Käck-Tech Podcast

Julklappstips för Teknikälskaren: Smart Hem, Streaming & Skapande

November 28, 2022 Andreas & Ruben Episode 39
Käck-Tech Podcast
Julklappstips för Teknikälskaren: Smart Hem, Streaming & Skapande
Show Notes Transcript Chapter Markers

Denna veckan har Ruben märkliga idéer om hur man hanterar USB-C sladdar och Andreas är överlycklig över sin lösenordshanterare och kalender. Mercedes låser fart bakom mjukvara och Tesla låser upp självkörningsfunktion. Veckans huvudämne är tips på julklappar och presenter till den Tech-intresserade! 

Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!

Nyheter

Huvudämne - Julklapps/present guide för den tech-intresserade

  • Budget X < 500 
  • Bang for the buck 500 < X < 1500
  • All in 1500 < X

Smarthem 

Gamers, Streamers & Podcasters

Creators

Nice to have, not have to have

Passar alla (julklapps leken)

Veckans tips

Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:


Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Ruben:

Lik. I

Andreas:

Klipp

Ruben:

Välkommen till Käck-Tech Podcast podden där vi diskuterar, dissekera och om vi har tur informerar om käck teknik.

Andreas:

Ginger Beer Helsinge Ginger Ale är det ju så att du.

Ruben:

Direkt när ett avsnitt släpps så är det bara några dagar kvar till december och den officiella julmånaden innan vi gör någonting annat. På tal om jul och december. Jag stannade där. Jag har varit kanske sjukaste någonsin. Jag det inte. Men

Andreas:

det låter ju du. Du fattar att du bygger upp det nu att.

Ruben:

det är ganska enkelt. Det är ett landsförräderi på hög nivå.

Andreas:

Landsförräderi

Ruben:

Ja, som ni vet så flyttas gränsen för jul allt närmare sommaren för varje år som går. Det börjar säljas julmust i oktober, det börjar säljas julpynt i september juni. Det är galet. Men i år har de gjort någonting ännu galnare. De börjat sälja semlor i början av november. Mitten på november.

Andreas:

först påsöndag. Najs.

Ruben:

Såär

Andreas:

än jul.

Ruben:

semlor jättegott. Men. Fettisdagen är någonstans i mitten av februari

Andreas:

och.

Ruben:

Det är väldigt långt borta att sälja semlor. Innan nyårsafton skulle vad som kan klassas som det värsta Lanzarote kan göra.

Andreas:

Nej däremot att säljas lussebullar i oktober. Det tycker jag.

Ruben:

är också är det mycket såna här dumheter som folk håller på med nu och kapitalismen bara flödar Jag fattar inte det här med att man ska. Förflytta tidsbestämda maträtter och annat för att bara sprida ut det på en större tidsperiod då förlorar sin charm och i långa loppet så kommer det inteöka eller samla försäljning. Det kommer dö ut, det kommer inte bli värt någonting.

Andreas:

Jag håller med dig. Och jul börjar i december inte in det i ditt 1 december. Jättebra tid!

Ruben:

hade lite problem i år bara det Första advent sker i november men det är detaljer

Andreas:

Vi ska inte ta allt så seriöst. Jo men du kan ta fram den ljusstaken, tända det förbaskat bra.

Ruben:

Ska vi prata om teknik i stället för hjul tycker jag.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Jag har det första tekniska som jag pratar om de är att jag haft en diskussion med mina kolleger. Om USB-C sladdar och huruvida man ska dra i sladden för tusen USB sladd ur ett. Elektrisk sak är det man ska dra i själva huvudet.

Andreas:

A.

Ruben:

Och jag menar på

Andreas:

vilken sida faller du på

Ruben:

Jag menar på att man drar i sladden så

Andreas:

Mig, mig, mig? mig? Bra?

Ruben:

Jag menar, får man dra i sladden av en simpel anledning? För att nu sprids sladd och USB-C sladden generellt sett sitter ganska vinglig inuti den sitter och. De flesta små i speciella fall är väldigt små i huvudet, vilket gör att om och såligger de ofta som ett bord såde måste lyfta enheten, röra enheten till datorn som är svårt att komma åt utan att de kanske böjer själva det här. Som huvudet på den och själva kontakten. Däremot håller du sladden en decimeter ifrån dessa delar med mjuk tag och lätt drar drar inte utan du bara följsamt får ut den och drar rakt ut så är det ingen påfrestning på huvudet och kontakten. Självklart blir den större på sladden. Jag tror inte det är en så pass stor påfrestning så det påverkar mer eller mindre en dra huvudet. Jag kan säga att inte fick nått gehör och dettaöver min nya delning. Alla sa att utom huvudet du ska hålla i huvudet. Så Andreas, jag tänker att utifrån lite skrikande av nej nej nej eller sist inte håller med mig. Men kan du ändå se min sida av myntet?

Andreas:

Nej.

Ruben:

Han.

Andreas:

Som gammal modellflygare så vet jag att våra instruktörer skrek på oss varenda gång att det här dra inte i sladdarna, det bidrar sönder sladdar, drar aldrig i sladden, man tar alltid kontakt det är klart som fasen man har dragit i sladdar liksom. Det är klart att jag gör det nu också, men kan jag? Så ligger det som en slags reflex att dra i kontakten och det är ju huvudsakligen för att på påfrestningen i kabeln fästes för det mesta oftast sämre än kontakten i sig, för kontakten i sig är gjord för att hanteras och tas ut och in på ett annat sätt med en sladd. Inte nödvändigtvis gjord för att du ska rycka i den. Sen beror det såklart på är en USB-C kontakt generellt sett går ju oftast ganska lätt ur, men. Typ kontaktorer, vägguttag och sånt behöver inte alltid gå så jättelätt ut så att det delas Det är alltid en diskussionsfråga, men jag skulle som huvudregel aldrig sladden någonsin.

Ruben:

Jag kan hålla med dig i sak. Kanske, men inte i praktiken i alla fall. Mindre om mig. Mer om dig. Vad har du gjort med tekniskt?

Andreas:

Ja när jag har just nu veckor som är väldigt proppfylld med olika grejer så jag måste liksom lite ge plats till min kalender och till mitt var den för att jag har aldrig haft en chans och komma ihåg just nu komma ihåg min pinkod till mina kreditkort eller bankkort för att jag har det sparat däri. Jag har det nu. Och sen så ska vi nog tillägga att jag har fyra kort. Två kreditkort och två bankkort, varav ett är ett holländskt. Vi har inte haft det så länge och det är specifikt det kortet jag inte kommer ihåg. Tryck på det. De andra sitter någonstans bak i huvudet, men. Mitt kära. För det konstiga är nämligen att de tar inte master och visakort överallt.

Ruben:

Bara magiskt förlora.

Andreas:

Ja de tar maj strå och v paj i för det kostar tydligen mindre för dem att ta betalt. Så det finns ju den transaktionsavgifter som vi har pratat om tidigare. Som moster var VISA och American Express tar för varje transaktion som de genomför maj så är mycket billigare och VPN är mycket billigare i Nederländerna sådet finns en hel del butiker. Jag skojar inte om jag säger till. 40 % av alla butiker tar inte Mastercard eller Visa kort.

Ruben:

Det är märkligt.

Andreas:

Jag har behövt skaffa ett riktigt. Vi har stått där som en idiot flera gånger. Ja just det. Men nu har jag fått nog. Har fått mitt barn så klart och då har jag jätte svårt att komma ihåg pinkoden. En annan anledning så står den komma ihåg pin koder. Skitbra och med ett super packat. Sheba så är min kalender min räddning. Finns det inte i min kalender så finns det inte.

Ruben:

Nu.

Andreas:

Så nu är det detta jag till och med börjat be folk i mitt privatliv. Kan du skicka en kalender till Gud?

Ruben:

Med mig. Jag gör när någon säger till mig någonting om det här. Det här händer 13 december någonting eller smusslar med min kalender för att skoja bort det direkt.

Andreas:

I år med folk som jag vet så har folk jag jobbat med. Jag har folk i mitt centralstyrda engagemang. Ja folk i mitt examensarbete eller mitt projektarbete som jag gör i Nederländerna. Inte minst med projektarbetet. Det är liksom att jag vill ha det här. Skicka, skicka kalender, inbjudan. Deg funkar, det funkar. Kalendern skickar en inbjudan. Ska jag komma ihåg det?

Ruben:

Upp.

Andreas:

Och sen så du dök inte upp datumet jag var skickar du kalendern? Bjud in och bara nej tack. Då får du skylla dig själv

Ruben:

Då fanns det inget möte.

Andreas:

för dåfanns det inget möte. Sätt iväg googel kalender och byt var den är just nu. Min räddning de här dina senaste två veckorna.Älskar dem. Det är fantastiskt.

Ruben:

Ska vi dyka rakt in i nyheterna då?

Andreas:

Det är väl lika bra? Det är väl lika bra.

Ruben:

Veckans nyhet nummer ett i Mercedesen. Alla till och med kördes elbilar. Tror de flesta känner till att de finns.

Andreas:

ECU två.Är QS

Ruben:

kuvert och sedan så är det ju en säkerhet och de man kommer att ha att göra en jäkla så. En A-klassen B-klass säkert också, men De har nu lanserat deras prenumerationstjänst som alla andra mobiltillverkare gör på olika sätt. Det som jag ser som jag inte sett hos andra däremot, som de har gått ut med, är att de låser. Prestanda i den här produktionsfasen så de har låst så att man kan om man problem prata. Det kostar ungefär 200 dollar per år så ungefär 100 dollar i månaden när promotion tjänsten går. Då får man massa olika grejer. Men en stor del är att dåfår man en motor som är 20 till 24 % bättre liksom tork och lite annat samt en 0 till 6 timmars paus. Alltså 100 till 0 till hundra ungefär. Så med 0,80 komma 9 sekunder snabbare acceleration så det är ganska mycket bättre man får ut. Och då är ju hela grejenär ju att då tror ju folk nånstans att man. Medvetet låst detta så att man liksom har kommit på efter hand. Om vi optimerar lite kan vi göra detta. De var ju tänkt från början att vi låser bilarna till det här. Och vill man kan man köpa mer och sen betala för det. Jag tycker det är såsjukt.

