Käck-Tech Podcast

Meta, Metaverse & Meta Quest Pro

October 17, 2022 Andreas & Ruben Episode 33
Käck-Tech Podcast
Meta, Metaverse & Meta Quest Pro
Show Notes Transcript Chapter Markers

Inför veckans avsnitt har Andreas känt på Apple Watch Ultra och haft en väldigt meta chatt med Ruben på fyra olika plattformar samtidigt.  vi diskuterar en ny studie som avslöjar den mest miljövänliga smartphone-tillverkaren just nu. Vi utforskar också den nya smarta hem-standarden Matter och tar en titt på Polestar 3. I veckans huvudämne går vi igenom Meta Connect 2022, deras nya Meta Quest Pro och vad vi tror om framtiden för Metaverse. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Käck-Tech Podcast!


Disclosure: Några av länkarna här nedan är affiliatelänkar. Det betyder att om du klickar på länken och köper från butiken, kommer vi att få en affiliate-kommission utan extra kostnad för dig. Alla åsikter förblir fortfarande våra egna!


Nyheter


Huvudämne 

Meta Connect 2022 in Under 10 Minutes

Meta Quest Pro 


Veckans tips

Support the show

Vill ni läsa mer om oss och podden kan ni klicka på länkarna nedan:


Musik: Splash - Harris Heller

Obs! Transkriberingen är autogenererad och kan därför innehålla felaktigheter.

Ruben:

hej och välkommen till Sekten Podcast podden där vi diskuterar, dissekerar och om vi har tur informerar om teknik.

Andreas:

Och det är ett kök. Tack tack igen, tack! Nej, jag ska inte sjunga det. Ingen bra.

Ruben:

dig att du ska spela in en intro melodi. Det hade varit kul.

Andreas:

Nej, nej, nej, det är inte ett äpple. Det hade varit jättekul om faktiskt någon av oss kunde sjunga.

Ruben:

Humorn är det som gör roliga. Tack tick tick tick tick tick tack tick tack tick tick tick tick tick

Andreas:

Vi har ju, vi har ju vår melodi. Vi skulle ju ju skrivit en sång till den.

Ruben:

Om de gör din katt dödligt dödlig. Hur ser det ut? Tack, tick tick tack tick tick

Andreas:

Nej, det härär inte en bra idé. Det här är inte alls en bra idé. Ruben. Nej, nej, nej, nej. Jag säger nej.

Ruben:

till oss om vi ska göra en med spelare intresserade så löser Andreas jag det.

Andreas:

nej, nej, nej. Jag säger nej.

Ruben:

Jättekul.

Andreas:

diskho.Åldrad.

Ruben:

Andra.

Andreas:

Hur var din vecka varit?

Ruben:

Den var bra. Jag har inte gjort så mycket, jag har gjort det mycket men jag inte gjort så mycket kul. Jag har mest jobbat och gjort massa andra åtaganden så att jag har ju ingenting kul eller intressant av det att dela med mig om. Som mina morföräldrar finns det har nyheter att dela med er av då jag vill säga nej och det finns det och lite så är det. Det finns. När det gäller mig så

Andreas:

vad tråkigt med

Ruben:

de nyheter

Andreas:

nyheter och nyheter. Jag har varit en runda i London. Och. I min runda i London såslutade jag upp i en Appel butik på Oxford Street.

Ruben:

Najs.

Andreas:

Ja och.

Ruben:

Köpte något.

Andreas:

Nej. Men jösses. Det slutade med att jag stog i en halvtimme med Apple Watch Ultra och testade runt och provade och hade mig och efter en stund såkom en av de genius ups. Vi har en Apple Watch som inte sitter fast i ett larm om du vill följa med å mysa och den är. Asså jag tycker inte om designen men den är najs.

Ruben:

I.

Andreas:

Det är designmässigt inte min smak, men klockan i sig funkar väldigt, väldigt bra. Om man har en vision. S.

Ruben:

Det är det jag tror stämmer också. Jag har inte sett den live, men du skickade en bild och. jag. Grunden är den funkar storleksmässigt. Jag tror att faktiskt köra stor, men det funka storleksmässigt på en person med din storlek av handled.

Andreas:

Jo men. Den är tjock och jag hade en min smartwatch med mig också och jämförde dem. Du fick inte bild på det dock. Jag tror att jag tog någon bild rätt, men den är på typ fyra millimeter i diameter. Mina, min, min klocka

Ruben:

Nu hör.

Andreas:

den. Alltsåultran får min smak process ser liten ut. Men jag är ändå 94 lång och väger 85 plus panel liksom

Ruben:

I.

Andreas:

jag. Jag kan ha ganska stora klockor utan att det ser extremt ut liksom. Men. jag tror inte det här är för en liten nätt person på typ en 60. Då kan du nog få problem. Då kommer det att se ut som att du har en dator på armen.

Ruben:

Kan vara så att jag insett att Lisa kan tilltala mig bara för att funka på mig också. För jag vill ha lite jämnstora handleder.

Andreas:

Men jag tror jag tror den hade funkat på dig faktiskt. Jag tror inte det hade vart några större problem.Är du ändå 90?

Ruben:

Oj vad du ska du vet hur jag är du bara veta för att ska jag säga att du längre mig än minst tre. Jag.

Andreas:

Ja, just det. Jag tror faktiskt att det enda jag vet är att jag är längre. Det är viktig, viktig centimeter. Och ja, det här har mätts x antal gånger och fått testa vid olika tillfällen. Varenda gång är det en centimeter och det är så viktigt

Ruben:

Absolut. Jag säger att långa.

Andreas:

det jag menarär att visst, det kommer det se helgalet ut med en stor klocka på våra armar. Sett. A Ja, den är enorm, men du gillar ju designen.

Ruben:

Men jag gillar ju design av plåt som helhet. Ultran har jag lite svårt för. Det är någonting med de här saker som sticker ut, som inte borde sticka ut på olika sätt. Det ser knäppt ut i.

Andreas:

du vet. Vad det roligaste var nu var att jag fick kolla möjligheterna med den här inställbara knappen. Det finns typ åtta saker man kan göra med den som baraär kopplat till Apples egna.

Ruben:

Tillägger han när nya lanserar. Du får ta det lite lugnt.

Andreas:

det kommer antagligen komma mer förhoppningsvis. Men det kändes så när jag stog där med min Samsung och min smart klocka där. Jag har två faktiskt tvåinställbara knappar för vad jag vill göra med dem. Ja, vad jag jämför. Vad är inställningsmöjligheterna? Hur mycket kan jag kosta mig? Då faller Apple kort tyvärr, som för det mesta. Men det systemet är väldigt trevligt och det funkar. Den funkar ju väldigt bra. Det är bara att. Jag gillar att jag har svårt för den fyrkantiga designen. Och inte har hon sett den. Därav kommer den inte funka överhuvudtaget. Men vi.

Ruben:

På tal om det. Vi går in på internet vecka för pågår. vi. pratar om att kasta mig i kostym i baslägret.

Andreas:

Är.

Ruben:

En kompis till min sambo eller en kompis med hur man nu vill se det i den här Är. också

Andreas:

Indirekt vänder.

Ruben:

Det var hennes vän först nu. Vi, våra vänner. Men. Hon hade jour helgen de träffades så hon hade båda sin jobbtelefon och sin privata. Hennes jobbtelefon var en lätt någon generation gammal Androidtelefon av märket Samsung Galaxy. Men hon sa det. Det är ett rent helvete att leva med en Android telefon om man är van vid

Andreas:

Jag.

Ruben:

att ingenting funkar som man vill. Ingenting duger, men man kan nog vänja sig av under är öppen för det. Men en grej som jag sa rätt fort det var att. Notiser om de missat samtal, antagligen i grundinställningarna är inte alls lika tydligt och det såg ut som att eftersom du ändradeändra vad du vill i en Android.

Andreas:

När.

Ruben:

Men om nu inte lite tax free och org. Googlade på din jobbtelefon kommer att göra det.

Andreas:

Men vad menar du? Missade samtal flyter alltid upp och hamnar överst i min telefon.

Ruben:

Men det kan det ju inte. Men hon fick bara lite när hon fick en liten notis där ute istället för en stor banner mitt i skärmen.

Andreas:

Ha. Vad konstigt. Alltså är man van vid iFån. Så är det nog mycket svårare att byta till en Android än vad det är att göra tvärtom.

Ruben:

Jag tror också att du måste ha ett intresse av att vilja göra din android i din Android medans påAppel så har dom lyckats hitta en bra mittpunkt som matchar de flesta människor

Andreas:

att alla är samma.

Ruben:

Och de förändringar du kan göra.Är så pass enkla att genomföra. Så att du inte bör tänka såmycket när du genomför dem. Det är lätt att tro att det finns en fördel med det och därifrån kan man säga att mer och mer möjligheter för de har tänkt igenom hur det är för en användare användare. Medans på en Android såmåste man tänka intresse för användaren att användaren i rutan här gör vad fan du vill. Det går att göra men du måste själv klura ut hur du gör Det.

