Käck-Tech Podcast

Sommarupplevelser och Tekniknyheter: Käck-Tech är Tillbaka!

August 28, 2023 Andreas & Ruben Episode 76
Käck-Tech Podcast
Sommarupplevelser och Tekniknyheter: Käck-Tech är Tillbaka!
Show Notes Transcript

Efter en välförtjänt semester är Andreas och Ruben tillbaka. I detta avsnitt delar vi med oss av våra sommarupplevelser och dyker djupt in i de senaste tekniknyheterna. Från Elon Musks uttalande om Twitter till rykten om Disney och Apple, vi täcker allt. Följ med oss när vi diskuterar, dissekerar och informerar om de hetaste tekniknyheterna från sommaren!

 
Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!

Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:


Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Andreas:

De har bara en sak att säga öppet. Jag har bytt ut begreppet stå upp öppet. Vad är ett

Ruben:

Eller

Andreas:

öppet,

Ruben:

Hej och välkommen till Schaktet Podcast podden där vi diskuterar, dissekerar och konverterar till informerar om körteknik.

Andreas:

Vad gör jag nu? Det var ju första avsnittet efter semestern.

Ruben:

D e ju ledig i juli och det är så härligt att vara tillbaka Andreas.

Andreas:

Är tillbaka med får.

Ruben:

Men skulle säga att vi är det vi. Vi har styrkan med oss och jag tror att det här kommer bli bra. Andreas Vi kommer

Andreas:

Lite, lite det tror. Jag tror att det låter likt en stig. Har du haft en Ernst i sommar?

Ruben:

Ja, det kan man se till att det skulle komma till det här i Gävle. Jag tror, vet känner på mig att det kommer en dundrande höst.

Andreas:

Ja, jag tar det med.

Ruben:

Men jag tror att det här kommer nå helt nya höjder och nya nivåer, hektar en helt ny version av oss för

Andreas:

I en ny version.

Ruben:

Nej, men en bättre version.

Andreas:

Vi kan väl hoppas. Vi kan väl

Ruben:

Vi hoppas på det. Vi hoppas på det.

Andreas:

Det är ju lite skillnad från våren till exempel. Jag är ju inte längre student.

Ruben:

Nej, det är det inte och vi båda kommer jobba heltid. Vi kommer liksom. Det kommer skapas utrymme tror jag, för att kunna göra saker på sedan sätt så det kommer vara extra.

Andreas:

Jag hoppas det. Det känns som att det är Utifrån det vi har sett hittills så känns det bra. Vi går in med en bra styrka och rebell. Hur har det sommar varit?

Ruben:

Min sommar har varit. Har det inte varit för att jag varit göteborgare tiden? Det har ju vart regn konstant.

Andreas:

det var ett skit.

Ruben:

Ja, och jag har inte varit ledig. Jag vet att två semesterdagar som man jag var när jag var i Japan och sen sådant. Har aldrig haft någon semester riktigt i sommar utan jag har valt att jobba istället. Så har jag gjort. Skrev på helgerna. Tog två långhelger gjordes det under titt på saker såman inte riktigt vat någon. Somrig sommar är det i alla väder men ocksåatt jag jobbat länge.

Andreas:

Fattar.

Ruben:

Så nu ska jag spara till dagar för att kunna åka pånågon resa i höst eller kanskeåka på en skidresa nästa år. Får se lite. Men

Andreas:

Du har ett riktigt vatten sommar att fira direkt

Ruben:

Nej, nej, det har det inte varit. Inte alls glömt. Det har varit regn och regn regn och det var ju bra väder. Det börja nu i maj juni men då tror inte jag att vi tagit vara på det för jag tänkte att nej, det kommer bli bra väder sen också. Men

Andreas:

du.

Ruben:

ja. Men lite onödigt göra och jag tänker jag måste teknik kopplingen lite på det också. Det är lite om uppkoppling och bredband då och så där. Och jag skulle säga att ja, verkligen. Och jag tror jag sagt att jag uppskattar något ofantligt när man är på samma ställe eller stugor eller är på en plats där man inte vantrivs är. Vad har en resa i uppkoppling och bredbandsuppkoppling med? Blir oftast wifi för det gör livet så mycket enklare när det kommer till att man ska fixa en podd till exempel. Eller att man ska kolla film eller man ska göra någonting. Men. Du hjälpte inte mig hela vägen för jag hamna i ett läge där jag har använt 25 gig surf på en månad. Mobil

Andreas:

Vi.

Ruben:

och surf tog slut

Andreas:

Det är första gången det händer.

Ruben:

Men varenda jul brukar det ske.

Andreas:

Pratar.

Ruben:

det var denna morgon var ordentligt 22 juli och. Jag fattar det inte. Jag gör inte så mycket mer grejer tycker jag själv. Men tur att det man är van vid från alltid hemma eller på jobbet eller liknande. Man har allt. Varför? Men nu har jag inte haft det riktigt och åkt buss och sådär och då försvinner rätt fort och jag fattar inte folk som du då kan överleva med så lite surf som du är. Du har blitt överman.

Andreas:

kan väl erkänna att jag ställt upp den, men jag har tolv gig nu och jag har klara mig ganska bra på det.

Ruben:

Jag fattar inte det, men det är det. Har verkligen fått nog uppskatta varje fel uppkoppling frågat. Men nu slipper jag det

Andreas:

Det har inte direkt varit en sommar där man inte har haft mycket wifi på grund av vädret.

Ruben:

Jag förmenar mig ändåfraktat mig själv mellan olika platser och varit. Godsaker och då bör man kolla film när man åker därifrån.

Andreas:

Den fattar.

Ruben:

Annat som hänt i sommar då? Jag har börjat träna på riktigt igen. En eloge till mig. Men med det sagt, det är tre. Prata om det och prata med en kollega. Att jag insett att jag har fel ord. Kanske jag måste skaffa en smartwatch. Måste i fel. Men. Det är någonting jag saknar när jag tränar och har puls. Var. Hur mycket jag bränt, Hur mycket vi var hemma. Det jag saknar är kanske böcker, men träningsklocka har jag gjort. Men ska man lägga tid och pengar på det ska man skaffa en smartwatch hela vägen.

Andreas:

Vad har av att jobba med. Varför behöver du hektar svar på allt bara för att du börja träna?

Ruben:

Det känns bättre. Det känns som man får mer motivation. Det känns som att man någonstans har större möjligheter att utveckla det man gör och en ambition på att tappa ett gäng kilo på min kropp också. Och då är det enklare att kanske hålla koll på hur man förbränner och liknande skulle jag säga. Men smartwatch efter. Men jag ser att jag klarar mig utan det. Jag ser ljuset på hotellet som jag tyckte haft innan. Börjar man se behovet såbörjar det skava i plånboken.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Satt. Får se hur det går med det, men just nu är jag. ska vi prata om andra grejer när det kommer till att bo här?

Andreas:

Köp köper.

Ruben:

Eller behov? Sommar har ju med havet att göra skulle jag säga för min del och jag har nu landat i att min. Mitt mål är att köpa en båt nästa år. Jag tror att jag behöver det.

Andreas:

Varför de?