Andreas:

Det är helt idiotiskt, Men det är du som är BnB som har en prenumeration

Ruben:

Ja har

Andreas:

grej på Appel CarPlay och Android Auto på typ 18 dollar eller vad det

Ruben:

Ja, något sånt.

Andreas:

är och detär div jag fattar. Sen kan jag köpa till kanske en karttjänst, men idag använder ju folk Apple och Google maps i stället så jag ser liksom inte riktigt poängen. Tesla vet jag att man kunde köpa en. Om du köpte den minsta både ledsen och istället för att de skulle få min mer variation i sin process så byggde de ändå den som mellan bilens batteriet var. Jag tror du köpte 60 med kilowatt kilowattimmar eller nåt och du fick ändå75 kilowattimmar batteri, men den var kapad. Men sedan kunde du med en engångs betalning låsa upp resten av batteriet efter en viss tid i bilens livslängd. Och det köper jag typ mer.Även att lägga det bakom är en betal tjänst

Ruben:

den uteblir. Den köper nästan aldrig engångs betalning. Nej, jag tycker allt som har med det här tycker jag är sjukt. Jag kan typ köpa. Det är att man kan ha mjukvaru uppdateringar mot en bra prenumerar på eller betalar kostnader för. Men när du köper en får i handen så ska den vara utifrån hårdvaran som finns och teknologin som finns då så bra det bara går. Tycker jag. Däremot kan han ha mindre och bättre mjukvaru paket i sig. Det kan vara en. Men att imitera hårdvaran. Och så det här med batteritiden är ju bara sjukt.

Andreas:

Nej, fast nej, jag tycker inte det. Om de ser en vinning i att om vi minskar variationen, när vi ser, när vi producerar och vi sparar si och så mycket tusen per bil på att ha ett en batteri variant mindre vi tillverkar, men vi sälja bilen som 65 eller 60 kilowattimmar och personen som köper en. Betala bara för en 60 kilowattimmar mat bil, men sedan efterhand att de sa nej, men jag fan, jag vill ha ett större batteri att de kan betala då typ. Jag tror den kostar, det luktar. Den kostar 20 000 svenska att uppgradera batteriet. Jag kan köpa det för att om du sedan. Alltså de flesta köper ofta sin bil på Hisingen eller som företagsbil eller liknande och då brukar Tesla få tillbaka dem. Och när Tesla sedan ska sälja dem igen, då kan de låsa upp den och sälja den som en bättre bil än vad den faktiskt gick som innan.

Ruben:

Viktigt företag sammanhang, särskilt smart. Men det är också så här. Då hade man ju kunnat med allt. Jag tycker knappt.

Andreas:

Teoretiskt sett om jag väljer att köpa en nedgradera dessa för jag inte har råd och de väljer att stoppa in grejer mer att jag kan köpa uppgraderingar för en engångskostnad. Det har jag inga problem med. Och att jag betalar en gång för att få en uppgradering. Det är likadant som att jag om jag köper en Volvo eller en BB så kan jag gå till en optimerar och optimera den bilen sen och få mer prestanda eller bygga om den eller vad det nu kan göra liksom. Så det kan jag typ köpa bättre. Men de här abonnemang kostnaderna där du ska betala varje månad. Jag köper inte.

Ruben:

Men.

Andreas:

Det är ren idioti.

Ruben:

mycket såär det inte jag. Och då skriver denna artikel om att det varit svårt att få sålt nya bilar och att biltillverkarna siktar påalternativa sätt att få in pengar i företaget eller få in pengar rotation. Och ja, jag köper att de måste väl hitta på en. Jättebra att med kreativa lösningar i hjärtat av företaget att de får in pengar. Lade i det här i. Men jag tycker det. Knäppt sätt att hantera kunderna och jag tycker också att någonstans alla SEO företag är kunder någonstans. Det är inte bara med tjejer som gör detta. Jag tycker att vi kollektivt bör gå ihop och alla som jobbar företag och säga det här är idioti. Sluta med detta, jag kommer kund du kommer att företag någon gång i olika processer. Nu hjälps vi åt att vi slutar med dumheterna.

Andreas:

Men jag måste och jag måste. Det gäller inte bara licensing avtal utan det gäller även för som har köpt bilen.

Ruben:

Så som jag fattar det såja, då gäller det alla att det

Andreas:

man kan inte och man kan inte om man ens vill köpa loss den uppgraderingen.

Ruben:

Har du till mycket pengar och vilja så kan du säkert göra det mesta.

Andreas:

jag tänker att jag ser jag ju egentligen inga konstigheter med att de hade då sålt en. Vad vet jag och mg paket som sa du får betala 30 000 så får du en optimering typ. Men dock, då vill jag inte betala varje månad för det. Men om jag betalar maj månad, dåmåste vi kunna nedgradera också. Det kan du säkert. Det måste du kunna alltså. Du kan slå på och av.

Ruben:

men det är jag. Har du? Kan du det? Jag provred den här bara för när Mona ska åka runt på en bana och köra resten. Tiden behöver inte

Andreas:

Nej, när jag ser

Ruben:

sväva runt.

Andreas:

det är jagär emot kostnaden. Jag gillar att köpa saker en gång, men det också till dess jag cachar min telefon och sen bara betalar. Minsta möjliga abonnemang.

Ruben:

Dumt är vad det är. Men se det

Andreas:

Ja.

Ruben:

tar en annan biltillverkare. Som redan nämnts Tesla, så har de nu idag husbilen släppt så att man kan få full self driving. Du ser en självkörande bil, dock inte helt hållet på alla bilar. Betan är fortfarande värd

Andreas:

Men det får måste bli betalar.

Ruben:

men för alla som har det möjligt att skaffa det finns det fler bilar i USA. Och innan det bara varit enstaka människor som har gjort den viktiga betan så kommer att bara. Nu kan alla som vill. Skaffade mig en liten av Strix då det kostar 15 000 dollar och köpa bilen extra som ska ha det här i byggt. Det är inte alla av alla bilar kan inte göra det.

Andreas:

När.

Ruben:

Så att det inte satte alla som en Tesla kan göra utan det måste vara 15 000 dollars

Andreas:

Du måste ha. Du måste ha det här self driving paketet som de försöker pracka på dig när du beställer en Tesla.

Ruben:

Precis. Men annars kan du bara gå in på din korvgrillning och en nivå och så är det tuta och köra så då är det ju kul. Men. Ja, det är ju egentligen en glorifierad autopilot. En fas som inte är där den ska vara bra. Men idén är att du skriver in din adress och så ska baken åka dit. Men du måste fortfarande vara aktiv och antagligen röra ratten var 30:e sekund eller vad det nu är de har för gräns för att någon måste sitta bakom ratten så att du bara kan ligga och sova i baksätet och så kommer du fram.

Andreas:

Men det är ju en legal grej också. Men jag tror de räknas detta som level tre eller fyra bättre?

Ruben:

O av dem kan inte de länderna.

Andreas:

Femma är helt självkörande. Fyra är med viss att man behöver övervaka och kanske ingripa ibland. Tre är till exempel att du måste ta dig ut på motorvägen så kör den motorvägen åt dig tror jag. Jag lite osäker, men något som det här borde ju vara typ fyra tänker jag mig.

Ruben:

Kanske. Jag kan som sagt inte om alls vad de innebär, men det är. Kan vara så.

Andreas:

Okej, men det här är ju också en sån situation när Tesla teoretiskt sett har. För jag är en skarp motståndare till att man köper någonting med utlovad funktionalitet som ska komma sen. Vi var ganska många som har köpt det här fullständigt paketet för typ åtta år sedan nånting och sen har de bytt utrustningsnivå sen dess.

Ruben:

Jag lovar att det inte kommer funka för dom.

Andreas:

När

Ruben:

Nej.

Andreas:

de har betalat för att köpa in det hon byggt in i bilen, men de har aldrig fått riktigt så. De har ju haft sin self driving grabb som inte har vart full sällskap utan satt bredvid så fort han haft någon nytta av det liksom. Men om du har betalat fullständigt driving för att ens bli lurad och där kan du typ. Där kan man snarare köpa att typ Tesla, men vi tror verkligen de bygger in det i alla bilar och sedan när de kommer. Hej! Ni kanske betalar 15 000 och så låser vi upp paketet. De har redan byggt in denna bil men ni hade betalat för tjänsten.

Ruben:

Eller att här finns ett tomrum. Kom in så installerar vi de delarna som behövs eller nåt.

Andreas:

Med tips och tips. Det hade också kunnat vara ett alternativ. Sen tror jag att det är så mycket kameror och sensorer som ska dras med. Tror det är mycket kameror och så, men kameror och nån extra gps eller nåt.

Ruben:

Jag blev som den här är bättre på något. Det pratas om det nu på och jag tänkte prata redan en vecka. Men det finns mer information men i ex mitten Så var när. Lida har kameran uppe på taket. Det är ingenting om bara installerar så där

Andreas:

Nej nej. Men Tesla har ju valt att lämna lidar. De hade lidar och nu har de valt att bara plocka ur den från. Tror inte på Lida, vilket jag kan tycka är väldigt märkligt för kameror funkar väldigt bra för dramatisk typ dimma eller snömassorna och då är det. Ja, det var bra med lite lida tänker jag

Ruben:

Det hade varit så. Det är också troligt att självkörande bilar då såfort det är lite snö påvägen, lite mörkt ute. Det är inte dåliga linjer i gatan eller någonting. Det kommer upp rött påskärmen, håller ratten för nu kör det i bilen.