Andreas:

Ja, jo, men det är också en stor skillnad till exempel mellan Android och iFån och det är Jag får ju spader påmin jobbtelefon när jag har den. När jag ska ändra en inställning för att. Då måste jag gå. Lämna appen, gå in i Inställningar, hitta appen Inställningar och ändra appens inställningar där I många fall inte alla, men i många fall medan på Android så öppnar du liksom den här vanliga hamburger menyn och så finns inställningar längst ner och så ändra inställningarna där. Jag behöver liksom aldrig lämna appen och söka mig till inställningar för göra inställningar till exempel. Det är en sån grej som jag tycker är jättekonstigt. Vill man ändra inställningarna för. Eller gör vi inte det?Är det fortfarande du får rätta mig om jag fel. Men på jobbet? Min jobbtelefon iallafall när jag använder den som flitigast. Så för att ändra inställningarna på kameran så var jag tvungen att lämna kameran öppen och gå in i inställningar. Till

Ruben:

Dra

Andreas:

upplösning påvideo och upplösning på bilder och liknande.

Ruben:

Jag tror att du påprov modellerna kan göra Det i kameran och ha mer friheter, men inte på standard.

Andreas:

Det är ocksåjättekonstig funktion att flytta

Ruben:

Ja,

Andreas:

hanarna ifrån så är man ju van. Men för en ovan person så är det ett extra steg som inte känns orimligt. Men jag kan tänka mig att. Androids inställningsmöjligheter gör det knepigt för en användare att förstå alla möjligheter. För det blev bara som det blev, som en våg där man begär. Man blir nästan dränkt av möjligheter.

Ruben:

Hur?

Andreas:

Men för mig som är van Android så är det jättesvårt att gå över. För det blir liksom vadå, kan inte göra det här? Varför kan inte jag? Varför? Varför låter man inte göra det här? Jag vill göra. Vad det nu än kan vara. Och det är. Det blir dumt och det är det jag har sagt till dig. Det blir lite av ett kaos då. Så visst, det är väl det bästa jag kan komma på med det. Inte heller helt rätt. Men friheten tas ifrån mig på något sätt.

Ruben:

De gärna.

Andreas:

Sen åt vi. Apple gör fantastiska telefoner och produkter. Det ska man inte missa. Jag vet att jag

Ruben:

Hur många gånger har Andreas sagt just det här

Andreas:

Men jag är

Ruben:

fantastiska produkter?

Andreas:

jag också. Men det är för att jag är så. Jag är väldigt kritisk såför mig är det viktigt att framhålla att jag är absolut inte imot appel, det är bara att jag gillar inte appel.

Ruben:

Nej, Det är en åsikt. du har. Man får ha åsikter. Du har ett försvar. Men ändå.

Andreas:

Det okej idag.

Ruben:

ska vi även lyfta innan vi går vidare på lite nyheter. Och vi utförde ju meta chatt eller meta konversation på hög nivå här i helgen. Vi både smsade, skrev i messenger och skickade grejer i WhatsApp och Jag. tror till och med att vi skrev på något mer. Det var något mer. Arg och surt samt Snapchat. drog Jag. snabbt till mig alla de fyra samtidigt och hade tre konversationer igång på olika.Är de olika så lyckas vi byta eller flyttar en konversation från den ena appen till den andra appen och fattade båda rätt eller skrev någonting. Typ något ord jag har fattat Har du? Han svarar enkelt på Det jag skrev här borta direkt och så svarade du det faktiskt. Jag fattade. Sen fortsatte.

Andreas:

var en jättekonstig grej jag fixa. Vi hade olika diskussioner om olika ämnen och sen så dog den ena ut och då har vi ju sagt att vi under en månads tid nu ska försöka leva med och satsa på att testa det grundligt. Och okej, den den katten som vi hade. Den diskussionen vi hade i WhatsApp dog ut så det var okej. Nu flyttar vi sms konversationen in i vårat och det blev så. Det blev så märkligt för vi hade olika diskussioner på olika ställen och vi pratade mera. Egentligen skulle vi bara ringt varandra

Ruben:

Möjligt.

Andreas:

men flyttadeöver den och bara högg pådet direkt och fattade. Och det var. Jag tror jag till och med av misstag flyttade för att chatta i Android. Så jag antar att det är så. Kan du svara på ett meddelande utan att öppna meddelande appen? Du kan svara i notisenöver notisen. Så låg det jag svarade på och så öppnade jag den under det som var WhatsApp. Och så svarar jag på båda meddelandena eller bär i den och du skickar iväg. Oj, jag har fattat.

Ruben:

För jag Är inte så yngre, eller hur? Detta också att om någon därute har massa pengar ochär tekniskt kunniga, vill starta ett företag, starta ett företag där man samlar alla medel och tjänster. Vi vet inte hur ni ska lösa det och om det går att lösa. Men ett ställe där du kan både skicka SMS, Messenger, iMessage och WhatsApp och alla vad de nu heter som är inte bara super krypterade så kan ett Skype dynamit bara få in allting på samma ställe och slipper ha massa olika appar. Det kan vara så att de här apparna ligger och springer i bakgrunden, men att du visualiserar upp det för användaren att det här är den här datan. Och så kan man själv ta upp de här fyra apparna och den här använda namnen i samma person.Även chatten. Varsågod!

Andreas:

Är det inte de notifikationer NA gör i din telefon att samla dem i ett flöde?

Ruben:

Jo, men du kan ju fortfarande inte det här. Det känns inte lika interaktivt. Men inte det här du inte det. Plus att du kan det vara. Släng massa emojis och grejer och svara på ett meddelande och hela all text bakom.

Andreas:

jag till exempel tror inte att WhatsApp vill tillåta någon annan att redigera grejer i WhatsApp eftersom de då kör sin krypterade grej. Sen vet jag inte exakt hur svara i aviseringar funka heller. Det är möjligt att det APIet kanske öppet så att man kan integrera på det sättet på nåt sätt, men

Ruben:

Uddebo. Tänker att det borde gå och jag vet inte hur man löser det Så tekniskt kunniga är jag inte och vilka regler som finns eller inte. Jag tänker att någon med pengar kan betala licensavgifter och så kan man bara lösa saker. Det är inte så att.

Andreas:

Right ska visas på nyheterna.

Ruben:

Ja

Andreas:

Vi lämnar det här nu

Ruben:

ja.

Andreas:

och jag har en ny studie.

Ruben:

O.

Andreas:

Också om vi inte har låtit Ruben läsa på innan.

Ruben:

Nej, jag gillar inte det. Förra gången blev ju en hit när vi gjorde detta. Många uppskattade det sådet kan ju bli en hit igen. Vi får se.

Andreas:

Ja, den här studien Handlar om vilket som är det grönaste smart från företaget och då har man tagit till lite olika parametrar för att bedöma vilket företag som är mest effektivt när det kommer till klimatpåverkan helt enkelt. Det man gjort är att man har kollat på ökning minskning av utsläpp av växthusgaser under senaste året.

Ruben:

Nu.

Andreas:

Och så har man kollat på koldioxid neutralitet om det finns ett neutralitet mål och när det är sant och om man inte redan är koldioxidneutralt. Om man har ett netto noll mål när tillverkaren strävar efter att ha noll utsläpp, alltsånetto noll för sin verksamhet reduktion av plastförpackningar. Om man använder hur stor procentandel av förnybar bar el man använder.

Ruben:

Min.

Andreas:

Andelåtervunnet avfall.

Ruben:

Nu.

Andreas:

återvinnings mål om man helt enkelt har man ett högt mål för hur stor andel som ska användas som är återvunnet material, till exempel hur mycket som ska återvinnas. Andel återvunnet material i sina produkter. Och antalet återvunna enheter.

Ruben:

Okej.

Andreas:

Och vi har lite olika företag här uppe

Ruben:

Sju.

Andreas:

och vi har Google. Vi har appen, vi har Samsung, vi har Sony, vi har Huawei, vi har Vivo, vi har våran Plus kör med Motorola, Alcatel och Oppo.

Ruben:

Och.

Andreas:

Vill ska vi börja nerifrån. Nu ska vi börja uppifrån. Vilket är det mest miljövänliga smart för företaget?

Ruben:

Jag hissar det snabbt och sedan så får du läsa listan nerifrån upp. Jag kommer inte kunna gissa på alla uppdrag med tåg i alla tolv knop, men jag tar de som jag tror mig veta. Jag tror att Appel placerar sig högre än vad man tror, men inte topp som lätt tror att Appel är näst sämst eller sämst utifrån de här. Men jag tror att de är på topp tre. Men på vissa Samsung hade man kunnat tro är väldigt högt. Men nej, så fel man har. Jag tror att Samsung däremot placerar sig. Inte så långt ner sådet är ingen katastrof. Men de är under mitten men närmare mitten än längst ner.

