Käck-Tech Podcast

Elon Musk äger nu Twitter: Vad händer härnäst?

November 07, 2022 Andreas & Ruben Episode 36
Käck-Tech Podcast
Elon Musk äger nu Twitter: Vad händer härnäst?
Show Notes Transcript Chapter Markers

I detta avsnitt diskuterar Andreas och Ruben den stora nyheten att Elon Musk nu äger Twitter. Vad innebär detta för plattformen och dess användare? Vi utforskar också rykten om att nästa iPhone kan ha en USB-C-port och diskuterar lanseringen av den nya smarta hemstandarden Matter med nästan 200 certifierade enheter. Dessutom delar vi våra tankar om musikplattformar, Signal och mycket mer. Lyssna in för att få en djupgående analys av dessa ämnen och mycket mer i veckans avsnitt av Käck-Tech Podcast!

Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!

Vår tech-vecka

Nyheter


Huvudämne - Twitter är nu ett företag ägt av Elon Musk


Veckans tips

Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:


Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Andreas:

Och Fröken Ur.

Ruben:

På hel.

Andreas:

S. Om folk visste att vi använde Fröken Ur för att synka våra kalendrar så hade de trott att vi inte var så tekniska.

Ruben:

Och ska användas använda.

Andreas:

Jag vet inte om det finns nån bra synkad klocka som inte förkunnar.

Ruben:

Atomic Bomb åt.

Andreas:

Är inte det du vill ha viktigt i ditt liv, i din sökhistorik?

Ruben:

Hej och välkommen till projektet Podcast podden där vi diskuterar, dissekerar och om vi har tur informerar om teknik.

Andreas:

En låt som att vara lite dans i steget, lite hoppa lite hoppsasteg.

Ruben:

Men jag hade lite dunstat och steppade lite med fötterna.

Andreas:

Bra förvaring. Skitbra! Haft en bra dag det.

Ruben:

Ja men hur kan man säga att vi haft haft en lång dag? Jag börjar med övningskörning och också ännu en nio timmars jobbdag. Och nu detta

Andreas:

Det började med övningskörning innan de gick till jobbet.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Varför?

Ruben:

För jag har inte möjliga Havel möjlighet, men det är bättre för mig att göra det före och efter jobbet.

Andreas:

Det.

Ruben:

Men sista tiden jag kan övningsköra är till halv. Kvart över fyra och oftast vill man jobba lite längre

Andreas:

Har du vass, en körskola eller

Ruben:

Att.

Andreas:

har jag trodde det var ett med typ din sambo eller någon förälder annat.

Ruben:

alltså på körskolan. Så därav innan jobbet funkar det bra.

Andreas:

Okej. När ska jag börja övningsköra med dig?

Ruben:

Förhoppningen är väl att det inte ska behövas. Men vill det när du kommer hem så absolut. Det kostar 500 spänn eller vad det.

Andreas:

hoppas jag du ska ha körkortet så jag slipper det.

Ruben:

Det tror jag inte kommer ha, men på god väg, vilket är ännu.

Andreas:

Men jag är mer av en sådan där vi kastar ut dig i den djupa änden direkt och sätter dig på motorvägen.

Ruben:

Upp med din bil då

Andreas:

Jag fann den försäkrad av en anledning

Ruben:

då så.

Andreas:

jag betalat med helförsäkring i flera år nu. Har inte behövt använda den, men ska jag någon gång ska det väl användas?

Ruben:

Absolut. Mindre om min bilkörning och mer om din För

Andreas:

vill avslöja den?

Ruben:

är makalöst avundsjuk på mycket som har skett i ditt liv de senaste veckan. Så djuren.

Andreas:

Och jag skulle veta varför du är avis.

Ruben:

Att var på en stor jätte gala med eliten i Sverige när det kommer till teknik och kungen samt ta på sig frack. Jag klagar inte om man säger så.

Andreas:

Jag behöver nog utveckla den här historien för annars så kommer inte folk att att

Ruben:

Vad har de gjort?

Andreas:

vi ska vi kanske börja med att jag är medlem i. Studentråd och då är det inte intensivvårdsavdelningen utan det härär Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien som då har ett studentråd. Jag är där för att jag blev utvald att representera Högskolan i Borås där jag pluggar och då ska representera dem i student rådet och vara en i ett gäng. Då av elva studenter så är vi den studio rösten i akademin. Och de driver lite olika projekt och så. Där är vi med och tycker till vad vi tycker i olika sakfrågor och sedan så driver vi lite extra egna projekt och liknande. Jag har suttit med i drygt ett år och man sitter man blir invald på två år så det här blir mitt sista år och mitt andra. Och i år blev jag vald till ordförande för det här. Den här fantastiska lilla gruppen. Och det innebär att man automatiskt blir toastmaster för. IVAs Högtidlig sammankomst. Och det är liksom typ det stora OS mötet som de håller. Och efter årsmötet så har man en bankett och det hålls i Stadshuset i Stockholm. Och i samma salar som man håller Nobelfesten på. Det här har vi i tidigare år kallas för lilla Nobelfesten, vilket är väldigt. Ja, jag tar vad jag kan få. Jag fick toastmastern den här banketten och lite in på ett såmötet var officiellt avslutat. Men så ska man förflytta folk alltså. Så man fick ju kliva påscenen ganska tidigt. det här mötet och banketten. Gästas också av till exempel herr talman Andreas Norlén och Hans Majestät Konungen för att nämna två av alla andra människor som är i denna salen samt för Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien är en akademi där man ska försöka samla väldigt framstående ingenjörer eller folk somär väldigt framstående inom näringslivet för att kunna bygga broar mellan akademi, utbildning näringslivet helt enkelt. Så ja, det är ju ett rum med väldigt prominenta människor. Fint sagt och där knallade jag runt i pingvin kostym.

Ruben:

Frack.

Andreas:

För. det var en väldigt häftig upplevelse, det måste jag säga.

Ruben:

Det är då.

Andreas:

är väldigt kul och det är väl lite det coola med att få vara en del av livet. Att man får. En möjlighet träffa människor som har gjort väldigt coola grejer.

Ruben:

jagär mycket de människorna som du antagligen kanske bara pratar med snabbt eller pratar på länge under helgen har du antagligen inte mött annars.

Andreas:

Nej, det är inte folk som normalt sett springer på.

Ruben:

Eller att man kanske springer på dem, men inte att man får möjlighet att prata med dem.

Andreas:

Nämen lite så. Och eftersom jag då är ordförande såfick man ju vara med på någon så här liten förmiddag dagen innan och så innan det skulle börja så ställde jag mig påEvas kansli och så såg jag att någon annan som antar jag, börja snacka med honom pratar med Angelica om en kvart. En jättetrevlig herre och vi hade jätteroliga diskussioner. Varpå han kände han lämnas på. Och just det har jag missat introducera mig. Visade sig att det var Saabs vd

Ruben:

Den ser man.

Andreas:

Mister Johansson himself ha.

Ruben:

Men det är inte i sådana här sammanhang man inser någonstans att i grund och botten alla är människor.

Andreas:

Jojo och de alla är väldigt liksom när man träffar dem i det här sammanhanget. Jag vet inte hur det är att träffa dem utanför, men i IVAs sammanhang så är de väldigt fint och så väldigt billiga och pratar om många av dem är väldigt. Student positiva. De har själva varit studenter att de absolut flesta av dem sätt de är väldigt öppna, får prata, diskutera student frågor, diskutera vad viär rolig samt hur vi ser på världen och hur vi upplever förändringarna som pågår i samhället just nu. Så att Det är en väldigt häftig organisation att vara del av och sen får också sätta lite prägel påmed vårat tyckande och tänkande.är ju någonting speciellt du funderar över. Eller ska vi lämna det där?

