Käck-Tech Podcast

50:e avsnittet: Elon Musk vs Meta, Apple's nakenbildsstopp & TikTok till Mercedes

February 27, 2023 Andreas & Ruben Episode 50
Käck-Tech Podcast
50:e avsnittet: Elon Musk vs Meta, Apple's nakenbildsstopp & TikTok till Mercedes
Show Notes Transcript

Denna vecka passerar vi en milestone med vårt 50:e avsnitt! Och denna veckan har Ruben spelat co-op spel på Xbox, Andreas har tagit slut på sin surf och tröttnat på sin dator. I veckans ämne får vi hur om soppan som även kallas Twitter, att Apple värnar om våra yngre och att Tiktok kommer till Mercedes-bilar… Märkligt! Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Käck-Tech podcast!

Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!


Nyheter



Veckans tips

En integritetsinspektör för webbplatser i realtid - Blacklight av The Markup 


Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:


Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Ruben:

Hej! Välkommen till Sekten Podcast podden där vi diskuterar, dissekera och om vi har tur informerar om käk teknik.

Andreas:

Ursprung i steget. Najs. Det är ju ändå avsnitt

Ruben:

det är ju det. Det är fint att vi har lyckats ta oss till 50 avsnitt. Det trodde jag inte när vi startade för något år sedan.

Andreas:

Men de trodde inte riktigt på det där konceptet över huvud taget.

Ruben:

Ni får ursäkta, men

Andreas:

Nej vi det här laget för vi har vant oss vid det här tycker jag och bestämt oss för att antingen borde vi ha lagt ner vid detta laget eller är det bara att köra in i oändligheten och vidare.

Ruben:

Okej, tack för det.

Andreas:

90 bast ska vi sitta där var sin gungstol Jag måste ändå se om vi håller på tills man är 90 bast ochändå är uppdaterad tekniskt. Då har vi ändå lyckats bra.

Ruben:

Jag har mitt mål med livet. Ett av mina mål är att jag inte ska bli så som många som är äldre än en själv för att man inte hänger med. Så gott det bara går. Tror det kommer bli svårt, men jag ska försöka med all min makt att inte vara. Helt off.

Andreas:

Fast jag har ändå. Jag har också alltid tänkt så. Sen har jag vid ett par tillfällen i mitt liv sprungit på typ i veckan när man har sprungit på något. Det känns för jobbigt att bara lista ut vad det är som är fel. Jag ska bara leva med det.

Ruben:

Ja,

Andreas:

Vilket också gör mig lite orolig för mitt eget psyke.

Ruben:

Nu.

Andreas:

Okay. Vi ger oss in i dagens program tycker jag och då tar vi första punkten. Men hur är det med dig och hur har din vecka varit?

Ruben:

Det är bra om jag är lite trött för att jag var ute och drack öl till sent på natten igår och därför lite mer ont i huvudet idag. Och det är jobbigt.

Andreas:

Självförvållad ondska.

Ruben:

Vi köper.

Andreas:

Ett

Ruben:

Man ångrar sig

Andreas:

gott.

Ruben:

inte täck. Veckor har jag om för vi kan inte ersätta ett X-box eller Xbox suttit och spelat så jag har spelat på ett samband som inte är i textur. Jag trodde det var skit tråkigt och töntigt och inte alls kul. Jätteroligt. Tog oss ungefär 3 timmar spela det hela och det är om man är två karaktärer som gör olika saker så att den ena kan göra en sak och en annan kan göra saker som ska samarbeta för att lösa pussel.

Andreas:

En.

Ruben:

För alla som har två kontroller och en konsoll köptes och spelade. Får tag på den för det är väldigt roligt och funkar för många. Ett tips! Sen så dan efter jag levde fick jag ett slag av Mysterious Boss ut, en video där han har köpt alla X-box och jämför dem. Och jag blev så sjukt imponerad för det är galet vad. Utvecklingen har gått från att allt enligt den är skit med skämt till att nu är det något helt galet och då är det ändå du in till konsoll. Och datorer är nog mer galna i sak om man kollar specs. Men det är sjukt vad man kan göra nuförtiden med teknik.

Andreas:

jo så är det ju och det är roligt kan jag tycka. När man hade det där Playstation två eller PC tjejen ettan och tyckte att det här är bra och jag fick och jag gör jag. Det är ju nästan verkligt. Jag vet aldrig varför fick för det var kanske ocksåtyp åtta, men då tyckte jag det var skit cool och skit bra grafik och allting osv. Och så jämför man det med om man bara. Oj oj gör jag och jag tänker vi tycker det är bra nu, tänk om tio år framåt igen.

Ruben:

Ju en helt annan värld. Ni bör kolla på videon jag visar dig med rätt färg i sängen på, av, på av så spelar vi. Helt galet vad man kan göra i andra länder och annat. Nu är det.

Andreas:

Det är. Vi lever i en spännande värld.

Ruben:

Hur? Sen har jag fått krupp på Märta och Youtube och tycks dock mer speciellt Märta och Youtube.

Andreas:

Okej.

Ruben:

Speciellt metal

Andreas:

Det.

Ruben:

ljud som kort videos på olika plattformar där vi pratar om det. Eller att vi klipper ut delar från podden med bild och lägger ut det. Och för att göra varit lite enklare så försökte jag schemalägga detta. Lyckades ganska bra påYoutube med konserter. Men så meta, det funkar inte och det finns inga bra sätt så ingenting funkar om man inte gör ljudet inklippt och försökt göra via datorn. För de har ju funktion och hållbarhet och fejs. Försökte göra det på telefonen men de kommer bara ett påinsidan o det finns ingen logik i någonting och såär appen dålig efter det. Så statsen stämmer inte och när de är uppe stämmer inte. Jag såg inte det här klippet skulle komma ut eller vilket var hittades lågt. Där är det riktigt märkligt. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att ha och de ska försöka satsa påcontent för det måste när vi behöver göra eller mäta. Speciellt sen. Jag förstår inte hur man inte kan ha bra verktyg då för kreatörer har. Jag förstår verkligen inte

Andreas:

Ett jättemärkligt.

Ruben:

vad Youtube också är. Ganska dålig. Den är bättre men inte bra. Och vara där har vi också. Kanske fler saker jag får panik på. Så knepigt och icke användarvänligt.

Andreas:

Men det är ocksåjättekonstig för en sån här. Ibland undrar jag om det finns en vinning i att de sociala medierna inte vill låta dig schemalägga grejer.

