Käck-Tech Podcast

Samsung Unpacked 2023: S23/S23+, S23 Ultra & Galaxy Book 3

February 06, 2023 Andreas & Ruben Episode 47
Käck-Tech Podcast
Samsung Unpacked 2023: S23/S23+, S23 Ultra & Galaxy Book 3
Show Notes Transcript

Denna veckan funderar Ruben på hur tekniskt involverade vi är med varandra och vilka förändringar det ställer på samhället och Andreas har förstått att Apple MacBook är bättre än allt annat? Vi diskuterar Netflix och deras galna idé om att få ner kontodelning. Facebook tömmer medvetet ditt mobilbatteri? Open AI släpper anti ChatGPT verktyg? 
Sist men inte minst pratar vi om Galaxy unpacked 2023 och allt vad det innebar i Galaxy S23 och S23 Ultra. Samt laptops? 

Detta och mycket mer i veckans avsnitt! 


Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!

Andreas nya poddutrustning:


Nyheter


Huvudämne 


Veckans tips

I samarbete med RØDE: För att säkerställa högsta ljudkvalitet i våra avsnitt, använder vi utrustning från RØDE. Detta samarbete baseras på utrustningsstöd i utbyte mot exponering, utan ekonomisk kompensation. Tack RØDE!

Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:

Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Ruben:

Hej och välkommen till Sekten Podcast podden där vi diskuterar, dissekera och om vi har tur informerar om käk teknik.

Andreas:

Bra om vi är i gång och vi är tillbaka som vi ska väl egentligen som vanligt för det hela. Tack!

Ruben:

Jag vill börja med en viktig sak.

Andreas:

Jag har.

Ruben:

Som ska slutföras. Nu är det min fritid och det. Grattis till körkortet podcast i ett år Andreas.

Andreas:

Ajuste, ett och inte många avsnitt har vi gjort. 52. 53 något så det.

Ruben:

Antal avsnitt är inte så viktigt. Eller det är det ju. Men detta blir väl avsnitt 47. Att jag även missat några veckor semester någon vecka hör till det. Sak samma det.

Andreas:

I och med det 47 så har vi extra avsnitt också så vi är nog 55 till plus nånting skulle jag tro.

Ruben:

ja jag vet inte det. Någon kanske vet att inte jag.

Andreas:

på det är ju det är ju också väldigt var vi vill bo. Det var vi som vete.

Ruben:

Nej

Andreas:

Nej, inte alls,

Ruben:

men applåd till oss och applåd till alla som har lyssnat. Och tack för att du fortfarande är här och tackar de nya som är här och allt det där.

Andreas:

Jag skulle säga det. De som ska ha störst eloge för de som har lyssnat på oss från början. För jag lyssnade på ett av våra första avsnitt för inte länge sedan. För att vara en podd som spelar in sitt första avsnitt. Förvånansvärt bra kvalitet. Men jämfört med vad vi gör idag så

Ruben:

Det

Andreas:

mycket,

Ruben:

har hänt en del och hänt en del. Det hänt en del. Det har det. Sen ska vi väl också kanske börja med att be om ursäkt för. Våran bristande kvalité utav avsnitt på sakerna och att vi har kommit lite sent med avsnitt och annat. Men det finns förklarliga anledningar och jag tänkte att Andreas berätta och inte jag.

Andreas:

Ja, det är så att jag har haft lite kaos i mitt liv. Som jag redan har sagt i podden tidigare så flyttade jag ju hem från Nederländerna mitt utbyte där. I samband med det så separerade jag också från min flickvän som nu då mera är mitt exet. Det har varit lite kaosigt. Just nu så bor jag tillsammans med min bror i min gamla lägenhet på min gamla soffa. Vilket är ganska spännande så jag är just nu på jakt efter lägenhet. Är det någon i Göteborg som har det som behöver hyra en lägenhet så mejla till mig.

Ruben:

Hihi. Och om någon gillar Andreas röst och hur han ser ut och sådär så slida i dm så

Andreas:

Åh, jag känner spontant att jag kanske ska hantera situationen först innan jag är där

Ruben:

Ett

Andreas:

så att vi

Ruben:

fusk han försökt

Andreas:

det är väl inte riktigt så dejting livet funkar eller?

Ruben:

göra.

Andreas:

Brukar ju också funka kemiskt då man ska ha lite man ska ha i connection och grejer. Jag är

Ruben:

Om du tänker så så jobbar inte jag för kan fullservice i.

Andreas:

Nej men så mitt liv är lite, lite kaos. Jag har flyttat ut. Bor som sagt hos min bror. Hans stackars lägenhet som är en etta är mer eller mindre än ett förråd för tillfället där mina grejer står i lådor. En stor eloge till dig Mattias! Tack för att du tar emot mig! Och ja, som sagt, jag söker lägenhet. Jag har flyttat. Det har inte funnits så mycket tid och peppar för poddavsnitt och saker så det har varit vad det är. Men nu, nu har jag ändå hittat nån slags mellanting där vi kan fortsätta producera. För jag har. Liksom sätta på grejer på plats jag kan spela in. Och ja, det praktiska i över det psykiska. Det är en helt annan sak. Men det praktiska är avklarat

Ruben:

Men

Andreas:

och det tar mer tid.

Ruben:

Det gör det, men det botar en praktisk grej. Vi pratade ju lite innan i försnacket innan vi springer om hur tekniskt involverad man blir i relation. Och jag tänkte att vi kan gå över ett snyggt tillägg som tex veckor. Jag har också upplevt detta senaste veckan. Inte alls på samma nivå som det. Men vi visar upp vårat Viaplay konto och. Så om det är så finns det fler människor än vårat hushåll som använder det här kontot och i samband med detta så börjar man märka att dessa har haft något av de här afte inlägget. Och så pratade du om halsen så när vi gjorde slut så var vi tvungna att logga ut. Provokativa pratade man busungen och liksom ta bort de kontona. Och jag minns att det är sjukt hur tekniskt involverad man är mellan olika personer, både på. I nära relationer men också i andra nationer. Att man ska liksom hänga ihop tekniskt också. Och bara en sådan här sak som val av kommunikationsväg att man ska och vi måste ha messenger för de här människorna musikmässigt. De här människorna har gjort så att den kommer att funka, för de har inte Det här var så tydligt var den access och hela den biten

Andreas:

Ett.

Ruben:

det som gäller ska funka och man ska förstå och. När man själv kan rätt mycket som kan allt, men då ser man det med helikopterperspektiv och förstå saker. Men sen så ska jag på min vecka också nu. Är mycket osammanhängande här

Andreas:

Nu blir det väldigt ouppdaterad här, men

Ruben:

Ja,

Andreas:

vi har kopplat på sedan ett.

Ruben:

så har jag köpt en ganska oteknisk. Senaste tiden sett något annat. Och skämt å sido, men jag har känt mig ganska dödlig

Andreas:

Dödlig.

Ruben:

avseendet att jag inte känt mig teknisk och jag tycker att jag borde känna med det utifrån att jag ändå producerar på det sätt jag känt som med vanlig dödlig eller man ska säga

Andreas:

Och definiera det här.

Ruben:

är definitionen att jag kände mig som en person som inte tänker på vad för karttjänst man använder eller varför inte funkar, eller Nu har det hänt saker i världen tex också att jag som brytt mig har pratat med kollegor som har avhyst. Det hände för jag inte vart påkopplad på den biten. Det är ju så att det är antagligen så de generella människorna känner sig. Vi har alltid Det var, var liksom när folk var omgivning. Jag har lyssnat på dem, jag fattar inte vad de snackar om, lite, så har jag kännt mig senaste tiden.

Andreas:

Har inte vi misslyckat med vårt Miche? Folk säger Det är just det. vi ska inte ha vår bikini och nå de som är lite intresserade och få de mer intresserade och de som redan kan. En del har någonting gött att lyssna på. Så är man inte alls intresserad av. Då kan det vara tufft. Det kan vara tufft.

Ruben:

Men om man inte ens vet vad en elkabel är, då är jobbet inget.

Andreas:

Jag skulle säg det inte elkabel för det hoppas jag. De flesta vet väl vad en ethernet kabel är och att det inte heter internet kabel utan ethernet.

Ruben:

Det som nu.

Andreas:

Jag tycker det är en rimlig avvägning för att få upp ett inlägg. Jag tror det. det känns som att de som vet vad ett kabel är nog på rätt nivå för att förstå det mesta av vad vi pratar om.

Ruben:

Men då upphäver han ju ändå det. Hur tekniskt involverade människor som inte. Generellt är det tekniska måste vara för att kunna agera i det sociala spektra som har skapat och att man tvingar in människor att du måste förstå hur man inte förstår. Det funkar, men du måste kunna använda BankID. Det måste kunna vara så. Du måste kunna ha styrning. Tjänsten måste kunna googla, måste kunna navigera på ett tangentbord. Du måste kunna integrera med tekniken. Och vilka krav de måste ställa på, liksom utvecklare och växlare och alla det är häftigt och sedan inser själv att jag vart bortkopplad nu. Att man har fått en respekt för hur komplext det äntligen är.

Andreas:

Ja,

Ruben:

En. Och att då föra tillbaka till början ett tekniskt fel, då vet man att det är fullt med folk, dvs kommer de att förstå sig på tekniken. Men nu för tiden då? Man kan inte bara sälja en TV

Andreas:

Nej, nej, nej,

Ruben:

det finns en risk att du då också säljer inloggningar till olika appar

Andreas:

ja.

Ruben:

det har du inte koll på det. Så kommer du kunna sälja ett. Omedvetet säljer jag massa information om mig själv

Andreas:

Och jag och jag.

