Käck-Tech Podcast

Grillning 101: Allt du behöver veta tillsammans med Magnus Jonasson

September 04, 2023 Andreas & Ruben + Magnus Jonasson Episode 77
Käck-Tech Podcast
Grillning 101: Allt du behöver veta tillsammans med Magnus Jonasson
Show Notes Transcript Chapter Markers

I detta avsnitt av Käck-Tech Podcast bjuder vi in grillmästaren Magnus Jonasson för att dela med sig av sina bästa grillningstips. Tillsammans med Andreas och Ruben utforskas konsten att grilla, från förberedelser till tillagning. Dessutom diskuterar vi de senaste tekniknyheterna, inklusive WhatsApps 'HD photos'-uppdatering och SEGAs stora köp av Rovio. Följ med oss för en blandning av matlagningsinspiration och teknikdiskussion!

Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!


Nyheter


Magnus

Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:

Vår Spotify spellista
spotify

Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Ruben:

smaken sitter i brända men det gör det

Andreas:

Detta.

Ruben:

inte att de inte bränt lite.

Andreas:

Mycket bra. Mycket bra.

Ruben:

Tyvärr kan man inte hektar en podcast på den där vi diskuterar, dissekerar och om vi har tur informerar om check teknik.

Andreas:

Vad det var var väldigt, väldigt, väldigt märkligt. Du tittade rakt in i kameran. Det brukar du göra. Det var

Ruben:

har kameran. Kameran ligger off nu för tiden. Jag sitter på annan ort nuförtiden så jag har inget val. Måste kolla upp vad ni kollar rakt fram. Eller har jag sagt jag har skärmen långt ner? Jag kan sitta här och kolla neråt utan

Andreas:

Ja

Ruben:

knäppe etcetera

Andreas:

men fatta. Jag brukar ju titta. Jag brukar sitta och titta på skärmen och titta på dig på skärmen. Det är därför jag aldrig tittar in i bild.

Ruben:

Jag tänker så. Det är så jag är.

Andreas:

sa jag Ja, men när du körde rätt det. Det kändes lite märkligt för det var jag ovan. Men

Magnus:

Ett öppet.

Ruben:

I.

Andreas:

så här Vi behöver påa våran gäst och det är en gäst som känd sedan tidigare. Det är Magnus Jonasson, livsnjutare, åretrunt grillare och fellow kollega.

Magnus:

Ja, så är det. Tack! Det var himla trevlig påsk tyckte jag Livs Jag gillade mitt livsnjutaren. Kommer det bra åretrunt grillare

Ruben:

Hi hi hi hi hi.

Magnus:

Ja men absolut, vad kul! Och

Andreas:

kändes det rimligt?

Magnus:

Ja, du nämnde ingenting om teknik.

Andreas:

Nej, men

Magnus:

Det är

Andreas:

förra avsnittet så vet alla det redan

Magnus:

Ja, det är klart

Andreas:

För alla har ju lyssnat. Vi har på Lika lyssna som kommer tillbaka varje vecka.

Magnus:

Bra.

Ruben:

Och har man inte lyssnat kan man gå tillbaka och lyssna på

Magnus:

Att gå tillbaka 17 veckor eller? Jag kommer ihåg det var sånt.

Andreas:

Kommer jag vid avsnitt nummer ett. Och det här är ju en sån grej man skulle vara på alla läst och kunnat innan.

Magnus:

Ja, det skulle man. Det skulle hektar gjorts. Jag tar inget som helst ansvar i den här frågan utan hellre tar jag mig tillbaks och känner att jag i baksätet kör lite grann. Så kan peka och säga nej nu fel.

Andreas:

Perfekt. Tack

Magnus:

som den gamla Snapchat programpunkten håller på. En bok om teknik var det. Hur gör du? Varför gör du fel?

Andreas:

Precis. Ska vi? Ska vi anamma det och ge oss på veckans vissna brev?

Magnus:

varit glad. Det kan vi göra och det kommer ju för mig.

Andreas:

Ja, precis. Veckans lista kom ifrån Magnus och det är några veckor sedan vi hade ett avsnitt där vi berättade hur vi producerar våran podd. Då var Magnus inne snabbt i DMS och skickade en fråga.

Magnus:

det stämmer ja. Jag lyssnade väldigt intresserat på det förr. Och så tänkte jag så här Hur producerar jag våran podd idag? Och så insåg jag att här är milsvid skillnad. Dels hur högt ni lägger ribban mot hur lågt ni lägger ribban och hur mycket av era egna medel som ni tvingas ta ur fickorna varje vecka för att producera det här medan vi har gått på gratis lösningar. Så. Det är fantastiskt vilken vilken diskrepans det råder. Men en sak som ni glömde nämna det var vilken if? Ni pratar väldigt mycket om ljud. Vad ni har för mickar, hur ni sitter, att det ska bli äggkartonger på väggarna och det är små rum och grejer i adresserade sedlar och sånt. Men ljudkvalitén. Nämnde ni inte vad ni pushar ut för ljudkvalitet på filerna?

Andreas:

Nej vi får köra ut I192 kilobit per sekund. Det är en mp3 fil och när vi exporterar så exporterar vi det från. Diskret i 92 för om man gör det så få så går inte basplattan in och gör en egen komprimering. Så vi försöker hålla den kvalitén med från början. Så därav så har vi bara Tunnan 92 för annars så kommer ändå bas för att lägga 192.

Magnus:

Jag har inte funderat på att sänka.

Andreas:

Nej. Har vi pröjsat för allt denna ljudkvalité så får det räcka. Vad tycker jag?

Ruben:

Har du en anledning varför frågar ska skänka.

Magnus:

Min enda anledning är ju egentligen att vi har. Under egentligen hela en pod om teknik, livslängd och livslängd. Och då pratar vi ju rätt så många år tillbaks. Så har vi landat i att vi har pustat ut I160.

Andreas:

Du

Magnus:

Därför att kvalité över det när det kommer till tal det. Vi såg ingen anledning att mixtra med makten. På tal.

Andreas:

Vi begränsas ju inte av megabyte dock.

Magnus:

Nej, men jag tänker lyssnar. Han gör ju det.

Andreas:

Ja alltså vi käkar upp folks data plan om de inte har satt på en laddning på wifi. Så det är ju i och för sig en sann poäng alltså. Hade jag fått välja hade vi kört 320, men det.

Magnus:

Bad lots Läs mer. Öppen spis och jag är öppen.

Andreas:

Han hade en idé i början på

Ruben:

Jag har fortfarande en del.

Andreas:

Jag ska köra mig i höger hand, i vänster öra eller sådär.

Ruben:

är inte helt lätt att flytta min. Mick tar in 6040I vänster och Andreas resterande sex 40. Det blir lite som att man sitter i ett rum med två människor. Snarare att man sitter med två röster från spelet framför från en. Det hade nog funkat. Jag lekte lite med när vi hade ordet city. Det blev ganska coolt, men det kräver lite jobb.

Andreas:

det blev ganska coolt fram tills vi kände i basspelet och den magic masken bara jämnade upp och jag vet inte riktigt hur alla andra tänker som lyssnar på det, men det stör mig något denna extremt sett. Ja, jag uppskattade inte riktigt.

Magnus:

Men jag är på ditt spår Andreas. Vi vet ju att vi har labbat med det där också någon gång. Några procent hit och några procent dit och så där. Men vi har ju alltid varit tre eller fyra när vi har pratat, vilket har ställt till problem. Då får man ju lägga två stackade på någon back kanal eller något ställe som får stå och skrika i bakgrunden.

Andreas:

Häl mot.

Ruben:

Men att köpa en på detta.

Magnus:

Jaha

Andreas:

Du vet, det är jäkligt svårt när man har en stereo ingång i lurarna.

Ruben:

Men det löser sig. Ladoga är det

Andreas:

A. Jättebra! Sitter på folk måste sitta på bussen och vända huvudet för att de ska hektar.

Ruben:

ska jag nu prata?

Andreas:

Upptäckt det. Ha det så vi ska få. Vi ska se vilka som är lyssnare. När vi sitter på bussen kan man sitta och ba är det någon som vänder sig

Magnus:

Då vet

Andreas:

då är att jag försökte.

Ruben:

Du.

Magnus:

är nu jag. 4 minuter inne ser jag på honom.

Andreas:

när det känns lite overkill kan jag tycka.

Ruben:

Ska jag ta över det? Jag har liksom levt på ljud också på min vecka.

Andreas:

utgör.

Ruben:

Jag var på utomhusbio i Slottskogen i veckan och blev väldigt, väldigt förvånad över hur bra arrangerat. Snyggt jobbat Göteborgs filmfestival och vilka namn det var minns vi. Det var bara en slump. Det var inte någonting jag letade efter, men jag blev förvånad över hur bra ljud och video man kan skapa en utomhusmiljö för. Jag tänkte mig att på video kan man skapa en projektor av hur mörkt det kanske går. Las Vegas bra, men att. Ljudet var så bra. Det var det som jag blev förvånad över och att de hade satt upp ett antagligen fem punkt ett system till valet fram ljud och det var väldigt förvånande. Däremot så hade de ett jätteproblem. Någonstans här 45 minuter in i filmen så gick en propp. Tro mig. Och detta var en uppblåsbar sån här duk som du bara såg långsamt, långsamt och skönt upp. Samtidigt som från högtalarna dog handtagen under avblåsningar. Men. Det var väldigt roligt. Tyvärr tog det också 25 minuter att få igång den för det var fel sagt. Det var inte den tid man räknat med. Det har varit en väldigt häftig upplevelse. Jag har extremt svårt att lyckas få något sådant snyggt. Det är så mycket människor som samlas. Det är så vackert ändå.

Magnus:

Kul!

Ruben:

Hur? Har du det Andreas? Du vara snabbt.

Andreas:

var där och kikade lite, lite kort dagen efter faktiskt inte samma dag som du var där och jag såg mer eller mindre 5 minuter sedan eftertexter. Det var inte från min sida, men det jag såg så det var ju en bra storlek på skärmen och det ljudet jag hörde Absolut. Det var en trevlig upplevelse ur ett tekniskt perspektiv. Vackert. Sen är du ännu trevligare. Det är gratis. Gratis. Alltid gott.

Ruben:

absolut. Det är bara att tacka och ta emot. Vad mer hänt? Jo, vi pratar lite för mycket om Galaxy S6 Classic. Jag har en kollega som har skaffat den

Andreas:

Oj oj, redan fått den.

Ruben:

Har redan fått den och jag. Det var

Magnus:

Det rinner i mungipan nu.

Ruben:

Det var mycket, mycket snyggare än jag trodde. Och den var. Jag förstår verkligen att man ska scrolla med runda ringar på den är den inte fel? Det var verkligen så verkligen att jag kunnat låna den. Jag fick bara kolla på en person men det såg väldigt naturligt ut när han visade och jag passar. Börjar känna att det är bättre än förra årets rent design och kanske även funktionsmässigt. Men jag är inte såld ännu.

Andreas:

Jag skulle säga att du har uniform så suger den antagligen

Ruben:

Ja, jag vet, man måste skaffa en Samsung telefon också. Det går lite hand i

Andreas:

appen tillåter inte hackning någonstans att du kommer inte få ett sms, det kommer inte synas, kommer inte märkas. Kommer det vara skymt? Se skymten av det på din tolv dec klockan.

Ruben:

När det blir en glorifierad

Magnus:

Brev. Press.

Ruben:

Max.

Andreas:

Ja men nu börjar precis. Däremot så kan jag ju hålla med för klockor ska ju vara runda och appel watches. Jag vet inte riktigt vad det är för fula miniräknare folk omkring med på armen, men sitter Magnus där så har du på ett öppet.

