Käck-Tech Podcast

F1 Podden 2023: Stallöversikt, Nya Regler & Framtids Spekulationer

March 01, 2023 Andreas & Ruben
Käck-Tech Podcast
F1 Podden 2023: Stallöversikt, Nya Regler & Framtids Spekulationer
Show Notes Transcript

I detta specialavsnitt av Käck-Tech Podcast tar vi en djupdykning i Formel 1-säsongen 2023. Andreas och Ruben diskuterar allt från de olika stallen och deras förare till de senaste regelförändringarna och däckvarianterna. Vi spekulerar också om säsongens framtida händelser och ger en omfattande översikt över de senaste trenderna och nyheterna inom Formel 1!

https://www.formula1.com 


Track: Formula 1 Theme (No Copyrights 100% Free)  f1 - Formula One Soundtracks [NCFS UPDATE]

Music provided by No Copyrights Free Sounds.

Watch: https://youtu.be/6MT9VtklTXY

Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:

Vår Spotify spellista
spotify

Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Ruben:

Hej och välkommen till F1 Bonus Xtreme 23 podcast.

Andreas:

Oj vad märkligt det blev när du inte sa det jag förväntade mig att du skulle säga. Nej nu är det inte ett rätt men precis fr ett bonus. Efterfrågad friköp.

Ruben:

Vi körde ett bonusar titt som tätt förra året och vi har ju fått från flera håll att folk blir inspirerade och tycker det är fint hur de lärde sig er. Så vi kör i år igen, fast med lite mindre bakgrund och mer snack om säsongen som kommer.

Andreas:

Precis. Det blir lite mer vilda gissningar i detta avsnittet för förra var mer informativt. Nu tycker jag det bara är spekulationer. De som är intresserade, de kommer fatta. De som inte är så intresserade kanske inte lär sig så mycket, men kanske kan bli högt ändå. Hoppas jag.

Ruben:

Så jag tänkte att vi börjar direkt med att snacka om vad som är nytt och vad som förändrats för 27 tre

Andreas:

Är det något som har förändrats.

Ruben:

Men det gjorde inte så mycket. Det jag kan säga direkt så är det ett konstnärskap så att man har gått från att ha 40 miljoner dollar i budget till nu 35 miljoner. Inga jättesummor, men frågar man Red Bulls är det jobbigt.

Andreas:

och med Red Bull har jag haft det jobbigt, men det är inte förrän var 26:e de hade problem med. 2002 vet vi inte, men det vore ju tragiskt om de två år i rad över.

Ruben:

Men det är dyrt med mat och nu är det något.

Andreas:

Det som hände var att 2021 så gick Red Bull över med 400 000 dollar. vilket man skyllde på Capri. Man behövde ta hand om sin personal helt enkelt.

Ruben:

Och då tar det oss direkt in på nästa grej som har blivit en stor grej i år. För första gången som vi verkligen märkt av den här vindtunnel tiden. För man har ju gått från att man är haft andra som styrt. Men nu har man ju verkligen kan styra det med de nya reglerna och

Andreas:

Tidigare har det väl mest vart pengar.

Ruben:

Precis nu fick du Red Bull då? Skulle ha fått 63 % tror jag. Vintern är slut men i och med att så mycket av budgeten så fick dom ytterligare 10% avdrag så Redbull fick önska lite vind till vad det kommer resultera i är intresserade, det vet vi inte men

Andreas:

När.

Ruben:

vi tänker gå in lite i spekulationer om vinter i stället. Sen när man nämner dessa grejer som har hänt

Andreas:

Det innebär ju helt enkelt tanken med, vilket inte alltid är att de som det gick dåligt för förra året ska få mer och de som det gick bra för ska få mindre.

Ruben:

Jag.

Andreas:

man har fördel av att komma sist. Elva. Det har varit för att man får mindre pengar

Ruben:

För att bara med ska jag beskriva något i alla fall. Sen har man i år också tre dagars testing. För ett år sedan var det fem dagar och för att vår planet skulle vara mer men vad det innebär och inte innebär för typ. Men det vet jag tycker jag tycker att det kan kännas lite kort för att få. Inte köra bilarna på rätt sätt annars. Så det är det där det är svårt. Om tre dagar räcker det. Vi fick höra en ganska fin analogi med vilken annan sport. När du ska prestera får du bara tre dagar på dig. Fördelar är inte många. Någon drog jag förresten att säga att typ Nadal och Federer skulle bara öva i tre dagar för senare en hel säsong? Nej, det hade jag gjort.

Andreas:

Nej men Nadal har ju inte så sofistikerade tennis spelet, simulatorer som är liksom anpassade för att efterlikna kommande bilen så pass mycket som F1 simulatorerna i F1 kostar ju liksom miljoner.