Andreas:

Vi var ju elva då så

Ruben:

Amen. Nummer sex då

Andreas:

sex eller lägre.

Ruben:

Ja, men inte liksom.

10:

11. Och sen så tror jag att googel kan placera sig på andra platsen. Jag har fått för mig att de har väldigt mycket grejer som man tänker på. Om man kollar på helheten så tror jag att sån är någonstans i mitten. Jag tror att vi är rätt långt ner sen en vecka, men jag har glömt. Johan Plast tror jag är högst upp.

Andreas:

Om du att.

Ruben:

Och så en Oppo någonstans i mitten. Och vem var det med att. en till?

Andreas:

Måste hålla kvar i Alcatel.

Ruben:

Vilket heller ingen av dem

Andreas:

Och Vivo.

Ruben:

Vi var Mitte, en Motorola ganska högt upp och Oppo har en sak kvar. Oppo två är långt mer.

Andreas:

Efter förra sagt att jag osäker men vem vilka? Vem tror du är bäst och vilka tror du är sämst? Om vi bara ska avsluta

Ruben:

Gogols Gogolsöversättning väntas bäst. Gogol två och sen tror jag att senast är Hoi.

Andreas:

Okay, börja nerifrån. Och ack så fel du kan ha. Våran klass är sämst

Ruben:

Och få.

Andreas:

vilket jag kan tycka är väldigt konstigt att våran klass och uppåt ligger på olika ställen uppåt

Ruben:

Nu.

Andreas:

och ligger högre upp.

Ruben:

Men är det olika bolag fortfarande ägda av samma?

Andreas:

Fast de går de ut under ibland till och.

Ruben:

Ja.

Andreas:

På tredje plats Komi. På nionde plats Motorola. En åttonde plats. Alcatel.

Ruben:

Vad gör Alcatel? Har ingen läkare.

Andreas:

Ja, jag vet att jag hade en del kompisar som hade budget Android telefoner från dem för ett tag sedan. Man kunde köpa dem på ICA och sånt. Men jag vet inte. Jag inte sett Alcatel på hur länge som helst. Det är no sex år sedan kanske jag såg en.

Ruben:

De finns säkert någonstans i världen ochär stora på den platsen.

Andreas:

Jag och Shia. Sexa i HOI.

Ruben:

Nu.

Andreas:

Vivo femma Samsung fyra.

Ruben:

Eller så är det ju Så att om man tror att manär skitbra med de bästa.

Andreas:

Så då har vi topp tre kvar. Topp tre kvar. Vilka har vi kvar? Vi har Gugge. Vi har Sonny och vi har. Vill vi ge dig? Vill. Vill du justera din gissning?

Ruben:

de är som jag vill tvåan så går det lättare och sen säger jag appel. Tre. Jag har också hunnit vara.

Andreas:

Okej,

Ruben:

En.

Andreas:

så ni är tre. Googel är tvåa och Appel är bäst.

Ruben:

Men grejen är att är de verkligen det? Jag tror att de är det om man kollar påparametrarna möjligtvis. Men återvunna enheter, den kan fasen inte ledas.

Andreas:

Jag tror att de är bäst på alla förbund enheter av en enda anledning och detär att de har inte så jäkla många enheter att återvinna. De har inte så många olika typer vilket gör att det blir mycket, mycket lättare gentemot typ Samsung som tillverkar. Nu överdrev jag för komisk effekt med 70 olika enheter som de släpper varje år. De har ju enorma mängder telefoner

Ruben:

så? Sen kan det ju också vara för att de De är också ganska tidig och ganska duktiga med det här att man kan mycket vaken i telefon få pengar för dom. Så inte nu.

Andreas:

Yes!

Ruben:

Så a

Andreas:

Någonting som jag reagerar på här var någonting vi tog upp för ett par avsnitt sedan, också det. Enligt den här undersökningen så anses att vara koldioxidneutrala, men det stämmer ju inte med deras produktion.

Ruben:

Och det är där jag tror att den är inte riktigt stämmer för någonstans. Visst, kollar man påderas skärmar så är det samsyn tillverkarna. Har man på chippen så är det bättre. Och även de nya chippen. Kanske att det de säljer inte är så värt det. All annan elektronik köper de in i smådelar så att. Vet inte vad jag ska säga egentligen. Inte så som du sa, det är En glorifierad designbyrå. Men.

Andreas:

vecka i april i San Francisco. Eller Cupertino tror jag till och med om vi ska vara specifika.

Ruben:

A Silicon Valley

Andreas:

är det kontoret där allting designas. Allting händer. Där är de ju koldioxidneutrala.

Ruben:

Jag såg en sån video på youtube när de gick igenom hela kontoret och det är sjukt coolt för de har tänkt på allt möjligt. Steve Jobs tänk på mig och veta, det är skitsnyggt! Det är mycket solceller de mitt ute på. Inte det varmaste stället väder, men varmt är det. Det är genomtänkt men. Dock så är de deras huvudkontor och de har miljarder och det är basket. Ser bra ut.Är det verkligen bra om man kollar ner? Det är inte så mycket men detär lite som att H&M är billigt av en anledning och liksom. Och så börjar man tänka påvarför de billigaste Det är detsamma som att man köper vart de dyra grundades. Inte dyrt, men kollar man lite djupare ner så. Ja kanske inte är så viktigt. Hela sanningen är i för sig men.

Andreas:

Vi vet ju att Apple använder Foxconn och har haft ganska stora problem med tragiska händelser tidigare med självmord och liknande i deras fabriker. Så det är inte så att Apple här, är det inte så att de är problemfria om vi säger så. Och de har ingen egen produktion av dem. Det är ju OEM tillverkare, Foxconn i de flesta fall som tillverkar allting och sedan är det olika andra leverantörer som tillverkar delarna så att de sprider ut sitt sitt fotavtryck till andra tillverkare, bland annat Samsung och LG och lite annat så. Men här, enligt den här listan så är det två företag som klimatneutrala. Och det är appen och de goda. Och jag tror att googel i sin k buisness. Alltså att vara en sökmotor. Att vara en mjukvaruutvecklare. Det för de löser. Men deras hårdvara och tillverkning. Tror det är samma grej där

Ruben:

Har de lyckats med det här med att få ren el till sina serverhallar och all data som googel om alla sökningar i världen sker från en dator som min dator just nu går till den på väldigt bra el och med vissa och den sökningen där jag ser den det handlar om synas. Alltså googel är det, är det deras fel eller inte? Vet inte sen. Visste inte om varifrån du laddar telefonen. De köper telefon laddaren i ditt samma fråga. Men någonstans liksom det går ju ändå massa data genom de servrarna. Kan de hantera att detär koldioxidneutralt? Det vet jag inte. så vad ska det vara för? Bara svara på frågor och säga att det är allting är frid och fröjd överallt.

Andreas:

Men så här enligt deras mission statement i alla fall så står det att. De är koldioxidneutrala, men de använder fortfarande energi från källor som inte är koldioxid fria. Men de kompenserar det genom plantering av träd och liknande så att de kompenserar, vilket gör dem indirekt neutrala. Men det är väl inte lite? Det är lite fusk, men lite för lite, lite fusk.

Ruben:

Jag tjänade miljarder och plantera lite träd. Liksom ta fin bil. Skitbra till Många bäckar små som sagt tidigare än va frågorna. Det är skitbra att företagen gör saker, men det är liksom man får saker att låta mycket bättre än de verkligen är. Nä, Googel är ju antagligen ett av de företag som slukar mest energi i världen om man kollar till deras produkter och vad de gör. Men att de då tjänar pengar och kan. Positivt Sera Detta är det visst bra med Youtube, googel, sökmotorn Google, Como och alla deras elektriska produkter. Ja de drar en jäkla massa el och inte bara för att man använder sin privata dator med de servrar som ska upprätthållas. Det är allt möjligt. Jag tror att det var inte såmycket data som skulle gå iväg. Det är galet. Men.

Andreas:

Det är enorma mängder.

Ruben:

Så det här med att säga att man är jätteduktig, plantera träd, jag vet vart man är, trallar kanske, men också i det hela så är frågan. Jag vet inte.

Andreas:

Nej asså

Ruben:

Det kanske det härär varför de ska sätta in bättre kvalité på Youtube videos för för att minska sina server befästningar. Inte för att de själva behöver det, men för att de ska kunna sätta dit en mindre dator. Vara datahallar med mindre energi.