Magnus:

öppen motståndare med rund urtavla. Alltså, det här är ju roligt med en mätare åt sidan för att. Redan när andra generationens Apple Watch släpptes, då hade vi ett bett i en på dem teknik och jag sa att nu kommer den bli rund. Andra generationen. Där kom vi runt. Och det hände inte varenda år så är det preppa för att nu kommer det en stund. Men när jag har ihop det. Jag tror inte att det kommer under nästa år när det är som tio års tionde generationen som släpps. Det blir säkert nån fyrkantig variant. Jag är lite deppad över det kan jag tycka.

Ruben:

Jag kan förstå det dock om majoriteten av all media som konsumeras är fyrkantig.

Andreas:

Du konsumerar ju ingen media på klockan.

Ruben:

Nej, men formfaktorn blir

Andreas:

och kollar över

Ruben:

Nej, men formfaktorn blir den samma. Jag tänker att om man ändå ska få in att man kan göra mycket klocka så kör på klassiska fyrkantigt. Jag är inte jag till potenser.

Andreas:

Alltså att jag är i klockor ska vara runda.

Magnus:

Ja, jag håller med dig, Det är nog gamla gamla stammen. Här känner jag att en klocka de valt är rund för den ska vara det

Ruben:

I.

Magnus:

som är så. Man kryper ändå lite så köper man det som finns naturligtvis. Och sitter man på en sån som jag gör så finns det ju inga genvägar utan då blir det

Ruben:

Han får

Andreas:

Här är det nu finns inget alternativ. Men jag måste, jag måste. Hur? Hur gick tanken när du satte en rund urtavla på en fyrkantig klocka?

Magnus:

Det är den urtavlan som har flest komplikationer som de kallar det, där du kan trycka in widgets för då är det liksom runt urtavlan i hörnen som blir kvar. Mellan den runda urtavlan och hörnorna pågår kvadraten. Ni fattar. Ni som lyssnar, detta är inte dumma. Där kan man lägga in komplikationer då. Så då fyller man upp det smidigt. För det var nämligen det man vill få plats med så mycket funktioner som möjligt.

Andreas:

Han fatta. Annars låter det ju lite märkligt.

Ruben:

Jag tycker det funkar.

Andreas:

På Bishops Space.

Ruben:

Nu är det ju ett att ljus som sprids.

Magnus:

Ja, det är ju som det näst bästa är ju det bästa man kan få. Hade ju året runt men nu får man göra det bästa av det man har och då är det och då är det komplikationer överallt bara.

Andreas:

Komplikationer. Vad är det?

Magnus:

inte om det. Prata inte om de i baddräkt översatte komplikation. Så står det på den engelska versionen.

Andreas:

Det är mycket bättre

Magnus:

Blå som en sjukdomsbild

Andreas:

att.

Magnus:

jag. Nu har det här tillstött komplikationer. Här är det bara en notis. Så var det.

Andreas:

Vad har du för komplikationer i dag?

Ruben:

Jag ska gå riktigt här och säga att jag har komplikationer i mitt liv på andra sätt.

Andreas:

Ja kör.

Ruben:

En följetong sågs med oss, antagligen i en bil som.

Andreas:

den har varit sen vi började ställa in den på den och du har sagt varenda gång det släppt en ny telefon så är det ju ändå lite sugen på att köpa ny telefon.

Ruben:

Men det de pratar om nu det pratar om är att de inte tror. Jag nämnde att jag tror att jag kanske kommer behöva byta VD snart för att den kanske kommer upp och du frågar, för jag hade några tecken på det. Jag fick tecken den här veckan. Jag tror att när han tänder börjat ge upp.

Andreas:

Okay.

Ruben:

Fast jag har börjat få sämre och sämre uppkoppling på 4G nätet skulle jag inte gå utanför nätet från dag till dag. På ställen där jag tidigare haft uppkoppling. Så jag tror att mina antenner för att ge sig. Tyvärr. Det är en konstig grej. Men det var en känslig känsla.

Andreas:

Jag känner en person som råkar vara expert på antenn teknik i vi fråga henne känner jag för jag vet inte riktigt. Kan antenner bli dåliga över tid?

Ruben:

Det är också min tanke. För det slog mig att det finns ingen teknologi. Det finns säkert, men modern teknologi som funkar så bra som en gammal radio. Och där är en antenn som måste mot radiovågor. Så tänker den har ju hållt för alltid och för evigt, mer eller mindre. Eller i alla fall med upp till hundra år. Så då borde det ju givetvis inte vara antennen som är modern teknik. Ju mer det går sönder. lite så. Men ändå gör jag inte det. Jag står just nu i alla fall. Vi får se vad som händer. Traska.

Andreas:

Alltså jag. Ett hemskt sätt. Jag hoppas på att din telefon ska ge sig snart för jag vill faktiskt se om du hör om du guldet skiljer på någonting

då sagt i 01:

01 halvt år. Vilket det. Det är liksom ett antiklimax varje gång, för det händer ju aldrig.

Ruben:

Nej, så kan det vara. Men jag tycker att du säger väl inte bara slänga pengar på någonting av det funky just nu. Kan inte du? Man måste ju hålla sina välförtjänta pengar.

Andreas:

När jag ser den så är det väl du ska och bli student. Då köper man alldeles för bidraget.

Ruben:

men det är nog det som hänt en del denna veckan ska jag säga. Jag har nog inget mer som är nämnvärt i det här forumet.

Andreas:

Nu ska vi släppa på Magnus och se om han har gjort nåt i veckan.

Ruben:

Vi kan ju försöka.

Magnus:

Jo, då är det ju så här ska ni veta att föreningen jobbar med. Då pratar vi om Andreas. Minns du att vi pratade smarta hem? Och jag sa då att jag är mitt emellan smarta hem lösningar. tystnad och samtycke.

Andreas:

Jag kom ihåg det, du skulle köpa min prov och du hade typ fyra olika stigbyglar här hemma

Magnus:

Jag skojar värre. Två stycken kameror som var som en varsin hubb. En IKEA. Dirigera hade jag köpt och som någon typ av mellan lösning så hade min gamla Homey som hade ett trasigt Zigbee nät. Och så har jag då en Apple TV som agerar lite hubb för lite HomeKit prylar. Fem enheter. Som stod där och slogs om att få ta hand om alla smarta hem prylar. Nu har jag köpt en Home Pro härom veckan och det är verkligen hela min mening. Hela min lediga tid går bara ut på att. Lägga in prylar nu. Alla prylar man någonsin har haft har rotat fram ur gamla lådor. Skruvat ute på gården och skruvat urgamla glödlampor som är IKEA lampor för att koppla om dom till vilket jobb det är att hålla in 50 50 enheter att slänga.

Andreas:

Hur många regndans har du gjort?

Magnus:

Jag har gjort dem alla. Men det är som i Borås. Det regnar ju alltid. Det är mitt fel naturligtvis för att jag står där med mina mina sex knapptryckningar liksom för att för att sätta allting i passnings läget. Fast ingen koppling där du mellan mellan sex knappar och varnings läge. Det var en helt annan diskussion som du var

Ruben:

Det var det första i Sverige när jag.

Magnus:

Jag har öppet ett öppet.

Andreas:

och.

Magnus:

Så nu har jag fått in allting i min nya fina Honey Pro. Och då kommer nästa problem som jag nu har brottats med den här veckan och det är att exponera nu alla prylar som ligger i det nätet för det. Skojigt eftersom jag kör appen och inte ett djur och dels öppet och dels i google för det. Man måste tydligen göra det också säger folk som

Ruben:

Kan.

Magnus:

Ingenting funkar. Ingenting funkar. Ingenting. Det funkar skitbra direkt i Homey. Klockrent. Kan gå in i Home appen, bara glida med fingrarna upp och ner och tända och släcka 50 lampor som går in i mig. Hittar inte enheten. Går in. Går in i Googel home. Nej, enheten finns inte. Så jävla deppigt. Har man kastat ut 5000 spänn liksom? Och ingenting lirar som jag vill. Jag är upprörd.

Ruben:

Och jag

Andreas:

Men det är ett vanligt problem för Homey. Har du varit inne och kollat communities?

Magnus:

Jag började med det faktiskt häromdagen och tänkte att nu hade jag gått till till botten med det här. Och jag tror att en del i problematiken skulle kunna vara att jag har ett metallnät hemma och äppel tio som är hemma och min ligger på olika mätpunkter och det verkar kunna vara en bidragande orsak till att det svajar lite.

Andreas:

Det känns väldigt konstigt att det skulle vara. Men okej.

Magnus:

Ja, jag labbat lite innan med och hård styra dem till samma punkt och tyckte att de lirade kanske en gång av tio då istället för noll gånger av tio. Jag vet inte

Andreas:

Ja.

Magnus:

appar som jag inte använder så där inne. Ni är inne i Home för att se. Är det någonting som ligger och drar en massa cepe eller?

Ruben:

E.

Magnus:

To be continued. Men jag får väl djupdyka i forumen. Sen är det ju community utvecklade appar för Home i mångt och mycket. Man kan ju inte begära support. Det finns ju ingen som tar betalt för grejerna utan man sitter där och så bara. Visst, man kan gå in på gitarr och lägga in en micro, men man kan ju inte börja och kräva saker.

Andreas:

Det är också väldigt kul när du betalar fem papp för en hemlighet att de lever på community utvecklat.

Magnus:

Ja, det är de idéer jag har diskuterat lite grann med med mina gamla kolleger om just det, hur affärsmodellen egentligen ser ut för dem. För som sagt, eftermarknaden är ju egentligen bara community baserat i mångt och mycket. Så utan den så har du ju en jätte. Då är du tillbaks på platsen. Jag.

Andreas:

Ett väldigt dyrt brev. Press bebis.

Magnus:

fin men dyr.

Ruben:

Men kan du rekommendera den idag än så länge?

Magnus:

Jo, jag kan rekomendera den om man om man nöjer sig med att köra automationen direkt i min. Men vill du köra automationen eller röststyrning, till exempel ifrån ifrån Googel eller från appen? Då upplever jag att det svajar i alla fall som appen ser ut nu och den Min tidigare home var lite likadan, men då är den ändå fem år gammal så jag har alltid skyllt på att den var dålig prestanda. Lite buggig så det.

Andreas:

Vad jag hör. Najs!

Magnus:

Nej.

Andreas:

Du ska ju hektar en homo existentiella och istället.

Magnus:

Kanske är din passion min

Andreas:

baserat direkt.

Magnus:

Ja, jag hör dig. Jag hör det, men jag har valt bort det jag har. Jag vill bara hektar något som funkar. Auto box som jag inte fick.

Andreas:

Ja,

Magnus:

Fan

Andreas:

väldigt mycket.

Magnus:

att min pappa pappa.

Ruben:

Men det borde du om du kunde baserat. Och om fler upplever samtalen borde ju de som faktiskt kan lösa kunna lösa det. Inom kort kan vi

Magnus:

det. Jag hoppas det. Nu läste jag lite trådar där utvecklaren bakom den här appen som publicerar för HomeKit, där han hade svarat att den typen av problem som som flertalet användare upplever. Den hänger inte på hans mjukvara utan det är liksom vid mottagande ände i appen Hubben helt enkelt. Så jag får fortsätta labba lite med å se om man kan skifta. Nät och kanske tråda bägge enheterna och se om det hjälper. To be continued. Jag kanske får komma tillbaks. Och prata

Ruben:

Får se hur beter dig? Just nu ser vi lovande ut, men vi sett slutet.

Magnus:

Precis.

Andreas:

att se hur bra du levererar resten av avsnittet är det ju ändå ditt hemområde som är huvudämnet Satte.

Magnus:

Oj, vilken tekniken. Vilken press jag kände på mig nu.

Andreas:

Ajajajaj.

Magnus:

Nu.

Andreas:

Men man ska hektar höga krav har jag hört.

Magnus:

Det ska man hektar.

Ruben:

Ändå, säger Eva.

Magnus:

Ja.

Andreas:

Host host.

Magnus:

ja det är ju min vecka A just nu. Jag ska jobba. Vi pratar inte mer om honom just nu innan jag får komma tillbaks och säga att allting är skitbra. Andreas var din vecka innehåller input.

