Käck-Tech Podcast

Flummet: Snapdragon 8 Gen 2, Neom & Tech-massuppsägningar

November 21, 2022 Andreas & Ruben Episode 38
Käck-Tech Podcast
Flummet: Snapdragon 8 Gen 2, Neom & Tech-massuppsägningar
Show Notes Transcript

Veckans avsnitt är något flummigt men med filosofiska tankar om hur man ska bygga städer i öknen, om mobil processorerna börjar bli för kraftfulla och om man verkligen kan fuska i schack med en vibrator. Kanske borde Andreas bygga en ny dator och Ruben har köp en Usb docka utan gigabit Ethernet. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Käck-Tech Podcast!

Länkar från veckans innehåll

Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!

Tech-veckan:


Nyheter


Veckans tips


Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:


Musik: Splash - Harris Heller

Disclosure: transkriberingen autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Andreas:

Hej och välkomna till köket! En podcast på det där vi diskuterar, dissekerar och om vi har turen med oss informerar om Käck-teknik.

Ruben:

Varför gjorde du inte tre Andreas?

Andreas:

Fredrik är bakis.

Ruben:

Så bakfull är jag inte. Men jag säger som Alfred så jag plockat på mig whiskey röst och då tänkte jag att det är väl trevligare ifall Andreas kör in

Andreas:

Verkligen Så nu är vi igång. Förra avsnittet hade vi gäst. Idag är det bara du och jag igen som det brukar va. Har du några tankar reflektioner sen senast?

Ruben:

Nä asså förutom att det är mycket krångligare än man kan tro att organisera ihop tre personers liv för att sitta och spela in lite ljud och lägga ut till världen. Men det är kul.

Andreas:

För er som bara hörde förra podden så finns det ett par videoklipp på Youtube. Ett par videoklipp på instagram kommer säkert upp på Tick tock nån gång också, men vill man se så finns det ett klipp därifrån ja, det har varit. En hel del arbete denna veckan och innan för att ens lösa det med möbler för det kommer nya gäster om två veckor. Men sedan senast har vi också sett Leif.

Ruben:

någon som man inte pratar med varje vecka men inte ser om lajv. Det är rätt kul att träffa, Bra att det finns på riktigt och kul.

Andreas:

Men jag är en illusion, ett hologram av en AI som bara dyker upp här i våra. Men vi pratar ju typ varje dag numera.

Ruben:

men det är det. Det var kollegorna som jobbade på antingen annan ort eller remote och så kommer en diskussion om var du finns på riktigt. Sjukt.

Andreas:

Oftast jag brukar få. Jag brukar folk som jag bara träffar digitalt. Nu är det ju lugnt för vi har ju träffats tidigare. Men om man börjar träffas digitalt och ska träffa mig från början. Det första som händer brukar vara att folk reagerar på folks längd. Oj, du var mindre än vad jag tänkte mig eller om du var längre vad jag tänkte mig.

Ruben:

det kan stämma. Det är nog ingenting

Andreas:

Du bo. Du borde få samma sak som gör att det blir i princip lika långa.

Ruben:

Men det borde vi nog få. Jag har varit sjuk sammanhang, men det händer nu

Andreas:

Du har längre och helt enkelt så det flyter upp.

Ruben:

Nu. I Paladin level är den level överfulla. Men

Andreas:

Vi hoppas det.

Ruben:

det är inte lika mycket som det längre och jag har inte fått in de här genom än. Kanske har en liksom lång att göra. Det är sant, men du har en kort öra och därifrån har du textmeddelanden var trodde.

Andreas:

Det är ganska. Det har hänt ett par gånger att första gången man träffas speciellt ofta efter pandemin. Men nu när det fortfarande är ganska vanligt med digitala möten att. Oj ja. Du var längre än vad jag trodde, men det syns inte riktigt igenom som.

Ruben:

Men de som ger sig på så många kändisar.

Andreas:

De är kortare än vad man tror.

Ruben:

många, korta, många. Frågan är väl liksom. Om du är duktig på att se ut som att du är mycket så tror folk att du är mycket. Men du är inte duktig på att sitta här mycket tror folk att du inte är mycket?

Andreas:

Så det du säger är att jag inte är bra på att se ut som att jag är mycket.

Ruben:

Nej, jag ser inte dem då jag säger att generellt är det.

Andreas:

Jag var på när jag var i London också. En sån där grej man borde gjort när man var liten. Men när jag var i London senast så var på Madame Tussauds och ju att jag är längre än 95 % av alla kändisar

Ruben:

Jag är. i alla fall. Jag vill få fram ett helt annat man takräcke. jag köpte ju en dongel från Amazon. Vi har inte sagt det i podden, men jag gjorde det och det var för att vi skulle få en hubb för att kunna få in ett möte, dator och ett kabel och för att kunna frigöra då så att jag får fler spe portar så. På enkelt och plugga in allting. Jag var ju lite korkad när jag köpte denna och detta gjorde Andreas mig varse om. Jag köpte ju en icke gigabit kompatibel dongel utan det var ju bara hundra hundra vilket gjorde att när jag skulle koppla ner från sju lägre hastigheter, vad får vi och varför? Gick och felsökte och bytte kablar direkt, kopplade till uttaget i väggen och jag fattar inte, vad är problemet? Frågan drivs på av mig. Du kommer få det nu med givet. Kommer du gå in? Kollar på Amazon? Ha det lite.

Andreas:

Ja det var jätte jätte kul för gör vi men vi satt i ett videosamtal och han bara jag fattar inte det är så dålig uppkoppling här var sluta hundra hundra funkar men det går ju också. Du sa ju också att den typ kapade på exakt hundra. Jag ba

Ruben:

I.

Andreas:

antingen är din kabel eller din dag eller din router, men oftast så oftast att uttaget på din router som var hundra. Oftast brukar inte en router kapa på precis. Hunden utan den brukar vara lite rörlig liksom.

Ruben:

när jag ser eller bakar den här och köpa en nu. Men det blir dyrare och det blir tråkigt. Men jag kan fortfarande kommendera den som produkt. Kan man kanske lägga en länk till den om du vill ha något som är under hundra kompatibelt, för den är väldigt billig och smidig och bra. Däremot vill du inte ha det är. Då får vi lägga en länk från ett annat som Andreas har koll på.

Andreas:

Jag kan lägga en länk till den jag använder hemma som har gigabit ethernet.

Ruben:

Antagligen den jag kommer köpa.

