Käck-Tech Podcast

Franciskus & Trump tar över internet - AI & The RESTRICT Act

April 03, 2023 Andreas & Ruben Episode 55
Käck-Tech Podcast
Franciskus & Trump tar över internet - AI & The RESTRICT Act
Show Notes Transcript

Andreas har sideloadat F1 TV-appen och använder sin TV som lampa. Både Ruben och Andreas har använt Bing-chatten, och Ruben har också blivit frälst av Spotifys smarta shuffle. Vi benar ut ännu mer om vad TikTok-banningen verkligen innebär i samband med RESTRICT ACT. Samsung introducerar 5G-modem med 10 Gigabits potential, och AI-bilder tar över och förvränger verkligheten. Facebook låter oss äga vår data, och IOS 16.4 lanseras med mer än bara nya emojis. Tyvärr lägger E3 ner för alltid. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Käck-tech Podcast!


Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!

Lyssnarbrev

Restrict Act (tik-tok ban) 

Nyheter och ämnen 

Veckans tips
Pro

I samarbete med RØDE: För att säkerställa högsta ljudkvalitet i våra avsnitt, använder vi utrustning från RØDE. Detta samarbete baseras på utrustningsstöd i utbyte mot exponering, utan ekonomisk kompensation. Tack RØDE!

Support the Show.

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:

Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Ruben:

Håller praktiskt taget en timme.

Andreas:

Det måste ha tagit längre tid.

Ruben:

Nämen jag tror du har tipsat kvart över.

Andreas:

Ja, ja, om du säger det så. Jag har ingen aning.

Ruben:

Jävla skitsystem. Men nu har en upplösning på 99 % så det är jättebra. Kul kul, kul.

Andreas:

Kul kul kul. Jag ska se att jag inte har någonting igång som inte ska vara igång. Det har jag inte. Så

Ruben:

Hej och välkommen till Sekten Podcast podden där vi diskuterar, dissekera och om vi har tur informerar om teknik.

Andreas:

Vi hade alltså mycket käckt stativ med.

Ruben:

Jag har gjort en check lösning. Ja.

Andreas:

Hur käck är du? Det är det mer. Det är mer funktion över form.

Ruben:

Ja,

Andreas:

Vilket är olikt dig.

Ruben:

det Andreas hintar om är att vi kör minst ett vecka för den. I den. Den hände precis. Vi har suttit i över en timme nu för att få mitt nätverk hemma att fungera och som alla vet så brukar ju Andreas inspelning krascha en gång per gång vi spelar in. Men den här gången var det min tur. Och jag vet inte vad det är, men jag tror att jag kom fram till att min routers wifi funktion som fullständigt ballat ur. Så nu har jag gått ner i källaren och hämtat ethernet kablar, dratt en internet kabel via min router som agerar modem eller liksom ett modem och sen så skickar den in en till dag

Andreas:

är

Ruben:

här.

Andreas:

där jag.

Ruben:

I Dingle dagen. Kör in igen för att få in datorn och internet. Sen kör jag en annan usb sladd för att få in kameran för att sedan få in så att allting funkar. Det här brukar inte problem. Och japp, jag tror på riktigt fortfarande att mitt wifi strular. Det är konstigt att ingen mor får en förvarning, men någongång kommer det bara strula. Klart det är så, men inte nätverket. Det enbart är skit. Varför är funktionen det att det? Det är allt det här idiotiska och skit lampan jag har bakom mig som jag kommer börja buy den med. Hittar den direkt här. Här kan vi spela in inställningar mer auto

Andreas:

finns en lampa.

Ruben:

när lampan absolut datorn mobilen ska inta och är absolut

Andreas:

Vad skulle vi överföra till på dem?

Ruben:

jättekonstigt.

03:

03 Hård omstarter av router, byte av ethernet kabel och omstart av dator och hela alltet. Och nej, det funkar inte. Så nu har vi en provisorisk lösning och nu är vi igång.

Andreas:

Det är vi. Det vi. Och för gamla lyssnare. Den del dag som du bör referera till, det är samma gamla del dagen har köpt och insåg att vi inte hade köpt Gigabit Ethernet port på den. Det var hundra.

Ruben:

Just nu när jag kör lite bredbandskollen så kapar de på 97.

Andreas:

Exakt tycker

Ruben:

Mitt arkiv uppburne. Troligen satte jag har väl loss i den här 3,5 meters kameran under det jag har på ca tre och inte.

Andreas:

tror inte det i kabel. Ha ha där. Nej nej, jag tror inte det. Jag tror fortfarande att det är ding ding dager.

Ruben:

Ja, det är säkert något sådant emellan från dec som den juldagen inne hos PC, men det är marginellt. Men kul är det och så får det vara.

Andreas:

Har du gjort något mer än haft tekniska problem?

Ruben:

Ja, jag har ju testat Spotifys nya Smart gaffel och jag tror att det är det bästa jag. Det är nog den bästa tekniken som levererats till mig på länge.

Andreas:

Och nej.

Ruben:

Jag har en jätte lista med flera tusentals låtar som jag byggt upp under flera år med tur och säkert och. Det är alltid bara tryck på tjafs eller så får jag lite blandat och så har vi någon algoritm som lär sig lite faktiskt. Det varierar ju lite mellan skickar in lite nytt men mer smart. Så det senaste dom skickar in när något de kallar eller sagt och med någon smart algoritm som känner igen vem jag är och vad jag lyssnar på och så matchar han. Verkar som alla fall på senaste låtarna man lyssnat på så det kommer en till låt inom den changer som mordet en del för var ungefär var fjärde låt. Glömde säga att det. Och hittills har prickat fel på två låtar som var, tja, även här skitbra. Men det straffar sig. Det här är alltså det här, exakt det jag lyssnar på just nu.

Andreas:

Najs ju!

Ruben:

Så jag kör på den här listan med säkert 20 nya låtar bara på en vecka för att deras ord aldrig hört klick. Här är en. Nu är det riktigt segt. Jag rekommenderar alla av henne där det e för mig en liten kör ska.

Andreas:

Najs. Riktigt najs ju. Ja men hur stor skillnaden är mellan den och att du har en spellista som du trycker optimal på?

Ruben:

Men är optimist.

Andreas:

Om du går in i väntrummet på telefon. Jo, det ska nog funka på telefonen också. Men om du går in och lyssnar på Spotify

Ruben:

Ü

Andreas:

så kan du ta en spellista som du tycker om

Ruben:

ü.

Andreas:

som är din. Ska du trycka på Optimizer? Då fyller den ut den spellistan med ytterligare låtar i samma stil.

Ruben:

Det bör ju vara samma grej tror jag.

Andreas:

För det har jag varit med om och de låtarna har jag ju sparade många av i listan också.

Ruben:

Jag tror i princip deras algoritmer och massvis med maskininlärning på vad som är förlåtas som hänger på vad de hade för. Och vad kallar dom det roliga ordet att använda för sin senaste sådan? Rakt?

Andreas:

Det har

Ruben:

Det är vad han sa om prov nr tre gick jag på men deras son profilering av musik tror jag är ju genomtänkt och den går väl genom hela Spotifys. Varför återuppfinna hjulet tänker jag. Men det är skitbra grejer och jag alla använder det för det är kul. Sen ska jag inte snacka om en grej gjort

Andreas:

Okej, hinta.

Ruben:

Jag har inte varit på intervju. Fifty har inte helt bestämt mig det. Men jag har smyg använt bing chatten lite

Andreas:

Jag

Ruben:

å. Jag är positivt överraskad att de använder den till att den faktiskt e användbar. Men jag tänkte återkommer vi ändå och sagt att jag ska återkomma. Ifall jag däremot tycker så har jag bara hintar om att jag har använt den och att jag börjat hitta ett syfte. I den andra så kan du gå in på vad du har gjort och inte gjort.

Andreas:

Men det blir jättebra säger jag, för jag har också använt Bing Eye Chat. Vad du nu vill kalla den.

01:

01 Sidney Sidney ett dit vi bara bestämmer att den heter Sidney. Det är mycket lättare än Bing är chat eller vad de nu heter. Men jag har. Upptäckten gör jag för att ingen tycker om dig. Vem tycker om dig?

Ruben:

Inget.

Andreas:

är inbyggt hat mot alla webbläsare som Microsoft har gjort på grund av att. Internet Explorer. Jag var så jäkla dålig på slutet så jag är per definition emot Edge på grund av detta. Men för att kunna använda Bing etikett så måste man använda Edge om man inte vill ha en massa tillägg och skit i webbläsaren. Det känns inte tillräckligt tillförlitligt, men jag upptäckte att det finns en lösning på det här. Rätt om man kan upp till er i Bing. I Edge kan du öppna vilken webbsida du vill och sen kan du gå in i menyn som är uppe till höger i menyn liksom standard. Och så finns det ett alternativ som är typ. Lägg till app eller lägg till som app.

