Käck-Tech Podcast

Gött & blandat - Apple rykten, nya Polestar 4 & Netflix tappar användare

May 01, 2023 Andreas & Ruben Episode 59
Käck-Tech Podcast
Gött & blandat - Apple rykten, nya Polestar 4 & Netflix tappar användare
Show Notes Transcript Chapter Markers

Denna veckan berättar Andreas om sina fartfyllda äventyr i Tyskland där han besökt Mercedes och åkt voi. Ruben har varit på vinprovning och har pajjat sin toa. Vidare pratar vi om att Print Screen knappen ska få nytt liv och att Netflix tappar användare. Ruben går igenom de senaste ryktena hos Apple och Polestar släpper en ny bil. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Käck-Tech podcast! 


Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!


Ämnen

Veckans tips


Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:

Vår Spotify spellista
spotify

Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Andreas:

Tyskland är ett jävla U-land.

Ruben:

Och

Andreas:

De De må vara EUs ekonomiska tröst, betalt med digitala medel. Det kan bli

Ruben:

Hörrni, jag vet att jag sagt det tidigare i den här podden. Om vi pratar om det är det bara. Jag nämner varenda gång jag pratar om Tyskland, men det är helt sjukt hur dom kan vara så dåliga på att ta betalt

Andreas:

Att.

Ruben:

Hej och välkommen till Köket Podcast podden där vi diskuterar, dissekera och om vi har tur informerar om kök teknik.

Andreas:

Söker du härma mig och min röst eller vad är du ute efter?

Ruben:

Nja, men lite. Vi har väldigt kul när vi börjar prata och jag inser att du hade kul i Tyskland.

Andreas:

Hänger ut direkt känner jag. Men det hade jag. Jag hade jättekul i Tyskland, men det innebär att man är lite krigs skadad som det heter. Öppet.

Ruben:

hör ju det på din röst att du har ju som sagt kanske varit ute lite för sent och inte haft en halsduk på dig. Sovit lite dåligt kanske så där till halv tio, lite mör så att säga, Skrikit, haft kul och så där

Andreas:

Jag tycker att det är väldigt frestande slutsatser. Jag känner att det bara är bara förkyld. Så

Ruben:

U Ja,

Andreas:

Men det är klart att det har varit lite, lite dåligt med sömn. Träffat massa roliga människor. Så så är det med det.

Ruben:

Och i och med att Andreas hade kul i Tyskland och jag var hemma själv så blev Patrik lite sen att jag hade inte tänkt på att jag hade andra saker att vi ber om ursäkt för att jag inte kommer sent. Men jag antar att ni överlever det ändå.

Andreas:

lyssnar man på det här så gör dom ju det. Men vi ber om ursäkt såklart. Det är inte så det ska vara. Det kommer måndagar. Men ibland så kommer livet emellan. Men det kommer ut den podden då.

Ruben:

ja.

Andreas:

Så det.

Ruben:

Men mindre om vad som har hänt med förra podden och så där. Och så tänker jag Andreas, vad gjorde du egentligen? Tyskland?

Andreas:

Jag är i avslutningen av min kandidat till högskoleingenjör i industriell ekonomi och ska skriva examensarbete. Men när man gör kandidaten, i alla fall på den skolan där jag är, så har man den 50 % under hela vårterminen och sen så har man två kurser vid sidan av då så att vi har haft en kurs vid sidan av som var mekaniska konstruktioner och då jag hade tenta och grejer. Men nu som avslutning så fick man valet om man ville studera internationell logistik vilket innebär att man gör ett logistik projekt internationellt med tyskar och nederländare och då innefatta det också att man åker en vecka till Tyskland för att jobba med det här projektet. Så den veckan var förra veckan, eller jag. Fredag till onsdag blev det inte riktigt med, men så det var det jag gjorde. Jag var där och gjorde beräkningar, kalkylering och ett distinkt case för automatisering av ett tredjepartslogistik lager.

Ruben:

Det låter ändå ganska intressant,

Andreas:

Ja, det är väldigt intressant.

Ruben:

det känns ju som att man får lite skrovlig röst av att göra beräkningar på dyrbar slager. Du måste gjort nånting mer tänker jag.

Andreas:

det som som. Som svensk utomlands så blir ju allting en inte allting men väldigt specifika. Dricker. Betydligt mycket billigare, speciellt i Tyskland och sedan tyskar. De har ju också en tendens till att tycka att det är väldigt kul med party när de har lagt ett skott. Det hade blev lite långa kvällar och tidiga bara för att man var tvungen uppe på att vara i skolan dagen efter liksom. Så jag snittar nog lite dåligt med sömn upp.

Ruben:

amerikan som inte haft det trevligt har helt enkelt någonting annat att berätta om Tyskland.

Andreas:

Tyskland är ett jävla U-land.

Ruben:

Och

Andreas:

De De må vara EUs ekonomiska tröst, betalt med digitala medel. Det kan bli

Ruben:

Hörrni, jag vet att jag sagt det tidigare i den här podden. Om vi pratar om det är det bara. Jag nämner varenda gång jag pratar om Tyskland, men det är helt sjukt hur dom kan vara så dåliga på att ta betalt

Andreas:

Att.

Ruben:

bara bara kort. Allt annat. Bara att betala. Mobilen finns ju inte med att betala med kort. Nej, det är helt okej. Det är cash.

Andreas:

Men det Åker jag till Grekland eller till Spanien. Då kan jag förvänta er Frankrike också. Jag förväntar mig att okej, jag kommer behöva ha cache liksom när man åker på semester till allmänhet. Likadant i Mexico. Cache du behöver ha cache. Liksom. Med Tyskland tänkte jag ju inte mig att jag skulle trilla in på en irländsk pub och bli stoppad i baren för att jag inte hade cache. Och det var inte enda gången heller. Det var bara den första gången jag gick på niten och inte hade tänkt att jag var trött på att.

Ruben:

Men det är det. Det är så skilda världar att det blir det bekvämt för Sverige att gå runt med cash och betala känna sig som en del i en grej nuförtiden. Inte sällan gör det.

Andreas:

Nämen verkligen! Det finns en grej till som gör att jag tycker att Tyskland är ett u land. Men en i vårt svenska sällskap och hade den som trappsteg ring. Sådan som jag vill ha. Så som jag funderat på ett tag. Och du skulle sett när vi var Mercedes museet och han betalade med den och den på andra sidan kassan bara tittar på oss som vi vore dumma i huvudet istället och bara vänta lite. Har du chip i övre är i ringen i regel var och.

Ruben:

Detta är alltså på Gud och Mercedes, biltillverkaren som enligt tekniskt bolag

Andreas:

Museet. Museet la fram ringen på kortläsaren och i baren. När den är kort kort så gick betalningen igenom. Men har du chip i handen så är det ringen ringen vapen. Vilket land är det ifrån? Vi bara sa att det är ni och era betalningar ni har aldrig kanske mer har alltid nåt speciellt sätt att betala så.