Ruben:

Men jag tror jag behöver en båt för att mörkt ute. Dåligt väder, backpacker eller halvbra väder eller fel bravad bara kan åka till båten och sedan kunna frakta sig själv längs vattnet till olika platser. Det är någonting vackert och härligt att kunna göra det och hektar den friheten. Sedan har jag funderat på att skaffa en båt, så

Andreas:

Så hur rättfärdigar du den här ekvationen och vad är din tekniska koppling?

Ruben:

Båtar är jätte tekniska. Det är det som är kopplingen.

Andreas:

jag ser framför mig att du köper en jacka typ.

Ruben:

Nej, nej, nej nej nej, nej nej, nej, nej, nej. Jag tänker mig typ en.

Andreas:

Två takts gamma har sju

Ruben:

Nej Men jag skulle säga en typisk 07:02 fot styrpulpet med 50 SS motor kanske borde täcka mitt behov ungefär.

Andreas:

Text. Jag vill väldigt mycket sätta ditt behov i att detta. Det här är ju. Lind

Ruben:

Men jag ska också förklara varför. Varför var mitt behov där då? Det är att jag behöver kunna frakta mig själv ca en upp till Smögen i alla fall.

Andreas:

Varför det? Skaffa körkort?

Ruben:

Nä men lite samma grej landvägen, dvs hade buss. Det är. För.

Andreas:

Ärligt talat. Skaffa körkort stället. Det borde vara ditt prio ett. Inte köpa en båt.

Ruben:

I och med det blir det helt annan grej. Det heter, det vet vi, men vi tar det ständigt den.

Andreas:

Okej.

Ruben:

NCC har märkt sommar för ett år sedan. Pajjar mobil åtta är väldigt mycket och tappar den i havet. Jag har inte köpt ny, men detär det jag vill komma till. Det. Jag tror att min bil inte håller så länge till så jag måste hitta ett sätt att säkerhetskopiera den på en helt ny nivå så att min mobil verkligen kan krascha i moln. Just nu har jag. Jag klarar mig. Men det visade sig verkligen inte hektar packat upp så mycket jag borde, sådet är ett mission jag. Närmsta veckan ska jag åka in så att det har någon att komma till lägre och dör med en bil i morgon så löser det.

Andreas:

Varför tror du att det håller på att ge upp?

Ruben:

Jag tror inte det bara känns så. Nu borde det snart ske.

Andreas:

Jag baserade det på.

Ruben:

Att den är fyra år gammal och att sprickorna varit i vattnet och att det är nog inte att den är långsam eller att den

Andreas:

inga direkta indikationer.

Ruben:

När den är denär det bara känsla. Så jag tänker att detär du som köper din bil också, Det vet jag inte. Men det var bra färdigt ute innan det sker någonting.

Andreas:

Fatta. Fatta!

Ruben:

där har vi. Min lulliga sommar har ju varit väldigt lugn och jag försöker ta lite chill för jag är fortfarande smed. För det var ju semester läge mentalt för att stressa upp mig själv. Men jag tänker att Andreas efter min händelse, liksom hans och hans tavlor.

Andreas:

händelserik helg. Jag har ju haft semester så jag har ju faktiskt kunnat göra grejer. Så ja, fyra veckor har jag haft. Och jag har. Tog en vecka i Skåne, byggde hundgård till min kära mor bland annat och fixade och donade med lite grejer där nere. Och sen så hade jag en vecka i Göteborg. Vädret var piss så det var inte mycket man rörde sig utanför. Sina fyra väggar liksom. Men som avslutningsvis såtog jag två veckors tågluff och nu vet jag att vi har en hel del yngre lyssnare också. Jag kan starkt rekommendera att tågluffa. Det är skitkul. Då är det också gjort.

Ruben:

Jag tågluffade tre gånger i mitt liv. En gång helt själv, en gång med kompisar och en gång med familjen faktiskt. Och så. Hade jag haft tiden och pengarna så hade jag nog lätt gjort under sommaren så det fotograferades som om jag får se lite vad annat som erbjuds i sommar. Men ja, det är fantastiskt påalla vis och det är även kul när man börjar komma upp i åren och med då kan man också göra nåt annat med det skulle jag säga.

Andreas:

Ja, du kan ju göra det till vad du vill. Du kan göra som en riktig backpacker i sommar. En 20 åring bakom fik och fest i olika städer. Och så kan man ju göra så som jag och mina kompisar gjorde.Åkte runt och tittade på arkitektur och städer och försökte uppleva varje ben lite mer. Så man kan ju verkligen göra det till vad man vill. Och det var en skitbra upplevelse förutom hemresan med Elvine, för den var katastrof. Men vi kommer till det. Jag kan ju börja med lite vad jag gjort. Vi åkte först. Jag åkte först från Göteborg till Hamburg. Gick runt där nere. Jag var på ett museum som heter Prototyp som var med i DVDn huvudsakligen. Och så säger folk swag. En Porsche Museum typ.

Ruben:

Hur?

Andreas:

En hel del prototyp, bilar och sånt. Väldigt trevligt. Man får ju se allt folk som racing bilar till någon gammal Schumachers Formel ett bil som absolut inte har med Porsche fortfarande så detär inte låst till bara det. Men huvudsaken så är det Porsche från Sverige. Gamla bubblor med historia. Så väldigt trevlig upplevelse. Efter det så åkte vi till. Vi var där och underskattad stad. Vi hade jättetrevligt. Det är en väldigt fin stad, det är trevliga människor och det händer grejer där. De hade de. Filmfestival när vi var där som visade att det är jättekonstigt i för sig. Det här är inte riktigt min stil, men jag satt och tittade på Svansjön. Skönheten. Den här baletten. På storbildsskärm och spetsen och drack hallon spritz.Ännu kvar i kväll är här för ett par veckor sen i. 28 gradig värme. Svinis. Inte för att jag är världens bästa valet, jag har verkligen inget större intresse för det, men göra det utomhus. Framför deras liksom kommunhus som är bara det är jättefint. Det var en upplevelse.

Ruben:

Här är fatet. Jag har ju sett bilder så jag vet inte riktigt.

Andreas:

Japp. Vi var ju där för att hälsa på en kompis och då någonting. Det var en kompis från utbytet i Nederländerna bland annat och hon hade gjort en fotobok. Från tiden och det gjorde mig jätte nostalgisk och insett att jag ska börja göra fotoböcker. Jag ska göra en för min del i Nederländerna, kanske göra en för varje år för att verkligen. Gå igenom ens bilder och ta ut highlights. Och det var så mysigt att sitta och bläddra i den. Det var inte det bettet liksom. Det gick rakt in i hjärtat.

Ruben:

Det är störande för jag köpte min kamera var för att kunna göra fotoalbum varje år. Men jag har också upptäckt att man bör inte ta debatten. För snart fem år inte sett det

Andreas:

Jag har gjort.

Ruben:

Nej, men jag tänker att man bör bli strategisk så fort så att jag har lite avvaktas tänker jag. Vi har gått om fem år, vilket är nästa år då. Då kan jag göra för alla femmor. Göra en per år efter Det tror

Andreas:

tänker att jag kanske borde. Jag tänker att jag ska börja. Jag ska göra en för utbytet jag börja med. Och sen så kan man ju kika på vad som kan vara intressant göra fotoböcker av. Sen kanske tågluff vad man vet. Vad vet jag. Buss lite. Blir lite mysigt. Min grej. Och det är inte jättedyrt heller liksom.

Ruben:

Nej.