Andreas:

öppet jag har. Jobbat en hel del men jag har nu för jag vet att ni har testat det. Men jag har testat Spotify. Edit Den har släppts i Sverige nu. Det släpptes under semestern och jag fick ett ryck idag. Och just det, det måste jag prova. Och så var det två timmars lyssning. Förvånansvärt trevligt måste jag säg.

Magnus:

är den typ av glorifierad cosplay vi pratar om.

Andreas:

Det är en glorifierad radiokanal med en tjatiga PT genererad arg röst som på din musik. Jag ser det som min personliga radiokanal.

Ruben:

Jag kan inte förstå hur det kan vara dags att testa detta efter en timme. Jag kan verkligen inte förstå hur det kan vara gött med en radioröst eller en robot röst som säger nu kommer den här låten att spelas. Det är Dan.

Andreas:

det inte. Det är inte radio rösten i sig som jag tycker är najs. Det är. Jag tycker typ att jag får bättre musik från den av den mixen än vad jag får när jag har sån smak under mina egna playlists.

Magnus:

Men om du kör vanlig Spotify radio, till exempel Andreas, där du spelar en låt och sedan baserar den låtar på den

Andreas:

Men då måste jag ju välja en låt här. Sitter ju bara på didgeridoo så hallå! Hur är läget på engelska? Läget idag är nu Jag sa Jonas blogg. Här kommer det bara wow med Li på Jonas bok och nåt liknande. Jag vet inte riktigt. Jag har på väldigt kort tid sparat ner väldigt mycket nya låtar. Det var liksom nästan som när det ska bli rikligt.

Magnus:

Ett ställe. Jag hänger mycket på att du skall vara skicklig och vi raidar och hittar

Andreas:

Du tycker jag är riktigt duktig ska vi nog inte tycka att jag blivit sämre. Jag vet inte riktigt varför, men jag hänger fortfarande en del på det. Och ny musik blir det.

Magnus:

Är inte det exakt samma?

Andreas:

Nej, inte

Ruben:

Ny musik får man betala för att sitta på.

Andreas:

Kan vara så, men det kan också vara det. Det är samma för alla på. Men jag anpassat mig.

Magnus:

Nästa.

Andreas:

Två Jag.

Magnus:

fastnat i sådana här loopar på radarn där jag vissa veckor. Så jävla sportig är jag helt övertygad om att de sitter på kontoret. Och nu, nu ska han få. Då får jag dansk pepp.

Andreas:

Support.

Magnus:

Jag lyssnade på någon dansk musik så då testar mitt norska dansband. Prova med massa grejer här. Prova på honom han gillar här. Han ligger i någon special

Andreas:

Det skulle jag vilja påstå. Det skulle jag vilja se. Vad har du för musikstil i vanliga fall? För någonstans som matchar din?

Magnus:

Ett öppet bevis på något sätt gör ju det och jag har inte räknat ut hur. Utan utgångspunkten är bara att de gör det för att jävlas just nu.

Andreas:

Du har ju hamnat någonstans i den linjära regressionsanalyser. Har du? Ätit och sovit?

Magnus:

avis. Vi hade ju så himla fint. Vi var med på det. Duktig teknik. Så var vi uppe i Stockholm och besökte Sportlife för ett antal år sedan och lånade deras studio där. Vi hade en lyssnare som jobbade där och då fick vi ju lite. Då fick vi lite tillgång för att kika på hur algoritmen funkade. Och vi fick skicka in våra användarnamn så skapade någon typ av dessa som ett ordmoln kan man säga. Stor jäkla graf på hur vi betedde oss i våra i vårt lyssnande då. Det var lite spännande att se och se hur hur man stack iväg på vissa artister eller hur mycket ministry man var i mitten av den här grafen.

Ruben:

Men jag tänker att du håller ju din teori för det blir säkert flagga då. Och så är det så här att om det är folk som haft kontakt med oss som är med i systemet och vi B får testa lite på dem och se vad som händer.

Magnus:

Vi håller de här tre.

Andreas:

Du designar lite bottnar så här rättigheter samtidigt när du kommer dit. Vi får göra vad vi vill med ditt konto. Ett.

Ruben:

Liten funderar på att ändra designen för att komma in i byggnaden. För övrigt kommer jag på Sport Freedom to.

Magnus:

Ett öppet

Andreas:

glöm allt vad bra algoritmer heter.

Magnus:

i att det kan vara. Det kan varit de som gräver sig i minne i minne en dag när det händer. Skit i.

Andreas:

Men jag tycker den är vassare. Lite cool. Jag vet inte riktigt varför den är så. Jag vet inte om det tillför så mycket. Vad tycker du? Det blir lite annan känsla än att det bara är en spellista som bara går och går och går. Det blev ett litet break. Lite gammal radio lyssning på Filip. Men det hade varit kul om de kunde blanda den med. Har ni provat den spellistan? Gör gör DJ, kom ut!

Magnus:

Jag

Ruben:

funkat för mig.

Andreas:

Det funkar för mig.

Ruben:

Nej. Eller så får jag lyssna för att. Konstigt är det. Blir det inte bra?

Andreas:

För er som inte vet är de en spellista som alla kan spara ner som anpassar. Morgonrutin till dig så du får lite låtar blandat med lite nyhets poddar. Typ så att den gör en mix av musik som du gillar och poddar som kan vara bra för hålla dig uppdaterad. Så kan man anpassa den lite grann så man kan välja vart man gillar att få nyheter ifrån. Men Jag får lite. Hade man kombinerat de hade kunnat vara rätt. Så tänker du, har du haft en på riktigt? En egen radiokanal?

Magnus:

Första.

Ruben:

en arg röst läser upp nyheterna.

Andreas:

Jag vill inte hektar några. Det kan lika väl vara Omni eller Ekots typ. Det behöver inte vara dåligt.

Ruben:

eller röst.

Andreas:

för att göra en seghet på upphovsrätt på AI, jag har ju. Jag vet inte om vi pratar om den här kursen för.

Ruben:

Ett år sedan jag mer.

Andreas:

element som är gjort av reaktor i Finland och sedan är det väldigt av Helsinki och Jönköpings universitet som också har den, så du kan läsa den och få högskolepoäng. Nu fick jag i början av sommaren. Hej! Vi kommer att stänga ner ditt konto på Jönköpings universitet och då fick jag lite eld i baken och insåg att jag måste ju göra flytten klart den här kursen. Och denna vecka fick jag riktigt blodad tand för det. Den är väldigt bra den kursen. Helt plötsligt så förstår man lite mer om AI och tankarna bakom och dessutom nu i den här stora AI revolutionen. När man liksom evolutionen har trott sig minnas, har uppsvinget börjat förstå det folk pratar om i på en djupare, ett djupare plan och du har en helt annan collection än vad man hade när jag började göra. Det kan jag verkligen rekommendera. Man behöver inte göra det via Jönköpings universitet utan det finns en hemsida som heter Elements. Har vi någonting? Jag kan länka den Nicholas men man kan göra den där och sen så kan man gå in och registrera och göra ett litet test på Jönköpings universitet om man vill hektar högskolepoäng för det. Två Det är inte jättemycket, men två.

Magnus:

Kostnadsfria var

Andreas:

En kortis. Det är ju en två högskolepoäng du behöver betala F-skatt för och det på egen hand, så du gör det i din egen takt.

Magnus:

Ett.

Andreas:

Så är det du läser lite frågor, läser lite frågor och det är inte så lite svåra grejer det. Har man bara huvudet på skaft när man läser? Det har ju hänt att när man har bli distraherad, läst samma stycke fyra gånger och ändå svarar fel på frågorna. Men. Har man bara huvudprojekt så är det inget. Det är inga svåra grejer tycker jag.

Ruben:

Helt.

Andreas:

ska vi i och för sig säga att jag har i och för sig läst en. Utbildning ganska nyligen, så när man börjar prata regressionsanalys så ligger det färskt i minnet som en slags haunted dream.

Ruben:

Det var ett ord jag hört liv innan, men absolut

Magnus:

Kanon bra snack där. Regressionsanalyser in på vågrätt 27.

Andreas:

Ja, det är ju matematisk statistik. Och för alla er som inte vet det. Jag tror det samma åt män eller något sådana som jag har gått ut och sagt att det är. Och är kanske inte ensam, men det är någon som har gått ut. Kanske kunde jag sagt att AJ idag är egentligen statistik. Det är matematik. Statistik rakt. Satte. Det finns mycket kopierat.

Magnus:

Julfest med ett Jönköpings universitet. Har varit ute i arbetslivet allt för länge.

Andreas:

Ja,

Magnus:

Jan.

Andreas:

det är

Magnus:

Att

Andreas:

jag det. Det kommer jag också vara snart.

Magnus:

precis varför gammal och grå som undertecknad.

Andreas:

Men det är inte den inte jättesvår. Det är en väldigt lätt beskrivning av regressionsanalys, men den gjorde jag så eftersom jag läste Ninas. Tyckte det var väldigt lätt och förstå den. Men det är inte. Det krävs inte att man har den kunskapen skulle jag säg. De kanske bara behöver läsa det två varv.

Magnus:

Det är som att läsa alviska. Jag

Andreas:

Läser du alviska två varv och fattar.

Magnus:

Jag var lite ironisk. Jag vet inte vem

Andreas:

Är det värt det här med ironi? Det jobbar inte skåningar med.

Magnus:

har jag.

Andreas:

Så är det med det.

Magnus:

unga för att hänga med den ironiska generationen kanske? Ja, vad vet jag.

Andreas:

En sarkasm är inte min starka sida har jag fått höra från nära och kära.

Magnus:

Öppet.

Ruben:

Du har helt. Men vidare in på Nyheter idag och kör två snabba för jag tror att vi allihopa lider av glapp käft syndrom så det kan bli ett långt avsnitt annars. Så vi pratar lite om årets app som har lanserat ett riktigt vackert nu i veckan då man har sett att man kan skicka HD foto eller HD material till varandra för innehåll, skalat ner allting komprimerat, vilket nästan alla meddelandetjänster gör. Vi pratade innan att vi bör använda andra sätt för att skicka hela filer till varandra. Jag, Andreas, översätter det här tjänst vi använder som vi

Andreas:

Vid för.

Ruben:

och versa med nu då så ska tyvärr inte testa det. Men man ska då kunna skicka HD foto mellan varandra och till exempel om jag har ett exempel med hallon. Nyheter som jag läst att de inte skalar ner ifån foton med fyra gånger så nu kommer vara full kvalité på dem. Sen vad det är i jämförelse med ett riktigt bra foto för mig tycker jag själv, men det är ändå

Andreas:

det finns någon typ av komprimering, men.

Ruben:

Ja, men det är ändå vackert att vi har kommit till den nivå där vi faktiskt kan börja skicka. Det är lite det här jag pratat om tidigare, att ju bättre vi. Vi vet redan det vi får, desto bättre data kommer vi få in. Bättre foto kommer få in och ju mer sånt kommer hektar och vill också kunna storyn och skickat varandra och allt vad det är. Men det som att limiterade innebär ju att vi haft

03:

04 nätter och i morgon också då ett nätverk hemma. Men ju mer vi nu faktiskt får bandbredden för det så kan man ju på ett enkelt sätt skicka i realtid om man är ute på språng via till exempel ett bra 4G nät eller dra fram en högkvalitativ eller flera. Och för att det var billigt, var de det? Det tror jag. Man kan inte förstå det förrän det avslutar mer med att det är no. Det är underskattat. Ni kommer tror jag. Håller med mig.