Ruben:

Jag tänkte på det. På tal om en helt annan grej nu. Sabotage. Det slog mig idag när jag betalar med Klarna av en anledning jag kommer in på och sen är det skitlätt. Och jag förstår nu varför Klarna expanderar så himla mycket globalt. Det är ju för att det finns ingenting sånt liknande någon annanstans. Jag tycker att folk tycker PayPal är skitbra och i alla fall PayPal, men det är det ju. Det är häftigt i sig att det ens finns kreditkort när allt annat är så himla revolutionerande att man ska kunna tappa ett kort. Det är liksom stort. Vissa.

Andreas:

Jojo. Men sedan att köpa en ring var ju också ännu mer jag begrep. Så nu är jag ju så vrål sugen på att skaffa mig en trappstädning. Inte för att jag överhuvudtaget har en anledning till det, utan bara för att det ser så fruktansvärt coolt ut när läsare kommer fram och du bara lägger handen mot och alla. Vad händer där? Ja, betalningen och hur det känns. Det känns som min typ av betalningar, trots att jag egentligen har en smartklocka och en telefon som skulle kunna exakt samma sak mest. Den här ringen kan man ju bada med. Man kan ha på stranden. Och. Man bör. Jag skulle ju behöva skaffa mer accessoarer för jag har ju typ bara klocka.

Ruben:

Det är ett argument om något att skaffa en sådan, så jag tycker du borde göra det.

Andreas:

Ja men visst kan man köpa en fin ring i vettigt material så får man ju ändå pröjsa en 800 spänn liksom. Om jag då lägger till 150 svenska kan betala med en.

Ruben:

Kör. Skaffa en åring också den du håller på så har du tvååringar ska du ha jätteroligt.

Andreas:

Om det är det. Är det så jävla abonnemang på den jag orkat med så är det en sak till. När man kommer fram och köpa biljett på tåget och du kommer fram till denna maskin och det går inte att ställa om den till engelska. Det är

Ruben:

Högst

Andreas:

varning för mig,

Ruben:

upp.

Andreas:

det är värre på

Ruben:

är ju ett världsspråk. Förstår väldigt mycket av det folk kan

Andreas:

Yo yo yo yo Ja, det här med potatis, eller hur är det? Frankrike och Tyskland har aldrig hävdat att de inte kan ställa om en biljettautomat till engelska.

Ruben:

Men.

Andreas:

Jag kan ju ändå. För att inte ha studerat tyska så har jag ändå haft väldigt mycket tyskar runt mig större delen av mitt liv och tysktalande. Så jag förstår ganska mycket tyska så att jag löst navigera runt där så det gick löst direkt. Men de underlättar med engelska lots avsevärt mycket.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Ja, men jag har ju också varit på Mercedes genom Mercedes fabriken som ligger lite utanför Stuttgart och sen har jag varit på museet vid två olika tillfällen som varit i samma tillfälle. Men Mercedes. Jag vet inte vad jag ska säga. Känslan att gå in i deras fabrik är typ exakt samma som gå in på Volvo.

Ruben:

Skillnaden är väl att de kör en bilmodell i veckan eller så där man kör, det vill säga kitet följer dem.

Andreas:

De kör blandat de också.

Ruben:

Är det BnB som kör en bulle i veckan? Skit

Andreas:

aning, men den fabriken vi var på har tre monterings skenor eller tre slut monterings linor. Och så fick vi ju se en lina då och där var blandat. Men den stora skillnaden som liksom slog en var att tempot var avsevärt mycket lägre. Volvo i Göteborg, Torslanda. När jag jobbade där så var vi nere på typ 62 eller 60 takt, alltså en bil var 60 62:a sekund. Jag har hört att den var nere på 54 också, men sen har den gått upp igen på grund av kompetensbrist. Men de ligger på 94 takt.

Ruben:

Hur? Du är oändligt med tid.

Andreas:

Och det var lite färre folk och genomsnittsåldern var ganska mycket högre.

Ruben:

Men det är också tanke. Jag tänker att dylikt som kollar man på lastvagnar där jag kör noll sex minuters liksom tempo så att de det går

Andreas:

skillnad på en bil och en

Ruben:

Ja jo jo men jag tänker att man får ju plats för mer moment på 90 minuter med 6 minuter. Då kan man ha mindre människor till exempel. Sekunder.

Andreas:

är det absolut. Så är det. Men över lag. Det är samma truckar som åker omkring, det är samma sak. Det är samma kite system. Det är samma känsla helt och hållet och det luktar till och med likadant banor som man bara skulle lika väl kunna vara Volvo. Det inte renare eller skitigare, det är exakt samma fördelning och det är bara det att det är Mercedes bilarna som rullar i stället. Och så kommer det en av de där. Eller den typ. Med de Maybach som kostar 6 miljoner baby är det lite skillnad på värdet på den som går

Ruben:

Och.

Andreas:

i och för sig. Vi kommer ha en gren som där drar 800 hästar och man ba att den är matt. Martin mörk grön färg. Jag är inte världens största fan av grön, men visst. Den skulle kunna få följa med mig hem om jag hade haft pengarna uppe. Och. Ja, det finns ju ett visst intresse liksom Eller så åker vi till museet sen. Och det finns en ganska kul historia för att min lilla tycker koppling är ett sätt tycker jag i alla fall var att jag vi tog Vouge i stället för taxi till museet, jag och två kompisar då som var nere.

Ruben:

Hur långt borta rättare.

Andreas:

Men vi och vi var i utställningen för projekt och sen så och det ligger ganska nära Stuttgart. Men så tar vi tåget in till Stuttgart och så tog vi Voi till. Mercedes museet och det tog typ 10 minuter från stationen och då var det en av Stuttgart stationerna och sen efter Mercedes museet så tog vi bågen till den andra huvud stationen därifrån jag skulle ta mig ut till flygplatsen. Men på Mercedes muséet så fick man ju följa hela mercedes historia och se formel1 bilar. Så jag har då fått se Lois Hamiltons Mercedes bil som han vann sin sjunde världsmästerskapet titel i och den var cool.

Ruben:

Det är gift. Jag är än så länge bara sett en replika utav en automat, en bil. Men att se en riktig Formel ett bil för anta att det vara riktiga bilar eller?

Andreas:

Det sa guiden i alla fall. Sen så. Det vet jag inte, men

Ruben:

Amadeus stämmer. Dock stämmer det och det är de ju Elitskolor coolare sett.

Andreas:

Annars så hävdar jag god tro

Ruben:

tro.

Andreas:

och de är större än vad man förväntar sig.

Ruben:

Ja, jag vill väl resa förra sommaren också. De är stora och kollar på facebook ändå små. Vissa förklarade att det bakstycket var det var stort. Så jävla stort ut kollar man där och sitter samma litet.