Ruben:

Ü

Andreas:

Och då gör den en komprimerad webb att.

Ruben:

ü ü.

Andreas:

Av den hemsidan du är på. Så istället för att jag öppnar Edge så får jag bara en ruta med Bing chat. Och så slipper jag ha äckliga EDS. Det är klart att det är en ekvation som rullar där, men.

Ruben:

Men är det lite likt så som det är när man skapar webbappar i telefonen?

Andreas:

Säkerligen det. Det är ett redskap. Det är ett skal som kör den här specifika hemsidan utan massa tillägg.

Ruben:

Han.

Andreas:

då kan jag sitta med min kvarn och på min andra skärm ha bing eye som jag har. Jag döpte den till för heta binge. Jag använder den till lite roligare. Tycket om Edge. Jag har egentligen ingen anledning till att inte tycka om Edge. Vad tycker du om Edge?

Ruben:

Jag håller med dig om EDS och i sak det ingen skillnad på EDS och egentligen.

Andreas:

Det kom i en webbläsare båda två, men det är någonting annat. Här är det mycket fel. Microsoft sköt sig i foten när dom lät Internet Explorer gå så käpprätt åt skogen som den gjorde. Så säger jag inte mer om det. Jag på tal om appar och att titta på skit. Jag har flyttat igen. Ser man kanske att min bakgrund är lite annorlunda? Så nu har jag my own place igen, vilket jag älskat och det innebär att jag faktiskt kunnat börja använda min egna tv igen med Ambilight. Och det är det som de som ser videon som eventuellt kommer på instagram. Tick, tock och allt vad det nu kan vara. Till det blåa ljuset är taget från TV

Ruben:

O.

Andreas:

Och ampellilja är väldigt trevligt. Man ska inte underskatta hur bra Ambilight.

Ruben:

Nej, jag tänker att nästa gång jag bygger eller bygger nytt, jag skapar en TV miljö. Och så ska jag köpa massa Filips jul lampor och skapa ett billigt rum. Och helst om jag får drömma lite och kan skapa min egna studio eller kontor eller vad man nu vill kalla det egna utrymme så ska man köpa en lights och sen så kör man kudde stoppning över så man får en sån riktig fyllefest.

Andreas:

Ju mer du vill ha så är det också himmel liksom. Om man skulle blixtra om och jag fattar vad du menar.

Ruben:

Ja, jag är torsk på sånt varenda en. Sen blir jag sur på kollade konst.

Andreas:

Du, du och alla fjortisar.

Ruben:

Exakt så.

Andreas:

Jag håller med det jag tycker är skitcoolt, men man kan inte erkänna det offentligt. Jag skulle till tippen nu då, typ nu då jag typ nu då. Jag som är singel. Hade man haft det hemma och tagit hem en tjej så hade hon ju vänt i dörrar och bad. Loppan är 13.

Ruben:

Eller så är det en test. Om de inte vänder så är det helt rätt.

Andreas:

Sen är frågan. Vill du vara tillsammans med en tjej eller vill du liksom träffa en tjej som tycker det är okej?

Ruben:

Har ni liknande intressen tänker jag. Det var jättetrevligt

Andreas:

Jo, fast bara för att hon är okej med det. Så innebär ju inte det att vi har liknande intressen, det är bara att man kan ha för låg standard.

Ruben:

Ja, vi tänker olika hur vi ser på

Andreas:

Ute

Ruben:

Men när vi delar.

Andreas:

fält uppe på. på tal om min tv så jag vet inte vad det är med Filips tv för jag tror inte du heller kan gå in i Play Store. Ladda ner F1 tv som app på tv.

Ruben:

Jag har inte kollat, men det tror jag inte. Jag ska se bara.

Andreas:

Ja, jag är inte emot cast protokollet men jag tycker det är najsiga vapen på tv sport. Men det finns en app till eller för Android tv, vilket också är jättekonstigt. Att den inte går att ladda ner på min. Min kära tv så jag har laddat upp dessa som jag sparat på här. Så jag gick in på APK Mirror Mirror och laddade ner senaste versionen. Dumpade över den genomblöta halv sjaskiga klädskåpet. Installerade och det funkar perfekt.

Ruben:

Najs.

Andreas:

Det är bara synd att den kommer inte uppdateras automatiskt.

Ruben:

Men det är också så här detaljer.

Andreas:

Men så länge det funkar, om man inte hör att det finns ett jättestort problem

Ruben:

I.

Andreas:

så kan man ju bara se till att jag en gång om året. Det är ett jätteprojekt.

Ruben:

många uppsägning kommer de ut med per år på en sådan egentligen?

Andreas:

Under mars fyra stycken.

Ruben:

Vårt.

Andreas:

Enligt Epic Emirates historik så är jag fyra stycken.

Ruben:

Men det är för att säsongen börjar nu som gav oss nya funktioner och kanske.

Andreas:

De två sista var buggfixar och performance grejer. Sen vet jag inte vad det andra var.

Ruben:

buggfixar och performance. Fixar

Andreas:

Det är

Ruben:

behöver inte vara sig, behöver inte vara med sig det fixa och då är det

Andreas:

nej, nej, absolut inte. Det kan ju bara vara rent formellt. Nej, nej, jag kan inte köra den tills den stoppar det. Det måste fixas. Men ja, det var det nog. Min TEC vecka tror jag. Lite flyttkaos så att jag inte hunnit med så mycket mer. Men då tycker jag att vi går över till ett lyssnar bref.

Ruben:

Lyssnarfrågor kommer nog till och med.

Andreas:

skulle nog kalla det det. Vi har fått ett brev från Robin Larsson som säger Tack för en jättebra podd. Jag har en fråga som ni kanske kan svara på. Jag söker ett par nya hörlurar i prisklassen 1000 till 2000 kr. Han använder en Androidtelefon

Ruben:

Hehe.

Andreas:

och han önskar USB-C i fodralet. Det ska mjuka silikon kunna. Alltså tänker jag mig

Ruben:

Hi hi hi.

Andreas:

de ska ha en viss. Vissa har ett visst vattenskydd. Och såklart så bra ljud och mikrofon som möjligt.

Ruben:

Vi har ju sagt upp oss innan så vi har ju.

Andreas:

gått öppet.

Ruben:

har ju två förslag. Men. Jag tyckte bassängbad så det var nog ett av två. Men du sa nej och jag köper inte argument så vi skiter i dem. Men annars tycker jag personligen. Hade jag haft råd så hade jag nog köpt dem.

Andreas:

Ja, min erfarenhet av Nacksving Bands nacksving är ett.

Ruben:

I.

Andreas:

generationen är att det är inte dåliga hörlurar, men det finns bättre för lite lider högre pris.

Ruben:

I.

Andreas:

Och jag har ingen erfarenhet av andra generationen så jag kan inte riktigt uttala mig om dem. Men med den prisklassen så faller ju till exempel alla. Eller rabatt. Nej, inte de här vanliga är.

Ruben:

Hi hi hi hi

Andreas:

han vill ju också ha in oss så det funkar inte dem.

Ruben:

Nej.

Andreas:

Så jag har Johan Plass bandspelare och ett. Och de är jag jättenöjd med och alla de recensioner jag sett och det är den erfarenheten som jag har av dem så tror jag att badplats bad. Två prov eller prov två kanske skulle vara ett bra alternativ. De ligger lite i överkant på hans budget i bassäng som ligger på ca 1800. Och sen har jag hittat ett par andra som också är lysande och det är ett par kompisar runt mig som har sådana. Jag har fått testa dem och det är liksom det tredje hörlurar och det är återigen Sonic och deras namn Sonic VF, tusen MX fyra.

Ruben:

Hö.

Andreas:

Öppet. De är just nu på nedsatt pris på AMD som sagt. Är det någon som vill ha ha en bra deal så ligger de just nu under 2000 spänn. De är också lite i överkant på vad han önskar, men jag tror att i det här fallet så är det värt att lägga lite extra.

Ruben:

Men jag säger det igen ska du lägga pengar på eller ska köpa hörlurar, lägg gärna ett extra pengar för att få rätt mycket extra hundralapparna. Och du får också en del bra grejer och. Tar du hand om det så kan du ha dem hur länge, precis som tre år nu. Men det har jag i hörlurar haft I567 år som två grenar håller och då blir det hon använder mycket så som jag gör. Då blir det ju kostnad per anmälning. Blir helt plötsligt ingenting. Men går ner i prisklass så finns det högre risk att de inte garanterat men högre risk att det går sönder och att du inte får det bara det stängs batterier, byta batteri och det stängs för fan. Heter inte erfarenhet

Andreas:

Kvalité eller upplevelse.