Ruben:

bara att man ska få veta sånt och att det. Där läggs också krav på de som bygger till apparaterna att armen kopplas upp på ett nytt nätverk. Eller vad det nu än är så ska inte mapparna fungera eller datan ska sparas på ett tydligt sätt. Men så mycket grejer som hänger ihop och det här finns med när man pratar om hur man det. Vi flyttar grejer som jag tänker mig. Vad sjukt att det.

Andreas:

Å ja, jag har ju gått igenom hela den separationen nu och jag ingick i Rebeckas familj typ streaming. Paket liksom så att alla betalade för var sin streamingtjänst och så fick man liksom en del av vad de andra hade. Så jag stod för Dizni plus det! Och det var det liksom. T.ex. Nu så har jag fått logga ut och ta bort alla mina profiler och printscreen alla profiler jag har på de olika streamingtjänsterna för att. Okay, jag skrev Jag kan inte sitta och använda deras grejer när jag inte ens är tillsammans längre med någon i. I familjen Diba. Märkligt. Och sen så kom det ju det här att just det, nu måste jag ju också på nåt sätt på ett snyggt sätt avsluta dem från disk. Det känns ju inte bra. Men hur gör jag det på ett schysst sätt att okej, här ska vi göra lista och det här är vad som är igång just nu. Ni har tio tips. Slutet eller början på mars på er att kolla igenom vad ni vill. Sen kommer jag att byta lösenord och logga ut alla enheter

Ruben:

I.

Andreas:

Är så att man är ju ganska liksom sammanhängande. Mer eller mindre. och sen fick jag tips igår. Hej! Du är inloggad på vår sovrums tv, fortfarande på typ youtube. Så kan du logga ut eller ska jag logga ut? Loggar du ut? Om du kan göra det, se till att radera. Jag har inte några konton på. Men det man, Man är ju sammanknutna på så många sätt.

Ruben:

Så då är det bara kolla på oss två och nu driver vi för en podcast samman som

Andreas:

Det är skillnad jämfört.

Ruben:

vi också sammanlänkade och alla människor man möter blir sammanlänkade på. Ett annat sätt med jag upptar om det annan sammanlänkning. Jag såg en text och funktion som sade att upprätta sammanlänkning att om du inte blir glad av att se personen i mataffären. Följ dem inte på sociala medier.

Andreas:

har sett den också.

Ruben:

har aldrig tänkt tanken med vad så här, inte sant?

Andreas:

Ska jag gå vidare i min text eller har du mer att tillägga?

Ruben:

Jag har alltid gillat Elementary, de som står MacBook för jag vet inte vad de ska prata om.

Andreas:

Jag har ju. Jag fick ju en. Jag har ju fått en MacBook av en raid som är min bättre. This is företaget och jag har ju fått höra på den att jag tycker inte alls om den här MacBooken. Jag tycker mindre illa om den. Den här veckan. Och jag har börjat se vissa fördelar.

Ruben:

I.

Andreas:

Och detta ska tilläggas Detta kommer från en Samsung-person Jag har Samsung surfplatta jag har. Eller ja, jag har Samsung telefon. Jag har en Windows dator som privat. Jag är inte en Apple-person

Ruben:

Nej

Andreas:

De enda...Mina interaktioner med Apple är att jag har ägt en iPod Touch far back i mitt liv. Jag har haft iPhones från jobbet och nu då en MacBook från en raid och. Vissa saker är jättemärkliga men jag tror det vanegrejer typ. Kortkommandon och liknande och hur touchpaden funkar. Nu har jag dessutom hittat lite inställningar, sånt sätt att spara ner mer kompis med. Men det är något som är väldigt avgörande för på till exempel Windows. Om jag håller inne. Bästa stänga ute och sen dra och markera nånting. Men håller du inte så öppnar man typ uppslag eller ordbok på mac vilket är fruktansvärt överallt där man försöker markera och kopiera något som har öppnat en ordbok i ett helt annat fönster nånstans. Men jag har ju nånstans kommit till ett läge där jag tänker att. Efter examen och jag eventuellt kanske inte pluggar mer. då så funderar jag ärligt talat på att typ köpa en. MacBook Air och ha som laptop och sedan har bygga en custom PC att ha som stationär hemma och det. Ja, jag hatar mig själv för detta på ett.

Ruben:

Det folk inte förstår är att mina ögon spärrades upp.

Andreas:

Jag vet, jag vet. Jag hatar mig själv för det. Men batteritiden är extremt bra och förresten jag upptäckte

det inte en M1:

a Jag har fått Jag har fått en M2:a i Faktiskt min MacBook Pro och. Asså Det jag inte tycker om. trumpas av prestandan och batteritiden.

Ruben:

Welcome

Andreas:

Men jag vill fortfarande inte ha iPhone Hatar. iPhone Vill fortfarande ha som min liksom huvud dator att det ska vara PC. Men. Det jag gör på språng kan jag lika väl göra lika bra på en MacBook och då är det liksom. Då är batteritiden viktigare.

Ruben:

Men då kommer ju det här. Det är massa motfrågor och en massa tankar är som. Det som blev. Problemet med det är ju att du får dig sömnlösheten med att du kan skicka saker runt, runt runt och sen blir klistriga och stress sömn på en Apple enhet och så får liksom inte grädde emellan och vad man nu vill kunna göra. Men det är ju ändå lite program, byten och så att du ska hålla på att redigera podd eller någonting eller ska använda de systemen så kan det ju vara program som du måste. Amanda på macken och en på PCn som skulle ha telefon. Det är det som finns fördelaktigt med att vara i de här ekosystemen.

Andreas:

Ett.

Ruben:

Men jag håller med dig om att jag är inte helt olik i lite hur jag tänker. Busar med barnen också. Men jag hoppas ju att de hade kunnat kolla John som ju har en PC jag har när man blandar saker, det går ju. Men när man ser på vissa människor vad som är liksom liksom att ha bara. Eller bara Samsung. Eller bara någonting. Så det kanske hade varit värt det. För då som nu så är de som. Sömnlösheten och ekosystemet trumfar de här små grejerna som specifikt psyke har. Jag får lite mer sånt här på den här datorn. Jag får lite mer sånt här på den här telefonen och när de här hörlurarna gör detta utan att ekosystemet sig tillsammans blir så mycket mer värt det. Ska se vad som är rätt eller fel här, men jag fattar att batteritid på laptop är enligt AV.

Andreas:

Ja och jag. Och det här är skillnaden. Jag försöker vara eco systems agnostiker för att jag försöker välja enheter som. Och tjänster som funkar på fler, på fler enheter och vårat redigeringsprogram. De har ju gift sig, laddat ner utan fullt godkännande. Men det var en lite person på en raid som sa att man får använda datorn för privat bruk så länge man inte gör saker som det inte känns okej Om någon tittar dig över axeln, vilket är ett i min värld så min gräns för det är typ. Den är tuben. Det är nu jag kan göra ganska mycket på min dator innan jag känner att nej, nu är jag obekväm med att någon tittar mig över axeln. Så det jag har gjort är att jag faktiskt laddat ner Discord som är vårat redigeringsprogram. Och det funkar ju bra. Alltså skillnaden på när jag kör dillchips på min stackars, stackars stackars lilla Windows PC som jag betalar egentligen alldeles för lite för för 02:01 halvt år sedan är ju att. När jag gör tyngre saker så drar fläkten igång och den börjar liksom redigera bort saker i bakgrunden och så blir den lite hackig. Det blir inte macken så rent flödes mässigt så är den mer smutsig. Men den laptoppen kostar ju också och jag tror jag kollade ligger på nästan 20 000.

Ruben:

I.

Andreas:

Och det är ju så att jag kan inte jämföra min

PC som köpt för 02:

01 halvt år sedan som jag betalade. 6000 för då med en MacBook som är. Köpt för att de måste ju ha köpt den typ i UK nu senaste två månaderna eller

Ruben:

I.

Andreas: Som kostar 18:

19 20 000 och dessutom har jag inte ens kompetensen. Men. Det jag gör på en laptop om jag inte hade pluggat. Är ju typ redigera på den på distans, kanske ibland spela in på den på distans och det mesta resten gör i. molnet genom Google Docs eller liknande, eller typ microsoft Office. Men allting funkar på Mac och är så pass liten skillnad. Det är liksom kortkommandon som får mig att flippa för kontroll och command sitter på olika ställen liksom. Inte kompis med det, men resten funkar. Och därav så tänker jag att MacBooken, en MacBook är de minsta i lin men har ändå typ M2 på sig. Så jag hade ett späckat med 16 bitar om de motsvarar vad jag har nu, typ om jag skulle köpt den idag. Det räcker för allting jag gör. Om jag inte pluggar som student så gör jag ibland vissa saker som jag inte hade kunnat köra på Mac Och jag menar, vissa av de studenterna i min klass har haft problem. De som har Mac för att de kan installera vissa programvaror och liknande. Så de har behövt sitta i skolan och göra saker istället för att sitta på ett café eller i biblioteket. Om det nu kan vara så att de har behövt åka till. Skolan och sitta där i stället på skoldatorer. Men i mitt privata liv än en MacBook har det funkat absolut utmärkt. Men det är också för att jag spenderar majoriteten av min tid med min PC i stationärt läge, 100 % inkopplad, vilket jag jag gör exakt just nu med extra skärm, tangentbord och mus. Och då skulle jag ju ha min custom PC tänker jag. Det betyder inte att jag tycker om Mac. Jag ser bara fördelarna. Just nu Drömmen hade ju varit

Ruben:

Det jag hörde det säga var att Macbook den bästa laptopen, men det var vad jag hörde

Andreas:

beror på vad du prioriterar men. ur strömförbrukning kontra prestanda? Absolut, absolut.

Ruben:

Jag kan ju bara uttala mig snabbt. Asså De utvecklare som jag jobbar med som har Mac och jobb visar det sig, går inte göra en sak. Men de som går ut dom säger det att man måste ha mac det går så mycket snabbare och skickar ut kod för att den inte är det, de tänker så mycket snabbare.