Ruben:

Nej, vi kan lämna det där.Är det något mer du vill dela med er av?

Andreas:

Kungen var på ett väldigt gott humör och han är väldigt rolig.

Ruben:

Du är.

Andreas:

Hur vi skulle gå. Processionen liksom. Banketten började och då gick jag och min vice ordförande som också var toastmaster. Vi var ju två liksom om uppdraget. Och då skulle vi gå först och såskulle IVAs VD gå rakt bakom oss och sen så konungen tillsammans med henne bakom oss och. Jag skulle gå framför våran VD och min. vice ordförande. Hon gick framför kungen och Vi bar upp mickar med myggor till och på en balklänning så är den här sändaren svårare att gömma än på en frack. Den här lilla sändaren satt liksom innanför hennes klänning men lös upp i håret. Ta på kungen liksom. Till lyse, en liten lampa och min viceordförande som blev det blev lite orolig för att vi hade de här mikrofonerna hade vi noll kontroll över. De satte på oss att de funka eller inte. Vilken färg lyser nere röd eller grön när den är grön och sen sen så Vi skulle liksom leda dem ner till platsen och då sa jag men det är lugnt och säg till om den börjar blinka eller blir röd eller nåt. Så rörde han sig lite och då blev då bären blinka. Vad nu blinkar. Nu stannade vi. Men jag vet inte. Jag vet. Vad ska vi gå? sätt? Och så sa jag att det är lugnt. Vi har koll. Följ bara efter oss. Och så var det någon liksom. Längre bak så föll den gröna lampan av. Jättebra! Jag kan följa lampor. Så skämtade han om om om lampor i kläder. Det var jättekul. Men han var på gott humör. Det var roligt

Ruben:

Max.

Andreas:

har ni en rolig filur måste jag säg, så det ska vi gå vidare.

Ruben:

Ja. dig?

Andreas:

har två tekniska saker som också har hänt. En ganska så ganska stor ironi.

Ruben:

Men hur?

Andreas:

Vi börjar med ironi. Jag beställde en Samsung Smart tagg. För att jag ska kunna checka min typ resväska och sånt när jag behöver checka in den på flyg bland annat. Och för att Jag vill också köpa en rtg till min sambo och så vill jag testa de mot varandra för att se om det finns något som är bättre än den andra. Ironin här nu är paketet är försvunnet,

Ruben:

Det förflutna tar

Andreas:

men jag har beställt den och så fick jag mail om att den levereras till min brevlåda. Den ligger inte i min brevlåda.

Ruben:

Men du Men inte så att någon granne eller någon annan har sagt att du hittat mig.

Andreas:

Nej, den har inte dykt upp än.

Ruben:

Hur

Andreas:

Och jag kan liksom inte riktigt med att gå in och titta i folks brevlådor, sätta

Ruben:

Nej

Andreas:

upp jag kan inte. Då är det ju låsta brevlådor för att jag kan liksom inte öppna snabbt och se om det är nånting i, utan man måste liksom stå med en lampa och kika in i så fall. Och jag kan det inte, men det ser bara väldigt dumt ut. Så. Ironin i att jag har beställt en. En smartare ska kunna tracka grejer och tråkigt med att inte den försvann. Post är Nederländernas post. De säger att jag kan inte kontakta dem förrän på lördag, för då liksom då, dåförväntar man sig att paketet är borta. På lördag så ska jag kontakta posten.

Ruben:

Kudde. Lakan fanns hemma

Andreas:

Men lite så det känns lite. Känns lite pissigt och kanske har slängt 300 spänn i soporna. Men det kunde ju också varit värre. Det kunde vara dyrare. Ge.

Ruben:

Det kommer säkert löser sig på något sätt också.

Andreas:

Hoppas det. Ja herregud, i värsta fall så går man inte under för den summan pengar. Det är tråkigt som student speciellt. Och sen så har jag de två senaste dagarna grävt ner mig i singel.

Ruben:

Varför undrar jag?

Andreas:

För att jag hörde en podd. Det var Discord som är en podd av det var som hade Signals VD som gäst och diskuterade och så jämförde de lite. Till exempel vårt sätt att jobba med privacy och hur? Såsom de kallar det, massövervakning, chatt system, hur de hanterar data och hur Signell jobbar. För Signell är en non profit organisation så att Målet är inte att tjäna pengar. Målet är att tillhandahålla en tjänst och ett bevis på att de tillhandahåller en bra tjänst. Det är ju att till exempel WhatsApp och RCS använder signals kryptering algoritmer och deras kryptering system för att kryptera sina meddelanden. Men så kommer det fram en hel del grejer, till exempel att WhatsApp och alla de andra. Messaging plattformarna. De samlar ju ihop en hel del metadata, så även om. Meddelandet vi säger krypterat. Så all data runt omkring sparas såde kan inte se specifika meddelanden. Men Se vem vilka du pratar med till exempel. Medan Signell då har som policy att de ska veta så lite det bara går.

Ruben:

Så ditt mål nu är att vi ska börja använda signaler fortsatt och testa det och se för det funkar bra.

Andreas:

Ja,

Ruben:

Nu

Andreas:

vi har skaffat sig signaler.

Ruben:

ska vi väl sagt motorfästet. Slutsats av vårt testandet funkar jättebra. Jag tycker whatsapp möjligen är den och ta en enkel bara kört. Känns som alla skulle kunna skaffa kör innan ens testat signaler. Vilka ändrar denna uttalandet om en Men fram tills nu, WhatsApp är väl bra?

Andreas:

Fördelen med WhatsApp är ju att det finns folk som använder det. Tyvärr inte så många i Sverige, men internationellt så är det väldigt som använder det och. De har ju ändå en bra säkerhets profil trots att det är Facebook, såman får ändå ha det i bakhuvudet dåFacebook äger Men profilen är ändå. Det håller ändå över genomsnittet när det kommer till säkerhet säkerhets men så. Jag lyssnade på podden igår. Jag tänkte att jag länkar till den där poddavsnittet från det. Kallar det ett väldigt intressant avsnitt på hur de har byggt upp sin företagsstruktur och att. dom kommer liksom inte vika sig det minsta utan hela deras grejer. Vi behöver inte vara i Kina för att överleva. Till exempel som appen att de krypterar iMessage meddelanden. Men för att få verka i Kina sålåter man Kina hosta servrarna. Och på så sätt kommer de hävdar att vi har inte brutit krypteringen, men de har servrarna med krypteringsnycklar. Oups. Medan Signa läsa. Vi är en non-profit. Vi behöver inte växa utan vi vill växa enbart för att vi vill tillhandahålla en bra tjänst. Så att om folk i Kina vill ha appen så kan de fortfarande ladda ner den.Även om den är förbjuden där så kan de ladda ner den och använda den. Och vi kommer dit. De kommer liksom inte. Säger någonting om det, mer än att det kinesiska regimen som kan vara lite nöjd med det men att de kommer vika sig för Kina utan de tillhandahåller tjänsten och de behöver inte heller vika sig för ett dugg. Då går vi. Då går de helt enkelt inte in på den marknaden. Men de kommer fortfarande låta appen vara tillgänglig om de hittar på andra sätt att ladda ned. Och till exempel nu såvet jag att de tog upp. Ser också att Indien har uttrycker det mycket kritik mot signal men att de sa nej. Vi kommer inte att gå in i en diskussion med de här, här regeringarna för att. Vårt jobb är tillhandahålla en säker och privacy fokuserad app. Där vi inte sparar någon information. Det ska om det ska vara helt krypterat, allting ska vara upp till par. När det kommer till privacy delen liksom. Och därför det här. Jag gillar det här. Jag har undersökt och kollat vad alla andra tycker om det sen. Det kom ju också lite in på huvudämnet. För er som har läst avsnitts beskrivningen och överskriften såkommer vi prata om Twitter och Elon Musk och det visar också att Elon Musk använder signaler i kommunikation. Har kommit fram av alla de här Twitter handlingarna och vi vet att det var Snowden använde signal. Det är underligt när stora människor somär hyfsat privacy medvetna använder det. Det tyder ändå på en del. Så ja, jag vill. Slå ett slag för Signell och jag vill testa det.