Andreas:

Alltså gör jag. Hade jag suttit i dem så hade jag stuckit upp så att jag hade sugit in mitt huve genom luftintaget. Men sen är jag kanske lite längre än genomsnitts Formel ett förare också. Och då speciellt Lewis Hamilton.

Ruben:

Sju.

Andreas:

så. Men nog om Mercedes, de har ju ändå de ändå gått ganska hårt in för sina elbilar och det ganska kul om man fick se lite sånt också. Mercedes coola bilar. Jag tycker inte deras elbilar är så snygga, men de är väldigt effektiva rent typ elektro drag mässigt. Men de är inte så törstiga. Men de ser också ut som jag tror det var Alfred som sa det i bilar med sladd. Det såg ut som en upp och ner så det ser ut som en ballong.

Ruben:

A. Inte alltid, men ibland. Jag.

Andreas:

Det ser ut som en konstig bubbla. Jag

Ruben:

När jag är med på vad du menar med att tycka att vissa av deras bilar är väldigt snygga, vissa är fula och de är från gå från dag till dag. Men det är.

Andreas:

Ja, det är det jag gör. Men jag är ju egentligen i gubb bilar.

Ruben:

Jag är ju en gubbe.

Andreas:

Men deras infotainmentsystem är ju som. Varför? Varför gör biltillverkare infotainmentsystem längre? Bara göra som Volvo Polestar och skaffa Google.

Ruben:

I.

Andreas:

Tesla är de enda som har löst ett infotainmentsystem. Bra som en biltillverkare känner jag, för de är inte bra upplevelser.

Ruben:

Nej.

Andreas:

Men skitsamma. Vi går vidare. Jag hade en. Vi körde VOY till och från museet och det var jättetrevligt. Mycket bättre upplevelse att och ett sätt att utforska en stad på än vad det är att ta en taxi. Men när vi skulle köra ifrån då så tog jag en svart tiger hette den osv. För då kan man sätta telefonen på. Blev på den laddad samtidigt som man kunde använda den som navigation. Och eftersom jag då hade en tiger och jag tror de andra två hade bolt eller om det var en tiger, en boll till spelar ingen roll. Så fick jag vara navigator. Satte på Google maps, Så skulle vi ta oss till stationen så det på cykel rutten blev vi inledda på en parkering och så stod det att vi skulle korsa en järnväg och det fanns liksom ingen järnvägs korsning. Till slut hittade vi en slät viadukt där man satt med trappsteg ner. Och så trappsteg upp på andra sidan liksom. Som att man i en tunnel. Och vid sidan av dom så fanns såna där du kunde köra ner din din. Barnvagn och min kära kära kompis på skolan. Jag vet inte riktigt hur konsekvens tänket är hos honom för han då det är lugnt. Vi och tar den här var ju mer här tog upp. Vi hade ju våra resväskor, monster, kabinväskor. Tog den på styret. Vi kan ju tillägga att de väger 8 till 12 kilo beroende på hur packar Bolt eller Boys eller Tigers väger också en hel del. Och han börjar då gå ner för trappan och totalt tappar kontrollen på varje spurt. Jag vet inte hur han trillar, håller på och få allt det här över sig. Och det kom i sista sekunden innan han ska. Innan vi liksom vi som står upp och tittar i badet. Han kommer slå huvudet i golvet när han kommer nära, liksom trillar. Jag tror vi räknade ut att tolv trappsteg ner och lyckas fånga sig själv precis innan han skulle slå i botten. Och helt livrädda där vi springer ner. Det klart att sig förvånansvärt bra. Men. Moralen. Här såg jag allt. Lita inte på Google Maps när du är ute och cyklar. Ta inte resväska och var ner för barnvagns nerfarten i trappor. Det kunde slutat så jäkla illa. I det här fallet var det två skrubbsår och något mer slitna jeans. Men hade hade han inte fångat sig själv så hade han haft det här. Vill inte ens tänka på det.

Ruben:

Jag betalade med Google Maps och Google Maps eller generellt cykel. Om någon har pengar och tid och vill göra nånting bra för världen. Skapa en kartfunktion för någon som kan navigera för cyklar eller hjul, drivna fordon för det eller mindre eldrivna fordon eller vad man ska kalla det. Löst det bara för att det är idé. Man kan hitta själv, men jag tar olika vägar varenda gång. Gjort folk på jobbet för att jag vet bäst och liksom snabbast och jag har fortfarande inte förstått vilken väg som snabbast är

Andreas:

Men de stämmer inte alls. Det här var inte ett ställe man skulle. Jag skulle rekommendera att ta en cykel hälsar igenom och vi hade ändå cykel på. Vi hade inte promenad på.

Ruben:

När.

Andreas:

I övrigt väldigt trevligt åka hoj när man är på semester. Mycket jättefin sätt och uppleva en sak på

Ruben:

Det är verkligen.

Andreas:

Finns återigen ett alternativ så att jag kom på ett 1 till 1 till anledning att Tyskland är ett U-land. Och det är då de funkar inte i Tyskland. Och ändra om. För er som inte vet det är det här universella universitetets wifi som du får om du är universitetsstudent eller professor eller forskare eller lärare som man har täckning med på lite olika ställen. Men det funkar då internationellt. Så till exempel det var i Nederländerna så behövde jag aldrig tänka på koppla upp mig utan det kopplade upp sig automatiskt när vi var på skolan eller liknande. Det hade dem nere i Tyskland också. Funkar inte. Stendött.

Och så fick jag 01:

01. Ett sånt här. Vi har ett annat inlägg på den här skolan du kan få låna där bla bla bla bla. Då funkar inte Tims. Alltså Tims är skit, Tims är jätte dåligt och jag har aldrig haft.

Ruben:

Fast jag hade en riktigt cool

Andreas:

inga, fast

Ruben:

Jag hade en väldigt cool upplevelse med yo yo yo om vi vill upp. Hade riktigt cool upplevelse med typ.

Andreas:

I dag.

Ruben:

Jag svarade på ett samtal som min kollega på mobil satt hemma. Och tänkte egentligen inte fixa något mer på jobbet men har stängt ner datorn. Men så ringde så svarar jag och börjar snacka och kollade och sen så tror jag att han ska gå fram till datorn och då att flytta det samtalet från min telefon som är min privata telefon som är en vision till min windows baserade v3 dator som är på jobbet helt sömlöst. Det var då han märkte att jag bytte enhet. Han bara skulle till byte enligt mig. Eller jo, han har gjort det. Det var riktigt bra. Det var riktigt bra så.

Andreas:

Det är snyggt, snyggt, riktigt snyggt. Det är som min upplevelse dock att vara i Tyskland av någon anledning och i Nederländerna så är samarbets verktyget som alla är överens om där nere till en timmes.

Ruben:

I.