Ruben:

Jo, men det finns ju klart det finns en vinning i det du kan. Du kan inte alls masserade och du kan inte göra grejer och det blir inte riktigt verkligt då. Men när de skiter i det, de vill ju bara kompensera plattformar. Nu spelar det ju ingen roll.

Andreas:

Och om jag då kan effektivt utan att behöva betala för det finns ju tjänster som man kan betala för. Men vi då som sitter och gör vår podd och så klipper vi den och sedan kan vi klippa ut, låt oss säga tio klipp ur. Podden i ett svep ändåoch sedan schemalägga dem. Och så har vi sluppit sitta med det varje dag och lägga upp avsnitt. Men nu innebär det att varenda gång vi ska lägga upp något så måste. Vi är i princip och nu har vi bara tyckt att det varit ja bäst som så här suttit och laddat upp. Men sedan så har du laddat upp allting på youtube och så har vi fixat andra grejer på mitt hjärta. Och vi har effektiviserat så mycket, så mycket. Om vi bara kunde. Jag vill att det här ska släppas på onsdag klockan två.

Ruben:

Vanliga inlägg. Lika som det var med kort

Andreas:

Det är inga problem.

Ruben:

jag nöjd över det är ett av de problem med att fåservice kapacitet och spara alla marginaler någonting. Men det

Andreas:

Men de ska juändå ligga uppe sen.

Ruben:

Ja, nej, jag har ingen aning.

Andreas:

Jag kan ju köpa att man kan sätta en gräns på Du får inte schemalägga mer än två veckor framåt. Men tänk vad underbart att kunna bara gå på semester och inte tänka på att just jag måste ladda upp det här, det här och det här. Också och bara kunna sitta då. För nu har vi en egen Google drive som håller på bli överfull av alla videos så att man liksom redigerar på datorn. Tankar upp det på google och sedan tanka ner det påtelefonen och sedan tänkte jag väggrepp och tyckte att det bara kunde ligga på datorn och köra upp det direkt. Det kan man nog i och för sig på torsdag numera, men det är tur det är.

Ruben:

Det är konstigt, jag ser inte hur det kan vara så svårt. Jag förstår verkligen inte inte.

Andreas:

Är det onödigt. Så ska det vara.

Ruben:

Men det är av min rent av detta Andreas tänker på. Vad har du gjort? Hur mår du? Vad ska du göra?

Andreas:

Jag känner väl såhär utan att avslöja något. Det känns ändå som att mitt liv börjar falla på plats lite grann och jag börjar komma till Ett stadie i mitt liv som är lite som är mindre kaotiskt, vilket kommer ändras för mig nästa vecka för då måste jag börja tentaplugg plugga. Så då är jag tillbaka i kaoset igen. Men den här helgen i alla fall.Är någorlunda lugn

Ruben:

Det.

Andreas:

det är mentalt så känns det bra. Jag har liksom jag gått och köpt gymkort idag, skaffat mig ett nytt Netflix konto bara för att man skulle kunna titta på det varje. Det kommer stängas ner lika fort igen. Jag har liksom tre serier som jag vill titta på på Netflix. De har släppt nya avsnitt och sen så kommer det en av kontot stänger som är. Tog mig en runda och ska besikta bilen, köper lampor till den blablabla. Känner mig väldigt vuxen.

Ruben:

Inget.

Andreas:

Verkligen så? Och jag har som du vet lagt på. Väldigt mycket. Pendlingstid i mitt liv senaste tiden och det har jag nämnt i podden tidigare. nu när jag satt på bussen senast så såg jag att Sony har lanserat nya hörlurar och jag är så

Ruben:

Hi hi

Andreas:

Jag är så sugen. De heter W. H binder sig CH720M för att detär så jävla dåligt för detta. Det är ju någon som tar så mycket betalt på att komma på dåliga halos namn.

Ruben:

Numera. Den jag blev kär i var modell nummer. Det typ att det var för ens kärna och head seven 20 versionen och en för oss känslig.

Andreas:

Typ nått sånt. Men Det här är då ett par budget hörlurar typ eller tanke? Tänker mig att de kostar typ 01:07. Och har samma känsla chip som sitter i dessa w h bindestreck, tusen m, k5 eller vad de heter. De här riktiga värsting grejerna. Men det här är. Lite billigare materialval lite här. Billigare över lag. Men så ni marknadsför dessa som att de ska kunna hålla hyfsat jämna steg med värsting modellen, vilket jag tänker så här. Ska man gå på ett par hörlurar som man använder? Mest för att liksom resa och såslänger man ner dem i ryggsäcken och så får de omkring oss och då vill jag ändå inte pröjsa. Vad är vad kostar de? 4000 spänn? De här bassängernaär 03:08 månader. Nej, då kan jag lika väl köpa dom här. Och så kan man hoppas att de som de här regionerna sett är ändå. De är väldigt nöjda med att de är lite billigare i liksom hur de känns. Men Norska slingan är bra. Ljudkvalitén verkar bra, i alla fall om man spelat in de 40 timmar som alltid. Rekommenderas med allting. men de är Vetus M6 MK fem eller vad de heter. De är ju väldigt dåliga om man försöker vika ihop dem. De viks ju inte ihop, de blir platta och de viker ihop.

Ruben:

Hur är batteritiden på de här?

Andreas:

35 timmar med Noice ska jag slå in på och på en fem är det bara 30 så detär 5 timmar mindre för dom.

Ruben:

Kanske värt förbättra.

Andreas:

Och sen har jag också. Det gör jag. Jag vet inte om de har väl hört det i podden kanske, men jag har haft lite strul med min laptop när vi har spelat in på

Ruben:

Varenda avsnitt senaste halvåret har haft problem och jag har klippt till det så det inte märks.

Andreas:

Med. En eloge till dig i och för sig, men jag vet inte riktigt vad det är. Men min dator tycker inte om att streama så högkvalitativ video och spela in live. Jag vet inte vad jag gör om det är RAM minnet som tar slut. Har du 16 ligger det.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Kan vara minnen som tar slut i min dag för jag har bara åtta. Jag har inte kommit på vad detär, men de tycker inte om det. Jag vill bygga dator. Så snart det bara går med 32 GB ram, en ordentlig processor och sedan så har vi insett att tydligen vårt redigeringsprogram använder inte grafikkortet överhuvudtaget. Jag behöver bara ett grafikkort som kan driva två skärmar så det behöver inte vara så häftigt. Kan vara tre 60 någonting typ.