Andreas:

Det funkar faktiskt väldigt bra att göra.

Ruben:

Det finns inget roligare än leta flaskhalsar en lätt problem sökning hemma, ge någonting och hitta problemet. Det är någonting som är det roligt med är att jag bara hitta saker. Du kan vara här källan och här källan. Byta kablar, starta om gör jag vad jag hittade? Om du är glad? Det är lite som en skattjakt.

Andreas:

jag har lite med dig, men sedan inser jag ju också att När jag köper grejer som vissa kör dag i två veckor innan jag köper dem, vilket gör att när jag väl har problem så blir det så jävla invecklad att hitta vad problemet är.

Ruben:

I.

Andreas:

I ditt fall så sprang du omkring och testade och pratade med beteendet på.

Ruben:

Men jag har ändå skalat ner det till att det antagligen är donken en eller ett bort under natten. Så långt har den kommit med min felsökning. Jag vägrar också inse att det kunde vara som jag tänkt, att så dum är jag inte. Det köper en icke GB kompatibel enhet.

Andreas:

Nej, jag sa det till dig när vi pratade om det. Jag har ju en annan kompis som ville ha hjälp på. Installera sitt smarta hem finns eller ge dig hjälp och installera eller välja vad han skulle köpa. Finns för och nackdelar med att vara personen som hjälper folk köpa grejer. Det är att om man hjälper folk köpa grejer så är man också tex supporter. Men han var ju lite rolig kille och blev väldigt exalterad i mellanåt så vi valde att köra smart och Zigbee för att han inte skulle överbelasta sin router. så att alla hans lampor och sånt är kopplat via Zigbee till den här smarta hubben och så styr han det. Genom smarta appen i sin telefon, men på Ding på riktigt. En gång i månaden, en gång varannan månad så kommer ett meddelande där han har hittat en jättebra bil Det går lite för fort och skickar iväg. Funkar den här med så att det är det första som står att den kommer funka men den går på wifi så du kommer påbörja din överbelastning av din router med A architect och så kan det gå i men varannan månad i alla fall. Och du har hittat en bra deal. Han är så exalterad över att dela på en billig smart lampa så att han helt missar att i namnet så är det wifi. Smart lampa och han säger bara smart lampa. Jag har inga problem med det så du du vet vem du är och jag tror han lyssnar på podden. Du vet vem du är. Fortsätt med det. Jag har inga som helst problem, men jag tycker det är lite roligt att. Vi hade en så exalterad av bilen så att han missade att den kunde vara kompatibel eller inte. Vi kan sätta upp samma överenskommelse. Skicka alltid att dubbelkolla åt dig.

Ruben:

Men jag har inte planerat så långt i förväg. Jag tänker mycket. Vad gör jag? Det är mycket enklare.

Andreas:

Och att

Ruben:

Nu får jag kanske bli duktigare på att göra research.

Andreas:

Men i det här fallet hade du bara kollat igenom informationen så att du sett det.

Ruben:

Jag har jag med så lösa mig uppskattat.

Andreas:

Ska vi köpa en USB dongel? Vad är viktigt a minst hd m två punkt noll.

Ruben:

I.

Andreas:

USB tre punkt noll minst. Och USB-C om du ska ta den till din laptop USB-C med Power Delivery Jag har bara en USB spel på min dator och jag laddar också genom den, så jag måste ha en USB dongel som faktiskt skickar vidare ström. Så då behöver jag ha en dongel med ström genomföring och så. Vill man ha ethernet så ska man ha ett rätt, minst en gigabit. Hur var?

Ruben:

Du säger det som en självklarhet som man tänker att folk ska kolla på. Det gör jag baserat på bra namn men har tre portar perfekt till kör.

Andreas:

Men den är ju svinbra om du bara skulle ha den i väskan och koppla upp dig mot typ skärmar och sånt på språng. Men om du vill ha snabbt internet så det rätt.

Ruben:

För behållaren för att ha två jag har en annan gör hon tänker nu och hur sjukt är inte där? På den här dagen. Det är fyra portar fem men tänkte att som är större och då har jag inte hubbar. De är upp till 20 stycken och man kan lika och producerar ska allt det? Data,

Andreas:

kabel.

Ruben:

dator, el och ethernet som är i kör data. Men det är allt det ska genom en USB-C kom in med ett uttag in i datorn, in i det från hela systemet och hantera så ut. Och det funkar så jäkla bra. Inte helt orimlig tanke när man tänker på att det borde bli en jätte flaskhals. Men det kanske det är och man visste om att allt inte räckte inte. Hade väl kanske gått några millisekunder fortare, men det är ändå så sjukt. Man tänker efter.

Andreas:

Ja, men det beror ju också på vad det är du gör. Jag kan inte de mer specifika specifikationerna med du kan ju ha SPC tre punkt ett vilket har noll en viss hastighet och sedan kan du ha sönder Bolt som också går via USB-C men har ännu högre transfer hastigheter.

Ruben:

Nu

Andreas:

Och transfer card kompabilitet. Det beror lite på också av om du har standardmått eller bara USB-C, men den porten är mycket kapabel.

Ruben:

Det är helt galet och.

Andreas:

Efter ett.

Ruben:

När man börjar tänka på det här genom att inse hur coolt det är med teknik.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Ibland tar det bara för givet. Men så ska man tänka så ser man. Världen är en underbar. Är.

Andreas:

Hur mår du egentligen? Uppe?

Ruben:

Jag är jätteglad. Jag bara blir över dem. Över vem? Katastrof

Andreas:

Överväldigad.

Ruben:

om det. Blir väldigt överväldigad. Vi kan se det upp. Och jag blev väldigt överväldigad utav teknologins under är just nu.

Andreas:

Sen

Ruben:

bli det.

Andreas:

är det ju jättebra.

Ruben:

Nu. Andreas.

Andreas:

Är

Ruben:

Mindre? Om inte. För det var väl det vi pratade om typ.

Andreas:

uppe.

Ruben:

Har du gjort någonting intressant det? Kul och lärorikt.

Andreas:

Jag har väl egentligen två saker jag har. Testat min smak lite grand. Den i min följetång, den som försvann med posten kom till rätta. Men nu har jag också använt den när jag har flygit och var tvungen att checka in mitt handbagage trots att jag inte tänkte mig att jag skulle det. Men den hade en funktion som var ganska najs för att när man sen kommer av flyget så kan du springa ner till bandet och så kan du slå på en notis när den åter hittar väskan så kan du bara sätta dig ner och fot. Alltså typ. Någon minut innan väskan dyker upp så plingar det till i telefonen och vibrera den och så säger den din vän. Den här taggen är då 30 meter, 20 meter, tio meter samt trillade ner på bandet. Det var ganska najs.