Andreas:

Det är väl jättebra att företagen att det finns någon organisation som verkligen försöker göra en förändring och påverka tror jag. Och i detta fallet såär det som jag ser det organisationen gå in smart som har gjort undersökningen. Jag kommer att länka till till studien så vill man kolla påden själv så får man göra det. Och det är väl alltid bra att sätta lite press. Vi går vidare. Vi går vidare.Äntligen så har Martin lanserats i ett punkt noll version. Vad innebär detta då? Det innebär att man från och med nu kan börja certifiera produkter mot de bättre standarden.Årets seger för Smarta hemmet.

Ruben:

Det var väl gott så Kunde man elgitarr såkunde man ladda ner den här. Mätte, ackorden så att man skulle kunna börja använda den och testa saker. Så det känns ju nästan som att vi är väldigt nära nu att komma. Ett genombrott på att kunna vara med matte.

Andreas:

O jag o jag o bara. När vi ändå är inne påmattor så lanserar det denna veckan Googel och Samsung ett utökat samarbete för just matte standarden där alla deras enheter där emellan ska kunna synka så att du kommer kunna se alla dina Smart Things enheter i Google Home och tvärtom. orsaken. Det är nu det händer. Saker kommer att börja rulla igång.

Ruben:

Jag säger som triss plötsligt händer det.

Andreas:

Jaha. Jag har höga förhoppningar. Vill man veta mer såfinns ju faktiskt ett avsnitt som vi har gjort. Det var tidigt, var det typ avsnitt fyra.

Ruben:

Ett fjärde avsnitt. Riktiga avsnitt. Trodde inte vi släppte. Vi hade väl ett pilotavsnittet bonus avsnitt innan såsjätte eller nånting vad det heter som liksom är vi?Är vi så dumma så att hemmen måste vara smarta

Andreas:

Finns ännu mer bättre information och då visste vi inte allt vi vet nu, men det ger grunden för matte.

Ruben:

Jag tänker då hur färska? Nu är vi lite mer mogna. Det kan vara så att du kör till smarta hem och sitter under hösten

Andreas:

Det finns en stor risk för det Speciellt nu när matte kommer igång, när vi kan börja testa och se vad som händer. Och för er som inte vet så matte, Den nya matte standarden kommer att kommunicera med Wi-Fi, Bluetooth, LG och Red.

Ruben:

Här. Görs inte det ska vi hålla ut kort om detta så vi oss nu vidare till någonting som gjorde mig lycklig. Sen besviken också en ledsen.

Andreas:

När vi satt och preppade lite för showen idag och Rubens humör för nyheter har gått som en bergodalbana.

Ruben:

I. Polestar har vi pratat om tidigare i både ryktes vägar och realiteten. Polestar har nu lanserat, eller om de velat eller visat upp sin påstådda 3D modell och man kan börja beställa den. Det är ju deras SUV variant. Ska man vara hårig? Krasst? Det är en ja XC40 visa Richards med lite Pulsar design typ. Den är skitsnygg. Det ska inte sägas nånting om det, men det är ju väldigt tydligt att de byggde under samma företag.

Andreas:

Ja, det är en sport. Där var det väldigt tydligt när man kollar på dem sida vid sida. Jag förstår inte för i min värld så tänker jag mig Pauls tal lite som ett skämt, det som ett sport elbils märke. Och jag förstår inte varför man gör SUVar.

Ruben:

Vem

Andreas:

Volvo kan hålla på med det. De

Ruben:

Jo, jag vill jag ha. Om jag ska köpa en bil någon gång och ha pengar med vilken min på duken kostar så vill jag ju ha en SUV. Inte för den passar till utrymme och man själv är stor liksom ledig och har en stor bil. Många anledningar och det är bara kolla på att både Lamborghini, Ferrari och icke vet av andra sporter eller företag som

Andreas:

Ta.

Ruben:

de gör i SUVar nuförtiden. Så att.

Andreas:

verkligen Ferrari

Ruben:

Jag har inte sett färdigt.

Andreas:

Nej.

Ruben:

Googla på det. Googla på det. Jag körde monolog här, men. Lite konstigt tycker jag att de gör det och ska man ta lite snabbt på specs? Jag kan inte mängder om elbilar men det är finns två modeller. Det ena är en meter lång och ett större motor möter den andra. Ett jobbmöte Med performance paket och prisskillnaden är rena döden. Den billigare varianten kostar 970 000 kr och den lite dyrare variant går på 1 miljon. Och sedan 40 000 kr. Det är väldigt dyrt skulle jag säga om man är van vid bostadsbubblan, blir ständigt billig men ärändå inom en rimlig gräns och pengar för en bil. Speciellt om man kör Rising varianterna. Men det känns som att det kan bli så dyrt. Jag fattar inte hur man tänker när man ser en bil som är så dyr är för att den har kostat 800 000 750 000. Det är dyrt, men det är inte det här löjliga. Men det är när man börjar snudda på miljon strecket är det väldigt mycket pengar för en bil. Och

Andreas:

den dag.

Ruben:

det har 970 000.

Andreas:

Ragee jag satt och googlade samtidigt. Jag måste. Jag måste bara säga att Ferraris SUV ser ju inte ut som en SUV, det ser ut som en normal bil. Det är inte mycket av en back to school star Trek. Ja men kan inte det vara en följd grej av komponenter, brist och allt som händer i världen just nu?

Ruben:

Kanske är så. Jag ska inte säga att det är så. Men du Även de före med bil priser. De kan gå upp och ner någonstans. De är inte låsta till ett visst pris. Sen så oftast har man någon sorts grundmodell om vad bilen kostar, men inte ovanligt att bilresa går premieras på till exempel mycket andra tekniska produkter samt ganska standard pris. Det sänker bara priset för att bli gammal. På bilar kan det faktiskt skilja sig från ett halvår till ett annat allvar. Lite på varje för diesel för paket och lite pris att göra

Andreas:

på handla bil.

Ruben:

Verkar.

Andreas:

Då kan det variera drastiskt. Och sen är det ju så här de kör. Det är inte säkert att samma bil varierar i pris utan det är bara att modellen råkar släp man släpper. En låg utrustad version som blir väldigt billig som man sedan tar bort för att den kanske inte får så många som

Ruben:

sen tror jag i och för sig att pornstar kör på metoder som har mig fortfarande någonstans ordervärde in till leverantörer. Att vi förväntar oss att det blir så här många bil bilar vi kommer köpa. Vi vill ha så här mycket produkter av er så att det finns alla möjliga att gå in på om man bygger bilar, även fall vi gjort det i flera år. Bara så

Andreas:

Men där kan jag ju säga att Volvo Volvo där vi jobbade påVolvo så byggde Volvo bilar med ytor där det var deras grej och det var det man sa. Men det fanns en väldigt stor handlare som man hade ett väldigt stort avtal med som man inte längre har ett avtal med som hette Bilia eller som heter Bilia. Och de köpte enorma mängder Volvo bilar som inte var sålda men som sedan slutade med att de stod i kanske 2345 månader påparkeringen på Volvo Torslanda. när man har varit med och byggt bilarna. Och sett. Okej, om jag sätter in den här delen så vet jag att bilen kommer ha den här utrustningen. De bilar som det står bilar på. De var de sämst utrustade bilarna. Det var alltid näst då. Det var nästan som att Bilia hade ett eget utrustningspaket som höll lägre standard. Kinetic har tidigare varit på Volvo, i alla fall om man köpte Kinetic paketet. Då fick man baseline, det absolut lägsta man kunde få. Men köpte man en billigare bil. Då fick man t.ex. Inte xenonlampor eller ledlampor utan man fick gamla halogenlampor. Man fick inte LED skärmen eller LCD skärmen i ett klustret utan man fick den gamla med riktiga mätare i. Man fick inte, man fick inte automatlåda utan man fick manuell växellåda, massa grejer och så. gastro. Skulle tro att Paul står för det mesta jag mig torde, men det kan ju finnas handlare som köper dem även om de säger att det inte ska vara så.

Ruben:

Utifrån hur många människor som jag ser kör runt en pulsar i Göteborg. Visst pornstars hq ligger här volvo så. kul ligger här

Andreas:

Jag kan säga att pool inte är helt ovanligt i Nederländerna så att.

Ruben:

Nej. Men det är väldigt mycket och de är inte billiga på två sätt. Det känns ju som att det är orimligt mycket utifrån att alla skulle betala engångs.Är det priset och hur såg ut det? Så många, så många rika människor kan det finnas

Andreas:

det finns också. Det finns också ganska många i Göteborg som jobbar på Volvo och

Ruben:

Jo, det gör jag. Det finns massa sätt att få tag på, men det är inte det som gått ut. Inte alla bilar som kör på vägarna är antingen privatresor eller företagsbilar.