Andreas:

Efter vin så tog vi en runda till Budapest. Jättetrevlig stad. Där hamnade vi liksom under årets stormiga natt. För jättefint väder i dagarna, typ 28 grader. Men på natten som totalt totaltös regnade det, blixtrade hela tiden och det regnade så att det regnade in på det. Hostlet vi bodde på längst upp, vilket var sådär najs. Det var ändå ett bra ställe liksom. Inte typiskt, Typiskt. Nivån liksom inte. Men med bra recensioner. Helt okej nivå bara. Så satt vi på kvällen, skulle bestämma vad vi skulle ta oss an. Esteban ösregnade inte så

Ruben:

Fifa.

Andreas:

jätte märkligt från. Budapest tänkte vi. Vi skulle ta oss till Italien, men vi kom inte så långt för det var på grund av stormen. Natten innan så var det en hel del tåg som strulade. Så vi kom till en annan kompis i Innsbruck. Stannar där en natt. Trevligt träffa henne och hennes familj. Och därefter så rörde vi oss ner till Bologna. Och som du och jag vet så är man i Italien. I Bologna är man ju väldigt nära hjärtat av en väldigt anrik Formel1 formel1 tid.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Ja och biltillverkare. För. Så du har möjlighet attåka till Maranello och kolla deras museum, köra lite Formel ett simulator.

Ruben:

Å.

Andreas:

Öppet och bara uppleva vibben i. Hemma i staden för att bara titta på deras grej, sin bana och lite så. Så dit åkte vi. Jätte trevligt. Det finns Få se om det finns ett som är lite typ formel ett och nutida och lite utveckling såsom det i Maranello. Sen finns det modena, Finns det typ Ferrari, Enzo och lite historia så är historian bakom Ferrari. Vi åkte till Maranello enbart, man kan göra båda. Vi hade ett riktigt tid och möjlighet

Ruben:

Nu.

Andreas:

men. För det är väldigt sällan fel.

Ruben:

Nej,

Andreas:

Och nu har jag lyckats kryssa att jag nu har sett den än i verkligheten. Jag har sett den Lasse i verkligheten. Jag sett en väldans massa väldigt trevliga färgbilder i verkligheten och. En stor mängd. Formel1 bilar. Allt från Schumachers alla världsmästare, bilar till Kimi Räikkönen världsmästare. Bil till den bilen. Inte den bilen man använder idag, men förra generationen. Så den som är för två.

Ruben:

Snyggt.

Andreas:

att köraär viktigt för mig. Jag vill stå upp

Ruben:

Det är coolt. Det är riktigt coolt.

Andreas:

och börja med. Jag är definitivt för stor. I att det är väldigt tur att man kunde flytta pedalerna i den bilen. Han hade haft väldiga problem med att komma i och ur den. På en av 94I längd. Det var inte helt lätt sånt, men. Man får också en väldans respekt och jag trodde absolut att jag inte var i full mangel mood. Den var ju liksom is i piss i JC läge och du flippar på den här switchen så kan du slå av automat växellådan och paddla. Så långt kom jag så fanns en massa andra grejer där uppe som man kunde slå. Det gjorde ju inte jag. Det hade inte gått. Det är skitsvårt. Men att köra Formel ett bil du måste du hoppa på bromsen. Det är inga bromsar. Så väldigt välgjort blev det. Men jag har en grej jag måste visa dig för du och jag har ju jobbat tillsammans på Volvo.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Och då ser man ju lite konstigt sig som biltillverkare här. Det här slår nog ett nytt rekord och det tänker jag tänker också Det här är för jävligt.

Ruben:

Ny.

Andreas:

Så jag ska gåoch klistra in en bild. Här är vad dokument. Det här är då vi står och väntar på bussen för att ta oss från Maranello till Modena där vi skulle åka tillbaka till Bologna. På bilden är det då alltsåEn lastbil, ett öppet flak. Där de fraktar lackerade Ferrari delar, alltså backspeglar. Jag lyckades inte ta för dem. De har liksom lackadeöppet lackade karosser också utan skydd. Ingenting mellan de anställda på Fiat Trailers. Det här liksom. det här är för. Det här är i och för sig i Italien. Kanske lite skillnad påhur man har det, men detta skulle ju aldrig Volvo göra.

Ruben:

Nej, alltså det finns ingenting man bryr sig om så mycket som en lackad detalj innan kunde få det.

Andreas:

Nej och jag och jag och jag och dela det de körde. Det kommer ett flak med Jag vet inte exakt vilka modeller det var, men så här bilar som ser på det här är ändå moderna förare, bilar, karosser. Vi stod där i en halvtimme och väntade på bussen och där kommer säkert 145 stycken med olika delar och karosser och grejer.

Ruben:

Det är en galet.

Andreas:

Det är lite märkligt då från antagligen lack eller lackering till montering på fabrik.

Ruben:

Men det är ju jättemärkligt. De måste ju har hektar bättre sätt att frakta det. Kan vi lika?

Andreas:

Men man borde väl för fasen har ett kapell?

Ruben:

Om.Åtminstone i alla fall.

Andreas:

Jag tycker

Ruben:

Stannar deras produktioner i Ragnarök. Alla.

Andreas:

Du ställer inte frågan ska jag svara på det är ett svar tvärt Nej, men jag vet. Det var ett väldigt torrt och kanske en aning dammigt år. Kör omkring med en bil uppe med ett öppet flak. Då kommer jag damm på alla konstiga ställen i den bilen. Men det kanske inte bryr sig om man ser inte de. Så är det, det, kan vi ju se. Alla biltillverkare har ju A, b, c ytor på lacken. Alltså beroende på hur näraögat är och hur stor risk det är att du upptäcker det. Desto mer noggrann är man med hur lacken ser ut och ju längre ifrån det ögat och ju mindre risk att du ser det, desto mindre bryr man sig om skråmor och sådant.

Ruben:

Du vet man kan göra om man ska snabbt polera en bil. Så snabbt polera mig där man kollar och ingen annanstans.

Andreas:

Är precis kamrat men väldigt trevlig upplevelse. Därifrån så är Bologna en trevlig stad, men inte så mycket att säga.Åkte till Florens, betydligt roligare att spendera två dagar där och sedan ner till Cinque Terre och hade två en halv dag där. Och så skulle vi åka hem. Men. På. Vi ska åka hem lördag. Då var jag. Jag skrev. Jag skulle ju jobba måndag så för mig var det ju väldigt viktigt att jag. Okej, jag måste se till att komma hem. Jag bokade allting. Jag tror vi bokade allting måndagen innan eller tisdagen när vi visste att vi kommeråka till Cinque Terre. Vi har boende där. Det är löst. Hur tar vi oss hem? Vi bokar alla att alla de tåg som behöver sättas, reservationer och så är det löst, bokar allting. Fredag kväll får vi ett meddelande på italienska från. Jag tror det är SBB, alltså schweiziska tåg. Föraren är det tåg bolaget som kör mellan Milano och Zürich. Vi skulle åka till Italien. Milano, Milano säger hej, säger Hamburg och sedan dåHamburg, Köpenhamn, Köpenhamn, Göteborg skulle jag åka. Sedan splittade vi pålite olika ställen, men. Då är det liksom Milano Zürich. Trafikanten skickar mellan att ni har ställt in det tåget ni hade bokat och vi har ju bokat en kedja så det blir ju kedje problem i det här fallet. De andra tågen blir ju störda av det.