Ruben:

Det måste ju vara en liten hint av smarties eller vad man nu kallar det, som jag kan se mest användning av på riktigt grejer och checka alla grejer. Den fattar jag liksom. Så jag kan sätta det på barnens cykel och din egen cykel. Eller sätta det på en väska eller massage butik och få tips. Ring de får barns kläder och innehållet osv. Skitsmart! Hålla koll på saker och ting eller sätta på kartor eller vad som helst. Men det här liksom det de bara hålla koll på saker. Och det är ju bara för att det inte går att tänka själv. Men lite så. Och risken om du råkar glömma nåt eller så. Men det här gör ju faktiskt inte för dig att du frigör tid. Du kan ju faktiskt ha tagit ut en kvart innan väskan kommer upp. Eller att sitta och göra något annat eller gå på toa eller vad som helst och sedan få lite koll på det. Men nu är det dags för mig att hämta min väska. Det är ju asgött. Så vänta som ett fån och med ska. Men den var inte där. Det var en blåvit. Ska vi dit?

Andreas:

Man behöver, speciellt också när det börjar lite på nu. I detta fallet så var det också makliga skillnader när man åker mellan Göteborg och Amsterdam. Det är ju att majoriteten av människorna som flyger mellan Göteborg Amsterdam inte stannar i Amsterdam utan de åker vidare.

Ruben:

I.

Andreas:

Så det var ju typ jag och tre till som stod och väntade på våra väskor medan resten åkte vidare. Så det där var ju inga problem. Men åker du typ charter mellan, vad vet jag? Typ Kreta eller Mallis och Göteborg? Då står du ju sedan 111 drös med människor och då vill man ju inte stå i första ledet för det. Nä, det är bara

Ruben:

Så det var så svettiga svenska turister och knör på de lerbad jag ska testa först för jag ska ha min väska. Mycket

Andreas:

För det finns ingenting som är så aggressivt som svenska turister som bara vill hem för att deras.

Ruben:

Ja, svenska turister är ju Nu får man ändå vara lite självinsikt här också. Efter Storbritanniens tror att vi är värst.

Andreas:

För byxan är ganska högt

Ruben:

Nej nej, nej. Grejen är att ryssar är ganska sköna i

Andreas:

De är sköna. Jag har inga problem med de, men de kan också vara jäkligt.

Ruben:

Jo, stökig. Men det är fortfarande svensk självinsikt. Även Andreas det. Vi ser inte allt svenskar jobbar för, det själva är svenskar. Men svenskar är riktiga jävla rövhål.

Andreas:

Men det är också det här. Så fort svenskar kommer utomlands är ju alkohol kostnaden halverad i princip så det blir av. Det är nästan som att det har blivit en ett jäkla krav när man är utomlands. Det är inte riktigt ett krav, men när man är ute och reser med andra så inser jag att de går ju omkring och är salongsberusade från klockan tolv på förmiddagen.

Ruben:

Det kunde ju vara hur många. Andra länder. Trodde folk dricker öl till frukost när de ska åka till ett annat land. På Landvetter. Sätter sig på lärare. Haha. Nu ska jag ta en stor stark ska ut på semester. Det känns inte som att det är så många andra länder man gör det. Det är svenskt liksom.

Andreas:

Jag kan faktiskt svara på det. Men det finns ju det man inte säger när man åker från andra länder så det är sällan du ser lika många sitta i baren.

Ruben:

När.

Andreas:

Som du gör på typ Landvetter eller Arlanda.

Ruben:

Precis. Jag tror att det är skillnad på svenskar och alkohol. Det går hand i hand och då att komma till Sverige är billigare. De kan få tag i det 24 sju för att det finns inget systembolag. Plus att du är ledig. Du tänker gå upp på morgonen. Det är tveksamt du får det, sa du

Andreas:

Jag vet vet vad som är värre än terrorist på Landvetter. Pressbyrån på Kastrup. Innan man kommer igenom säkerhetskontrollen. Jag sitter. Varenda gång jag går förbi sitter en bunte svenskar och gör i sig alkohol innan de öppnar säkerhetskontrollen. Upp till. Var sitter det? 1 till 1 Pressbyrån turist? Jag tror inte det på Seven Eleven eller något, men nån sån här snabb mini butik a Stabilt.

Ruben:

den ska jag ge Västsvenska Tawhid och den ska jag ge ut hela tiden. Jag kan bara flyga ur led, lämna vårt land.

Andreas:

oroväckande att din danska är förvånansvärt lik din imitation av skånska.

Ruben:

Det är ju praktiskt taget samma sak, så varför inte?

Andreas:

Du bär.

Ruben:

Det var det ju. Så sa det ju inte jag.

Andreas:

När jag sa att din imitation var förvånansvärt lik.

Ruben:

Och mera imitationer har ju fått pris för att de är så olika det faktiska

Andreas:

Absolut Absolut Men om vi ska gå vidare från min tänkt till min andra del av min vecka

Ruben:

I.

Andreas:

så har jag ju insett att jag behöver typ bygga en gaming dator. Inte för att jag vill spela ett spel på den för jag är inte mycket av en gamer.

Ruben:

I.

Andreas:

Men för att jag inser att min stackars lilla laptop inte riktigt orkar med våra video och ljud projekt vi gör i den här podden. I alla fall så har vi fyra, har fyra spår, två ljud och två video och sen klipper jag liksom med dem och sen lägger man ibland in lite bilder och animationer och sånt. Men. När allt fler var med på grund av dessa tekniska problem. Men när vi var tvungna att starta om inspelningen och vi tappade det och vi fick använda backat och allt hade gått

Ruben:

I.

Andreas:

Så slutade med att jag hade totalt 20 till 24 filer 24 filer mer backat filerna. Min dator. Den orkar inte riktigt med det så. Så mycket. Tack så mycket Jag har definitivt fyllt ramen nu. Och så gick man in och kollade på 100 % av vad. Maxat. Tanken var inte att jag skulle spela in podd och redigerare på den här, men tanken var att det skulle vara en dator jag hade med mig till och från skolan och därför köpte jag en hyfsat billig att ha betalat, typ 6000 bara. Och för skoldator är en grym. Den är 14 tum. Den är inte jättestor och den har en Ryzen fem processor serie 4500 nånting. Den är skaplig och har integrerat grafikkort. Men för att redigera video. Det är lite väl tufft.