Ruben:

Yes, nu har jag laddat ner efter redan laddat ner det men jag börjar skruva till det efter.

Andreas:

Jag gick in och kollade hur många av mina kontakter som har signat och det är inte så många

Ruben:

Nej, jag kollade också.

Andreas:

tyvärr. Men det är också. Det bästa är ju att om Signal blev nya WhatsApp eller nya Facebook Messenger egentligen för en. en meddelande app som inte har användare är ju ganska menlös Tyvärr.

Ruben:

Ja

Andreas:

Vi måste testa det innan vi ger den totala rekommendationen. Allt jag läst hittills är

Ruben:

Ja.

Andreas:

Din täckjacka och hur din vecka varit.

Ruben:

min vecka har varit bra. Jag blev frisk i söndags skulle vi säga. Mådde fortfarande efter sjukt dåligt i måndags, i tisdags. Mådde bra och har inte gjort någonting inom sjukdomen och därav nu. Nu i torsdags bara inte så har det hänt så mycket. Har jobbat.

Andreas:

Men nu avslöjar det åter igen när vi spelar in det här ett lajv.

Ruben:

Men någonsin så sjuk att. Jag borde vara ganska foto premium. Jag kommer inte ha provision på fem styling tjänster. Jag kollade totalt en timme tror jag på dem medans jag kollade flera flera timmar på youtube. Så jag har insett att jag måste värdera lite vad jag än lägger mina pengar där med dem. Men det tar emot ska sägas. Men

Andreas:

Men

Ruben:

får la se.

Andreas:

det finns ju någon sådan här basic Youtube premium som bara plockar.Är det sant? Men jag vet inte riktigt var begränsningen går. Den här veckan så var jag ju tvungen att skaffa mig. Google vann för att jag har använt allt min data i mitt cloud så att jag nu betalar för Google och andra för att göra

Ruben:

Har du inte haft innan.

Andreas:

Nä. Nu slog jag i taket påmina 19 gig jag har. Och det var det. Men jag är ändå utomlands och håller på. Jag behöver ändå se till att jag kan spara nya bilder och sådant. Jag vill inte att de försvinner.

Ruben:

Vad kostar det att få ta av och hur mycket fick du extra?

Andreas:

Är hundra och jag betalar 19 kr i månaden.

Ruben:

Om det är rimligt.

Andreas:

Ja, det är en, vad vet jag, Vad kostar 20 spänn nuförtiden? En chokladkaka njöt jag inte choklad i den utsträckning?

Ruben:

vad kostar 20 kr efter Det är genuint sant. Jag kan inte se var min var efter 20 kr lapp. 2021 Bra uttryckt Jag begär efter 20 lapp var. Vad hade man kunnat köpa för det?

Andreas:

Asså du kan ju köpa typ två liter cola tänker jag.

Ruben:

Gör man det

Andreas:

Det med mer pant borde du hamna på typ 18:19 tänker jag.

Ruben:

A man bör fundera på vad mer man kan köpa för i spel som man verkligen.

Andreas:

Nocco.

Ruben:

Två bord tänkte jag säga, men det är ju så mycket längre.

Andreas:

Men en note kostar väl typ 18:19 spänn?

Ruben:

A kanske borde ta och köpa en energidryck typ.

Andreas:

Ja typ

Ruben:

konsttryck.

Andreas:

går nog på. Vilket är det? Du kan ju också gå till typ lider och köpa konst för en femma styck.

Ruben:

Det är.

Andreas:

Säker diet och hälsosamt.

Ruben:

Men. Man.

Andreas:

Jag tänkte att det borde ju ingå där.

Ruben:

eventet.

Andreas:

Men hade de haft den här basic.

Ruben:

Bra

Andreas:

Annons versionen med Google vann i ett paket där den köpte.

Ruben:

det är någonting jag tänker att nu när företag bör få mer och mer tjänster och det ska bli.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Att man köper en helhetslösning för. Vad vet jag. Säg att Märta släpper 15 spänn i månaden och slipper reklam på Facebook inser jag och Åsa. Vad nu när det har hänt att jag bortser.

Andreas:

Jag har provat.

Ruben:

Betänk det och sen så vet jag vad mer jag skulle kunna inkludera i det. Du får också en 20 gigabit lagring i en cloud

Andreas:

Men jag vill inte laga någonting på meter.

Ruben:

Nej, nej med säte i helvetet. Sånt där gör värt det.

Andreas:

Är det sant?

Ruben:

Sak samma. Previous Meddelande Det som är intressant och som du testar nu betalat för det. Men i förrgår så såg jag Tick tock där de visade på hur mycket olika musik, människor och annat får betalt per styck på olika plattformar. Allt från Youtube till Tidal, till Spotify till diesel och allt möjligt. Och de visade på att Tidal får väldigt mycket betalt. Och då börjar det vara. Hur är det med tiden? Vi har inte använt tiden på fem år eller nånting. Jag hade när vi kom ut och testade en månad, oavsett ifall det var något. Och det som slog mig först vart Sten. Precis samma sak, men det som lockade var att man kunde få master kvalité på ljudet och jag är ändå lite av en audiofil. Inte galen men ändå. Jag tycker om bra ljud

Andreas:

Är.

Ruben:

så jag tänkte att jag testar att man får gratis månad. Spoiler Jag har redan avbeställde för. Jag testade i över en timme med först när paus i 5 minuter på toa för att bara se ifall jag kände skillnad. Hörde ingenting sen så gick in i mitt sovrum, satt där helt mörkt och satt på mina bra hörlurar. vänder det inte. De bästa håller värmen men ändå bra. Koppla inte datorn inte den mobilen. Körde inte bluetooth. Köpt en kör med sladd. Och sätter på samma låt Spotify och Tidal samtidigt. Försökte sätta så att de var synkade, höjde på ena, sänkte på ena så är det på ena, sänkte på ena, hade 320 hastigheter på den ena som mp3 och på den andra alltså sport. Och på Tidal hade jag nu var 94 000 pass löjliga siffror Jag hörde minimal skillnad påväldigt specifika låtar i specifika scenarion när det känns som att ljudet kändes lite större och tillägget tog bort alla equalizer och allt sånt och så hade en normal volym av allting som skulle sorts av PUT. Det var så lite skillnad så det var inte ens roligt. Då tänkte jag okej, men detär för att mp3 är såpass okej. Jag tar en låt jag inte laddat ner på dator än, som ändå jag vill lyssna på som ändå är fem minut långsam lite och spelar på både med bas och en bas med diskanter med ljud och allting. Hade dem på lägsta klassen påspotify och högsta kvalitén på tiden. Det var. Med är kanske då så att man märkte att okej, nu har jag ändå skillnad genom hela låten. Men det var såpass lite att jag kunde ändåtycka att det var en bra ljudupplevelse. Ni lyssnar på de sämsta på Spotify. Och då är det ju inte så pass värt pengarna tiden datan för att man ska ha det på ett par hörlurar. Vilket är speciellt bra om det är pods till 90 % av tiden jag lyssnar på musik. Det är inte värt det. Du kan inte se det. Kan förstå det om du har ett skit maxat ljudsystem hemma och då kanske och du inte vill ha massa skivor och massa. Sånt kanske man. Men. Nä, jag fattar inte.