Ruben:

Jo, jag.

Andreas:

skillnader.

Ruben:

Jag tycker bara det är intressant att man har tre dagar. Jag tycker att det är konstigt, känns lite för lite tycker jag.

Andreas:

Sen är det väl kanske tänkt att alla ska få testa samtidigt och alla ska kunna se varandra. Annars så skulle de ju rätt nära. Få får ju inte det. Men teoretiskt sett så skulle man kunna ha egna test vingar liksom. Men då är ju vem den som råkar ha mest pengar och kan köpa mest tid på en bana kommer att gynnas av det och vi får inte lika mycket material att titta på.

Ruben: Men 01:

01 mer som är nytt för 23. De är att det är officiellt just nu om inte någonting annat händer. Kommer vara den säsong med mest antal Grey's någonsin. 23 stycken totalt skulle vara 24, men kylan var tvungna att avboka. Och det är inte sant. Men en annan effekt av resan är att man också ska ha sex stycken sprinter.

Andreas:

S.

Ruben:

är splittrad fortfarande. Tycker om sprint upplägget. Jag klagar inte på det. Och jag. Det är svårt. Det är svårt. Jag tycker om när är bra.

Andreas:

Ja, jag håller med dig. Jag tycker det är så här. Som en åskådare. Det känns ju som på sprinten går folk. Eller time gå med lockout. Sätt som en åskådare så se det som ett. Kul det händer och det blir kanske lite mer action men samtidigt om tio. Men vad är det då? Köra de 25 % av dess? Insprängt.

Ruben:

33, 33

Andreas:

Det är mindre än fem.

Ruben:

33 % svarade en tredjedel

Andreas:

är väldigt. Ingen aning.

Ruben:

Hur kommenterade just hans.

Andreas:

ser att det är en tredjedel av. Det blir inte mycket strategi och de bilar som råkar var bäst anpassad för den banan sticker ut väldigt mycket. Däremot så kanske man kan våga, kanske inte våga, men kanske gör en satsning och köra med mjukare däck än vad man tänkt sig. Och det är ett extra race som jag typ inte tyckt tillför så mycket. Men. När det har varit bra Sprint s, vilket Monza förra året visade. Då var det spännande. Mani mani. Ja, vi betalar ju inte mer för att titta på ett sprint race helg än en vanlig helg som är i sig inget positivt.

Ruben:

Jag klagar inte.

Andreas:

det är min slutgiltiga ståndpunkt.

Ruben:

Sen ska vi prata lite om de nya reglerna med reglerna. De är väldigt få. Det är ganska liknande bilar som förut. Den stora regel förändringen som är är att man har satt en höjning på lägsta nivån av mellanrummet mellan marken och golvet och man har höjt med 15 millimeter. Och det är ju för att man ska minska andelen bilar som får problem med par procent

Andreas:

Ja, det har vi sett funkade väldigt bra.

Ruben:

Men är det något som gör att man inte ska tvingas, att man ska bli tvingad att ha en lägre bil så finns fördelar och nackdelar med det så har man satt en regel. Jag tycker att det är bra. Sedan har vi då att man har ändrats när det. Luftintaget ovanför hans huvud.

Andreas:

I.

Ruben:

Jag vet vad det kallas på svenska, men där har man nu satt in nya regler på hur mycket kraften ska klara av och hur den ska formad för förra året. Så när det.

Andreas:

Jag kan ju.

Ruben:

av i första kurvan om det var älgen som var så att han rullade och kördes ner i marken och fastnade. Så här gör man sitt nya regelbundna vinst. Han hävdar att man ska kunna rulla på den sidan som finns och.

Andreas:

Full bur brukar man kalla det i vanliga bilar, så jag misstänker att det är rull buren som måste vara högre i luftintaget.

Ruben:

Också. Sedan har man sett att det var lite större speglar under tidigare år så att man ska få bättre sikt bakåt. Ser inga för och nackdelar med det.

Andreas:

Ja, Luftmotstånd? Sjuttsingen.

Ruben:

ja men väldigt få. Så det knepigaste av allt upptog det är att man har gjort sex olika jul varianter.

Andreas:

Veckor jag inte.

Ruben:

Deklarerade för tid jag har haft se ett till C5, men jag har introducerat c0 med C. Nollan är gamla C ettan som man lagt in det som är nu mellan C noll och C två nya C ettan. Det är en C 1,5. För att folk upplever det som att hoppet mellan gamla ettan och tvåan. Nu är det tekniskt löjligt men var för stort. Så därför har man nu sex olika däck varianter. Det kommer fortfarande se till att man fortfarande har soft, medium och hard, men det finns sex olika däck varianter att välja mellan

Andreas:

Som Pirelli beställt med Irland. De är satta för den helgen och så blir det då. De väljer tre stycken ur Rain. Känns som det är soft medium hard. Men problemet var väl att se ettan nu då som blev CR noll att det var inte så ras bart, för det var för hårt. Det var inte så populärt det ingen som tyckte om användare så det blev typ inte så. Men jag får fundera på varför man sparar.