Ruben:

Men det borde gå att flytta den till inställningar för format redigeringsprogram så den kan

Andreas:

Säkert, men jag provade ändå på min bror som har 136 st i och han har också någon av de Ryzen nånting stationära byggd dator och den maxar ju även den. Se bild men ingenting pågrafikkortet typ alls.

Ruben:

Men måste gå flytta. Den måste gå för att skjuta på grannarnas. Och

Andreas:

Kan vi det? Jag är i alla fall trött på min laptop. Ja, den den borde typ vid det här laget. Så fort att oavsett vilket så kommer jag inte vara kvar på den skolan jag är på idag. För i höst, oavsett vilket så borde det byggas en dator och den datorn jag har nu både fabriks och återställas. Och det vet du hur man gör för jag har sett UPS backa upp fabriks återställa och börja om på noll. De tyckte jag borde göra mer än datorn.

Ruben:

Kör.

Andreas:

Och sedan kommer till det här som jag pratade om lite innan. Det är någonting som har hänt som jag bara inte orkat ta tag i. Men det är att om jag installerar en app på min telefon. Installeras automatiskt också på en surfplatta. Jag vet inte varför och jag orkar inte leta upp vad det är. Det är ju här inställning inom Samsung Sync. Men om jag då ska gåpå som den här helgen. Så skulle jag gå på Auto office i Göteborg och då för att komma in så måste du ha en. Att få göra det. När jag kom hem så inser jag att då ligger Arrow Office appen på surfplattan och jagär inte där över huvud taget.

Ruben:

Men.

Andreas:

Varför gör den så här mot mig?

Ruben:

Men spelar någon roll?Är det alldeles mycket minnen på den här plattan ändå, eller?

Andreas:

Jag har mycket mer minne på min telefon faktiskt. Jag har 128 gig på surfplattan och 256I telefonen.

Ruben:

Han kan

Andreas:

Men skillnaden är att surfplattan kan sätta i ett micro SD kort så kan utöka den minnet till. Jag tror det är upp till en eller två terabyte. Den tar. Jag vet att det finns påsåna här kort att det väl kanske och eventuellt. Det irriterar mig, för jag har liksom jag har gått. Det har gått en vecka. Jag hade gjort det igår och detär inte likt mig, vilket gör mig lite trött på mig själv också. Och känns som att jag är påväg in i en ny fas i livet där där jag har gett upp litegrann.

Ruben:

Vi borde vara Google. Tänker det vara

Andreas:

Ja, men jag har inte orkat göra det bara det är säkert att det är en googling bort. Det tar 2 minuter. Endast swisch. Ganska flippat någonstans. Jag kanske inte ens behöver googla. Det är typ Samsung sync app installation eller nånting.

Ruben:

I.

Andreas:

Visst, detär säkert superlätt. Du har säkert löst det redan genom att bara fundera en runda, men jag blir trött på mig själv. Det gör mig irriterad.

Ruben:

Köp.

Andreas:

Och med mitt långa pendlande så har jag för första gången tagit slut på min surf.

Ruben:

Oj,

Andreas:

Ja.

Ruben:

den sparas inte in. Fan trot. Oändligt mycket sparat.

Andreas:

Jag hade det när jag åkte till Nederländerna så hade jag 80 gigs på.

Ruben:

Det

Andreas:

sex ggr månaden. Nu har jag tömt. Sopat.

Ruben:

Det är bra jobbat!

Andreas:

var tvungen att ställa upp min så fort.

Ruben:

För.

Andreas:

Så min kära mitt kära Vimla abonnemang som har kostat mig 40 kr i månaden för sex så fria samtal fria sms kostar mig numera 180. Eller nej nej, det gör inte alls. Det kostar. Jag trodde jag somnat innan min tipsa om att den kostar runt tjugan.

Ruben:

Hur jobbigt det.

Andreas:

Sjuttsingen. Men jag är fattig student, inte råd med sånt lyx. Nederländerna tog sin simtag, liksom för att man var ute en massa liksom, och for runt i landet. Och sedan nu såsitter jag ju på. Buss till och från Borås. Ett par timmar i veckan

Ruben:

På sikt.

Andreas:

Ja, lite så. Och tydligen nu. Jag kan föredrar det i och för sig. Vimla stänger ju inte av din surf. När det slår i taket. Den bara sänker det till typ 0,5 megabit per sekund. Eller som det.

Ruben:

Han har.

Andreas:

Svin långsamt blev det, men man är inte okontaktbar. Man kan chatta för det räcker för chatt. Däremot skulle jag rekommendera att man försöker använda nätet för det är helt omöjligt när man kan skicka meddelande som mittback och det är ganska bra. Jag föredrar idén att man blir liksom kastad eller att de börjar ta mer betalt automatiskt. Jag tror inte folk gör det längre. Trots det gjorde de i.

Ruben:

Senast det hände oss tror jag att då man tror att semestern rullar på och sedan slutar funka liksom. Sedan ifall den var så var minimal liksom. Använder man den vet jag inte, men.

Andreas:

Jag har varit fantastisk. För jag var ju tvungen att göra ett sådant SBI test. Jag har en fantastisk. Hade dålig teckning ocksåsom säger att jag hade en hastighet på 0,03 megabit och 0,03 megabit med.

Ruben:

Det

Andreas:

Det var en låg point i mitt liv uppe.

Ruben:

är

Andreas:

Ja,

Ruben:

härligt.

Andreas:

så det var inte jag. Har hunnit med en hel del känns det som.

Ruben:

Skulle ta sig in på våra ämnen för veckan.

Andreas:

Ja, jag tycker vi gör det vi börjar med Netflix. På tal om Netflix. Men det är så att de ska sänka priserna på sina abonnemang i över 30 länder och tyvärr så ingår inte Sverige.

Ruben:

Men jag tycker det är lite sjukt ändå att dom gör det. Att jag förstår. När jag läser senast förstår jag varför tanken bakom där. Men det är inte vanligt att företag, speciellt som sådana företag, sänker sina priser och sänker så mycket heller.

Andreas:

skulle sänka upp till halva. Vissa ställen får ju upp, detär inte samma i alla länder, men vissa länder får upp till halva priset av plockat.

Ruben:

Och det är ju visste ju smart, men

Andreas:

för dem.

Ruben:

ja, absolut. Men det känns ju som en grej att man sänker priset för nya kunder. Då får man väl in nya kunder med de befintliga och nöjda kunder.

Andreas:

Men

Ruben:

Vad

Andreas:

jag tycker det jag tyckerär äckligt. Jag tycker det äckligt och att man bara Jenny kunde.

