kanske vill att de ska göra på Instagram direkt ur kameran som inte redigerar dem på samma sätt. Men. Oavsett vilket är ambitionen. Har ju bra kameror och har haft det. Sen har det varierat om de var bäst eller näst bäst. Men de har ju alltid varit bra.

Ruben:

Ja ja du har ju sagt innan. Jag fotar ju en del men ocksåär sämst på fotografiet. Det hade ju kanske hjälpt mig vid sparandet, men. Tycker det verkar bra påmånga sätt vis ett sätt. Hon nämner inte fram kameran eller så.

Andreas:

Nej,

Ruben:

gången jag är. med på att de aldrig ens nämner en.

Andreas:

Gässen kom hit. Ja, de hade gjort någon förändring

Ruben:

Nej, men eftersom vi har väl gjort den här mjukvaru tatueringen för fasen.

Andreas:

Precis. Men en sak till innan vi lämnar kameran som hänger ihop med det. C och L. Bättre är att man nu i höst kan filma i 4K 30 fps och i progressivt. Men med hjälp av USB-C och USB3 så kan du koppla in en separat spak enhet. Misstänker att det här är en hårddisk eller om detär en separat recorder eller vad det nu kan vara. Så kan du framöver spela in i 4K 60 fps. Jag förstår inte vem som skulle göra det här för att om du har. Om det är så viktigt att hektar så hög kvalitet, använder man då en ISO?

Ruben:

Nej.

Andreas:

Nej, då tror jag man använder en. Då kan ju inte så en sågning komma på rak arm som filmar i 4K 60 men en A7 eller något.

Ruben:

Man kan ju inte vara delat och under köper mobilen för mycket annat. Ska du köpa till ditt ex så kan du få en mobil som löser det lilla extra vilket gör att om du kanske är ett mindre bolag eller om du är en privatperson eller det bara slänga pengar på fotoutrustning och vill utrustning så kan du med en och samma enhet med lite extra gear runtomkring faktiskt fånågot som är sjukt jävla bra.

Andreas:

Jo, men det här är det. Det här känns. Ja, jag kan hektar helt fel, men det här känns som lite megapixel rejset. Som var för X-antal årsen där man det var bara tävling om flest megapixel men kameran blev inte avsevärt mycket bättre liksom. Det här känns som lite samma grej. För att bara byta en telefon på60 är det på 4k och 30 fps till en kamera med större sensor. De 4K 30 är ju en bra mycket större uppgradering än å. Köra från 4K 60.

Ruben:

Romare.

Andreas:

Sedan så. Hur du än vänder och vrider på det. Ja, det kom politikerna den dag då uträknade delen av. Foto härifrån är bättre än en kamera. Men om du är på den nivån. Så du ändå köper en extern inspelnings enhet. Då tror jag att du är på den nivån att du kan redigera video och så ganska bra, sådå spelar inte så stor roll. Då är det bättre att du köper en kamera.

Ruben:

Jag märker inte det, men jag kan också se att det finns en marknad för det på något sätt.

Andreas:

Jag tänker Skiathos kanske. Men.

Ruben:

annan. Lite så när man. Den är svår ska sägas, men jagär säker på att den håller med. Om man nu kan och har chippen och kamera för det. Och gör du teckningen så som du sa innan? Det som är bra nu kommer vara budget och standard om några år. Då måste de börja någonstans och så är det fem år såär det standard för oss att vi filmar allt detta.

Andreas:

Ta.

Ruben:

Klart det är. Någonstans måste du börja såjag är inte helt emot att det finns eller hur man säljer in. Det är ju lite märkligt att man tror att folk förstår att man helst sätta på filmstudion. Fast nej.

Andreas:

När jag är med dig. Jag är med dig. Det jag tycker är så cringe när de ska visa upp de här telefonerna har de satt telefonerna i stora riggar

Ruben:

I.

Andreas:

när man fem gör en stig? Alltså du möjligtvis köper ett stativ fäste och sätter den på ett stativ. Eller en dimmer. Men hur många av. Anna? Jag förstår inte riktigt.

Ruben:

Så går det till. Viktigast av allt.

Andreas:

Är det viktigast av allt.

Ruben:

När nöjet var i färg sex e på nätet medan alla andra var för sex men de nämnder jag jobbade haha va

Andreas:

Det var jättemärkligt. Jag förstår inte riktigt användningsområdet, men jag.