Ruben:

när ska man? Men det kommer säkert finnas möjligheter. Jag tycker inte det blir svår hålla koll på vad som är vad, men det är så klart. Sen så för 2003 så ska vi ha det. Det är ju helt grym form på det, men det känns som att det är väldig många typ som har väldigt mycket extra förare. Och bara det att den råkade gå åt Red Bull och att skomakarens mercedes och så automaten har två extra förare och. Det är mycket före som också bra för dig som har vunnit båda två och varit med och tävlat, vunnit och förberett dig så att man har vunnit. Förlorat i allt vad rör som är som irritation. Och visst, det finns 20 färre, men jag tycker det inte känns som det varit så lika mycket innan att det varit. De mest juniora förare som testförare nu inlett med har vi en skön gammal räv här som ska vara med och spela eller ha ett namn som Ricardo som ska vara en PR magnet och Schumacher som antagligen också inte är magnet. Visst är lite dålig förare men det känns lite knasigt kan jag tycka.

Andreas:

Daniel väl tycker jag är ganska tydligt. Är där för att sätta press på Perez.

Ruben:

Ja, delvis.

Andreas:

Asså det är ju redbull. Här har vi inte varit snälla mot sina andra förare och. Förra året så satte man väldigt hög press på Pargas och nu har jag fått förlängt kontrakt. Jag tror. Det måste få året i år ut i alla fall. Frågan är om det är något att tillägga är väldigt osäkert. Men han har fått fler män. Man sätter press på Perez genom att ta in Daniel för Daniel är ändå uttalad Redbull förare. Nu är det ju fyra år sedan han var där men. Man slutar. Man glömmer inte hur man kör en bil. Sedan så har de bilarna kört på senaste året och vi blir antingen inte väldigt speciellt anpassade till honom eller så trivdes han inte med att köra dem för det har inte gått bra. Men han har ju tidigare i alla fall levererat i Red Redbull bilar. Så jag tror det är en Perez press. Schumacher i Mercedes. Ja, det finns ju en connection mellan affärs namnet och Mercedes så varför skulle inte här kunna vara en tredje förare där egentligen? Om det är en PR grej. Jag vet inte hur PR RIG Michael Schumacher red. Det är väl mest efternamnet Schumacher som är PR rikt? I så fall. han han hade bra med tårta. Har du gått ut och kritiserat Gunter ganska hårt? Att man liksom inte har gett honom möjligheter att utvecklas tillsammans med till exempel Magnus. Att han fick börja en säsong med Magnus och någon som faktiskt är lite rundare och vet hur man ska hantera situationen. Och kollar man årets säsong och drar ett varv så blir det ganska tydligt och många saker kan man säga. Det är ju dramatiserat till viss del. Man ska inte lita på det till 100 %, men. Det finns väl miss måtta av sanning i det, men Filipe Drag Drag och Witch Witch däremot

Ruben:

Då.

Andreas:

ja. Jag tror han kör lastbil. Jag tror inte. Jag tror inte att det strålar tillbaka så.

Ruben:

Jag tror det jag hoppas på är att Vettel kommer tillbaka.

Andreas:

Fast jag trodde att de redan tidigare hade släppt. De gick ut med det idag, att det var i mitt stål inte är så.

Ruben:

Att du nu spritt detta och nämner att det hade varit jättekul.

Andreas:

Fast Vettel Vettel valde ju att lämna. det var ju inte som typ Hulken Barry som åkte ut.

Ruben:

En del av. Det är rätt kul för att Alonso sätter i jämna bilar.

Andreas:

Ja. Absolut. Fast Vettel har ju inte fått köra bilen över huvud taget i år.

Ruben:

Men det är detaljer han får veta sessionerna på innan det. Så det är.

Andreas:

A

Ruben:

Det kommer jag ta med mig kommer att vara något som är sant, om inte snarare lyckas läka händerna.

Andreas:

i år men rykten säger att han har knäckt båda handlederna.

Ruben:

Jag hörde att om någon åkt motorcykel och knäckt båda handlederna så det är nu kört. Cykel kan ha.

Andreas:

Och denna i magnitud var det en vecka. Jag tror han är borta både denna och nästa.

Ruben:

Kanske.

Andreas:

Minst. Det är tufft att köra en Formel ett bil med de där krafterna och har kassa handicap.