Ruben:

Köpte.

Andreas:

Svårt När jag kommer tillbaka till Sverige så är jag supersugen på att bygga en stationär dator som jag kan använda till alla våra multimedia projekt. Jag tror att jag hade sparat så mycket tid och energi på att ha en dator som bara orkade med att driva runt våra projekt med.

Ruben:

Snabbare datorer är ju det som gör att du tjänar tid.

Andreas:

Är du känna till det att köpa sig tid egentligen så att. Just nu när jag laddar ner Båda tvås video i full kvalitet med ljudet som kommer till videon är kasst. Rullade ner ljudet i full kvalité och sen synkar jag ihop dem och sedan så renderar jag det för att jag ska slippa göra det under tiden

Ruben:

Nu.

Andreas:

och den renderingen i normala fall. Jag brukar göra det när vi oss för att spela in på kvällen, ladda ner, sätta den på den, resa på den på natten där den brukar ta typ 3 timmar. Och det är lite väl mycket. Jag kände att där var dött om jag kunde göra det klart så att allting var klart och bara börja redigera podden. När jag sedan dagen efter är klar.

Ruben:

Jag har hemma det, men jag tänker att det löser.

Andreas:

Jag har en kompis som har lovat att hjälpa mig bygga dator så att jag aldrig byggt en dator själv.

Ruben:

Nej, inte alla, men jag tänker att det borde inte var så svårt.

Andreas:

Sedan sa jag att Intel har släppt nya grafikkort nu som ska vara väldigt bra till videoredigering som är billigare än en video.

Ruben:

men jag behöver inte ha ett grafikkort som. Löser allt det bästa spelaren allting du någonsin. Jag vill prova varianten av det för att de ska må bra. Men det ska inte bara funka för att man ska funka, för att spela på om man verkligen vill göra det. Men det är upp med producenten. Ska man ska hantera videomaterial i form av att redigera eller pilla på det?

Andreas:

Jag tänker att en video är ju i och för sig typ marknad. Standard är att de är så jäkla dyra. De har ju ökat priserna på sina kort något enormt på senaste så.

Ruben:

Det är det fulaste jag vet. Det är dyrt, men det är ju värt det. Men man kan också börja nånstans att söka. Jag lägger 15 000 på ett grafikkort, resten av datorn kostar tio och sen så uppgraderar men allt annat under tiden.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Det går även att undvika för mycket ram och du bör inte ha hur mycket lagring egentligen du.

Andreas:

000 på ett grafikkort.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Säger killen. Amen vi kan uppdatera vårat ljud paket så vi får bättre. Nej inte bättre.

Ruben:

Jo, Se vidare på våra nyheter och ämnen för veckan.

Andreas:

Jess!

Ruben:

Jag kan börja. Detta är ju egentligen någonting som jag tänkt prata om länge, men det är inte så. Coolt och tekniskt som det är. Så som det är i dag. Det har länge varit så att det är presenterat, men det kan aldrig bli av. Och det jag pratar om är nio om projektet i Förenade Arabemiraten som är ett ett till hur stort område jag ska bygga var. Jag ska bygga ett berg för skidåkning. De ska bygga någon sorts hubb för flygtrafik. De ska bygga en sorts hubb för boende, de ska bygga grejer för vattnet och så. Jag har inte tid med det här och jag sladdar där allting så ännu är bra för miljön och hit och dit och det är skitcoolt. Men den stora grejen med projektet är något som heter delfin Det är en under 70 kilometer lång linje som ska ersätta en hel stad. Och tänk va? Och hur ska det gå upp? Då ska du vara 500 meter hög, 200 meter bred och 170 kilometer lång man tror det där får vi aldrig av när vi börjat bygga berättar.

Andreas:

Jag hörde det men fattade inte riktigt den. Den ska gå mellan berg och så ska det gå ner till vattnet och så ska den. Men den går ju också rätt igenom öknen.

Ruben:

Det är jättemärkligt Och allting ska vara jätte ledigt, ska ha solpaneler och grejer, det ska renas vatten och det ska out och kylas med någon cool teknologi att det drar in luft och ut luft och det ska vara det coola tycker jag. Att man ska skapa enskilda moduler i det här. Så du ska aldrig vara liksom. Om fem minuters promenad från en aktivitets butik och 02:03 minuters promenad till naturen. Du ska vara nära till allt du skulle tänkas behöva, som att köpa mat och så gått skolan går till tandläkaren och allt ska vara som olika klubbar typ och välplanerat längsta linjen. Jag fattar inte hur man ska få upp den men jag får länka youtube docs hemsida där man kan läsa mer. Det är skithäftigt, De ser så aktivt ut och man tänker det här kommer aldrig gå att göra. Jag tror inte jag att lyckas göra det exakt som det är på renderingen. Men mycket är möjligt med mycket pengar, så vem vet?

Andreas:

Ja, alltså konceptet är ju skitkul. Det är bara synd att det. Just det landet som gör det. Men om de verkligen lyckas få igenom det här. Intressant asså det kanske kan vara nån liksom. Det kan ju vara ett första steg för att göra liknande grejer på andra ställen i världen och konceptet som helhet är ju skitcoolt. Och sedan får Vi se. Vi får se om de löser det dock. Men de har ändå börjat bygga på det, vilket jag aldrig trodde skulle hända.

Ruben:

när kungen i det här landet har lagt in många triljoner dollar som helst från sina oljepengar i massa företag som gått upp med det känns rätt som det är ska det kunna hända på riktigt. De behöver gräva bara för att låtsas som att det hänt någonting. Jag vet att det känns så bra för oss andra. Men jag är hoppfull och tror att det kan bli kul och

Andreas:

Redigt kul koncept, absolut, och det är för er som inte riktigt fattat det. Det är alltså ett långt, långt, långt. En stad på en linje. Är tanken.

Ruben:

Som sagt svårt att förklara i ord men men går att prata om så jag länkar video så får man kolla på det snyggt. Annat som jag tänker prata om lite snabbt här. Det är.

Andreas:

Nej, jag ser vad du har i dina anteckningar. Hur ska du? Hur ska du lägga upp detta på ett bra sätt?