Andreas:

Sedan så kan inte jag rekommendera folk att privat Lisa men företaget Lisa Lisa kan du få om du jobbar på Volvo. Den är bara det men privatliv så aldri en bil för du. Du kan aldrig vinna prov på ett privat Lizard system. Inget företag skulle skulle lägga upp en bil där de förlorar. Så är det. Och om du sitter och gör din ekonomi hemma så kan jag garantera att ett stort företag som kan tjäna pengar på det ekonomiska har x antal ekonomer som är väldigt duktiga på att göra sina uträkningar, som har räknat ut delen att de inte kommer förlora på det.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Så. Men ja, det är nog en hel del leasingbilar. Det är väldigt inne nuförtiden att ha nya bilar, även om det är i min värld ganska svårt försvara ekonomiska.

Ruben:

Älskar hur Andreas spiller iväg på bilar bara för att han älskar bilar. Själv tänkte jag bara snabbt. Räckvidden är så här och såhär om Pulsar, men vi kan ta det också om du vill.

Andreas:

Upp och räckvidden.

Ruben:

Räckvidden är 610 kilometer på den lilla motorn och 560 kilometer med stor motor. Och plötsligt såblir det intressant. En del tror det på andra bilar, Men det är ändå bra.

Andreas:

Men 60

Ruben:

Emil

Andreas:

mil vel till peak antar jag.

Ruben:

WP.

Andreas:

VLT per den. Den är inte optimal för elbils körning, Den ger inte ett jättebra värde, för den var framtagen i liksom övergången mellan ICE bilar och elbilar att en hel del hybrider där inkluderat och det är en hel del start och stopp vilket. Gynnar elbilar men är negativt för bensinbilar vilket gör att Elbilarnas räckvidd i det här testet blir förvånansvärt lång. du får nog räkna bort en tio, nio eller kanske så att om den säger 60 så hade jag nog räknat med 50 för att få 50 45 för att vara på säkra sidan. Och sen varierar ju det lite beroende på hur kallt det är och hur mycket du kör din AC och allt vad det nu kan vara. Men 45 kilometer oavsett är bra räckvidd.

Ruben:

Det

Andreas:

Det är ju mer än vad de flesta behöver det ju. det ju så att du nästan kan ta dig mellan Göteborg Stockholm utan att stanna och köra och då är du väldigt effektiv i din körning såskulle du kunna lösa det. Tre.

Vad är det för 01:

06 45? Sex mellan Göteborg Stockholm utan specifika punkter såkör du effektivt så kan du få den att räcka hela vägen och då börjar vi liksom. Under den tiden kommer jag ändånågonstans behöva stanna och kissa och kanske äta någonting.

Ruben:

Det är alltid kö ocksånär man ska in till Stockholm. Enda gången jag kör bil i alla fall.

Andreas:

Ofta.

Ruben:

ja, då beter sig elbilar på långsam körning i kö. Eller tomgångskörning för den delen också, dvs inte okay. Men

Andreas:

Du har ju inget ombonat.

Ruben:

Men det är så där start stopp då som Det brukar heta.

Andreas:

Det är start och stopp för det är ju fördel för en elbil någonstans för att du har kraft direkt och du drar noll när du står still eller när motorn då inte rör sig så att. Jag tror det är så. Det skulle väl vara den lilla accelerationen du gör när du behöver komma igång igen som skulle kunna dra lite mer. Men generellt sett så tror jag den drar mindre än vid. och.

Ruben:

Det borde ju vara så att du drar mer på skillnaden från 0 till 10 än från 100 till 110.

Andreas:

De flesta säger att som jag som har elbil är det ju någonstans att för att motståndet ökar i kvadrat ju medökning av din hastighet så att. Ju fortare du kör desto mer luftmotstånd får du, desto mer ström kommer det dras Om till exempel din Tesla eller Volvo säger att du kommer inte nå laddstationen, sänk hastigheten med 20 kilometer i timmen så kommer du antagligen göra det. Allting ligger i hur fort du kör, vilket innebär någonstans att antagligen så borde det gåganska bra och köra långsamt i. Kör för elbil. Och det är ju också den grejen med VLT prestanda, den att bara en del kör körning och en del start stopp. Och det gynnar elbilen så att den får lite orealistiskt lång

Ruben:

Ska vi gå in påscenen för att ta pauser. Som jag tycker är kul

Andreas:

Jag.

Ruben:

och det är att de har en 1,3 megapixels HD LED strålkastare med högtrycks rengörning ovan. Hela sju är de där man ska ha megapixlar på sina strålkastare. Populärt då är det ju att de har kamera censorer I. strålkastare som tar in ljus från mötande lampor, trafik, allt möjligt och i realtid justerar lamporna utifrån sin omgivning.

Andreas:

Okej.

Ruben:

redan nu rosa band. Det blir alltså inte bländade. Men detta ska tydligen vara ännu smartare för att han då tar in dräkter. Så

Andreas:

Ja ha. Där ser man. Effektivt.

Ruben:

Jag tänker att vi lämnar där. Och på tal om motstånd såsa det också att det är det vi ser väldigt mycket på. Hur snygga linjer det är och hur mycket vingar och utrymme det finns som ska fladdra luften bättre.

Andreas:

Är även lite så. Kolla på bild.

Ruben:

Vi länkar både specifikation och en video så det var bara.

Andreas:

Precis Vi ger oss in på vårat huvudämne för dagen, vilket är druvan. Vad är veckans suverän över?

Ruben:

Veckans VMär väldigt luddigt.

Andreas:

Och varför det? Det är

Ruben:

när vi ska prata med Star. Fast med lite mer fokus kanske på meta. Bolagets ingång i META berörs och med förankring till deras senaste Meta Connect

Andreas:

Deras event helt enkelt.

Ruben:

Är det så att det ska sägas redan vid start härär att från mitt håll så har jag inte nyttjat så mycket VR och AR hämmare eller vad man nu vill kalla det enheter så av de skälen kan inte uttala mig hur de upplevs med eller utan men utifrån sett mycket videos på youtube.

Andreas:

Du har aldrig, aldrig haft ett headset på dig.

Ruben:

Jag. var på Star Bowling en gång. Hade på mig det 3 minuter typ Och Pokemon Go om det räknas med och är det av Ja men annars nej. Jag har väldigt lite erfarenhet utav VR och Mr. upplevelser skulle Jag säga.

Andreas:

Jag har. Om vi ska liksom när jag funderar innan när vi ska ge oss på deras men jag har ju ingen direkt jag så slog det mig att jag har ju faktisktägt en Google Cardboard. Long way okay back. Den höll jag påmed ganska mycket. Och sen så har jag en kompis som har PSVR som jag har provat vid ett par tillfällen och sen faktiskt. Idag så var jag påett täcke över man mer eller mindre. De råkade ha ett test liksom buff av Oculus såjag fick spendera närmare 30 35 40 minuter i Oculus. Två satser av ren röta idag. Så för er som inte vet så är det tur på skånska av ren tur så. Så fick jag faktiskt detta också, vilket var spännande. Officiellt så heter ju numera meta två. Men det är okej. Det var en väldigt trevlig upplevelse

Ruben:

Vad fick du göra?

Andreas:

Jag fick spela lite spel, jag fick testa en Wii virtuell arbetsmiljö

Ruben:

Vi.

Andreas:

och sen fick jag testa en demo av typ simulator av att typ köra en grävmaskin. jätte

Ruben:

om att du körde den i en verklig miljö.

Andreas:

Nu har jag satt i en maskin och körde den ut i ett sandtag typ.

Ruben:

Hur kort Ska vi då kanske prata om hängränna och så kan jag då fråga frågor till dig som inte upplevt det på riktigt.

Andreas:

Vissa.

Ruben:

Jag tänker vigslar ska genom eventet. Sedan så går vi in lite mer fokuserat på meta kosten och lite annat

Andreas:

Absolut.

Ruben:

så vi hoppar över Det Under stora delar av eventet som är meta kost. Bör implementeras men de placerar jag för ett nytt headset. SPECIFIKATIONER kommer senare.

Andreas:

Det härär väldigt tydligt. Det här är inte en uppföljare nödvändigtvis till Quest två, utan det här är en provokation så att det här är för nördarna som vill ha något extra. Det är man väldigt tydliga med i eventet att det här headsetetär inte en ersättare till tvåan utan detta är för dem som vill ha det absolut häftigaste och senaste från Metall och i det här fallet så att.

Ruben:

Men de som får vara med under eventet så är det väldigt mycket Microsoft.

Andreas:

Faktiskt.

Ruben:

fattat hur mycket Microsoft och Meta kanske faktiskt jobbar med varandra, men de lyfter in både det här med Microsoft Teams och att man ska kunna gå in i sina Horizon miljöer och faktiskt vara ett möte i en app mixtra lite. Eller vi vill ju ha lite hur man bestämmer själv, det är coolt. Och sen att man då ska använda Xbox Cloud Gaming via de här och nyttja det. Och det är skitsmart ska Jag. säga från meters perspektiv Och dra in X-box i detta för att då slipper de utveckla allting själva så att de är genier också. Det är ju det som jag. tycker är häftigast nånstans. De två är inte oftast. Det är deras tecknade avatarer tycker jag. De är coola och de är snygga, men de är ocksåtecknade avatarer. Men det jag tycker är häftigt är hur bra de är på att följa människor och det känns verkligen som att det är en tecknad version av väckte mig mer än jag trodde jag skulle tycka. Och att det inte blir det här läbbiga utan det och inte det fula utan det. Ganska snyggt faktiskt. För att vara ändå så pass tidigt i utvecklingen som den där.