Andreas:

Men det är ju samma sak för spårvagnarna i Göteborg och tågen i typ hela Sverige och halva Europa. Så ligger det löv eller lite snö på banan såstår det på skylten att.

Ruben:

Det snöade i Göteborg över helgen. Då blev vi alla av med nästan en decimeter. Men det försvann ju på mindre än 6 timmar. Men. För första gången någonsin så första snön inte skapat. Snökaos i spårvagnstrafiken och så fullständigt snökaos. Då brukar det bli fullständigt snökaos. Första snön får man bara och det kom snö i år igen. Det var galet.

Andreas:

Supra.

Ruben:

Och har ni bor i Norden och det kom snö i år igen.

Andreas:

Ja he.

Ruben:

Ska vi ta hand om det? Ska man var tvungen skaffa vinterdäck i tid? De hade inte bara rekommendation att skaffa innan 1 december, men kanske borde göra det också. Jag vill ha. Jag vill ha

Andreas:

Visst är det vad det är, men Stockholm hade ju en del problem hade jag. De stängde ner hela busstrafiken i.

Ruben:

Där var det också mycket, mycket mer snö.

Andreas:

Är det såatt i Göteborg har ju nackdelarna vara havet ganska nära som värmer upp på vintern och kyler ner på sommaren. Göteborg ligger ju någonstans i konstant vår eller höst. Att det antingen är väldigt varm höst är väldigt kall vår. Allt vi ser är lite en kort sommar på två veckor. Det kanske vi hinner med

Ruben:

är väl när blommornaär slut och innan de vissnar.

Andreas:

Ett kort, kortkort, kortkort. Har vi något vi vill se på självkörande bilar? Jag tycker det är coolt att det är på väg ut, men jag tycker det fortfarande. Jag kan väl lägga till en grej att jag tycker det jag tycker är konstigt släppa det. Beta till folk.

Ruben:

Komma med saker att beta så är det inte officiellt och då kan man ju frånsäga sig alla buggar.

Andreas:

Men det är ocksåren bullshit kan jag tycka.

Ruben:

Men det är inte Dota två som fortfarandeär en beta tror jag.

Andreas:

är för lite av en tv spelare för att veta någonting Om.

Ruben:

Om. Jag tror jag tror det.

Dota två har varit en beta 01:

12år någonting om inte mer och har aldrig blitt en färdig produkt. Du har sagt skämtet länge, är det fortfarande en beta och att man fortfarande kör turneringar och grejer i det med det där? Det var betan.

Andreas:

Det är faktiskt ganska kul. Jag ska ge oss på veckans huvudämne.

Ruben:

Vi ska göra. Veckans huvudämne är kanske det som jag själv hade velat ha mest om jag lyssnat på den och inte bedrivit den själv. Det är tips om presenter och julklappar för alla dess möjliga människor med specifikt intresserade.

Andreas:

AB. Vi har ju riktat oss lite och vi har gjort lite kategorier men det är ju folk som är lite tex intresserade på ett eller annat sätt är målet med tanke.

Ruben:

Betänk att vi har lite olika segment av produkter eller typer av människor, men vi tänker att vi har tre kategorier inom varje och dåär det ett budgetalternativ. Från 0 kr till cirka 500. Ett bank får du dock så mycket som är mellan ca 500 till ca 1500

Andreas:

F.

Ruben:

och sen så har vi ett all in och då är det från 1500 och upp till oändligheten men ändå

Andreas:

Nu

Ruben:

gränser.

Andreas:

tror vi att vi har nått nånting som närmar sig 10 000. Det är lite väl kanske, men detär mest vad vi tyckte det var korrekt

Ruben:

det skulle vara någonting man skulle kunna köpa till någon närstående eller närstående om det nuär så att man inte.

Andreas:

som student, som student, när jag köper present eller julklappar så brukar jag säga att 500är en ganska rimlig liksom. Det är däromkring jag brukar försöka lägga mig. Och till familj och vänner. När jag jobbade sålåg det mellan och låg det upp till 1500. Men det är det där jag har legat på mina presenter. Sen så man kan ju dra ihop ett gäng kompisar som betalar för någonting större och det vet jag att folk har gjort till mig och jag har hjälpt till att göra till andra. För det kan ibland vara en kul grej att ha. Men vi vet att den här personen vill ha en 3D printer faktiskt. Så jag fick en 3D printer och så var det då x antal personer som gick ihop och betalade en femhundring eller någonting och så där gav. Budget är väl kanske för studenter eller folk som man inte känner så där bra vänner men inte super nära och sen 503 500. Det där vi tänker oss i alla fall att familj och nära vänner ligger. Och sedan då? All in. Det är när man vill liksom göra någonting extra speciellt. Eller gå ihop. Ska vi? Ja, vi kan ocksåDiskussion länk. Vi har lagt länkar i avsnitt, beskrivningar eller vad man nu vill kalla dem vi har att länka till. Alla har vi. Om det finns länkar påAmazon så kommer det vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får en liten kickback för att ni köpa produkten. Vi kommer och säg vad vi tycker och tänker om det ändå. Vi har bara valt produkter vi tycker är intressanta så den spelar egentligen ingen större roll. Det är bara att det kommer inte kosta någonting extra. Men vi får lite pengar för att ni använder länken och det kan vara ett bra sätt om man ändå vill sponsra podden eller stötta podden lite grann. Vi dras ändå med lite utgifter varje månad så det kan vara ett sätt att sponsra podden utan att faktiskt behöva betala någonting utan man bara klickar sig till Amazon genom våran länk. Och där det inte finns med som länkar så har vi antingen tagit den billigaste hemsidan vi kunde hitta eller prisjakt. Allting finns inte påPrisjakt heller, men första kategorin smarta hem. Och ska du börja med budget?

Ruben:

budget alternativet är någonting som jag tror passar väldigt många människor. Inte alla, men de flesta. Det är en wifi LED lampa eller en smart lampa eller vad man nu vill kalla som är från företaget Louis som är signerad signerat. Jag ser all rätt på dess

Andreas:

Segern signifikant.

Ruben:

Jag som är ett snedstreck dotterbolag till Filips.

Andreas:

De är faktiskt inte det, Antingen om de splittade ut eller om de har sålt av sin lamp tillverkning till Signe. Men Signe är tydligen ett separat bolag som dock tillverkar på licens för Filippa.

Ruben:

Haha jag tror det var att han snedstreck dotterbolag

Andreas:

det har jag ocksåtrott fram tills bara för någon vecka sen när jag fick höra att nej, det är inte längre Filips tydligen. Det är en skam. Filip gör bra utrustning för hälsovård.

Ruben:

Ha ha. Och så sätter de bara sin logga på allt

Andreas:

Sedan allt annat är på licens.

Ruben:

Gudmor då? Asså. Det hade jag inte tänkt att prata om

Andreas:

som de gör, typ rönken. De gör så massa så här inom sjukvård och det Filips men inte nånting annat längre. De är licens.

Ruben:

Hur? Det mår ju.

Andreas:

Lite så. Sedan hoppas jag väl att om man säljer av det på licens såfinns en viss kvalitetskontroll. Men det gjorde mig lite besviken.

Ruben:

Ja ja vi har ändå en del och har haft och har en del som sabbat det som var klappat och klart, om än tidigare i podden. Att det är de som har det här

Andreas:

Smash sänds.

Ruben:

syns och då är

Andreas:

Att.

Ruben:

någonting någonting man bär. Om man har mer än en sån här lampa så kan de skapa ett wifi hav som känner av ifall du rör dig i rummet och kan agera rörelsedetektorer.

Andreas:

Precis, du måste ha två i ett rum, men du den kan med hjälp av en signal känna av om det är rörelse i rummet och känna av hur stor rörelsen är så du kan. Den kan känna skillnad på djur och människor till exempel. Den kostar just nu 100 kr, men i normala fall kostar 150 ungefär. Så det beror lite på om den här kampanjen finns kvar när folk köper sina julklappar.

Ruben:

Värt att nämna är ju att när vi spelar in detta så är det Black Friday.

Andreas:

När det Black Friday veckan och Cyber Monday har släppts säger man det.

Ruben:

Jag vet inte kommer till att lyssna på lansering i dag så gå in och kolla priser och köp grejer direkt från LA. Det var väl bra priser?

Andreas:

Precis och använd Våra länkar

Ruben:

Aj men oj vad det blev soligt. Men det fall första budget grym smarta hem ska du ha beröm för back biten.

Andreas:

här har vi lagt in två olika saker. Och den första är Google Comcast med Google till Wii. Så om man har en TV som antingen har en föråldrad smart TV funktion eller en. En TV som inte har det såfinns det en god chans. Comcast fyra Kom i god tid som ger en fjärrkontroll och den funkar som en Comcast. Men den har också ett grej som jag tycker är väldigt trevlig. Både du och jag har det samma gud i våra smarta tv apparater. Den kostar just nu 600 kr och det är däromkring den brukar ligga, så den kommer nog ligga kring 600 kr

Ruben:

Någonting som jag tycker är värt för nästan alla är att köpa. Denna kräver att du har bra uppkoppling, Wi-Fi dit du ska dra den. Men bortsett från det är det en grym produkt som har testats i flera sammanhang så den är

Andreas:

Jag för att jag föredrar det gränssnittet för Apple TV. Det är en smaksak,

Ruben:

Jag tycker ocksådet är bättre och jag ocksåhaft inte haft bara mig. Jag vart i kontakt med båda.

Andreas:

Produkt nummer två påBang for det Back är symfonisk wifi i bokhyllor högtalare. Det är den som funkar under Sonos. det här kan ju vara början på ett sådant system. Den kostar 1 500 kr sådet är liksom precis iöverkanten på vår kategori. Men ljudet i dina högtalare för pengarna du lägger så får du ett robust system för det. Ett sådant system i grunden och ljudet för den högtalaren är förvånansvärt bra för det priset.