Ruben:

För hennes bästa belysnings upplevelse eller sämre belysnings upplevelse. Du får en sämre batteri hälsa blir mycket som antagligen är sämre än garanterat mig. Antagligen för att då pengarna går till någonting

Andreas:

Ja, så är det absolut. Sen så

Ruben:

Lägg några extra lappar i varje.

Andreas:

ska jag fortsätta lite. Han har ju tidigare haft våran klass Z, två bads. Och tyckte de var bra och passade bra. Så jag skulle säga lutar åt att anpassa satsen ha fått åt dem de jag har i ena hörnet. Svinbra! Och de nästa generation två recensionen av dem är ännu bättre så jag skulle luta åt att anpassa basen. Men. Underskattade så nu för en i lurarna är ruskigt bra, ruskigt bra och båda är så. De borde båda ha IP klassning så de båda klarar svett och lätt regn utan problem.

Ruben:

Dock.

Andreas:

Så om ovan plats bjuds på två som kanske första rekommendation och så WF tusen MX fyra som andra då. Är det någon annan därute som är intresserad av att köpa Sonic lurar till rabatterat pris så använd gärna vår länk så får vi en kickback för dina fylliga inlägg. Så, och det är endast de som just nu har billigaste priset enligt Prisjakt. I alla fall vid inspelningstid på.

Ruben:

Är män i gemen.

Andreas:

Och med rabatten så kommer de under 2000 satte det bra. En bra deal var det.

Ruben:

Och då kan vi lika gärna plugga när vi håller på. Har ni andra än undrar eller vill att vi ska undersöka åt er och så och skicka någonstans på något ställe, förslagsvis mail, så kollar vi på det och så återkommer vi antingen till er direkt eller på den.

Andreas:

Ja, absolut. Vi har ju svarat på mail tidigare men behöver insett att det kanske är andra som funderar på exakt samma saker. Så lika bra att ta upp det i podden. Och Robin här. Han var ju ganska smart. Han började med smicker och det funkar ju alltid. Besviket så är det ju

Ruben:

Öppet.

Andreas:

så att då är det ju lätt då direkt och ta upp det. right?

Ruben:

Vidare till någonting som vi inte prata om förra veckan, men vi nämnde det lite over varningar och jag skulle säga. Hade en hypotes om att det antagligen var detta som stundade. Vi pratar ju om Tick tock Bern förra veckan och det har väl blivit väldigt tydligt som det spelade in fram tills nu i spelaren att han tyckte. Och banan, det handlar inte bara om tick tock utan det handlar om att bana rätt mycket och skapa kontroll i den amerikanska Datan bara vi vill lämna där. Det är mycket som ska in och göras. Andreas, du har ju faktiskt lite mer fakta med kör.

Andreas:

det vi pratar om senast motion 686, också känt som Derby District Act, också känd som Ditt tick tack. Och det här är då ett lagförslag. Som ger handelsministern befogenhet att granska transaktioner som utförs av vissa utländska enheter som erbjuder informations kommunikationsteknik produkter och tjänster i syfte att identifiera, utreda och minska otillbörliga och oacceptabla risker inom USAs eller dess medborgares nationella säkerhet. Det är

Ruben:

Det är en väldigt bred definition.

Andreas:

väldigt bred definition. Detta omfattar, men är inte begränsat till följande citat Påverkan på landets kritiska infrastruktur och i digitala ekonomin sabotage eller omstöpning av i CTS i Förenta staterna inblandning i och manipulation federala val. Underminering av den demokratiska processen för att styra politiska och regerings mässiga beslut till förmån för en utländsk motståndares strategiska mål på bekostnad av Förenta staternas nationella säkerhet. och med utländska motståndare så menar de med laglösa utländska motståndare. Står det rätt upp och ner i det här förslaget, vilket jag tycker är märkligt, har bildats, ska stadgade motståndare. Jag vet inte hur

Ruben:

Men ju mer. Jag tror ju att jag nu ska säga att jag har bara fått informationen att det är mest från riktigt och videos. Så jag ska inte se att jag vet allt.

Andreas:

inte riktigt en bra källa.

Ruben:

Nej, där gav jag vid tvn bara. Men jag uppfattar det som att denna handelsministern är ju mer direkt utsatt utav presidenten. Den är inte vald och kan egentligen säga vad de vill. Och sen zooma in och skälla med TDM motståndarna. Det är något man definierar på något sätt, men det kan också förändras från dag till dag. De kommit för att slakta araberna så att de kan tillkomma och försvinna. Så det är ju väldigt föränderlig och det är väldigt mycket. Därför måste det. Delvis kan jag ge dem att de måste vara breda så att man kan vara född. Definitivt. Då kommer det bli jobbigt att upprätthålla en ordentlig lag, så det är bra att ha en bred sak för upprätthållandet av lagen. Sedan är det väl kanske väldigt dumt att just en sådan här lag som är så bred över lagförslag eller vad man kallar det eller motion. Men det är det ju väldigt mycket som faller ur detta och jag vet inte riktigt hur man ska.

Andreas:

bara vänta bara. Du har inte ens skrapat på ytan över hur hur mycket som omfattas

Ruben:

För bevisbördan här är ju inte helt lätt

Andreas:

kan vi säga. Men enligt den ursprungliga lagtexten i det här så klassas Kina, inklusive Hongkong och Macau, Kuba, Iran, Ryssland och Nicolaus Maduros regim i Venezuela som utländska motståndare. Nordkorea är bara snabb. Så här funderar.

Ruben:

Men de är inget hot på det sättet så är lugnt.

Andreas:

Kan ni gissa vad det är som stör här är att den här texten är så brett skriven så att det är många privacy säkerhetsexperter som har gått ut och sagt det här är tillräckligt brett för att även täcka slutanvändare, inte liksom bara företag, utan det är brett nog att täcka konsumenter. Till exempel så skulle denna lagen fel använt och det vet USAs rättssystem. Man kan man, har man bra advokat kan man bevisa allt. Det skulle det. Det skulle kunna kriminalisera användning av en VPN tjänst för att få tillgång till tjänster som är blockerade, liksom i USA.

Ruben:

Och jag förstår ju att den blir det för att du, då kan du faktiskt komma till någonting och så kan du göra det utanför vad som är okay inom det amerikanska nätverket och anger dig vara någon annan eller någon annanstans och så göra någonting så självklart så är det rimligt att det kan kriminaliseras utifrån lite beskrivet.

Andreas:

Ja, och då ska man inte heller glömma att den här texten då i anknytning till det här säger att. En person får inte orsaka, hjälpa, stödja, uppmuntra, ge råd, ge råd, beordra, förmå, anskaffa, tillåta eller godkänna någon handling som bryter mot den order som utfärdats enligt lag.

Ruben:

Så du får inte prata med nån annan än de som bor i USA och alla.

Andreas:

Teoretiskt sett så kan inte jag använda en VPN för att göra det.

Ruben:

Det är ju det kontroll, stat eller dyl liksom. Så du, det är ju de orimligt.

Andreas:

val direkt klingar som klockor och det här är ett land som säger sig vara världens friaste. Nu vet jag att det inte stämmer,

Ruben:

Nej.

Andreas:

det här är ett land som stoltserar med att vara det land av du fri. Och nu kommer det en rabbla rabblande lista här bara för att vi ska få det med. Och tjänster och enheter som omfattas är på software hardware och annan produkt eller service. Inkluderas Wireless Local Networks mobilnät satellit Pejla. Satellit och precisions kontroll kabel. Access points är line access point kr netto system långt bort en back håll networks. Edge Computing platforms.

Ruben:

Så allt uppkopplat helt enkelt mot nånting.

Andreas:

I princip allting. Så länge det är från brott är inte lokalgator punkt utan IS, Pirate Point och mer därtill. De.

Ruben:

Allt, allt det du du täcker upp allt med de är mer eller. Du kan du skicka någon data här någonstans med mindre.

Andreas:

Precis när det gäller att. Och sedan så. Om du har en tjänst som har mer än 1 miljon användare i USA. Nu ska vi till USA, ett stort land med många

Ruben:

I.

Andreas:

Då inkluderas även Internet Hosting Services, Cloud Beast och Distributed Computing. En del. Deras machine Learning prediktiv analys och deras produkter services, including including DDoS där provision av service är sist ett par de gjorde lite managern, men till open source software merge services and content delivery services och i det var inte bra engelska i denna här på blanda svenska engelska. Men vad i helvete.