Andreas:

Asså På laptop marknaden just nu. Ja nej Jag håller med. Drömmen hade ju varit om Windows kunde smalnas av och köras på arm och att Snapdragon faktiskt kunde göra något som konkurrerar med M-chippen Vi är inte där än och försöken som har varit tidigare har varit pinsamma.

Ruben:

Jag tycker det kommer in lite mer varor till webbadressen, men mer finns att säga. Jag vill höra om det som är viktigast här. Det är inte så att inte viktigt, men jag har inte själva inte affärer som äter politker. Men en del av er kanske redan hört. Men någonting har hänt med Andreas i ljud.

Andreas:

Ja, jag har ju faktiskt börjat använda min nya Tottes rustning som jag har fått donerad av kliniken där jag gjorde det. Jag har fått på det och ser att jag har fått ett presentkort som jag använder när både medel ändrat på utrustning som jag sedan. Inte packade upp utan jag bara la ner det i en låda och skeppade det. Med detta är första podden som faktiskt inte med det, så förhoppningsvis så är ljudkvalitén något bättre på min sida.

Ruben:

I.

Andreas:

Och är det inte det så är det väl för att jag inte riktigt har kommit på hur man liksom ställer in allting.

Ruben:

Men vill du skryta lite och säga vad du har köpt för coola grejer?

Andreas:

Och jag har köpt som djur. Inte fasen har jag köpt en o växlar från Legato

Ruben:

I.

Andreas:

och det är mitt. Mitt. Inte dig som tar emot signalen från mikrofonen. Och sedan så har jag då en XLR mikrofon så det går en XLR kabel från varje. Växla XLR inte till en pod mic från Rod. Och sen så har jag då köpt en ny Bohman för den här micken är lite tung så den gamla bommar men. Den äldre mannen kan men tycker inte riktigt om att den är så tung. Så min gamla blomma har nu blivit mitt kommande fäste för kameran till Tick tock och youtube och Instagram och allt vad vi lägger upp på. Så fördelen med mitt vinterfiske är väl att den har något till klippbad. Den spelar in i väldigt bra kvalité, har bra gain så att den orkar driva ganska tunga mikrofoner. Biljetterna i mitten är det inte den tyngsta, men den är tyngre än vad många andra är och den har kickar vilket gör att om jag skriker så ska inte min röst slå i limiter utan den ska sänka min röst och se till att jag fortfarande låter crisp trots att jag ökar volymen när jag pratar och som de som känner mig vet. Jag har en röst som tenderar att vara ganska hög. Jag hörs. I alla sammanhang, nästan alltid mest och det var även en grej när jag var liten och gick i låg och mellanstadiet. Om folk satt och pratade så var det alltid jag som fick skit för att vara högljudda. Och det är något jag vet inte vad det är. Om det är min flickväns eller vad det. Men min röst går igenom betong. Asså på riktigt, det är alltid min röst som hörs.

Ruben:

Först o främst är jag så sjukt avundsjuk Paulina är för det är ni andra. Kommer inte se och märka lika mycket men det är. Det är så sömlöst, så snyggt. Det är så bra, Det låter så bra och allting verkar bara funka så magiskt. Här sitter jag med i mina egna ögon nu. Shit.

Andreas:

Men skillnaden är att min sätta på just nu kostar ju totalt med mikrofon. Inte Fenris och Boman. Totalt 4000.

Ruben:

I

Andreas:

Micken vi använde innan kostar ju typ fyra 500

Ruben:

Jag tror att om man bara kollar liksom inspelnings micken så kostar det 500 spänn

Andreas:

Precis.

Ruben:

typ. Sen har jag lite andra grejer runt omkring, men det går inte

Andreas:

så är det lite skillnad. Och jag har inte sagt att du ska få fortsätta för att jag avbröt dig. Förlåt, men min mic på micken är till skillnad från vad vi har med innan som har varit kundens och mikrofoner så är min mick numera en dynamisk mikrofon.

Ruben:

Vi.

Andreas:

Vilket gör att den ska förhoppningsvis inte ta upp lika mycket djur runt omkring. Så förhoppningsvis så borde. Det där kommer vi kunna svara på när vi lyssnar på inspelningen. Men den borde inte ta upp typ min laptop som står och ser bra ut. Den borde inte ta upp ventilationen i rummet. Den borde inte ta upp ekon lika mycket där. Den borde bara ta upp eller min mun och det som är precis runt micken.

Ruben:

Det är sant. På tal om eko utifrån vilket rum. Jag vet att du sitter just nu så hörs det inte alls att du sitter i det rummet jämfört med de rum hur det lät när du satte de andra mikrofonen i de rummen tidigare. Det är en sjuk skillnad, bara en liten.

Andreas:

Är det bra. Det är målet. Men den här vintern är den ganska billig för för vad det är. Men sjukt bra för priset. Och den är lite tung att driva. Det är också därför jag valde det. Inte priset som jag har valt för att det inte priset har upp till 75. Decibel av gain och den här micken kräver 54 enligt specen och typ det flesta XLR inte färgspruta. Slutar runt 50 så volymen brukar bli lite låg och om man då digitalt bostaden så tenderar det att kunna bli lite lite grötigt. Lite lite sparkle, lite så här. Ett statiskt ljud i bakgrunden så förhoppningsvis så ska det vara det smilet. Men jag är tyst.

Ruben:

Och det är. Hittills låter jag fall som House on gift ljudfilerna. Du avbröt mig, men jag kom ihåg vad jag skulle säga så att vi får gå vidare.

Andreas:

jag är ledsen. Jag vill också återigen Mikael Boman. Inte för att det har hänt kort efter mitt projektarbete jag gjorde i Nederländerna. Som en tack. Och sen har jag fått mikrofonen i present av. Valda delar av min familj. Så tack till alla involverade.

Ruben:

Kul.

Andreas:

Men jag tänker lägga in länkar till allting jag har köpt om det. Någon som är intresserad? Så jag lägger in? För att vara tydlig, affiliate länkar till Amazon. Jag har faktiskt köpt allting från här, men som sagt, det är sällan jag köpte det för att jag köpte det från Amazon. Punkt. NL Och jag kommer länka till en som på BC.

Ruben:

Ska vi gå in på nyheter.

Andreas:

Det ska vi göra.

Ruben:

Vi har ju varit inne på att man delar utrymmen, tjänster inom familj och nära och kära

Andreas:

Ja, det är lätt hänt.

Ruben:

Netflix tycker ju detta är jätte jobbigt för att de tror att jag kommer tjäna massa pengar på att folk har egna konton

Andreas:

Ja.

Ruben:

Så de har nu gått ut med en ny plan på hur de ska få folk att inte dela lösenord med folk som inte är i samma som.

Andreas:

Precis ska vi börja med att gå igenom vad det innebär och sen kan vi köra tankar och reaktioner. Så vad gäller nu då? Man vill ju minska konto delandet så. Det man har gjort är att man vill försöka spara så att konton inte används utanför. Det gemensamma hemmet liksom. Så Netflix kommer börja logga vilka wifin du kopplar emot. Och då utgår man från IP adresser och bestämmer då vad som är den primära platsen. Om man då är utanför den. Mer än 31 dagar så ska din enhet blir blockerad. Du måste alltså med 35 dagars mellanrum min eller max logga in på ditt hemma wifi. och. Vad innebär det då i Sverige? Det innebär att man kommer behöva verifiera vilka enheter som används inom hushållet. Det framgår inte specifikt om det är någon skillnad på den svenska versionen och den amerikanska, men troligtvis så kommer det vara samma för har det varit tidigare när det vart sånt här. Om ett kontor används på en enhet som inte är associerad med det wifi eller hemadresser primära platsen, kallar de det så måste den verifieras och det framgår inte riktigt hur den ska verifieras, men troligtvis är det att den behöver logga in på samma nätverk. Men det framgår inte om han kommer blockera enligt den platsen om kontot kommer blockeras i Sverige på samma sätt men troligtvis på samma sätt. Nu ska vi också se. Det har börjat ryktas om att vissa av de här punkterna tagits bort. Från Netflix hemsida i USA under dagen där vi spelar in, alltså lördag. Så när den släpps kanske vi vet mer. Vi försöker hitta. Jag försökte hitta information om det här. Har inte hittat det så att jag får återkomma nästa vecka på den punkten. Men det har ju blivit ramaskri.

Ruben:

Får jag vänta med det.

Andreas:

Kött.

Ruben:

Jag fattar inte hur dumma i huvet dom verkligen är. Asså Jag förstår inte. Jag förstår verkligen inte. Dom fattar Asså så här okej Vad händer om jag ska åka utomlands i mer än en vad heter det Tänkte du när du var Nederländerna i 6 månader. Vad händer då Ska du då skicka hem de här grejerna hem till Sverige då? Med posten för att dom ska verifieras Nej det kommer inte att gå Men du kanske kan bygga en funktion där man verifierar liksom på kontot att den som har kontot ser att den här är okej den här är okej den här är okej. Men då försvinner hela syftet. För då kan man lika bra bara säga att alla är okej. Så jag förstår inte. riktigt Fatta att det är ett problem för dem. För att de tror att folk använder konton hur mycket som helst och de sagt Det gör man sen tror jag det står i deras villkor att man inte får göra det. Men aa skitsamma.

Andreas:

Ja fast det finns ju en tweet nånstans typ 2017 där så här Love is Sharing a password från Netflix officiella konto. Det är ju en meme numera.