Ruben:

Danskan ska Freddan enten. Och jag förstår inte syftet. Jag fattar och kan inte se vad hon har rätt till i fronten. Om det är någonting som kommer runt hörnet, som att det är deras skadefylld.

Andreas:

Men är det en separat antenn? Fönstren är ju 2,4 gigahertz och det är ju samma som varför Lotus

Ruben:

Jag har förstått det som att de är en separat antenn, men det kan man väl inte?

Andreas:

Jag tänker att det kanske bara är en frukt. Jag har ingen aning i och för sig, men att det kan vara en utbyggnad av ett befintligt. Men det kanske jag kan

Ruben:

Ja, kanske.

Andreas:

Men jag tänker är det vad? Var ska telefonen agera då? Ska den agera router eller ska den hugga in i ditt smarta hemnätverk när du kommer hem?

Ruben:

Jag vet inte vad hon tänker att han ska.Är det att hon t o. Bytte de ut byxorna halvvägs om displayen så man kan vrida på dem. Ställ. Hur skulle det bli med att den är så kraftfull? Har alla dessa funktionerna och du kan ibland plantera den hemma och så har du den där kopplingen överföring av data du har ett speciellt sätt. Du skulle kanske kunna hektar den som en hundpatrull eller liksom

Andreas:

Vem fan kör på med detta nu?

Ruben:

Men såär det tränaren ocksåsom behöver bara en enhet som löser biffen.

Andreas:

Jo men det är ju katastrofalt dåligt. När du sen kommer hem eller inteär hemma och vill styra lamporna om du inte har någon typ av uppkoppling på dem som är hemma.

Ruben:

Nej,

Andreas:

tänker att det är. Tanken är att jag ska kunna jacka in och skicka lokala kommandon. I stället för att bara behöva hoppa över till en. Vad heter de Home hub eller har en podd? Till exempel att han ska hektar jacka inne i systemet direkt i stället. Men. Det känns också. Jag förstår inte riktigt. Men det kanske finns ett bra användningsområde. Det kan ju vara så att det finns i det här. Ultra Ultra Bend chippet satt vi ifrån ganska länge innan någon förklarade vad den skulle användas till. Satt. Det kan ju vara en sån grej som kommer sen.

Ruben:

Ja, det kan absolut vara.

Andreas:

Och det är ju en en av de stora liksom bidragande till mätta standarden satte. Det har ju säkert med matte kompabilitet att göra.

Ruben:

Antagligen är absolut.

Andreas:

Men om vi ska gå över till de som då faktiskt påriktigt, på riktigt är en stor förändring jag tycker är ett steg i rätt riktning, men det är att man byter ut den här sliden till en aktion vatten i stället. Alltså den här lilla sliden som ni använder för att slå av och på ljudet på era telefoner. Den. Jag vet inte hur ofta folk klagar på ljudet för jag har ju slatt av mitt ljud och har bara vibration. Har typ det på alltid. Det är ju aldrig så att jagändrar det mer eller mindre. Men den här asken Vatten green. Du kan använda den för att slå av ljudet, men du kan programmera det och göra mycket andra grejer också.

Ruben:

Såg du evil på hur den funka?

Andreas:

Jag såg någon video med en speciell du tänker på.

Ruben:

Är så sjukt snygg. Jag förväntar mig att hon bara ska gå in i valet av inställnings menyn och ändra lite där. Då var vikten helt u i vi och du kan scrolla och ändra och jag tycker det är skit snyggt och väldigt visuellt tydligt. Men är du lite inne på det här att jag lär mig alltid ljudet av.

Andreas:

Ja,

Ruben:

Det här gör ju att jag kan hålla ljudet av och herpes en helt egen individuell knapp som jag kan göra vad jag vill med, vare sig detär att jag vill öppna kameran eller sätta på focus lägen. Eller bäst av allt jag tycker såklart jag vill till vilken app jag vill, på vilket sätt jag än vill.

Andreas:

Ja,

Ruben:

Och det kommer funka.

Andreas:

ja, absolut. Jag har en fundering. Om man dubbelklickar påströmknappen på en iFån, öppnas inte kameran automatiskt då?

Ruben:

Nej.

Andreas:

Va?

Ruben:

Nej.

Andreas:

Skojar du eller? Det är ju det logiska. Dubbelklick på startknappen.

Ruben:

Äppelpaj för.