Andreas:

Jag.

Ruben:

Men det kommer. En tecknare som du tycker häftigt är de som är otäck.

Andreas:

Deras kodex avatarer.

Ruben:

De är helt galna.

Andreas:

Och de ser ju verkligen ut som en scanning av dig som person.

Ruben:

De här första korrekt versionen som simmar i kalendern är fast scanning eller när de är häftiga med dem. Och de är coola, men med den här

Andreas:

Det ser ut som en lite märklig version av

Ruben:

Ja medans den här är full body. Sjukt cool men sen svart med ett helt rum om hur det skulle funka så det inte är applicerbart. Men sen det här med den som då hade next gen som dog, inte bara för att det skulle bli så. Det här kan vi. Kommunikation i halsen på Mark Zuckerberg. Herre gud alltså. Han ser mer verklig ut i sin avatar än vad Jag.är i verkligheten. Det gör mig med ocksåatt han är en robot.

Andreas:

Det var väldigt, väldigt kul. Jag satt och tittade på det här samtidigt som vi liksom hade en videochatt och Ruben var ju ganska tragiskt att se att avataren ser mer levande ut än saker börjar faktiskt jag själv.

Ruben:

I.

Andreas:

Det var ju som att de hade applicerat lite smink så att han såg lite, lite som att han hade sett solen. Som att saker och ting hände. Det var.

Ruben:

Tänkte inte på det när han hade intäkterna var att han hade mer v formad överkropp som att han såg lite mer biffig ut. Så det är ju fördel med att kunna göra sina egna att man kan justera

Andreas:

Är tvättbräda direkt. På ett sätt ska vi väl ocksåsäga att dessa codec avatarernaär en beta grej och det inte säkert att de kommer nåde mätas produkter snart alls eller överhuvud taget. Men det är en grej man testar och hoppas kunna inkludera framöver, speciellt om man använder dessa via headset. Den är helt central för att kommunicera och använder de som jag har mött dess funktioner.

Ruben:

Sen kommer det somär det sjukaste jag sett. Jag trodde verkligen att man kunde göra det här Så. bra redan nu. Det känns som att det var fejk. Men de hade ett armband typ storleksmässigt som en ultra klocka

Andreas:

Är något större,

Ruben:

men

Andreas:

precis.

Ruben:

den måtten som läste av rörelser i handen och de här rörelserna sedan skickades vidare in i ett utvecklat spel för att flytta på en katt till höger och vänster.

Andreas:

Det

Ruben:

den började ju med att man rörde tummen. I slutet hade jag handen helt stilla och verkligen Det var knappt så man såg att han rörde handen ochändå registrerade rörelsen.

Andreas:

Precis.

Ruben:

Det är sjukt häftigt vad man skulle kunna göra detta

Andreas:

Det här är det närmsta vi har kommit mind control känner jag. Det finns ju olika såna. Här styr vi saker med en hjälm liksom. Men i det här fallet du? Jo, du behöver i princip nästan bara tänka vart du vill att någonting flyttar sig.

Ruben:

Det jag tänker på kan vara sjukt. Tänk en person som tappar handen med ett

Andreas:

Ja, men fortfarande sänder signalerna i nerverna.

Ruben:

Ja, så det kanske inte kan röra handleden eller karat annat inte för det. kommer inte in någonting i din kropp, det är bara utanpåliggande. Men att vi lägger in en sådan här bättre avsändare och du måste träna upp den. Men då kan du ha en kroppsdel du kanske kan röra i. Inte alla miljoners olika sorters gröna fingrar i dag, för

Andreas:

När.

Ruben:

teknikens under i alla ära. Men människan är det coolaste som finns.

Andreas:

Eller så är det. Så är det än sålänge i alla fall. Sen berättar de ju också. Och det här är väl också kanske lite som även Google var inne på under sitt att sitta och vänta, att många av de här grejerna de gör kan ocksåanvändas för får Gud till exempel då i handikappades fall? Så deras. System för som de använder via headset för att lokalisera vart de är headsetet befinner sig i rymden. Kan också användas i enheter för blinda som kan hjälpa dem navigera genom ställen där till exempel GPS inteär tillgängligt, alltsåinuti shoppingcenter eller liknande och kundansvarig service hundar eller blind hundar. De hundarna kan ju hjälpa dig säkert transportera dig, men de är kanske inte alltid super bra på att veta. Och jag vill gå till den här butiken och veta. Så varför skulle hunden har inte koll på vad? Vad vet jag? Det här. Hm ligger. Eller vad man hittar specifika plagg inne i H&M så att. Hunden kan hjälpa dig över vägen och på trafiksäkert sätt ta dig genom stan. Det är en annan sak att det är att man kan använda det här för att brygga funktionsvariationer är ju jättefint sätt att använda. Tekniken som man ändåutvecklar i andra situationer och med sånt mer utnyttjade det på alla möjliga sätt. Det jag gillar och ser det här.

Ruben:

det är sjukt coolt att man kan göra och man kan se så mycket användas, möjligheter till någonting man tänker åh det här är ju rätt häftigt kan se min. Kroppen i en 3D scanning och ska man ha den här funktionen kan vara till besvär för någon som har en funktionsvariation kan du lösa det här problemet för X-antal miljoner människor? Jag tänkte bara säga det att man kan ställa in Lens linsen för folk med syn variationer, att det både är inbyggt men att du också kan på dina glasögon och du kan anpassa efter glasögonen.

Andreas:

Precis, vet, det är svårt. Och har i klass två sett att man nu anpassat proven för att kunna även ha glasögon under om man till exempel har för mycket för att ska kunna gå anpassas med linserna. Det är ju en positiv utveckling det också.

Ruben:

Övervaka.

Andreas:

öppnar upp den för ännu fler människor.

Ruben:

I köket ska detta vara lite småplock från eventet? Ska vi prata om det som egentligen är det vi vill prata om och det är meta, kost, pro och så vidare blev det ju ett nytt VR år Mr. EDS och jag tänker att från och med nu så kommer vi på podcast inte säga mr. X utan vi VR för att jag först kom fram till skillnaden på alvar och Mr. ADD och fattade tycke från deras skillnad. Jag tror det bara är uttryck som sagt någonting jag missat, men jag ser ingen större skillnad. Så för mig är A och Mr. samma

Andreas:

Jag har bara spekulationer på vad det skulle kunna vara, såjag låter det vara osagt.

Ruben:

Ja men med Det. sagt Ett. och VR headset och snart kommer konferens och augmented reality. Du ser verkligheten som den är och trycker in objekt i dina glasögon som du ser i den här världen. Tänk

Andreas:

du du addera till dem till den verkliga

Ruben:

Jag vet när du är i den fysiska eller inte fysiska värld du en visuellt annan värld

Andreas:

Precis.

Ruben:

saker

Andreas:

Precis

Ruben:

Quest pron är ju. Mer ett arbetssätt utifrån vad jag ser på eventet och vad de pratar om än vad vi vet. I alla fall mycket det de pratar om för grejer. Men det är inte det viktiga. det viktiga här är att de väljer det tror jag. För jag får flipp påalla företag som ska

Andreas:

med det härär ju det optimala.

Ruben:

Att använda ordet pro till allting på detta på detta sätt. Så visst, de som förstår dettaär att detta i ett sätt som inteär gjort för normala användare. Det är fem gånger så dyrt som de vanliga arbetssätten ungefär. Det är. Någonstans. En pris punkt som inte funkar hur som helst är gjort som är prata med att bli kvar att du använder kanske i jobb och När. du designar och. Och inte lika mycket spel och prata om vilka specialist och annan upplevelse såså satt jag det i en pro variant av en professionell. Använde mitt jobb så att jag kan typ köpa det. Men jag tycker om PRO. Ultra max, vad du nu vill använda för ord. De här orden har tappat sin mening fullständigt. Premium är också sant. De får inte ut det som de vill formulera om hur länge. Jag tycker bara det är löjligt. Så jag hade mycket hellre att min röst bas döpa den till Meta Quest och sen ett personnamn. Fair play funkar jag, men är

Andreas:

hade ju också varit jobbigt.

Ruben:

det nån variant av det? Ett

Andreas:

Firefly säger ju ingenting om hur bra

Ruben:

Nej.

Andreas:

jämfört med något annat.