Andreas:

Och det innebär att jag har fått ett gästinlägg till det universitetet i Tysklands tips så att jag ska kunna samarbeta bra. Jag har ju en elegant och hemlig för att använda min systemkamera som. Webcamen för till exempel de här bollarna. Problemet är ju då. Den hänger sig. Varannan minut. För den klarar inte hemlängtan av någon anledning och det är bara Tim som gör det. Och när jag då var nere i Tyskland så funkade allting på mobil på datorn, förutom things, vilket var där alla filer för spelar i för att vi skulle kunna samarbeta. Det var ju haveri. Folk var ju tvungna att sitta och spara ner filer och skicka till mig.

Ruben:

Hur?

Andreas:

Eller vara tvungen att hållas borta med min telefon

Ruben:

Han.

Andreas:

sek. Shit, jag har en windows dator. Det ska funka på min dator.

Ruben:

Vi kom inte ut med det att jag skulle få mer pengar tills nu nyligen. Vi har bättre.

Andreas:

Och det är på tiden skulle jag vilja säga i så fall. Så det är det. Det är efterlängtat. Men för att avrunda så har jag ett en liten historia som utspelade sig idag vid dagens inspelnings datum och det var en. Du vet när man är den tekniska i familjen så blir man ju mer eller mindre automatiskt support.

Ruben:

Till mig gav trots det support till folk som inte tillhör min familj.

Andreas:

Det gör också jag med. Du vet, svärföräldrar och sånt de har åkt på några gånger.

Ruben:

Längre än så.

Andreas:

Jojo, jojo. Men absolut. Jag vet inte hur många installationer jag har gjort oss föräldrar och syskon till flickvänner och liknande. Sånt som händer. Men. Jag fick ett samtal idag av en inte hysterisk men något irriterad och upprörd moder som ringde och bara Hej, jag har ett möte med min chef om 3 timmar och mitt wifi dog och jag hittar inte wifi. Jag var rädd. Vad snackar folk för då? IT är inte akut. Trycket började. Har du Windows elva eller Windows tio? Jag har ingen aning och gå in i filhanteraren Egenskaper dator och med den står Windows elva har perfekt och ser din dator likadan ut som in och ut kopplat till nätet över taget? Vi kunde inte om korrekt skärm eller ingenting. Det var ju bara så här över telefon guida henne genom sök inställningar. Varför är det så bara blivit just där och då? Står Lotus där och snackar? Vad tycker du? Blev lite orolig då mamma brukar har ganska bra koll på vad fan hände här liksom?

Ruben:

I.

Andreas:

Och saker. Okay, okej, avancerade inställningar, resetta nätverkskort. Det ska ta 5 minuter. Gjorde det. Startade om datorn. JG står fortfarande inte där och bara stå där. Vad har du för det då? Alla alternativ som jag har på min dator förutom wifi. Eller starta om direkt, men inte jag. Och vad står det under det här? Är det blod ur den? Hoppar rätt över. Så jäkla märkligt så man bara går igenom grejerna och går in i enhetshanteraren. In och kolla drivrutiner, in i gräver upp Windows tio kontrollpanelen och du får gå in och se om man kan sätta nätverkskortet. Finns inte i färg nånstans. De enda två nätverkskortet som existerar är internet över bluetooth och ethernet. Och den här datan har datorn har inte ens en sketen ett port. Sen vet vi inte riktigt

Ruben:

Jo du, du, du, du, du, du du. Det kanske finns på själva kortet de dyker upp datorn senare finns inte kan kontakta internet connector men det själv inte finns support för det.

Andreas:

Det låter långsökt? vet inte. Skitsamma. Det fanns redan ett kort, i alla fall i enhetshanteraren och nu ska vi uppdatera. Drivrutiner finns inte där. Vi jag fick. Det var så många. Jag satt i 2 timmar och guider den här. Hittade ingenting i del två. Vi var till och med inne i kommandotolken och liksom bara resetta DNS, resetta nätverkskort, resetta det och vinn. Vad heter det? Windows vs lan, auto config och grejer? Ingen aning. Googlade. Är det någon där ute som råkar veta mer än mig som har en idé på vad det kan vara? Hör av er för ja, jag har googlat runt i efterhand nu efter att jag testat alla knep och idéer som jag kunde hitta på. Har googlat runt, det finns inget annat knep eller idé som någon annan har heller verkar det som. Och det var det. Någon sa att om man har bränt sitt nätverkskort så kan det här hända. Ja då har man bränt sitt wifi nätverkskort. Det är den enda rimliga förklaringen som tydligen existerar på internet på den här stackars Asus datorn. Så om. Jag vet inte hur hon lyckades med det, men ja, du får nog ringa din chef och vill du inte köpa en ny dator så kan jag gå in och beställa en sån där wifi usb nätverkskort som du kan ha tillfälligt. Så det har vi gjort. Både. Helt handfallen? Ingen aning. Det går inte hitta ens en tillstymmelse till att det har funnits wifi på datorn i en enda meny vi var inne i. Fattar ingenting som nån har gått in. Allt som har med varför att göra raderar.

Ruben:

Är du säker på att du har följt?

Andreas:

Jag tror att vi måste på det enda sättet som kan kopplas till datorn. Det måste finnas wifi för att ha något frustrerat. Men det har varit min vecka. text ur ett tekniskt perspektiv. Hur har du haft det?

Ruben:

Jag har gjort lite mindre än vad du gjort. Ja, anledning till att podden blev sen kan vi börja med idag och det var att jag var på vinprovning på söndagkväll som jag helt hade glömt bort att det skulle vara på så att det drog ut lite på tiden och helt plötsligt kommer jag hem och

Andreas:

Sjuttsingen vad otrevligt.

Ruben:

jag var lite mer berusad är väl tänkt så att det var lite jobbigt att redigera bort så därav så blev det sent.

Andreas:

Vad är det? Har du intagit rus dryck?

Ruben:

Tolv glas. Hur stryk?

Andreas:

inte göra. Tolv glas.

Ruben:

Glasunderlägg med en.

Andreas:

Trådlös? Ja.

Ruben:

Och det är inte så illa. Det är det ändå. Det är en rimlig mängd kunniga män där av på den sidan. Sen så har inte jag gjort så mycket mer. Egentligen så har jag jobbat mycket sen jag var i Kungsbacka och insåg att Kungsbacka ligger.

Andreas:

ett EU land.

Ruben:

Nej, de ligger rimligt nära Göteborg med tåg, speciellt om man åker från Mölndal, vilket vi gjorde, för jag jobbar gör det. Jag började inse att man kanske till och med kan pågå i Kungsbacka. Vi kommer inte vilja göra det, men jag inser nu att det är mycket närmare än man tror.