Andreas:

Jag skulle säga att gluteus just nu utan extra finesser är tillverkade av kopparrör i tät från vissa tillverkare. Löser inte loss. Det är just nu, vad jag vet så är det bara. Och jag undrar om inte senaste är påtiden i för sig är kompatibla med låtsas, men resten är i alla fall inte det. Det är väl inte många butiksägare som har kapaciteten för det och dåmåste också din telefon lösa det. Så över Bluetooth. Jag skulle säga det noga. Och just Jag skulle vilja veta. Eller tror du ditt ljudkort i datorn löser? Om det är det som är din bodelning.

Ruben:

Bra fråga, men de borde väl klara av mp3 ändå tycker.

Andreas:

Men 320 kilo per sekund.

Ruben:

En bättre.

Andreas:

Det högsta på en bättre. Vad är det man räknar som CD kvalitet?

Ruben:

1403 är det.

Andreas:

Och tyst kasta ur dig siffror.

Ruben:

Nej, men jag kommer exakt

Andreas:

ja, det är väl kanske det. Men så här. Jag vet, för jag harändå helt okej hörlurar. De jag faktiskt har på mig för tillfället. Mina Audio Technica är The Eagle m fit t ex och jag hör inte mycket skillnad. Jag tror vi visar de ljudkortet i min dator som är liksom min bilmek. det här är lite som du vet när man köper kameror. Du upp till typ tio 15 000 såfår du ganska stora skillnader för varje tusenlapp liksom. Men sen efter det mellan typ. Nu är inte jag fotograf, men utifrån den researchen jag har gjort. När jag köpte min kamera steg mellan 15000 till 50000 är mycket mindre än steget mellan 5 till 15. Det finns liksom en en gyllene punkt när du får som mest för pengarna. nu vet jag exakt var den är på kameror idag. Men när jag köpte min så låg den mellan tio 15 000 och fick du väldigt mycket för pengarna? Men sedan om du vill gå ännu högre så är skillnaderna där. Det är klart att det skillnader, men ju högre prisklass du går desto mindre blir.

Ruben:

Så det är. Det som stör mig mest var att låtsas att jag inte hörde då, sådet var nästan ingen skillnad alls. Jag ska ju säga att jag i vissa tillfällen hörde ingen skillnad alls. Och det stör mig lite. Låtsas.

Andreas:

Jag tror att du har ditt ljudkort och jag tror du hade haft skillnad, men jag tror detär någonting som bollarna kanske.

Ruben:

Men jag har ändå vart hemma hos en med musiklärare. Han hade ett sånt riktigt super system. Vi snackar liksom en halv miljon system ljud och han körde liksom perfekta ljudkvalitet in i det och då var det som att sitta med instrumenten runt dig

Andreas:

Ja.

Ruben:

och det är en helt galen värld. då måste du också ha så mycket grejer

Andreas:

Jag.

Ruben:

med oss som pratar lite bikarbonat där mellan det steget. Och okej, cd burkar i hörlurar är dyrt. Nu hände inte så mycket emellan.

Andreas:

I dag är

Ruben:

Lite så för att du ska uppnåskillnaden verkligen märkvärt och pengarna måste investera och utesluta ha betydelse.Är det värt det?

Andreas:

Ja, jag håller med dig.

Ruben:

Så är det därför också mp3. MP3 mp3 har blivit kungen av ljud för det är där någonstans man får ha en bra och ingen bryr sig till ett mycket för att de ska måbättre.

Andreas:

min typ för musik. Lyssna på podcast så känner jag typ det är minimal skillnad mellan typ hundra, 92 och 320. Alltså det är klart att. Där är skillnad. Men det är så jag hör. Inte mycket skillnad i mellan. Men på musik har jag betydligt mer skillnad mellan 192 och 320. Men efter det så vet de inte om du har alltid all utrustning bra för jag hade en skulle nog kunna kalla honom audiofil men jag gick gymnasiet. Han hade liksom en iPod med en extra dac som han bar omkring på och sen open back hörlurar som var svinbra. Och det är klart att vi har lite skillnad. Jag tycker inte att. Mördad och han pungade ut för sina hörlurar. Fem 6000 för hörlurarna så ska du ha däcken och så ska du bygga ett litet liksom okej som alltid byggas? Nej. 320 duger alldeles utmärkt för mig och 392 för duger alldeles utmärkt för faktiskt det vi lägger upp på dig.

Ruben:

Förutom när Ruben tycker att han är duktig oså och hade valt

Andreas:

Fast det spelar ingen roll för att våran distributör drar ner 192.Ändå lade vi upp det i högar sådet var det mer delen döda 92.

Ruben:

Du förstår säkert deras komprimering.

Andreas:

Vi går in på nyheter tycker jag, om du känner dig.

Ruben:

Ja, det ska in. Som sagt, jag rekommenderar inte heller för någon inte vill ha något annat någonting. Annars finns inget syfte för man använder. ska gå in på nyheterna nu och nyhet, en nyhet. Jag har ju nämnt det tidigare, men. Att kommuner blir tvingade att byta till USB-C på sina i fokus.

Andreas:

A.

Ruben:

I slutet på 24. I och med nya EU lagen

Andreas:

S.

Ruben:

och. Någon som inte uttalats ännu. Det är en kids buddy som är aldrig utan hans namn men makes Och han la ut en video på detta Harlem och bekräftade lite mina tankar och lite Samtidigt här så har det exploderat lite olika nyhetsmedier och annat, både från detta men lite annat så att folk ser appen. Lovar att det kommer komma nu speciellt, men de baserar det på en intervjuv med om det varit New York Times tror det Garden Washington Post vad det var? Kanske

Andreas:

Annars var det i vår som kompaktkameror. Strunt samma, vi

Ruben:

Någon av de amerikanska tidningarna

Andreas:

Vi länkar.

Ruben:

där make marknadschefen författarenär med och säger någonting stämmer. Vi behöver compliance. Vi måste hålla oss

Andreas:

We will play.

Ruben:

Ja precis. Och det tolkar folk som att alla som skaffar PC telefoner. Men det är som jag sa från start, jag tror inte att det är det de säger. Det jag försöker säga är ju att visst, vi kommer hålla oss till det som sägs. Vi måste följa reglerna och lagarna. Det är de. Så är det. Men jag tror nånstans som dessa föreningar kommer att göra en telefon med USB-C sladdar. Kommer nog göra en bara ladda med trådlöst eller någon hittepå lösning för att komma runt reglerna för göra det.

Andreas:

Är

Ruben:

Sen finns det finns fortfarande och så finns fortfarande chans eller riskerar vad vi kallar att de gör en USB-C. iForm till nästa år, många säger, men för att man ser det på många andra enheter som behöver USB-C och lite så. Men också något som jag förstår om dom gör en annan lösning. Ja, det skulle förvåna mig heller om det enda du pratar om visst man vill ha en sladd, då skulle kopplingen göra lite mer felsökning och så kan bra göra. Men kan man då ha lätt avtagbara baksidor eller vanliga så kanske man kan ha den inkopplingen på baksidan om man inte ska till en för support. Varför inte? vet inte.

Andreas:

Så om du ändå ska ha en kontakt så kan du lika väl ha den tillgänglig från utsidan. I min mening sägs det att vi prata om så vi vet inte, men det är ju det här. Det finns ju lite kryphål i den här lagen. Lagen säger att. Om du har en ladd port såmåste den vara lite speciell. Om den håller sig innanför begränsningarna, varav en begränsning är hundra watt. Vi har redan telefoner som är långt över hundra watt laddning i alla fall och teoretiskt sett tre år så skulle Appel också kunna införa 100 watt laddning. Det är ju många tillverkare som har gjort det och de behöver liksom inte ens ladda med hundra watt så länge det räcker att de pikar.