Andreas:

Jesus. Spontant så tror jag att WhatsApp skiter fullständigt din data i fastigheten. Begär att din. Hur du upplever deras app så är det mer av en grej. Men frågan är. Det jag funderar på är de uppdaterat nu med säkert viss komprimering så vi kommer inte få full kvalitet. Det är bara att de behålla ifån foton i orginal pixel storlek. Det innebär ju inte att de inte har komprimering och frågan hur länge de kommer spara där. HD foto då? Alltså att det kan vara standard så att när vi ser i framtiden och ännu bättre bilder så kommer vi fortfarande hektar HD foton som är. Vad det är idag.

Magnus:

Jag skulle vilja stämma.

Ruben:

I höst

Magnus:

Ja, vem skickar man foton till varandra?

Andreas:

Det hände.

Ruben:

Det händer.

Magnus:

det?

Andreas:

Ja.

Magnus:

Jag inser att jag kan. Visst, jag kan skicka foton emellanåt till människor man knäpper av. Snabb bild så där. Men då är kanske inte mitt krav på kvalité speciellt högt. För mig känns det som att det är lite axelryckning att de nu höjer upplösningen egentligen. För det är väl bara det det handlar om.

Ruben:

I.

Magnus:

Men jag är kanske inte kraven för det här. Det kanske. Det skiljer ju trots allt några år på mig och på er. Så fundera på om det kan vara så att ni ger mer än de som träffas av av den här nyheten på det

Andreas:

Jag har

Ruben:

Nej, jag tror inte det står Generation till generation. Jag tror att det är för att vi båda två har kameror och tycker om foto i viss mån.

Andreas:

Men det gör ju Magnus också.

Ruben:

vi. Och att vi är lite nördiga när det kommer. Att vi inte vill skicka dåliga bilder till varandra för att. Och speciellt Andreas. Det här kommer mer från Andreas. Jag hoppas det ska sägas, men att han inte vill hektar skitfula bilder med i det här fallet. Komprimera så du kan

Andreas:

Ja, men man vill ju hektar en vettig bild. Sen är det också så att jag i vissa delar av min umgängeskrets har börjat med en ny lek. Det här kan vara ett tips till alla där ute som är så tekniska. Alla tekniker därute tenderar att hektar extremt dåliga bilder till till exempel dejting profiler. Spontant. Eller dåliga bilder på sig själv så jag i vissa delar av min umgängeskrets har börjat med. Vi har satt upp en regel där. Om du vill hektar en bra bild på dig tagen av mig så måste du ge mig en bra bild jag vill hektar så att jag kan byta bilder på varandra som Pokemon kort. För om man vill hektar bild och man vill hektar sin egen bild så måste man ta en bild på den andra som är bra liksom så den personen vill hektar.

Magnus:

det är inte du som tar de bästa bilderna på dig menar du enkelt Andreas, utan det är någon annan i din umgängeskrets som gjort det.

Andreas:

Ärligt talat, vem fasen tar de bästa bilderna på sig själv?

Magnus:

Aj

Ruben:

När jag klev in med.

Magnus:

En bra poäng.

Andreas:

Och då har det ju blivit ett incitament för att killar dessutom generellt sett är väldigt dåliga på att ta bilder. På varandra. Tittar du på tjejer när de är ute så tas ju kopiöst antal bilder. Till

Ruben:

tycker jag att du generaliserar på ett sätt som man inte kan hålla med om faktiskt. Det är väl lite olika diarier. Det är

Andreas:

Det är klart att det beror på det. Det är klart att det beror på vilka.

Ruben:

jag tycker inte det här håller med om det alls. Jag skulle säga att det beror helt på grupp av människor och vem du är,

Andreas:

det här är en. En egen observation. Det behöver inte representera hela befolkningen.

Ruben:

Men.

Andreas:

Men vi vet alla att tjejer har betydligt bättre bilder på alla sociala medier än vad killar har

Ruben:

Ja, nej, kanske inte det heller. Alltså på riktigt. Jag kan inte

Andreas:

Vi vet alla att du har en väldigt hög självkärlek.

Ruben:

Ja, det är absolut inte det. Men jag skulle säga att du, jag kan inte hålla med om den generaliseringen och den världsbilden, men det blev så för dig.

Andreas:

det bäst för mig? Min upplevelse är sådan. Jag ser inte att det är så i verkligheten, men i min upplevelse och för att uppmuntra till det så har vi börjat. Okej, nu är det Pokemon korts byte som gäller. Jag får en bild, du får en bild. Har du nåt jag vill hektar så säg till om du inte vill.

Ruben:

I.

Andreas:

bör man ju skicka de här bilderna. Och WhatsApp har ju varit ett ställe för att skicka på och det har ju slutat med att jag säger nej, skicka inte det vid transfer eller någonting.

Ruben:

Vad fan gör man? Fy fan. Sen upp för mössan i Claude kärring och så kan man dela album och dela bilder på hur fult kvalitén. Hade varit Väldigt snyggt om det fanns ett sådant som var enkelt.

Andreas:

absolut. Men vissa människor uppskattar frihet. Och inte en Vårdguiden av Appel.

Ruben:

Jag uppskattar funktionalitet och saker som funkar, men det är vad jag är.

Andreas:

vi vet att du är ett djur född i fångenskap.

Magnus:

Bror

Ruben:

Ja du tycker det var.

Magnus:

står på din sida här.

Andreas:

Att.

Ruben:

Det är bra. Jag tror nog den sa att jag skulle säga att det är den svaga länken.

Magnus:

Nu ska vi börja dela bilder i ett album brukar jag och Andreas. Utanför skickar vi lågupplöst på ett mms där.

Ruben:

En

Andreas:

Yo yo yo.

Ruben:

En.

Andreas:

Och det här med CS som är en öppen standard som Appel vägrar anamma.

Ruben:

De fattar ni ju att det redan sitter på det där med att.

Magnus:

Öppet hus.

Andreas:

Hur som.

Ruben:

standarder med tiden känns läskigt.

Andreas:

Okej, vi är okej. Ska vi ut? Ska vi rör oss till ett.

Ruben:

Köper.

Andreas:

Sega, grymt sega. Ni vet de som har gjort så mycket. Bland annat det här. Jag har nu genomfört sitt köp av Rovio och åh, vilka är det de som är? Sega Games har alltså köpt Rovio för 776 miljoner dollar och man hoppas kunna få ett. Ännu starkare ett starkare fotfäste i mobil gaming branschen med det här köpet. Jag är bara en flagga. Jag kommer inte riktigt ihåg när jag spelade

Magnus:

Och det var längesen. Det var det längesen.

Ruben:

Men jag tror att de fortfarande lever kvar i viss mån. Men det var nån film för ett tag sen, så mycket mindre.

Magnus:

Ny pasta med.

Andreas:

Det är ju

Ruben:

att de ändå gör saker och lyckas ganska bra fortfarande. Jag har inte spelat själv på skitlänge, men tänk om de släpper längre bort så mycket du känner någonting. Det har inte varit helt konstigt liksom.

Magnus:

Är.

Andreas:

Edit asså. Tänk dig de två ihop Sonic och Angry Birds. Det känns ju som ett frenetiskt spel.

Ruben:

Men tänk bara de ur en sådan film också. Eller två. Tänk dock crossover. Hemligt.

Andreas:

Sonic filmen som släpptes. Det blev hysteri. De drog tillbaka den och ett år senare släppte den på nytt för att de tyckte att de hade gjort Sonic för människolik och inte tillräckligt animerad. Sen är det ju så här. Det är ju inte det enda, liksom i PET som Rovio har. De har ju också. De fantastiska spela en tjur blast och ta smal tarm murders.

Magnus:

Var helt missat känner jag. De har inte riktigt

Ruben:

riktigt några artiklar jag kände igen.

Andreas:

Ja, det gör jag. Jag förstår inte den här liksom. Summan pengar. Jag vet inte. Är jag verkligen så stor? Stora? Vi ska väl försöka få hålla våra finländare lite om ryggen, men är de så

Magnus:

fruktansvärda pengar, 776 miljoner dollar.

Andreas:

Ja. För Angry Birds.

Ruben:

Men är inte det

Andreas:

Det Sega har missat att det är gratis på Appstore.

Ruben:

Mikrotransaktioner och grejer och att de har bra är ändå att de har en utvecklingsavdelning. Måste vara det stora att det så att säga. Har det inte kommit in så mycket mobil spelbranschen med sina spel och sina titlar riktigt så kanske det dem vill åt. Kanske inte själva titlarna som erbjuds utan de vill åt företaget som kan utveckla mobilspel som kan generera

Magnus:

Tror du det? Tror du inte det? Tvärtom att de faktiskt vill åt IPT snarare än en kompetens? Utveckla kompetensen? Generaliserar ju även jag, men jag tänker att utveckla kompetens borde ju ändå vara relativt lätt att hitta. Men ett etablerat varumärke som både har blivit Film IV i form av Angry Birds och jag vet inte hur många uppföljare på spel att det är där som som intresset ligger och det är där pengarna finns. I min

Ruben:

Ja

Andreas:

Jag menar,

Ruben:

Men jag tänkte bara säga bas Tetris. Hur många? Det är skitstort. Viktigt att säga att du har en Tetris variant. Smartast Listor från Sega på en app du kan hitta. Min tanke väcktes. Jag har inte sett de Sonic spelen sett på mobilbranschen

Andreas:

det är det jag vill komma till någonstans. När senast såg vi en sega titel som gick bra?

Ruben:

Ska inte uttala mig. Jag kan inte se att kan alla jag cyklar.

Andreas:

Nä, inte jag heller.

Magnus:

Det är verkligen personligt. På senare år tänker jag om inte jag missar någon jättestor.

Andreas:

Jag har inte heller hört någonting och så, så mycket är väl inte jag. Jag kanske inte är rätt generation i och för sig, det kanske är betydligt större bland de yngre, men det är länge Jag hade Sonic. Det var ju när filmen kom. Och sen tänker jag hur svårt kan det vara för ett företag som Sega GMs som faktiskt till och med har utvecklat konsoller back in the days att börja utveckla mobilspel.

Ruben:

Tror inte det finns någon bra algoritm på hur man får folk att stanna kvar och hålla på med mikrotransaktioner. Och att det erbjuds är några av ledande titlarna som ändå hålls kvar sedan första apparna mobilerna. Men det är väl de och andra krascher som kan vara med som är stor. Det är väl de två som verkligen fortfarande är kvar. Få nya grejer. Det får spelare betala pengar. Jag tänker att det var möjligt med någonting. För det kan ju finnas ett värde i att tänka att det borde finnas värre. Men jag kan hektar fel.

Andreas:

Jag vet inte vad jag ska säga om det. Inte mycket. Du kan hektar rätt, du kan det. Jag vet inte riktigt varför man gör det här köpet, men det du har kanske en poäng?

Magnus:

Vi gör så himla mycket konstiga uppköp i teknikvärlden så man blir förvånad mer eller mindre varje månad. Riktiga mastodont. Det som köper ett varumärke som man inte förstår överhuvudtaget vad de ska till. Men nu är det så att jag följer inte upp de här affärerna. Kanske alltid. Om det nu är större jag är så. Jag vet inte om de hamnar i någon. Lever någon tynande tillvaro så lägger man ner dem efter några år och äger varumärket bara för eventuella framtida behov. Är det inte.

Andreas:

Så en stor sån som Jag vet inte vad jag kan hektar missat om den gått i lås, men det är ju Microsoft Activision.

Magnus:

Den är fortfarande inte helt i låst tror

Andreas:

Den är

Ruben:

nu är jag inte helt klar ännu. Jag

Andreas:

fick väl stopp i USA tror jag. Men att man jobbar på den europeiska fronten har jag fått för mig. Lite

Magnus:

stolpe ger också.

Andreas:

Ja, det skulle inte förvåna mig.

Magnus:

jag Inte helt uppdaterade, men de är långkörare. Och visst, jag förstår mig, för där finns det ett värde om man tittar på Microsoft, de bolag. Med med sin spel division att de vill stärka den ytterligare

Ruben:

Hej!