Ruben:

Det kan det vara absolut. Men nu tänker vi företag

Andreas:

vet ju. Men vi vet ju att det är mycket dyrare att ragga in nya kunderän att behålla gamla befintliga. Men länderna som får rabattera som är bekräftade är ju några i Mellanöstern dådet ger mer än Jordanien, Libyen, Libyen och Iran.Östeuropa är i Kroatien, Slovenien och Bulgarien. Latinamerika, Nicaragua, Ecuador och Venezuela. Och sedan har vi i Afrika, söder, Kenya och i Asien såär det Malaysia, Indonesien, Thailand och Filippinerna. Frågan är om man kan ge pengarna till någon av de här länderna och starta ett Netflix konto.

Ruben:

exakt och fundera för nu får jag amerikanska kontor hela världen

Andreas:

Ja.

Ruben:

och av det jag har läst är en solnedgång. Men det är snart slut för att det inte funkade. Men att folk skaffade sina Netflix konton via Indien för att det kostade 1 dollar i månaden någonting om man översatte det. Men i deras lokala valuta så var det ändå svindyrt för det var någon som drog så det hade ju kunnat gå att tänka.

Andreas:

Ja, det kanske var fortsatt kreditkorts påslag för att du använder ditt kreditkort utomlands, men frågan måste ha? Om ja, om jag officiellt sätter mitt konto land i typ. Thailand. Men sätter språket på svenska. Jag vill. Förlåt, men jag kan inte mycket hajja så.

Ruben:

När jag tänker att så här sätt sätter de flyttat till Japan två år bort, där du då hade kunnat skaffa en tjänst i Japan.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Men du vill ha svenska som språk och du kan fortfarande. Och du kanske är svensk och fortfarande har svenska bank som huvud bank.

Andreas:

Yo yo yo. yo. Det funkar framtills du spenderar majoriteten av din tid i Sverige tänker jag.

Ruben:

Dvs sen då?Åker hem och är hemma i tre månader som man gällande. Vad skulle de kunna säga emot då?

Andreas:

men från och med mars kommer inte det funka med lösenord och tävlingsregler. Du har ju ditt hemmanätverk i Thailand.

Ruben:

Men det om huvudkontoret måste alltid kunna flyttas runt. Tänka.

Andreas:

Ja, kanske, kanske. Det roliga här är dock att Gizmodo mailade till Netflix och fick som svar av en talesperson för Netflix. We’re always exploring ways to improve our Members experience. Ooh I h*lvete heller att de gör det för de har rullat ut den här j*vla lösenord delnings skiten i fyra nya länder. Det var lite snack om att dom rullade tillbaka den. Det verkar f*n inte som dom gör det för I Kanada, Nya Zeeland, Portugal och Spanien har de nu rullat ut lösenords delnings reglerna. F*cking bullshit. We’re always exploring ways to improve f*cking shit

Ruben:

Det handlar bara om att de inser att om de inte växer på dom här marknaderna och vill ha ett lägre pris.

Andreas:

Jojo jojo Men de kan dra rödluvan och vargen också. Det är också en jättebra historia. Corporate bullshit, corporate greed och corporate bullshit.

Ruben:

Hihihi

Andreas:

Aaaah

Ruben:

Jag har märkt att det är märkligt att man vill skydda sitt företag med att man gör grejer på så olika fronter och så sitter man och säger åt mig så gode Gud Gud, men det gör man inte. Och sans, vad betalar vi 150 spänn för att se sånt? Inta den låttexten. Det är ju dyrt.

Andreas:

Ja nu när jag startade mitt Netflix konto så. Medvetet valde jag standard för jag bara nej, jag är inte villig att betala det 150 till på något. Jag har 79.

Ruben:

Hon har gått ner.

Andreas:

Så tog jag den full HD versionen för 130 spänn.

Ruben:

I.

Andreas:

För jag har jag ändå. Aja, i appstore ligger ju inte iaf öppet. Men jag tycker inte den prisökningen är värd att ha 4K just nu som student. Det kanske skiljer sig när man kan ha en helt annan grej när man tjänar pengar, men just nu så lever jag på lån.är inte så att man har mycket pengar när man lever på lån och allting har fasen blivit dyrt. Nej, för mig var det inte värt det. Det. Jag har alltid tänkt att jag betalar hellre mer för att fåbättre kvalitet och om jag dåkan dela det med kanske mina bröder eller några i min familj så kan det vara värt det. Men nu så. Nu kommer jag snart inte få dela det heller längre så då är det inte värt det. Finns inte

Ruben:

Nej Nej

Andreas:

Och jag kommer på riktigt. Håller på denna månaden, kollade serier jag vill och sen stänga av den.Är så trött på Netflix. Men jag betalade under 30 spänn till dem idag. En stor fest.

Ruben:

Det var värt.

Andreas:

Men det var inte Subway och det är snart F1 säsong. Det är uppladdning nu. På tal om bilar och får emellertid inte för mig att jagöverhuvudtaget nämnde Mercedes. Tick tock kommer att komma till Mercedes bilar under hösten.

Ruben:

Märkligt.

Andreas:

Varför lägger man prio på det?

Ruben:

Jag tycker hela infotainment grejen i allmänt i bilar är verkligt, men just den tar in appar såsom Tick tock.

Andreas:

Då.

Ruben:

Du har ju mobilen i handen. Kolla på den om du verkligen måste göra den. Du står stilla liksom. Eller när du sitter i passagerarsätet eller vad det nu är

Andreas:

Jag tänkte säger att du har mobilen i handen. Det hoppas jag inte du har när du kör

Ruben:

Nej men när jag tänker hur du ska ladda bilen eller om du ska tanka eller om du ska vänta på någon utanför det du ska hämta upp. Vad vet jag? Jag har mobilen, du kan kolla på den, inte svara så. Och jag den här infotainment grejen om du verkligen verkligen ska kolla på större skärm när de pratar elbilar och det ska ladda tjuter om det finns ett värde i det. Men annars nej. Fattar

Andreas:

Men hur många sitter och bara väntar påatt deras elbil ska laddas? För alla dem som jag har träffat med elbil, De säger liksom att oftast när jag laddar så behöver jag typ gå på toa och äta något så då sitter man inte och väntar på att den ska bli laddad. Och i normala vardagar, dåladdar du hemma på natten så att. Det är väldigt, väldigt sällan någon sitter och väntar på att laddning ska öka.

Ruben:

Men det funkar liksom. Eller jag sagt så är det mycket, mycket utveckling med pikar.