Ruben:

Så du kom ut, du var

Andreas:

Nej, jag menade. Och om du tillhandahåller. Connecta kommunikation via Internet Services. På över 1 miljon användare i USA inkluderade också Desktop Applications mobila Screening Applications Payment Applications Applications. Det är hela internet.

Ruben:

Ja

Andreas:

Det är rätt upp

Ruben:

de är duktiga i sak då. Fixat med allting så det är bra att de har kontroll över allt men missar någonting. Det är lite som de här tullarna i Göteborg. De har hittat alla in och utgångar. Det behövdes många, men till sist kunde man täcka alla utgångar så ingen åkte gratis på gatorna. Men det är bara för att det är dyrt. De är ju knäppa. Det kommer resultera i att de kommer. Ingen kommer bedriva verksamhet i USA. Visst, alla amerikanska bolag har ju sina huvudkontor på Irland för att de bra skatteregler och det kommer ju de göra någon nytta. Dock inga HQ än i USA för om de inte får göra det igen. Nu hoppas vi att det här inte kommer gå igenom, men

Andreas:

vi har hopp. Hopp. Man ska aldrig säga aldrig men.

Ruben:

det känns orimligt att under de här premisserna att det kommer gå igenom,

Andreas:

Jag är väldigt glad att jag är europé p test.

Ruben:

Sedan finns det för att det var européer som spelare också, men det är bättre

Andreas:

Ja,

Ruben:

just nu. Men jag förstår inte. Hon tänker att du då kommer förlora jättemycket på det för att du ingen såg. Kommer data eller tjänster som kommer att vilja basera ditt bolag i USA, betala skatt eller anställa människor eller å alla som bor där för att de inte får connected bör göra så att de maskerar sig själva till viss del.

Andreas:

Nu är väl nu väl tanken huvudsakligen att det här ska vara för tjänster som är inte amerikanska, utan det är ju för tjänster som då hostas av mot Ståndare ser fint ut, men hur tar de reda på det? Jord måste ju någonstans filtrera raden. Detta kommer från landet där en som tillhandahöll med sig en jäkla massa data på alla sina invånare. Under en lång period så att de vet att de kan. Och de kan kontrollera all denna data, men. Enligt lagförslaget så ska den här handelsministern. Hans jobb kommer bli att identifiera, avskräcka, störa, förhindra, förbjuda, utreda och på annat sätt förminska nationella säkerhetsrisker i samband med teknik som är uppkopplad till länder som är motståndare till dessa.

Ruben:

Och jag tror att USA delar av detta behöver se över för de verkar ju ha en bristande data. Om data, lagföring och om kontroll och vad som är rätt och vad som är fel. Vad ska man göra och vem ska kunna veta vad man ska skicka och så? Så någonting bör göras över, det säger ingenting om men. Jag tror inte det är rätt väg. Gå ut så här hårt och pressa. Eller jag vet inte, men det är också en reaktion för att de måste göra väldigt mycket väldigt snabbt och de vill inte råkar missa de tidigare. Men det fanns inte. Så jag vet.

Andreas:

Jag tycker jag bara var så sugen på det här. Det är ganska roligt för den här politikern Jag kom ihåg namnet, men han twittrar i alla fall det jag lägger lägger med i inlägget. Vi lägger med lagförslaget din länk så vill man kolla upp det så kan man göra det. Men han twittrade och sa att det här var absolut inte en virtuell reaktion mot Tictail som i höstas. Det är enstaka bolag man är ute efter. Skydda USA.

Ruben:

I.

Andreas:

Så fint sagt. Och så tar han ett förslag, till exempel Lemon Art, som lanserades nu under våren. Lemon Edit är en konkurrent till Instagram.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Gissa vilket moderbolag det?

Ruben:

O om man får gissa så är bytes

Andreas:

Fartyg kan bytas.

Ruben:

o. En.

Andreas:

Nej, det är inte en attack mot tick tock. Kanske bitas, Då kan du bitas. Har har ju gjort felaktiga saker tidigare så

Ruben:

Hur?

Andreas:

Inte alls är häxjakt på nåt sätt. Men det konstiga för mig är. Det finns inte ett facit, men det finns ett förslag rakt över Atlanten som hade löst alla de här problemen. GDPR. Det är ju en sådan lösning som hade varit. Det hade löst en majoritet av dessa problemen utan att totalt inskränka den amerikanska befolkningens Integritet.

Ruben:

Och jag förstår att det finns nivåer åt USAs syn. Jag tror inte att de som kom på detta. Bevisligen har väl ingen förståelse av teknik i vissa nivåer. Inte helt och hållet i alla fall. Och de ser ju majoriteten av att vi ska kunna skydda. USA mot utomstående makter. Hur gör vi det? Jo, vi måste ha kontroll på allt och är bra. Då gör vi det med de som inte riktigt förstår vad det innebär. Och så finns det andra som antagligen jobbar med det internt, som förstår innebär att kunna utnyttja det för att kontrollera Europas befolkning.

Andreas:

Jag.

Ruben:

Men det är ju inte det man aktivt säger till varandra. Och

Andreas:

nej, nej. Nej, nej.

Ruben:

om man kan skydda amerikanska intressen och skapa det som säkerhet förenar Amerika USA som land. De delar inte sedan så att de tänker. Deras tro tänker rätt och det vill du väl? Det som är så jobbigt så att

Andreas:

Först gör de det. Det

Ruben:

att vi inte kommit så här långt och det är inte mycket som slår gräset. De tror ju på det och inte tror de på det och de

Andreas:

det läskiga här är ju att det är det läskiga, att de har båda sidor med sig.

Ruben:

Jo men det retar mig lite. Men när de övertalat varandra att det här handlar om att skydda elever sades här vi löser det. Vi kan inte komma på en bättre plan och det finns inget vi kan göra. Det finns massa som lobbar, massa pengar, massa grejer som liksom styr detta. Men jag tror att om man kommer hit så får de gå närmare för de tror verkligen att det är rätt väg att gå. Så skiter jag fullständigt i i viss mån hur USA jobbar, men sedan är jag inte involverad i all rysk amerikanska bolag tjänster. Men det har ingenting med Rögle.

Andreas:

De viskar Vi säger så här det finns inte i närheten av den här, men det finns andra förslag och har funnits andra förslag inom EU och Europa också. Det var inte jag Vet inte jag. Det kan jag ta på mig som läxa till nästa vecka faktiskt. Det har funnits förslag på till exempel lag krav att till exempel krypterade tjänster ska lämna bakdörrar öppna.

Ruben:

Men den det var ju ganska nyligen. De hade en son som ovan heter hon. Skitsamma. Det var bra. Jag ska dit ganska långt, men de kom inte vidare för att jag tror den är slagen mot mig. För att

Andreas:

För det var ju till

Ruben:

skulle få göra vad man ville.

Andreas:

En mullvad var ute och kritiserade den hårt. Mullvad är ett intressant bolag.

Ruben:

I.

Andreas:

Med mullvad vpn. Deras tjänst när jag använt den. Höjden fungerade inte var jag ute efter, men det fungerade ju så VPN jag ville. Jag vill ju titta på SVT

Ruben:

Vi.

Andreas:

support vilket gick inte så bra.

Ruben:

Nä.

Andreas:

Men det funkar liksom inte. Jag köpte ju två bollar av användaren. Skitbra och väldigt prisvärt så att man kan betala med cache på posten.

Ruben:

Visst, det är fint.

Andreas:

Det är fint, det är fint, det är privacy. Men. Det var ju också en grej. Jag gör så här. Det blir min hemläxa till nästa vecka. Att kolla igenom lite vad som pågår på EU sidan. För vintern är ju inte helt fel det heller. Men vi är ju

Ruben:

hela världen och hela den. Hela den uppkopplade kallade Hylands världen eller vad man vill. De vassa förslag som uppe och florerar överallt i bara. Vi nämnde Kanada förra gången som ett exempel. Kina är ju redan där, och många med Ryssland för den delen också. Det är ju det inte att det är oerhört fördelaktigt att bo i EU, för det är ju så många olika länder som måste samarbeta och tycka och tänka till och rösta om vad de olika politiska ideologier och annat. Så det blir lite långsammare och fler människor som måste tänka till innan saker sker. Medans till exempel USA ser lite mer svart och vitt och inte så mycket däremellan. Så då blir det lite

Andreas:

Först. Där har du stater så de borde ju också tror säga. Men där på stat nivå hittar de ju också på jätte märkliga grejer.

Ruben:

Ja var ju som sagt i två AB. Det är inte så mycket mer att.