Magnus:

Den är lite mer lättförståelig än vad jag

Andreas:

Det är väldigt lätt att förstå. Och sen var också kritiken mot den att det gör Microsoft till ett jäkla powerhouse.

Magnus:

Så är det. Och Activision, det är ju Blizzard hela kittet är.

Ruben:

Jag är

Andreas:

Det gick väl även så långt ner som man kan.

Ruben:

O

Andreas:

Jag tror de äger King.

Ruben:

så kanske.

Magnus:

Ja.

Andreas:

Bild. Jag är inte helt säker. Jag vågar inte ta gift på, men

Ruben:

När.

Magnus:

Och

Andreas:

jag har för mig att de

Magnus:

bästa soft vox gamla

Andreas:

jag så att de blir. Jag är väldigt nöjd med sajten, men jag är väldigt förvånad om nästa konsolgeneration kommer ägas till stor del av Sony som du söker nu. Som totalt har missat, liksom Cloud Gaming som Microsoft kör stenhårt på. De köper upp typ alla utvecklare.

Magnus:

Ja, det är spännande att se var den landar nästa

Andreas:

men det är väl i sig några år bort, men ändå. Har varit

Ruben:

skrev ska tas in på veckans IV ännu

Andreas:

Ja, det tycker

Ruben:

och det här huvudämnet. Det här är ju anledning till att Magnus det är det

Andreas:

Hade ju klippt och skuret honom.

Ruben:

Men jag fick i somras en fråga av mina vänner och sa Ni måste grilla avsnitt, ni måste snacka grillar. Jag bara kör med Det kanske finns teknik. Finns massa djur man kan prata. Vi måste bara lösa det här. Har okay, kollar man det så kan du grilla minimalt. Lagom mycket. Jag känner med någon som kan något om grillar. Magnus Han grillar året runt. Teknikintresse, Han vet om poddar, vi kollar för han vill

Magnus:

Ja, absolut.

Ruben:

nå målet idag och lära oss mycket vi kan om grillar och kanske en liten teknisk till det, men ändå. Allt som har med grilla göra för grilla är kul.

Andreas:

Det är ju slutet på sommaren här och jag tänker att är det någon nåt tillfälle man ska göra bra direkt på grilla så är det ju framåt hösten innan precis i slutet av sommar säsongen. Så det här är ju. Passa på nu, lära er om grillar och sedan gå ut och köper el vi till nästa sommar. Eller så blir ni en Magnus och kör året runt.

Magnus:

Ja, man kan ju börja lite enkelt och köra sommar så länge som du säger Andreas och sa. Men fattar man att det här är det enda skit och då börjar man, Då kollar man upp och så börja säsongen 1 januari och så slutar 31 december.

Andreas:

Du. Du grillar alltså nyårsafton.

Magnus:

Jag brukar göra. Jag brukar ju. Ja, absolut. Det brukar vi. Även om jag är hemma så har jag med mig min bärbara grill. När man är iväg på nyår så grillar man en av fjällstugan och sambos vi hade med.

Andreas:

Du har.

Ruben:

Det är första frågan direkt. En bärbar grill var är en bärbar grill och vad är det och hur använder man den då? Kör.

Magnus:

Alltså. Jag har en vanlig camping, liten camping grill som är. Det finns ju mängder med bärbara grillar. Det ser ut som en liten kabinväska kan man säga.

Andreas:

Är det som en klotgrill eller?

Magnus:

som är klotgrill fast fyrkantig. Finns säkert i mängder med olika utföranden.

Ruben:

Vad

Andreas:

Okay.

Magnus:

Super smidig och lätt att bära med sig men lite bärhandtag på och så har du en komplett grill upplevelse. Kanske inte för en stor familj men för 04:06 personer. Tacka ja.

Andreas:

därför följt upp det från början. Så många grillar. Ägd.

Magnus:

Jag äger fyra. Nu.

Andreas:

Fyra. Gillar.

Magnus:

ja.

Ruben:

Då kommer nästa förfrågan Vilka fyra EU?

Andreas:

är det för fel att grilla?

Magnus:

Jag är ju. En bekväm herre så självklart har jag en gasolgrill. Blir ju min vardags grill kan man säga. Och. Jag har hoppat på VB spåret som så många andra svenskar har gjort. Ganska stort. Vanligt märke i Sverige och lite dyrare kanske, men de har bra garantier på sina prylar och det jag upplever att det håller bra. Weber gasolgrill en fyra. Annars. Med lite kokplatta bredvid och sedan i ett litet skär. Perfekt om man vill grilla, kanske till ja, 08:10 pers. Något sånt. Nu bor jag ju själv så att det oftast bara är jag som äter, men så lite överkurs i den bemärkelsen. Men när man får folk hemma. Och med kolgrill och en 57 centimeters grill. Nu tar jag fram när det är lite finare, när man vill hektar det riktiga grill smaken på sin kolgrillar i oxfilé, då drar man på den.

Ruben:

Du kommer lite händelserna i förväg. När vi kommer till mässan och kör på en.

Magnus:

några som är typ muurikka en en gjutjärnspanna wok kan man säga. En stor gjutjärn som du gas eldar.

Andreas:

Oj, okej.

Magnus:

En som man kan göra lite är paj, olja och lite i dina stora rätter i.

Ruben:

Som ett stekbord ungefär. Eller.

Magnus:

Som stekbord fast den är lite kupad, lite mer

Ruben:

Ja, du fattar. För alla.

Magnus:

ni ser inte supermycket men det är trevligt. Grill att umgås kring tycker jag de är trevliga. Jobbar med. Och sen då en liten bärbar grill som har med sig på på camping utflykter eller som det är uppsättning av just nu. Det finns mer planer men jag tänker att vi återkommer till dem senare.

Ruben:

Och då har du ändå en gasolgrill och en kolgrill. Och då tänker jag För det här är frågan som jag skrev först när jag skulle prata den här. El versus gasol versus kol. Och jag tänker inte bara utifrån vad du tycker. Vad tycker du är bäst och varför? För varenda gång jag pratar om att grillning med kol är bäst. Nej nej, nej. Känslan sitter i kolen. Man måste kunna arbeta med kort. Nej, nej nej. Förstår inte du kan temperatur Kontrollera med gasolen. Du får ändå känslan av eld när den fattar ingenting. Eller så enkelt och så bra och du får samma resultat och du kan styra allting. Och. Det skiljer sig och det har skett så mycket. Och så podcast, videos och grejer och samtal och debattörer som pratar och ingen är enig. Men jag tänker att vad tycker du? Vad är din åsikt?

Magnus:

Ännu en ännu åsikt i den här stora floran av åsikter som är internet. Jag. Som jag sa initialt jag är bekväm. Jag har grillat kål i. Ja, 25 30 25 år i alla fall. Men så för några år sen så gick jag och köpte mig en gasolgrill. Mest för att jag har köpt den jäkla för att skulle vara enkelt att grilla om man bara vill dra på några goa korvar till exempel. Då vill man inte starta upp kanske sina i sina kol och så ska de ligga där 20 minuter innan de får en vettig glöd. Kanske mitt i vintern när man ska ut utan klämma på gasen. Lite fiffigt. Och så tar det liksom 03:04 att köra. Och det är nog enkelheten. Vinner nog lite. Eller den här bekvämligheten vinner lite över känslan där tror jag. För den här känslan som du beskriver när du bär med med kol kolgrill, det är där känslan sitter. Det är där den äkta smaken sitter i. Ja, det gör den ju, men kanske inte till vilket pris som helst varje gång.

Ruben:

Med det. Hör det sig egentligen då att kål är bäst? Men i vardagen måste man liksom. Man kan inte få det bästa alltid. Därför har man casual som supplement. Eller det det här

Magnus:

Det är nog det lite grann det du hör som gasol. Jag tycker gasol ändå är gott nog. Du kan göra så mycket på en gasolgrill som du, som kanske kräver lite mer kunskap på en kolgrill så som som en insteg grill i ugn gasolgrill. Toppen på det sättet att du har väldigt lätt att styra olika temperatur så, eller hur lätt och brinner värmen än att om du skulle hälla en skorsten med kol ner på en grill och så har du liksom inga zoner alls utan du får stå där och lyfta på allting för att inte det ska brännas. Eller du får inte din oxfilé för lite medium utan.

Ruben:

Det är ju lite där jag är. Min grundkunskap du skapar Coolbet Lägg på grejer. Hoppas vi hittar dit. Att vi var låg och sen har du levlat upp med ett

Magnus:

I.

Ruben:

meter. Men det sägs ofta att smaken sitter i brända men det gör det

Andreas:

Detta.

Ruben:

inte att de inte bränt lite.

Andreas:

Mycket bra. Mycket bra.

Ruben:

Men det finns ju nivåer av allt ska det sägas. Men det är inte hörde nämna och ingen elgrill alls och

Magnus:

Jag har inte provat elgrill.

Ruben:

du aldrig

Magnus:

Nej, aldrig provat elgrill överhuvudtaget och man hör ju en del gott om dem Nu måste jag säga från från kollegor. Och man läser lite på på internet. Men för mig är det nog ingenting. Jag tror att då och då kommer jag nog för långt ifrån känslan av inom citationstecken. En riktig grillning.

Ruben:

Ja, jag är villig att hålla med. Men jag har testat en elgrill och jag blev förvånad över resultatet ska sägas. Och. Det tar emot att säga men den här grill smaken man tänker på från kol. Det är ju egentligen bara bränt om man ska vara jättehård alltså i viss mån. Om man är en hobby hobby, grillare i viss mån. Jag har landat lite i den tanken som så självklart. KOL är ju alltid så poppis i perioder enligt mig. Men det gjorde inte jag vet. Det fick mig att tänka lite.

Andreas:

jaha, då har jag ändå hört experter säga att. Vad är grejen? Att du inte tycker om grillat är miljön och att du har det instängt under lock på det sättet. Och. Den jag pratade med sa att om du tycker om smaken av kål så är det för att du har för mycket tändvätska på och det smakar tändvätska. Det är inte för att du faktiskt grillar rätt. Sett ur den aspekten så ska det tydligen inte vara. Smakmässigt så stor skillnad så. Jag är inte expert, men jag är. Jag är nog mer en person som hade föredragit en elgrill.

Magnus:

Jag tänker så här Ruben, det här med att du säger att det är smaken av bränt som är grillat.

Ruben:

I.

Magnus:

Jag skulle säga att då har du ju misslyckats om du har bränt någonting, för det gjorde ju inte gjort liksom. Det var inte din avsikt utan då tänker jag att om du grillar på en gasolgrill. Och. Köra på ganska hög värme så låter du fettet från det du grillar. Droppa ner och då kommer det förångas och gå upp i grillen igen och det locket på och då får du den här grill smaken. Röken stannar kvar, fettet förångas och går upp och bidrar till att smaksätta köttet. Och det kan du. Det kan du få både på en gasolgrill och på en kolgrill utan att för den delen bränna köttet. Det jag ska säga. Det är nog där som den riktiga smaken sitter tycker jag.

Ruben:

Brukar oftast inte vara köttet jag bränner. Det kan vara grönsakerna runt omkring.

Magnus:

Mindre fett är de också.

Ruben:

A sättet att bruka tiden. När man blivit vuxen och har lite kontroll på saker och ting så brukar jag inte behöva känna att han är självklart. En liten kant längst ut på det. Jo, det blir det ju oavsett vilken metod du använder för att laga mat. Det blir att rulla små små så kanterna som sticker upp får ju lite bränt liksom. Men.

Magnus:

Men då får man jobba med zonerna lite olika varma zoner på på grillen för då har grönsakerna rätt temp på köttet på rätt sida och så.

Ruben:

Ja.

Magnus:

Så där ja, absolut. Är ju en del material sport skulle ju kunna vara och det är Det finns ju mycket sätt tekniska crew knep man kan ta till för att göra saker och ting lättare för sig som tar med temp olika temp zoner. Att du har kol eller briketter bara på ena sidan eller lämnar en yta i mitten eller. Och så gäller det ju uppenbarligen jätteenkelt men en. Ja. För min del så är det tillräckligt bra med gasol för att motivera att slänga ut alldeles för mycket pengar på de egentligen.