Ruben:

Jättebra, då fattar man att det är flera varianter. Det andra är valt, annat

Andreas:

Nu. Du låter du som namngiven på Sony? Låt oss kalla detta headset eller den av dessa hörlurar för xD a bindestreck 5632.

Ruben:

Det man inte får glömma på Son är att detär i ett produktnamn. Jättebra produktnamn. Man kan bättre och tredje generationen xD. Ja, det betyder detta är jättebra. Man fattar.

Andreas:

Du är ju jättekonstig. I det här fallet. Håller inte med dig. Dessa questen är för den normala användaren antagligen och det här är för professionella användare och folk som vill ha det häftigaste som finns. Jag tycker det härär det rätt använt. Sen är jag också trött på att folk använder på

Ruben:

säger inte att det är fel använt, inte därför att. Jag säger bara att det är såuttjatat så det blir löjligt och därför funkar det inte.

Andreas:

Markera.

Ruben:

Men designen. Den är mer kompakt, dock tyngre om man kollar startvikten. Men man har fördelat vikten både lite mer fram och bak så Att det blir en bättre viktfördelning. Och de videosarna jag sett och dom som har använt den tycker jag att den känns lättare. Men den är tyngre för att vara 600 700 gram. Totalvikt enligt mig ganska mycket vikt. Fördelen är ju en fördel för det med den har 1 till 2 timmars batteritid. Fru kommun skall ha den på huvudet för allt är för evigt och det tycker jag som sagt det tidigare låg. Batteritid. Författare Att man ska slå in batteriet för batteriet väger hur mycket som helst, men detär väldigt låg och ändå bara bara för att den är 2080. Den är det inte själva headsetet i som jag tycker är häftigast. Utifrån märke ser de coolt att ingen matade in så mycket information i ögonen och att en sån liten formfaktor och det som jag tyckte var smartast mot dessa magnetiska avskärmningar till ljuset så att du lätt kan välja om du ska ha lite mer av det blev som mer VR upplevelse. Ska fokusera på det som kommer in till det, liksom få in allting runt kring dig så att det är smart, genomtänkt, designmässigt och funktionsmässigt. Men Jag. vet inte. Jag. tycker att man hade kunnat göra det lite mer pro för de pengarna.

Andreas:

Batteriet tror jag inte det är någon fysisk limit eller limit. Du kan inte stoppa in hur mycket som helst och. Efter att ha använt quest tvåan idag. Det är inte så att den är jobbig under den tiden jag använder den, men den är framtung. Du känner att på ansiktet är det tungt att hade jag haft en motvikt på nacken så tror jag den hade varit känns lättare. Så det köper jag någonstans. Och. Ska jag vara helt ärlig så är min uppfattning av headsetet att jag tror vi kommer. Kanske vi vi kan gå in på det direkt tycker jag. Vad kommer man använda dessa till? Och då är det liksom det första folk tänker i den här samma spel. Men efter att ha spelat påPSVR och Playstation VR, efter att ha spelat lite på Questen efter att ha spelat i Cardboard. Ja, det jag hört från Folk A den dagen de kommer att trippel AAA titlar till Via. Då kommer det liksom bli en grej. Men jag vill inte spela så länge i en VR miljö. Det är typ på nåt sätt det är mer ansträngande att göra det. Och så de gånger jag spelat. Jag har vart jätte nöjd efter 20 minuter. Nej, nu är det dags att ta av det. Nu kan någon annan fåspela eller nu går vi och gör något annat spel som är runt 20 minuter. Perfekt, speciellt till sällskapsspel. Man kanske kan spela tillsammans då. Jag ligger hellre i den nivån för de få gångerna jag ha spelat någonting lite längre. I en VR miljö där man använder händer och armar på ett sätt då de hade liksom som dånästan blev lite jobbigt.

Ruben:

Men jag tror att det. Det är att man gör VR spel som är gjorda för VR där man vill visa påallting man kan göra i VR. Hade man släppt ett spel? Kommentar Ett bra exempel, men typ Assassin's Creed, för du spelar oftast själv. Du får vänta lite och men där vart coolt och sitter. Spelar du liknande spel så ska utrymmet göteborg sätta sig för spel så har du egentligen inte motion. Du kan få in så mycket händer. Du kan göra lite om du vill. Att liksom röra runt vissa effekter och se om det är enkelt. Bara två kontroller och en serie där du kan vrida vart du kollar. Men jag skulle snarare säga att du får inte en total kontroll de. Graders vinkel och en meter halvcirkel. För det tror inte de man vill ha. Jag tror att det snarare att man kanske vill ha möjligheten att kunna vara lite till vänster. Lite högre, lite lätt. Palla sitta och spela som du säger fyra, fem, sex, tio, 12 timmar på en dag som vissa gör när man spelar för mycket. Värd att sitta och ha någonstans, vara aktiv med händer och ansikte och nacke och allting konstant någonstans. minimala rörelser inte mycket mer än vad de gör idag skulle jag säga. För det ska bli applicerbart och där har man tänkt en riktigt tror jag. när. kommer spelbranschen nu datorer? Och sen tänker jag upplevelsemässigt, då hade jag kollat på andra genrer. Vill kolla inför detta. Om hade jag kunnat ha slippa en tv på väggen, kunna få 4K skärm som inte bränner sönder mina ögon och som jag bara hänger på mitt ansikte eller som nu syns springorna på den. Ser ut att ha tvåskärmar framför mig. Hade jag kunnat ha en skärm med VR headset och kunna ligga i sängen typ av mikrofonen brevid mig och sedan ha två handkontroller. Jag. kan styra kommandon eller ha tangentbord som läser av mina fingrar med kameror från headsetet eller hur man nu vill lösa det. Klocka. Men. Allt annat än mig. Sen kommer den stora biten och det är det där man lyckas med och därför fått mig att tänka rätt. De är arbeten där. Det tror jag kommer vara så stort att du ska kunna vara den riktiga fadern. Vill leva och röra den, men ser att jag nu här skulle kunna sitta och prata dig, se allt jag ser. Men här borta har jag en till skärm med information eller nånstans så liksom ovanför mig så har jag, vad vet jag, min telefon där kan du få svar på mer eller? Här borta sitter Jag. målar upp någon text. Kan visa upp det för dig så här. Om man jobbar med design. Men det är också det att det är så pass få yrken Och människor inom företag som behöver funktionaliteten i professionellt syfte.

Andreas:

jag.

Ruben:

Så det är värt pengarna för ett företag. Och där någonstans eller där för de blir det värt pengarna. Men inte för att alla ska ha det. Men när ett företag köper en arbetsdag, dvs VR headset till alla anställda. Men till de här få så pådet säger jag er Varsågoda. Godnatt med resten. Och någonstans trots allt, då är det här status. Möten. Där har vi någonting. För tänk när i placering också. Ju mer det kommer in i hybrida sammanhang att folk jobbar både hemma och på jobbet och pressade varandra i den världen. Vad det nu är att kunna gåin i ett fysiskt möte, fåfeedback från avatarerna och helt enkelt låtsas vara ett. Har en plats utanför som plats och få feedbacken utan att få det stela som du fågenom att ha en skärm och kolla på ett ansikte där. Tror om någonting riktigt bra som gamla.

Andreas:

Absolut det vi ska säga det, det här är inte en Hololens. Alltså man projicerar inte upp nånting genom en glasskiva utan man har kameror påframsidan av headsetet som talar genom informationen till skärmar på insidan. Och så lägger man grejer ovanpå och. Det gör ju att det blir lite skillnad. Och jag håller med dig att jag skulle nog inte säga att de said avdelningen är de som kommer använda det mest. Varför i hela friden skulle jag vilja skriva påbordet med en låtsas penna? Det finns mycket bättre

Ruben:

när man tänker kunna få upp till arm modell så en kall modell arrendera den. I want oasis och kunna gårunt med den och kolla på den.

Andreas:

Ja,

Ruben:

Där har du den här modellen.

Andreas:

på en sjö.

Ruben:

Jo, man ska kunna gå runt den och inte känna på den men kunna gå runt. Hur ser den ut i det här rummet? I storleken? Denna lukten?

Andreas:

Ja ja, jag köper det riktigt. Men

Ruben:

Vad.

Andreas:

är inte det?

Ruben:

Hur? Tänk om du skulle sälja bilar. Det är liksom fem gånger 02:03 meter någonting. Tänk att få in det i en bilhall. Du tar på dig det och du skaändå få in all information och så bara slänger in den

Andreas:

Jo, men som demo som demo? Absolut. Jag tror inte design avdelningen kommer använda det super mycket.

Ruben:

det första dussin du renderar den, slänger upp den, kan det vara grundskola hus? Hur upplevs den här? Den upplevs kanske lite lättare. Den här linjen ser lite konstigt. Skitsmart ju.