Ruben:

Ja fattar det och jag fattar att man ser något och jag fattar det här med hur du mår. Då skulle de ta in massa data som du kanske redan har i och för sig, men ändå verifiera och liksom knyta grejer. Och de som de inte förstår är att detta kommer resultera i att. Folk att sluta med Netflix. För att du inte är ensam på marknaden längre går inte deras innehåll av misstag. Deras innehåll bara finns där. Men det vi ser är bra diskuterat om brister. Det finns en brist på saker att titta på. Det finns snarare ett överflöd och det som är mest lättillgängligt är där folk kommer hamna och det som är bra och nyttigt. Varför Netflix har blivit så stora och folk kollar så mycket på deras innehåll är att de var tidiga. Och att det är enkelt att ha ett konto några delat och haft hur länge som helst. Jag såg någon som sa Det är något socialt sammanhang att. Mina föräldrar betalat för det och alla vi barn har då vår partner har samma konto vilket gör att de får minst åtta visningar på den här filmen i den här serien som genereras. Börjar de då kapa hur många som använder kontona för att alla kommer vilja köpa ett nytt Netflix konto bara för då kommer de helt på stannat och vi har för lite folk. Kolla på serier var filmer. Vi kan inte rättfärdiga annons potentiella annons kostnader som håller på prata om också. Vi kan ta rättsfallet vi investerat de 100 miljoner som ska hålla serien. Det finns massa sådana aspekter. Jag tror att de helt glömmer bort att. Jag känner spontant att jag kanske kommer fortsätta ha Netflix så som jag har det. Men alla som anmäler mitt konto eller vårt konto, de kommer nog inte skaffa ett nytt Netflix konto bara för att de som vi delar på kommer sluta fungera. Jag förstår inte och taktiken är så dum. För säg att man åker utomlands en månad, det kommer inte att funka. Sen går det säkert att göra smarta lösningar till huvudpersonen eller någonting. Allt kan användas oavsett. Men det blir. Så sjukt märkligt på så många sätt. Och att sedan också den här. Vad hände med den där trådade TVn då? Visst kommer den på rätt typer? Kommer ju funka, men VPN kommer ju funka. Det är massa aspekter i detta. Eller vad händer om du byter nätverk hemma eller internetleverantör? Eller vad händer om det finns? Hur eller under har icke då dynamisk IP adressen dit adresserna? Det finns i varje mycket som jag

Andreas:

Jag funderar också på det och det är typ bara väg. Så måste jag ju dock gå ut och säga att jag älskar Dizni Plus ur den aspekten. För det var nån discipline execution som gick ut och sa om ett av träffar tre presstalesperson. Men jag vågar inte svara på det som gick ut och sa. Vi vill att folk delar våra lösenord så mycket de bara kan. Vi vill ha det framför allas ögon. Spelar så stor roll i vilket det är Rätt inställning, rätt inställning och det jag tror Netflix missar här. Det är Vilka människor det är de kommer blockera för. Det kan ske så att säga att konto ägaren kanske är då medelsvensson i det här. Det är en medelsvensson familj och det är mamma pappa som har barn. Och sen så kanske man delar det kontot till sina äldre släktingar och då till sina yngre män. De som kommer slås hårdast av det här är troligtvis i min värld tänker jag. Studenter som inte bor hemma. Eller ungdomar som inte bor hemma och pensionärer. Och då tänker jag. såhär Netflix inser inte att studenterna kommer inte starta ett nytt Netflixkonto med största sannolikhet. Jag har växt upp med pirating

Ruben:

Ja, exakt. Vi den generationen som liksom är det yngre generationen växte upp med felfulstreaming och nedladdning.

Andreas:

Ah ja

Ruben:

Det är ju inte så att vi kommer ersätta Då kommer det sluta med att de är ju inte svårt. Det svåra var att få ut innehållet med bra kvalitet. Ta valfri tube xxx konto, sätt en skruv recorder och sedan pumpa ut materialet på en fullständig last. Det är inte svårare än så. Ja, att bygga upp någonting sånt här kommer jag emellertid. Det är inte svårt vi det, så det ska göra det. Men det ska liksom och Asså kan jag kan alla och någonstans gör det det så. Och sen kommer det. Oooh vad dom är dumma

Andreas:

Ja ja ja Och en annan sak

Ruben:

Men.

Andreas:

jag gick, gick in och kollade. Och om du får en enhet låst så måste du kontakta Netflix kundtjänst och få den upplåst. I h*lvete heller att jag kommer göra det. Får jag en enhet låst, då stänger jag ner kontot. Jag tänker inte på något sätt acceptera att har just det. Jag använder inte enheten som Netflix hade tänkt. Så jag måste kontakta kundtjänst som säkert har kö som inte är automatiserad som tar kommer att ta mig flera timmar att få mitt konto upplåst. Aldrig i livet. Aldrig i livet. Händer det en gång? Jag stänger ner Netflix och laddar ner popcorn. time

Ruben:

Ja, Ja, men exakt, det roliga är så här. att Andra leverantörer har lyckats med detta Jag tror HBO Nordic hade så man fick bara ha fem enheter registrerade eller någonting. Skitbra

Andreas:

Fullständigt rimligt.

Ruben:

Fulltständingt rimligt ååh...Dom får sätta vilka gränser dom vill Då får de som använder tjänsterna bestämma ifall det är 5 eller 10 skitsamma men då har du de här fem enheterna och sedan får du byta dem attityden ett bra tag till. Det är rimligt att många och många med flera i ett hushåll eller du betalar dyra abonnemanget att ta tio enheter och så har du det som gräns. Eller så har man som typ tre viaplay att när man kollar på sport. Då får bara en enhet strypa den, liksom sändningen. För det finns liksom rättighetsfrågor att samla kostymer och innehållet i att det finns rättighetsfrågor som de också kan kontrollera. Den strömningen kan bara ett enfaldigt ut med sportresultat. Ett konto, en enhet, kan strömma den. Det finns ju sådana blockeringar man kan göra. Men det här med att blocka konton för att man delar lösenord för att kunna ha det på 70 enheter aah men sätta en gräns på hur många enheter. du får då Så säger du att för att betala ett Netflixkonto som kostar 150 spänn? Då får du tillgång till tjänsten på 10 enheter. Punkt. Är det mer än tio enheter måste använda på? Sorry då. Då får du skaffa ett till konto

Andreas:

Men teoretiskt sett, du har ju på ett Netflix konto, de har ju en stege, de har standard som är typ 720PI kvalité. Det har du. Jag tror det. Ensam. Sen har du när de basic kommer och sen är det standard som

är 03:

10 typ två skärmar och sen har du då premium eller vad de nu kallar det på fyra skärmar och fyra kort. Sätt då till exempel att du får ha två enheter mer eller dubbla antalet enheter inloggade. För teoretiskt. Jag behöver inte ha Netflix inloggad på mer än två enheter per person. Men om jag säger att då varje skärm med en person och då kan jag ha Netflix på tvn och min surfplatta. Och sen så kanske jag har säger du att man bor i ett hushåll med barn och liknande. Att då ha de på sin mobil och sin tv eller något. Det är ju fullt rimligt. Tycker jag. Men det nej. Spara. Spara på andra sätt. Det här är inte rätt sätt att jobba. Om det stämmer att de börjar rulla tillbaka det här. Så älskar jag internet. För då har vår generation bevisat att vi tar inte skit. Än en gång från stora företag. Nej, jag tror på riktigt. Det här kommer få Netflix aktien om de går igenom det här att dyka ytterligare och kommer ihåg vilket kaos det var. Den dippade efter Corona när alla. Insåg att vi inte längre behövde lika mycket Netflixkonton längre.

Ruben:

Jaja

Andreas:

De förlorade vad var det typ 1 eller 2 % av sina användare de ingenting och Netflix aktien total dök.

Ruben:

Ooh asså det är feltänkt av dem på så många sätt. Och jag fattar att det är en annan marknad för dem att konkurrera mot nu för att det är så många olika Streamingplattformar som dyker upp och som liksom tar sig in om jag fattat det dyrt från att köpa in det att de nu har börjat producera mer. Det är svårt för Netflix tror jag att behålla den marknadsstrategi som man haft tidigare ååh Det säger jag ingenting om men. De gör dom aktivt saker som kommer att göra att dom förlorar användare så kommer att bli en ond spiral som sedan. Skjuter dom

Andreas:

Netflix är en convenience grej Om Netfl Jag tror de. Jag tror de har missuppfattat det. Man ha Netflix och betala för Netflix och betalar ett ganska högt pris för Netflix. För att det är lättare än att göra andra saker. Inte för att de har saker som inte går att få tag på på andra ställen, utan de gör det lätt. Gör dom det svårt. jag är out

Ruben:

Jaja

Andreas:

Och jag är ändå ganska tekniskt sett. Tänkte att folk som kanske är mindre tekniska och får alla de här problemen som jag vägrar att vara support för mina nära och kära för att Netflix fuckar upp.

Ruben:

Jag mådde ju som mindre illa av att liksom ta alla som ska ha mina konton, typ alla möjliga. Den dagen den slutar funka för mig så kommer jag logga ut alla enheter och så får ni höra av er och lösa det själva. Jag vet inte om ni vill snylta på mina konton. Fine, det påverkar mig. Jag vet vad ni vill men svårt att påverka mig som faktist betalar det dyraste nu. Ja då blir det sorg. Det är inte mitt.

Andreas:

Men i min familj så har vi haft ett en regel att den som betalar för kontot har prio och sen får vem som helst användare. Men skulle det vara så att den som äger kontot. Inte kan komma in och titta eller vad nu. Då skickar man ut ett meddelande i familje gruppen och då får någon av de andra i laget för den som betalar har prio och sen de andra liksom sitta på det och det. Sen delar inte jag mina konton med mer människor än min familj i princip, eller väldigt bra kompisar. Jag vet att de kommer inte dela ut det till massa andra. Jag kommer inte ha de problemen, men ändå.