Andreas:

Visst, vi ska lämna det här. Jag vill bara avsluta med att varken jag eller Ruben är advokater eller jurister. Så är det någon som har korrigeringar så får man gärna mejla till mig på en. Vi har läst igenom det och försökt förstå det. Det är inte en helt lätt text att förstå. Men som sagt, de är sjuka

Ruben:

det är väl lite det som är det härliga med att ha en podcast. Vi kan säga vad vi vill och sen så tycker ni att det vi säger är konstigt så säg till oss så kan vi rätta till och läsa på mer.

Andreas:

vi gå jättegärna ut med korrigering nästa vecka om vi har fel. Rätt ska vara rätt.

Ruben:

Vi är väldigt ödmjuka på det sättet att vi faktiskt kan säga att vi har fel. I alla fall jag Andreas ibland.

Andreas:

Ursäkta. Jag brukar vara ganska snabb med att be om ursäkt för mig.

Ruben:

Dan före det är

Andreas:

Men för att avsluta om man bryter mot den här restriktiva akten så finns det civilrättsliga påföljder på upp till 250 000 dollar eller två gånger värdet av den transaktion som ligger till grund för den överträdelse som utdömts. Eller på vilken påföljden utdömts beroende på vilket värde som är störst. Upp till 1 miljon dollar eller 20 års fängelse.

Ruben:

Najs.

Andreas:

Nej.

Ruben:

Men grejen är att där kan jag ändå köp och köpa straffskalan till en viss nivå om de det faktiskt gör det. Det blir nästan i linje med spionage att du faktiskt för alla lands talan och går in och försöker trycka in dessa. Om det går till extremen så fattar jag att det behövs de här straffskalorna. Men annars nej. För mildare brott att du råkar använda en VPN för små tick tock. Men då blir det ju i sammanhanget löjligt.

Andreas:

Jo, och då är det

Ruben:

Ja.

Andreas:

ju jättekonstigt med de här pengarna är ju småpengar för ett storbolag. Men som privatperson så är det ju personlig bankrutt.

Ruben:

Jag är.

Andreas:

Personlig konkurs heter det för att korrekt vi har sa vi lämnar det. Jätte kul grej och jag ska jag ska kika på europeiska liknande grejer till nästa vecka ska vi se det. Osäker på om det är igång. Fått svar på det nästa vecka. Nyheter och. Samsung har presenterat ett nytt modem. Osäker på om de har fixat säkerhetshålet på de gamla.

Ruben:

Körd av Exodus. Det där med säkerhetsproblem blir lite jobbigt.

Andreas:

Vi hoppas att de nya modemen

Ruben:

I.

Andreas:

innehåller dessa, men de har presenterat en ny, ett nytt modem som heter 5300. Och den har en teoretisk. Hastigheter på upp till tio gigabit per sekund över 5g.

Ruben:

Så helt enkelt om jag skaffar en sådan så behöver inte oroa mig för mitt skit när jag varit hemma.

Andreas:

Ja, och också för att få de hastigheterna på 5G så måste du i princip stå två meter från. Masten.

Ruben:

Ett. Jag får be min förening installera en 5G mast på taket ovanför anmälan.

Andreas:

Men det har ju och gå googla på 5g tester för de som har för vi har inte det i Europa. Vi har inte millimeter OEM på samma sätt vi har. Så köper du en iFån eller en Samsung eller andra telefoner för den delen också så har så sakta vi en annan temp i våra telefoner. Det kan du se. Om du jämför en amerikansk mot en europeisk så har den amerikanska en liten liten. Dessutom en extra typ simkort hållare

Ruben:

I.

Andreas:

som är deras millimeter ovan och vi har inte det här men. Har använder mig av video vilket antagligen krävs för fotona jag sett annars. Hade varit väldigt förvånad. Så måste du stå i line of sight och så fort det börjar regna t.ex. Eller du går runt hörnet på ett hus så droppar det ju fort som.

Ruben:

Men det där för jag tänker att om man kan då ha det modemet att den fångar upp 5g i ett fönster eller det är inte det bästa egentligen, men det behövs ju i form av hjärna.

Andreas:

kunna gå.

Ruben:

Och så använder du en router modemet som sprider ut i hemmet så hade det ska funka. Alternativet att placera modemet på utsidan av väggen för att fånga 5G och så drar du ethernet in med benen. Det ska ju funka.

Andreas:

Absolut, det är jag. Det skulle absolut och du kan ta slut på din datakraft. På tid skulle.

Ruben:

Jo jo jo men ändå, det har jag. Du kan nu skaffa limited och sen bara vänta på den dagen när 5g blivit mer använt och folk betalar de här över ganska låga summorna ibland för animated och kan ha massa extra kort och grejer. Och helt plötsligt så kan det vara så värt och du kan till och med gå plus och gå med dessa damer så

Andreas:

Det. Jag

Ruben:

de ändra.

Andreas:

att jag ska börja tro det här kommer bli mest använda sms.

Ruben:

Hon mötte

Andreas:

det användbart?

Ruben:

När mig ett på.

Andreas:

Festivaler eller typ arenor. Direkt line off sajt typ överallt, mer eller mindre. 5G är också bra på att ha väldigt många enheter, precis som WiFi. Sex och Sexi har ju betydligt högre kapacitet att behålla en större mängd enheter än vad typ föregående har.

Ruben:

I.

Andreas:

Och du, du kommer inte få den här CDn. Du kommer kunna spela ut den på fler.

Ruben:

Hur?

Andreas:

Du vet alla gånger man har vart på festivaler så har man. Jag har jättebra uppkoppling men nätet är stendött för överbelastat.

Ruben:

Och därifrån funkar. Hör.

Andreas:

Jag har ju faktiskt inte 5g s påslaget på min telefon.

Ruben:

Ta så mycket batteri.

Andreas:

Ja det också. Men också för att det är så få ställen du använder det och den lilla tidsskillnaden gör det ingenting för mig. Vad gör jag? Allt vad jag ska hålla Tick tock på bussen.

Ruben:

Det är ju det. Det är ju en onödig, i många fall onödig idé samhället vi lever i just nu. Så därför tycker jag att fortsätter Gute fortsätter med det så kommer det när det väl behövs finnas där.

Andreas:

Det här modemet har också en upp hastighet på 3,8 till 7 gigabit per sekund. Teoretiskt, alla sådana här sett är teoretiska. Den är också såklart. Kompatibel med 2G, 3G, lt och på 4G eller LT. Då kan den uppnå hastighet på 3G gigabit per sekund ner och 422 megabit upp.

Ruben:

Och det är ganska långt också. Men så får du ta löpturer på de riktiga siffrorna.

Andreas:

Ungefär så. Det där teoretiska steget. Det är sällan man uppnår det på dem, tyvärr, tyvärr. Det ligger dem som vill köpa en router teori. Teoretisk hastighet behöver vara ganska mycket högre än vad din internet hastighet är. Annars så kommer du aldrig maximerar.

Ruben:

Men.

Andreas:

Nej. Kan vi gå vidare.

Ruben:

Så säger jag till. Ni får se till att ni tycker vi pratar för mycket. För jag har insett

Andreas:

hajpat för tillfället.

Ruben:

Jag har insett att vi kommer att prata om varenda vecka nu framöver. På vissa gånger mindre, vissa gånger mer. Men de är jag sa innan de det är varenda grej jag läser om och det pratas om. Så är det. Aj aj aj aj aj aj aj aj aj. På gott och ont.

Andreas:

det är helt sjukt att en AI forskare som till exempel Rebecka trodde att vi gick in i en arg vinter och sen kommer det här. Jättemärkligt.

Ruben:

är. Det vet jag. Det. Det är sjukt hur mycket av det

Andreas:

Ja.

Ruben:

som är prata om med henne också för den delen. Så. När kommer det att klassas som AI?

Andreas:

Ja, det är ju det.

Ruben:

För jag vet att vissa redan börjat kalla degenerativ kött. Ingen älskare av kött. Vissa kallar bara hjärtat av kött, vilket är i sak till julledighet. Men det om det är bara om ett år kan ju ändras av kött och inte AI kött. Och vad är det? Är det?

Andreas:

Så det ska vi tillägga. Rebecka är ju inte teknisk och forskare, hon är ju samhälls applicering samhälls AI forskare som vissa forskare skulle kalla det.

Ruben:

När.

Andreas:

Men ja, så det blir ett ja så kommer jag och dem den gränsen flytta.

Ruben:

I.

Andreas:

Men jag tror vi är ganska överens om att det är ju AIK.

Ruben:

Vi håller.