Ruben:

I år.

Andreas:

man drar ut på det så länge som möjligt för att man hoppas såklart. Men jag tror inte det kommer hända.

Ruben:

När. Men ska vi sluta prata om det och ska prata lite om de som protesterar här nu och vad vi tror och tänker där. Lite vad de presterat nu. Svårt att säga. Vissa lag kan ju sedan vägar och vissa lag kan ju visa att de inte är bättre än de är och vissa lag kämpar hårt, vissa som vissa veckor säger någonting. Men det verkar ju någonstans som att Red Bull verkar leda. Det verkar som att St Martin är mycket bättre än det generella mittfältet och sen verkar som att Hasse Williams verkligen har fått tag i sina bilar. Och min tanke om detta är att det inte finns mitt. Det finns inget bottenskrap längre. Nu är det liksom toppen. Bilarna som är just nu i alla fall, som var Red Bull Ferrari och känns lite oklart. Och sen så är det resten och det är inte.

Andreas:

Jag håller inte med dig.

Ruben:

det vill jag ha upp så som jag upplever det och att det inte är det här om en tre, 04:03 upplägget som varit många år eller 2253 upplägget utan att det är inte helt säkert att man ser det som en given topp tre. Det är inte helt säkert att lag är sämre än alla andra utan det känns ändå som att det är väldigt det som kommer finnas nivåer utav mittfältet. Men tro inte i det här tydlig att några lag aldrig får poäng och några lag bara vinner.

Andreas:

Ja ja. Så som jag tolkar, dvs tolkar utifrån vad vi har sett så kommer det vara Redbull Ferrari i toppen. Tycker det är ganska tydligt och det är det det är däruppe Redbull kommer. Vi kan komma till decenniets. Red Bull känns vassast och de som kan utmana är Ferrari. Därefter så har du. Astronomer ser det som jag tror kommer att slåss om tredjeplatsen.

Ruben:

I.

Andreas:

Och sedan har du mittfältet med partiledaren. alpin. Och has. Och så har du Alfa. Alfa Touring och Williams V8. Jag tror Alfa ta Alfa Touareg kommer vara årets bottennapp faktiskt.

Ruben:

Ja, jag håller med dig. Jag tror verkligen att det finns inget bottennapp. Ja, jag tror att det är. Nej, jag tror inte det, för hos så många som nu verkar ganska duktiga vill vilja en vacker dag vara ganska duktig också. Alltså Tori. De är fortfarande en liksom en kopia. En kopia av en lite sämre förebild som gått från att vara dåliga former och verkar vara riktigt fina i vissa lägen. Maclaren tyvärr verkar ju vara de som är svagast. Enligt mig, men där har en väldigt bra före gjort det jag tycker är svårt o så har man i vissa fall förare sämre, vissa bilar bättre och vissa risk har varit tydligt. Men som en hel del av säsongen. Nej jag tror att det kommer vara väldigt jämnt mellan Mercedes och som det ser ut just nu som vart är jag inte helt säker på den ännu kommer vara och då slåss liksom om tredjeplatsen. Men resten. Det kommer vara ett virrvarr av människor. Och jag tror inte att gränsen till förare av Redbull kommer vara det. Det hade förvånat mig om alla tre skulle kunna vinna pris. Under förutsättning att.

Andreas:

Ja men säg det under rätt förutsättningar så kan det ju vara vad fan som helst. Det är så det blir under rätt förutsättningar. A Ösregn. Om vi inte kör några varv så kan till och med Messis spinn vinna. Alltså jag menar nu. Nu är det mest spinn kvar. Men alltså du fattar vad jag menar. Det är under rätt förutsättningar. Kan vem som helst vinna och jag menar. Rassel lyckades ta en vår, en andra plats i det sista och sista året i Williams för att det ösregnade och hade det bra i det blöta. Under rätt förutsättningar kan vad som helst hända, men det är under generella omständigheter som det normala man förväntar sig så tror jag fortfarande att. De två alfa timmarna. Alfa Taurus Alfa Romeo är sämst. Jag tror Williams är på väg att ta ett steg upp och har tagit ett steg upp och kan vara med halvt i mittfältet. Men jag tror fortfarande att Williams ligger utanför mittfältet som är det som i min värld är Alpha mäklaren och Has. För vi.

Ruben:

Får se. Sen

Andreas:

Men Sen kan vi väl säga att mäklaren har varit extremt negativa. De har ju varit negativa redan i planeringen av bilen att nej, vi har nej och så. Nu har vi till och med sagt gått ut och sagt att vi har inte uppnått de utvecklingsmålen vi hade under vintern och man hoppas inom några race kunna presentera

01:

01 uppgradering paket. Som förhoppningsvis ska kunna tala med, inte tänka men. Ajajaj. Det negativa var att så mycket negativitet på den fronten, vilket jag tycker är tråkigt, rädd och mitt i tiden med mitt val av Tim.