Ruben:

I.

Andreas:

Då är det så att det är någon som inte kan köra tåg genom en jättelång tågtunnel, genom schweiziska alperna eller någonting utan att de har spårat ur. Ett godståg med farligt gods. Det är hög trafikerad tunnel mellan Italien och Sverige med Elvine. Så alla ni som inte måste resa rekommenderar att inte göra det. Och ni andra får ju ta det scenic route runt som tar en och en halv timme längre. Men vi kommer inte kunna trafikera den banan lika hårt som huvud tunneln så att det kommer att bli kaos i princip. Vi bara har. Shit. Vi skulle ju åka hem klockan tolv lördag förmiddag och så skulle jag vara hemma runt klockan sex. När vi sitter där vi har börjat titta går det inte att boka om någonting. Vad är våra alternativ? Det finns liksom inga tåg mellan Milano och Syrien att boka över huvud taget. Okej, vi åker till Milano och så tar vi det härifrån. Hur tidigt ska vi vara i Milano? Så istället för tolv så åker vi klockan sex. Bara möjlighet att köpa oss sex timmars buffert. För vi måste med det här tåget från service för att resten av kedjan ska funka.Åker dit. sen så blir det nåt. Jag vet inte vad det var. Var det elektriskt fel att tåget in till Milano blev 2 timmar försenat och drygt 2 timmar var vi 4 timmar i Milano medan vi blev lovade att få kliva på ett tåg som ska ta oss i tid till Irish. Det är bara det att det blir försenat

Ruben:

ü.

Andreas:

så vi missar tåget i Zürich med 25 minuter. Vi har alltså en buffert. Vi har alltså en buffert. Från början så hade vi tur var en timme mellan tågen. För vi ville ändå hektar lite så här ett tåg kan vara. Lite snack om utseende hit och dit. Vi hade typ 7 timmar totalt. Vi lade till 6 timmar buffert. Trots det missade vi tåget med 25 minuter vilket var att vi behövde boka om. Behövde i istället åka direkt mellan service. I Hamburg bör vi mellanlanda i Frankfurt, byta där mitt i natten och sedan ta oss till Hamburg. Problemet är då att då ska jag ta mig in i Danmark och för att få åka in i Danmark från Tyskland såmåste du hektar en sätt att var över gränsen enbart. Vi fråga mig inte varför för det behöver man inte på andra ställen. Men för att åka in i Danmark från Tyskland, man vet inte om man åker från Sverige till. Lust är jättekonstigt och det ska tilläggas danskarna till för ganska nyligen hade en lag som sa att om en svensk kastar i sig får man slå dem med en påk. Så jag tänker att förbudet undrar Man känner för tyskarna då? Det är ingen som tycker om danskarna så det gör inget. Men missade tåget var rätt.

Ruben:

Säger han som är en.

Andreas:

Slutade öppet. Jag förstår tyska betydligt bättre. Jag förstår danska. Det säger en del. Men

Ruben:

Kanske därför började satt sig, sa hon då.

Andreas:

Hö, hö, hö, hö. De satt på tåget påväg till Frankfurt. Okay, vi kommer missa tåget över danska gränsen och jag kommer missa det med typ en halvtimme så jag måste boka nytt tåg. Alla tågen fram till klockan tio på kvällen är bokade fullbokade. Och då får jag lite panik och inser att då kommer inte jag komma till jobbet. På måndag morgon. Det kan bli kris. Lyckas hitta en FlixBus mellan Hamburg och Köpenhamn. Kostar ju orimligt mycket men jag måste hem. Måste hinna i tid. Ta det liksom. Kommer sluta med att jag kommer in med näst sista track som jag hade kunnat ta till Göteborg kl.

22:

10 från Köpenhamn. Alternativ två, nästan där det hade varit hade kommit noll noll 15 och det är väldigt sällan man ska upp tio eller klockan sexton efter. Men. Jättetrevligt att tågluffa med. Hemresan var kaos och det har inte varit sånt kaos resten av resan, men den var riktigt kaos. Hem kom jag i alla fall.

Ruben:

Bara.

Andreas:

Men techno när manär ute och reser så har jag ju bara levt på min mobil. Hörlurar, powerbank och laddare i princip. Tekniskt. Och man klarar sig väldigt bra på bara det. Så länge man inte ska redigera podd som vi har fått göra på semester.

Ruben:

Ja men detär ju så det blir. Man får ibland.

Andreas:

Och för er som tänker att ni ska tågluffa, då har jag lite tips på appar. Booking är väldigt bra att göra det. Hostel World är ocksåväldigt bra Google Maps kan rekommendera. Och så finns det en Interrail planer app. Den skulle jag också ta med som en rekommendation för att det var ganska bra. En till sak som har hänt är att jag ju försökt där jag haft min plånbok väldigt nerpackad långt ner i en väska. Så jag använde min telefon ganska mycket för betalningar och det har gjort att jag har slutat lita på mobila betalningar.

Ruben:

funkar inte alltid.

Andreas:

Funkar inte alltid. Vilket också är helt orimligt för det. Inte det inte att inte tekniken finns, utan det är att jag får liksom avbruten betalning. Så att den inte tillåter att det är avböjde. Men varför avböjde? Och så tar jag fram exakt samma kort fast i fysisk form. Då går vi igenom.

Ruben:

Ja, det är märkligt. Det är

Andreas:

Det är jätteviktigt. Det har hänt tre gånger tidigare att jag vågar inte lämna kortet hemma för dåsitter man och bara slutar. Så funkar inte kortet i passet av någon anledning. Vad gör man då?

Ruben:

Jag är insatt i analoger.

Andreas:

Det var

Ruben:

Jag har ju mina kort. Jag använder aldrig.

Andreas:

Jag använder det ganska mycket nu för jag typ slutat bära med mig plånboken på mig. Jag har den i väskan som jag kanske lämnar någonstans. Men. kört nästan bara med mobila betalningar, men till att börja med går det inte. De kör kasst fortfarande det. Ungern. Ställde krav på att alla, alla butiker, allting var tvungna att ta kort underkuvade. Så Ungern är svinbra på kort. Sen kanske det har med skattefrågor saker att göra. För i Tyskland betalar alla skatt. Absolut. När man tar cash. Det kan ju vara värt det. Det kan ju hektar med sånt göra så att unga vill pusha på sånt för det är väldigt mycket svårare att dölja kortbetalningar. Men. När unge Italien piskar skiten ur Tyskland när det kommer till digitala betalningar Sverige sett. Alltså, det är ju bara Tyskland som är ett U-land.

Ruben:

Tack för att du säger det för jag har sagt det å dom e så jävla bra. Och det var också så det var när jag var där för många år sedan. Då klyschigt att använda visakort överallt. Dock hade jag ett VISA kort från Tobias Misstro Mastercard ibland. Då har man hållit på med.

Andreas:

I det dekadenta Nederländerna tar alltid kort, men de tagit ett viktigt steg mot att stoppa De tar inte kreditkort. Mamma, det är ditt kreditkort debit kort. Vad håller du på med?

Ruben:

En.