Ruben:

Jag hade bara äpplen på export när det var och jämföra

Andreas:

Ruben:

som inte som inte ville ha. Liksom betala för Escobar för att se game runs en gång i veckan och då veta att det blev problem bland för det var för många enheter samtidigt. Men annars så. Alla blev mer eller mindre.

Andreas:

Jag tror jag tror på riktigt. Han skjuter sig rejält i foten faktiskt. Men ja, vi går vidare. ett företag som inte men snart har släppt eller lanserat en smart dörr.

Ruben:

WHO.

Andreas:

Som inkluderar smart ringklocka från. Ring och smart lås från Gehl och allting är inkluderat med wifi backad batteri i dörren som bara är upp till 24 timmar. Lampor som sitter direkt i ytterdörren och sätt att föra över data via wifi och ström genom en patenterad lösning som går över gångjärnen.

Ruben:

O. Ström. Letade gångjärn däremot.

Andreas:

Jag tror att det är nog inte som det en gång är skulle jag säga.

Ruben:

för alla. Alla gångar av metall lyser de ledande på ett annat sätt. Men.

Andreas:

det lite farligt att ha ett gångjärn uppe då som är aktiv och typ nolla nertill och sen bara köra ström och så. Någon tror att någon går och råkar hänga en blöt jacka mellan dem och få sig en kyss.

Ruben:

I.

Andreas:

Men jag tycker det är ett kul koncept. Tyvärr så är det bara släppt i USA och det är just nu bara husbyggare i chalet i North Carolina som kan köpa denna dörren. Men. Vi kan ju hoppas att det kommer till en större marknad och jag tycker det är gott att man inkluderar allting så du bara köper en dörr. Men ett problem jag ser är ju att när Ring dörrklockan till exempel börjar bli föråldrad eller det här smart låset inte längre säkert uppdateras av. Bör man byta alla dörrar då?

Ruben:

Ja. Kanske.

Andreas:

er problematik här.

Ruben:

Det var inte mycket det. Hur modulära är de här bitarna och är de utbytbara eller inte? Ingen aning, men kanske att det går att byta ut hela bitar av det. Men någonstans. Alla smarta uppfinningar som ger något nytt är bra. Sedan kanske man inte skall tro på allting bara.

Andreas:

Men det kan ju vara bra och se lite. Däremot så tror inte jag att jag vill vänta sju år med att veta om nånting är bra. Men samtidigt så. Det här är ju snarare för kanske husbyggare som bygger kompletta hus och att man ej ska slänga med en smart dörr i det här. Det är ju inte någonting man som privatperson i första taget kanske installerar. Varit smarta dörrar att Jag är försiktigt positiv skulle jag säga. Jag tycker det skulle vara kul. Men. Jag ser också problematik

Ruben:

Ja, man skulle väl kunna säga att

Andreas:

Yes!

Ruben:

det här är någonting som jag. Tycker är märkligt. På många sätt. Det har kommit ut att Facebook medvetet drar och tömmer ditt batteri och din före detta anställd som heter Jorge som har kommit ut med det till New York Post. Och han säger att man hotas med negativ testning och negativ testning i sig är egentligen inget fel. Denna stress testar enkla system bara för att se hur om man kör allting och. Fanders kan det fungera liksom? Men att man gör detta på befintliga plattformar, det finns för nackdelar också. Hur man gör och saker på ett bra sätt. Problemet är att om man gjort detta utan att testa, som då tömmer batteriet på enheter och han ofta är ute och far, så pratar jag inte med och gör detta för det. Det kan också skapa risker, men att man då. Någon kastar ett batteri, någon behöver ringa på hjälp eller att vi aktivt förstör för någons enhet eller att de behöver ladda cyklar, cyklar och allt vad det är för att få ut något. Hitta hur mycket man ut detta, men folk har liksom märkt av att de marknadsför och drar mer batteri än man gjort

Andreas:

Hur ofta man ut.

Ruben:

Och en succé, så han lämnade mycket

Andreas:

Och

Ruben:

att.

Andreas:

han hoppar inte ut ur systemet. Det går inte att göra. Har man för

Ruben:

Ja, och det är på smarta telefoner där installerat som detta ska ha skett och jag tycker det är sjukt att man bara gör det i bakgrunden. Och han har ju skickat stämningar och grejer och det verkar som att det är alltid att gå igenom som man vill, men det är det. Jag tycker det är märkligt att man väljer att göra en sån här grej. En grej hade ju kunnat vara att varför bara inte? Av alla ens miljoner användare. Dessa. Hej! Vill nu använda detta stötande content batteriet i tidningar cyklar.

Andreas:

skulle tacka ja till det? Om du inte får någonting för det?

Ruben:

Eller nej, jag vet inte.

Andreas:

jag tycker att sådant är acceptabelt om man har till exempel. Det finns ju på googel så kan man säga att jag vill vara med och testa nya funktioner. Och att man få funktionerna i början och att man då gör testet mot dem och då måste det stå öppet. Detta innebär att vi kommer göra tester men det innebär också att vi får det här, det här. Men det borde vara en opt in.

Ruben:

ü.

Andreas:

Inte något som är standard på alla telefoner så det här är jättekonstigt.

Ruben:

Antagligen står det säkert någonstans i nått användaravtal säkert att liksom vi kan göra negativ testning på den här appen som kan påverka din batteritid. Å så är det lite halv luddigt skrivet så att om ditt batteri liksom inte förs över halva ditt batteri eller om det är 1%, det är skitsamma. Sen finns ju alltid rimlighet klausul liksom att är det rimligt att man ska göra ett test på någons telefon som tömmer batteri är det kanske inte här.

Andreas:

Nej, det håller med det i alla fall inte utan opt in, inte utan opt in. Inte som en negativ grej. Är det Nej, nej, nej, nej.

Ruben:

Märkligt märkligt. Men man ska ju fortsätta berätta. Men jag tycker att det är sjukt att man har gjort det.

Andreas:

Ja, det är jättemärkligt faktiskt. Det är jättemärkligt. Jag fattar inte.

Ruben:

Men pack är märkliga.

Andreas:

Det är Open. Jag har släppt ett verktyg nu nu för att upptäcka i genererad text och då bland annat kört GPT. För er som inte vet så är Open IT företaget bakom. epitet. Och för er som inte vet så är det en lite längre modell som är en AI som då används för att generera text av olika typer. Och den är väldigt väldigt väldigt smart för att göra vissa saker. d d har gjort här är att göra ett vapen mot sin egen tjänst.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Inte för det inte finns sånt här redan. Men. Att de gör det själva tycker är spännande.

Ruben:

Men jag tycker det är bra. Då är det

Andreas:

Ja.

Ruben:

det som de pratar om, det vi vill prata om det eller så jobbas det annat, men en annan att man vill göra det som utvecklare. Det är ju för att man ska träna AIn med AI när tex. Så om du om nu är så att KBT börjat trycka upp många texter som hamnar på nätet och sätts i nästa iteration så bör man läsa in den texten. Då kommer det bli en ond spiral av hit visst, det kan bra grejer, men då bör man lära av en och en. Och så går det runt, runt, runt, runt och så

Andreas:

Ja,

Ruben:

problem.

Andreas:

är det. Det bara behöver heter. Det bara utökar vad de redan tycker.

Ruben:

Precis.

Andreas:

Och

Ruben:

Och av denna anledning så finns det en fördel för dem att göra detta som vänder sig till någon student på just det halvskumma. Ett amerikanskt universitet

Andreas:

Så gjorde jag i detektorer som riktade sig mot GP två, men den funkar på GP också.

Ruben:

Och precis åt det den ska tydligen. Nu är det är massa studenter då som underlättar lite för mycket och lite för frikostigt. Kunna hjälpa rätt mycket då lärare för att kunna säga till dem men också så här. Jag är tvådelad i vad jag tycker detta.

Andreas:

jag förstår det.

Ruben:

Varför ska man inte få att generera texter? i ställe.

Andreas:

att det kommer upp.

Ruben:

ställer ju hela utbildningssystemen på sin ända. Då har man ju ett skapat ett magiskt examinerats tillfälle som inte är så pass låst så man inte ska kunna använda två. Man bygger hela sin utbildning på att man ska återkalla information på ett visst sätt som man faktiskt inte behöver lära sig någonting och inte gå in med egna. Visst, kreativitet tänker jag ska lära andra människor och det är inte helt lätt med bastrumma. Så in på ett värmeljus och få ut detta utifrån om man ska ha rimliga frågor eller frågeställningar eller så. Men någonstans. Det säger också en del om hur dålig utbildningen är. Om du ska fråga. Skriv 50 fem 500 tecken 500 tecken om vad den amerikanska revolutionen är. Det kan du ganska enkelt får dig att kryptera och få ut ett rimligt svar. Med dans bör du såg det som mer nyanserade frågor då kan bli svårare och jag tänkte att man borde liksom då reagera på att av det här inte helt genomtänkt.

Andreas:

Men om det finns nått test som läkare ska göra och jag väntar med examinering och testet för att liksom i USA för att. Ta läkarexamen eller var det men där kört GPT då vi faktiskt klarade det testet.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Det är också du. Du måste nu göra en hel rokad i utbildningssystemet för att kunna

Ruben:

det är också en fråga där hon säger att systemet klarar det. Ja, men att ha tillgång till systemet växer. Migrations tillfället är en annan fråga.

Andreas:

Allt det absolut Sverige. Så är det. Vi ska nog inte vara helt oroliga för den här success raten på det nya verktyget är 26 Och för er därute som vill fortsätta använda ChattGPT Och inte fastna i den här studentens AI-detektor så kan man be ChatGPT skriva om det med en annan ton. Till exempel skriv om det med min ton. Om man redan har skickat in massa text eller skriv om det i en mer formell ton, då minskar den här detectraten ganska mycket. Eller så använder man en annan. AI-tjänst som heter QuillBot hela deras uppdrag är att skriva om meningar. Så klistra in det där, få det omskrivet och sen in i AI-detektorn så får man 0% chans att det skulle vara en AI som skrivit det trots att de två AI som har skrivit det.