Ruben:

I.

Andreas:

Och sedan går det så går det ner. Och Appel vill ju inte lämna. Lightning Lightning gör att de tjänar enorma summor pengar.

Ruben:

Ghana Begär.

Andreas:

har jag här med. får IF you never mad far. iPod loggan som man ser påalla Appel godkända kablar innebär att var enda kabel köpa.Även om inte Apples egna såbetalas en viss procentandel till

Ruben:

Tur.

Andreas:

10 % av den kabelns kostnad till Apple bara för att den är Appel godkänd. Och att gå över till deras PC då som är en standard. Men det är det. Det som är jättekonstigt tycker jag. Att appen i grunden i princip utvecklare Det är principen eller uppfinning. Inte helt, men nästan om man ville ha. De var liksom de första som kastade ut alla andra fort och körde de spice på macken. Det är jättekonstig att de är så anti och liksom använder på alla sina grejer. Sen är de ju pengar i och för sig,

Ruben:

Dessa argument i väst, det är bara deras argument nästan

Andreas:

Ja.

Ruben:

av. Så jag tror gott om företag och att det inte bara handlar om pengar och att de redan tidigare. De är ändå ganska duktiga på att vara och enfaldig. En del kanske är bättre än vad de låter, så de är ändå ganska duktiga på det ska väl sägas. Det kanske finns sanning som folk försöker krossa när det kommer till det här med att det är. Jag vet inte.är så att vi lever i bara för att vända på huvudet i arbetet att korta det. Kanske. inte.

Andreas:

jag skulle säga Det är också lite bullshit att någonstans plockar de neurala laddarna och så måste vi köpa en bit. Sedan har vi en egen förpackning. Jättebra. Men samtidigt så. Det är ju föråldrad kontakt. Detär bara att tjäna det

Ruben:

Med detta, säger USB-C, har vi fortfarande marginal, men det är inte orimligt att viss PC blir utbytt inom en kanske inte snar framtid, men en rimligt nära framtid eller förändras. Och att som lite Apple säger ocksåatt man ska inte stoppa eller tvinga fram en kabel är ju bara för att. Man måste få alla och samma kabel och vi gör det enkelt för att det kommer sluta. Men vi satt och tänk när en skitsmart ingenjör kom på att vi kan göra en kabel som är så här mycket mindre, kan skicka så mycket mer data som är mycket mer el och kan göra de här sakerna också.

Andreas:

Precis.

Ruben:

Och den blev ju inteåtervinningsbar, eller vad vet jag. något större blev det alltså som USB-C inte kan. Du kommer antingen behöva göra om lagen ett mycket längre tid än Vreta för tror att den lanseras denna kabeln tills att folk börjar använda den. Det tar mycket längre tid för att ändra lagen då och ska man då behöva hålla sig till den lagen och då blir det jätte jobbigt, då stoppar man utveckling.

Andreas:

Men det är ju också en sådan grej som är lite korkad egentligen. Men alla lagen för den skull den explicit nämner SPC. Och hade den här lagen trätt i kraft hade risken med micro eller micro. Herregud, tänk om jag var fast med den kontakten i. Så det man skulle gjort egentligen borde ju vara att. Den utsedda standarden av typ i DSP alliansen eller konsortiet att det är den man ska följa och att nästa gång i DSP utveckla en ny kontakt för avsedd för telefoner. Adobe switchar man till den inom ettår eller någonting och att det är en överenskommen liksom så här grej att ja, det är ju ganska många av de här företagen som är medlemmar och hjälper till och utvecklar och DSP. Och då över att man i stället hade lagt lagen på att senaste standarden satt av dyr DSP. Konsortiet För mobil laddning att man har som kommunikation att det har vart kravet. Det har ju att i min värld betydligt bättre att det är det. Jag håller med dig, det är faktiskt den enda riktigt starka argumentet jag hört mot den här lagen.

Ruben:

Och sen visst, EU är inte den långsammaste maskinen på planeten och de är inte ord bara och så fort kommer inte en jätte utveckling som ändrar just de här inom ramarna ske Men det gör ju ändå att det här indie företaget som vill utveckla en ny produkt som vill ha special. Sladd kan göra det. och det är inte det som stör mig. Men det finns mycket att säga. Har du något mer du vill säga om detta?

Andreas:

Nej, det är väl lätt tro om MTB att de hade en väldig bra tanke att om vi ser den medskickade laddaren i nästa mast om det inte sitter en USB-C kontakt. I nästa års vision. Och de skickar med en i stället för en lightning kabel skickar med en. Maxi Dock tror jag inte att vi kommer att se någon ny spice. Det. Det enda som talar emot det är egentligen att de bytte till spice på Apple TV kontrollen.

Ruben:

de har endast hälften som de har. Men nu ska vi se på.

Andreas:

Ja, Vi går vidare. Matte har haft en stor lansering av event

Ruben:

Nio.

Andreas:

lanseringen av eventet så lanserar man också nu nästan 200 certifierade enheter.

Ruben:

Jag har bland annat sett att Filip gjort

Andreas:

Branschen.

Ruben:

bruschetta, blivit serverad på mattor bland annat.

Andreas:

IW har blivit certifierade att Cara blivit certifierad och det har lovats att det är på gång. Saker får namn och LIF och Andersson. nu när jag var hemma i helgen såloggade jag in i Smart appen och jag har en matte logga där numera.

Ruben:

O kul.

Andreas:

ja, det finns också ett löfte från Ankara som är som har varit lite i Zigbee världen att. Deras hubb kommer att bli en Matter breach för deras Zigbee enheter. Ni som kanske använder den. det är den enda Zigbee hubben som har negativ HomeKit kompabilitet. Kommer att bli en Zigbee till Metro och. Och sen har de lovat att. Versioner av deras grejer som nu finns med. Zigbee kommer nästa år komma som Freed kompatibla och alltså inte kommer behöva hubben över huvud taget.

Ruben:

Najs.

Andreas:

Och Akavas grejer är generellt sett ganska billiga. Deras rörelsesensor kostar under 200 spänn, deras sån här fönster och dörr sen så inte heller så dyrt. Där är bra grejer. Det känns bara som att det nu, nu händer. Nu kommer det. Och de har utlovat och diskuterat stöd för kameror i matcher som inte funnits tidigare.

Ruben:

Najs. Betyder detta att jag kan? Troligen då någon gång tidig vår nästa år faktiskt börja investera i ett smart hem och tänka matte?

Andreas:

Ja, det skulle jag säga. Sen så. Jag hade. Om jag var du så hade jag nog. sökt Gottfried hållet för att inte belasta alltför onödigt för att de är ett protokoll som drar mindre ström. För WiFi är Bluetooth för sig såmycket, men varför drar en hel del ström i standby läge och. Red Marsha så att ju fler enheter desto bättre nätverk.

Ruben:

Så jag får tänka på det då. Jag tänkte nu är inte aktuellt, jag har varken råd eller tid eller det är inte lättare ännu så jag kommer avvakta.

Andreas:

Men det är på gång i alla fall och det tycker jag är positivt.

Ruben:

Det är najs.

Andreas:

Ska vi ge oss på veckans huvudämne?

Ruben:

E. Som vi redan kanske tystar. Men så är det en kär repris till ämnet som har lyfts från under poddens historia. Elon köper Twitter eller Elon Musk köper Twitter.

Andreas:

Twitter är nu ett del av företag.

Ruben:

Ja, han är till och med VD för bolaget.

Andreas:

Ja, det här har varit en spännande historia det här.