Ruben:

En del av er kanske vet om att det i världen har hänt kontroversiella grejer i form av att folk säger att folk har fuskat och visat att de inte fuskat.

Andreas:

Hur har De fuskat?

Ruben:

Vi pratade med Magnus Karlsson vs hans make Nyman och för er som vet vem Magnus Carlsen han är är en Norsk som är som världens bästa schackspelare och den där Nyman killen är en ung. Jag är 19, är ganska ny men är fortfarande Grandmaster. För er som har rätt kunskap vet vad det betyder. Man är duktig, men De mötte så schackmatt de. Oftast så brukar det vara så att man med är så duktiga så blir det bra. Och just eftersom att de tre Carlsen hade vita pjäser så brukar man inte få som man får första move så brukar man inte förlora. Det brukar bli bra eller ingenting. Den här ny, men efter halva matchen märkte Carlos att jag börjar få stryk av honom. Och det är konstigt, för det ska jag inte få. Det är lite för välplacerade moves här utifrån hur bra han borde vara mot mig. ja, han gick ifrån matchen och efter det så som Pär kom fram blev twitter och saker. Och det slutar med att folk utgick från att han fuskar. En teori är att han då hade en vuxen leksak för bakdelen med en vibrator som skickade kodade till honom för att han skulle röra sig för att få bästa resultat. Och det finns då en youtuber som heter Mike Boyd som har testat detta, så han har byggt den som en vuxen leksak för bakdelar och satt in en vibrations motor som är lite mindre så den ska höras. Och så är det som de säger i telefonen. Han har gjort ett datorprogram, programmerat in det och så sätter hans fru på en dator och kör en match exakt så som matchen körs och sedan skickar dessa motion. Men han har klistrat fast den här vuxenleksaker på sitt ben. Och. Det sjuka är att han slår då en person som har en jätte. Tror han var självaste också en ranking på 2400 eller vad det nu är. Kom ihåg alla sådana termer, ny ranking Och han fattar inte. Hur kan du slå mig? Det är helt orimligt, men det är för att han får exakt den perfekta muggen utan min dator. Han sa det helt orimligt. Fast så här bra kan man inte spela för att datorer är bättre människor på schack. Det är bevisat sedan många år tillbaka. Men att man kan utnyttja den kompetensen. Jag tycker helt enkelt att den videon förklarar allting han gör, för det är skithäftigt och tekniskt att man kan använda en teknisk lösning, hur den ser ut i sin form och så, det är en annan fråga. Men att tekniska bakom Det är som doping för fast inte formen för schack. Det skulle du kunna ha lärt dig andra grejer som kräver mental styrka. Men att du liksom får fördelar.

Andreas:

Är det något du själv skulle vilja utnyttja medan du?

Ruben:

Nej nej, nej, nej. Jag ser möjligheterna.

Andreas:

är det.

Ruben:

Ser videon i alla fall

Andreas:

Ska vi ge oss på något lite mer handfast? coolt. COM har introducerat sitt nya toppskikt Snapdragon 08:02.

Ruben:

Hur?

Andreas:

Det är ganska intressant. Jag utifrån specifikationer. Ett klart lyft från 181.

Ruben:

I.

Andreas:

Och som det ser ut nu så. Den är byggd på tillverkningstekniken fyra nano millimeter Och det har 30 % högre prestanda än åtta jämfört med klockfrekvenser upp till 3,2 gigahertz.

Ruben:

Nu är min dator inte så gammal, men det bör ju närmas LG chippen i att telefonerna kommer vara bättre min dator om typ ett år så. T. Ex.

Andreas:

Sedan är det skillnad på ARM och en x86 64 processor. Det är en viss skillnad,

Ruben:

Det är det, men ändå.

Andreas:

Det här är en åtta kärnig processor, precis som föregångaren. Men föregångaren och ettan hade en uppbyggnad som var. En hög prestanda kärna, tre prestanda kärnor och sedan fyra energieffektiva kärnor. I det här fallet så har man byggt om lite som man har byggt. Man har. Man använder en super prestanda kärna, två nya prestanda kärnor, två gamla prestanda kärnor och tre effektiva kärnor. Energieffektiva så det är.

De har bytt från 03:

04 till.

01:

02, två, tre. Helt enkelt så att man har en mindre energi, effektiv kärna och en mer prestanda kärna. Vilket blir ett intressant paket. För enligt specifikation så kommer chipet också vara 40 % mer energieffektivt.

Ruben:

Det är.

Andreas:

Och på grafikprocessorn förväntas ha högre 25 % högre prestanda. Och 75 % högre energi. Energieffektivitet och prestandan är 4,3 till 5 gånger mer. Det är ett ganska stort kliv kan jag tycka.

Ruben:

Det känns som att det är jättehöga siffror för en generation.

Andreas:

Men det här är super onödiga siffror. Något som faktiskt är mer handfast så erbjuder den Wayfarer sju.

Ruben:

Som inte finns. Men absolut.

Andreas:

När den är kompatibel med Wayfarer så får vi se om mobiltillverkarna sätter in. Antennen för det, men chippet klarar av detta. Den kommer att klara av Bluetooth fem punkt tre och då har vi ett nytt 5G modem som heter Snapdragon XC70 som tillåter att telefonen har två aktiva 5G anslutningar samtidigt. Så nu kan du. Nu kan du döda din data dubbelt så fort.

Ruben:

Jag funderar på om man ska snart köpa in sig på ett limited abonnemang hos någon.

Andreas:

Ja.

Ruben:

För att låsa in sig på ett lågt pris.

Andreas:

Det är en bra fråga,

Ruben:

A.

Andreas:

men. Den kommer att klara att ha 4K skärm och upp till 60 60 hertz eller Q HD plus skärmar upp till 144 Hertz

Ruben:

Och här ser.

Andreas:

Högsta upplösningen för möjliga kameror är 200 megapixel eller videoinspelning åtta K med tio bitars HDR video.