Ruben:

I. Här är tufft. Jag var inte glad när jag satt och lyssnade, berättar Olsson. Nu med bilen ute igen. Den som sitter med en hytt kan reparera grejer och det är inget som jag tänkt

Andreas:

Men det är inga nya missar. Det är fortfarande broms, överhettning och stroke. Vad är det? Det är. Konstruktionsdelar som inte är starka nog så stärka upp det med värme tejp. Jättemärkligt.

Ruben:

Jag tänker då gå in från ett helt annat gör det jag tycker som är roligast här. Inte regelbrottet, men användadet av regler för sin fördel. Det är det som jag sedan började med förra året sägs det att man tog vajer i stället för kolfiber för att definiera att här börjar och slutar delar utav bilen och så kunde man ha kolfiber innanför varje vajer. Nu delar bilen de båda verktygen på det åkte okej medans nu har de Flera

Andreas:

när du säger det så, så låter det som att det varje som hänger mitt ute i luften. Det här är ju reglerna säger. Då är det bara i vårt fall inte rapporter som i ytterkant. Men man vill av nån anledning ha nån typ av profil som gör att kolfiber inte räcker hela vägen ut till bara reglarna och då är det en vajer mellan dessa kolfiber delarna för att det ska räcka hela vägen ut. Det är inte så att det hänger en vajer i luften mellan fram och bakdäck som

Ruben:

nej, nej, nej.

Andreas:

är.

Ruben:

Men jag tycker det är kul.

Andreas:

Det är ett spännande sätt att böja på reglerna lite grann.

Ruben:

Sen tycker jag ju det som jag ser mest fram emot, det är ju om bilarna vi har sett nu höger verkligen är de bilarna folk kommer köra. Jag tror ju det. För att man kände sig lurade allihopa förut med sina skrivbord. Så icke skrivbord och grejer. I år så inte alla har lika marginaler där. De hade varit klara nästan ett år men nu har man inte haft så mycket vinter att stödmata skuggbudget man haft som tävlingstid så tror att. Det kommer val som bullar. Men det hade vart kul om någon gjorde lite drastiska förändringar inför nästa helg. Haha, luring.

Andreas:

Inte inför nästa helg tror jag inte, men jag tror. Det har ju både mäklaren och Mercedes sagt att mäklaren kommer inom kort komma med ett ganska stort uppgraderat paket. Mercedes har sagt att om de inte får kontroll på den bilen de har. Så har de en annan modell som är in working som man kommer byta till som är mer inom citationstecken sig som man vet funkar jämfört med dessa. Not enough said på designprocessen liksom, för man har inte riktigt fått den till att funka som man hade hoppats. Och där tror jag att jag är inte nu. Men det kan vara så att man klarar den. Kanske kommer att ändras en del och så får vi se om Mercedes får kontroll på sin bil. Det är väldigt kul. Halvvägs genom säsongen helt plötsligt, men det ser helt annorlunda ut.

Ruben:

A.

Andreas:

Förlåt, men nu när vi ändå är inne på det. Vad i helsike håller Mercedes på med? De har ju samma problem som de hade förra året.

Ruben:

Jag fruktar för de inte vad byggen bevis varandra.

Andreas:

Men de vill ju alltid vara lite speciella, så är det ju. Men de är ju samma problem som de hade i början på förra säsongen och att det är så pass många team som har problem med papper PPC.

Ruben:

Men det är marginellt. Inte lika illa som förut men som tänker på att nu kör du testing. Och pushar inte allting hundra så att de går segt. Sänka bilarna ytterligare lite extra på risen om de kan. Bara för att liksom dra åt höger och dra åt lite hårdare på för maximum. Då kommer du få ägna dagen.

Andreas:

Jag har seb små tendenser nu så risken att det blir stora problem sen. Och det är typ så nu. Carlos.

Ruben:

Några.

Andreas:

Fast det är oroväckande mycket studs på honom när han kör och jag vet inte om det är för att vi testar olika sätt att smälla bilar eller vad de gör, men Carola studsade orimligt mycket tycker jag.

Ruben:

Det man skulle veta är att en barnmorska på inte är platt.

Andreas:

Nej, men om det bara är en förare som sticker ut. Så.

Ruben:

Hur?

Andreas:

Med det känns det som att vi har gjort så mycket förändringar sedan förra året. De hade ändå en helt okej. Bil. Bortsett från motorn för motorn som måste ha på reliabilitet. Det var inte så att de inte var snabba, det var inte så att de inte hade en bil som var bra när den väl funkade. Problemet var att den funkar så lite och strategi

Ruben:

De har bytt strategichef och stallchef nu så kanske bli bättre.