Och Gick köpet genom den 27:

e och. Elon På sitt lilla sätt gjorde ju det här väldigt speciellt. Han tog med sig ett handfat. och sa lätt i synk in. Som han la ut på Twitter ska tilläggas, och han köpte den för utgångspriset som han sa från början.

Ruben:

miljarder.

Andreas:

För 4 miljarder dollar.

Ruben:

ja, precis. Och eventuellt det. Precis så blev på väg mot rättegång. Och han insåg någonstans där på vägen att det här kommer inte att funka och det var därför han drog tillbaka det priset, för att. hans kanske inte höll.

Andreas:

De flesta är ganska överens om att i rättegång så hade han antingen blivit tvungen att betala skadestånd till Twitter eller såhade han behövt köpa Twitter ändå. I det här fallet så köper vi Twitter för utgångspris och så slipper vi allt det här och betalar och allt vad det. det här har gått lite fram och tillbaka i den här historien, om vi säger så. Vi kan väl börja med att han. Den 21 januari i år så köpte han 9 % av Twitters aktier och fick därigenom officiellt rätten att vara med i styrelsen som han först sa att han skulle vara med i. Men efter att ha kritiserat Twitter påTwitter och fått ett meddelande av vdn som säger att du får absolut säga vad du vill, men det här hjälper inte oss att göra Twitter bättre så valde han att nej, jag ska inte få gå med i den här styrelsen. Jag köper Twitter istället. I april så la Irland ett bud på 54,7 dollar per aktie. Och då blev ju hela dilemma för företaget att ta det privat för att de 4 miljarder dollar i Belgien skulle bli. En vecka senare och det var ju lite prat om pojken, pill och grejer. Men en vecka senare så godkände Twitters styrelse köpet Sedan i maj så twittrade Elon att man nu sätter vi, nu sätter vi den här bilen på hold för att du. Nu skakar jag lite. Nej, det här kändes inte bra. Han började. Undersöka det här klivet som kom från Twitter att under 5 % av alla användare på Twitter är borta. Varpå han hävdade att det var mycket mer han trodde att det var upp mot en 20 Månaden därefter.

Så skickade han in 01:

01 klagomål till FCC och hotade med att han vill att han vill dra sig ur det här kontraktet. Vilket resulterade i att Twitter som svar gav Elon Musk full access till vad de kallar figur hus av data. Och här börjar det hända spännande saker. För efter det här så har Twitter, ingenjörer och lite folk inom Twitter sagt att Elon Musk plockade ut enorma mängder data och data som han egentligen inte behövde för att undersöka det här. Ja, det är skitsamma. Nu i juli, 8 juli för att vara exakt. Så lämnade in en masks advokat Tim. d meddelade till FCC att man planerar att bryta det här kontraktet och gå ifrån avtalet. Och som svar så hotar Twitters styrelse med att ta. juridisk hjälp för att en formsak att få den här delen att gå igenom för att. En styrelse på ett företag någonstansär där för aktieägarnas bästa. Och den här bilen är ju en jättestor Peugeot för aktieägarna, så att inte få igenom den här bilen vore en ganska stor förlust. För det är lite deras jobb.

Ruben:

I.

Andreas:

Polisen PL Vi vill inte att Elon köper till att vi ska tvinga Gilad att köpa denna tvärvändning. Och. 12 juli så. Går Twitter till attack och stämmer Mask

Ruben:

I.

Andreas:

och anklagar honom för att inte upprätthålla det han har lovat. Sen rör vi oss in i augusti. Då mot stämmer Elon Musk Twitter och säger att de håller på med en shim för vilseleda sina investerare. Det här har varit lite av det är en soppa. Det slutar med att över hundra förelägganden. skickas från båda sidor. Och de skickas ju till de närmsta människorna omkring Elon Musk och de nämnda människorna kring Twitters grundare Jack Dorsey. Och då runt omkring Twitter. oktober sedan så kom det en ganska stor överraskning. Elon Musk berättade för Twitter att han skulle köpa Twitter för original summan 44 miljoner dollar och. Della och domaren gav Ella mask till och med 28 oktober att slutföra köpet vart vi nu är. Idag

Ruben:

I.

Andreas:

så har ju det här gått igenom, han har ju köpt

den 27:

e så gick köpet igenom. Han ställde sig på Twitters högkvarter i New York med ett handfat och sa lätt in varpå han i princip avsatte hela Ledarskaps Time. Numera så är det bara han som är i det, båda directors och den enda director och han har i princip sparkat hela det teamet. Jag skulle vara en person kvar.

Ruben:

Och det väl typ att man sparkar kanske. Jag

Andreas:

låtit han vara kvar ett litet tag så att man ändå liksom

Ruben:

Det är som Lite så är det, men han gör det han ska bli själv med. Jag kan inte förstå det. Kanske blev det en film? Var ser sparkar man nu. Han som var ekonomiansvarig också tycker inte sant. Men det är så som man vill göra med det tycker jag. Den som är Den sitter med bättre allt vad med lagar och sånt göra för att den personen kan Så bra tycker man kanske, men nej för hon var den rätta. Du behöver inte sånt tycker jag för jag mina kollade på den lite djupare. Hon var en av de drivande människorna på att få Donald Trump avstängd i samband med Capitolium. Vadderingen och allting var president. Och hon verkar vara drivande i alla de här människorna som fått stryk på slutet. Om inte förstörs plattformen och hela den biten. Och jag har börjat se en bild av det här som inte jag har tänkt på innan. Det är hur djupt rotat Frostbiteändå är i den här uppköpet någonstans och att i Damaskus är det som att inom veckor så vill man ha en. Kommitté med väldigt stor diversitet som kan nås utan den här personen är okej men är okay och försöker inte vara så PK. Liksom folk så är ett mycket. Sen ska man då kanske sitta och säga alldeles för jätte sjuka saker Men det är inte var Bodegas gården ska hitta en person som har i någonstans.

Andreas:

Han vill ha någon typ av mad bord eller typ någonting som ska hjälpa och moderera innehållet. På något sätt.

Ruben:

Och jag tror att han sa det att han han. För varje gång jag får frågan att komma ut av något som finns bakom ett konto nu. Då hade Twitter haft så mycket pengar att det var löjligt för dela en fråga av alla så jag visste.

Andreas:

Så är det.

Ruben:

Det jag tycker är helt sjukt som han har valt att göra fast jag fattar att det behövs och att det är hans enda vapen. Det är att han går ut och säger att det kostar dollar. Lite dyrare att ha en blå markering. För att man är verifierad konto. Men sen så säger folk ifrån Är du helt galen? Det kan du inte göra och dåfrågar av kan vi köra 8 dollar i? Varför han gick på den siffran vet jag inte, men jag fattar att det kan ju vara ett bra sätt att få folk att. Pumpa in pengar i företaget. Det är väl jättebra, men hela syftet med Verified grejen är inte att det är något premium det Är Och att man kan behöva en primer variant då man ska få in pengar, men då borde inte det vara en verifierade symbolen, det brukar ha nåt annat. Jag vet inte. det. Det är märkligt i alla fall. Jag har inte ens Twitter. Och sen så kommer Jussi som ändå florerar och säger emot detta på alla grunder. Och för att. Ska du betala för någonting? Var det inte fri sprit? Sen så vet jag vad heter handstilen? Inget av det också. Viking var trött så sa emot och sa att när med säkerhet hålla på. Vi kan inte ha liksom kostar pengar för att det ska vara verifierad när det är det är löjligt.

Andreas:

Är det den här funktionen. Det roliga historien bakom är att han egentligen har gått till Twitters ingenjörer och sagt det här ska vara klart inom en vecka, annars får du sparken.