Ruben:

även jag är med på var du är någonstans. Jag hade jag varit i ett läge där jag hade kartonger. För nu bor jag i lägenhet utan balkong och antecknar bra kod så att du kan ta en bärbar grill. Absolut, men inte nått annat så hade jag nog köpt en gasol också

Andreas:

Fast du hade kunnat hektar en elgrill.

Ruben:

ska jag in i lägenheten. Absolut.

Andreas:

Om du har en balkong. Du är väl lite hardcore kanske du behöver skaffa något. Men balkonger generellt sett på hyresrätter och bostadsrätter tillåter ju inte direkt gasolgrill alltid eller liksom öppen flamma. Och om det är det här stänga in så fettet droppar ner och sedan fångas upp igen. Det borde du kunna få med en elgrill.

Ruben:

Men då och då kommer jag till dessa tekniker. För rent teknikmässigt så känns ju en kolgrill, bortsett från tekniken bakom, hur man liksom producerar den. Och så känns ju kolgrill minst tekniskt sett. Vi har grillat på öppen eld sedan urminnes tider och så fort vi kom på att vi kunde laga mat på eld så har vi fortsatt som mänsklighet. Så vi känner igen oss som att det är det minst tekniska och att det är lite underligt med teknik hos utföraren som kanske är det stora och att det är materialsport runt omkring. Men Tror inte jag håller med mig i det. En elgrill kan man ju få lite mer teknisk med kanske Hittar här. Vad härligt! Uppkopplad grill som en timer på och man kan göra grejer av zoner och saker att förbereda varma och så. Det kan du inte riktigt göra med en kolgrill.

Andreas:

Frågan är om vad sporten är då.

Ruben:

Nöj dig med det.

Magnus:

Jag förstår det ute efter en när jag säger att det är lite känslan också. Att man vill känna att man gör någonting själv och inte bara stoppa in allting i ugnen.

Andreas:

Ja alltså ugnen kan man ju stoppa in vad som helst i det.

Magnus:

Ja.

Andreas:

Det är ju inte det inte. Det är inte samma grej. Om det är sporten du är ute efter. Men nu kommer vi få lite grillat.

Magnus:

Är

Ruben:

I.

Magnus:

med Ruben får du lite grann efter får du efter lite grill teknik nu alltså prylar.

Ruben:

Ja, det är ju lite det jag tänker vi ska glida in på här för att det är nån teknik jag tänker att vi kan börja med och prata om. Basic basic, ev. Vad är det minimum man pratar om? Man ska bara investera i teknik. Det finns ju oändliga mängder pengar man kan prestera tänker jag. Men om man ska grunda sig såhär var gång man köper teknik för att få en bättre bildupplevelse, var och vad ska du skaffa då?

Magnus:

Då skulle jag nog säga att jag nu är ledsen med att säga det. Men man börjar ju lite i fel ända då. Därför att de enkla uppgraderingarna. De har ingen IP adress om man säger så. Nej, då är det ju snarare sorg när du står där och är. Du kanske behöver hektar en pizzasten? Eller du kanske behöver en stekhäll eller en vettig grill. Spa delen, bra stålborste och den typen av tillbehör

Ruben:

I.

Magnus:

lyfter upplevelsen där man börjar egentligen. Sen när man är klar där det är klart att då. Då kanske man vill hektar lite uppkopplade prylar eller mätinstrument. Och det är där du det är där du är inne nu och myser. Och då tänker jag att jag investerade för några år sedan i trådlösa termometrar. Ett par stycken som jag kan hektar till mina kycklingar eller om man grillar någon brisket eller nåt sånt där. Det är en trevlig. Det är en trevlig uppgradering som jag då kopplar till min en app via antingen Bluetooth eller ifall det finns lite olika varianter på det där för att hålla koll på innertemperaturen i fler än en pryl.

Ruben:

För det känner jag att det hade nog varit så. Jag förstår om det var först med att vara teknisk, men jag vill att ni har haft tur. Ni har väldigt, väldigt bra termometer så man kan se det. Men då måste man gå dit och sticka och sticka och sticka Man har gjort genom att man inte har någon riktig koll på hur varm grillen är, men även amatör så gör det att man menar inte att det borde. Den borde ligga på typ ett par sida är det. Nej det vågar inte lita på eller om det är något större samhälle kanske skulle ge 30 minuter eller något 40 minuter in i det stängt locket liksom. Men nej nej, det går inte. Så det blir det. Att jag ville sticker ut. Eller så förstör man innertemperaturen i grillen och så är allting bra kasst.

Magnus:

Ja.

Ruben:

Jag trodde att de inte hade varit någonting för att få mig faktiskt genomföra hela projektet, för jag har sån temperatur eller sådan parameter som jag kan koppla till min ugn och det har verkligen lyft min matlagning när det kommer till stora köttbitar i ugn. Man får in det i grillen också, hade vart där och kylt.

Magnus:

Har du en har du nog termometer med med sladd och sensor utanför. Men lite så är det. Den kan ju använda grillen också. Och en sådan kostar ju en hundring kanske. Ingen uppkoppling är nog för mig,

Ruben:

Är det

Magnus:

då får du väl gå ut till grillen och.

Andreas:

Jobbar man inte med helt andra temperaturer i en grill, men om man jobbar med en ugn.

Magnus:

Nej, det gör du inte. Du kan hektar en. Du kan hektar en temperatur i grillen som kanske är högre än i ugnen, men innertemperaturen på det du tillagar är ju precis densamma.

Andreas:

Men jag tänker slå över kablar med plast och sånt när det är.

Magnus:

Ja de är ju inte plast utan de är ju typ någon metall förklädd kabel.

Andreas:

Man kan tycka.

Magnus:

Så jag tror att de är. Jag kan inte tala för alla som är unga termometrar, men jag de är säkerligen spelade upp till 300 tränar 50 det.

Andreas:

Så.

Magnus:

Men det är väldigt sällan du kör någonting i på så hög temperatur i en grill där du faktiskt behöver en termometer

Andreas:

Mörka.

Magnus:

utan hög temperatur och då lagar du någonting som ska bli färdigt fort. En pizza till exempel, sådan som tar en 5 minuter och service Så körde den då på någonstans 350 400 eller vad nu grillen klarar. Men ska du göra 111 stek då som ska upp i kanske 70 grader? Då har du ju grillen inställd på kanske 170 180 någonting och så får den ta lång tid i stället. För då får du ett mycket bättre resultat. För då kommer du undan faktiskt utan och utan. Skicka ut en massa pengar för att köpa trådlösa sensorer. Men det är klart att vi som tekniknördar, vi vill ju hektar. Vi vill ju hektar en. Det ska finnas en macka där nånstans

Andreas:

Hon.

Magnus:

nå.

Andreas:

Ska helst va uppkopplad så att när det är klart så ska hela huset blinka.

Ruben:

Ju mer jag tänker att jag vill hektar uppkopplade spel. Bara en sån grej hade ju vart fullt bara.

Magnus:

Revbensspjäll då?

Ruben:

Nä, nu tänkte jag lyfta spelen. Eller varför

Magnus:

Över så.

Andreas:

Varför skulle vilja koppla upp luft spjället för.

Ruben:

För då kan du styra det eller ställa dig upp. Sitter det trevligt så får du en varning på telefonen att temperaturen var för högt. Att öppna upp lite här och nu måste jag få in lite mer luft. Öppna upp lite här och så

Andreas:

Men du vill ju bara hektar en varmluftsugn.

Ruben:

Nej, nej, nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej. Nu vet du det här att du ska hektar data och kontroll. Men du ska alltid få ett bra resultat. Men vi ska vara där och pilla lite så Aino måste ju justera.

Magnus:

Jag köpte min senaste gasolgrill för två år sedan och året efter, dvs förra året så lanserade och det var ju Weber då. Då lanserade de en gasolgrill där du faktiskt kan styra temperaturen via app och då styr du helt enkelt inte spjällen utan du styr tillförd

Ruben:

När.

Magnus:

gas då. Svindyrt naturligtvis och jag tror jag vet inte om de kom för Europamarknaden direkt eller om det bara var USA, men jag vet inte. Då blir det ju inte riktigt en grill upplevelse så som.

Ruben:

Jag tänker att jag ska. Jag kan se värdet vid en snabb grillning när man ska grilla smågrejer. Jag tycker att det blivit löjligt lite känslor att stå vid sociala grillen. Men om man ska köra en stor grej som ska ligga och steka långsamt i 8 timmar, 6 timmar, då kan jag se vinningen. I dag. Investerade så mycket i det och får det då dålig temp eller tempen går ner för mycket luft. Micke tar ut ett väldigt dålig resultat.

Andreas:

Hur ofta grillar blott i 16 timmar.

Ruben:

Om du har en stor stor brisket som du kör på slag cutting eller om du kör vete det gris kött som du äter inte kött. Du fattar inte att de ska falla isär och då måste du köra länge. Jag tänkte lite på det här. Om du ska röka sök saker länge så kan det vara så. Men det var inte att man ska räkna in rökning som grillning. Jag har av mina frågor och vad du står för och jag tycker att det räknas, men det är vad jag tycker.

Magnus:

Jag tycker det. Ja, jag håller nog med dig där. Det räknas nog som som grillning gränsfall. Men jag är också där och det tar ju tid. Om du ska till exempel kallrökta någonting eller för den delen varmrökt en stor bit kött. Då är det låga temperaturer men på en gasolgrill. När du väl har ställt in temperaturen, ja då behöver du knappast dito att skruva med för då håller den ju rätt temperatur. Fast det här med att hektar så mycket uppkopplad teknik i en grill förutom termometrar. Jag kan inte se att det är att det ger mig speciellt mycket.

Ruben:

Men det är det också som jag skrivit här som är teknik. Någonting som förstör grillning, tar bort hela känslan och så blir det liksom. Det är inte grillning längre.

Magnus:

Till viss del gör det. Det tror jag. Det är min upplevelse. Den är ju personlig som sagt. Och ja, grillning är väl ändå lite grann av en materialsport förvisso. Men det är också en en. En kunskap som man förfinar över tid, över lång tid. Man lär sig hur hur man ska behandla de olika bitarna och vilka temperaturer som funkar och så vidare och skulle vilja jämföra det med någonting. Jämför det med en automatväxlad bil. Du har en manuellt växlad sportbil. Det är jäkligt mycket mer känsla att köra en manuellt växlad sportbil än om du skulle sitta i en elbil, till exempel en Tesla då, där du egentligen bara behöver gasa och bromsa.

Ruben:

Knappt det.

Magnus:

Men men. upplevelsen sitter ju i att det är du som styr och att det är du som talar om för. Du bestämmer varvtalen och du bestämmer om du håller upplevelsen på ett annat sätt. Det är nog närmaste liknelse jag kan dra.

Ruben:

För att ta bort termometrar i någon timme som du själv har, som är tekniska prylar som tillför eller inte tillför. Du kanske också säger Jag är skit, du har köpt basen du ångrar kan du säga också.

Andreas:

Där vill jag

Magnus:

Ja, jag får nog göra dig besviken där jag inte investerat in fler tekniska prylar till grillen. Inte som är uppkopplade på det sättet. Visst, jag har en rotel serie där du kan trä på kycklingar och rotera. Superbra! Men men, det är egentligen bara i stället för att hektar en låda som står och snurrar än en stor gris över en, över en bädd med eld liksom. Så jag är nog ganska. Är nog ganska analog grillare. Ändå.

Ruben:

Är det någonting du saknar som du skulle vilja hektar? Skit i budget bara. Tänk att du hade oändlig budget. Du tänker inte alls köpa dyra snygga grillar. Nu tänker jag gadgets och teknik.