Andreas:

alla ni två stycken i Kungsbacka som lyssnar på den här podden. Jag ber jättemycket om ursäkt, men nej, Ruben. Man kan inte bo i Kungsbacka då det finns. Okej,

Ruben:

Jag har expanderat mina vyer, varit var man kan bo på denna jord.

Andreas:

Jag tror att med Västlänken så kommer det bli ännu bättre biotop Kungsbacka.

Ruben:

Men den hjälper väl inte. Den går åt andra hållet.

Andreas:

Jag går inte ut mot Alingsås och sedan ner mot Kungsbacka.

Ruben:

När jag svänger i Mölndal. Borta.

Andreas:

är kopplad mot Mölndal spåret. I precis.

Ruben:

men det hjälper att den gå till centralen. Så om du nu ska åka, vi har ju station och sånt absolut. Men annars nej det är ju inte det av er så mycket.

Andreas:

Nej,

Ruben:

Men jag förstår dig menar jag, för jag.

Andreas:

Kungsbacka är acceptabelt. Det kan vi tillåta. De är inte för långt från stan.

Ruben:

Men sen har jag min syster och jag brukar alltid prata om grejer jag försökt göra som alltid går fel. Och jag har ju köpt saker på nätet och det gillar inte jag. En.

Andreas:

Varför gillar du inte det? Jag svär att du är en ganska flitig internet shoppare.

Ruben:

Men är verkligt redo att ta sakerna så att det är Jag är inte jätte stor att shoppare i saker vi ser självklart, men annars nej. Och det står på schemat vi haft nu att vi har lyckats pajja våran spolknappen till toaletten. Hur började det gå in på? Men någon råkade spola ner en bit utav spolknappen i toaletten sen försvann.

Andreas:

Noll. Det finns två personer som kan ha gjort det och det

Ruben:

jag.

Andreas:

ena var det en gäst.

Ruben:

Troligtvis nej men.

Andreas:

De

Ruben:

Då som nu.

Andreas:

inte någon.

Ruben:

Nej, men vi bör beställa ny burkmat och det tycker vi är enkelt att googla fram. Vilken skulle ha? Och beställde jag. Den var svindyr för att vara spolknappen och så kom den hem och så plocka ur gamla spolknappen och tyckte de ser lite olika ut men kommer funka ändå för formen ser likadan ut. Klickar i den och inser att den passar. Den funkar men jag kan inte fästa den helt löst.

Andreas:

Först

Ruben:

Sist jag behövde spolknappen sitter löst. Den funkar. Det ser snyggt ut med det löst så man kan ta den och plocka ut den om man vill. Så du behöver köpa en ny? Boka ytterligare nu! Och det värsta är att den jag köpte var den dyrare av två varianter. Den billiga var dem skulle ha så och nu börjat använda den. Så nu ska jag få tillbaka den heller att.

Andreas:

Ångerrätt.

Ruben:

Jo, men

Andreas:

Har du slitit på den?

Ruben:

jag skulle säga tillräckligt mycket så att det inte ska. Jag hade inte varit i

Andreas:

dyr kan en spolknappen vara?

Ruben:

400 spänn.

Andreas:

Matta är en bit plast.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Jag. Jag kan 3D printa dig igen för fem spänn.

Ruben:

Till.

Andreas:

Hjälpa oss att komma och göra det. Ta lite mått.

Ruben:

I och med det kanske jag kanske skulle få en hållare som sitter fast.

Andreas:

A Absolut, har du ett skjutmått?

Ruben:

Inne i.

Andreas:

Nej men det kanske man ska införskaffa det för det skadar ändå inte att ha.

Ruben:

Skadar aldrig att dra sjukt mycket.

Andreas:

När behöver jag med jämna mellanrum? Du skrattar åt mig.

Ruben:

Jävla ingenjör vidare till nåt helt annat. Jag tycker det släpper är att

Andreas:

ökar och vi har på väldigt länge om våra veckor.

Ruben:

Jag. Första nyheten tar vi oss in på nu och det är att Microsoft har valt att i nästa iteration beta av Windows elva verkar det som så kommer print screen knappen att programmeras om så att den öppnar snitträntor i stället för att ta en printscreen. Det här låter ganska basalt och ointressant, men det är ändå enligt mig mer och mindre första gången som en namngiven knapp. Inte en funktionsknappar, men en namngiven knapp på tangentbordet byter funktion. På ett vanligt Windows bord på många år som jag kände till. Och jag tror att detta kan skapa en spiral effekt av att andra knappar också kommer byta funktion, eller snarare att vi kommer se mer icke standardiserade event bord. Till exempel mitt tangentbord har ju funktionsknappar, men de har ju massa andra funktioner som agerar för dem. Jag tror att det kommer vara mer sånt och möjligtvis komma mer programmerbara knappar framöver för att de här standard knapparna inte är lika intressanta längre. Av

Andreas:

Men.

Ruben:

Ja, jamen det stressar ja och jag fattar absolut. Det är bra att det finns kommandon, men det finns ju också mycket annat man kan göra tänker jag. Men ja du, jag är mer för att man ska kunna få komprimera bara ett par printscreen knappar snarare än att den ska aktivt alltid göra samma sak överallt. Och vad händer då det här glappet om någon gammal ny oavsett dator? Vad kommer hända då? Kommer det fler printscreen eller kommer det få sitt byte? Jo, men det inkonsekventa. Om du har liksom en standard dator så du vill inte det. Men det är det jag tycker är intressant för det. Tror att det kan ske saker du inte. I sak så ganska ointressant om gör det, men det är dit runt omkring saker kan bli intressant i detta.

Andreas:

Jag tycker detta är helt rätt steg att ta. Jag tycker att det är jättebra. Det är ingen som på riktigt tycker om Printscreen för att det innebär att du måste klippa in den sedan i. Paint. Och så ska du klippa om den och trixa runt. Jag har CM slipning Tool släpptes med kortkommandot Gå in Shift s. Inte använt överhuvud taget sen dess. Jag använde vindkraft S till allt.

Ruben:

Jag med det jag skickar frågan skulle jag slippa? Troligen 20 gånger på. Då kan människor.

Andreas:

Jag skickar dem överallt, hela tiden och det är mycket, mycket bättre. Men jag tror du drar väldigt hårda växlar på att printscreen. Att den hamnar där innebär egentligen bara att alla som är över 60 plus kommer att hitta slipning tog.

Ruben:

Och

Andreas:

det kommer nog inte vara att man justerar om tangentbordet en massa.

Ruben:

När vi nu

Andreas:

Ett.

Ruben:

kan se att saker kan förändras.

Andreas:

Ja. Bra hypotes. Jag håller inte med. Jag tror att en printscreen gör bara att okay istället för jag behöver slå ett kortkommando som jag dessutom har blivit så van vid att göra, dvs att jag gör det utan att titta på tagentbordet så krävs trycka på print screen vilket också inte är. Kontraproduktivt. För att du ska hitta printscreen knappen som måste leta efter den. Den används ju aldrig längre. Så länge kortkommandot är kvar så skiter jag i vilket, men jag tycker det är ett steg i rätt riktning för slipning. Tool är mycket, mycket bättre än Printscreen. Och det är min ståndpunkt.