Andreas:

Som det. Så nu alltså är det ja. Men på tal om nästa nyhet och det är att Goldman Sachs hävdar att ungefär 7 % av jobben i USA kommer att kunna ersättas artificiell intelligens. och enligt deras rapport så kommer 63 % av arbetarna utöver det då kunna använda AI som ett komplement i deras yrke. Ca 30 % kommer bli opåverkade.

Ruben:

Nej, det där känns orimligt. Drygt 30 % ska ha opåverkade.

Andreas:

Det finns också förklaringar på delar av botten och det man hävdar inte kommer påverkas är kroppsarbete och arbeten utomhus. Arbeten där datorn inte är. Ett jättestort

Ruben:

fast fasta. Fast fast jo, det jag tror kom påverkas kommer kanske inte personen i fråga som krattar löv. Eller vad man nu skulle kalla ett väldigt kroppsligt utomhusarbete. Man ska väl inte förminska till en

Andreas:

Vad är det bästa kroppsliga kunde komma på

Ruben:

Men

Andreas:

i.

Ruben:

saken är den att jag inte kommer använda AI för att. Kom på hur man kratta löv

Andreas:

Det är ett jobb.

Ruben:

Däremot tror jag att de som anställer personer kommer komma på det använda AI för att kanske mappa området som så klart bättre skattas eller mappa till årstidens förändringar på träden när löven faller och vet när och hur många timmar personen ska jobba eller kommer använda för att generera fram en bättre form på en kratta. Vad vet jag det och då kommer personen i fråga bli ifrågasätt att alla på ett eller annat sätt kommer bli påverkade, indirekt eller direkt också för den delen. Men att aktivt använda det för sitt eget yrke är det ett skämt och jag tror att det var en skillnad som påverkar och inte påverkad. Att aktivt använda de som säger något för.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Jag kan ha fel.

Andreas:

Ja, det gör jag. Men jag tänker att det finns ju absolut och kommer att användas för effektivisera och det kommer det att göra. Men arbetet i sig som leverantör till exempel ändras ju inte, utan det är ju bara systemet som används för att effektivisera ditt jobb. Och det är ju sagt att du när du inte använder själv utan det kanske är din arbetsbeskrivning eller din

Ruben:

Oavsett du använder ersätter i jobbet med delar i jobbet med att du sätter upp kameror som läser av omgivningen med angivet hjälpmedel för att. Och nu har så här mycket av marken täcks av löv, nu måste de kallas in eller nu kommer de behöver kallas in och att man skicka arbetsorder service har han anser det vara bra att potentiellt kan även så vi kan ta del av ett väldigt bra exempel för övrigt men.

Andreas:

Med.

Ruben:

Att man då istället är med nu kommer att bli sådär. Ni kommer behöva någon som går in och gör detta. X-antal timmar med en handikapptoalett, kanske utan att det kanske blir mer att gå in och de eller bättre. Skit i människan därute Robban. Jag tror du fattar

Andreas:

Jag är glad att det finns sådana alternativ också. Men ta till exempel brandman är också ett jobb utomhus utan utan direkt. Alltså ja, du kan effektivisera vissa saker, men det är ju inte specifikt brandman yrket i så fall.

Ruben:

Du kan säkert få minska antal bränder med A på många bra sätt och du kan säkert optimera släckningsarbetet och du kan säkert ersätta personer inom brandsläckning i yrket med smarta lösningar som sedan inte kompenseras i teknik. Så som sagt, jag står fast vid att jag tror att alla kan bli påverkade direkt eller indirekt. Men så trött. Jag vill hellre tro på gubbens saker som är smarta. Orkar helt enkelt inte aktivt komma åt säkert 7 % var bland jobben. Det stämmer säkert och tidshorisonten vet vi inte berätta, men det känns inte orimligt iallafall.

Andreas:

Med ytterligare den här rapporten tror Goldman Sachs att detta kan öka det globala BNP med 7 %. Och för att ställa detta lite mot lite motstånd så har jag gjort en egen analys och de tror att generate av ROI är en skillnad för att Goldman Sachs använder AI och OpenID hänvisar till att de varit. Så kommer enligt och jag kommer gärna tillbaka och störa 19 % av jobben i USA. Störa.

Ruben:

Ü.

Andreas:

Vad exakt innebär?

Ruben:

Luddigt.

Andreas:

Luddigt. Men ska vi gå vidare till något roligare i farten?

Ruben:

Ada

Andreas:

Jag hoppas alla där ute har sett våra instagram bilder från i lördags.

Ruben:

Det är bara händelser så följer den inte så just nu Kielos.

Andreas:

just nu. Men de var och är genererade

Ruben:

Nu.

Andreas:

och då har ni också sett Bilderna på till exempel Donald Trumps sig så kallade arrestering som aldrig ägt rum och

Ruben:

ü.

Andreas:

imponerande bra. Asså det är liksom. Om jag tittar på bilden och bara cyklar förbi den så hade jag gått på det. Det är först du behöver ge mig 10 sekunder och jag sett att den är i bild. Hur ofta stannar jag upp och kollar på en bild?

Ruben:

När jag i ungefär 50 minuter för det är i snack om att han ska bli arresterad hette det till Han drog

Andreas:

Det gör ju också att det blir trovärdigare.

Ruben:

Och jag tror inte 50 minuter innan jag läst på svara jag har har blivit arresterad. Inte för att förvilla, men liksom Bilda tillförde ett element att ha ur bild i en liten box på en hemsida. Det stämmer säkert.

Andreas:

Precis.

Ruben:

Och så kan man ha den som inte.

Andreas:

Fördelen. Fördelen med typ Donald Trump är att hade han blivit arresterad så hade det typ tänk dig. Nättidningarna höll locka och de hade gott om Donald Trump hade blivit arresterad.

Ruben:

Nu.

Andreas:

Hade inte missat det.

Ruben:

Med.

Andreas:

Men jag trodde faktiskt bilden på påven var första gången jag såg den. Trodde den var på riktigt. Jag kollade förbi den lite att jag ba jaha okej ja jättebra jacka. Men att.

Ruben:

det blir dyrt när man ser ut som ett lejon. Det ser ut som att det här är en bild som är tagen i Vatikanstaten. Han går från ett hus i ett annat hus och det är kallt ute. Det är orimligt.

Andreas:

Nej, den ser bara väldigt, väldigt trist ut.

Ruben:

Italiensk farsen liksom. Det är inte konstigt, tänker jag.

Andreas:

Han ser ju jätte moderiktig ut.

Ruben:

När det gäller cykel.

Andreas:

Du är du att ha det.

Ruben:

A. Absolut.

Andreas:

Men sen tittade vi lite noggrant så ser du att till exempel glasögonen rinner ut i ansiktet på han handen även då den är inuti. Vad det nu är för påse eller kaffekopp han har hällt. Och jag vet inte riktigt vad det hände med som hände med kaoset runt nacken. Men. Då de här bilderna börjar bli ruggiga och jag mina bilder. Det såg inte ut så här för ett år sedan. Det kom idag i två.

Ruben:

det var mindre än ett år sedan.

Andreas:

Men de de var bra men de var inte så

Ruben:

nu, det är just det här. Ett litet. Det roligaste tyckte jag var ju att se gamla videos mellan Biden och Trump. Där liksom så mycket där du har mycket data kan du göra mycket på Power Meet. Fotografera trumpeter, fotograferar. Då blir det enklare Ju mer data är enklare, ju nyare någonting annat en människa blir svårare att använda. Ja, och det är också dem som man basar över hästen till bilderna. Inte konstigt, men mycket att nu på tick tack tick tack. Det är min källa för inspiration fram tills ni nu. Men att folk använder sig röst filter. Och det bästa jag sett var en person som tog ett röstsedel till kanotist, sjöng en låt som kontorist och det han tog av sig. Jag ber om ursäkt för allting jag sagt mot judar. Jag ber om ursäkt för allting jag sagt på Twitter. Jag var idiot mot mina barn. Jag var en idiot med Believe, en gammal kusin då han Carrie is back typ. Det var riktiga feta barns.

Andreas:

Synd att det faktiskt inte bara han. Han har en del att be om ursäkt för om vi säger så.

Ruben:

när man har hittat sig själv. Nu har ni ju sett mig till absolut också att nog så hade han behandlade om ursäkt är i sig dumt. Eller alla. Det jag vill komma till är hur kan man göra detta? Det lät rimligt. Har du då ljudinspelningar på någon musik så kan du göra ett mycket. Rätt läbbigt hur man kan vara jag och detta är vi fortfarande i lindan av den här. Väldigt användar. Nära och. En möjlighet, ett skapande av vad vi kallade sött genom åren. De har kommit till tro på vad jag ser är sant eller falskt, och det kan man inte riktigt idag heller. Men det kommer bli ännu svårare som över så att jag ska gå tillbaka och säga er. Och på tal om mat så att man kan ha fel. Vad? Jag tror att det här med Blue check mark och validering av människor på nätet.