Ruben:

Eller så ja om du ändå vill lära dig någonting. Ta då en timme och läs igenom texten och rätta till det lite själv så. har du löst det

Andreas:

Nu har jag. Nu har jag erkänt tidigare att jag har använt

Ruben:

Men

Andreas:

i skolsammanhang,

Ruben:

det är ett

Andreas:

inte. Men det var

Ruben:

sätt

Andreas:

precis. Jag använder ju inte den för att skriva en text som jag sen skickade in. Jag använder den för att göra en sammanfattning av en lång. forskar artikel. Som jag skulle använda för att underbygga min tes i det skickade in. Jag använde ju ingenting överhuvudtaget som var skrivet i denna forsk artikel, men jag använde för att sammanfatta den och sedan utgick jag från den informationen för att skriva det jag skickade in. Men ketchup är ju inte hundraprocentigt än. Har väl en 90 % i success? Alltså 10 % är ju ren bullshit så man måste ändå fakta kolla den alltid. Det är också ett sätt att lära sig att faktiskt fakta kolla saker. Jag ser ju detta som jag ser det som ett positivt tillskott i utbildningssystemet att man kan använda sig av experter. Men sedan är det ju så. Ska du anmäla det på prov? Kanske inte.

Ruben:

Det är också det här, den här klassiska när folk sa när vi växte upp haha, går du runt med en miniräknare i fickan hela ditt liv? Nu gör vi det, vilket gör att det är basic. Matte behöver man inte kunna. Man kan bara ta telefonen och sådant. Sedan kan man ju använda huvudräkning, men så djupgående mattematik kommer det inte behöva. Räkna på det liksom. Det skulle ha matematiker, men någonstans. Datorn är ett hjälpmedel så det kommer få konsekvenser i samhället. Det är en helt annan fråga. Men som sagt med åren att jag ser som ett hjälpmedel för att det här finns för nästa generations relationer

Andreas:

Ja.

Ruben:

och människor och människor. Där får det bli en självklarhet likt internet. Antagligen att man har mer pengar. Så varför ska man då vara så motsträvig? Och att. Skitbra att folk kan göra saker.

Andreas:

Ja,

Ruben:

Låt. De bara smattrar så vi ska fattat det. Surt men.

Andreas:

Men det är det som är. Det jobbiga är ju att skolsystemet kommer behöva justeras för det här och det är det folk tycker är jobbigt.

Ruben:

Men jag tar det någonstans. Vi har funderat och kunskaper om att sätta eller lära folk kunskap, synsätt och att i som jag lär folk använda chat dbt på ett bra sätt eller liknande AI på ett bra sätt och att du ska lära dig och skicka in data i ett sånt här system och ta vara på den här datan och sen formulerade. Det kanske är det man ska kunna göra så skrämmande mycket. Ett skolexempel är det går inte. Men

Andreas:

är att nu har vi gett både tips och ros och allt möjligt åt alla håll. Ska vi ge oss på veckans huvudämne?

Ruben:

Betongen Rust.

Andreas:

Öppet varje huvudämne är Galaxy Park 2023 och det som presenterades av Samsung som är Samsung S23 serien plus Galaxy acceleratorer helt enkelt.

Ruben:

Vi börjar med telefonerna och kan börja gå utåt. Va? Jag fattar inte.

Andreas:

Men vad är det du inte förstår?

Ruben:

när var du din kraft? Uppdatering Så att det

Andreas:

Ja.

Ruben:

Det är lite bättre kamera är det lite bättre processor Delete är liksom smartare och gillar att det kommer ske grejer på ett år. Inte det. Men utöver det är det inte så att jag som förra året var om det här osmakliga ordstävet. Eller det här var i ord. Här får vi verkligen börja tänka på Samsung som ett vettigt företag och det kanske har kommit så pass bra som de gjorde förut att det inte går bli så mycket bättre och göra så mycket smartare. Men jag kan säga att jag som ändå hade lite tankar tänkt det kanske var sant. Så jag blev lite jaha, var det här alltså? Det känns som att de fokuserar på fel saker och försöker bli äppelmos. Appel försöker bli Samsung. Eller nu det här var det inte. Kommer att säga för att det känns som att man vrider lite på det hela på sättet som Samsung vill bli. Det fina ekosystem Samsung jätte ska få en design, det flotta nu ska vara hård. Det blir inga uppdateringar på ett år liksom att. Det är märkligt. Hur ska vi? Vi ska inte bara gå och prata, vi kan ju prata lite om liksom. Vad är det för faktiska uppdateringar hårdvarumässigt på ultran? Mest för de redan fokuserar mest på.

Andreas:

Jag och jag. Men det var det förra året också. Men min känsla är väl. Jag tyckte förra året var i design och lite så är bara en uppdatering. Men i år är det ju definitivt med uppdatering. Det har inte kommit någon stor rokad på två år nu då med det här och vad jag tycker designmässigt när jag ändå är inne på det. Hade inte kamerorna stuckit ut ur de vanliga S23 och S23 plus så hade jag tyckt det var ett steg upp. Men de sticker ut här. Och inte för att jag tycker det är fult, jag tycker det ganska snyggt. Men jag vet också hur de kamerorna ser ut när man har satt dom upp och ner i fickan ett par gånger. För mellan de här stackars kamera ringarna, de ser ut som tre små öar liksom. Fastnar damm som är helt omöjlig att få bort nästan. Satt där det finns. Det får inte se smutsig ut trots att den inte är det. Så då hade jag egentligen föredragit att ha denna kamera öl fortfarande.

Ruben:

Jag funderar på de här kamera öarna. Då alla företag började göra sådana innan så var det ju en utstickande kamera som man hade ibland två. Men kom på att den vi gör med kameran har ett syfte med dem. Det var att man skulle skydda kameran. Har man nu insett den här liksom ringen då skulle kunna skydda ordentligt. Det kanske du gör och det hade likadant på ultra förut, sa ingenting om det. Men. Det känns som att du har i alla år med ett coverband för helt i onödan eller för att jag tycker de är mycket snyggare och andra veckan vill ha det jag tycker om. Jag sa det förra året också. Jag tycker att ultran var väl snygg och jag tycker att det är skitkul att se hur de gör med vanliga modellerna liknande och det blir en homogen grupp telefoner med samma färger som samma utstyrsel. Lite skillnad självklart på form och så, men det är väldigt. Syntetiskt och applicerat och.

Andreas:

Jo, Designmässigt ser i princip likadan ut. Det är små trix, inte så mycket ur den aspekten. Ska vi ge oss på det jag är mest taggad på? Snapdragon. Åtta. Två. Ford Galaxy inom.

Ruben:

Ja kort och har man lyckas utan en fråga igen, två bara tackat emot och att den då kör den för alla liksom genom hela skåpet.

Andreas:

Det är väl det som är huvudsaken. Även Europa kommer få Snapdragon.

Ruben:

alla telefonerna från liksom minsta till största och vet att hela världen får det runt x0.

Andreas:

Exil i min telefon är inte dålig, men det inte en laptop. Den ligger lite efter. Sen är den bättre än typ generationen innan så är det ju så att det inte är dåligt. Men.

Ruben:

Och så får Galaxy. Grejen var rosa. Den är lite överklockad så att den är lite snabbare men är annars precis samma sak.

Andreas:

Det är samma process. Den är lite överklockad och Snapdragon brukar släppa i mitten av året, någonting som heter

Ruben:

Plus

Andreas:

Plussa och detta motsvarar plusset så att denna och plusset kommer nog vara identiska

Ruben:

Ja och det här nu då. Vi mår så illa. Hör vi prata om att det ändå är lite fejk med en muffins. Men det är väl lite det vi börjar känna av nu. Att liksom på ett rimligt billigt sätt rimligt liksom också produktionsmässigt med allt som sker i världen och rimligt inom liksom. Kostnadsmässigt och storleksmässigt av. Vi börjar se en långsam utveckling när det kommer till de generella chipen,

Andreas:

Och

Ruben:

på gott och ont och det väl. Det finns andra saker man kan effektivisera då och det är också därför vi nu då ser en ST 23 Ultra där man fokuserat på väldigt mycket annat än att det är prestanda ökningar som är. Som många år tidigare varit kolossala är dubbelt så mycket, trippelt så mycket. Nu börjar man snacka om 33 %, 20 % och det blir lite liknande det som M1 och

Andreas:

Fast 20 % är ju ändå

Ruben:

Det är inte dåligt.

Andreas:

20 25 % per år. Håller väl Moores lag som säger att vartannat år så ökar vi med 50

Ruben:

Syns det dåligt syns det inte

Andreas:

Stads. Jag är osäker på om det är direkt.

Ruben:

på två år. Fördubblar man antal

Andreas:

Jaha,

Ruben:

på att måla huset vart annat år så dubblar man transistorn som plats på en platta. Så är det inte riktigt.

Andreas:

Sen inser jag också att detta funkar ju som ränta på ränta så att om du ökar 20 % så är det ju standard plus 20 % som ökar med 20 %. Det var ett riktigt

Ruben:

nej men

Andreas:

men.