Ruben:

Det är också

Andreas:

Och tro mig, tro mig. Vill man ha en bra väl fungerande funktion så är det fel sätt att gå. Han kommer få funktionen men han kommer spendera ett halvår på buggfixar.

Ruben:

Vad tror du? Han löser det. Han ställer sig upp. Det är rykten dock, ska sägas. Man ska upp halva personalstyrkan och de västra halvan som är kvar ska tvinga in till kontoret. Jag tror inte att det är verket. Det känns jätte orimligt säger jag. Hur många som kommer sparkas för att liksom han vill effektivisera verksamheten och få in liksom. Jag kan se synergier mellan andra företag han ändå ensam ägare Jag har fattat, det finns sådana

Andreas:

Han har också gjort uttalandet att detta inte är en ekonomisk del

Ruben:

Nej. Det är också det.

Andreas:

Var okej. Men sen fattar man ju att det här, det har ju varit snack om att det skulle sparkas folk på Twitter innan det här köpet Men en annan sak han har gjort som jag tycker är hela det här är att Om man vill irritera sina utvecklare så finns det ett väldigt bra sätt och det är ett sätt. Skriv ut din kod från de senaste sex månaderna. Vi ska gå igenom den för att jag vill se vad du har gjort. Robert alla utvecklare att de ska skriva ut. Inte många månader men x antal månader tillbaka. Koden som har uppdaterats och då ska de gå igenom det. Känns som ett väldigt gott tidsfördriv.

Ruben:

I.

Andreas:

En annan grej som har hänt, det är också jag kommer ihåg att Trump var avstängd i 11 minuter. Under en kort period från Twitter.

Ruben:

Nerverna.

Andreas:

Men det var en en Twitter medarbetare som jag vet om den var uppsagd eller hade blivit eller hade sagt upp sig själv, men som på sin sista dag. Stängde av trappan, var avstängd i 11 minuter från Twitter som rubrik, gick in och stängde av grejer eller stängde av honom. Och på grund av den här lilla händelsen så har man nu satt spärrar för Det är teamet som har den makten är det teamet som också modererar lite grann på Twitter. Den som ska ta bort massa ja, hit spit liksom. Förtal och grejer. Sånt här. De ska plocka bort sånt. Det teamet har nu låsts ute från sitt verktyg så att de inte kan gå in och göra såna saker. Så Tim helt enkelt som ska se till att plattform formen hållas ren.Är avstängd. Samtidigt så går illa ut och twittrar grejer som är märkliga. Hur liksom? Hur balanserar man det här? Och nu är det också folk som upptäcker och testar det och ytterst skriver helt sjuka grejer på Twitter bara för att se vad går igenom och går inte igenom och vad kan modifieras och inte. Poliser på Twitter som ska hålla Twitter rent har stängt av stängts av från att använda sitt vapen. Så nu löper hela Twitter amok och samtidigt så går ocksåElon Musk ut och skriver en del kontroversiella twitterinlägg.

Ruben:

Det är inte. Ovanligt med kontroversiella idéer på internet just nu. Saker som också är väldigt icke bra

Andreas:

Ja.

Ruben:

till samhället på olika sätt. Viss

Andreas:

Ett.

Ruben:

bok är rent av sagt det är sjukt att folk säger väldigt högt. Profilerade människor säger saker också som har väldigt stort överraskat.

Andreas:

Du kan titta påstormningen av Capitolium. Det planerades ju i det öppna.

Ruben:

om jag tänkte på kakan i och

Andreas:

Jag hann också. Det är en fantastisk kit storm som jag tror att vi kommer att fortsätta följa ett bra tag framöver. För det här är liksom. Spännande saker, t.ex. Det som kommer att vara kul att veta. Inom nästa vecka kommer vi få en funktion som kostar 8 dollar för att vara verifierad på Twitter.

Ruben:

I.

Andreas:

Kommer man kunna som vem som helst betala för det här och få kicken. Hur många människor kommer han säga upp? Och största frågan av allt. Hur många? Kommer fortsätta använda Twitter efter denna skit stormen.

Ruben:

Vilken publik kommer vara kvar på Twitter? Och frågan också. Vad kommer födas i stället för Twitter? För alla som inte vill vara.

Andreas:

Ja.

Ruben:

Det är. Det kan hända mycket på kort tid så jag hoppas ju tror att jag inte gjort det själv. Men jag tänke att kan man se till det som är värdigt Twitter, använda det och utnyttja det så finns det väldigt bra fina saker man kan få. Och det bidrar till väldigt mycket, liksom samma diskussioner och bara det finns fina saker, men ocksåfå det fria språket att flöda. Jag tror att det finns fara med det. Problemet är att många är troll när de gömde sig bakom en. Ett användarnamn och säger Jag tycker jag skriver vad de vill och många tycker och skriver saker provocerar. Men att vissa inte fattat det är provokation och tro påatt det här är verkligheten. Det

Andreas:

Men det finns ett par exempel på detta där man har försökt med sådana här grejer och nästan alla har gått över till att de måste modifiera för att. För det första Vill man ha folk som gör reklam på sin hemsida för tjäna pengar så kommer inte de som gör reklam vilja synas på er. Vi nazistiska åsikter och. De som florerar allra bäst är de som har väldigt kontroversiella åsikter som. I det normala inte skulle accepteras. ju friare du gör platformen desto mer sådana kommer du få och då kommer du inte ha några normala användare kvar. Vad fyller plattformen för funktion?

Ruben:

Men jag är ju lite mer kanske kontroversiell. Jag tycker jag tycker att man ska få skriva vad man vill. Vad Är. rätt och fel? Visst, vi kan. Många av oss kan enas om om att rasism är dåligt. Men säg den dagen folk kommer enas om att det är fel att tycka om teknik nu vet simpla är frågan, men du fattar.

Andreas:

Är.

Ruben:

Då kommer den sortens saker blockas eller stängas ner. Det kommer alltid finnas de som tror och tycker likadant och idéer som du själv inte håller med om och som utav majoriteten syns ses som helt galna. Men då är det också bra för den de som inte håller med att se de värdena för att kunna prata mot. Mot andra hållet och skapa diskussioner och möten bland tankar, idéer, mat, människor. Och kan man inte ha det mer eller mindre helt fritt, då blir det väldigt svårt att få till en grej som nästan hela världen kan enas om. Det är att typ barnpornografi ska inte finnas på alla plattformar. Ja, den kanske man ska moderera rätt jävla hårt. Men. Annars är det inte jättemycket som man kanske borde moderera tycker jag. Vad tycker du? Om man ska vara helt fri såska möjligheten finnas för alla uttrycka sig på sitt sätt. För de som vill följa dessa tyckare och tyckare. Och då får den skaran växa. Men du kommer också se den. Rörelsen. Men de som tycker att helt andra hållet sjunker häftigt och sitt håll.

Andreas:

I princip absolut, men det här är ett privat företag som också kan hållas ansvarig för vad som händer på deras plattform.

Ruben:

Jo, men då får man ju i så fall så att vi privat inte tillåter att allt där händer. Vi tar inget ansvar för våra användare, skriver vår plattform.

Andreas:

när jag vet hur det funkar på andra ställen. Men i USA finns det någon lag som säger att det att det är så länge man inteär ett mediabolag är att plattformarna ansvarar inte för vad som läggs på dem. Däremot så är det ju ofta annonsörer som gör det. Skulle du säga att Tyskland är ett öppet land?

Ruben:

Bra tub tub stor del. Men det är inte helt, absolut inte.