Andreas:

Ja, vi kan väl hoppas att det blir ett bättre steg där så att faktiskt Redbull har någon utmaning för dig i ur. Samt chefernas synpunkt så vill de ha ett jätte jättetråkigt världsmästerskap. Men. Det blir väldigt tråkig säsong emedan vi haft flera sådana med Mercedes. De har varit jätteroliga alla dem. Nu är det ju ändå fajt och det känns som att de nya reglerna faktiskt. Trycker dem närmre varandra lite grann. Det har inte vart några som sticker iväg på samma sätt. Förhoppningsvis så kommer dessa regler med tiden också trigga dem närmare eftersom du får mindre vindtunnel tid och liknande ju bättre det går för dig.

Ruben:

Jag tror att om två år kommer vi ha ett helt annat landskap och en tre år. Speciellt mellan de två som var ett helt annat landskap. Om reglerna funkar som förväntat.

Andreas:

Ja, och Redbull följer reglerna. Är det viktigt

Ruben:

När vi med säsongen och nya regler och jag tror att det den här sången kommer det ju märkas av mer under förra året att man nyligen har kommit i plats och jag tror man kan få jämnare i sin, inte bara vunnit efter att den är jämnare men också för att. Bilarna i diket är folk som kunnat få in de här nya reglerna. Man kan adoptera, säger till om nya regler på bilarna ska byggda. Vi som misslyckades förra året lyckades jag få för mig att de nu kan vara. Bull lyckades väldigt bra för året bland annat. Men nu kommer alla som lärt sig av det som de lärde sig och som skulle kunnat ge det ett år till. Och då har man ett jämnare fält av djur som. Och bilar som funkar med befintliga regler och inte bara omställning. Så det tror jag kommer ger stora möjligheter för folk att faktiskt göra bra saker.

Andreas:

Ja, det tror jag absolut. Och vi såg ju det redan förra året att det blev ju närmare racing och man kunde faktiskt utmana banan på ett annat sätt så att. Ja, vi har ju drev som sagt. Vi har inte sett alla effekter än av de nya reglerna eftersom det är effekter som kommer att ske över tid.

Ruben:

I.

Andreas:

Med dessa vindtunnel. Tester och simuleringar och annat som blev begränsade av förra årets position. Så över tid så kommer det nog bli ännu tydligare. Men hitills så tycker jag det ser bra ut. Det blir intressant att titta på. Det har varit ett under. För oss var det ju riktigt nära och vi hoppas på ännu fler sådana i.

Ruben:

Ska vi gå in på hur vi tror att den här säsongen slutar.

Andreas:

Det visste jag Herregud.

Ruben:

Jag tror att förar uppställningen blir. Verstappen etta, Alonso tvåa, Rosell trea, Leclerc fyra och Perez femma

Andreas:

I.

Ruben:

och jag tror att de inte kommer i ett mycket på en skillnad från alla förutom ettan. Jag tror att 2345 kommer vara ganska nära ett nu Verstappen drag som drar runt på tio. Men så tror jag att det är Redbull, Ferrari, Aston Martin, Mercedes mäklaren. Vi lämnade. Det här behöver inte diskuteras. Nu har den också.

Andreas:

Jag tror att man vinner så klart. Jag tror att det är han han har. Jag tror det ska mycket till om man inte ska göra det. Press två Jag tror starkt på Redbull. Tyvärr ur många aspekter. Fast där vart kul med lite mer utmaning. Jag tror att de är det. Överlägsna. Jag tror det är där jag kommer ta tredjeplatsen. Och sen tror jag faktiskt att jag tror att vi kommer få vassa. Men jag tror inte synsk kommer riktigt lösa det. Jag tror att Lång så kommer smyga in på fjärdeplatsen. Jag tror faktiskt inte man ser det kommer vara där uppe. Jag tror Mercedes kommer vara. Vi vet ju Russell, han är konsistent.

Ruben:

I.

Andreas:

Utan dess like, men jag tror inte han kommer att ta några super poäng utan det kommer vara Jag tror att Alonso kommer överaska. Sätt Alonso på fjärde och Sainz på femte. Timeshift är inte helt oväntat Red Bull. Överst två Ferrari, trea mercedes. Fyra Aston. Jag tror att Mercedes kommer ha två ganska jämna förare som kommer dra in poäng. Biogas. Jag tror att de kommer ha en väldigt bra förare och en som slackar av så att därav så kommer inte heller storkommun i min värld Missa ett par, kanske till med tre i alla fall två. Nu i början på säsongen kommer inte poängen, men det betyder inte att jag inte Aston kan ta en poäng. Så Aston. Fyra. Och sen är det väl också lite viss förhoppning. Men. Maclaren på femteplats. Ja, jag hoppas att det här är det paketet. Jag hoppas upp till viss del att de spelar ner sig själva. Men också att de deras och deras paket kommer och räddar dem. Jag är lite osäker. Det kan likväl vara Alpine eller Haas som tar den positionen, men den är.