Andreas:

Eller debit? Men jag vet inte riktigt vad de håller på med i Tyskland och Nederländerna har blivit bättre för de skulle införa Mastercard nu denna sommar så jag misstänker att de har blivit bättre. Men det har gjort att jag tappat lite förtroendet för mobila betalningar. För jag fattar inte. För tekniken funkar det inte, Det är nån blockering någonstans och de ger mig inte en förklaring. Det finns. Jag har försökt söka upp det. Det finns ingen förklaring någonstans på varför den inte går igenom. Det borde ju finnas, men det gick inte igenom pågrund av för lågt saldo. Det var aldrig för lågt, aldrig någonsin. Men det var trevligt om nån sa på grund av. För länge sedan man använde pinne eller någonting. Bad för mig ett alternativ att använda bindor då i och för sig.

Ruben:

Nä. Märkligt.

Andreas:

Märkligt. Väldigt märkligt. Men Det var min sommar väldigt korta dag.

Ruben:

Vad är det som inte haft en fantastisk sommar?

Andreas:

Jag rymde. Jag var ju borta och befann mig i Budapest när alla sa att det var kaos på stan. Eller om jag var i Italien någonstans. Och så fick jag se videos på att folk körde jetski i Kållered. På vägen var det över 30 graders värme. Märktes inte av att det var stopp.

Ruben:

Gör mig till. Blev kär. Vädret. Jag märkte ju knappt av att en storm.

Andreas:

Bara stängde in dig.

Ruben:

Men när jag var på jobbet gick jag och sökte på den dagen också. Ja, jag tänker inte på vädret. Jag tänkte när folk hade fattat solo och det var sol i 2 timmar. Det var har varit soliga kanske? Jag har ingen aning. Var väldigt dålig koll, men det ska vi inte prata om. Vädret är så himla ont så ska vi prata lite om vad som har hänt. Upptäcka världen under sommaren.

Andreas:

Det har ju hänt en jäkla massa under tiden vi haft semester.

Ruben:

Om vi har valt ut kanske de största beröringspunkterna skulle.

Andreas:

Ja,

Ruben:

Det har hänt massa grejer under sommaren. Men jag tänker att om detär något ni vill att ska prata lite djupare om. Vi tar det kanske inte på det djupaste lagret, vi som gärna hade kunnat vara ett långt ämne. Och om det är någonting med fiket vi missar såhör av er så täcker vi upp det i ett senare avsnitt.

Andreas:

Se.

Ruben:

Men jag tänker börja med det självklara. Det här hände precis när jag gick på semester. Gamla nyheter eller nyheter? Nyheter. Det har hänt såmycket Twitter nu. Vad ska vi

Andreas:

Twitter har blivit x antal döda. Twitter beroendet.

Ruben:

Ja, men jag kollar det senaste då och dåoch det är fortfarande lite dot com webblänkar. Det är twitter liteöverallt och det. Det är så konstigt genomförande så jag fattar att han har sina x makt och har sina x bolag och han har liksom Space X och det är värt det. Alla x modeller och det är bättre. Men det finns en annan ras med denna

Andreas:

Men han har velat att någonting skulle heta X jättelänge. Jag ägde den domänen i.

Ruben:

Länge. Jag

Andreas:

Åh sedan ett innan han var med och starta pappa

Ruben:

Ja, men det är ocksåväldigt märkligt att man inte. Man tänker inte till att man copyright på loggan och så drar man bort grejer och så händer det liksom inget. Sitter med på drygt ett, 02:03 dagar när man byter på Twitters egna hemsida. Lanseringen var så knäpp och så. Det enda jag aldrig kan få såmycket medial täckning är för att de är så knäppa just nu. Inte för att de gör bra, det är för mycket knäppa grejer på Twitter slash X. Nå, vad händer nu? Oj då, det händer. Men det är ingenting bra som kommer ut för det är ju massa skit. På det senaste har det nu här i dagarna var ju varit en dag det tog bort så att nu är hemma för prata med twitter and border hur man nu tjänade den. Ja, den är nu bakom en betalvägg, men det är det pris nyligen om den ska vara bättre för alla användare. Lås upp, den går fram och tillbaka så sjuuukt mycket. Ja, jag fattar inte

Andreas:

det här namnbytet Det här känns som en snilleblixt från. Ilon. Det är inte Twitteröver huvud taget. Var med på att jag just nu ska biblioteks och den här bara helvetet skita. Du. Just det. Vackra maskotar. Vad jag dras vid, ändrar form, skiftar logga har ändrats massa gånger och jag stackars den här Linda för hon känns ju bara som att hon är en mikrometer körd av Ilon, men att Ilon slipper säga att han är si och.

Ruben:

Jag fattar ingenting. Det känns som att de agerar som ett startupbolag som har existerat i typ en månad, men där de inte har en användare som kan göra massaändringar för inkommande märker eller bryr sig. Det är som att det bevisar rapporten. Hade vi bytt logga tvågånger på en månad var det ingen som hade brytt sig.

Andreas:

När.

Ruben:

Men. Nu. Enligt Twitter är en av de största sociala medier som finns just nu. Fortfarande är det konstigt, men det är också det Twitter examen är en stor del av de som köpte datan, i viss mån absoluta hämta användarna i viss mån, absolut, men det är boendet. Smink halva grejen skulle jag säga. Så. Att växa är inte bra. Men twittra låter ju bra. Eller att skicka en T-shirt. Alltså det är ju billigt. Sedimenterar till samhället vad det betyder. Men det tar ju bort hela den grejen. Det är det jag tyckerär märkligt beteende. Men det är ju. Jag bedriver inte bolag så ska inte tycka till så mycket annatän en jättebra plan det har med.

Andreas:

Jag är starkt kritisk. Jag har väldigt svårt att se att det här bolaget kommer överleva alla de här förändringarna. Eller till och med döda beroendet som ändå är väl känt. Vad är vad är poängen? Och sen är det såatt det finns ju. Han har uttryckt en dröm om att göra en vit chatt fast för västvärlden

Ruben:

I.

Andreas:

mindre. Och för er som inte vet är det så. Nu finns folk i Kina som lever hela sitt liv i vilket man handlar.

Ruben:

Tänk er med täcket och täcket och slår ihop typ Amazon, Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp och din bank i samma.

Andreas:

ja, det är det då. Ibland vill jag det. Det har ju varit en våt dröm för Märta också, men det har ju aldrig någonsin funkat. Och så även i de småtesterna de gjort på banan. Men det här funkar liksom inte bäst. Varför vi tycker det? Vi har vissa saker uppdelade. Så det funkar inte riktigt på samma sätt. Och det är ju han som gör det och frågan är om det är äkta. Men varför skulle inte det? Varför vill du döda Twitter somändå har ett helt okej renommé? X har gett sig in, säger ingenting.

Ruben:

Men jag sover bättre så nu ska inte jag fundera. Var bättre. Satte upp x.

Andreas:

Vid

Ruben:

Be oss att lägga in x twitter i X så. Successivt över med att börja i Twitter tycker jag är konstigt. Jag vet inte.

Andreas:

Jag förstår inte.

Ruben:

Men vi släpper det. Och så kan jag inte gå in pådet när det händer om en vecka. Men det är det som också florerat mycket. Men som just nu i inspelnings stund så verkar det som att det inte kommer bli av. Men det kan ändras i morgon. Jag skulle säga att fajten mellan Mask och Zuckerberg har ju vart liksom. Det var ju nästan att det var en bokad lokal och att de sa vart de skulle stå i matchen och att det var utanför USA. Och sen kommer de. Nej, nej nej nej skoja bara. Men det verkade hade det finns lite lite chans fortfarande att det

Andreas:

det inte snack med italienska staten också om att få köra den vid Colosseum.