Andreas:

Ja,

Ruben:

Och då

Andreas:

försöker komma på nya grejer.

Ruben:

Jag vill komma på massa nya grejer och det väl lite det som man inser nu med alla liksom Tekla iofs att ja, vi kan inte komma på massa nya skitgrejer längre, vi ska ju bara ha kärnverksamhet som funkar. Vi kan inte ha tick tack bilar och vad vi mer man gjort sådet blir så konstiga grejer som folk utvecklar och så avvecklas de i google i bästa exemplet. Och jag förstår inte då. Eller jag fattar ju. Jag förstår inte alla energierna. Kan man inte bara häldre då? Lägg lite de här pengarna påatt göra vårt jag ännu bättre. Hjul eller bromsar eller bälten eller ruter. Eller effektivisera den teknologi som faktiskt har med bilens funktion att göra. Och bilens, vad vet jag. Ett Bättre form batterier så du kan få ut ännu mer watt antal för vilken form batteri och vad komponent smart för att göra nytta än att regenerera tick tock att få ut bilarna som fastnat och det är inte en jobb utveckling får en app att funka på en skärm. Vi fattar också för en färdig app men. Det blir så löjligt när det är som det är. Det som sänds läser media av vars och ens hjärta. Men det är inte någonting med att han gör det här med batterierna eller med det här med laddnings funktionen där de har koll på några smarta grejer med. Vad vet jag? Rutor som inte krossas, som sitter där, blinkande lampor. Sånt där som minst lika mycket om

Andreas:

Nämen, det här är en grej. De pushar för sitt nya mb u x system och jag har inte förstått om den är baserad på Android eller någonting. Men det finns ju Android Auto och det heter. Som inte är den. Jag menar inte den där du, koppla in din telefon och få upp skärmen på på tvn. Nej, den heter Android Automotive. Den som. Jag tror det är Volvo och Polestar använder det och jag tror de har börjat använda det också. Det är. Jag tror inte det det. Och i det här dom ska vara någon slags superstjärna som sträcker sig över hela instrumentbrädan så att passagerare ska kunna sitta och göra det. Och så sitter det passagerare med sin telefon ändå.

Ruben:

I.

Andreas:

Men jag tycker om det ändå. Ska ha en att jag har det klart. Men om du hade kört ändå så hade du inte lägga utvecklingstid.

Ruben:

Och någonstans är det väl där de ska finna att de ska förföra övervakningssystem och kolla vad man tittar och ger.

Andreas:

Ha inte skiten från början då.

Ruben:

Lite så. Så det är väl bra det. Liksom dagens samhälle med det också. Ja.

Andreas:

Ja, men såskulle det också vara. Den här skärmen super skärmen som de kallar det. Den ska ju ha kontrollerad, fylld av ljud på nåt sätt så att man inte ska kunna se den från förarsätet. Och det tycker jag bara låter som en allmänt. Dålig sales pitch för en dålig. Det finns en. Kommer ihåg de här gamla datorskärmarna som så fort du kom dit och en gul såsåg du inte ett skvatt och mobil skärmarna. Det är bara att sätta in en dålig skärm så är det löst. Du behöver det. Kalla det en super skärm med massa teknologi. Det här är en dålig TN panel.

Ruben:

Men sen någonstans kom jag till det som jag tycker är coolt. Att ändå gör grejer så sätt det ska inte ta ifrån dem och all utveckling kommer göra en om det är bra. Men det är märkligt att man väljer tick tick tock en bil på det sättet och som har en massa extra utveckling bara för att det inte ska vara farligt för förare och grejer. Ja,

Andreas:

Men detta kanske inte är avsett för europeiska eller svenska marknaden. Detta kan ske lite mer för andra marknader där sånt här har ett högre värde än vad det har här. Jag kan inte typ asiatisk spelkultur det.

Ruben:

Nu.

Andreas:

Det kan bli jätte flashigt.

Ruben:

Ja, kanske det är det. Det kanske är nått sånt nu. Du nu nu nu nu lyfter du en tanke som jag aldrig har tänkt att lite de här spejsade bolagen. Mycket av deras marknad kommer ju vara mellan Kina och Indien. Antar där mycket människor bor. Så stor del av världens befolkning bor i det och de är där. Mycket pengar kommer liksom bara skapas så medelklassen kommer börja köpa. Grejer kommer

Andreas:

Absolut.

Ruben:

Och det är kanske det man fokuserar på. Och det är med ett annat tänk kultur mässigt på vad somär värt och inte värt saker. Och det här som gamla klassiska liksom Europa med tysk ingenjörskonst såväl som sak ska funka och det ska vara genomtänkt som vi har inpräntat i oss. Det är en grej och sen såhar man amerikanska det. Så stort, hårt, maffigt och tungt. Men det är en grej. Och sen så vet jag inte vad vi ska sätta för stereotyp på andra

Andreas:

det är vi, vi är. Men det är en trend som man kan se i till exempel de här asiatiska mobil märkena somär typiskt väldigt asiatiska. Humor är i regel Mi

Ruben:

Och på.

Andreas:

åtta och potential på gränsen. Omplacering typ Ottos märke för resten av världen, mer eller mindre. Men tittar man på de systemen så är de ju väldigt blinga till exempel och har en. Väldens massa blå är. med bling menar jag att det är spejsade teman. Det är ikoner som ska se cool ut. Asså det är inte plant, platt och liksom så ser saker som klippt ut utan det kan vara liksom starwars tema eller

Ruben:

Men det är inte såmycket skandinavisk designöver det där för inte fattar.

Andreas:

Det kanske är det som är problemet. Vi är så vana vid att det ska vara A och det är därför att Puzzel spelar rakt i Skandinaviens händer. Det ska vara trist, platt och ingenting. Innebär det att Volvo är bilvärldens. Skandinavien dessa. Ingenting utöver det vanliga utan bara allt du behöver.

Ruben:

Det kanske finns någonting där det finns någonting.

Andreas:

Och nu har vi ocksågeneraliserat grovt ska vi säga. En viktig poäng i det här

Ruben:

och skär verklighet.

Andreas:

är våra stereotypier. Vi säger ingenting om människoröver det hela och vi ska vara försiktiga med vad vi säger.

Ruben:

Nej men det

Andreas:

vill inte bli kansler där vi säger att det är dumt.