Ruben:

Och den är också ganska snygg. Det är väl lite det som är grejen också.

Andreas:

Jag tycker du kan ställa den i en bokhylla och den syns. Den sticker liksom inte uttryck på samma sätt. Men du kan också faktiskt montera den som en hylla och använda den som en hylla. Vilket jag tyckerär najs.

Ruben:

Hade jag haft mer utrymme i vårt sovrum under tak hade jag bott i bostaden utan att bry mig om grannar för att vandra lite. Ljudet när man håller in i betongväggar. Men då hade jag haft en sådan som med ett nattduksbord.

Andreas:

Jag köper det Och sist men inte minst Alienär också en sådan högtalare. Det är en Sonos BIM gen2 och det är en soundbar egentligen från Sonos. Den kostar just nu.

04:

02 så är ganska risig, men det är för att man är förvånadöver ljudet från den storleken.

Ruben:

Den är bara nästan en gång, men. Jag blev förvånad över hur duktiga sonen är på att liten och snygg yta skapar kanske inte något som alltid är värt pengarna.

Andreas:

Nu hade de.

Ruben:

Där kan man uttala sig över på vad man vill och kan nog med ljud, men för det man teknologiskt har utseende mässigt får och i den är det fantastiskt.

Andreas:

Ja, jag och jag. Och jag. Och det är viktigt att säga här i den här kategorin att. Och visst har utlovat matte stöd. Googel har utlovat matte stöd. Och således är med i kollektiv standard Aliens. De har inte lovat matte och stöd, men de är medlemmar i Alliansen som utvecklar matte vilket innebär att förhoppningsvis såkommer alla de här e bli få matte kompabilitet. Just nu har de inte.

Ruben:

Men.

Andreas:

Det kan vara bra att veta.

Ruben:

Och ska man köpa det till någon annan så kan man ju höra sig för lite. Kanske går de. Om de har smarta hem så kanske det är dumt att köpa en Wayfarer LED lampa till någon som har byggt allt på något helt annat. De kan ju kanske bara jobba emot dem, men.

Andreas:

Men är det någon som är helt ny? Den WiFi lampan är jättebra startposition.

Ruben:

Marknaden. Och vill man veta mer om smarta hem prylar så det som smarta hem har slutat för då berättar vi mer om det.

Andreas:

Absolut. Nästa kategori har vi. Där har vi satt ihop tre kategorier för vi tycker typ dom är väldigt lika varandra.

Ruben:

Och tycker ni inte det så tycker ni fel.

Andreas:

Men vissa av dem måsteär väldigt lika och vissa av dem måste man vara för att kunna vara det andra, tänker jag. Att vara en streamer innebär med stor sannolikhet att man också är en gamer, men du måste inte vara streamer bara för att du är en grym.

Ruben:

Nej.

Andreas:

Och denna kategori kategorin Gamers, Streamers och Podcaster Intimt

Ruben:

Och påbudgetvarianten börjar vi med ett enligt mig väldigt vackert skrivbord eller tangentbord. Förlåt, varför säger jag skrivbordet över tangentbord egentligen? Det är en bra tanke i alla fall. Så kommer Razer som heter Cyan Mosa Lite. Ja, och det är ett full skrivbord med funktionsknappar och nummer och knappar. Och med lite belysning och härliga grejer och RGB och allt man kan tänka sig

Andreas:

Ja den har den har Razer Skråma RGB så att du kan ha vilka färger du vill och regnbågens alla färger.

Ruben:

Och för den lilla lilla summan utav 349 kr. Och då jag köpte ett hitte på tangentbord från kommentar varianten eller om det var mer i mitten nånting för typ 200 kr och hade var till hundra spänn. Särskilt för detta somär rätt mycket mindre.

Andreas:

Och det har tänkt på det. Det är ju inte det, inte mekanik och kiss utan det är membran knappar så att detär väl inte världens höjdare switchar liksom. Men det är bra känsla påatt jag faktiskt provat det. Och det är för alla er där ute som behöver köpa ett tangentbord, kanske till ert barns första speldator eller liknande så är detta ett bra pris och det är spel skyddat så att om de häller colan i tangentbordet så ska den överleva. Och sedan dåprogrammerbara knappar RGB. Jag menar, vad kan man mer förvänta sig av ett gaming tangentbord?

Ruben:

Nu är det väldigt bra tagentbord för pengarna. Jag ångrar att jag inte har köpt ett.

Andreas:

UPS och right back för det. Debatt. Då har vi också två igen.

Ruben:

Här är någonting vi själva drömmer om

Andreas:

Faktiskt båda produkterna skulle jag vilja säga och det är också lite där. Vi har ju valt grejer som vi själva kan tänka oss vilja ha eller som vi redan har själva och som på grund av att vi har visat att de också gör dem såatt vi är ganska medvetna om att det är bra grejer så att vi har. Vi har ju sprungit på Media markt och Elgiganten och testat många av dessa, testat dem hemma hos kompisar och läst recensioner av olika slag. Men Två stycken produkter. Första produkten är en LG Atos Trim Deck Mini. Och det är egentligen hos mamma. Hur ska man förklara det? En liten dosa med sex programmerbara knappar.

Ruben:

Och det hade vi kunnat göra så att vi om vi skulle springa på de barnen i samma rum så hade vi kunnat trycka på en knapp och såblev det dusch eller vad man nu vill programmera in.

Andreas:

Det är helt enkelt. Det är en liten dosa med sex knappar och så är det en liten skärm bakom varje knapp så att du kan ändra hur knapparna ser ut. Du kan ändra hur var knapparnas funktioner är och beroende på vilka program du öppnar såändras funktionen på knapparna. Så den kostar 850 men har dippat ner i pris vid ett par tillfällen så att 850 kostade nu. håll utkik under Cyber Monday och kanske då i mellandagsrean om de inte köper den innan. Som andra produkt i Bang for det back. Så podcasts, streamers och ofta gamers gamers kanske inte behöver ha riktigt så här bra mic egentligen. Men en sak som. Man inte tänker på när man lyssnar på en bra podd eller en bra story merän bara youtube video där ena personen har bra ljud.

Ruben:

I.

Andreas:

Bra ljud glömmer man bort, men man märker direkt när det är dåligt ljud

Ruben:

Jag tror det finns ett avsnitt, kanske två,

Andreas:

att uppfatta

Ruben:

ljud har fallerat på ett annat sätt.

Andreas:

Vi har fått lite kommentarer om dem i efterhand. Jag tycker.

Ruben:

Om ni orkar lyssna pådem så kommer ni märka direkt

Andreas:

Ett.

Ruben:

vart vi har fallerat. Men just nu hoppas jag att ni njuter av ett väldigt trevligt ljud på också. Väldigt billiga mickar jämfört med detta.

Andreas:

Detta är väl det jättebilliga mycket och detta är faktiskt micken vi planerar att uppdatera till eventuellt en när vi uppdaterar vår utrustning såatt det är en rolig Pandemic. Den för för dem som vill synas på kamera, en snygg mikrofon och en väldigt väl ljudande mikrofon för nätta dryga tusenlappen Och för det priset så är det en super bra mic. Det är en bra bygg konstruktion, det är bra mikrofon inuti och den är liksom en med inbyggd stötdämpning och porrfilter så det man behöver tänka pådock är att i en excel ark mikrofon så att man behöver ha ett excelark interface för att den ska funka med din dator. Men för prislappen så är det bland de bästa coola mikrofonerna du kan ha för podcasting eller streaming.

Ruben:

Och också kom på nu att nu måste man ju kötta axlar, inte frysa, inte att man bara köper och använder. Men det är också mer applicerbart för månad sedan i alla fall. Och förra året. Men gjorde man hemma däremot. Eller gör mycket saker, promotar dem vid möten, någonting jag sett på dålig bild kan man oftast leva i videomöten. Lite grinig eller okej, fast oftast har man en dålig webcam eller någonting. Men dåligt ljud, det är det man kommunicerar på Dying Clean. Det man gör vid möte oftast är att man har powerpoint eller att man har en konversation fast man lägger till bild bara för att man vill. Men majoriteten om man bara har ett svart videomöte och inte på kameran så det är ju typ inte ett ljud möte

Andreas:

Precis.

Ruben:

så. Att ha bra judo hade hjälpt så många år. Man hör inte att folk säger att de haft dåliga mickar eller om att det är projektmöte med folk i hela Sverige och att jag har Kalle i stan och använder en riktigt och köper.

Andreas:

Fördelen med denna micken är att den har en väldigt bra ljudupptagning och den funkar också bra i rum som inte är sitta ljud utritade liksom. Man har inte massa ljuddämpning på material och liknande utan att det är en dynamisk mikrofon vilket innebär att den tar upp väldigt mycket ljud precis framför micken men med ljud vid sidan och bakom micken försvinner för att liksom upptagning. Så mönstret är rakt framifrån micken och gärna att man ska vara ganska nära micken vilket innebär att du kan använda den i rum. Där du kanske inte har såmycket ljuddämpning eller du har en aussie som är igång utan att de plockas upp för mycket av mikrofonen. Vilket är ett stort plus. När vi går över till Alien. Då. Då går vi över till det du faktiskt behöver för använda micken. Här har vi valt att lägga in två ex eller inte. Vi har valt älgjakt och vi växlar och det är om man är en person som använder extra. Jag tänker att om jag trimmar och jag bara behöver spela in en mikrofon åt gången, då är en gratis vevaxel är en väldigt trevligt inte. Då är det helt enkelt så att du kopplar din XLR mikrofon in i det här och sen kommer i det här inte fejset. Och sedan så kopplar du inte fysiskt med DSP in i datorn. Den har en hel del trevliga funktioner. Till exempel så har den en funktion som gör att du inte kan i den. Om du skriker i din mikrofon så plockar den signal normalt false. Brukar du bara skoja i mikrofonen?