Ruben:

Nej, inte i Colosseum, men något likvärdigt jag.

Andreas:

Öka. Jag tänkte mig Colosseum känns inte riktigt rustat att få plats.

Ruben:

När jag skulle köra bara dem ett strängt ventoline än man fattade som var grejen som gick förbi lik och så var det papper.

Andreas:

Jaså? Jaså, nån som bara ska de göra det på Colosseum? Måste de vara det? Måste ordinarie regler gälla och då är det en som står kvar.

Ruben:

Den som vinner får den andras bolag.

Andreas:

Nej, det hoppas jag absolut inte när det här skulle hända. Men ändå.

Ruben:

Intressant, men vi får se vad som händer. Vi tar oss vidare på nästa punkt på agendan och. Det är en jättegrej, men detär väl att det påverkar oss alla mer eller mindre som gör att detta blir intressant. Det finns

Andreas:

Jag tror vi förutspådde det här typ i vintras.

Ruben:

Ja, och det är ju att Spotify kom och har nu pratar om att de har höjt sina priser med 10 kr på standard abonnemanget. Och den stora grejen är att de i USA för första gången höjer som har höjt i Sverige tidigare.

Andreas:

Nej.

Ruben:

Yo Hur?

Andreas:

Eller är jag helt ute och cyklar? Det har inte alltid kostade 99 kr månaden.Å. Det har kostat liteän vad jag sedan. Jag kan liksom sen jag började använda Spotlife Premium.

Ruben:

Nu kanske han lägger sig produktiv, Inte. Jag har ju bytt till där du bor så jag kan inte uttala mig.

Andreas:

Det kan ske höjningar på andra delar av Spotify Premium, alltså Standard Ordinary. En person har kostat mig mer sen jag började använda det för.

Ruben:

Det stämmer. Enligt den artikeln jag har så säger att vi höjde för två år sedan. Travar med 10 kr på vanliga premium från 19 109 och att han nu har höjt 119. Men jag har inte haft den versionen av Duo i fleraår så ska inte uttala mig.

Andreas:

Har det kostat honom 9 kr i månaden senaste två åren.

Ruben:

Vet inte. Jag har ju haft en legacy produkt.

Andreas:

Men jag har Jag hade du under typ 01:01 halvt års tid och nu har jag student så jag har inte heller haft ordinariepris. Men jag trodde det var så roligt, Nio eller

Ruben:

Du kan inte säga att du tror jag bara utgå från artikeln jag har, men det kan.

Andreas:

Och det behövs i alla fall.

Ruben:

Det höjs och det orimligaär det inte orimligt att de höjer för att saker kostar. Och vi sa väl det för längesen att det är. Det är bara fråga till som höjer för att de har gjort det mer och mindre någonsin och det har väl inkluderat vid ett maktskifte större.

Andreas:

Jag.

Ruben:

Galaxy eller Samsung hade sitt Galaxy Contact Event och snabbt. De släppte två telefoner, en klocka och en tablet. Nya varianter. De tre telefonerna i Fold och Flip och jag skulle väl säga för en icke Samsung entusiast så skulle jag inte säga att det är någonting. Däremot så är det coola grejer, alltså de snygga telefoner. De är bra och det finns inget att klaga på. Och det måste jag ändå säga. Man kan du se ett värde i det? Det jag tyckte var verkligen att den här nya. Watch Classic. Den var riktigt snygg ska jag säga rent utseendemässigt, men funktionsmässigt var det ingenting som sa oj, vad har de lyckats göra den här eller designmässigt? Och det var ju den då. Men allt var så det var. Det var bra, men det var inte det. Jag tyckte att det stack ut någonstans speciellt. Men jag tror att du kanske har mer tankar om det. Men det är mer en Samsung entusiast.

Andreas:

Ja, jag kan ju säga så här. Jag tror inte det har jag sagt länge. Jag tror inte folk kommer vara för alla människor. Folk kommer vara för såna som dig. Mer såna nördar som tycker det är najs att veckla ut en surfplatta. Flipp tror jag kommer vara det som slår hos gemene man. Och nu under min resa såhar jag insett att jag ser betydligt mer flipp i Europaän vad jag ser i Sverige. Och det som dessutom har börjat få kompisar som har skaffat clipsen som ändå inte super täcker intresserade tjejer. Till exempel. Jag älskar flipper grejen. Det känns nostalgisktär en trevlig grej. Jag tror att flipp kommer vara framtiden för gemene man. Fabulous! Ja, det kanske för dig och mig. Typ. Och flipp uppgraderingen. Större charm på utsidan. Bra för nu. Nu verkar man kunna göra de mest basala grejerna på utsidan om man inte behöver veckla upp den. Och jag tycker att batteriet är lite litet för den telefonen, vilket gör att jag vill ju inte veckla upp den stora skärmen om jag inte måste. Så för snabb glans pånotifikationer behöver jag göra någonting jättebra på skärmen och då kan jag göra det på den skärmen.Å det billigaste är inga direkta jätte uppgraderingar som du säger. Det. Ny processor, ny större skärm på utsidan på flippen. Galaxy Fold förlängd känner jag. Det är ju ingenting som händer. Det är ny med ett nytt gångjärn. Mer eller mindre ny processor.

Ruben:

Jag ser hur du gör allting som redan fanns lite bättre men ingenting som sticker ut. Reflex, mod och ganska coolt att man kan ställa den i olika lägen. Detär det för att det faktiskt funkar bevisligen bra. Jag kan tycka att detär den stora skärmen. Det är bra. Det är bra om jag kan satsa på klockan. Jag tycker att det här med all mjukvara med slow tracking såg att det har

Andreas:

hade kommit till klocka den

Ruben:

verkar. Sorry, men

Andreas:

här.

Ruben:

jag tycka är bra. Själva

Andreas:

Är tjocka jag är är. Vi klippte den nyheten. Men dumma Men Google har gått ut med att de kommer att döda Google Assistent på alla klockor som inte är ett steg uppåt. Och min har inte det. Den är WordPress och den har egentligen processer för att uppgradera, men har aldrig fått uppgraderingen så att den har varit rätt. Så det gör ju att man kanske ska börja titta på det. Och då kan ju Galaxy och Galaxyåterigen vara ett alternativ, för det är ändå till bästa svars klocka för Android användare. Och jag håller med dig. Classic är riktigt trevlig. Det är också väldigt, väldigt stor, 47 millimeter på det största.

Ruben:

U

Andreas:

Det känns lite overkill.

Ruben:

funkar. Det funkar.

Andreas:

Jag skulle nog vilja testa det först innan jag säger att det funkar. Men att den har denna rotering bäst och att man kan snurra på kanten är väldigt trevlig för skal. Just nu har jag ju sådana som man har påatt gå till jobbet typ.

Ruben:

Om du.

Andreas:

Precis en motsvarande sådan har jag nu och det skulle jag nog sakna om jag gick över helt till danskan till exempel.

Ruben:

I.

Andreas:

Men jag. Det här är det bästa du får på utsidan och det ligger fortfarande steget efter.Äta gott. Det har nu.