Magnus:

Vad finns det mer för teknik som inte innebär att man behöver köpa en ny Snygg? Jag har gjort en plats i

Ruben:

du får köpa ny snygg grill, men inte för att det bara är snygg grill du köper en tekniker.

Magnus:

men då vill jag ju temperatur styra. Precis som att du har en uppkopplad gillar du faktiskt kan styra det där likaväl som att du du kommer hem efter jobbet och bastun är varm för att du har startat bastuaggregatet med napp när du stack från jobbet och man kommer hem att grillen då har de har rätt temperatur. Du kan bara lägga på för att kunna förbereda eller bara slippa gå ut mitt i vintern.

Ruben:

Jag fick bästa idén när jag satt tänkt på det igår. Det här. Det förutsätter att du har en grill där det inte är risk att det kommer in skit under dagen, men där du sätter in köttet. Så när det ska gå 4 timmar så har du styret på jobbet, sätter på den vid ett, kommer hem så är det klar. Då är allting redo. Ska du behöva göra allting runtomkring? Det hade inte varit fel det heller.

Andreas:

Jag skulle säga att det finns ett stort frågetecken från brandskyddet.

Ruben:

Ja, det är också där mina frågor är nu.

Andreas:

Jag är väldigt osäker på om om om brandkåren är helt överens om att det är en bra.

Magnus:

Jag ska inte säga då att jag har kört min grill nattetid med en

Ruben:

Det måste man göra ibland.

Magnus:

Är det

Andreas:

vi är bara vänner här.

Magnus:

Jag har ju haft rätt så det får man göra ibland när man behöver köra någon låg och grilla länge. Men jag tänker att det. Jag vet inte. Jag tänker nog inte så mycket. Jäklar, jag bara tänker skratt och somnar gott.

Ruben:

Det jag tänkte på och tänkte det där möte för att växa blir med. Tänkte att körde bil också så långt att det blivit samma sak att outsourca grillen. Vem bär ansvar? Hon är uppkopplad och den börjar brinna och huset brinner ner liksom. Är det? Yo yo yo yo yo yo. Men jag menar, om du bevakar en grill och har koll på den och att det liksom du håller koll på kolen och allting och står bredvid och tar hand om det och du är Risken finns ju om du tar det för lätt att du bara lägger ut grillen löser det.

Andreas:

Du vill ju att Weber ska göra som Volvo och säga att vi tar ansvar om den självkörande bilen krockar.

Ruben:

När inte jag vill att du inte är ute efter. Jag menar med

Andreas:

Vi tar hand om det själv. Grillande i grillen, eldar upp ditt hem

Magnus:

Att öppet

Ruben:

Nu tänkte jag censorerna, censorerna går fel och så börjar de brassa på max värme och så ligger det någonting i närheten. Eller? Det finns ju risker också, tänker jag.

Magnus:

Ja annars kommer det ett barn och öppnar luckan eller vad som helst kan hända.

Ruben:

Eller att köttet blir förstört. Det var ju liksom det

Andreas:

Men är det? Är det så bra att låta saker ligga? Du går ju inte till jobbet i fyra timmar. Går till jobbet. Jobbar åtta nio timmar. Är det bra att låta något ligga på grillen i fyra timmar innan du sätter igång med.

Ruben:

Men det är en fördel att rymmas långkok hemma och har någonting. En sån här gjutjärnsgryta som kan stå på i 6 timmar. Det är inte dyrt, konstaterar de. Det är inte konstigt hektar allting på grillen som du kan göra i ugnen hemma också för den delen. När jag får den på 50 grader av som ligger den redan. Det är inte konstigt egentligen.

Magnus:

Nej. Ugnen skulle jag kunna åka på och dra hemifrån om jag sätter den lågt liksom. Kanske inte gör det för att torka någonting, men jag hade ju aldrig satt på spisen och hemifrån.

Ruben:

Nej.

Magnus:

Det har jag gjort. Där

Andreas:

är nog med Magnus

Magnus:

en gräns. Och jag lämnar ju inte hemmet med grillen på heller. Men jag går och lägger mig och sover i 8 timmar. Jag vet inte riktigt

Andreas:

hav passar bra brandvarnare.

Magnus:

öppet. Är jag? Jag är ingen bra svar på det. Men man litar ju nånstans på tekniken, oavsett om den är digital eller analog i det här fallet som så mycket av av grillen ändå är att man förväntar sig att grejerna håller. Sedan har du inte gjort rent grillen, men det bör brinna fett i den och så vidare. Nu har du ju snabbt problem.

Ruben:

En.

Andreas:

Och då du helt plötsligt måste lita på dig själv och det gör inte jag.

Magnus:

Nej.

Ruben:

En. Video på vad vi tänker om framtiden Håller förväntningar på om på att ta ut teknik eller någonting du tänker det här önskar jag skulle komma som kommer göra antingen smaken eller livet enklare där båda. Som inte

Magnus:

Jag var förvånad när man lanserade de här Weber grillarna med faktiskt uppkoppling på vreden. Jag tänkte här, nu har man väl ändå nästan gått för långt när det gäller att tillsätta hela grill upplevelsen. Förväntningar på ytterligare teknik och teknik när det kommer till en grill upplevelse av den typen? Det har jag nog inte. För det är som du sa i början att människan har grillat i många hundratusentals år och det är. Det känns som att nu borde vi har förfinat den upplevelsen och vi behöver inte addera fler ICA adresser nödvändigtvis för att göra det här bättre.

Ruben:

Nu.

Magnus:

Så för min del så känner jag nog att nu låter jag jätte jättetråkig. Genteknik borde naturligtvis. Jag tycker att det är bra nu. Det här är nu det. Smith Sport. Vi kan förvisso en. Köper du en riktig rök och röker kött i eller vad du vill, fisk eller vad du vill. Då kan du ju hektar den uppkopplad och att den liksom pushar in pellets i rätt fart och så vidare. Det finns ju redan idag och kanske på på rök sidan att där finns mer utveckling att göra

Ruben:

I.

Magnus:

med ren och skär grillning. Där har jag nog ingen, ingen förhoppning.

Ruben:

När. Jag har någon fundering om man skulle kunna få till och det är ju svårt. Filmen Temperatur kontrollerad kolgrill, Kontrollerad kolgrill som håller koll. Det hade kunnat vara någonting. Och sen så slog det mig att det här är mer för att den är svår, för att del av smaken sitter i, att du använt grillen och att det finns lite kvarvarande smak i den. Men det finns inget värre än att göra rent en grill. Pyrolys är en grill för att kunna göra den helt ren. Hade ju inte varit helt fel liksom man kan göra med ugnen. Det är ju väldigt bekvämt och man kan dra på pyrolys. Allt blir till vedträn, aska och sen är allting klart. Behöver ställa ugnen igen när den är ganska bekväm och att få det på en grill hade inte varit helt fel att slippa detta för de normala människorna som ta ut grillen på våren och säljer den för inför sommaren. Att bara kunna prova sig fram till innan man ställer in den ledsna truten hade ju inte varit helt fel.

Magnus:

Ingen domino. Hur funkar den tekniken? Vet du det?

Ruben:

De drar upp värmen alldeles för. Jag tror att det är tre minus grupper, 500 grader och så löjligt det är också så är det olika tids beroende på slut citat och så bränner man bort allt fett och allting så det blir till aska som torkar bort det.

Magnus:

Det över liksom hela grejen med pyrolys att den höjer tempen?

Ruben:

det svin varmt så bränner bort allting.

Andreas:

Känns som du borde kunna styra dig själv och

Magnus:

Ja,

Andreas:

brassa på ba.

Magnus:

men att jag på jobbet maxade grillen på jag på morgon.

Andreas:

Max är hela 8 timmar. Sedan så ska det sägas att då är det en.

Magnus:

rent hus? Ja, nej. Det är klart jag funderar på det här för att jag försökt att grilla. När gillar pizza, Krabbelurer när man är så varmt man klarar av. Och jag har ju bytt ut regulator och så på min gasgrill för att kunna få ännu varmare. Men kanske inte. Kanske inte 500 grader, men nästan 400I alla fall. Men problemet är ju att det är en sån här riktad värme så allting som finns och all skit som finns under där, den blir man ju inte av med utan då får man nog tänka sig en annan typ av någon annan typ av kylteknik i så fall för att kunna nyttja pyrolys.

Ruben:

Man kan ju plocka för det vet jag att de säger om i min. Dessa är rostfria detaljerna som in i grillen eller de måste jag plocka ut vara så förstörs beläggningen men hela innanmätet och med plåtarna och de klara lyser. Men inte nog med skenorna,

Magnus:

När det

Ruben:

man kan ta något liknande på någon grillat. Det finns ett tyg som är väldigt tätt tror jag och det ska min gå ut 4 timmar natt så där är det en process. Men det är väl värt det för att slippa städa ugnen och verkligen få den ren som den är nu. Bara att hugga in plåtarna i lyx och så att de blir helt rena.

Andreas:

Är det så att jag skulle kunna låna ut pengar till en för mig eller till och med för mina plåtar?

Ruben:

Oklart, men kanske.

Magnus:

Hyra ut ugnen

Ruben:

Bör du ta halva em om man ska på bara för.

Andreas:

Passar på att ta det i sommar då.

Ruben:

Precis vad de ska göra nu innan hösten. När jag kom på hur man kom med liksom bränt grill grejer som är teknik kopplat till.

Magnus:

I

Ruben:

I.

Magnus:

Design så är det ju en väldigt analog upplevelse att laga mat ute.

Ruben:

I.

Magnus:

Och på något sätt så känner jag bara nu. Visst, det finns alltid företag som kommer hitta nya sätt att tjäna pengar och göra nya fräschare grejer. Kanske med automatisk rengöring eller någonting annat fancy. Men men, då är det ju liksom extra. Då är det ju bara ett extra lager grädde på moset på något sätt. För nu är

Ruben:

Yo yo yo, där dök inte fastigheten.

Magnus:

Uppe men

Ruben:

Det är ju lite det som är halva grejen med allting vi pratar om näst intill. Det här blir inte hävt, därför blir det majoritetsregering. Men bäst bäst i världen. Så gör ett hål i marken. Ska inte SD veteranen hektar någonting att lägga det på? Har du en grill? Ja, men hallå? Vad grejen? Varför vi alla tre sitter här och vilar saker runt omkring er och utöka upplevelsen av saker och ting.

Magnus:

Ja, vi försöker komma på saker som inte finns.

Ruben:

Ja lite då och då får man ju liksom tänka lite. Men jag har ju lite med dig. Att det är grillning som by default är ju klart, men vi kan inte gör jag bättre.

Magnus:

har jag förstått att. Jag är lite blockerad så jag tänker okej, nu har jag en bra grill upplevelse. Då är jag inte nödvändigtvis där att du kan göra en bättre med teknik utan får jag bli bättre själv.

Andreas:

Jag tänker när kommer AIn in i bilden?

Ruben:

Jag

Magnus:

Att du bara skriver till GP. Det här vill jag hektar. Så läser han inställningarna.

Ruben:

Jag tänker att man ska få in tv kameror som analyserar hur tjock köttbiten är och grejer och kan se vad som ska hända och helst det här ska växa förbi kastellet. Då är ju hela upplevelsen inte bara inne tempen.

Magnus:

Det kommer säkert att komma bättre. Jag är helt övertygad om det.

Andreas:

Väldigt osexig lösning dock.

Ruben:

Om.

Andreas:

Älskling, går du ut och grillar? Absolut. Lägger på något sätt över telefonen istället.

Ruben:

Är du det? Får du det får du det fria i tid. Nu är ju det också halva grejen med att

Andreas:

Han har. Absolut.

Ruben:

för det kostar pengar. Så du, jag gick plus -0 men det. En.

Andreas:

Vi köpa oss tid. Det gillar vi.

Ruben:

Var.