Ruben:

Men så är det. Det är så galet, så galet. Det sjuka är att de här chippen.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Det är inte. Det var ett litet tag innan också, men de klarar så mycket i teorin, mer än vad vi faktiskt använder det. 9,8 km med åtta kg. Det finns nästan inga kameror på telefonen som har två nummer. Pixel för sju finns inte ens på riktigt. Nu är det inte så mycket grejer som. Det finns. Potential men inte någonting som används och jag ser inte att vi kommer att börja med åtta km video på riktigt på många år. Ett större mått av korridor är ingenting som generella människor klarar och det inte generellt sett många kockar adresserar heller. Vi sitter och pratar innan, drar redan 1080 och det kräver din dator väldigt mycket kraft. Nu har vi snart du den bästa låten i världen, men det krävs mycket kraft också med att få det lite bättre och då har ändå vi lite tecken. Så kört Ganska okej datorer. En som jag. Det är orimligt att tro att man ska kunna ha alla maskinerna. Det var inte förberett för det. Men det blir också så. Ja, fast det kommer inte användas. Men det är det som jag pratat om innan, att det är bättre att kunna mycket och använda 10 % av möjligheterna. Det känns för att det drar mindre. På prestanda så att saker funkar bättre tänker jag att jag har maxat rätt rejält. Har en kraschad släppt?

Andreas:

Men det är ju det som är grejen att de här klippen kommer ju komma till majoriteten av nästa års Androidtelefoner.

Ruben:

Flaggskepp.

Andreas:

Flaggskepp är det och du kommer inte använda max på samma sätt utan det gör ju att du kommer ha ett sämre mellansegmentet där du i normala fall befinner dig där du kanske gör något lättare. Fotoredigering och sms om att skicka meddelande är ju liksom ingen högoddsare direkt, men det kommer ju vara mycket effektivare på grund av att resterna får ses som effektiva. Men det jag tänkte sig förra året på nyttan.

Ruben:

Nu.

Andreas:

Sov eller nu. Då har de visat att den har en hel del översättnings problem. Eller den blir ganska varm när du pressar dem så det kommer bli kul att se hur de tackla det på den här processen. För den här är ett steg. Den här är ju kraftfullare. Frågan är om du kommer ha samma problem med varm hud upphettning som man hade förra året eller om man faktiskt har åtgärdat det också.

Ruben:

Det är som telefoner idag. Det är mer batteri och bättre värme förflyttning. Så kan du optimera. Då kan du effektivisera och göra bättre telefoner. Själva chippen och hårdvaran och allt annat där är inte så mycket. Det kapar vi inte just nu. Det är snarare möjligt med mjukvara. Men jag skulle säga den stora EU energianvändningen där av batterierna och värme förflyttning. För att kunna utnyttja det till max. Där har vi de två. Står på kö just nu och jag tror inte riktigt någon som kommer gå på en bra lösning som fortfarande få plats i din ficka och användarvänligt för att kunna maxade för att sitta med telefon in laddad och kanske kör som om det vore dag. Om man skulle maxa så måste du ha en sladd för att du ska få ut mer energi än det som batteriet kanske. Om man nu ska börja gå över till att man kanske kan börja dockar telefonerna och använda de som en dator med 88 skärm.

Andreas:

Samsungs nästa.

Ruben:

Emma menar att det är för att man ska göra det maxade så behöver en liksom få energi. Och då kan man utnyttja den här funktionen. Då hade du kunnat ha råd med två 4K skärmar liksom. Medans annars så finns inte den funktionen alls och samma då med värmefördelning än att du måste ha en server surfplatta nånting för att du ska kunna använda den. Har ingen aning. Och att det kommer som ett kitt. Det är väl det som skulle kunna vara en god.

Andreas:

Ja, att vi ska nå en nivå där du måste docka den. Det tror jag inte riktigt.

Ruben:

När man bara funderar på om det kommer komma skal att du ska ha speciellt skal där du har en surfplatta eller nåt. ju

Andreas:

Jag tycker det låter lite kontraproduktivt från telefon.

Ruben:

De som vill maxa och du behöver köpa ett skal som ökar i tjocklek med tre millimeter, men där kommer du få bort värmen som att det är kylpasta. Men sen kommer du dra el som stryk så att du kommer behöva ladda den.

Andreas:

New York, New York när det är. Nej, det hoppas jag att jag hoppas inte vi hamnar där, Det känns lite väl. Det är lite också grejen att utveckla köpen, att göra mer effektiva och mer strömsnåla.

Ruben:

I.

Andreas:

vi kan snart inte göra. Transistorerna mindre än 01:04 nanometer är yttepytte. Jag vet inte var gränsen går, men det är väl typ en eller två eller så där. Man har

Ruben:

Jag tror att det är där gränsen går.

Andreas:

Så det finns en gräns när vi inte kan bygga lägre. Men då måste vi bygga andra effektivare grejer och.

Ruben:

Där har ju massa tillverkaren börjat kolla på alternativa lösningar, antingen att ha biologiska datorer eller ha kvantdatorer eller Ericsson liksom

Andreas:

Jo,

Ruben:

sådana grejer så.

Andreas:

på håller vi på med också. Finns

Ruben:

Och så det där. Det är ju fortfarande ett ämne som på utforskas och forskas på. Men jag är inte säker på att jag kan säga vad som funkar inte funkar. Jag tror ju nånstans att ju större värme och energi det är ingen lätt puck att lösa. Jag tror det kan vara där vi kapare inte att vi inte har hårdvara som klarar det, men vi har inte batterier som kan driva det och vi kan inte med säkerhet säga att det inte kommer att bli svin varm.

Andreas:

Nej, och det är sant. Förra året hade vi ju lite. Eller nu under året har vi haft lite. Om man pressar de är att de blir varmare. Men grejen är att majoriteten av människorna pressar inte telefoner.

Ruben:

Nej, men det gör också att du stagnerar i utvecklingen i vad man vill kunna göra på telefonerna. Hade man kunnat pressa dem så hade man kanske kunnat utveckla, vad vet jag. Mer appar för att kunna hantera åtta k mer appar som eller spel som skickar 4k video och har jätte mycket sjuk användning och allt så att telefonen klarar av det. Men nu tror jag att vissa utvecklare att vi får leva med att vi kan jobba 50 % för att skall användas under en längre period så kommer inte telefonen varken utvecklingsmässigt och energimässigt klara av. Mer är det så att det är det som. Jag tycker dock att annan utveckling stannar upp p.g.a. Ja, det går inte att utveckla till den fulla potentialen. Däremot på datorer. Och det är väl inte den sortens folk fast mellan bärbara och stationära datorer. Att en bärbar dator i all sin fullhet är att den klarar mycket mer än sig själv. Datorn klarar ju faktiskt mer för att den har mer skydd. Elementen har större komponenter och mer energi tillförsel

Andreas:

så är det absolut. Men jag tror att de flesta skulle vara rädda. Jag tror att Snapdragon nu eller Qualcomm. De lägger liksom i max växel för att man vill. komma ikapp de. Bara som Appel. På senare år har fått. Och tidigare var det ju det var ganska kommer noll. Att androidtelefoner hade bättre specs. Men att Apple bara hade effektivare mjukvara. Nu har ju Apples processorer tagit ett jättekliv och är också i många fall specs mässigt nästan vassare och dessutom har bättre mjukvara. Så jag tror att kolla här försöker bara vara med i löpet mot Apple.