Det 55:

e mellan Alpine och Maclaren och sig skulle han kunna överraska. Men Maclaren hoppas jag.

Ruben:

Ska vi ta det till andra idéer så som vad vi trodde som uppstickare? Överraskningar under säsongerna? Vad tror du hennes?

Andreas:

Jag tror att Oscar PS3 kommer vara en en överraskning. Jag tror inte han. Man ska inte underskatta dom och jag tror att det är någon som verkligen gör det. Men jag tror att han kommer snabbare vara upp till spel än vad man tänker sig. Jag tror att efter redan en två. Kanske tre. Dels är han väldigt nära någon som plockar poäng liksom. Jag tror inte han kommer att slå Norris i början av säsongen, men jag tror att de kommer att kunna dra ganska jämt, i alla fall andra halvan av säsongen. Jag tror att. Alonso kommer att göra ett riktigt bra år i Aston faktiskt och det är lite synd att inte Vettel faktiskt får den möjligheten. Men jag tror att. Aston bilen har sett. Riktigt stabil och riktigt vass ut. Under testningen så jag hoppas att alla också så kan dra hem det under säsongen. Inte för att jag är ett jättestort Alonso fall, men för att det är kul med en tät fight i toppen och jag tror att Haas tar ett större steg framåt än vad man förväntar sig. Jag tror att de kommer vara mitt milffilm topp med färglösa, inte bästa röst, men ett klart steg upp.

Ruben:

Jag då? Jag tror ju och hoppas med hela mitt hjärta att Hulken Berry får sin första vinst fast bilen ändå ser ut som att den kan köra och. Och i och med att jag är som sagt där. Jag tror att det kommer vara en väldigt rolig säsong för jag får fortfarade fram att det är såpass jämnt på så många fronter och det finns ingen självklar redbull troligtvis. Kommer gå väldigt bra för tre stabila förare. Men för bevisligen är ju allt stabilt i bilen i land och halva BLT strategin. Vi tror att det öppnas upp möjligheter för andra att ta sig upp och slåss och nånstans. Det är väldigt otydligt om det finns en tredje person i topp som bäst och topp tre. Med Mercedes och vidare så där. Alltså finns det mycket platser att ta och det räcker ju med att det är en dålig dag för båda bussarna eller att någonting går fel så har du helt plötsligt hela fältet som har möjligheter. Och eller bara att jag är det så. Det kommer inte vara det här 50 25 sekunders vinsterna kvar inte så det räcker ju att saker händer, falla

Andreas:

Ja

Ruben:

lite med fel kurva eller fel val av räcken. Ett långt pit stopp och då finns möjligheten att många tror jag.

Andreas:

Och jag.

Ruben:

Så jag tror att det kommer väldigt kul. En väldigt tuff säsong så kommer säkert få ett skit ifall det verkligen inte blev så. Men man får allt hoppas. Vi badade besvikelser idag under säsongen. Så. Inte för att jag personligen bryr mig så mycket, men en precis som många andra tror jag att det är just det som får det tufft.

Andreas:

Jag håller mig inom citationstecken, men se det ska ha ett dåligt år. Ett dåligt år i Mercedes mått sett. Det innebär att de kanske kommer fira.

Ruben:

Anar här och. Och jag tror att de hade fått mer än de inte vinner ett enda register, inte varit med om dem. Jag tror att det kan bli tufft med hennes. Och jag tror det kommer vara jobbigt för alla Hamilton fans att se att det händer.

Andreas:

Jag.

Ruben:

Och tyvärr så. Tror också att om man märkte det i sociala medier under förra året. De har en förmåga att gråta och skylla på andra som inte många andra har de här fansen. Så det kommer vara mycket jag med i gråt för ingenting. Nu är jag hård, men jag tror det. Sen om skratt och gråt så kommer själv sitta hemma och gråta för tror att McLaren tyvärr är en form av bra förare och stabila förare. Det går lätt och se ut som man klär den och det skulle inte förvåna mig om de slutar nu eller så. Det skulle förvåna. Jag vet att det är vad jag trodde vi skulle få. Jag hoppas att jag hade betalt eller betalt, bättrat mig och sagt att det var en femma, inte högre. Jag tror att det är riktigt skitår, men man kan då. Men jag tror att det blir skit över det. Men så är det.