Ruben:

Skulle vi som

Andreas:

Nej,

Ruben:

i.

Andreas:

det gör rätt i det. Om man har för mycket ljud så skadar det mikrofonen att låta det bara täcka. Men den här har en speciell ljud kanal så att om du skriker för högt så gå. När du går över en viss nivå så flyttar den ljud kanalen så att den behåller ljudkvaliteten men läggeröverblivet ljud på en annan ljud kanal och få in det ändåfast upp på en lägre volym. Så att du kan vara hur högljudd som helst och ding ding liksom. Inte höger hur höger som helst, men den kan hantera ganska snabbt. Typ om du sitter och spelar någonting och bli väldigt exalterad eller är typen som rycker i sladdar istället för kontakter och man blir irriterad och skriker så kommer du inte kommit i djupa skada. Den har också ganska mycket gain så den hanterar de mest krävande mikrofonerna, typ kör sms, även biz och liknande.

Ruben:

I.

Andreas:

20 SMS av bebis är en väldigt svår och driven mikrofon i inspelnings världen som den. Den låter väldigt bra. Alla jag jag råda alla har sett den på ett eller annat sätt, men den kräver ganska mycket kraft från ljudkortet för att drivas runt och den här är lös rätt Just nu ligger här inte priset på 1 800 kr ungefär. Men om man då spelar in podcast så kanske man ibland vill sitta två stycken i samma rum och då finns det en. Nu kan jag inte uttala riktigt namnet på det här företaget. focus right?

Ruben:

Fokus fokus när fokus Rikta

Andreas:

RIT

Ruben:

fokus fokus Rikta fokus högt.

Andreas:

Vokalist är två och det är ett ljud interface för din dator fast med tvåkanaler och två XLR ingångar. Den här är huvudsakligen gjord för poddare men kan användas och streamas också såklart. Den kostar 2 500 kr ungefär och båda dessa har liknande funktioner. Den här har inte den här ska prestanda grejen men har ungefär samma gain level så att du kan använda samma mikrofoner och båda de här två inte har möjlighet att lägga in. Ljud filter direkt in I inte fejset så att du kan ha en equalizer direkt inbyggt så du behöver lägga in det i efterhand eller om du ska gymma eller liknande. Ja, du kan lägga på din dröm bass röst direkt in i inte priset.

Ruben:

Sub kan vara bra till så här lågt men vill.

Andreas:

Precis

Ruben:

Och

Andreas:

det.

Ruben:

du är det. Jag förställer rösten och spelar in i en, pratar för än pratar och höjer.

Andreas:

Jag pratar så här

Ruben:

Ja tänk vilken rolig podd vi hade haft. Samma problem med riktiga röster. Men vi måste anpassa oss till normalläget. Om vi nu går in på nästa punkt och efter games med podcaster så går de lite indragna också. De är ju collector's, men det här är det annorlunda Creatures.

Andreas:

de Creators.

Ruben:

De om någonting. Men det jag vill komma åt skiter i det. Jag skulle säga att vi är ju trots allt podcaster och poeter och de första grejerna och att vara videos på youtube och facebook och instagram och såvidare så har ni sett att låt oss ha olika färger på varandra. Nu springer jag på gröna dreads i röd svart eller? Men Andreas använder den här lampan för att fåsitt skimmer av ljus och då är det en ull ansikte. Och sen får du förklara det med bl 49. Jag har ju inte den hemma så du får se vad mer det är.

Andreas:

När jag använder detta så lite som en bock asså lampan som lyser upp i min ena sida och väggen för att lägga lite färg i min. I våra videosar på podden. Men den kan ju ocksåanvändas som huvud video och lampa såklart, för den kan ju lysa vit också. Men den här tänkte jag kan vara bra för alla såna här tick tock creatures eller folk som tycker det. Kul att spela in videos olika slag. En bra nybörjar lampa. Den har inbyggt batteri och Jag har använt lampan i typ 3 timmar innan batteriet dog ungefär och den laddas ur Spice. Den har massa blink funktioner, så vill du använda den för att spela in en film där du ska ha en polis lampa eller en stor effekt eller vad det nu kan vara en blixt effekt så har den det inbyggt och den kan då växla mellan i princip alla färger mer eller mindre. Jag använder den som Fairbanks. Man kan använda den som huvud lampa om man vill. Ganska liten, ganska nätt. Väldigt lätt att ha med sig. Den heter Lance Weed 49.

Ruben:

Jag funderar på att skaffa en sån här när jag känner att jag behöver. Jag behöver trygghet för den jag har, så jag har det bakom mig. Den är kanske inte den enklaste att sätta upp. Den här är ju lite enklare att bära nu. Ta fram den här lampan.

Andreas:

Något som är ganska najs är att den har en. Den har en magnet på baksidan så du kan liksom bara sätta den magnetiska föremålet om du behöver eller metallföremål om du vill att den ska sitta på ett speciellt ställe. Den kostar just nu 318 kr styck. Helt okay pris tycker jag. Jag har redan haft den i jag vet inte hur länge. Haft den ett par tre månader och jag köpte det när jag flyttade ner. Sätt till den och den funkar bra. Ska vi gå på bank får du vakta

Ruben:

Nu är vi inne på mikrofoner här igen. Men nu är vi på en helt annan sorts mikrofon där det som gick med om att man bör ha bra ljud. Men det här är snarare ska du ha bra ljud när du filmar med en kamera. De flesta kameror har ju en ljud utgångs

Andreas:

Ljud ingång?

Ruben:

ingång? så som en liten AUX ingång. Herregud så det ska vara. Så är det. Men detta är när jag sätter på alla creatures videos och annat ord kommer mick. Oftast brukar lokalen hålla och ja, död. Katten på muffen vad man nu vill kalla detta utan sånt man köpt till efteråt. Vill säga mer om Den

Andreas:

Den heter Rod Rod Video Video Micro tvåoch den har utgång direkt för kameran så att du kan använda en 3,5 millimeters kabel men också kabel. Eller så kan du använda USB-C för att koppla den till din mobil. Om det är du spelar in videos pådin mobil i stället och du kan koppla den direkt till datorn. Den kräver inget batteri utan stoppar pluggar du i den starta inspelningen så ska ljudet liksom. Så länge du är i inställningar i telefonen eller kameranär bytt till ljud ingången så kommer den automatiskt starta och du behöver komma ihåg något batteri. Ingenting sånt. Och det ingår ett skydd men inte en död katt. Det kan vara bra att veta ljudet från den här för priset också väldigt bra. Rod gör väldigt bra. Mikrofonen ska säljas. Jag har en röd mic när jag spelar in video med min kamera också och den funkar också väldigt bra. Så jag gillar rosa. Den kostar just nu 1 000 kr. Och den butiken brukar den brukar ligga mellan. Dels den ibland sviktar den ner till 900, ibland sviktar den upp till 1100. Just nu ligger en på tusen.

Ruben:

Ska vi sluta cirkeln här nu då? Och gå inte på det som är alien. Det är då en kamera och dåtänker folk dyrt, jättedyrt och köpa bra kameror. Och ja, det är det. Det är det vi tänker. Det finns hur coolt som helst. Men vi tänker att vi presenterar en kamera som vi bara kan ståbakom Då är det en Sony ZVE10.

Andreas:

Yes!

Ruben:

Och det tänker jag. Jag kan inte prata allt mycket. Du kan ju gå upp.

Andreas:

Det här är den kamera som brukar rekommenderas för nybörjare på Youtube till exempel. Den har en skärm som man kan vända runt så man kan se den från framsidan. Den har en liten delikat som man kan sätta på mikrofonen på ovansidan och den har helt okej mikrofon faktiskt. Sensorn som sitter i den här kameran är samma som har suttit som i Sonys A 6000 camo serie av 6000 och 6300 och 6406 6000 500D. Jag har samma sensor i min kamera som jag använder själv, men det här är mer riktat för creatures helt enkelt. Och. Den vi länkar till är ingår det också ett gäng kitchens helt enkelt. Du är allt du behöver för att börja liksom använda kameror när du skapar video. Och vi vet, alla mobilerär svinbra det jättebra. En väldigt bra startposition, men den slår fortfarande inte Carro. Dutta en kamera är fortfarande vassare så vill man ta steget upp kanske det liksom är pågränsen att jag börjar bli lite professionell i sin design creator karriären såkan detta vara en bra start på.

Ruben:

Ett bra sätt att jämföra. Om man vill jämföra videokvalitet från kanaler och är mobil så kan man jämföra min videokvalitet med Andreas videokvalitet.

Andreas:

Yes,

Ruben:

För han köper sin kamera. Jag köper en del.

Andreas:

det enda jag upp. Jag upptäcker att du har förvånansvärt bra videokvalitet. Det enda jag upptäckerär att min hanterar i lägre ljus bättre. Så att jag minns denna

Ruben:

bättre.

Andreas:

mindre mindre gradär avsevärt mycket bättre i våra videos än vad din är, så att de som faktiskt ska. Du kan få se detaljerna i mina mörka partier i videon medans på tuben så är de svarta att.

Ruben:

Och till slut sluta cirkeln. Och varför göra det? Jo, för att köper du då den här kameran, den här mikrofonen och den här lampan så är du inte sett, för då kan du lysa upp dig själv så att du får bra ljus. Du kan filma dig själv såatt du får in bilden och du kan sprida ett bra ljud och bara blinkade på Amparo. du

Andreas:

Så du full flex create den här kameran med Kitty lansen. Har ligger i just nu på knappt 6000 men ligger på 5800 unika. Väldigt bra pris för den, liksom en nybörjar starter. Första systemkameran paketet. Och nu det kommit på hur man ser det. Men alla de som tittat på bloggar av Kristina i stallet eller Jon Olsson. Man är ju inte fulländad Skeeter om man inte har en drönare.