Ruben:

I.

Andreas:

Så att man vågat göra det. Det som jag vill komma till då är att jag tror de flesta egentligen bara uppskattat om man under 01:02 år eller varannat år typ vi gör inte en prestandaökning, vi gör bara effektiviseringar, Vi skiter i att öka prestanda, gör det effektivare. Vi sparar mer ström och den blir mer värme för värme för effektiv. Istället för baka vi puscha vi kan trycka in ännu mer. Jag tror inte folk bryr sig så mycket. På årsbasis.

Ruben:

Det kommer få sagt. Det kommer oändliga siffror nu och möjligheter som är oerhört njutbara. Se till bättre att stanna upp som de säger och jobba på. Det är det som stannar upp.

Andreas:

Ja men jag ska kolla om jag har lite kapplöpning i mappen nu. Men om. Skulle de hinna ikapp så skulle det nog inte vara en negativ grej och jag tror att det hade varit ett bra koncept. Men. Den största tillverkaren av Android telefoner är ju Samsung.

Ruben:

Nu.

Andreas:

Och. Nu har det börjat dyka upp rykten och en hel del saker som faktiskt pekar på att nästa års Samsung deras s av deras s serie, deras S23 kommer vara likvärdig i globalt. Alltså, det kommer inte vara skillnad mellan europeiska telefoner och amerikanska.

Ruben:

Ingen action och helt enkelt.

Andreas:

Ingen. Har dykt upp än. I Dyk Bench så har det dykt upp en prototyp. Av den europeiska modellen för att de har fortfarande. tror de brukar lägga till ett B.

Ruben:

Nu.

Andreas:

I den europeiska modellen med den europeiska modellen har i Scorett så har den en Snapdragon åtta Gen2 processor. Sedan Qualcomm kom har mer eller mindre bekräftat att alla Galaxy S23 telefoner globalt kommer gå och köra Snapdragon. Och Samsung har sagt att man utökat samarbetet. det är inte bekräftat. Men det är mycket som pekar på det.

Ruben:

Annars.

Andreas:

Men ska vi ge oss på det kan vi väl ge oss på lite. Den största grejen som händer just nu i teknikvärlden och det är att det är en ganska. Det är ganska mycket uppsägningar bland teknikföretagen. Amazon säger säger upp tusentals metall säger upp tusentals sen Twitter. Syftet med det vet jag inte om det är riktigt på grund av samma anledning och många av konkurrenterna eller en hel del av konkurrenterna till andra som gör samma sak. Jag vet inte riktigt om vi ska våga gå så långt som att säga att det är liksom. Det jag skulle säga. Det är ett tecken på att ekonomin saktar ner, eller i alla fall att företagen ser tecken på att ekonomin saktar ner och att man förbereder sig så att man inte hamnar i samma situation som många företag gjorde 2008. det här nu skulle inträffa.

Ruben:

Jag tror ju att de har täckt lagen. Har ju haft oändliga pengar in och då också kunnat anställa väldigt mycket folk bara för att testa göra saker och se om det funkar. Och så har jag tyckt det är jätteroligt. Har visat att det var nån som de content creator från Metall som vi kunde filma sin dag. Jag börjar dagen med en kaffe, sen gå till gymmet. Sen efter en sallad säger jag ta en kaffe till och sen så går jag hem och bara har jobbade ju. Eller liksom vad gör det? Och jag tror att så är det inte generellt. Men jag tror att. Många nog för att komma undan och att man nu kanske försöker effektivisera smalna ner sina verksamheter för att och introduce coming. Troligtvis så att de man får se är detta verkligen personal som behövs? Också gör sina behov men kostar utgifter och. För man tror väl annars att inkomsterna kommer stanna av. Vi kanske inte blir mindre, men jag tror att måste se över. Men jag såg någon artikel där man pratar om att folk ser Arne med det nya lite bubblande tänk bubblan skulle krascha nu, men det verkar inte det som händer enligt de som kan saker att det pekar inte alls på att det är det. För teknologin flödar fortfarande är liksom pengar in, de flödar ny kompetens och så här gör man så det funkar. Det är bara att att man haft väldigt mycket mer personal än man egentligen behövt möjligtvis. Och en positiv grej i detta är att ni flödar in massa bra utvecklare och ingenjörer och annat. Till och med startups och mindre bolag som inte har och som inte kunnat konkurrera med jättarna för att med jättarna. Men du får 1 miljard och du får gratis mat och ett gymkort. Jag överdriver för komisk effekt

Andreas:

gör ju absolut att du får en jäkla massa pengar och lite equity och liksom allt sånt.

Ruben:

Och förmåner Och allt mellan bolagen är barn när du kan få lite pengar och god kamratanda. Men du kommer jobba lite extra mycket. Ja, det blir lite jobbigt och konkurrera mot det. Men nu är det så att nu försvinner lite de jobben. Varför ska inte kunna gå att starta på? Inte att jag inte ska få betalt för att jobba. Så trött. Jag tror inte att det stannar av att inte trött och bubbla ut från last. Men däremot tror man man börjar. Se över vart man faktiskt kan gå och mötas. Faller det sig så att så mycket handlar där om att man stänger ner mycket projekt inom hårdvara för att man inser att vi kanske inte är på rätt spår. Det här blöder pengar som inte ger oss någonting och vi kan se inom en nära framtid att vi kommer få in pengar på det. Vissa har fortsatt jobba med Oculus och andra vill byta med andra saker och Amazon där tror att det har varit bara överflödig personal som. Man försökte rensa bort. Det kan fortfarande behövas för man automatiserar lagförslag. Det kommer behövas behövas folk som sitter och tar emot så länge även man kanske inte behöver ordinarie personalen. Och det låter också som att. Förlåt, men man är inte den personalen som gått här. Men de behöver inte ha vinklad

Andreas:

här är inte haft det här för

Ruben:

Ja, företaget klarar sig ändå och det kommer fortsatt utveckling. Du kommer fortsatt få in pengar men det kan inte kanske göra lika mycket roliga grejer med pengarna.