Ruben:

Är det inte ett annat Rubens dragning av äppel rykten och som Andreas kommer skratta åt? 1 april ryktet som är inkluderat i en intervju med Tim Cook så tusan om att VR headsetet är på väg, men det är inte riktigt så att det är bekräftat. Men det verkar ändå som att ryktena som säger 2025 tusen ställa sig verkar stämma med det där med. Hållt på med rykten om detta säg 2015 så jag tycker inte man ska hålla sina hopp alldeles för höga. Men det hade inte varit helt otroligt att de släpper ett par VR headset nästa år. Men det tar ett litet ligg grepp avseende att det ska vara. Vi ska ha bra och de ska kunna integrera in i sitt ekosystem på ett bra sätt. Och antagligen då kanske få in det som man kan jobba med. Man kan inte gräva in det i Field castle liksom. Kanske att man ska kunna göra andra redigerings grejer än någonting CD eller att man ska få in spelmiljö och till och med gjort en satsning på film. Någonting mer som blir en aktuell selling point som inte någon kommer bry sig om. Och sen faktiskt saker som folk kommer tycka om för att de tror att de kommer vilja ta marknad på den platsen. Och inte bara lägga till en produkt i kategorin av arbetssätt som nischade människor köper. De ville få den breda massan av Appel konsumenter att vilja ha detta för att det kommer förändra deras liv, vilket de kanske inte kommer göra. Men ni förstår väl att de var ute efter att tro?

Andreas:

Apple inte gör någonting om de inte tror att de faktiskt kan göra det ganska bra. Så jag tror att om de väljer att släppa avgörandet så kommer det var hålla väldigt hög kvalitet. Sen får vi se. vad det faktiskt blir och om det faktiskt släpps. Skulle jag se.

Ruben:

Vi får se. Jag hade inte varit osugen på att köpa ett äppel och VR headset utifrån hur bra de byggande ger. Sen kommer den prislappen där till. Men jag tror att man kan få en bra fungerande produkt.

Andreas:

Ja, absolut, men prislappen kommer att vara därefter. Så går det. Men jag tror det kommer vara bra annars. De kommer släppa denna.

Ruben:

Sen kommer nästa rykten och det är att är Paris prov kan komma att lanseras snart med ett etui för laddning med usb c adapter istället för Lightning. Och det är ju intressant i sig. Men så väger man ihop det här med att ryktet om att. Är pods inte öron pods så kan du

Andreas:

I.

Ruben:

öron på engelska. Ja alltså de sladd. Kommer har man nu börjat se trenden som att man massproducerar ut sådana och det börjar ändå riktigt peka mot ryktet om att iFån 15 antagligen kommer komma med USB-C. Kan vara en sanning, för varför skulle man annars börja peka mot det massproducerade? Märks att det är telefoner. Har ju inte USB-C utgång som det ser ut just nu och. Kommer åt honom här. Verkar som att då börjar alla deras enheter gå mot en ny PC lösning och att Lightning snart är död. Och tänk vilken fin värld vi kommer leva när vi har USB-C att har du en ratt?

Andreas:

Fram tills. MFF i fokus för CL plötsligt dyker upp, vilket gör att det blir fragmentering av PC sladdar.

Ruben:

Just nu.

Andreas:

Med FI är den här. För er som inte vet det är det kära programmet som appen använder som heter Mad for aj fan eller Med for iPad. Och det har ju gjort att till exempel man kan inte köpa. Dåliga lightning kontakt kablar för att de kommer inte funka med dina fd för att de innehåller inte ett alternativ princip och detta vill de då sätta in även i sina special kablar. Till exempel så kommer du inte kunna snabbladda med en kabel som inte är med, får funka helt enkelt. För varför ska man följa en standard?

Ruben:

Jävla skitföretag asså. The

Andreas:

I att ryktena står som spön i backen USB-C. Men även om det bara är långsam laddning så är det speciellt rätt väg, för du kan ju ändå låna varandras laddare ändå. Men. Det känns också som att det ska finnas. Förresten, säcken Clas Ohlsons i svart.

Ruben:

Jag blir så trött. Jag blir så trött och blir så trött och blir så trött och blir så trött och blir trött. Men jag kan fortfarande köpa produkter.

Andreas:

Varför, varför inte? Varför rösta med plånboken?

Ruben:

Nej. Ja. Det stämmer. Estetik och funktion och form.

Andreas:

Du använde ju inte ens så mycket Apple produkt att du har någon större funktions vinning.

Ruben:

Telefon och hörlurar. De två är en av de mest solida.

Andreas:

A och okej är

Ruben:

I.

Andreas:

och det ska vi gå vidare.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Netflix införde ju i sina fantastiska kontor delvis regler i några länder tidigare i år och en av de första länderna ut var Spanien. Och enligt Bloomberg nu så har det visat sig att Netflix ska enligt utsago ha förlorat 1 miljon användare av det här. Och då tänker jag så här. Det innebär inte att de har förlorat 1 miljon tittare. Det är användarkonto. Så det var inte helt. Det var helt enkelt inte så att det var. Det var väl säkert folk som sen dök upp, men det var 1 miljon mindre som senare för nya konton än vad det var som försvann.

Ruben:

I. De kom och jag säger detta och så fortsätter de här streaming bolagen Netflix i fronten delvis göra så mycket dumheter som håller på med nu med att höja priser och låsa in material till vissa enskilda operatörer som tjänster och köp rättigheter, höger och vänster och allt vad man nu höll på med. Till slut kommer man ha landat i en verklighet där det kostar allt från 150 till. Och visst, reklam modellen också vet inte veterinären. Och just att reklamen också ger sämre kvalité på video. Men.

Andreas:

I.

Ruben:

Jag tror att vi kommer hamna i en värld att snart så är det inte ovanligt för honom med piratkopieringen och den fortsätter att tror. De kommer skjuta sig själva i foten för att öka marginaler och inte kunna skapa samarbeten. Och det är inte en lätt nöt att knäcka. Och att det skapar vinster. Att liksom C skapa en maskin som blir bra för både användare, konsumenter, producenter alla har och göra globalt. Det är inte lätt och lösa den nöten. Saker kostar av en anledning att köpa det. Men. Det kommer inte bli bra om man gör det så här mycket. Det finns en anledning varför det egentligen bara finns två ställen du kan göra det musik på som är använda av många människor. Det är musik och Spotify. Och vad folk kan vinna på musik, det vet jag inte, men det är inte en dålig tjänst på sig vad jag förstått som utan som jag sett användare. Men Spotify är superior och det verkar det som att. Ja, kreatören har fått betalt löjligt mycket pengar. Men har du betalt och det får de nöjda med någonstans. Det är inte där de tjänar stor kosing. Man har ändrat lite om rätten att tjäna pengar på längre framträdande. Problemet med filmindustrin är väl att det inte lika enkelt görs liveframträdande eller teater då i sammanhanget eller vad man göra.