Magnus:

Ja, javisst, det kan man säkert köpa sig för jättedyra pengar från. Men jag gillar idén ändå med med kanske flera micro brännare. Jag tänker sig om man ponera att du ska göra en creme brulée och du står och bränner på den med för då håller jag sockret och så bränner du på ytan. Att du har den typen av punkt brännare egentligen på din köttbit för att få den att se riktigt jäkla nice ut.

Ruben:

Ursäkta skitgrej men tänkte slänga mönster och grejer och fixa det. Kanske får vi av galleriet I want to see. Men så här snygga!

Magnus:

din Check, check. Logga in i brand i köttet. Här.

Andreas:

Men det är väl bara att du köper en sådan brännare man har haft att bränna hästar

Magnus:

Ja,

Ruben:

tycker jag att du är tråkig Andreas. Vi försöker hitta innovationer.

Magnus:

Här sitter Ruben och ignorerar

Ruben:

Laser kan vi ju nästa bästa.

Andreas:

Det är det som är det balla för grill.

Magnus:

Så får du också köttet färdigskuren. Du grillar utan laser skuret alltihopa.

Ruben:

hi

Magnus:

bitar.

Ruben:

a om

Magnus:

Jag

Ruben:

då?

Magnus:

förstår ingenting som är så bra som en grill. Jag.

Ruben:

Är du sjuk i det? Tänk om grill och

Andreas:

En ång grill.

Ruben:

Ja, så det så. Vidare nånting. Och sen så ska du få brännare som bränner på det vita. Det rör.

Magnus:

Som en

Andreas:

Förlåt om jag förlåt om jag är jätte korkad. Vad fan är så vida nånting?

Ruben:

Såvida du har vattenbad. Vi ett vattenbad som temperatur kontrollerat och så kokar du någonting väldigt länge på en och samma eller kokar. Kokar du, värmer upp det i en och samma temperatur väldigt länge så är det kört. Ska en innertemperatur på säg 56 grader så låt det ligga

05:

06 gradigt vatten i x antal timmar så att det blir 05:06 grader rakt igenom och sedan. Oftast har man kört med att slänga på skitvarmt värme. Det kunde förflyta och jag har en perfekt köttbit. Du kan också göra en massa andra saker.

Andreas:

56 grader känns som en optimal temperatur för bakterieodling.

Ruben:

Nejdå, en.

Magnus:

Du behöver inte ta kycklingen i 56 det.

Andreas:

Även om vi blir över 70I alla fall.

Ruben:

Blir torrt. Men

Andreas:

Öppet i ett vattenbad.

Ruben:

Inte utan paddlar. Vad är vi?

Magnus:

Ni som vet, ni vet.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Jag är som vegetarian, är så malplacerad i den

Ruben:

man kan svida. Vegetariskt gör jag också. Man kan massa bagage med Sverige,

Andreas:

Okej.

Ruben:

men ska vi lämna det här och spekulera spekulerande och blir lite mer realistisk? Så tänkte jag. Har du Magnus några bra tips till folk som. Kanske är som man grillare tar fram en kolgrill nån gång ibland men liksom vill anamma det här året runt killar har några tips på hur man enklast hamnar där. Är det att köpa en gasolgrill eller finns det andra medlemmar som löser det med Så gör det enkelt och gå över till det jag tror många gillar och gilla.

Magnus:

Ja och ja. Jag pratar mycket grill på jobbet också och det har blivit så att jag har satt ihop ett veckans grill tips som jag lägger ut i våra interna kanaler på jobbet och därför söker jag just lyfta upp. Dels enkla saker och grilla som inte är så himla komplicerade som du kan göra både på kol eller gasol eller briketter beroende på vad det är för typ av dem du ska grilla då. Men att det liksom ska passa alla och. Jag tänker att ett bra sätt för att komma igång att bli en åretrunt grillare från när man har haft sin lilla hobby klotgrill som man hällt koleran massa på, massa tändvätska och så har man kört det då. Så tänker jag. Ett superenkelt tips! Skaffa en sån här skorsten som du häller kol eller buketter i och tänd kubb under. Åsså tänder du den. Då vet du att du får du alltid en bra glöd. För det kan ju vara så här. Folk drar på massa tändvätska, tände på och så, så är det upp fina lågor och sen så dör de ut för att de inte har låtit jaga, inte dragit in ordentligt så bra glöd. Vänta! Är det så att du verkligen får bra färg på på kolen och använd olika zoner på din. Kolen är mycket grill så att det blir. Ska du grilla kött på hög temperatur, lägg kolen så att du får en plats där alkohol ligger så du kan grilla köttbiten där. Ska du hektar en kanske fläskfilé som du vill kunna köra lite på indirekt värme så placera kolen så att du får den. Ni fattar. Så att man får. Värmen efter vad du ska grilla och så är enkelt och bra tips. Och framför allt när du grilla klart. Gör rent grillen direkt. Medans gallret är varmt. Då tar du dig 2030 sekunder och göra rent grillen. I stället för att du ska göra det när du bär fram grillen nästa gång. För det där. Det är tråkigt att komma till en grill där det ligger fast bränt gammalt fett från föregående grillning. Då blir man ju bara avtänd direkt och tänker att nej, jag har ingen lust att ställa mig med det nu. Då går man in till spisen istället.

Ruben:

Fast brännässlor är en klassiker.

Magnus:

Och precis bara skrapa av det med så här stålborste direkt är världens enklaste medan det ändå är varmt här så det passar. Enkla tips för att komma igång och göra upplevelsen lätt för dig själv.

Andreas:

Nu.

Magnus:

Och kanske är det mer jag brukar. Det är ju lite av en materialsport naturligtvis. Man kan ju. Man kan ju slänga ut tusentals kronor på. På vissa stenar eller gjutjärn stick hällar. Men du kommer ändå väldigt långt med en vanlig gasolgrill och lite ved, briketter eller kol beroende på. Var det de gula så var ett rent galler och bra värme på på på kornet så då är det inte så motigt. Startups.

Ruben:

Har du några rekommendationer på kanske typ tre prisklasser? Grill som man kan köpa?

Magnus:

Jag köper inte det billigaste är väl en rekommendation, men. Även fast du kan ju få en vettig klotgrill. Jag skulle aldrig köpa någonting som är under 47 centimeter i diameter när det kommer till klotgrill. Det är väl absolut minst gärna 57. Och lägger du en 1500 spänn och uppåt så får du ju vettiga grejer. En kommer att få gasol sen. Och vill titta på någonting där så ska jag nog säga att. Sex 7000. Om du börjar där så får du ändå en vettig grill med tre eller fyra brännare. Och jag är mer av åsikten att Bajkal är till hands. Och så håller det i längden än att du ska behöva köpa något billigt skrangliga som du får byta ut eller delar som rostar eller svårt att hitta reservdelar till exempel. Så köp, köp lite dyrare och så kommer du vara nöjd så att du kan grilla i princip varje dag hela året och det är fortfarande en fin upplevelse.

Ruben:

Snyggt. Eller så är det så att Andreas har kört här. Minns att vi pratat mycket om det. Vad är dina beslut? När man inte äter kött? Jag fastnar mycket i det. Jag tänker på grillning och tror jag att Magnus kanske också gör det i viss mån. Vad var ett bra vegetariskt alternativ? Helt ärligt, för jag tänker halloumi. Sedan tar min fantasi slut, för det är det bara tillbehör jag ser.

Andreas:

Jag skulle väl säga att utbudet är kanske något sämre, men det finns ju en hel del burgare och korvar av olika kaliber. Det finns färska burgare som ofta typ ICA har egna som är riktigt trevliga tycker jag, som är färska som inte är fullt. Sedan anamma har en del vuxna började som jag tycker är trevligt. Vi har kommit en hel del dessa falska chorizo korvar och liknande som kan vara ganska trevliga. Ofta i kyldisken på ICA typ och. M. Sen vill man vara jäklig så kan man ju göra egna grejer av Anammas formbara färs och det vet jag någon som har lyckats riktigt bra med? Ta tillfället i akt. Jag är inte en jätte grillare men sen är det ju alla dessa majskolvar, champinjoner, halloumi, alla dessa paprikor, tomater som du kan göra massa andra grejer av också. Men om man ska vara sådana.

Magnus:

Äter fisk.

Andreas:

Nej.

Magnus:

Det gör du inte heller.

Andreas:

Med dricka mjölk och äta ost och äta ägg.

Magnus:

Vem?

Ruben:

Är det ju det som är dyrt, tyvärr. Det som jag skulle säga är tråkigt med grillning är att det blir väldigt centrerat runt kött.

Magnus:

Det tenderar att bli det.

Ruben:

Ja,

Magnus:

Ju bara idag. jag försöker grilla en del, både fisk och skaldjur. Vilket tycker jag? Ja, absolut. Blåmusslor till exempel. Supertrevligt! Och så slänga de direkt på en liten liten grill panna på grillen och så. Jag får några minuter och sedan så lägger de igen i en vit vinst. Sen i en så stor som jag gjort med lite grädde och vitt vin och lite kyla och grejer och så får de en lite fin rökig smak. Perfekt redan efter några. Vi köpte mycket gott och var hungriga. Sitter och blir

Ruben:

känner samma. Jag har nog inga mer frågor skulle jag säga på detta ämnet. Så

Magnus:

Det går ju prata grillar hur länge som helst.

Ruben:

Det gör det med henne för det inte ska bli för långrandigt.

Magnus:

Precis då tror jag vi har tur. Vi har tagit igenom oss essensen med de jag ska göra med skickar till till dig som fortfarande lyssnar. Om du har tröttnat på det här med grillad. så testa! Se till att du har en ren grill, hektar hektar. En vettig grill, skorsten och så. Så körde några kvällar och så ser du hur du tycker att det är. Att det flyter på, att det inte blir för mycket jobb med med rengöring eller förarbete så kommer det nog bli så att man blir den här åretrunt grillare som som jag uppenbarligen har blivit

Andreas:

Det är tydligen vad man ska spara till bi. Efter den här podden är fattat, right? Om vi lämnar huvudämne. Magnus. Är det någonting du vill plugga innan vi går på outro?

Magnus:

Absolut. Jag har ju en annan podd som vi spelar in varje vecka. Till den det berör heter den och Go fredags podd där vi helt utan något manus eller några keynotes egentligen såsom vi har här bara snackar skräp och dricker lite öl och har det gött. 45 minuter, en timme och så, så blir det vad det blir. Så där slapp vi fredagar. TDD på hd.se ligger den på. Vill man se vad jag har för mig så kan man gå in på Magnus Jonasson punkt com och läsa mer och klicka på länkar så är det nästan så.

Andreas:

Snyggt! Om vi har sagt något märkligt man vill tipsa om framtida gäster eller ämne så kan man mejla till kraftverket gmail.com. När man ändå är inne och lyssnar i sin favorit podd spelare så ska man passa på att prenumerera för att inte missa framtida avsnitt. Väl där. Glöm inte betygsätta oss och. Ge oss en liten recension. Det gör att fler hittar podden. Vi finns på de flesta sociala medier, allt från Instagram till text och till freds. Så för er som råkar hektar hamnat på freds, passa på och följa. Men vi är som mest aktiva på Youtube, Tick tock och Instagram. Om man vill sätta på den så kan man lägga en liten donation på buy mer coffee punkt com slash kakdeg Eller så använder man våra affiliate länkar på Amazon. Det kostar ingenting extra men det ger oss en liten kickback. Och då avslutar vi väl med att säga tack till Magnus som faktiskt ville komma och gästa denna veckans podd. Och så säger vi. Vi hörs nästa vecka till alla lyssnare.

Magnus:

Tack och

Ruben:

Tack så mycket! Har gått.

Andreas:

Ha en trevlig vecka! Tjoo!

Ruben:

Har.

Intro
Rubens vecka
Magnus vecka
Andreas Vecka
Nyheter - Whats app
Nyheter - SEGA
Huvudämne - Grillning
Magnus plug
Outro