Ruben:

det är inte dåligt. Inte klaga på att liksom det sker saker, det är inte det. Men det blir lite att jag fokuserar väldig mycket på kameran. Det är bara det dom pratar om och det är liksom

Andreas:

Men det är ju det som är någonting nytt

Ruben:

Ja, men att. Det känns som att de har bara lagt energi där och att vi har känns som att vi blivit bättre procent mässigt. Men det känns inte som att de kunde satsa effektiviserat den här. De pratar väldigt kort om Vibe och tjejen brunt som har watt som värmeutveckling problem. Det är som att de. De fokuserade lite mycket på blommorna och lite för lite på att vi har gjort de här effektiviseringen också för det jag tycker är häftigt. Jag såg någon annan video när man pratar om att initialt blir jag väl besviken, men när man väl börjar kolla så ser man att de har gjort. Faktiskt bättre högtalare som faktiskt låter bättre. Första gången på nästan fem år de har gjort bättre. Och vad mer? Jag hörde även om batteri effektivisering och det är det som man vill höra. Eller jag vill höra att det som var gjort av de här effektiviseringar om man inte gör en massa större design, förändringar och hårdvaru förändringar. Men de missar det tycker jag.

Andreas: Men den vanliga 01:

23 han är 23 plus har de ökat storleken på batt på batteriet? Det plus en kan utan det för bara 4500 timmar förra året och nu är det 4700 mellan par timmar som man har bantat med 200 mellan pass och. Jag tror inte ultra har ökat, det ligger kvar på 5000 men Snapdragon åtta Gen två ska vara avsevärt mycket mer effektiv så batteritiden borde bli bättre och man har bytt till nyare. Lagrings standarder, så det borde också göras som både är snabbare och mer energieffektiva. Så det borde vara så att batteritiden är bättre i de här, speciellt gentemot externa oss, för dem har varit lite så där. Men det är iterativa uppdateringar alltihopa förutom kameran på ultra.

Ruben:

det där.

Andreas:

Och på den låten så

Ruben:

I.

Andreas:

galan. Det blev ju en 200 megapixel huvudgavel.

Ruben:

Och det är sjukt vad man kan vad man kan göra med en sol i förhållande. så liten sensor, så liten lins, så liten enhet. Lika lätt. Och det bevisar också hur mycket som sker i mjukvaran efter när det kommer till telefon kameror för det också uppmanar mig minskat med pixlarna på front kameran från 40 till 12. Är inte så att megapixlar är allt, men det säger en del om hur mycket som sker i mjukvaran.

Andreas:

Ja men den kameran är ju mer. Ljuskänslig så den tar ju bättre bilder trots att man minskat kvalitén

Ruben:

Ja, precis så. De är ju fortfarande ett dugg mycket sämre. De gör det bättre med att några har vi också. Det här liksom idén om att megapixlar inte är allt.

Andreas:

Absolut.

Ruben:

Med 200 megapixel i kameran. Den förklarar ändå hur mycket pixel billiga 16X pixel bildning och. Det. Är det coolt att man kan få åtta kg och 30 fps. Så är det. Jag blev chockad. De har vi ju sett så mycket skit på. Tycka vad man vill om att liksom det är töntigt att de ska visa upp det, men det är också coolt hur bra grejer man kan göra med en telefon kamera.

Andreas:

Anmälde det också. Alla de där kamerorna, alla mobilerna hade ju en krasch med massa extra på hängda grejer. Dock inte alltid linser,

Ruben:

När Massa filter eller linser och sånt framför och självklart men inte de har. De agerade som att det vore slott överlåter jag med en riktig kamera

Andreas:

över

Ruben:

och det hade man ju gjort om man.

Andreas:

någonting och ber om ursäkt för att

Ruben:

Nej

Andreas:

det

Ruben:

men ja. Så på så sätt tycker jag att det är rimligt att de gör det. Hade man använt en som professionell kamera i stället, bara som en telefon kamera så hade man gjort sådana grejer också.

Andreas:

Såklart.

Ruben:

Men är det det coolt? Jag fattade också att de lägger mycket energi tid pengar på AI processorer och en del av modulen i chipen ska vara mycket bättre där det ökar mest för till det de behöver för att klara av den smarta teknologin så finns kamerorna.

Andreas:

jag.

Ruben:

Men jag är fortfarande lite av den åsikten att. Det är liksom till parenteser. det är sån liten promille utav dem som kommer köpa den här telefonen för att jag tror att folk kommer köpa dyra telefoner. Det är inte det och tycker är coolt. Men den massan av människor kommer inte få ut systemet så tycker ändå att dom är duktiga på att göra det enkelt och snyggt och det enkla väljer i menyerna Det verkar som att vi kan få bort en del från Chatroulette igen i när de tar bilder. Sedan är det fortfarande inte bra, men det är fortfarande väldigt, väldigt bra att de fokuserar på rätt sak när det kommer till katterna. Men med det sagt också att. Det kommer att märkas emot i väldigt få människor att det är så mycket bättre och tur att de lyckas ha lite fokus på den generella massan. Men det blir så pass lite för dem att det blir som att ha gjort någon skillnad. Fast jag tror inte att hade jag inte brytt mig så har inte

jag märkt skillnad på 22:

23. Bara genom att ta snabba bilder. Filmade upp

Andreas:

nej, det tror inte heller

Ruben:

däremot de som varken kan. Men där kommer det vara skillnad för där blir det skillnad.

Andreas:

Det jag hoppas på här är att man faktiskt tagit ett stort steg framåt. För när det i videoinspelningen för någonting som appen har haft länge är ju att när det kommer till videoinspelning och det finns ju en anledning till att nästan alla Youtube så gick dockan att använda i stor utsträckning. Inte alla, men i stor utsträckning är många som gör det och. Det är ju för att videokvaliteten är svårslagen, extremt svårslagen. Och det är något som jag hoppas att man har tagit seriöst och det ser ut som att man gjort det. Men vi kan inte svara på det förrän alla brev just kommer ut. Men att vi ska kunna filma nu då I8K30 fps med HD Super HD är tolv bits färg. Det är. På pappret ser det bra ut. Vi får se hur det ser ut i verkligheten när folk använder det, men det ser ut som att man faktiskt kommit närmre här och det gör ju att helt plötsligt så har man ett alternativ om man tycker om att göra videos.

Ruben:

Och det är därför det också läggs så mycket på det. Så töntigt. Men jag fattar varför man måste säga det 70 gånger. Det här med att. Kärcher. Kärcher delar delar och hela segmentet med att man skulle liksom. Jag tar en bild och alla vill se min bild.

Andreas:

Ja, precis

Ruben:

men. Jag fattar också att de behöver trycka på det för att de har ju inte riktigt haft det riktigt av sig. Kanske så att folk vill se det. Skrev för att det är bara kolla på hur länge de var på snapchat, att bilderna på en androidtelefon och många fall då Samsung såg dålig ut med dans på en iFån var det snyggt.

Andreas:

Precis.

Ruben:

andra anledningar också, men.

Andreas:

anledning att

Ruben:

Ja, men det är väl lite samma sak som är kvar att jag inte tänker på det tyckte och men. Det känns som om att man borde. Vissa är sämre än andra och att det är för att man tog telefonen.

Andreas:

Att göra sig av Man har väl insett att till exempel på tisdag ska du inte spela in i din. Tycker att du ska spela in i din kamera snart och redigera den. Vi kanske katt, katt eller någonting och sedan lägga in den i tick tock för att då har vi inte. Fick dock en möjlighet att coacha din kvalité. I kameran så det finns ett sätt att komma runt det på. Men alla steg i rätt riktning är positiva tycker jag och vi behöver konkurrans. Samsung känns ju som att de börjar bli liksom lite Android versionen av appen. Men vi behöver konkurrens till iFån och vi behöver konkurrens till Samsung så det är ju bara positivt tycker

Ruben:

Ja, jag har inga problem med att det är så att jag sagt nån gång att jag kan tänka mig att köpa en ny Samsung telefon och ska gå in för den. Betala detta. blir inte såld.

Andreas:

Nej.

Ruben:

Ett höjer priset rösten. Varför de höjer priset på instegsmodellen är ju för att de ger mer minne istället för två 128 ser det nu ut

för 05:

06 på instegsmodellen. Det är lite dyrare här och ekonomiska läget i världen lär du lär. Jag fattar varför priset är behaglig av den anledningen. Men det är inget jag känner spontant. Oj vad det här var mycket bättre än det också. Det är inte så mycket bättre än det jag har nu då jag får en elva på mig också. Så det känns att man får ett mervärde som är värt att lägga en investering på. 13 000 spänn eller 14 och vad det blir för att köpa en ny telefon.

Andreas:

Men så är det.

Ruben:

Å det är det som jag behöver ha för att känna. De behöver köpa ny telefon och många andras behöver göra det också och det är därför vi ser en mindre orderingång. Många företag just nu. Folk känner också lite bakut. Det. Ingen uppdatering, du får inget utav det. Det som hade kunnat vara någonting på just ultra för mig är att jag gjort en modell utan penna med ett 6000 milligram per batteri istället. Och vad mer är det behövs? Nej, det gör nog det jag behövt då. Har börjat bli intressant för

Andreas:

Men jag tycker typ det finns två saker som gör att en köper ultra och till pennan jag har ser inte användningen. Så absolut, det har jag. Men på en telefon? Nej.

Ruben:

Men.

Andreas:

Och priset. Men hade jag fått ett extra stort batteri och sluppit pennan, då hade det kanske varit värt att överväga. I min värld. Ska vi ge en rekommendation så har man en Samsung S21 och eller S22. Det är inte lönt att uppgradera här tror jag. Vi får se. Jag tror inte, men jag tror inte det kommer vara värt det. Så pass liten skillnad är det. Har man äldre telefoner, ja då kanske det är dags. Men har man även telefonen kanske man ska titta på en 22 för den borde kunna bli ganska billig nu. Det man ger upp? I så fall är väl lite prestanda lite det nyaste och ett år av uppdateringar. Men det kanske är värt om man byter telefon ofta.