Andreas:

Den är tuff, tuff.

Ruben:

Men då föll de diversifiera sina inkomster.

Andreas:

Absolut. Dvs det är klart att artister genrer borde få bättre betalt för Spotify. Och om vi ska ställa oss framåt efter musik så är det just vad har ju faktiskt Apple Music en hifi variant. Men i övrigt ja. Spotify är på rea. bilar etc.. av det el tufft att diversifiera film och video serier liksom. Det är inte så säkert framträdanden är tufft, men. Disney är bra på att håva in pengar på andra saker så att ja, det måste ju finnas en möjlighet att det funkar. Kanske det är viktigt på samma sätt. Jag skulle säga att det är strategi som behövs. Inte de här reglerna säger att de har all rätt att göra det också, men jag tror att det här skadar dem mer än vad de gynnas av det.

Ruben:

Disney är kloka. De köper upp Productions studios såsom Marvel och Lucasfilm och vad är de mer om köpt upp nu där det finns ett mervärde som inte bara är videon, de är figurer, de är spinoff serier, det är tecknat, det är inte tecknat, de är actionfigurer. De är alltså det finns hur mycket grejer som helst som inte bara är video formatet där du kan också tjäna pengar från barn till vuxna, till gamla till unga. Det finns ju en diversifierad inkomstkälla där för Disney, vilket gör att de också kan betala lönerna till alla som nu är med att producera själva grundmaterialet. Så det blir väl tuffare då. Till exempel för Netflix som gör väldigt mycket jobb av trä och bra serier men som du aldrig kommer se om. De var bra. Du såg dem en gång. Och sen såg du inte den igen. För så bra var han inte.

Andreas:

Jag håller med dig, absolut. Och jag ser det så här. Hade de gjort det till exempel som att okay. Ni har. När du betalar för det här abonnemanget så har du fyra enheter du får vara inloggad på. De kan titta på fritt alla enheter utöver det kommer få den reklam baserade varianten utan extra kostnad så att de personerna får se reklam istället för så att du då väljer dessa fyra i våra hem enheter. De andra får titta på reklam med jämna mellanrum. Det tror jag funkar till exempel mycket, mycket bättre än att alla ska betala. Det blir kaos och du måste vara hemma i hemmet. Alla saker på det liksom. Till och med de som är på resa kommer ju ha problem.

Ruben:

Det är inte tro det kommer bli mycket som händer. Är sårad och jag vet inte vilken väg folk kommer ta. Men tar man fel väg så kommer det bli jobbigt och få en skalbar och lönsam modell som företag tror jag.

Andreas:

Absolut. Netflix kommentar på den här rapporten är i alla fall att. Man menar att man tror detta är en tillfällig nedgång och att de före detta gratis tittarna kommer att skaffa egna konton på sikt.

Ruben:

Ha. Låt de tro det. Vidare till något helt annat.

Andreas:

Ja, Paul Fiore har ju lanserats.

Ruben:

Mumsfillibabba. Det var inte en ful bild av lanserade där du.

Andreas:

Nej, verkligen inte. Finns vissa saker jag tycker är märkligt, men jag tycker att det är ju en fantastiskt fin bil

Ruben:

I.

Andreas:

det är. Och så fattar jag dock inte, för det är de. De säger att det här är en elektriskt SUV kupé.

Ruben:

Det är inte en SUV, de är inte super.

Andreas:

där sedan dess är idag?

Ruben:

möjligtvis lite kläder och en stol från marken. Det är väl det som är grejen. Då är det att vad är det som gör att tillräckligt med synvinkel? Vi söker oss hit. Har sökt bygglov. Hittepå ord. Men innan var det ju ändå stats liksom.

Andreas:

J.

Ruben:

Men nu är det städskrubben. Vi klarar oss. Det står. Suverän Aquarius. Båtutflykt till av.

Andreas:

Åh okej, jag sparar ju till det. Vi kollar alltså i.

Ruben:

Det är kanske inte snabb då att den kan ha ett visst lastutrymme och att det vi kallar den går på fyra familjer.

Andreas:

Jag skulle säga att det här var en väldigt tuff stretch. Jag säger. Vi bestämde oss det här är en sedan.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Och den ser inte högre ut än vad till exempel min Zidane sätt. Jag vet inte vad de snackar om, men så tänker jag är att det är en förhöjd bil i större klassen, så jag förstår till exempel inte. De växer fram till att det är en SUV. den är hög. men jag tycker inte den är stor nog för att egentligen vara en SUV. Men är det så vore det. Men jag tycker den här är sjukt snygg. Jag tycker dock inte om att den inte har en bakruta.

Ruben:

Rent visuellt och skitsnyggt rent funktionsmässigt. Jag är fortfarande lite sådär anti att ha en enbart en elektrisk eller liksom en teknisk lösning för någonting som du vill ha en fil få. Om du inte kan titta bakåt så står backspeglarna så självklart ta ner dem eller sidospeglar men. Det är fortfarande så att det är någonting med henne som en ganska basal grej i en bil att kunna titta bak, i alla fall någorlunda ur bak rutan.

Andreas:

I.

Ruben:

Att ta bort den funktionen helt. Visst, du har den på kameran så till sjukhuset kan jag göra det. Men om den skulle inte funka, vad gör det då? Jag har dock några bilder fixade A yoyo men om det händer på fel tillfälle plats så är det ju dyrt och. Har ju lite för hårdvaror. Jag vill ha fungerande hårdvara för basala grejer. Ska.

Andreas:

Ja, jag håller med dig och jag tänker efter när kameran skulle lösa det. Men. Ja, jag kanske vann en grej också. Man kanske lär sig. Men samtidigt, hur bra kommer den? Kameran var på natten exempel. Också den kuggat i ifall du kört bil. Du du vet inte. Man blir bländad av den där backspegeln emellanåt och tänkte på hur gott det var att bara kunna.

Ruben:

Det finns fördelar och ett enkelt. All innovation är bra innovation och kan de blir det slutligen så att säga. Så är det ju bara. Då är ju tuta och köra. Det kommer ju sluta med att vi antar inte ska behöva ha en box backspegel när bilarna körs själva och så. Finns ju anledningar. Jag och se på Formel ett bilar att de slår deras situationer på den här att. Jag tror inte att det här klassiska modellen av bil i den vi formar för att sett skulle få plats med avgasrör och drivlina och att formen just är det skulle passa med motor och fram med hur vi ska få plats med avgasrör och allt möjligt under. Det är inte säkert att just en bil måste se ut på det här sättet formmässigt. Visst är det fantastiska dynamik hur människor enkelt kommer in och ut och det finns massa annat att bilen sättningar och så plast på vägar och plats, parkeringar och allt vad den är. Så det formar sig efter samhället. Men. Vi ska inte vara med om vi inom bara år börjar se det som lite nya koncept på motordrivna fordon som klassas som bil, som kommer ha ett andra format och så vidare för att inte komma behövt ha den form, funktion och mörda.