Ruben:

Yoda, men det ses som ett det, man skulle kanske vara det. Kanske något vi ska ta upp och fundera över. För nu över till en helt annan tanke. Helt lämnat är kritik och bilar. Skitkul! Så nu går vi dit. Vi borde kanske prata om att. Teknik är inte så europeiskt och amerikanskt centrerat längre, utan det är mer världsligt. Olika marknader, men vilken marknad som är störst, hur det sprider sig och också kultur, skiljer sig och därav blir tekniken olika och marknaden och där är störst då det är den anpassad mot snön sedan importeras över så gör man om såmycket och då blir det en klass. Full.

Andreas:

Det är ett ämne som jag tycker kräver en viss speciell typ av gäst som inte jag har på nu. Har ni ett tips på en sådan gäst? Mejla oss till taktiker Jimmy från Kom och tipsa!

Ruben:

Vem hade kunnat det? Tänk på de direkt nu när.

Andreas:

Men det jag skulle kunna dra kanske lite kontakter genom mitt student engagemang och få tag på det. Och vi har också en fantastisk skara lyssnare där ute som kan hjälpa oss.

Ruben:

Ska vi ta oss till nästa ämne och det är dåatt Appel har satt stopp för nakenbilder i iMessage. En sanning med modifikation.

Andreas:

sanning med modifikation.

Ruben:

De har haft en tjänst i bland annat USA där man på familje konton kan styra så barn får en varning när de blir i nöd. Appen identifierad lokalt. Viktigt nämna att det är en nakenbild som är på en bild och att de placerar ut denna och skickar ut en varningstext säga hej, klicka här eller prata med

Andreas:

Varning. Denna kan vara naket. Vill du verkligen? Vill du verkligen öppna den här? Eller vill du meddela en vuxen? Detta är ju som sagt riktat mot barn.

Ruben:

Ja och detta kom mot Sverige. Först så tänkte jag oj vad det jag inte gillar och gör. Nu kommer kontrollanter in och ska kontrollera vad man får och inte får se. Men sedan jag läste om det så tyckte var det en väldigt bra funktion.

Andreas:

Jag skulle säga att detta är jättebra. Jag.

Ruben:

Det är genomtänkt någonstans att du lägger fortfarande ansvar till föräldrarnas att sätta påeller av funktionen för vilka enheter eller konton du vill, och sedan att barnen fortfarande får ha ansvaret att vilja gå vidare, inte vidare. Handlingen. Det är inte en kontroll som föräldern aktivt måste göra eller tillåta, men det finns ändå ett steg till och man lär liksom barn det här att det inte. Du får information att det här kan vara konstigt. Jag borde nog prata med vuxen, inte säga det här är farligt. Akta dig för kommer det vara en trigger? Haha, nu vill jag veta mer, för det här vill jag. Får jag inte göra egentligen. Jag tror att man gör helt rätt i hur man lägger upp detta.

Andreas:

Jag tror också det och det är det som händer är att det kommer in en bild så kastas upp en varning där den blockeras en varning och så säger den hej. Det här kan vara naket innehåll. Vill du fortsätta eller vill du prata med en vuxen om det? Du kanske ska vara förberedd på det här liksom. Och när du trycker på kontakta en vuxen så ska det liksom noteras till en förälder. För så är det som i ICA kontot. Men föräldern meddelas inte om inte barnet medvetet. Väljer att den vill meddela föräldrar och likadant om barn. Ett barn försöker skicka nakenbild så kommer det komma upp en varning, men den sparkar inte och det meddelar inte föräldern. För om barnet väljer såtror jag spontant här att hade jag varit barn och haft det här så hade jag ju. Det klart jag vill se det här. Om du spärrar mig för det eller försöker dölja dig, då kommer jag bara. Nu vill jag ju se.

Ruben:

Lapsus.

Andreas:

Men det kan göra att man tänker en gång till och barn som kanske känner att nej, jag är inte inte rätt stöd eller vad det nu kan vara. Får sig en tankeställare och ide inte bara dyker upp i flödet utan förvarning.

Ruben:

Sedan är ju det ena modellen med så det kanske är det minsta problemet när det kommer till barns utsatthet pånätet och i telefoner och annat. Men en del av en större fråga så tänk att vi behöver ge oss in på.

Andreas:

Men jag tycker en sån här funktion borde ju Snapchat träningsappar.

Ruben:

annat.

Andreas:

För där känns det som att sånt kan vara ett problem. Men som sagt, detta gäller bara i iMessage. Det gäller inte i WhatsApp Messenger, Snapchat. Ingenting sånt. Tyvärr. Men positivt skulle vilja säga. Jag var väldigt skeptiskt också, men sen var det nog ganska smart faktiskt.Är ganska bra. Oj så viktigt. Som sagt, du sa det är lokalt så att det ska skickas iväg någonting och det tycker jag ändå en stor poäng. Ska vi avsluta på vårt nyhets segment med att köra en Twitter omgång? Det har hänt en hel del.

Ruben:

Vi börjar med att.

Andreas:

Meddelat. Meta vill införa det Twitter har gjort, alltsåen betalad verifiering.

Ruben:

Och jag ska säga att jag har inte orkat bry mig om den här verifieringen av vad den inför och inte ger, men jag tycker att det är knäppt någonstans. Innan har det varit ett bevis på att den här personen är antingen duktig. Eller att du är liksom en väl följd person som är en persona, så du skyddar det mer ett varumärke än vad det skyddar. Liksom att du är någon speciell. Men skulle du kunna köpa detta nu så försvinner värdet för vilken hacker organisationer förvaltningsorganisation som helst kan betala pengar till Appel för att få ner alla grejen så försvinner helt och hållet. Eller meta flott.

Andreas:

Fast det mesta kräver att du skickar in bild på ditt government id eller ett pass.

Ruben:

Men det kan också fejka.

Andreas:

Jo, det är visserligen sant, men det är samma process som om du skulle bli refuserad fast du kan betala för det. Tyvärr. Det verkar ju som att såna här känns. Det funkar på till exempel Snapchat Plus. Det är inte många som använder, men de tjänar. Mycket pengar på det det finns ju marknad för det här. Twitter verkar tjäna en hel del pengar på det faktiskt. Tro det eller ej.

Ruben:

Märkligt. Väldigt märkligt.

Andreas:

Men det är väl kanske de som behöver det.Är villig att betala för det för det blir en så pass liten summa pengar för. Dem förtroendet de behöver ha.

Ruben:

Har kanske.

Andreas:

Sen förstår inte jag det för jag har inte behovet.

Ruben:

och jag kan ditt sätt jag skulle någon som vill ha behovet.