Andreas:

I dag kanske jag tänker mig annars som alternativ. För om man googlar på det såkan man få upp videos på där folk har kopplat in det i sina datorer och får virituella skärmar och får många. Det är så att om man har sin vanliga skärm så kanske de få434 extra skärmar utöver det.

I stället får behöva köpa 03:

04 extra skärmar och du kan flytta runt dom precis hur du vill. Det tror jag är mer användbart och att till exempel sitter du vid skrivbordet så kan du lika väl ha den inkopplad. Det gör inte så mycket att det sitter en kabel i. Sett. Ja, jag tror till exempel om det finns ett hjälpmedel som skulle kunna göra dina anställda 10 % mer effektiva då i den här kostnaden minimal för ett

Ruben:

Gör det ingentingär det bara tuta och köra.

Andreas:

Svart. Jag är

Ruben:

Ska be. Ska jag be min chef om ett tips? Effektivare. Snarare trivsamt. Långsammare. Men.

Andreas:

Men det är ju för att du kommer hitta på skit i det här huset.

Ruben:

Ja,

Andreas:

A är inte idioter för att inte hjälpmedlen finns där.

Ruben:

du hade kunnat ligga ner i en sådan liggande position och ha mina armar uppe i taket.

Andreas:

Tänk dröm.

Ruben:

A.

Andreas:

Men om vi ska gåtillbaka till vad jag tror, kontor hemmakontor kan nog vara en bra användningsområde. Jag tror det måste som du säger, kan ske i bilhallar eller i liksom byggs upp grejer för kunder eller för att få en känsla för saker. Speciellt om du ska modulera in någonting i verkligheten. Spel quest att skriva heltärliga quest sätten är inte mycket kraftfullare än en vår mobiltelefon där chipet som sitter i ett chip.

Ruben:

Men det är klart gryning.

Andreas:

Ja, men här och där är också där.Är också lite tveksam om du hade kopplat headsetet direkt med kabel till PSVR. Den är ju kopplat direkt till PC femman så du har ju PS Femmans kraft men rätt in i ett headset. Så där har du en helt annanäven utanför ditt ytterdörr där du sitter fast med en kabel. Det gör du inte på kosten, men kosten dras med en mobil. Process en mobil processor. Problemet är någonstans med Cloud Gaming att har du en 20 millisekunder latency på en skärm framför dig. Så tror jag det är. Det är lättare att hantera. Jag vet, för jag har kört stadga. Så denna träningen var inga större problem för mig. Men tänk dig att ha en delay påsaker som ska vara verkligheten.Är det kopplat till dig? Det känns som att det borde vara jobbigare hjärnan. Tänk att vara en verklighet som är fördröjd.

Ruben:

jag. Men det är lite som en kör. Nu har jag som tur är bland de bästa på marknaden. Kommer detta det här är matte på hörlurar och du kan få ljud som går igenom och att det plockas upp av mikrofoner. De på min är pods märker inte av det mycket men lite om jag har en unge som tar ut den. De märker att jag märker att det inte är mikroskopiskt sätt men tänker inte på det enkla med den. Där finns där. Och tänk då om du klarar detta fast med det visuella i verkligheten. Därav ännu jobbigare för attörnen visste då för mycket och var hur bättre än världen. Men.ögonen är stora vad de säger. 80 % av hur du tar in världen i ögonen liksom mellanting.

Andreas:

Jag tror att det är jättesmart att försöka och det kan bli kul att se vad som händer. Men om man inte förmedlat händelsen så kommer det vara problematiskt och de här enheterna är inte kraftfulla nog på egen hand. Att driva spel med en mobil på processorer och det finns folk för mobiler och det finns kabuki. Det finns ju mobilspel som har funktioner som som är väldigt populära och väldigt bra så. Det finns ju säkert en möjlighet att den kan driva mobilspel eller motsvarande med det. Då pratar vi inte trippel A titlar påmotsvarande Playstation. det. Men det är kul att det händer saker och vad tror vi var tror jag menar att gå från meta questen till meta bös. Vad är dina? Vad är din väg? Vad tror du? Kommer det bli en grej eller har saker börja skjutit sig själv i foten?

Ruben:

Jag får för mig att för en viss del människor. Kommer de bli. Shit asså, det kommer vara så himla otur. Men för den stora massan, nu snackar vi 90 % av världens befolkning så kommer det inte vara någonting man använder knappt dagligen för. Utan de tror att kanske 5 % av befolkningen som har råd, tid, pengar eller ett sätt att möta det där kommer man kan hamna. Någon gång i veckan för att det är kul att det att man på helgen sett sina polare vid matcher, möta resultat och köttar på lördagkvällar.Även min mamma borde ju köpa hit det man vill ha att värma tillsammans med henne, eller? Vi kör ett möte på jobbet omär det okej att koppla in sig i VR miljön så sitter vi där, kör ett annat slut eller vad era Med det sagt, vad tror du Andreas?

Andreas:

För att inte vara personen som säger att internet kanske är en fluga och kommer inte vara någonting. Så jag tror att vi med rätt implementering kan detta bli enormt. Jag kan bli det. Det här kan vara verkligen framtiden ur många aspekter om man väljer att fokusera pårätt saker och göra rätt saker. Gör man det fel som så mycket annat så kommer det gå åt skogen och i det här fallet. Jag är lite orolig om detta kanske är för tidigt ute.

Ruben:

Nu.

Andreas:

Att manär för momentet. Men men. Meta är också ett bolag som kan driva ett moment och de har så mycket pengar som har råd att hålla på ganska länge innan de ger upp så att.

Ruben:

Och är VDn som sitter på mer eller mindre ensam bestämmer för detta är

Andreas:

Han har i framtiden har 55 % av alla röster så att säga.

Ruben:

Om han vill göra detta och han driver det var någon kommentar han sa eventet Aj nånting nånting. Jag presenterar detta, inte Meta presenterar detta. Man hör någonstans sparat genom att meta i C. Kanske inte drivs av detta lika mycket som också och börjar.

Andreas:

Det roliga är någonstans att deras styrelse är ju egentligen bara rådgivande. Har makten att göra? Vad fasen har vi gått

Ruben:

vi lämnar där vi får in mer pengar över när mer applikationer finns eller när jag testat det eller vad det nu det kanske till och en gest som kan mycket om det någonstans jag tror att det finns mycket som man. Inte ser för jag trodde pumpas in pengar. Olika arvingar, bolag och metall pumpar på bevisligen pengar Och man gör ju inte det om man inte tror på någonting. Att det finns någonting där så jag. ser någonting som

Andreas:

Nej nej nej nej nej nej nej Så kan du vara Veckans tips.

Ruben:

Veckans tips Den här veckan är kanske inte så tokigt i sig, men detär ett väldigt fint tips. som Ruben. Klockan två på natten kom påatt det här måste jag göra av.

Andreas:

Det härär ändå säkerhet. ID kapning.

Ruben:

Ja, om ni är svenska medborgare skrivna i Sverige så är ni redan på en adress och den här adressen kan man enkelt byta genom att skicka in en blankett till Skatteverket. Men det kanske man inte vill att vem som helst ska göra, för det man kan göra enklare då är att man skriver hämta bevis för dem som har backat Skatteverket gång. Så bevaka din brevlåda, stannar blanketten, skicka in den, byter adressen adress och sedan börja beställa massa grejer i ditt namn och en helt annan adress till din folkbokföringsadress och du får änklingen gratis förutom att de skickar ett brev där de bevakar din brevlåda. Det man kan göra är att man gå in på Skatteverket ochändra så att du bara måste. Du måste godkänna med BankID eller en inloggning. Det finns det andra också som inte godkänts utan bara BankID.

Andreas:

idéer och liknande.

Ruben:

Så att du inte kan bara göra vad som helst. Viktigt att skydda dig själv mot kapning och alla möjliga andra problem. Så stark rekommendation är att gå in på Skatteverket och lägga in så att ingen kan ändra bara sådär utan du själv måste godkänna det med ditt BankID. Vi

Andreas:

Precis. Vi länkar. Länk finns i avsnitts beskrivningen.

Ruben:

Ja.

Andreas:

Det blev ett långt avsnitt. Det här är Det är täck höst. Det händer mycket och dåsnackar vi mycket skit. Om vi har sett något märkligt man vill rekommendera en gäst eller bara rekommendera ämnen så kan man mejla till kakdeg. Ett mail på Kom. Man ska inte missa att prenumerera på podden för nu nu nu kommer det bra gäster så missa inte det! Prenumerera på podden så vet man att då dimper alltid podden in i podd spelaren automatiskt. Och så får man om man har lite tid över, gärna betygsätta oss i sin favorit podd spelare. Det var allt för denna vecka.

Ruben:

Jag tror det skulle varit mer så och var nog inte riktigt.

Andreas:

Då får ni ha en trevlig vecka så hörs vi här på måndag.

Ruben:

Jag.

Andreas:

Har de.

Ruben:

Har du?