Ruben:

Ja, och så det här med tidningarna. Jag tycker det är bra. Tycker det här liksom är att man ska ta vara på miljöer och grejer. Men det känns som att. De hade kunnat göra mer åt det här, att de friskriver sig att vi kommer att göra allt inom våran tillverkning. Lärdomar ja det är väldigt mycket sagt knepiga friskrivningsklausul där det konstiga är tajmingen på saker, vilket jag inte känt till och googel och. Kör kalkon på scenen och googel. Illa prompt till tvungna att peka mot Archies och sa varför måste man bråka så mycket? Presentera er enheter var nöjda och så här det gick också. Ännu roligare att han på Google hade en Samsung telefon. Var med att jobba för Google borde ju ha en Pixel Alexa.

Andreas:

Samsung och Google har jättestora

Ruben:

Jag är.

Andreas:

samarbeten. Ett exempel kan ju vara till exempel att. Maclaren de sponsrar Googel med. Det som marknadsförs är Android och koll på deras bilar, de har Samsung grejer allihopa. De har inte pixel vad jag sett utan de har Galaxy S och Galaxy Tab som de använde.

Ruben:

20.

Andreas:

Jag tror inte man ser. Jag tror att Samsung just nu är det närmsta du kommer en pixel utan att köpa en pixel. Men en sak till måste jag få in innan vi går över på datorerna. Det också. Snacka om att det är mycket återvinning och att det är miljövänligt och allt vad det i det. om du vill vara miljövänlig. Så köper man inte en Samsung. Det är jättebra att man försöker och många bäckar små, absolut. Men vill du vara miljövänlig så köper du inte en ny telefon. Då behåller du din gamla så länge du bara kan och sen kanske du

Ruben:

ü.

Andreas:

Den här miljö grejen som de gör. Det är på riktigt. En droppe i backen. Liksom. Det motsvarar. Så pass lite av de utsläppen som vi människor gör att det liksom de gör de är försumbar skillnad. Men sen ska vi inte på nått sätt säga att det är dåligt, för som sagt, många bäckar små och att man försöker är positivt. Man måste börja någonstans. Så det här är ett stort steg. Men blir blir inte blinda på miljö marknadsföringen för det med. Räknar man ut det så är det inte mycket. Så ska vi göra på datorerna

Ruben:

Jag. Ska säga att jag hade inte riktigt koll på att Samsung ens hade sina bucks som var rimliga runt slott. Men sen att jag köpte en dator på det sättet så att kolla marknaden. Och jag hade nog aldrig ens i en klump vänt mig till att köpa en Samsung i så fall. Så nog därför. Men. Jag tycker ju liksom att det är jättekul med en dator och det vet jag ju att de försöker sälja in att de ska vara bra i deras ekosystem. Men de är ju en sämre version av en MacBook. Det är där man kan se inprincip likadana ut. De. Gör en stor tratt. Speedy Hermes ser likadana ut mer med samma utgångar men försöker pika mot tala om att de har ett spel utgångar som inte Appel har. Vissa av oss behöver också en hårdvarumässigt. Skitbra. Men den också svider och du kan få lika bra hårdvara i en annan laptop. Det är inte så att den sticker ut på nåt sätt, men varför skulle jag köpa den här för nåt annat egentligen? Förutom den lilla saken att vara med i ekosystemet som Samsung. Det enda jag kan se som skulle kunna få mig att kolla på den här. Och det är bra grejer. Men

Andreas:

Det har jag.

Ruben:

det är inte för att Samsung gör bra grejer äntligen för att de har det. Det är en bra grafikprocessor från bättre än vi. Det är en bra Intel processor också. Anser att de har byggt upp en hel låda men mer än så. Ja, kul att Samsung kan sätta upp saker i en låda och.

Andreas:

stora här är väl det senaste versionen av chip både på GPU och CPR på Windows sidan. De har släppt med AMOLED skärmar. Det är ju trevligt tycker jag.

Ruben:

Jag är.

Andreas:

Men ja, det här är ett svar på. Macbooks är inte mycket mer än så och jag tycker att ultran är dessutom. Den är intressant, men jag tror batteritiden kommer vara katastrof. Generellt sett datorer laptops som har såna här extra grafikkort. De tenderar att dra väldigt mycket ström och vara ett kraftverk för värme.

Ruben:

Och det är skitkul att ni försöker vara en MacBook för det behövs konkurrens och behövs göras snygga saker. Problemet är ju att Windows går inte att köpa. Som behöver bygga en dator som är byggd med laptop bitar och då är det segt och kan inte konkurrera som det ska. Batteritiden och det är det som blir skillnaden. Och varför skulle jag inte köpa en MacBook när det finns en det operativsystemet? Det är det enda. Men annars så ska du köpa MacBook från är lika dyra om inte dyrare. Det är inte bättre hårdvara, det är snarare möjligtvis sämre. För det som utgår funkar lika sömlöst så. Jag förstår inte varför de lägger så mycket tid och pengar i detta och liksom jag fattat att behöver ha honom. Och det var lite små snygga sömlösa grejer. Man vill ha snygga sömlösa grejer så är det bättre också.

Andreas:

Ja, Så

Ruben:

Varför lägger de inte energi då på att skit gärna datorn. Lägg hellre energin på att bygga ett operativsystem som petar ut Windows så att ni kan fly där köra arm

Andreas:

Den är tuff.

Ruben:

under så att ni kan köra andra byggen iterationer av android som funkar elakt och världen så att man eller bygg någonting som ni kan om dom. För att det inte är en bur konkurrerar

Andreas:

Ja, absolut. Just nu behöver man konkurrera på den fronten behöver man kunna konkurrera med de stora frågorna. Det är Danmark. Det är där

Ruben:

Jag kan inte slå det så sorry. Men då kommer det väl ta all marknad för de som behöver den sortens krävande datorer. Men sen så kanske en bok eller kör en annan version av windows dator. Men. Det är just den här biten jag tyvärr inte trycker ner så mycket. De coola gör det bra. Bra hårdvara i det och jag tror att det är ett rimligt pris som du betalar för att få den hårdvaran. Men det finns väldigt mycket andra företag som också är rimliga prissatta grejer för att vara hårdvaran.

Andreas:

Jag tycker att snygga datorer ska bli spännande att se om, men jag tror inte jag tror att det kommer vara. Jag tror fortfarande OS faktorn ligger hos Apple, tyvärr. En sista sak innan vi lämnar Galaxy Impact är det en funktion som jag tycker är briljant och jag tycker det konstigt inte har släppts tidigare. Service mode på telefonerna.

Ruben:

Ja den är väldigt smart. Sen är problemet att hur ofta behöver min telefon på service för att du ska börja utveckla en det i.

Andreas:

Asså det händer ju och de är ju slavar på en global skala så man har valt att göra denna service med. För er som inte förstår, det är ett låst läge där du låser ner och krypterar all din data på telefonen så att de servicetekniker som utför service inte kan komma åt din data och dina grejer. Så alla dina notes och hemliga appar och allt vad de nu. Kan inte ses av servicetekniker. Det har varit ett problem att det läcker bilder och privata grejer från fånen, telefoner som varit inne på service för att servicetekniker inte kan hålla fingrarna i styr och gå in där de inte har att göra. Kanske. Kan det finnas anledning till att man behöver gå in i bildgalleriet, men då ska man inte spara ner filerna heller. Och dit ska vi ge oss för Samsung. Jag tycker ändå så här. Det är inte dåliga grejer. Lite dåliga grejer,

Ruben:

man.

Andreas:

men jag är lite det jag tycker. Lite tråkigt att inte vara en större uppdatering.

Ruben:

jag kan inte annat än hålla med dig.

Andreas:

Veckans tips.

Ruben:

Veckans tips Jag lyckas denna veckan är Trello och då tänker alla varför tipsar han om det? Det vet ju alla redan var det en kan hitta. Men nej, Trello i sig är inget revolutionerande, men vi började använda detta för. Hur vi ska planera och lägga upp var videoklipp för att det ska läggas upp på olika plattformar Och Trello är ju det kanban flöde så att man kan styra uppgiften mellan personer, tagga in personer och följa er. Men det jag tycker att det en gratisversion finns som gör väl mycket det enkelt för oss att göra och vi inser att det är rent tekniska tips. Sen finns det hur många andra liknande som helst och preferenser, men ett enkelt sätt att. Om man är i mindre grupper på ett gratis sätt, vill hantera olika uppgifter och projekt så kör.

Andreas:

De har faktiskt gjort det mycket lättare för oss, hålla koll på vart vi är i våra publiceringar och liknande och jag kan verkligen rekommendera det och de har gett oss en bättre överblick med vad vi har att publicera och vad som har publicerats som inte råkat dubbelt publicerat. Trello. Har vi sagt något som är märkligt. Ni vill komma med feedback L Ni bara vill tipsa om ämnen och framtida gäster så kan man mejla till karaktär att j medelpunkt kom nu när ni lyssnar på podden så antar jag att ni lyssnar i er favoritskådespelare och då ska man passa på och prenumerera där så att man inte missar framtida avsnitt och. Både avsnitt och när du ändå har den öppen för Kamagra kan ni lika väl sätta ett litet betyg och ge oss en recension som Ni som använder appen får gärna göra det specifikt i appen Podcast, för det är en hel del topplistor och liknande som plockar sin data därifrån så att det är bästa sättet om man vill hjälpa oss att växa. Det var ingenting mer än sova.

Ruben:

Jag tror inte det.

Andreas:

Nej

Ruben:

vilken!

Andreas:

oss på alla sociala media. Vi finns på Twitter och Instagram, Facebook, även på Youtube och till. Följ oss där och gilla det vi gör. Det var allt. Ni får ha en trevlig vecka så hörs vi nästa måndag.

Ruben:

Vi hade.

Andreas:

Ha det gött kära.