Andreas:

Men det kan ske. Det kan ske en sådan grej som att om om. Check, check bless. Vid något tillfälle såpass stort att man vill att det här är det viktiga kontot om man får problem med falska konton liksom. Nu tror inte jag att det är ett jätteproblem för en liten svensk podcast i och för sig. Men hypotetiskt.

Ruben:

Jag kan också säga jag har inga problem med skitont. Jag kan tycka att det finns en charm i det.

Andreas:

Jo, men inte om de sprider dålig information och utger sig för att vara du.

Ruben:

När du dock låt dom gör det, då är det. Nej, jag har inte haft problem med det. Så jag tar det lugn jag ser det. jag ska inte säga för mycket. Jag har sett situationer behövs men jag ser i vårt kontor inte alls i kontoret. Så ser det inte alltid. Men någonstans ser jag någonting som är vettigt så då kommer det ändå vara en printad bild. Så jag säger som sånu jag följer inga människor eller du med? Jag är inte inne på Twitter, jag läser inget och då får jag nu i second hand information för att de sa ja och nej och nej. Jag är konstig. Förstår väl att det behövs men tycker konstigt ändå. Men jag vet inte.

Andreas:

Men det roliga här är ju att Elon Musk skämtar om det här och liksom på riktigt gör narr av Miata för att de kopierar och säger att de inte på

Ruben:

Och det här. Så nu ska ni få hår här. Men bara det här hur man skriver ut den här artikeln om att detär nio mån man ska prata med nu. En konstig nyhet för en och samma sak när du är sjuk. En tanke är att. Det här med överföring. Ska gärna applicera emot en generation tror jag som inte förstår sig på teknik och bara tror att det här är skitbra. Vi måste verifiera eller ta upp ett sätt som politiker har i Pirate Bay. Det måste ha sina bubbla, annars kommer folk tro att du fejkar. Så det här kommer aldrig gå. Du måste ha det här och det är de människorna som blir liksom indoktrinerade. Det behövs. Men jag ser ju inte ut från vem jag hade velat vara med tycker jag. Har följt det behövts för. Man aktivt hitta i vem som är källan eller och att det är den framträdande kompisen som skriver det är okej för dig. Och sen. Men vad jag förstår så ut det kontot om det skulle vara såoch kommer att missa funktionen. Det kommer fortfarande att vara de bygger en ansiktsbild påoch de skriver nyheter utifrån andras skjuts till i det som är. Hela grejen med trots är att det ska komma ut i nyhetsmedia. Om du inte gör så, dåblir det deras ansvar. Fakta Checka att de skriver rätt källa. Jag förstår inte syftet och jag tycker bara att det är en konstig grej för en generation som inte förstår sig på teknik och en ung generation som bara vill se Cores sociala medier.

Andreas:

Jag tycker. Jag håller inte med dig för jag tycker att verifieringen har en viktig poäng, speciellt för kanske då på Twitter som har blivit en journalist och. Politik socialt. Media är ett sätt för dem att få ut sin information och där ser jag verifieringen som någonting väldigt viktigt att bevisa att det här är från den organisationen den utsäger sig att vara i form. Och där har ju mask totalt fuckat upp för just nu så är det jätte rörigt. Det var ett tag dubbelbokad verifieringar, vissa kunde få verifieringar trots att de inte var de personerna. Det var kaos och. Jag anser att verifieringenär en viktig poäng för offentliga personer. Som är risker som kan vara utsatta för dubbel konton och utger sig för att vara andra. Jag menar, vi har haft flera vågor av människor som har utgett sig för att vara bland annat Elon Musk och att försöka sälja på folk tryggt och. Och crypto scams. Så jag håller inte med om att verifiering är onödigt. Jag tycker det en ganska viktig grej. Däremot att man lägger det bakom en passiv roll tycker jag är absurt för att man då det känns som en brist på kreativitet att komma på funktioner som folk vill och betala för det. Liksom att sätta saker som borde vara en. Någon sa att det borde vara en sak som Twitter vill hålla gratis. Att de vill att organisationer faktiskt bara följer för attöka Twitters kredibilitet

Ruben:

Och jag håller med dig, där är sant. Nånstans kan man då skicka in att hej, gör det när man har personal som tar in de här förfrågningarna. Alla som vill ha bygget ska fåpengar, ett absolut kassaflöde med två för att det kostar pengar och de ska vara citat verifiera personer hantera.

Andreas:

Precis. Jo jo, absolut. Men ta det som en engångskostnad och att du får betala vad det är. Rimlig kostnad. Jag vet vad administration är på det, men det får vi betala då för en administrations timme för att lösa det. Och sedan att det ska betalas varje månad. Nej. Jag tycker att dessa är de saker som ökar, vilket jag på Twitter och det borde de värna om. Och likadant med nu. Vad är poängen? Det är också väldigt komiskt att de satt och sa eller hade på sin startsida väldigt länge. It's free hela året. Via sociala medier börjar folk liksom pay to play funktionen och jag tycker inte riktigt om det.

Ruben:

Allt är märkligt,

Andreas:

Men om vi går om vi går vidare så har det ju vart kaos på Twitter också under förra veckan.

Ruben:

tydligen så räcker Tydligen räcker inte de här pengarna som de får in för att betala deras avgifter till olika företag.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Och tydligen har ändå bandet till Slack inte betalt sin. Räkning och då säger man då internt att när man väntat räkningen sådet där slutar funka för dem så är strecket nära. Så visst har man inte betalt men inte stängt av funktionerna för att det är någon annan som har varit inne och stängt av slack för organisationen. Och då har det ballat ur som hade till och med att en summering av kodning stått så att ingen fick för sig att skicka ut ny kod då det var grejer och folk ska göra

Andreas:

Men det är inte bara Slack heller och det JR system de använder ger att följa upp typ förfrågningar och fixa release och annat. Jira låg nere. Det kom upp efter någon dag men Slack verkar fortfarande nere.

04:

05 dagar senare.

Ruben:

Märkligt att de är det tre stycken olika företag som gått efter dem och bett om pengar för att de inte betala sina räkningar. Kaos. De ballar ur internt och jag förstår inte. Hur svårt kan det vara att betala sina räkningar om de inte kan betala av sina pengar? Då är det riktigt illa ute om de inte kan betala för deär bara virriga av delarna sak men inte bra heller.