Ruben:

Verkligen inte. Vem är du utan en drönare inklädd?

Andreas:

Det är lite så och jag har plockat fram de bästa grannarna, det vet ju alla. Och jag plockar fram en som är en balans mellan ett lågt pris och ändå skaplig prestanda. Den kostar 3500 ochär tidigare en mini S. Bra kvalitet på videon, bra funktioner i drönaren, En bra nybörjar drönare om man vill börja filma och lära sig flyga drönare. En hel del skydds funktioner som säljs i våras så att du inte kan krascha och liknande. Jag har själv en DIY drönare. En Mavic är första generationen. Supernöjd med den och den här är då liksom en lite nyare variant fast en lite lägre nivå sett. Jag betalar inget, har betalat 12 000 för min för x antal år sen. Det här är en då den har i princip samma funktioner. Fast jag tror inte den här filmar i 4k. Den filmar f 2,7 K såatt man kan ju ta steget upp om alla fyra kommer. Då får du ocksålanda på typ 8000. Det här är en jättebra början, speciellt om man kanske lite yngre Kreta som vill börja lära sig flyga drönare.

Ruben:

Eller bara någon sorts flyger drönare och filma också. Inte bara flyga utan vill filma också.

Andreas:

Precis. Men den tar fortfarande tolv megapixels bilder så att det är ett. Vill du ta bilder så funkar den ju alldeles utmärkt. Och tro mig, har ni inte flygit Arlanda innan? Jag har flygit en hel del modellflyg i mitt liv, såsom folk som lyssnar på när jag vet om det jag har ändå. Och jag har ändå kraschat min drönare med ett par tillfällen. För att man är där det är väl och tycker det är kul att sätta dem i start mål och köra fort som fanken och basta. Så kanske jag gjort. Det var faktiskt bättre jag flög läns längs en gångbana i Miami, längs Miami Beach

Ruben:

I.

Andreas:

och nerför när de här drönarna liksom håller på och batteriet tar slut. Den räknade ut Okej, hur mycket batteri behöver jag få ta med hem igen? Eller till exempel. Och jag har flugit utanför ranchen. Var bara min utgångsposition så att flyg utanför mig såkommer den och jag har inte kontakt längre då flyga tillbaka till utgångs GPS positionen. Och om batteriet håller på att ta slut och man liksom pressar det så kommer den till slut att att nej, vi måste avbryta nu. Vi har återgått till den positionen. Men det den gör då är att den liksom flyger uppåt såatt den går upp till en förut vald höjd, vilket jag i mitt fall valde vara 30 meter. Det finns inte mycket grejer som är högre än 30 meter liksom då flyger över det mesta. Men Min kontroll. Den pep. Batteriet håller på att ta slut. Flyger i gång. Banan stannar upp och jag får hämta hem den. Då går den i nöd. Ja, nu måste jag tillbaka. Jag ska tillbaka till Tempo och se hur jag ska lyfta till 30 meter. Det var bra att jag var under en palm utefter raka vägen innan jag klipper av en massa grenar bara jag klipper sönder en propeller faller ner i sanden och jag bara a. Jag behövde byta propellrar och jag behövde köpa en sådan. Eran är kall och blåsa ur, det blåser ut lite sand men i övrigt så gick det bra. Den flyger fortfarande och jag kan fortfarande använda den.Är inga problem då ingen större skada skedd. Men det var kanske tur att jag flög ur på typ en halv meters höjd då den liksom lyfte till två mils höjd och körde rätt in i palmen och sen mer smack så att den föll. Inte så långt.

Ruben:

Man.

Andreas:

Men man kommer krascha sin drönare så är man nybörjare. Lägg inte för mycket pengar utan börja med någonting lättare och sedan är det också en grej. Så kan man bara veta. Men ju mer pengar man lägger på den desto lättare är den att flyga.

Ruben:

Jag har. Det

Andreas:

Och

Ruben:

har

Andreas:

det är väl lite med det också. Här i byn köper du det där. Jag har valt den här gäddan för den har typ alla funktioner som man behöver som nybörjare med optical detection och lite grejer så. Men köper du en drönare för 2000 spänn så har den till exempel ett sämre och sämre gyro i den har mindre hjälp funktioner, den har ingen obs ingenting sånt. Ju mer pengar du lägger på drönaren desto mer säkerhetsfunktioner har den också och därför är detta en bra kompromiss det här då den har tillräcklig med säkerhetsfunktioner såatt du ska kunna lära dig. Men den är liksom inte för dyr. Därav.

Ruben:

flyga drönare. Det kommer att

Andreas:

Absolut har vi gjort det

Ruben:

Om man vill göra en.

Andreas:

tycker jag. Jag måste bara avsluta min utbildning. Man måste numera ha gröna certifikat i Sverige, vilket alla som ska flyga drönare ska ha. Men den här drönaren ligger på 272 gram, vilketär under gränsen för vad som kan vara drönare. Det är gott.

Ruben:

Kryphål och

Andreas:

med min gör inte det för min ligger över 250 gram så att jag behöver ha gröna certifikat. Men om man har drönare, följ drönare reglerna för att vi vill inte få fler och hårdare regler på att få på grund av att folk inte kan följa reglerna. Så är det. Jag har varit i kontakt med Säve flygplats flyg kontrolltornet att jag skulle flyga drönare nära flygplatsen. Det var förvånansvärt kul. Man ringde eller ringde upp dem. Hej! Jag tänkte lyfta min drönare här.Är det okej? Absolut. Kan ringa dig på telefonnumret om vi behöver lyfta de att detär absolut inga konstigheter. De ringde 10 minuter in i flygningen och ta ner din drönare. Vi måste lyfta med 01:01 sjösäkerhet, flyg eller vad det nu är. Räddningshelikopter var absolut då de var. Hur snabbt skulle jag komma ner och med mig ut är lugnt. Och är det lugnt då lyfter vi om med någon halv människa. Och sen så. Nu kan du lyfta igen. Det är lugnt. Du kan flyga i ungefär 25 minuter innan nästa grej händer och.

Ruben:

Han.

Andreas:

Och Det

Ruben:

gillade jag.

Andreas:

förvånansvärt lätt att ringa till flyg kontrolltornet och komma fram.

Ruben:

Vilket det ocksåär förvånansvärt lätt att göra, väldigt mycket som man tror är väldigt svårt.

Andreas:

Det. Men det var också en väldigt rolig upplevelse att se dem och det kändes som att jag satt i ett flygplan och fick direktioner liksom bara att jag lyfte nu. Blablabla. Jag kör iväg, nu landar jag. Nu kan ni köra att man måste liksom avrapportera det i kör. Jag känner mig förvånansvärt professionellt. Så det är nästan snarare så att om. De uppskattar det mer än att de upptäcker dig liksom det är det. I det fallet så skulle jag säga att när det har med flygsäkerhet att göra, be om lov, inte om ursäkt. I alla andra situationer i livet så be om ursäkt. Inte om inte alla, men

Ruben:

korv betalar som en sann SM mästare i brandskydd.

Andreas:

Samt flygsäkerhet är. Du vill inte flyga in en drönare i en flygmotor. Det blir väldigt dyrt,

Ruben:

Väldigt fort.

Andreas:

väldigt fort. Kan vi gå vidare?

Ruben:

Ja nu kommer den kategorin som kanske är onödigaste men också roligast.

Andreas:

Ett.

Ruben:

Najs det här nått. Det här är någonting vi ofta slänger oss med och det är enkla grejer som du behöver mest inte. Men väldigt kul ändå.

Andreas:

Är det typ påslagen

Ruben:

Ja

Andreas:

i.

Ruben:

och på budget. SUS flyger, tåg och flyg bromsar samtidigt smartare och till

Andreas:

Jazz.

Ruben:

och med så här. Andreas köpte en vi pratar med förra veckan. Vill ni veta mer om hansäventyr med hans smarthet så lyssna på denna. Det kan inte undgått någon att det är ett faktum att det här sprids ut över världen. Men vad ska man, han hon till? Ingen vet. Man får leka med dem. De är roliga. Ha. Man kan trycka sin ryggsäck, man tackar sitt barn. Man kan tacka sin katt. Man kan trycka morfar om man vill. löser det.

Andreas:

du kan inte sitta och säga att du ska tracka medium och ditt barn.

Ruben:

med?

Andreas:

är mamma vårdnadshavare är en annan grej,

Ruben:

men jag. Jo, men det här sätter en gamling som ska ändåha sin fria vilja gå ut och göra vad de vill. Men de vill ha koll på oss, inte ramla på sin promenad och inte kommer hem. Då är bra att ha en tracker och har nu han stått stilla på samma plats länge. Det kan vara hem jag ringer och kollar.

Andreas:

Ja, så länge han vet om det så är det okej.

Ruben:

de visste att man ska sätta på folk utan att veta.

Andreas:

Ingen vi. Vi supportar inte tracking av personer som inte vet om att de blir fräckare. Big fucking no no. Men det ord morfar om och han sagt det är okej att han har dig i fickan? Absolut.

Ruben:

Jag kommer ut på en tur in till. Hitta folk på typ festivaler och. Men den använder inte bredbandet och ofta är det väl det som kommer från nätet. Då är det som att komma ut med bilen och ringa folk och höra varandra.

Andreas:

den använder nätet.

Ruben:

När man använder. När man är så pass nära varandra så kan du även ha scenen med och sitta vart någonstans duär. Ja så hade man faktiskt blivit tuff och det här borde inte bredbandet bandet inte det heter

Andreas:

Undrar bara

Ruben:

ja. Så då hade jag kunnat använda för att hitta folk i sitt närområde. Och får jag med att det var svårt att.

Andreas:

är ju så det funkar. Funkar ju bara om du innanför Plutos avstånd.