Andreas:

Haha. När kameran på Android är en cover paj behöver du inte. Göra något sådant med den. Behöver bara logga in påtelefonen som blippar det. Så länge du inloggad på telefonen så kan du klippa vad som.

Ruben:

Han.Även om jag tänker att det låser upp generellt saker för alla möjliga viktigheter kan. Nu är ballong prästfru på av funktion, men de kommer ju med mjukvara close up att du kan dubbelklick typ en klick långt tryck och har olika tolkats. Olika saker är olika system och vad som ska hända

Andreas:

Vi får väl se, det kan ju va så.

Ruben:

Jag tror att man kommer kunna programmera knapparna mer. Om ett år med nu ifall hon sköter mig och S1717 påhjärtsjukdom två 17,3 långt kommer nya nyligen om med vissa. Utöver det så att det finns mycket mer att nämna om en prova på max. Priserna börjar på 14 nu, runt fem och sen har vi den stora och den börjar på 17 nu. Det vanliga börjar på 128.

Andra börjar på 02:

56. Det var ett bra så. Kan tänka mig lite högre på vanliga men heller såatt man klarar sig på det.

Andreas:

Vanliga menar du det? Den standard

Ruben:

Kan stanna

Andreas:

standard. Ja, du kan hektar 128 gigabit på plan. Hade tycker det lite.

Ruben:

Jag tycker man klarar sig, men det är lite lite.

Andreas:

Ja, det är lite litet med tanke på kameror och annat. Men absolut.

Ruben:

Utöver det så. Nej,

Andreas:

De snika du in en liten upgrade uppdatering till och det är att man har introducerat två nya lagrings alternativ på AJ Cloud plus sex terabyte och tolv terabyte.

Ruben:

Hur funkar det? Stora familjer har alla varit en tag, telefon och en eller annat stort kompisgäng som delar något. Finns massa möjligheter men detär inget fel med större data planer för olika människor. Men när jag ser lite allmän info om alla människor

Andreas:

När jag är med dig.

Ruben:

innan vi lämnar dettaämne helt och hållet så tycker jag att du ska prata om det. För det roligaste var typ. Dag två i USA 17 släpps 18 september.Är med antagligen redan laddat ner det. När jag lyssnar på detta.

Andreas:

Japp.

Ruben:

Men de släpper en dongel. En daglig dagbok från US B, C till Lightning från.

Andreas:

Varje horn och varje hane.

Ruben:

Lightning var hane på den jag såg.

Andreas:

Havet släpptes innan, men var det tvärtom då?

Ruben:

Jag vet inte oväntat de som får sina män. För 445 kr får du en sådan för. Jag har fattat. Det är så jävla

Andreas:

Jag kan berätta för er att den dongeln finns säkert mycket billigare på andra ställen än hos.

Ruben:

Är jag med. Vi är. En mycket märkliga.

Andreas:

Det. Att

Ruben:

Det om denna vecka. Har ni frågor och funderingar pådet vi har sagt eller om det är någonting som ni vill tillägga diskussionen Någonting vi tycker vi ska diskutera den närmare. En av sträckorna med mer saker släpps och mer reviews görs så hör av er via antingen mail eller sociala medier eller var ni än vill. Våra mejl är kakdeg, dotcom och våra hände oss som ni vet. Så coolt på alla sätt. Men det är taktik som hittas.

Andreas:

Japp, japp. Japp japp. Du sa ju i princip mer eller mindre all information i introt. Det du glömde säga är att. Ni hittar på din favoritsport Favoritskådespelare. Jag antar att ni är där just nu som passar på att prenumerera som ett missa framtida avsnitt. Det kommer fantastiska gäster under hösten så häng kvar. Missa inte det! När man ändå är inne såpassa på att prenumerera. Passa på att lämna en recension och betygsätta oss, det gör att fler kan hitta på den. Och ju fler som tittar på den, ju fler lyssnare desto bättre. Så kan vi göra helt enkelt. Så hjälp oss växa. Om det var allt så tackar vi för denna veckas appell special och så får ni hektar en fortsatt trevlig vecka i nästa vecka.

Ruben:

Ja, det

Andreas:

Har det gått och.

Intro
Rubens vecka
Andreas vecka
Nyheter - Meta GPT-4 konkurrent
Nyhter - Thundebolt 5
Nyheter - Iphone 12 bannas i Frankrike
Huvudämne - Apple event 2023 Wonderlust
Outro