Andreas:

Årets.

Ruben:

På en liten besvikelse under säsongen eller vad du

Andreas:

Jag har väl egentligen bara en och tillägga. Jag tror att Alfa tog och Alfa tar. Vi kommer gå sämre än vad vi vänta oss. Jag tror dessutom att det kommer vara en nykter som håller upp datumet, så trots en låda hårt med tror vi inte han sitter kvar i den bilen. 24.

Ruben:

Sju.

Andreas:

Jag tror inte han. Nick de Vries har vunnit F2. Han har vunnit Formel1. Han har bevisat att han kan sitta i snabba bilar och prestera. Sen då? Det är fortfarande det osäkra kortet i time out trots. Att han har suttit där nu. Det blir tredje säsongen andra.

Ruben:

Tre.

Andreas:

Tre. Trots att han är inne på sin tredje säsong. Jag tror inte han är redo att ta ledartröjan och det är väldigt konstigt också att den som kommer in ny tar leda flagg direkt. Jag tror Niki kommer och håller upp det teamet, men inte tillräckligt sett för att vara. Hårt.

Ruben:

Sjuk.

Andreas:

Men. Nej. Jag tror inte. Nej, jag tror inte på det faktiskt. Tyvärr. Jag tror inte han löser den pressen. Vi vet ju att han har levat uppe. Ja jag blir jätte gärna motbevisad.

Ruben:

Så hon är ju bara i år nästa år.

Andreas:

Vad spelar det för roll det just? De skulle vara ute redan. Men sen

Ruben:

Nu har Mona mig med på ett

Andreas:

in igen precis sedan dess. Till alla amerikaners missnöje så tror jag inte låg insats inte kommer vara så vass som man hoppas på. Jag tror att han kommer ha 01:01 halv tufft första år. Jag tror att han kommer vara det största besvikelsen det fortfarande, men jag tror inte han kommer ha så bra som man hoppas på.

Ruben:

Nu vet inte jag. Jag har inte koll på honom så kan inte säga någonting.

Andreas:

Nej, inte jag heller, men det jag har sett. Ja, alltså att vi ska bli bättre ur det album som dig Tibet.

Ruben:

Hur?

Andreas:

Och det är ju Albin van vid. I och för sig sätter ju ingen press.

Ruben:

Ö. Ö. Ö. Nordamerikaner i bilar.

Andreas:

kära kära kära Gauti fick.

Ruben:

Men är det jobbigt för några nordamerikaner så betyder det mer.

Andreas:

Men vi vet ju att nordamerikanska bilar är inte de snabba bilarna, det är de stora bilarna. Och de lär ju sig inte heller köra manuell bil av en anledning.

Ruben:

Ö.

Andreas:

att små, snabba, låga bilar är inte amerikanens starka sida. Stora tunga bilar, absolut. Men då är det inte rätt sport. Här har vi några wildcards du vill slänga in.

Ruben:

Wild cards. Jag tror Las Vegas rejset kommer vara en flopp i ras mässigt. Däremot skit kul för dem som är där som helg. Det liksom

Andreas:

kommer att vara en fest, men det kommer inte vara en bra

Ruben:

Men det är USAs Monaco. Så ja, jag tror att det kommer var kul. Som därmed tror. Hoppas jag. Då tror jag mer.

Andreas:

Jag tror George slå Louise att.

Ruben:

Det är tragiskt. Det är jag säker på.

Andreas:

Men jag tror också jag bör backa upp det.

Ruben:

Det är väldigt ensamt. För att underlätta och du hade väldigt gott pris.

Andreas:

Ja, det är ju vågad gissning. Ja, men då tycker jag vi gör så här. Jag tror vi kommer ha en spännande säsong och vi får helt enkelt se. I slutet av året var vem som hade mest rätt. Vem kunde putsa spåkulan bäst?

Ruben:

Ja, vi kanske ska starta en fantasy grej.

Andreas:

Nej, det ska vi absolut inte. Du får jättegärna driva det med lyssnarna, men jag kommer inte vara med för jag är så extremt dålig på sånt.

Ruben:

Inte det så? Nej men vi ser det, blir och vill prata mer om det. Så du bara hör av er till våran mail eller annan kontaktväg så kan vi prata med henne.

Andreas:

Taktik att ge mig på en. Och vill man inte missa framtida bonus avsnitt likt denna så ska man på sport prenumerera i sin post spelare. Det var allt för denna. Vi är tillbaka på måndag igen. Normalt program. Bra avsnitt på måndag förresten. Jag tror det är många som kommer uppskatta det.

Ruben:

Det kommer.

Andreas:

Då var det måndag och det.