Ruben:

Men jag skulle sätta ner den nu. Den började komma på nivå.

Andreas:

Ja alltsåden börjar närma sig, men

Ruben:

det

Andreas:

inte där.

Ruben:

lite billigare, inte mycket, men det beror påvilken modell man köper. När jag skulle säga att jag hade katt, tänk på det. Om jag skulle byta till en Android värld så hade jag nu haft en klocka som hade kunnat möta mina behov.

Andreas:

Ja,

Ruben:

Det jag inte riktigt känt innan.

Andreas:

Absolut. Det möter nog de flesta. Människors behov. Och det gör nästan alla svartklubbar på andra sidan sådana kör och eros. Men.Är att det låter ju snäppet vassare på många sätt. Men det här är nog det närmaste du kommer och det här är bara bra nog till mycket så där. Det finns risk att det kan bli så här om det råkar finnas pengar över i plånboken vid tillfälle. En. Täby. Det är vi inte i en normal uppgradering. Ingen större biggie liksom. Få ny processor. Lite häftigare skärm. Det är inget som.

Ruben:

Av ingen

Andreas:

Nej, jag har verkligen ingenting att säga om det här.

Ruben:

när.

Andreas:

Tabell. Samsungs tabs är väldigt trevliga och du får. SPN med som standard paket liksom sätt. Det är alltid uppskattat.

Ruben:

Ska vi lämna Samsung och Apple

Andreas:

Jag.

Ruben:

De som står i en studio är mycket mer erfaren. För dem kommer väl troligtvis sprängning eftersom de har sitt event 13 september och kommer troligtvis lansera en generation 15 på Alisons

Andreas:

Det vore väldigt förvånande om vi inte lanserade nya härifrån i september.

Ruben:

Vår kost och. Det är många riktiga prov modellerna ska. Det är inte så mycket runt om andra, men något som verkar vara bekräftat nu, det är det vi ser genom hela Men det verkar som att alla kommer få visa sex, vilket inte är så konstigt när de bor hemma. De som är på Ultra Net kommer få Ultra find vessel som redan finns på till exempel är ett år sedan. Sen är det taktik inför ett sånt är en av 17 var jag nyss köpt lite grejer sådet är inte jättemycket av det som jag såg som teaser. Då. Fan ska man verkligen rätta det som ska hektar kämpat? På prov. Varianten likt de har på ultra ställer klockan

Andreas:

Jag har uppfattat det som att de ska ta bort den här slide grejen.

Ruben:

Det finns också sådan man kan stänga av på ljudet, att man ska hektar något annat. Jag vet inte. Det ryktas om eSIM i alla telefoner, men det inte bekräftat i kalendrar nu och det kan vara gött att bara eSIM. Jag kan tycka att det är bra, men jag tycket även att skala av bort alla knappar. Jag har sagt det förr jag. Jag gillar fysiska saker. Jag fattar inte det här med att det inte är okej. Knappast för att det medför en minimal risk för det med rörliga delar och hit och dit är det bara. Jag vet inte.Öva tycker hon är enklare.Är det roligaste sättet om alla ska skapa ännu mer som en sektion i sommar på scenen. Ja alltså du, ingenting i folkmassan borde det vara. Det ska bli så löjligt att alla skryter om det.

Andreas:

Nej,

Ruben:

Bella.

Andreas:

jag är mest taggad på USB-C. Vi hoppas att den kommer med. Det har vart riktigt kasst i matchen som vanligt. Jag skulle vilja att jag skulle kunna se statistik på många som kom och mappa den till Google Assistent. Jag tror att det kommer vara möjligt, men genom en seger i schack kanske?

Ruben:

Ja, kanske, kanske, kanske.

Andreas:

Jag vet att makens bror ligger ute så att jag kommer gå i bräschen för att lyckas med att mappa den mot Google Assistent istället för där man kan ana sig. Vi har nått en viss mognad på telefoner.

Ruben:

I förra veckan gjorde.

Andreas:

Så det hänt mycket kul saker, men USB-C hade ändå revolutionerat det hela Grejen av att. Har du en iFån laddare eller har du en Samsung laddare eller har du bara USB-C?

Ruben:

Ja

Andreas:

Och vet vad. Det bästa tycker jag

Ruben:

Nej.

Andreas:

är att Apple flyttaröver till Android, laddar sidan och inte tvärt om.

Ruben:

Jag är mer. Ja, det finns en anledning att jag inte köpte en telefon bland annat. Men en av ju. För att få allt det som kom kom fem 15 % av allt lull lull den också. Så tror jag att det kan bli så om ekonomin tillåter att du köper en sån

Andreas:

Ni

Ruben:

Ü ü

Andreas:

att de kommer göra. De är tvingade av EU att göra det, men de kommer ju i sitt event sälja in det som att. Nu revolutionerar vi lade grejen. Nu kommer du kunna använda samma laddare till alla dina enheter. Din iPad behöver din Mac för att kunna använda det till dina hörlurar. Och så kommer alla andra människor sitta hemma. Ursäkta, vad fan. Jag vet att jag i flera år.

Ruben:

Jag hoppas nästan för dess värdighet att de inte gör det.

Andreas:

De bara. Det kommer vara USB-C från och med nu, men jag tror att de kommer. Då kommer jag nu kunna använda samma laddare till allt

Ruben:

Förrevolutionära skörd syntes aldrig ty ochär på tal om det roliga Namn och nummer var slapp. Men de har ju gett ett namn till batteriet som ska vara om det Resolution pro. Men gick bättre.

Andreas:

Som varar i 2 timmar.

Ruben:

Ta det ut.

Andreas:

Ja, jag vet inte.Är det så magiskt? Var

Ruben:

nej, nej.

Andreas:

nej.

Ruben:

Något annat rykte som är helt annorlunda, detär

Andreas:

är jättekul.

Ruben:

det florerar på internet om att Apple håller på att försöka bygga en ketchup till. Och det ser man inte ut bekräftade, inte bekräfta. Men vi sa ifrån dagen såhade vi konsert om inte slags Mika och i det kanske att inte liksom snacka så mycket. Liksom ML. Vad är vad? Vart i deras skåp sitter nu bönder? Växterna kom upp och det är inte bekräftat riktigt vad de gör eller hur de tänker. Men jag hoppas. Passar ju att detta ocksåkan ge en spinn på kanske syre så det blir att det faktiskt går konkurrera med google assistenten men

Andreas:

De använder ju l m i l l n i n t. Tänker inte på nu mer

Ruben:

Precis.

Andreas:

men de var väldigt noga med att inte kalla det för AI.

Ruben:

Precis. De vill inte använda ord som inte kan stå bakom. Men

Andreas:

Sökte

Ruben:

Vem har inte sett den videon?

Andreas:

Nej.

Ruben:

Jaha, det finns en hel video som förklarar varför Opel undviker vissa ord. Hittar på egna ord.