Andreas:

Men jag tror inte det kan vara liksom också en stor grej att pandemin är över så folk sitter inte hemma lika mycket och scrollar sociala medier och köper saker på beställning på samma sätt. Så att tippa annonsintäkterna minskar antagligen för meta en hel del. Man kan inte kollar sociala medier lika mycket som man gjorde när man alla satt hemma dygnet runt. Och en person. Ja man vissa av dessa grejer man kan man nog hade köpt från Amazon under pandemin köper man det kanske i butik då, även om de inte är jättestora om 50 % gå och köpa sin nästa. Vad vet jag? Lampa i affären I stället för att köpa den vi har en sådan så förlorar vi 50 % av sin lamp försäljning. Så du tror inte att det kan vara så här dig att. Pandemin har hängt att det liksom börjar lossna nu. Vi lever inte i samma värld längre.

Ruben:

Jag tror att en kombo av mycket saker är säkert alla bitar också. Och en grej är att det är lite oroligt i världen på flera fronter. Det är lite vad som sas om att Apple lagt in att man inte kan dölja att man ska bli svårare av appar. Det gör att de får mindre data. Tror det är många små byggstenar som nu man ser. Okay, vi får, Vi kan inte jobba så tidigare. Vi behöver se över verksamheten och det låter som att det är så sjukt mycket folk som sägs upp. Det är inte så många. Jag hittar en lista där man kan se alla uppsägningarna från cannabis och jag ser inte att det är perfekt datahantering som gått till källan och kollat. Men att Meta säger upp 11 000 människor, det är 13 % utav hela deras workforce. Syns att man säger upp 50 %, eller liksom jag ser det på många. Så visst, det är ingen stor siffra och 13 % är inte heller en liten siffra. Men inte så att man gör skit stora saker och trots allt kan vara så förbannat. Det går tillbaka till vår kärnverksamhet. Vi backar lite för att vi måste kanske överleva lite nu när det lite tuffare eller där vi tappar lite pengar eller vad det nu är. Jag tror att det kan vara mer såna grejer som. Styr. Och att det inte är så att vissa bolag är över 25 % men också mindre bolag som man aldrig hört om och men de skickar listan till Europa, ska ni kolla på dem eller nått företag? Jag säger upp 13 000 människor och det är 9 % och ser inte att det inte galet.

Andreas:

nej, nej. nej. Det är en stor summa och det tyder på någonting. Det är ju inte helt ofattbara mängder däremot. Tycker det är väldigt kul att. Mark Zuckerbergs citat säger Vi har pengar vi kan pumpa in i hjärtat på oss och det är inga konstigheter. Vi. Tycker det känns lite, lite blandade signaler om vi säger så.

Ruben:

Det kan bli lite jobbigt när. De övriga kontakterna i listan är 10 000 samma som i 3 %. Så det är det som det är ingenting.

Andreas:

Nej, 10 000, inte jättemycket, men det är en ganska stor uppsägning. Men sett till deras globala workforce är det ju inte mycket.

Ruben:

När.

Andreas:

Right? Nu har vi pratat ganska länge så vi kanske vi rör oss för ett veckas tips.

Ruben:

Tycker jag.

Andreas:

Och vad är veckans tips denna vecka?

Ruben:

Veckans tips är ett tock fynd. Och med är direkt den här sidan när man går in på den så är det inte där https verifierad så inte säker. Så man får själv välja hur man vill gå det eller inte. Jag tänker att man kan lita på den som har källkoden.

Andreas:

det.

Ruben:

Jag har gjort det. De har källkoden v3 så man kan hitta den på Github, de har Spotify API och allt möjligt så jag tror på dem. Men det är något som är svårt. Gör musik. Och det är då vår egenutvecklade webbapp där man kan logga in med Spotify information också. Hämtar en hel del bibliotek och spellistor eller biblioteket välja själv och sedan sortera upp det i olika kategorier. Och sen så kan vi sitta och leka med den datan och se har jag har kollat på lyssna mycket musik som de här årtalen när jag lyssnar. Mycket musik som jag. Det här mordet eller mordet. Jag så mycket jätteintressant. Vad se musik data på, vad du lyssnar på majoriteten av min musik har producerats de senaste 15 åren och är inom elektro dans är dem liksom hållet?

Andreas:

Jag är inte helt förvånad.

Ruben:

Nej, jag är inte förvånad, men jag trodde att jag hade ett bredare scoop av min musiksmak, men det har jag tydligen inte.

Andreas:

Är det.

Ruben:

Kul grej. Testa vill jag rekommendera. Det

Andreas:

Ja, det. Problemet är att de har inte ett SSL certifikat så att den där sidan är inte https krypterad. Det är det som är problemet. Det betyder inte att den är skadlig. Det är bara att ni kanske inte ska gå in på den på. wifi nätverk ni inte känner till för att erat lösenord kan. Man kan se det i internettrafiken till hemsidan.

Ruben:

Men gör man det hemma och är bakom sina vanliga säkerhetsdörrar så är det lugnt.

Andreas:

Så ska det vara. Då borde det inte vara några större problem. Men på egen risk. Men jag tycker det är en häftig sida vara ett. Om vi har sagt nånting märkligt man vill rekommendera ämnen eller gäster så kan man skicka ett mail till oss på och trycka till mig punkt. Com. Man får gärna passa på och gå in och kika våran instagram, facebook och youtube där det finns videoklipp. Och man ska inte. Man får absolut inte glömma och prenumerera på podden i sin favorit podd spelare så att man inte missar och det är för att man inte ska missa framtida avsnitt och gäster helt enkelt. Vad ska man göra när man ändå är i sin favorit att spela över?

Ruben:

Den här blev ju.

Andreas:

En revisor och en betygsättning.

Ruben:

En kram för det uppskattas. Det blir man eller man. Vi blir glada. Och sen tycker jag att alla som lyssnar så här långt borde gå in på instagram. De borde gå in på Facebook och de borde gå in på youtube och hitta våra klipp och gilla och följa oss.

Andreas:

Jag är just det. Gilla och följa oss på Facebook och Youtube. Det var allt vi hade för denna veckan.

Ruben:

Det var det. Tack så mycket! Ha det gott, Vi syns. Vi hörs! Har.

Andreas:

Ha, det gör jag. Är