Ruben:

Och att du har registrerat just den enheten på det själv, men då vet man var du ger den till mig och är det en träff så

Andreas:

Precis.

Ruben:

Cola Jag är.

Andreas:

Ett vin jag valde smakade som jag har köpt. Den har inte den här ultra vid band funktionaliteten, men det finns en smart som heter Smart Tank Plus som har det. Jag har inte sett användning av den, men den som känner att man behöver runt ett band grejen specifik kan köpa den.

Ruben:

I.

Andreas:

Men Samsung smartare kostar precis som i mycket annat i världen mindre än en 250 spänn ungefär och ett tag kostar 416 kr styck.

Ruben:

Surt dyrare. Den ena är snyggare men den andra är mer funktionell. Kanske finns en liten loop att hålla ut tills man ser dem båda. Köp den som passar din enhet och som passar dig.

Andreas:

Har du Samsung så är det smart. Har du appar eller så är det appar? Och har du inte Samsung och inte att det finns något som heter till? Funkar inte riktigt lika bra eftersom alla i världen inte har thai lappen. Men det funkar ju. Om du har svårt åt att du tappar bort dina egna nycklar i ditt hem och liknande. Att ha bil har däremot många fler varianter. En jättebra funktion som jag vet många använder till det och trackar sin sin cykel. Så så om man får cykeln stulen, den är ju ganska liten och så att den är ganska lätt att stoppa på ställen som inte är så lätta att hitta. Så kan ni hitta er cykel annonser Har jag tagit en. Och eftersom jag är svenska befolkningen är väl ungefär 50 % av något av det som har härifrån så är det också50 % av svenska befolkningen som kan hjälpa dig hitta det.

Ruben:

Next time.

Andreas:

Sitter

Ruben:

Nu kommer något som jag lade i detta häromdagen, men det här är. Det är så speciellt användningsområde. Men ändå inte upp påbänken för det är slit. Och för att förklara det så är det en sändare med en AUX kabel i ena änden. Och då tänker de flesta vad ska använda det till? Det finns väl inget användningsområde? Men jag kom på hur många som helst. Ett till exempel så skulle man kunna koppla in den här i i sin bil och varit utan av exet gång men inte har en äldre bil och vill ha en blytung sändare för den och ett batteri på några timmar eller?

Andreas:

Då är det nog så att den kan du kan använda både som sändare och mottagare.

Ruben:

Att

Andreas:

Satt i bilen kan du använda den som mottagare. En.

Ruben:

Eller om du till exempel har ett par, kom inte på mer.

Andreas:

Om du sitter påflyget och du vet när man har sina bluetooth hörlurar med sig, men du kan aldrig koppla in dem in i entertainment systemet som finns på flyget. Då använder man den här för att koppla in sina bluetooth hörlurar så du kopplar in den och sen så har du dina brutalt lurar parade till den och då kan du använda dina Brothers lurar till entertainment systemet påflyget flygplanet helt enkelt. kan använda den på gymmet för vissa gym har ju såna här små skärmar på typ löpbanden och liknande. Men inte alltid de har djur på den. Springa med sladdar när man väl träna och springa med sladdar. När man väl har slutat göra det så inser man att man kan inte gå tillbaka.

Ruben:

så kom på att man kan använda sig till dumma högtalare. Som har en ax och x utgång men inte annan funktionalitet. Om man inte har en typ som du har var det möjligt att han googlade och det finns massa special quiz för den här. Den kostar 600 spänn plus minus om rabatten finns, men den är inte farlig pengar och det finns massa olika ämnen i lådan. Men det är lite här edge cases och du kan ju ha andra lösningar på det. Men det här är väldigt intressant makapär.

Andreas:

Absolut, absolut. Och det är najs. Det hävdas ett helvete här.

Ruben:

I.

Andreas:

Men till exempel jag vet att jag vet att det är såfortfarande och det för dem som spelar Nintendo Switch svara på. Men Nintendo Switch kunde man inte för ett tag sen koppla in Bluetooth hörlurar till. Men då kan du ha en sån här.

Ruben:

Nu kom på besök hos krigsmateriel hjärnor. Om man har en tv som har nån gång. Eller något som jag kommenterat men inte blivit av eller dåligt ut. Kanske blir det här eller om man har en stationär dator utan bättre sändare inbyggda ibland vägg vid stationär dator utan ha wayfarer mottagare bluetooth mottagare men man med nedsatt säkerhet som har med haft ett ljudkort eller nånting som kan agera ljudkort. Du kan koppla in den här

Andreas:

på moderkortet.

Ruben:

precis så kan du koppla in den här och ha den som en sändare skulle ha lurar till datorn eller liknande. Det finns så mycket coola saker du kan använda, det måste ju vara så att du behöver kunna göra det. Men det då.

Andreas:

Och eftersom vi har valt propaganda för just nu så kostar på varianten lika mycket som den klassiska och de andra varianter. Så om du har prov varianten så får du USB-C som laddning och du kan kolla upp. Du kan para två par hörlurar.

Ruben:

Också revolutionerande. Se exempel. Jag är ju kompis både till våran skärm i sovrummet. Så om vi koppla in en dator långt fram såfår vi ut data ljudet. Då hade man kunnat koppla in det. Kanske vi kollar men då jag inte.

Andreas:

Du övertänker. Men det är najs. Du hävdar snävt det här med cool grej helt enkelt.

Ruben:

Andreas, nu får du. Nu får du snacka för det här är någonting.

Andreas:

All in. Najs det här. De som haft det här och det här är också lite nördigt. Det här är en 3D printer som heter Quality Ender tre S1.

Ruben:

I.

Andreas:

Jag har en Quality Ender tre v2. Och det finns en kärlek till den där. Tre ett lite i en del. Tre s. Ett är typ. Den normala änden fast med alla uppdateringar som man gör om man vill med tiden utvecklas i 3D printade. Så den här kommer med nästan alla de grenar jag faktiskt byggt till på min 3D printer. Den kommer med liksom de flesta normala uppgraderingar som folk gör, men vill man köpa en billigare så kan man. Så kan rekommendera att man tittar på den normala MB tre eller en bättre en två. Då kan man få ett bättre pris. Men om man ändå vet att man ska göra uppgraderingar så kan man lika väl hoppa på ettan direkt. Då får man bästa moderkortet, man får bra motorer. Nu måste jag kolla för jag undrar om du inte får automatiskt per tävling också?

Ruben:

Hur?

Andreas:

Och det får man också så att.

Ruben:

Mycket bra grejer.

Andreas:

mycket bra grejer och 3D printing. Det är nördigt, men det är också väldigt kul.

Ruben:

Och det finns ju människor fram till nu. Prata om hur plintar. Det finns ändåanvändningsområden för det med avsnitt tolv eller någonting. Vill du kolla, kolla, lyssna? A.

Andreas:

Det finns en hel del användningsområden. Just nu kostar denna 4600. Det är billigt. Tycker man det är lite saftigt så kan man titta på änden och dåtror jag du kan här halvera den. Och skulle personen sedan som får reda på inte vilja uppgradera så kan de köpa delar och uppgradera den själv. Viktigt att tänka pådessa ändå är kvalité. Endast skrivarna kommer i byggsats och att man måste bygga ihop dem själv. Men efter att ha gjort det själv. Nu är jag i och för sig nu pluggar till ingenjör, men att bygga dem tyckte inte jag var speciellt svårt. Det är som att bygga en IKEA möbel. Fast det finns guider påYoutube som berättar för dig exakt hur du ska göra. Så youtube is your friend och du kommer med det inte. Jag tycker inte det ska bli svårt och right? Nog släpper vi de normala punkterna och går över till DIY. Passar alla slags julklappsleken kanske? Vi har tre tips där också.

Ruben:

Jag tänkte på det mycket idag. Hur tränar jag? Någon har ju tränat flera år. Kommentarer. Involvera julklappsleken på ett eller annat sätt. Så då är det. Bra att kunna utan att det kostar mellan 50 till typ 300 kr. Lite beroende på vad man har budget och hur man gör om man köper en två grej eller såoch förklarar det tekniska om något skulle passa de flesta. Så vi går tillbaka till det första och andra. En wifi smart delad från oss. Samma som pratar med.

Andreas:

Exakt

Ruben:

är någonting som. Kostar 100 kr. Det är något som passar nästan alla åldrar. Det är någonting som nästan alla kan hantera. Det är ingen som kommer att bli missnöjd, tror jag. Om det inte redan byggt ett hjärta. Man ser att stenarna

Andreas:

Jag.

Ruben:

med det inte. Det har inte alla gjort så. Så jag tycker att det är en klockren grej att köpa typ av släkten som de flesta kan tycka är kul. Men det tycker du inte. Det är fortfarande som vanlig campare. Det

Andreas:

Och den de har utlovat. De har utlovat matte stöd så att det kommer funka med alla system för hoppningsvis. Det är bara att den går på wifi då som kanske är jobbigt om någon har byggt deras system på sin musik. B. Om man inte kan uppgradera dem så kommer det bli förlorat inom de närmsta åren. Så att den har bluetooth ska tilläggas och kostar just som vi sa innan hundra spänn. Just nu brukar de ha 650 så det ligger ju innanför en rimlig ram tycker jag. Julklappsleken. Som nummer två så har vi fått en lite större grej med en lampa. Det är en Super Mario svamp lampa,

Ruben:

Märkligt att du valt att lägga in den här. Du bara

Andreas:

är lite nördigt.

Ruben:

Andreas, skicka denna till mig. Kan väl funka som julklappslek? Ja, alltså jag har tackat nej för att köpa.

Andreas:

Är denna svampen som man har när man kör Mario Cart eller hoppar på i Super Mario Bros är den man äter. Man får bli stor.

Ruben:

Det tog inte.

Andreas:

Det tog.

Ruben:

Nej, nej, de är designade för liv av.