Andreas:

Det är inte bra heller. Och det finns någonting som är A och O som folk kanske inte riktigt förstår med företag. Men det måste finnas en i varje glimt när det kommer till fakturor och. Det innebär att det måste finnas en en order. Det måste finnas en leverans, en business, en faktura och alla dem måste stämma överens. Och när de inte stämmer överens så blir det kan bli galet med faktureringen och när det blir galet med faktureringen och man slutar betala sina fakturor. Det är inte bra. Det är inte alls bra och det känns ju så här. Spontant. Spontant. Som att Ilona har sagt upp fel personliga.

Ruben:

Sju.

Andreas:

Ilon hade ju nåt. Det var fasen vad de sa. Han sög upp en massa människor och så sa han upp den personen som var ansvarig för banksystemet, alltsåsäkerhetssystemet för hur man kommer in och ut ur lokalerna. Så man var tvungen att ringa tillbaka två dagar senare för att folket blev utestängda från kontoret inte kunde komma in. Det känns också som att jag har sagt upp någon på ekonomiavdelningen som var ansvarig för.

Ruben:

Den satt och stirrade fakturor långt.

Andreas:

De är typ öppet eller så till att de kom iväg eller nånting. Sätt upp en fel person gör. Nu är inte detta bekräftat.Är det bara en hypotes som känns fruktansvärt rimlig? I dagens fitta var.

Ruben:

Men när man ändå kom på en skitsmart grej för att få in lite nya pengar, de har ju sett att det kommer kosta pengar för två att få fakturan offentligt, ring via sms.

Andreas:

Ja.

Ruben:

fortfor att strunta i att läsa på titeln och dåtolka det som att de skulle kosta pengar överallt. Men det de ska ta betalt för är bara när man har två fakturor per sms man kan fortsätta ha där under, bara via mejl och via

Andreas:

Autentisering samt.

Ruben:

Sveriges appar. Gratis. Så då tänkte jag och dåfattar jag att sms tjänster kostar och är så jävla osäkra. Senast det gamla VD för fyra år sedan var jag utsatt för ett tacky försök i en sådan här tjänst.

Andreas:

Att ha tvåfaktorsautentisering är egentligen inte så säkert. Det finns möjligheter att komma runt det genom att snoöver simkort och liknande. Jag vet inte hur lätt det är i Sverige, men jag vet att i USAär det jättevanligt att man. Man plockar ut ett nytt simkort i någon annans namn och så ser man kontot. Så jag rekommenderar definitivt inte att folk använder sms som tvåfaktorsautentisering. Och därför håller jag typ på Flippa när appen fortfarande använder sms. Och låt mig inte använda något annat. Så ja, jag kan väl säga att jag tycker inte om att man tar betalt för tvåfaktorsautentisering. Men detta är också på sätt och vis lite bossig för att tvinga folk från att använda sms. Men det kanske är också gör att det blir en för stor barriär så folk faktiskt använder tvåfaktorsautentisering.

Ruben:

Men asså

Andreas:

ju.

Ruben:

andra.

Andreas:

Jag är lite ambivalent här.

Ruben:

Jag är med

Andreas:

Jag ser för och nackdelar. Det kan tvinga folk till att faktiskt skaffa sig en tvåfaktorsautentisering app. Det kan också göra att folk faktiskt inte väljer att använda tvåfaktorsautentisering.

Ruben:

Men de här är inget nytt påfund av Irland i alla fall. Som tur är alla dessa män de mördat genom det hela och de började redan för länge sedan att ha förts bort från kosmos.

Andreas:

Då.

Ruben:

jag tycker inte det bara tar bort funktionen. Och bara säga hejdåpå ett halvår, vilket tar bort funktionen. Wallenbergarna har ett annat sätt att

Andreas:

Precis alla är ju kopplade till mig så kan ju byta till mailen då automatiskt. Hej! Vi kommer att stänga ner dig. Semester kommer kopplas till din mejl. Se till att din mail uppdateras.

Ruben:

Jag har inte uppsåt, har inte jobbigt för det.

Andreas:

Jag har precis gått ut med informationen och man vet ju, de vet ju exakt vilka det är som använder sig. Så att de kan skicka ut ett meddelande till dem. Hej! Vi ser att du använder SMS för tvåfaktorsautentisering. Det här är mejlen vi har på dig. Stämmer det? Har du tillgång till Aftonbladet? Tjoff, tjoff iväg.

Ruben:

Märkligt.

Andreas:

jag? Ska vi avsluta nyheterna för den här gången och inser att Twitter är märkligt? gå över till veckans tips. Hur många gånger har du funderat över hur fräcka du är på olika hemsidor?

Ruben:

Jag funderar över det. Inte aktivt varje dag, men tänker på det absolut.

Andreas:

Det finns en tjänst som heter Black Light som är skapad av det mörka där du helt enkelt kan kopiera inärenden till populära hemsidor och se hur många trackers som är aktiva på den hemsidan som du då har klistrat in. Och det gör en ibland lite mörkrädd. Jag har kollat våran hemsida kännetecken. Eller inte. Taktik Vi har en tracker och den är absolut helt rimlig att den är där. Men det finns ju andra hemsidor. Som har betydligt många fler. Så det är ganska spännande och bra tar vilka sidor och vad de samlar för data om när du vinner på det.

Ruben:

Jag testade en och där fick jag 47 trackers och 18 stycken är cookies hanterar.

Andreas:

Jag tycker också det var läskigt. Till exempel att Facebook skickar ut trackers som. Undan varje tredje parts kuk i blockeringar. Till exempel. Spännande grejer. Så Black light av det mörka. Veckans tips. Har vi sagt något märkligt? Man vill tipsa om framtidaämnen eller gäster som mejlar med antik taktik att givmilt på enkom Eftersom ni lyssnar på den här bloggen så misstänker att ni lyssnar i er favorit podd spelare. Vi finns i de flesta pokerspelare, lyssnar inte på spelare som letar upp oss fotbollsspelare och prenumerera på oss. När ni ändå är där såtjänar ett litet betyg och en recension också. Det värmer gott när vi ser det. Det gör också att det är lättare för andra att hitta podden. Dela inlägget. Glöm inte följa oss på sociala medier. Vi finns på Facebook Instagram Tick tack LinkedIn.Är något jag glömmer.

Ruben:

Som

Andreas:

Nä precis. Skulle det vara så att det är en spelare ni känner till som vi inte finns på eller ett socialt media vi borde finnas på? Mejla till oss på gymet. Vi kommer meddela.

Ruben:

Snyggt.

Andreas:

Och det var nog allt för denna veckans avsnitt.

Ruben:

Det var det.

Andreas:

Det var det. Ni får ha en bra vecka så hörs vi på måndag.

Ruben:

Det

Andreas:

Ha det