Andreas:

Absolut, Det tror jag säkerligen att jag håller med dig, men jag måste säga att jag tycker att Paul har gjort det. Det är en fullträff ur design, synpunkt, ur prestanda och ur den i och med att den här bilen är lite som påstår är också att en av de allra bästa bilarna, att de är den är inte så effektiv. Den är om man då man ska använda gammal bensin spak lite törstig. Den använder lite mycket elektroner per mil och det har varit en grej som redan som Polestar två har varit med att den ligger. De ligger inte riktigt i fas med de andra men ska då enligt VLT PS körcykeln vara ha 56,4 mil räckvidd. Och har ett batteripaket på 102 kilowattimmar.

Ruben:

Och det är väl absolut godtagbart. Ja, jag har insett att min smärtgräns är någonstans att kan man klara 40 mil riktiga 40 mil, vilket antalet är då, då tycker jag att då har man en rimlig räckvidd på bilen och om man har möjlighet att. Då har man en rimlig räckvidd för att ens kunna göra det mesta man vill mer än det absolut är. Bara tacka och ta emot. Men om mindre delar kan det börjar bli jobbigt för då kan den vara som en insättning körning som du inte kommer vilja stanna på som du inte kan göra än. Men runt omkring dig skulle jag säga att då du har mer än då. Så smaskens. Utifrån vad jag tror så ska till är det värt allt, men man kommer nog kunna välja standard. Man bör köra mer än 40 mil

Andreas:

Ja,

Ruben:

gång.

Andreas:

och den har ju bra snabbladdning på 200 kilowatt. Det är det snabbaste till den långsammaste. Tycker du kommer klara ganska bra och jag tror dessutom att om du behöver käka så kommer du att ha en bra laddning när du kommer ut därifrån liksom. Och. Den får börja förvånansvärt billigt. För att vara en high class elbil för börja på 680 000 kr.

Ruben:

I.

Andreas:

Som sagt pris. Nu ska vi inte underskatta det är fortfarande mycket pengar, men om man jämför med andra bilar i samma klass så är detta förhållandevis lågt och speciellt när vi jämför med till exempel Polestar tre som har ett start pris på över 900 000.

Ruben:

Det börjar snart närma sig rimliga priser för rimliga bilar på elbils fronten också.

Andreas:

Ja, och sen ju fler de kommer ut vid det här priset desto fler kommer det finnas för de som vill och inte har möjlighet att köpa nytt att köpa begagnade sen. Typ sådana som jag.

Ruben:

Ska vi runda av veckan.

Andreas:

Det tycker jag vi gör. Veckans tips är något jag har testat under de senaste senaste månaden tror jag. Det är beta appen för Windows av New Age. Det här är alltså konkurrenter för Android som nu har fått en app för Windows. Så nu kan man droppa eller när bli kära från Windows till Android och vice versa.

Ruben:

Tycker.

Andreas:

ett funkar svin bra. Det går jättefort och jag tycker det har varit en dröm att använda. Problemet är att den är ju inte officiellt tillgänglig i Sverige. Så när man går in på hemsidan som vi kommer att länka i Keynote så får man använda en VPN och säga att man är i USA för att kunna ladda ner det. Och det var det jag gjorde. Behöver man det så kan man gå in och ladda ner Proton VPN gratis. Funkar väldigt bra, väldigt tillförlitlig och man kan ändra sin position till USA med den. Ladda ner appen för Windows och sen är det bara att tuta och köra. Det finns dessutom fler som inte använder Windows. En inofficiell Mac app för macOS är tillgänglig. Jag har inte testat den dock, men enligt utsago så ska den funka bra också den också. Så. Äntligen så börjar det. Det har tagit lång tid men nu börjar det. Samma funktion som jag har avis på är dropp. Där en sån grej som shit, det hade varit najs. Och nu finns det även för Windows Android.

Ruben:

Dunder.

Andreas:

Och det gör ju också att du kan droppa mellan Windows datorer.

Ruben:

I. Fyfan vad gött. Bazaar

Andreas:

är najs och jag och den tar ju en del av den bluetooth över nätverket eller vart det som den anser är snabbast för tillfället. Så du behöver inte ens fokusera på tekniken precis som på ett dotter. Den här är till den här enheten. Så det jag gör nu för tiden är att jag går in i våra tick tock videos, sen får ladda upp dom till tredje och sedan ladda ner dem så går jag in i mappen jag har exporterat till högerklickar. När min Samsung klocka går mycket mycket fortare.

Ruben:

Det köper jag.

Andreas:

det som väntar. Det som är kvar då är ju bara att några tjejer ska finnas som aktiva. Fan också. Sen så är vi ju hela vägen hemma.

Ruben:

Kort sagt att sila av den för att.

Andreas:

För att isen funkar så bra med segla och det.

Ruben:

Det är ett.

Andreas:

Right? Har vi sagt det? Det är märkligt. Man vill tipsa om framtida gäster eller ämnen kan man måla till karaktär och att ge mig på en kom. När man är med sin podd spelare så ska man passa på att prenumerera. Den här podden hittar man där poddar finns och när man prenumererar så ser man till att man inte missar framtida avsnitt och bonus avsnitt. När man ändå är inne i sin post ska man passa på att betygsätta oss. Bäst är det att göra det i. Apple Podcast för att det är den som många andra spelare väljer att hämta recensioner och betyg från. Så använder man den så är det är det extra viktigt att betygsätta oss där. Men vi tackar och tar emot på alla ställen där vi kan få dem. Det finns på de flesta sociala medier. Inte massor då, men vi får väl se. Det är väl ett dragplåster om vi ska göra det eller inte. Ja du Benny är inte positiv. Jag är försiktigt passivt positiv. Men det kanske kommer ändå. Men Vill man se den här podden i videoform så finns det projektet podcast på Youtube och vill man se klipp och andra videos så finns det på youtube Check teck och sen finns det på Instagram. Tick tack och fest. Ingenting du vill lägga till även.

Ruben:

Nej, nu tar vi och loggar ut för dagen. Harry.

Andreas:

vi. Vi får ha en trevlig vecka så här Så nästa måndag de.

Våran vecka
Nyheter - Microsoft ändrar hur tangenten "Print Screen" fungerar i Windows 11
Nyheter - Apple rykten
Nyheter - Netflix tappar användare
Nyheter - Polestar 4
Veckans tips
Outro