Andreas:

Det tror jag kommer vara A och O.

Ruben:

Kommer bli viktigare, viktigare. Vad som är rätt och rätt väg att gå är alla Twitters påfund som håller på med det jag skrev

Andreas:

Det kan jag svara på nu. Det är det inte.

Ruben:

Nej, jag kommer du också inte heller. Eller jag har sagt till dig att vi inte kan prata om allt tråkigt jag gjort senaste veckorna. Vill ni veta att jag tar det på mig så det ballar ur? Känns

Andreas:

Det har ballat ur

Ruben:

att det är. Jag tror att det kan bli viktigt och jag har sagt innan att jag inte tror på det för att de inte lärt sig gå som man gör nu, men tror att validering av riktiga människor kan bli viktigare och att man kan göra det på ett sätt utan uppehåll. Och hur man skriver vet jag det för då kommer det bakterier. Du måste då skicka in validering på det du och vem ska ha tillgång till den datan och kunna använda den? För kan du skicka in till någon så kan han han skickade rensar. Och om du gör det. Det är väldigt svåra grejer vi står inför. Innan jobbet var det däremot start så jag får säga att det visuella är liksom viktigast. Du är ju fortfarande i behandling. Ska du digitalisera den och kunna göra det på ett bra sätt och kunna skicka runt till hela världen för att någon ska ha den? Då blir det visst en pass bild på ett hotell längre, men det är det här, en större.

Andreas:

Jag och jag. Och just det, på tal om Kanye West. Tyvärr. Detta gjorde ju det med Eminem. Han gjorde någon låt där han använde en AIK version av Eminem till att säga de sista 14 göra nånting nånting.

Ruben:

Nu har jag helt missat.

Andreas:

Kolla länkar det också så att det finns videos på det

Ruben:

Men på tal om mål. De 1100 plus personer med inte en mask i täten med masker bland dem som har signerat ett dokument för att säga att man vill pausa träningen av alla system. Och Pia masken, då en av grundarna till operan. Om han går ut med det? Jag vill inte säga att han har rätt eller fel, men. Det ringer en varningsklocka hos mig fall. Sen blandar vi det där tills vi vet mer.

Andreas:

vi kan väl säga så här att jag fick en fråga. Denna veckan. Om jag fick välja en person i världen som jag skulle vilja ha middag med. Och det var så jäkla tydligt att hade du frågat mig det för ett år sedan. Det är lite drygt ett år sen så hade sagt innan massage utan att tveka.

Ruben:

I.

Andreas:

Han är inte här, inte ens på listan över de jag funderar över. Han har sjunkit så jäkla mycket i sitt anseende. Tycker jag. Men. Den här då namninsamlingen. Med ganska stora. Två. Det är ju anledning att fundera.

Ruben:

Ja, men jag tänker ändå att det är ändå människor som hänger ut sig själva. Rätt mycket och säga hej, här är vi, det tycker inte vi här och de skicka ett meddelande att någonstans gör de ett varningens finger för det här med träning. Jag tänker att vi kommer gå in på ta mer mogna under veckorna när det blir lite mer aktuellt om vad som händer med detta och vilka ställer sig bakom det och vad som är vad. Men vi hade turen att hitta det.

Andreas:

Vidare till något helt annat. Och vi ska. Vi vill förtydliga att det här är inte en arg podd, kommer inte vara arg. Det är mycket av genus, att det är det som är aktuellt. Det kommer inte alltid vara så här mycket, hoppas vi. Vi vet att det beror på ute i teknikutvecklingen, men. Facebook kommer äntligen att låta användare och ta ut från annons tracking i sina appar.

Ruben:

I.

Andreas:

Men det finns. Det finns bara några få hakar så bara några få hakar.

Ruben:

Hugo.

Andreas:

Det är bara inom EU.

Ruben:

Men det är ändå okej för mig.

Andreas:

För mig är det också helt okay och jag kommer att göra det absolut. Men. För att göra det här så måste man skicka in ett litet online formulär där du uttryckligen motiverar varför du tycker att du ska starta. Tack! Jag misstänker att det kommer sluta med att jag vill inte längre. Men meta gör det inte lätt.

Ruben:

Nej, och det är väl smart av dem med ett företag syfte och ännu smartare formulär så de kan få som för kvalitativ data som de kan kvantifiera till hur varför folk inte tycker om spårning på nätet och så kan de utnyttja det för att behålla hälsan.

Andreas:

ja, absolut. Jag tror inte det här. Komma var att du behöver motiveras, vilket jag tror att det här är. Det kommer vara en kryssruta liksom varför? Och så får du fyra eller fem alternativ. Jag tror inte du att skriva. Svar Nej det går inte. Men. Jag håller vad jag tror. Det är som du säger, de vill ha kvantitativ data att bygga under. Att det var så här få som gjorde det.

Ruben:

Nu. Vi får se var de landar.

Andreas:

Jag kommer vara snabb som rackans och jag kommer uppmana alla lyssna och göra det också.

Ruben:

Vi går ut med det i podden när det finns helt enkelt.

Andreas:

Så fort det finns en länk vi kan dela med oss av så kommer vi dela med oss av det. Och i värsta fall så gör vi en youtube tutorial på hur man gör. Är ett löfte.

Ruben:

Du lovar att se till att.

Andreas:

Jag löser det. Vi? Nej. Bort med skiten. Gott. Man kan i gurgel gå in till exempel och välja bort pass eller personifierade annonser. De trackar dig säkert ändå, men du får inte annonser som är personifierade i alla fall. Det har jag gjort. Kan rekommendera att göra det. Man får väldigt intressanta lån.

Ruben:

Jag och virknålen anser alltså det löjligt och jag gjorde en googlesökning på ett märke som jag antagligen finns med i Google Adsense varenda youtubevideos upp till. För att de har snappat upp att det enda som de kan ha på mig som de får spara, antagligen för att en googling gjort som ett Med Google konto så är det Adsense bolag och så är det. Det här ska du se.

Andreas:

är inte helt orimligt.

Ruben:

Nej,

Andreas:

Men en avgörande.

Ruben:

det jag skriver leder till något helt annat som jag tycker är kul. Du kommer inte bli det först antar jag. Men IE6 som tagits fyra har lanserats.

Andreas:

i det Jag.

Ruben:

Du borde känner att jag har en så tror jag. Tycker inte sånt.

Andreas:

Annars.

Ruben:

Vi börjar med det som är mindre intressant. De har bytt hela strukturen för HM appen och för mig som inte använder så mycket så spelar det roll. Men efter att ha byggt om väldigt mycket av backend bara för att det ska bli mer effektivt och bättre förbättringar och tillfället har styrt allt möjligt. Jag vet inte hur mycket som kan sägas mycket, men bra. Sedan har vi det viktigaste av allt och det är de nya emojis. Och där har vi någon som skakar på huvudet. Det är rosa, ljusrosa och även ljusblå. Jättemånga. Det är djur och annat smått och gott. En beige färg som bollar mot vädret var bra.

Andreas:

Här kanske det inte funnits inlägg.

Ruben:

Nervigt, men det är alltid

Andreas:

Absolut.

Ruben:

Sen så kommer det som jag tror kan vara lite av intresse för mig i alla fall ösa på av att det finns möjlighet. Man kan nu få pushnotiser från webb applikationer. Vi pratade om lite innan att du har lagt in Edge som en webbapplikation på datorn. Man kan göra samma saker i telefonen och jag har gjort ett par stycken över vilka personer som har. Jag har inget eget syfte för pushnotiser i de här applikationerna, men det här ger möjligheter till människor att faktiskt utveckla en webbapplikation som du egentligen inte måste få in i stor. Och sedan kan du då via HTML5 standard skapa webbkurs API till den här webbapplikationen in i folks telefoner. Detta skapar också möjligheter för att göra lite. Inte så kanske jätte överdrivet att kontrollera appar. Men tror det faktiskt.

Andreas:

Ja

Ruben:

Det är faktiskt

Andreas:

ja.

Ruben:

lite kul.

Andreas:

Okay.

Ruben:

Men nu kommer det viktigast av allt de har gjort hur mycket säkerhetsuppdateringar som just

Andreas:

Och det gillar vi. Det är okej och jag backar upp det här. Jag backar.