Andreas:

Men till exempel om Twitter skulle öppna helt och hållet såskulle de få jätteproblem i Tyskland. För Tyskland har extremt starka lagar kring hur man får uttrycka sig i nazistiska eller nazistiska uttalanden. Och då skulle de teoretiskt sett också. Skulle inte Twitter kunna verka i Tyskland Alltså att inte ha någon typ av moderering är Det finns ingen plattform som hittills har existerat som inte har slutat upp med att de måste moderera, för det funkar inte. För inte. Du kan inte tjäna pengar, folk inte vilja betala för sociala medier i många, många avseenden. Om det nu inte är för att aka jag är varför Gerard och jag behöver betala Twitter för det kan det kan ses som ett lite bättre alternativ i sig. Men det finns ju ingen som skulle använda sig av Facebook om det kostar pengar och då är det största inkomsten annonsörer. Annonsörer vill inte synas. Vi Hat åsikter generellt sätt

Ruben:

Nej, men då kanske du kan bygga en algoritm som faktiskt bara syns, dvs innehåll som matchar väldigt bra.

Andreas:

Fast de vill inte ta den risken. Det var någon gång det läckte igenom påYoutube och det slutar att vara ganska många företag som bojkottar Youtube under en kort period för att de råkade dyka upp bredvid och såg om det var någons terror organisations grejj eller vad det var. Men någonting var det och. Det är väldigt svårt för oss som en organisation att kunna tjäna pengar och det här är ett företag som.Även om Elon Musk har en jävla massa pengar kan pumpa in i det inte borde göra en hjärt borde inte fortsätta att göra förlust om de vill finnas i längden och eller vara ett välgörenhetsprojekt.

Ruben:

Jag säger inte att Twitter ska göra det, jag säger bara att ska man vara helt fri sprit eller helt öppen och fri så kan man inte ha för mycket regler, lagar Och. nån som styr det för hårt för då kommer det sluta med att en dag så kommer det som för stor majoritet tycker nog allt. Inte accepteras oavsett.

Andreas:

Men allt. Alla plattformar du är på idag är ju modererade på ett eller annat sätt.

Ruben:

Klart med.

Andreas:

Stör du dig supermycket på det?

Ruben:

Stöd och stöd. Men det som är pratat om innan jag har ändrat min algoritm medvetet på sociala medier. Jag försöker hitta fakta från olika vinklar bara för att inte bli helt låst i samma synsätt känns det jättesvårt och inte blir det det? Samma sak som med folk man umgås med. Jättesvårt att hitta kontaktytor där de tycker helt olikt

Andreas:

Fast det finns ju, det finns ju andra lösningar på det. Och det är ju att. Inte se sociala medier som en källa till nyheter och istället söka upp opartiska nyhetskällor.

Ruben:

Men inte

Andreas:

På andra

Ruben:

om heller. Jag tänker också

Andreas:

Eller

Ruben:

diskussion. Det finns såna forum, men då blir det också att det blir låst i bara de forumen. Människor som. Antagligen tycker likadant som det för om att Twitter då hade kunnat vara då att Du har en person som uttrycker sig väldigt rasistiskt, som en person som tycker att alla rasisterär dumma i huvudet till exempel. Då kommer de. Personen som fick gifta sig kommer aldrig skriva det öppet på. Du ser på Twitter för han vet att han kommer försvinna. Han skriver i ett forum där alla andra människor tycker likadant som man tycker. Ska man få bekräftelse. Det mellan personen som tycker han så är också väl dumt,

Andreas:

Vi.

Ruben:

Du behöver ta den skolan. Jag vill bara säga att jag tror att skitsamma börjat prata för mycket. Ja de har ju tekniker jag tycker väldigt mycket med frågan om inte det märks.

Andreas:

När vi av båda för fri speech. Jag tror bara inte att det är Twitters jobb att tillhandahålla plattformen.

Ruben:

Nuet det.

Andreas:

Fast jag tror inte det kommer att funka och det är det jag vill få fram. Jag tror inte det funkar ur den bibliska aspekten. Han vill driva Twitter.

Ruben:

Då kommer Gunnar.

Andreas:

Ja, jag tror att risken är. Stor om han inte gör om han inte sköter sig. För jag tror att det krävs mindre än vad man tror för att folk ska lämna en plattform.

Ruben:

Absolut.

Andreas:

Så han måste tänka sig för vad han gör

Ruben:

Hans enda räddning just nu det inte finns en ersättare.

Andreas:

A är inte en rak ersättare. Nej, det är sant Så ja, nej, ja, det kommer att bli en spännande tid framöver. Har vi något mer vi vill se på Twitter? Elon Musk.

Ruben:

Det finns massor vi kommer att ämnet när vi har med. Nu tycker jag att vi tar oss vidare till veckans tips för det här var väldigt intressant.

Andreas:

Veckans tips är en app. Finns en hemsida också, men jag skulle rekommendera appen. Det är en app från djurriket som är okay för män. Som ger dig väldigt fin granuler information om ditt wifi nätverk och har till och med en. En signal kartritare i ditt hem där du kan gå omkring med din telefon i Air Nord och kartlägga hela ditt boende och då också få färg kodat, var wifi signalen är bra och dålig.

Ruben:

Kort.

Andreas:

Verklig och ger den. Det kan ge massa olika tester men till exempel så kan du testa om du har två enheter med WiFi installerat så kan du testa. Data transfer mellan enheternaöver ditt WiFi eller nätverk. I stället för att bara testa din internet hastighet, så du kan se hur snabb är routern och hur snabb är internetet?

Ruben:

En

Andreas:

Det är ganska najs det vi gör, att jag tycker det bra app att testa att få fingra nu. Lär data om ditt wifi. Och ja, det är ett litet nördigt tips. Det är för dem som är nödvändiga skulle jag säga. Som jag. Det är inte för alla, men det finns mycket kul data att grotta ner sig.

Ruben:

på ett sätt tycker jag att det är falla för att alla, med reservation för alla, är uppkopplade påen och. Kan man då få karta på det eller få lite information om det? Vi kan göra det bättre så är det ju intressant för alla.

Andreas:

Den här appen funkar ännu bättre om du har en jobbigt i router för dåkan ni kommunicera ännu mer med routern. Men när jag valde position för att den i vårt hem. Så gick jag omkring och testade. döda punkter. Med den här appen och såg att och om jag flyttar Aten så får jag tillbaka det. Den gröna borta igen. Och på så sätt kan få. Och vad har jag? Bra signalstyrka bara inte påvisbara signalstyrka. Och om jag flyttar routern hit, hur påverkar det signalstyrkan överlag? Den kan också användas. Om man har ett jobbigt elsystem såkan du ladda upp en planlösning där du också sedan sätter ut var du har dina punkter och så kan den ge tips om om du ska flytta och efter punkt för att få bättre täckning i det hörnet. Den funkar på alla routrar men det funkar även extra bra på Ubiquiti hade.

Ruben:

Kort.

Andreas:

Yes! Så varför finns det Android och iFån x? Om vi har sagt något som är märkligt ni vill tipsa om en gäst eller bara vill snacka med oss så kan man maila till kakdeg j mail punkt com. Ni hittar oss på i princip alla sociala medier under taggen att kakdeg. Och man ska inte glömma att prenumerera på podden så man inte missar framtida avsnitt. Nästa vecka kommer nog bli väldigt intressant hoppas vi när man ändåär inne i sin podcast spelare så kan man passa på och betygsätta på det.Är det något jag glömt? Nej. Då får folk ha en bra vecka så hörs vi nästa vecka.

Ruben:

Jag vill

Andreas:

Ha det.

Ruben:

ha Det

Intro
Våra Tech-Veckor
Nyheter: Får iPhone USB-C?
Nyheter: Smarta hemstandarden Matter lanseras med nästan 200 certifierade enheter.
Huvudämne: Twitter är nu ett företag ägt av Elon Musk.
Veckans tips
Outro