Andreas:

Är det det du äter och består av eller får liv af eller något annat?

Ruben:

sånt och.

Andreas:

Men det är det som är Super Mario och svamp röd samt lampa. Det finns i grönt också. Om man scrollar ner på samma hemsida. Men kostar 160 spänn. Finns ibland billigare beroende på kampanjer, men jag tycker det går på batteri. Den ger också lite ljud om du om du trött pånågot sätt, om det går. Om du slår på den så gör den säkert något ljud. Bara en kul grej att ha i lekplatsen, julklappsleken och sist men inte minst super tekniskt så in i bomben i en popcornmaskin. För vem gillar inte

Ruben:

Men jag fattar inte varför du lägger med detta. Du ska ifrågasätta dina val, men det får man göra. Du räcker en kastrull lite svårt.

Andreas:

Jo, men det här är ju effektivare.

Ruben:

Är det kanske det inte. Men

Andreas:

Det sitter ju absolut, men det är ju inte lika direkt. Och här kan du ju, här gör du det faktiskt utan olja.

Ruben:

Ja okej, det kan ju va

Andreas:

det är ju nyttigare. Om du sedan inte häller på smör i efterhand som vissa människor gör.

Ruben:

Kanske inte stort, det.

Andreas:

Jag vet inte. Jag vet inte riktigt om det här är super tekniskt, men jag tänker det är en mackapär man kopplar in i väggen så att det är i alla fall eldrivet

Ruben:

I.

Andreas:

och det är bara najs att ha. Det kostade 300 spänn med 280 snurr.

Ruben:

Ja du Ingrid hade jag med mig i julklappsleken. Du ingen som inte har ska ha är ju roligare man kan ha hemma sommarstugan. När barnen kom förbi lite fredagsmys eller vad det är. Det är ju en rolig

Andreas:

Och

Ruben:

ingen iaf inte hade tyckt om.

Andreas:

på riktigt hade ju slagits om den.

Ruben:

Jag gör.

Andreas:

Det är ju den som alla ska dricka bara för att den är lite speciell och cool.

Ruben:

Men jag är med dig. Jag ser inte ditt fel. Jag säger att du inte sett den. Inte världens.

Andreas:

Nej, det är väl i och för sig sant, delvis sant, jag tror det var allt vi hade för årets julklapps guide.

Ruben:

Vill ni ha mer tips på grejer som man kan köpa till julklapp? Då går det att avsnitt ett och så hela vägen fram till detta avsnittet så kommer vi nämna jättemycket bra grejer man kan köpa eller införskaffat sig själv eller till andra. Det är bara att börja lyssna.

Andreas:

Är precis och jättebra är det. Eller så kan man maila för att vi sitter ju som tex fanatiker så sitter ju vi och bara kommer på att det här skulle vi vilja ha. Och regissör säger vi att om vi vill ha ett ljudkort, vilka alternativ finns? Vi har till exempel på XLR ljudkort. Jag har nog på riktigt så åtta stycken jag kan dra ur en hatt. Det är bara att de här tycker jag är bland de bästa. Men det finns ju billigare, som om man inte behöver specifika funktioner och dyrare om man vill ha ingångar och massa specialeffekter.

Ruben:

Ska vi ta oss in på veckans tips så kan vi berätta lite hur vi håller koll på grejerna. Veckans tips är denna veckan Prisjakt och enligt mig i alla fall just nu. Ibland går upp ner men just nu tycker jag att det är den bästa jämförelse sajten när det kommer till e-handel. När det kom tog jag priser i anmälan till prisjakt. Det finns ju andra som man kan använda. Myspys tycker jag. Det som är fördelen som är inne på den här platsen lika fort det är. Att du kan lägga in exakt bevakning, hålla koll påhur priset går upp och ner och också följa saker och mer och mindre skapar dinönskelista och typ av julkorten. Eller mickar eller datorer eller datordelar eller lampor eller kameror eller mikrofoner. Allt som vi kan tänka oss vilja ha eller är tacksam över. Nya hörlurar är ju under bevakning så håll koll Så. Nu dippar mitt pris skitmycket. Har jag budgetenöver räcker till. Det är väldigt bra för dig i detta, eller nu när det kommer till exempel under dessa månader. Jag brukar inte inte gå in och kolla och det har verkligen gått ner mycket i pris. Eller? Bas är en röd stor siffra så en procentsats.

Andreas:

De har ju en sådan funktion där du kan se pris, trender och se hur det har ändrats över tid. Och då kan vi också gå in och kolla när var har är det lägsta priset där har sålts förr Och det är ju faktiskt så att de har infört en ny lag som säger att butiker måste numera skriva till en liten notis påalla prislappar under reor. som säger så meddelar bara det lägsta priset den butiken har sålt bara för senaste månaden. Jag såg det på Twitter om det har börjat gälla ännu. Eller om det kommer sedan. Lite osäker, men detär någonting som har kommit som har bestämts.

Ruben:

På tal om annat du sa. Sorgligt dock. Jag tycker ändå att det är lite läbbigt hur mycket det blir just i begreppet kommer upp i som en inte källa i sig. För man måste säga det för man vet ännu mer att det inte alltid är rätt ord källa. Men oj vad mycket information jag konsumerar in från tick tock Och tyvärr, man skapar sin världsbild av den informationen. Så mycket är ju sant och det är väl mycket vettiga människor som skapar content. Men fortfarande, det ärändå jag som tyckte och eller jag som du upp. Annars så brukar man behöva säga det.

Andreas:

Men det handlar ju också om att vara lite källkritisk och har man inte kollat upp källan eller kollat upp att det faktiskt stämmer med annan källa så brukar jag säga att jag håller på att kolla upp det själv om du är osäker. Men prisjakt, detär också så här. Om vi ska ha vår diskussion kan vi använda en hel del affiliatelänkar. Det här är ett bra sätt att stötta våran podd utan att behöva betala några pengar. Men känner ni att ni vill dubbelkolla prisjakt priset så gör det det liksom. Det här är bra grejer vi kan stå för och rekommendera och. Använder ni våra länkar till samma tema som så tjänar vi en liten liten peng. Vi har lite kostnader runt podden den som kommer ur vår ficka. Så vinner du stötta såär det ett bra sätt utan att ni faktiskt behöver lägga extra pengar på det. Det kostar er ingenting.

Ruben:

Vill man däremot lägga extra pengar själv så har vi en länk. Tror aldrig jag pratar om att jag har.

Andreas:

När vi inte.

Ruben:

det finns en länk nu när du pratar om det. Jag kan inte se platsen. Det finns en som heter Bay med Coffe. Man kan donera pengar till katter, lite som Peter, fast man får inget extra för det.

Andreas:

Precis

Ruben:

Så gå in där om ni vill. Vill man inte såskit i det liksom. Sak samma. Men är man?

Andreas:

Precis. Vill man ge oss en liten julklapp så släng en liten slant, köpa oss en kaffe eller om ni vill se det som en öl. Det är upp till oss men slänga lite slantar så blir vi jätteglada. Vi har som sagt vi har en del kostnader vi dras med när vi den här podden.

Ruben:

Betalar med.

Andreas:

Yes!

Ruben:

Jag tänker ocksåatt ni vill prata om olika produkter produktkategorier. Allt annat djur bör närma sig, men nya börjar närma sig. de som lyssnar. Skicka gärna via valfri media eller via mail eller vad som helst. Förslag på antal produkt,ämnen eller produktkategorier eller andra saker gjordes upp i podden. Fötter någonstans. Gillar, pratar och pratar om det lilla och prata om. Men någonstans gör vi också det här för er som lyssnar så att

Andreas:

Så är det.

Ruben:

kan bestämma vad vi pratar om.

Andreas:

Se det som ett alternativ till att ni själva ska visa och kämpa för att om ni skickar ämnet så kan ni ju se det som att ni sätter tvådetektiver på jobbet istället.Är det någonting som ligger inom det tekniska området så kommer vi med största sannolikhet tycka det intressant och research om vi inte redan vet något om det.

Ruben:

Vi.

Andreas:

Så om man har idéer och tankar så kan man mejla till att mig på. Com. Har vi sagt nånting märkligt idag och vi vill rekommendera gäster eller ämnen eller bara säga att vi gjort ett bra jobb som medlemmar? Det kan tyckas ljummet. När man ändå lyssnar på podden så ska man passa på prenumerera så man inte missar framtida avsnitt, ämnen och gäster. Nästa vecka.

Ruben:

Du kommer stora grejer

Andreas:

Det är stora namn med stora namn.

Ruben:

och mycket kunskap i.

Andreas:

Det ser minst sagt.

Ruben:

Vad mer? Hitta våra sociala medier. Följ oss om ni vill gilla någonting. Kommentera om ni vill. Det gillas.

Andreas:

finns under användarnamnet kak. Täck på alla sociala medier. du tillåter till så låg energi. Och glöm inte betygsätta oss i din favorit podd spelare. Lämna gärna en recension och skriv någonting fint. Så nu checkar vi ut innan du kraschar.

Ruben:

och jag orkar inte det här. Checka på må heta check. Det brukar inte vara så akut. Härligt! Otroligt roligt och jag tycker spontant att visst, det kan vara kul lyssna påden som person i 5 minuter. Men nu har vi matchade så hela podden är full av tagga ner. Det här är ju liksom outro. Det här vi lugna ner oss. Vi tar ner nivån, vi är mjuka, vi sköna och du säger hejdå som är veckan taggade lyssnar vi hörs och syns. Ha det

Andreas:

Vi har nästan aldrig sett.

Ruben:

vara.

Intro
Våra Tech-veckor
Nyheter - Mercedes låser acceleration bakom abonnemang.
Nyheter - Teslas "Full Self-Driving" beta är nu tillgänglig för alla i USA.
Huvudämne - Julklapps/present guide för den tech-intresserade
Veckans tips