Andreas:

Why

Ruben:

Men det värsta tillsammans med dem som inte använder AI för att AI till exempel kan bli förknippat med något dåligt någon gång. Och då kommer deras grejer bli förknippade med det här dåliga. Det är inte därför de tänker hitta på egna ord, för detär ett batteri för att du heter det bättre, för det heter inte någonting annat. Så du kan inte förknippar det med ett liksom ett. Två. Jag hade bara hittat typ 10 000 billigare per år. En bättre eller det var okej. Då kan man direkt jämföra det med ett annat. Du som vill hektar batteri och därför inte heller skriver ut som är mycket bättre. Någonting är det. Det är bättre för generationen, men de ser inte vad det är bara för att du hittat ett jämförbart. Du de skapar en illusion av en bild och marknadsför någonting. För människor upp till sena denna är majoriteten av alla använda gör intryck dela med sig av kameror. I det här fallet av det här elev hörlurar som självklart funka för dem säljer in USB-C som något magiskt sätt. Varför inte säga USB-C?Är säker. Det hon säger baserat multi på Park får är av devices.

Andreas:

man kan se på alla andra enheter. Men jag fattar poängen. Jag tittar på er.

Ruben:

så det finns el. Hittar vi henne sålänka den och hitta. Men är det skitbra när det. Men ja, jag får se. Vad händer med multipel livslängd, smådelar eller vad de nu kommer byggas? Vi får se. Nu kommer det viktigaste utav alla.

Andreas:

Det var det här jag trodde du skulle gåpå när jag sa att det här är väldigt spännande.

Ruben:

Det finns ett rykte och jag har kollat upp det. Det här har ryktats om redan så sent som eller så tidigt som 2018. Men nu verkar det som att folk faktiskt tror på det. Att Pelle ska köpa Disney och inte bara Disney som en del av Disney hela bolaget snackat om nu. Och den länken finns med där kan man kolla på Market Crap. Jag tror att Apple har ett market cap på2,6 triljoner dollar. Disney har under åtta år låtit 2 biljoner dollar

Andreas:

Miljarder eller biljoner.

Ruben:

på engelska följa en på engelska också.

Andreas:

Okej, såtrillioner miljarder.

Ruben:

Ja, och det går inte. Jag kan inte allt om hur man är funkar. Men jag skulle säga att det låter inte helt orimligt när man snackar om att öppna en stor kassa liksom en bank. Så. Pengarna finns säkert och gör om en del på det och de har redan licenser och så. Steve Jobs var en gång i tiden den person som hade mest antal vi som enskilda aktier i Disney som privatperson och det har ju funnits kopplingar så det är inte helt orimligt ifall det sker.

Andreas:

När det är. fest som är. För er som inte vet så är ju var ju Pixar grundat av Steve Jobs. Han var en stor country beskyddare. Det var en drivare där pånågot sätt i alla fall. Det är även så att han har ju jättestarka kopplingar eller hade starka kopplingar till Disney. det för det har ju funnits collections mellan äppel jobs tid och Disney under lång lång tid.

Ruben:

Jag ser inte det som en omöjlighet att det skulle kunna ske som troligt kommer ske med. Dizni är ju också väldigt väldigt stor del av mediabranschen liksom.

Andreas:

Jag tror det här är omöjligt.

Ruben:

Oroligt kanske.

Andreas:

Jag tror inte detär omöjligt utifrån att Apple inte skulle kunna köpa. Jag tror att de blir stoppade av amerikanska och europeiska myndigheter för att de kommer få ett för stort monopol. Det kommer bli ett dubbelt monster och bolag som kommer kunna kontrollera så stora delar av samhället på olika sätt. Så jag tror inte det kommer tillåtas av myndigheter. Alltså skulle de göra det. Det vore hål i huvudet.

Ruben:

Därför ser

Andreas:

Med tanke tänkte och tänkte jag helt enkelt påen ganska tror jag det var. Disney har ju en fin park och en tjusig line.Ändå vann den. Har satt in chips och sådant.

Ruben:

Är tillbaka. När vi var i Japan där högsta tornet var när det var som en Disney tema högst upp.

Andreas:

I. Ja, Disney är långt och detär mycket större än vad man tror, för de är ju ocksåtyp Avicii och Alva kan jag

Ruben:

Marvel är. De äger Lucasfilm. De äger ju hur mycket som helst.

Andreas:

En kul tanke på att Apple skulleäga det då och tänkte teoretiskt sett ett under. Det här skulle aldrig någonsin hända. Men om man leker med tanken ett appel primat skepp så här. Och cruisa runt någonstans och allting är som en appell står. Det är ju helt orimligt med. Märklig grej.

Ruben:

Det här var väldigt märkligt. Jag kunde inte förstå vad det var tanken i förväg. Jag

Andreas:

Jag läste det nånstans och en kommentar någonstans. Men det är ju det du säger att det skulle innebära att bege sig in i en park branschen i allmänhet.

Ruben:

Ja vem vet. Men så ska vi prata, lyssna också. På tal om en helt annan grej.

Andreas:

Ja, det här, det har vi sagt. Det här var problemet när folk köpte skaffade nya konton på Netflix när de började hålla på med sina små serier. För nu kommer Disney. Disney har problem. De behöver pengar. De behöver de. De har skalat ner enormt på de slipsarna och nu har helt enkelt Disney i Indien. Bara testa att lite olika policys för att jaga lösenord delar precis på samma sätt som Netflix har gjort.

Ruben:

Jag köper att man inte kan hitta en modell där alla delar samma konturer. Köper det.

Andreas:

Jag har bara en sak att säga.

Ruben:

Men i viss mån blev det här. Låt folk ta del i viss mån hektar en modell som funkar med en sådan verklighet för att. Jag lovar dig att jag har sagt det förr. Fortsätter alla bolag hålla på så här så kommer vi hamna i ett läge där ingen betalar för tjänsterna och gör annat istället. Och vi har varit där förr och vi kommer hamna där igen.

Andreas:

De har bara en sak att säga öppet. Jag har bytt ut begreppet stå upp öppet. Vad är ett

Ruben:

Eller

Andreas:

öppet,

Ruben:

ja,

Andreas:

öppet?

Ruben:

så. På tal om ingenting, en film som faktiskt ägs av Disney.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Men jag ska avsluta denna.

Andreas:

Ja, jag tror att vi har kämpat tillräckligt länge nu och det här kanske blev ett väldigt rörigt första avsnitt. Men vi är supertaggade på en härlig höst. Vi har mycket på gång så det kommer nog bli riktigt nice.

Ruben:

Det tror jag med. Det här löser du. Andreas Nu kör vi på!

Andreas:

Det är stenhård kamp om SM guld. Märkligt, men vi tipsar framtida ämnen eller gäster. Kan man mejla till Taktik att ge mig på en kombo? Jag hoppas ni lyssnar på den här podden i er favorit podd spelare. Passa på att prenumerera för att inte missa framtida avsnitt. Och glöm inte betygsätta oss via Sensation. Det gör att fler kan titta på den och vi kan göra det. Med större publik kan vi göra ett bättre jobb helt enkelt. Vi finns på de flesta sociala medier. Men om jag skulle säga att det finns några ställen ni ska vara extra noggranna med att följa oss på Instagram, Youtube och Ticket och där vi som mest aktiva vill stöta på den så finns det en länk i Keynote som leder till Kofi. Punkt com slash jakten påden kommer alltid vara gratis D om man vill donera eller så kan man använda våran affiliate länk på Amazon vilket ger oss en kickback utan att det kostar någonting extra när ni ändå handlar. Det var allt. Har något att tillägga den.

Ruben:

Jag har inget tillägga. Vi tackar hela veckan. Ha det!

Andreas:

Har det.