Ruben:

it. När jag läste från årskurs ett. Kan inte alla de här orden IVSV8, sju, 03:03 och 56I vad vi kallar Cornell applikationer? Jag fattar ingenting, Men så är det. Jag reagerar på det för att jag har fått upp mitt flöde eller att det här är bra grejer som man ser säkerhetsmässigt. Så jag tänker länka till någonstans där det står väl mycket om det. Nån som vet någonting om det? Kan läsa mer om det? Men tydligen så ska det skapa massa bra förutsättningar för folk att bli säkrare på sina erfarenheter som inte den. Om de tränar så går det säkra nog. Men nu är det bättre så det är tur.

Andreas:

Så är det. Uppdatera. Jag har telefonen och uppmanar alla runt mig att uppdatera. Telefoner, mobiler, surfplattor, telefoner, mobiler, telefoner, datorer, surfplattor.

Ruben:

Jag med här vet jag. Jag tycker det är så smart. De inkluderar emojis i sina uppdateringar vilket gör att normalbefolkningen tar till telefonen för att få nya emojis. Men de får med sig säkerhetsåtgärderna på köpet.

Andreas:

Jag hade aldrig i mitt liv uppdaterat en app eller en uppdatering. Bara det kommer bergis. Jag uppdaterar av andra anledningar så jag är alltid uppdaterad. Men jag skulle ha det. Skulle inte vara anledning att uppdatera.

Ruben:

Nej men för vissa nu.

Andreas:

Inte om man känner sig själv. Dömer man andra?

Ruben:

Men jag gör det för att du vet att du vill ha det nyaste hela tiden. Men så det kommer. Jag fick en push notis om att nu kommer den så tar det två inlägg så är det bättre. Men det som jag faktiskt själv bryr mig om är att det var roligast. Allt annat i bakgrunden. Så du skiter så backend. Jag drog. Det sa jag inte högt.

Andreas:

Nej, det var inte alls uppfattat. Hur ska detta tas emot av folket på ditt jobb? Ja, det blir spännande att se.

Ruben:

F ö så

Andreas:

Han älskar er allihopa så är det uppe.

Ruben:

Jag tänker att vi går vidare till något som är tråkigt på nåt sätt

Andreas:

I.

Ruben:

och det är att spelmässan E3 officiellt har gått ut med att de ställer in i år och då skulle gått av stapeln mellan

13:

e och 16 juni och hade varit första gången de kom tillbaka 2019 med pandemi och annat. Men först var det bara Nintendo som drog ut, sen var det Microsoft som var det. En vidgad scen. Var det så det var A1D och helt plötsligt var det ju Ubisoft och det var inte så många av storbolagen kvar.

Andreas:

När. Rimligt.

Ruben:

det fanns de som någonstans drar en del av publiken och jag ger er och detta har ju varit på tal innan panelen också. Att liksom många bolag själva väljer att ha sina egna placerings event likt Apple, Samsung, GOG jag lånat för att jag tror att man kanske får mer uppmärksamhet på priset och att en trend av attityd är att man tror att man de stora bolagen gör sina events samtidigt som E3 och så hände. Det jag tycker är tråkigt med detta är att. E3 har vart i många år där man får se det nyaste inom spel. Man får se det nyaste som lanseras, det är liksom nya. Konsoll är det nya spelet, nya chipp, det nya grafikprocessorer, allt möjligt som har kommit ut utav E3 och samlade under samma tak. Jätteroligt! Det finns fortfarande andra spelmässa runt om i världen. Och som sagt, den här boken kommer ge oss nya grejer. Men det jag tror är att. Bortsett från storbolagen så finns det mindre bolag som ställer ut. Det

Andreas:

De behöver ha den utrymmet.

Ruben:

Ja, det finns indie Grimes. Det finns folk i branschen som vill möta och se och ta och att ta bort det är dumt. Jag tror att man kommer överleva ändå, men jag tror att man dödar en väldigt bra plattform för mycket annat. Och det som jag tror de större bolagen förlorar på, det är att. Visst, de är inte gay med sina egna små spelbolagen och de är allmänna ändå. Låt de ha sin plats, men de kommer ändå att köpas upp av de större bolagen. Efter fem år

Andreas:

Precis.

Ruben:

så tar de de förlorar. Väldigt bra marknadsförings plattform för de som de kommer tillföra sitt bolag framöver

Andreas:

Men också att man råkar gå förbi dem och kanske inte något man har tänkt på om man ändå är där och titta på de stora och så går man förbi liksom.

Ruben:

Gör man det så se till att det går att få tag på nätet. Men det är. Det finns en anledning att algoritmer funkar. Det är enklare att hitta saker som tycker om det vi matar och saker som inte samma grejer för att du du tycker om de saker och tycker om spel och den branschen och yrken som är så kommer du få fokusera på att se min sons nya Playstation. Men a tre montrar bort. Så var det, men inte gamers. Ett litet roligt blått spel som du tyckte var kul. Varför ska inte kolla upp det? Så ja, det är tråkigt att de lägger ner så det kommer någon ny plattform för det här. Men det är inte sagt till 100 % att de kommer lägga ner. Men det är väldigt kul att de antagligen kommer göra

Andreas:

Men de kör ju inte i år och har de inte kört på flera år så är det tufft och tufft igen.

Ruben:

Ja, jag tror att de de har mer om inte bekräftat. Men det är inte så att ta rättika som smaka.

Andreas:

Ja, det är som något. Vår kongress har blivit en motpol till Apple och Samsung. Rätt upp och ner i princip. Iris får iris

Ruben:

Jag.

Andreas:

på det vis.

Ruben:

Då tar vi oss in på veckans tips.

Andreas:

DS.

Ruben:

Veckans tips den här veckan är någonting som för Andreas har verkligen på riktigt här. Nej, nej, nej. Det här behöver vi inte. Visade du inte skulle du bara hade allt det? Nej, det är jätteintressant.

Andreas:

Men jag har inte fått prova det för annat än iFån.

Ruben:

Nej, men du har ju också det här gränssnittet varje dag. det är jag

Andreas:

är vad jag lever med.

Ruben:

veckans tips bara från en användare och det är en. En QR kod att av din bil eller en app.

Andreas:

gimmick av Samsung.

Ruben:

Ja, det är även det. Om du laddar ner en web app, då kan du till och med under webbappar planera för hemmet.

Andreas:

Hej är en.

Ruben:

Där du då kan klicka in och öva på. Sades upp en interaktiv version utav hur det skulle kunna vara att ha en Kalles Galaxy S23 på mobil. Jag tycker det är otroligt. Man kunde videokameran, man kunde låssas ringa noll, man kunde bläddra genom olika appar och testa lite promo videos från olika telefonerna. Jag tyckte om det. Står där ute nu och funderar på om jag kanske skaffar ändå det. Du ska skaffa en Samsung men du har ju folk där nere och testa. Det får en att förstå lite hur det har att interagera med det systemet. Men sedan är det så att det är ju lika buggigt som han kommer vara och hans

Andreas:

Med snälla väl uppe med min telefon i lika små bilder som din. Nej, det är den faktiskt, för den är faktiskt mer 520 hertz skärm och.

Ruben:

Aha, okej, okej okej det blivit bättre. Är nöjd. Men som sagt, iFån är bättre än allt annat. Varför? Jo och testa detta för det. Intressant och kul. Det är roligt, det kan man inte ändra åsikt om att ha rätt bil för det är bättre än allt annat. Vad var det meningslösa?

Andreas:

Det var väl. Jag klipper dig om jag saknar dig. Märkligt kan vara att i takt med att få mejla om framtida ämnen och rekommendera gäster. När man är i sin fotbollsspelande ska man passa på att recensera oss och trycka på prenumerera för att inte missa framtida bonus avsnitt, framtida avsnitt och framtida gäster. De är på gång. Det är bra namn på väg in. Inte för att vi inte har bra bredband, men det kommer fler. Vi finns också i de flesta sociala medier. Inte mastodont men med på alla de populära. Även den eventuellt. När det här avsnittet släpps bandade Tick tock hos oss är det skulle vara helt sjukt om det var så i för sig. Men in och kika! Där kan du också se en del klipp och bilder från våra inspelningar. Och sist men inte minst har ni text, frågor och funderingar. Bara behöver köptips. Med oss precis som vi hjälpte Robin idag. Kanske vi kan hjälpa er nästa gång. Det kan vara bra. Det kan vara hörlurar, det kan vara mobiler. Det vi vill veta är vad är du sugen på? Budget? Och vad funderar du på? Så ska vi se om vi kan lista ut något. Det är kriterier och budget så kan vi ge rekommendationer genom att. Tack för denna vecka. Så hörs vi på måndag.

Ruben:

Det gör vi.

Andreas:

Ha det är.

Ruben:

Har du?